STATUL ISLAMIC ridica steagul luptei ANTI-CRESTINE/ TURCIA bombardeaza regiunea KURDA/ ISIS tot mai aproape de BAGDAD/ Protocol secret intre SUA si ARABIA SAUDITA

15-10-2014 6 minute Sublinieri

magazine-dabiq

  • EVZ:

CREȘTINISMUL – Inamicul nr.1 al ISIS. La fiecare 5 minute, un creștin este UCIS pentru credința lui!

Statul Islamic a publicat o ediție revăzută și adăugită a broșurii sale de propagandă, Dabiq, care stabilește clar că principalul inamic al grupării teroriste este Creștinismul.

Coperta înfățișează un steag negru al ISIS fluturând deasupra Vaticanului. Broșura prezintă dorința grupării de a cuceri Roma și de „a rupe Crucea”, potrivit rețelei israeliene de știri Arutz Sheva.

Potrivit unor tradiții islamice, cucerirea Ierusalimului, Constantinopolelui (Istanbul) și Romei va fi semnul venirii mântuitorului islamic, numit Mahdi.

Declarația de război făcută creștinismului vine pe fondul agravării persecuțiilor la care creștinii sunt supuși nu doar în Orientul Mijlociu, dar chiar și în Occident. Statul Islamic a executat sute, poate mii de creștini în Irak (un număr cel puțin egal au căzut victime rebelilor din Siria). La ora actuală, în Bagdad se mai află o sută de mii de creștini, iar forțele ISIS sunt la 12 kilometri de porțile orașului.

O conferință de presă comună a Ambasadei Internaționale Creștine de la Ierusalim (ICEJ) și a Congresului Mondial Evreiesc a avut loc în Ierusalim la începutul acestei săptămâni pentru a discuta situația teribilă în care se află creștinii, informează sursa citată.

„În ultimii zece ani, în Orientul Mijlociu, au fost uciși câte o sută de mii de creștini anual. Asta înseamnă că un creștin este ucis la fiecare cinci minute pentru credința lui”, declara în septembrie Părintele Gabriel Nadaf în fața Consiliului Națiunilor Unite pentru Drepturile Omului.

Pe măsură ce Islamul radical s-a răspândit în Orientul Mijlociu, cu largul concurs al administrației Obama, care a încurajat revoluțiile din „Primăvara arabă”, comunitățile creștine sunt supuse unor persecuții crâncene în țări care până în 2010 erau tolerante: Egipt, Libia, Irak sau Siria.

În Siria, rebelii, având legături strânse cu Al-Qaida, îi amenință pe creștini cu moartea, dacă nu acceptă să se alăture lupte împotriva regimului Al Assad.

Nici Iranul nu face excepție: regimul de la Teheran a prezentat ca pe un exemplu știrea despre arderea buzelor unui creștin care a îndrăznit să mănânce de Ramadan.

Războiul revine în Turcia: aviația militară a bombardat poziții ale PKK lângă granița irakiană

Avioane turce au bombardat aseară ţinte ale Partidului Muncitoresc din Kurdistan (PKK), în sud-estul Turciei, o premieră după armistiţiul decretat de rebelii kurzi în martie 2013, informează AFP, citând surse din serviciile de securitate turce.

Bombardiere ale forţelor aeriene turce au lovit poziţii ale PKK, care atacau de trei zile un post al forţelor de securitate turce, în localitatea Daglica (sud-est), a precizat sursa.

Această operaţiune intervine la câteva zile după revoltele care au inflamat comunitatea kurdă în întreaga Turcie, făcând cel puţin 34 de morţi, sute de răniţi şi importante pagube materiale. Demonstraţiile au fost provocate de refuzul guvernului turc islamo-conservator de a interveni militar pentru a salva oraşul kurd sirian Kobane, aflat de mai multe săptămâni sub asediul jihadiştilor din gruparea teroristă Statul Islamic (SI).

Puterea turcă a angajat, în toamna lui 2012, negocieri cu liderul în detenţie al PKK, Abdullah Ocalan, în încercarea de a pune capăt unei rebeliuni care a făcut circa 40.000 de morţi de la izbucnirea ei, în 1984.

Rebelii kurzi au decretat un armistiţiu unilateral în martie anul următor, apoi au început să-şi retragă o parte din luptătorii din Turcia spre baza lor din muntele Kandil, în nordul teritoriului irakian. Însă ulterior ei au oprit această acţiune, considerând că regimul de la Ankara nu şi-a ţinut promisiunile privind iniţierea de reforme în favoarea minorităţii kurde a ţării, care numără 15 milioane, scrie și Agerpres.

Tensiunile dintre cele două tabere au reizbucnit în mod brusc, favorizând ofensiva jihadiştilor împotriva oraşului Kobane.

După cum a avertizat recent Abdullah Ocalan, căderea oraşului Kobane în mâinile jihadiştilor va însemna sfârşitul procesului de pace şi a somat guvernul să ia măsuri până miercuri.

SUA și Arabia Saudită au efectuat raiduri în zona orașului Kobane

Cele două state au efectuat astăzi 21 de raiduri aeriene în apropierea oraşului sirian Kobane, încetinind avansul grupului terorist Stat Islamic, potrivit armatei americane.

“Informaţiile de care dispunem arată că a fost încetinit avansul grupului Stat Islamic”, a anunţat Comandamentul Central american.

Raidurile aeriene au vizat poziţiile militare şi liniile de aprovizionare cu muniţie şi alimente ale organizaţiei teroriste Statul Islamic.

Miliţii şiite, care luptă împotriva grupării Statul Islamic (SI) alături de armata irakiană, comit crime de război asupra unor civili sunniţi, a acuzat marţi Amnesty International (AI).

Organizaţia nonguvernamentală (ONG) cu activitate în domeniul drepturilor omului acuză Guvernul irakian că susţine şi înarmează combatanţi şiiţi care răpesc şi ucid civili sunniţi.

În lupta împotriva jihadiştilor din cadrul SI, care au preluat în iunie controlul aupra unor vaste regiuni din Irak, Bagdadul se sprijină pe miliţii şiite, care luptă adesea pe teren alături de armată.

Într-un comunicat, Amnesty afirmă că deţine “probe” potrivit cărora membri ai unor miliţii şiite au asasinat “zeci” de sunniţi, în Irak, sugerând “execuţii deliberate”.

De asemenea, grupări armate şiite răpesc sunniţi, pentru eliberarea cărora familiile sunt nevoite să plătească zeci de mii de dolari, adaugă ONG-ul.

În pofida plăţii răscumpărării, numeroase persoane sunt deţinute în continuare, iar unele au fost ucise, potrivit Amnesty, care a îndemnat Guvernul să îşi exercite controlul asupra acestor miliţii.[…]

Teroriștii grupării Stat Islamic (SI) se apropie tot mai mult de Bagdad. Astfel, ei au încercuit marţi orașul Amriyat al-Falluja, situat la aproximativ 40 de kilometri de capitala Irakului.

“SI a sosit la Amriyat al-Falluja din trei direcţii. Suntem asediaţi aproape în totalitate“, a spus Aref al-Janabi, contactat telefonic de AFP, scrie Mediafax.

“Până acum ne ţinem bine, avem sprijinul combatanţilor tribali”, a adăugat el. “Dar, dacă Amriyat al-Falluja cade, bătălia se va deplasa la porţile Bagdadului şi Kerbala”, a avertizat el.

Armata irakiană, în pofida sprijinului aerian al coaliţiei internaţionale şi ajutorului din partea triburilor locale, a pierdut în mare parte provincia Al-Anbar, cu majoritate sunnită, după o serie de atacuri jihadiste care au slăbit poziţiile sale.

Statele Unite ale Americii şi Arabia Saudită au încheiat luna trecută un protocol secret, fără de care americanii n-ar fi putut demara ofensiva aeriană asupra Statului Islamic în Siria şi Irak. Dincolo de cooperarea militară, cele două puteri s-au înţeles şi să manipuleze preţul mondial al petrolului şi au început deja să-şi pună strategia în practică. Americanii nu puteau ataca poziţiile din Siria ale grupării teroriste Statul Islamic fără sprijin din partea ţărilor arabe. SUA aveau nevoie să atace dintr-o coaliţie din care să facă parte naţiuni arabe, din mai multe motive. Relaţiile SUA cu cel mai important aliat al lor din regiune, Arabia Saudită, erau încă încordate ca urmare a bâlbelor de vara trecută, când regele saudit Abdullah a fost furios pe decizia de ultim moment a americanilor de a renunţa la implicarea militară directă în războiul civil din Siria.

Saudiţii sunt principalii finanţatori ai rebelilor sirieni care luptă pentru înlăturarea regimului controlat de familia preşedintelui Bashar al-Assad. Riadul doreşte căderea liderului şiit printre altele şi pentru a căpăta o rută pentru gazele din ţările arabe către Europa. Deocamdată, acestea exportă în special gaz natural lichefiat în Europa, însă lichefierea şi gazificarea sunt procese scumpe, care au nevoie de o infrastructură scumpă (construirea unui terminal LNG costă aproximativ un miliard de euro şi doar câteva ţări europene au aşa ceva). […]

Acţiunile ulterioare ale saudiţilor privind exporturile lor de petrol au vorbit de la sine şi au arătat care era cealaltă parte a protocolului încheiat cu americanii. În ultimele săptămâni, saudiţii au transmis tuturor clienţilor şi traderilor că sunt dispuşi să accepte preţuri semnificativ mai mici pentru petrolul livrat. Riadul a anunţat că este dispus să vândă petrol şi la 80 de dolari barilul, o schimbare dramatică de strategie. Arabia Saudită este cel mai mare producător mondial de petrol şi face parte din OPEC (Organizaţia Ţărilor Exportatoare de Petrol). Până acum, Arabia Saudită a ridicat de numeroase ori problema scăderii preţului petrolului, aderând la un moment dat chiar la o iniţiativă prin care toate statele OPEC se angajau să scadă simultan producţia pentru a crea (sau a da impresia) de deficit pe plan mondial, crescând astfel preţurile.

Acum, potrivit unor surse independente citate de „The Wall Street Journal” şi de Reuters, saudiţii au dat sfoară că acceptă preţuri cu până la 10-15 de dolari mai mici decât cotaţiile internaţionale ale barilului de petrol, care oscilau în urmă cu o săptămână în jurul valorii de 90 de dolari. Oficial, OPEC căuta strategii pentru ridicarea cotaţiilor înapoi peste 100 de dolari.

Ce câştigă americanii  

Scăderea cotaţiilor internaţionale ale petrolului s-ar transforma, chiar dacă nu imediat, şi în ieftinirea benzinei la pompă. Nu este cazul mereu şi în toate ţările, dar, în general, benzina americanilor se ieftineşte atunci când scade cotaţiia ţiţeiului de tip WTI (tranzacţionat pe bursa de la Chicago). Similar, şi benzina unor europeni se ieftineşte când ţiţeiul Brent (tranzacţionat pe bursa de la Londra) se ieftineşte. Acestea sunt cele două referinţe la nivel mondial, de care depinde preţul petrolului.    Deja, acestea au înregistrat scăderi semnificative ca urmare a „generozităţii” promise de saudiţi. Cotaţia WTI a ajuns luni la cel mai scăzut nivel din aproape doi ani. Contractele pentru ţiţei WTI cu livrare în noiembrie s-au încheiat pentru 85,74 de dolari barilul, cu opt cenţi mai puţin decât şedinţa anterioară de tranzacţionare. Nivelul este cel mai scăzut din decembrie 2012.

Pentru societatea americană, ieftinirea reprezintă un preambul bun pentru alegerile generale din noiembrie şi pentru prezidenţialele din 2016.   

Similar, preţul ţiţeiul Brent, care influenţează mai mult preţurile în Europa, a scăzut luni cu 1%, ajungând sub 89 de dolari barilul – cu 23% mai scăzut decât vârful de anul acesta, atins în iunie.    Totodată, cotaţiile mai mici afectează toate ţările exportatoare de petrol, printre care şi Rusia. Pentru a-şi onora promisiunile bugetare pe 2014, Guvernul de la Moscova are nevoie să vândă petrolul la un preţ mediu de 100 de dolari pe baril. Peste 70% din bugetul Rusiei este obţinut din exporturile de gaze şi petrol. Ruşii aveau planuri mari pentru contracte în Asia, cel mai mare consumator de energie din lume. După ce au fost nevoiţi să accepte compromisuri majore pentru a încheia o înţelegere istorică pentru a vinde gaze Beijingului, ruşii se bazau pe faptul că le vor vinde petrol la peste 100 de dolari barilul. Saudiţii le dau însă planurile peste cap. Ei au anunţat ieftinirea mai întâi în Asia şi abia apoi în Europa.   

Ce câştigă saudiţii  

Cotaţiile mai mici afectează toate ţările exportatoare de petrol, mai puţin pe cele care manipulează ieftinirea. După ce au făcut clar faptul că nu au o problemă să vândă la 80 de dolari sau chiar mai puţin, la 76-77 de dolari, saudiţii au trecut la următoarea etapă. „The Wall Street Journal” a dezvăluit ieri că Riadul face acum presiuni asupra tuturor clienţilor europeni să-şi ia angajamentul că vor cumpăra cantitatea maximă specificată în contracte. Cu excepţii puţine, contractele pentru furnizarea de petrol se încheie cu marje de aproximativ 10% din volum, cantitatea finală fiind adaptată astfel la consumul fluctuant al clientului, având în vedere că înţelegerile se fac pentru mai multe livrări şi pe o perioadă mai lungă.

„Saudiţii ameninţă cu rezilierea contractelor şi sistarea vânzărilor dacă nu se angajează la volumele maxime fixe”, spune un trader citat de cotidianul de business.    Practic, saudiţii se asigură că vor compensa (sau chiar câştiga mai mult) prin volum ceea ce pierd din scăderea preţului, notează un economist pe platforma zerohedge.com. Saudi Aramco (Saudi Arabia Oil Company, compania naţională de petrol şi gaze a Arabiei Saudite şi cea mai mare companie din lume, cu o valoare de piaţă estimată de „Financial Times” la 10.000 de miliarde de dolari), a anunţat deja că a majorat semnificativ producţia pe luna septembrie şi că intenţionează să facă acelaşi lucru şi în octombrie.

[…]/ integral pe adevarul.ro


Categorii

1. DIVERSE, Irak, Siria, Turcia

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

8 Commentarii la “STATUL ISLAMIC ridica steagul luptei ANTI-CRESTINE/ TURCIA bombardeaza regiunea KURDA/ ISIS tot mai aproape de BAGDAD/ Protocol secret intre SUA si ARABIA SAUDITA

  1. “Coperta înfățișează un steag negru al ISIS fluturând deasupra Vaticanului. Broșura prezintă dorința grupării de a cuceri Roma și de „a rupe Crucea”

    Pana una alta, ar putea sa infatiseze un steag in culorile curcubeului fluturand deasupra Romei.

  2. Pingback: ATACURI ARMATE IN CANADA/ CESI acuza “intelegeri la nivel inalt” intre GERMANIA si RUSIA/ Statul Islamic si-ar fi facut cuib si in TURCIA. ERDOGAN critica SUA pentru ajutorul dat KURZILOR - Recomandari
  3. Pingback: TURCIA ACUZATA DE PACTIZARE CU STATUL ISLAMIC [video]. Alerta NATO din cauza ACTIVITATII AERIENE intense a BOMBARDIERELOR RUSESTI deasupra Marii Negre - Recomandari
  4. Pingback: Rebelii sirieni inarmati de SUA au defectat sau au fost capturati de ORGANIZATII AFILIATE AL QAEDA, iar STATUL ISLAMIC a mai pus mana pe un ZACAMANT DE GAZE - Recomandari
  5. Pingback: Crestinii din Irak sunt ai nimanui/ PATRIARHUL MOSCOVEI: Tragedia Siriei si a Irakului s-a transformat intr-o IMENSA TRAGEDIE A CRESTINILOR. Mitropolitul Ilarion acuza Occidentul pentru “ACORDUL TACIT” fata de GENOCIDUL CRESTINILOR din Orientu
  6. Pingback: NYT da vina pe “BANII RUSESTI” pentru protestele anti-fracking de la PUNGESTI/ Putin renunta la SOUTH STREAM si anunta alternativa prin TURCIA/ Rusia lovita sub centura de pretul petrolului - Recomandari
  7. Pingback: Cuvinte de trezire de la staretul Manastirii Putna, Parintele Melchisedec: “CRESTINII SUNT PRIGONITI, parca pacea s-a luat de pe pamant, ispitele s-au inmultit mai mult ca oricand. SA NE RUGAM PENTRU CRESTINII DIN SIRIA, MULTI DINTRE EI SUNT MUCENIC
  8. Pingback: Cuvinte de trezire de la staretul Manastirii Putna, Parintele Melchisedec: “CRESTINII SUNT PRIGONITI, PARCA PACEA S-A LUAT DE PE PAMANT, ispitele s-au inmultit mai mult ca oricand. Sa fim UNITI in fata potrivnicului!” (audio) | Cuvântul Ortod
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare