STATUL PARALEL GLOBALIST CONTRA-ATACA PE FRONTUL IMPLICARII RUSIEI IN ALEGERILE DIN SUA. Consilieri din campania electorala a lui TRUMP, retinuti si acuzati de “CONSPIRATIE IMPOTRIVA SUA”. Ce inseamna, de fapt, acest lucru?/ MANEVRELE MURDARE ALE DEMOCRATILOR SI SCHELETELE DIN DEBARAUA LUI CLINTON
Fostul director de campanie al lui Donald Trump, Paul Manafort, a sosit luni dimineata la FBI, dupa ce a fost somat de justitie sa se predea autoritatilor federale. Manafort este acuzat de conspiratie impotriva SUA in cadrul anchetei privind ingerinta rusa in alegerile americane, condusa de procurorul special Robert Mueller, scriu AFP si Fox News.
UPDATE: Toate cele 12 capete de acuzare au legatura cu presupuse infractiuni comise de Manafort realizate inaintea implicarii sale in campania prezidentiala, mai cu seama nedeclararea a zeci de milioane de dolari primiti de la fostul presedinte ucrainean Viktor Ianukovici; nici un capat de acuzare nu are legatura cu implicarea Rusiei in alegerile din SUA.
Un asociat al lui Paul Manafort, Rick Gates, a primit aceeasi somatie. Este vorba de primele inculpari in aceasta ancheta privind ingerinta Rusiei in alegerile prezidentiale din noiembrie 2016.Manafort si Rick Gates sunt acuzati de comiterea a 12 infractiuni, printre care si de tentativa de spalare a banilor, transmite Fox News.
Un avocat al lui Donald Trump a subliniat ca acuzatiile formulate la adresa lui Manafort nu au nicio legatura cu campania electorala sau cu acuzatiile de intelegeri secrete intre echipa sa de campanie si Rusia
Paul Manafort a condus campania lui Donald Trump in perioada martie – august 2016. El a demisionat dupa ce presa americana a dezvaluit ca a primit 12,7 milioane de dolari cash de la partidul fostului presedinte ucrainean pro-rus Viktor Ianukovici, mai arata Fox News.
Potrivit New York Times, numele lui Rick Gates apare pe documentele unor societati cu sediul in Cipru prin intermediul carora Paul Manafort ar fi primit plati provenite din Europa de Est.
Acesta a condus campania lui Donald Trump pana in august 2016 cand a fost nevoit sa demisioneze din cauza legaturilor pe care le avea cu oligarhi ucraineni pro-rusi.
FBI a perchezitionat la finele lui iulie una dintre resedintele sale si a confiscat mai multe documente.
UPDATE Un fost membru al echipei de campanie al lui Donald Trump, George Papadopoulos, a fost pus sub acuzare si a pledat vinovat la acuzatia ca a a mintit anchetatorii FBI, a anuntat luni procurorul special insarcinat cu ancheta ingerintelor rusesti.
Papadopoulos, care era insarcinat cu chestiuni de politica externa, prin declaratii false, “a ingradit ancheta in curs a FBI privind existenta unor legaturi sau eventuala coordonare intre persoane asociate campaniei si guvernul rus pentru a interfera in alegerile prezidentiale din 2016”, arata actul semnat de Robert Mueller.
- Agerpres.ro:
Ingerința rusă în alegerile americane: Manipularea pe internet mai importantă decât se estima
Tentativele de manipulare politică prin interese legate de Moscova pe rețelele sociale în timpul campaniei electorale prezidențiale din 2016 în SUA au fost mult mai vaste decât se estimase inițial, au declarat luni numeroase surse, citate de AFP.
Facebook, Twitter și Google se află în vizorul Congresului american, care anchetează o posibilă ingerință rusă în campania care a dus la victoria lui Donald Trump și care consideră că rețelele sociale au servit drept platforme pentru propaganda venită din Rusia.
Mai multe comisii parlamentare urmează să audieze reprezentanți ai acestor trei companii marți și miercuri.
Facebook a declarat la începutul lunii octombrie că aproximativ “10 milioane de persoane în SUA” au vizionat conținuturi sponsorizate (“ads”, reclame) finanțate de aproape 500 de conturi activate din Rusia și care ar fi putut fi folosite pentru a manipula opinia publică, în special prin accentuarea faliilor ideologice în cadrul societății americane.
Potrivit Facebook, aceste conținuturi au fost finanțate de o entitate rusă numită “Internet Research Agency” și destinată să difuzeze conținuturi pe rețelele sociale prin conturi false de utilizatori.
Potrivit serviciilor de informații americane, Moscova a plătit în campania din 2016 grupuri de “trolls” (utilizatori de Internet răuvoitori sau provocatori), precum Internet Research Agency, pentru a difuza mesaje defavorabile candidatei democrate Hillary Clinton și favorabile rivalului său victorios republicanul Donald Trump.
Între alte “ads” (reclame), Facebook a relevat că acest organism cu sediul la Sankt-Petersburg difuzase de asemenea conținuturi neplătite — “postări” tradiționale — care au afectat un număr mult mai important de utilizatori, potrivit mărturiei scrise pregătite de Facebook în vederea audierilor sale în Congres și citată de Wall Street Journal și Washington Post luni.
Potrivit acestui document, între 2015 și 2017, Internet Research Agency a publicat 80.000 de ori pe rețele și 29 milioane de utilizatori au primit aceste difuzări pe canalul lor de știri, ridicând această cifră la 126 milioane, ținând seama de redifuzări, comentarii și mențiuni “like”.
Pe blogul său oficial, Google a recunoscut luni, pentru prima oară în mod oficial, că a găsit de asemenea conținuturi de același gen.
“Am găsit probe ale unor tentative de deturnare a platformelor noastre în timpul alegerilor americane din 2016 prin actori legați de Internet Research Agency în Rusia”, a scris Google, care se referă la o “activitate limitată” pe motorul de căutare și platforma sa video YouTube.
Conform YouTube, Google a identificat 18 canale (suspendate de atunci de companie) “legate într-adevăr” de campanie și care publicaseră în jur de 1.100 de filmulețe în limba engleză ce păreau să aibă un conținut politic. Ele au cumulat 309.000 de vizualizări în SUA în cele 18 luni care au precedat alegerile.
Potrivit unei surse apropiate dosarului, Twitter a identificat la rândul său 36.746 conturi (adică 0,012% din numărul total de conturi Twitter) legate aparent de un cont rusesc și care au “generat în mod automat conținuturi legate de alegeri” în cele trei luni care au precedat scrutinul. […]/ integral pe agerpres.ro
SUA/Rusia: Hillary Clinton a finanțat în parte dosarul anti-Trump (presă)
Echipa lui Hillary Clinton și Comitetul Național al Democraților (DNC) au contribuit la finanțarea cercetărilor care au alimentat dosarul sensibil referitor la legăturile dintre campania electorală a lui Donald Trump și Rusia, a relatat marți ziarul american Washington Post.
În aprilie 2016, avocatul Marc Elias, care lucra pentru campania lui Hillary Clinton și DNC, a selectat compania Fusion GPS, cu sediul la Washington, pentru a investiga relațiile lui Donald Trump cu Rusia, potrivit ziarului, citat de France Presse.
Plățile către această companie au continuat până cu câteva zile înaintea alegerilor prezidențiale din noiembrie.
Chiar înainte de acordul cu democrații, Fusion GPS a întreprins cercetări în legătură cu Donald Trump la cererea unuia dintre rivalii săi din tabăra republicană pentru alegerile primare. Identitatea acestui rival nu este deocamdată cunoscută, potrivit ziarului.
Fusion GPS a cerut unui judecător federal să respingă o cerere din partea Comisiei de Informații din Camera Reprezentanților de a accesa conturile sale bancare, argumentând că acest lucru i-ar încălca drepturile constituționale.
Raportul conținând cercetările în cauză, care are 35 de pagini, a fost pregătit de Christopher Steele, un fost agent al MI6, contraspionajul britanic, și constituie o piesă esențială din anchetele Congresului privind ingerința Rusiei în alegerile prezidențiale din SUA în 2016.
Donald Trump a numit raportul “fake news”, dezinformări.
Acest raport controversat conține numeroase acuzații compromițătoare la adresa lui Donald Trump, inclusiv în legătură cu existența unei înregistrări video cu caracter sexual implicând prostituate sau despre schimburi de informații timp de aproape un deceniu cu Kremlinul. […]/ integral pe agerpres.ro
Evoluţii recente ale unor investigaţii privind activitatea clanului Clinton şi a asociaţilor acestuia arată că războiul care se desfăşoară de peste 10 luni între establishmentul american şi Donald Trump începe să fie câştigat de preşedintele american.
În ciuda dimensiunilor masive a maşinăriei politice a democraţilor, scandalurile care învăluie membri cheie ai Partidului Democrat – şi unii dintre republicani – par să semnalizeze o prăbuşire a universului politic de la Washington, aşa cum îl ştim acum.
Robert Mueller, consilierul special care a fost numit şef al anchetei care investighează dacă echipa lui Donald Trump a colaborat cu Rusia în alegerile din 2106, este acum lovit de un imens scandal privind propriile sale legături – inclusiv financiare – cu Kremlinul.
În perioada când Mueller era şef al FBI-ului, agenţia a investigat o campanie a Rusiei de a-şi extinde tentaculele în sectorul energetic al SUA. Publicaţia The Hill a dezvăluit în 17 octombrie un articol în care afirma că proiectul Moscovei a implicat „mită, peşcheşuri, extorsiune şi spălare de bani”.
Sub ochiul atent al celor de la FBI, campania Kremlinului a ajuns până la urmă la clanul Clinton, care a trebuit să aprobe un acord de cedare a 20% din controlul procesării de uraniu către compania Uranium-1.
Banca rusă de investiţii Renaissance Capital, implicată în acord, i-a plătit lui Bill Clinton suma de jumătate de milion USD pentru a lua cuvântul la un eveniment. Cam în acelaşi timp, fostul secretar de stat Hillary Clinton (la vremea respectivă Secretar de stat) a dat ok acordului cu Uranium-1 pentru Rusia.
Între 2009 şi 2013, ruşii au preluat controlul companiei Uranium-1, iar publicaţia New York Times afirma în aprilie 2015 că „o nouă cantitate de numerar a ajuns la clanul Clinton” şi că respectivele contribuţii „nu au fost dezvăluite public de către familia Clinton, în ciuda unei înţelegeri dintre Hillary Clinton şi administraţia Obama ca fundaţia să îşi declare public toţi donorii”.
The Hill transmite mai multe detalii ale acestor tranzacţii, şi afirmă că oficialii ruşi au „vehiculat milioane de dolari către SUA, destinaţi fundaţiei fostului preşedinte Bill Clinton” subliniind că plăţile au fost făcute în perioada în care Hillary Clinton superviza o agenţie guvernamentală care lua decizii favorabile Moscovei” [se referă la poziţia de Secretar de Stat, echivalentă ministrului de Externe, n.r].
Pe de altă parte, FBI-ul condus de Robert Mueller din 2001 până în 2013, era, conform surselor, conştient de legătura dintre manevrele Rusiei şi clanul Clinton.
Într-un al doilea articol din 22 octombrie, publicaţia The Hill a dezvăluit că în momentul în care Hillary Clinton prelua funcţia de Secretar de stat în administraţia Obama, „agenţii federali au observat multiple braţe ale maşinăriei lui Vladimir Putin care au dezlănţuit o campanie menită să îi aducă acces la noul Secretar de Stat, la soţul acesteia, Bill Clinton, precum şi la membri ai cercului lor intern”. Articolul cita interviuri şi înregistrări FBI.
În plus, conform declaraţiilor agenţilor FBI, unele dintre activităţile agenţilor ruşi între 2009 şi 2010 erau „ilegale şi acoperite”. The Hill mai adaugă că atunci când Renaissance Capital a plătit Fundaţia Clinton, agenţii federali s-au arătat surprinşi de „momentul ales şi de mărimea sumei cecului de 500 de mii de USD”.
O sursă nenumită familiară cu dovezile FBI a declarat pentru The Hill că „nu există nicio urmă de îndoială, după examinarea dovezilor, că ruşii puseseră ochii pe cercul lui Hillary Clinton, pentru că era un actor principal al strategiei resetului dintre SUA şi Rusia şi pentru că era privit drept succesoare a lui Barack Obama la preşedinţia SUA”.
Cu toate acestea, în loc să intervină în acapararea de către Rusia a pieţei americane de uraniu, Mueller a luat parte la toate acestea.
În 2009, Mueller a zburat la Moscova pentru a duce Rusiei un eşantion de 10 grame de uraniu puternic îmbogăţit (UPI).
Vizita a fost dezvăluită într-o cablogramă guvernamentală americană, publicată de situl WikiLeaks. Conform acesteia „Ambasadei Rusiei i se cere să informeze cele mai înalte eşaloane corespunzătoare de vizita directorului FBI Mueller care plănuieşte să livreze eşantioanele de uraniu îmbogăţit la sosirea sa la Moscova pe 21 septembrie”.
Mueller este învinuit că ar avea interese în succesul economic al Rusiei. Pe 23 octombrie, organizaţia Offended America a citat declaraţiile financiare ale lui Mueller care arată că a investit în Mellon Optima L/S Strategy Fund, LLC.
Depunerile financiare ale companiei la comisia de reglementare, din 2017, arată că „un fond al său este OCCO Eastern European Fund, administrat de Charlemagne Capital, care are o poziţie dominantă în pieţele ruseşti“.
“Asta înseamnă că Robert Mueller are interese financiare în bunăstarea economiei ruse”, se arată în articol.
Mai complicat, Mueller nici măcar nu este singurul. Un alt personaj cheie al scandalului este congresmenul Adam Schiff (D-Calif.), membru al Comisiei de Informaţii, care ar deţine 16 mii USD investiţii legate de Rusia, conform celor mai recente declaraţii financiare”.
Un senator american (Chuck Grassley) alertat de articolul din 18 octombrie al publicaţiei The Hill a descoperit că FBI avea un agent care a observat campania Rusiei, însă FBI a blocat orice eventuală mărturie a acestuia în Congres.
Agentului i s-a cerut să semneze o declaraţie de abţinere de la divulgarea de informaţii, iar Departamentul de Justiţie al administraţiei Obama – condus la vremea respectivă de Loretta Lynch – este bănuit că ar fi ameninţat agentul cu trimiterea în judecată în cazul în care ar fi încălcat declaraţia.
Loretta Lynch este una dintre cele mai controversate personaje ale fostei administraţii americane – după ce s-a întâlnit în secret la bordul unui avion privat cu Bill Clinton – în mijlocul anchetei care investiga folosirea unui server de mail privat de către fostul Secretar de Stat Hillary Clinton, existând bănuieli că discuţia dintre cei doi ar fi influenţat ancheta.
Agravant este faptul că informaţiile despre campania legăturilor cu Rusia ale clanului Clinton au fost ascunse publicului american în momentul în care James Comey a ajuns la conducerea FBI.
Deşi pe timpul lui Comey, FBI-ul nu a dezvăluit legăturile cu Rusia ale clanului Clinton, noul director al FBI s-a chinuit (fără rezultate palpabile) să demonstreze legăturile lui Donald Trump cu Rusia, anchetând unele învinuiri aduse de capii Partidului Democrat.
Pe 8 iunie James Comey admitea că a scris şi transmis note publicaţiei The New York Times cu intenţia de a cataliza numirea unui investigator special în fruntea unei comisii care să ancheteze presupusele legături cu Rusia ale lui Donald Trump, iar acesta s-a dovedit a fi nimeni altul decât Robert Mueller.
Acum, senatorul Grassey cere informaţii despre martori din interiorul FBI. Acesta a trimis o serie de cereri agenţiei federale, pentru a obţine declaraţia pe care a fost obligat să o semneze agentul FBI, cerând ca acesta să poată depune mărturie în faţa Congresului.
Cu tot acest scandal care se derulează la Washington – extrem de muşamalizat de către mass media mainstream – ancheta legăturilor lui Trump cu Rusia a luat de curând o direcţie pe cât de şocantă pe atât de hilară.
Robert Mueller (care ar fi trebuit să-l ancheteze pe Donald Trump şi apropiaţii săi) cere acum mărturia unui cap al democraţilor – lobbyistul Tony Podesta al grupului Podesta.
În citaţia sa, Mueller afirma despre existenţa a trei surse nenumite, a căror mărturie transforma investigaţia într-o anchetă criminală a învinuirilor că „Grupul Podesta ar fi încălcat legea Foreign Agents Registration Act (FARA)”.
Grupul Podesta este cunoscut pentru legăturile sale cu Rusia. Tony Podesta este un lobbyist înregistrat al celei mai mari bănci ruseşti – Sberbank – fiind totodată cel mai mare donor în campania lui Hillary Clinton.
Documente scurse în cadrul Panama Papers au arătat că Grupul Podesta a făcut activ lobby pentru Sberbank la Washington.
Grupul Podesta a fost fondat de Tony Podesta împreună cu fratele său, John Podesta, care a funcţionat pe post de manager al campaniei lui Hillary Clinton.
John Podesta are şi el legături financiare cu Rusia. Conform unui raport din 2016 al Government Accountability Institute, John Podesta a ajuns în comitetul director al companiei de energie Joule Energy în 2011, la două luni după ce a primit o investiţie de 35 de milioane USD de la Rusnano, o companie joint-stock a guvernului rus.
John Podesta susţine că a declarat cele 75.000 de acţiuni ale companiei şi că le-a transferat cu o lună înainte de a deveni consilier al preşedintelui Barack Obama, însă, conform raportului, declaraţia lui Podesta nu ar fi acoperit anii 2011 şi 2012 şi acesta „nu a dezvăluit poziţia sa în consiliul de administrare al Joule Stichting în declaraţiile sale fiscale atunci când a ajuns consilier la Casa Albă a lui Barack Obama”.
Adrian Sturdza a contribuit la acest articol.
- Razvan Bibire/ Contrasens: Secretul lui Polichinelle
Săptămâna trecută, presa americană, în frunte cu influentele New York Times şi Washington Post, au punctat o schimbare de paradigma în ultracunoscutul caz „Trump – Rusia”. Dacă până acum, toată mass-media americană publica în fiecare zi noi „dezvăluiri” despre ancheta presupusei implicări a Rusiei în alegerile din SUA pentru a-l sprijini pe Trump, zilele trecute, presa a întors foaia şi a început să publice informaţii absolut scandaloase: întreagă campanie anti-Trump a fost orchestrată de la început de Democraţi, în special de cei din jurul lui Hillary Clinton.
Washington Post dezvăluia, pe 24 octombrie, că echipa de campanie a lui Hillary Clinton şi Comitetul Naţional Democrat au plătit cercetările pentru realizarea faimosului dosar care conţinea acuzaţii legate de legăturile preşedintelui Trump cu Rusia şi posibila coordonare între campania sa şi Kremlin. Dar asta nu este totul! Pentru ca răsturnarea de situație să fie completă, au început să circule acuzaţii referitoare la legăturile dintre familia Clinton şi Rusia.
Este vorba despre sume imense plătite de companii ruseşti pentru ca fostul preşedinte Bill Clinton să ţină discursuri, sume care ar fi în legătură cu controversata încredinţare a procesării uraniului american către firme ruseşti. Robert Mueller, consilierul special care a fost numit şef al anchetei care investighează dacă echipa lui Donald Trump a colaborat cu Rusia în alegerile din 2106 este acuzat că, atunci când era şeful FBI, ar fi închis ochii la legăturile cel puţin neprincipiale dintre clanul Clinton şi ruşi. Mai mult, începe să circule informaţia că, de fapt, Rusia era mai interesată ca Hillary să câştige fotoliul prezidenţial pentru că deja existau relaţii strânse cu familia Clinton.
Toate aceste evenimente recente, pe care nu le veţi găsi aproape deloc în presa românească, pun într-o lumina cât se poate de penibilă întreagă orchestraţie a campaniei de manipulare „Trump – Rusia”. O campanie care a avut nu doar consecinţe politice, ci şi economice şi militare pentru multe ţări europene, între care şi România. Paradigma a fost clar enunţată: Rusia s-a amestecta în alegerile americane, deci Rusia este un inamic agresiv, ca atare, trebuie să ne pregătim de confruntare. Şi, dintr-o dată, toţi au început să vadă mâna lungă a Kremlinului peste tot, de la Brexit, la independenţa Cataloniei.
Evident, Rusia are interese şi se implică, probabil, peste tot în lume. La fel procedează şi SUA, şi Franţa, şi Germania, şi alte ţări care-şi permit. A blama doar Rusia pentru aceste implicări, însă, e o greşeală majoră deoarece induce falsa impresie că numai Moscova ne este duşman şi celelelate Puteri ne iubesc de nu mai pot. Faptul că americanii ne curtează nu înseamnă că nu mai pot de dragul nostru, ci că au interese majore în zonă. La fel şi ceilalţi „aliaţi” de conjunctură.
În politica internaţională nu există prietenie eternă, ci doar necesităţi. La 1812, turcii ne iubeau de nu mai puteau şi au cedat ruşilor Basarabia că să-şi rezolve ei o problemă; în a două jumătate a secolului XIX Franţa a sprijinit masiv unificarea Principatelor Dunărene nu pentru considerente de latinitate comună, ci pentru a pune o stavilă expansiunii ruseşti; Germania făcea ochi dulci României în anii ’40 nu pentru că îi plăcea la nebunie folclorul nostru, ci pentru că avea nevoie de carne de tun în războiul contra Rusiei.
Pe de altă parte, acuzând Moscova de toate relelele posibile, Occidentul le-a făcut ruşilor un cadou neaşteptat. A gonflat credibil capacitatea Rusiei de a-şi proiecta forţa transformând ţânţarul care trăgea să moară (cum afirma presa occidentală după impunerea sancţiunilor economice) într-un ditamai armăsarul care sperie Puterile mondiale.
Evident, popularitatea lui Puţin a ajuns la cote înalte; cum să nu le placă ruşilor că Mama Rusia a ajuns să sperie din nou Occidentul?! Dar nu e vorba doar de influenţă internă, ci şi de cea externă, Rusia fiind privită cu speranță din Orient până în America Latină.
Iar în timp ce SUA se ceartă cu Rusia, atrăgând în dispută şi alte ţări, China îşi vede nestingherită de drumul ei.
Ca la noi la nimenea? Ei, as! Nu, razboiul intre structuri paralele ale statului paralel se desfasoara si in SUA, nu doar la noi. Sau, e mai degraba invers. Razboiul civil rece din SUA se face resimtit si la noi.
Ce s-a intamplat. Cu putina vreme in urma, a iesit la iveala ca dosarul implicarii Rusiei in alegerile din SUA era finantat, in parte, de democrati. Adica acea tema care e inflamata si care serveste delegitimarii administratiei Trump, dar nu numai, e ca o poveste sponsorizata pe Facebook: dau cu banu’ sa fie rostogolita duda, ca altfel nu prea s-ar misca de la sine lucrurile (asa cum ar fi firesc intr-o asemenea speta).
Mai mult decat atat, R. Mueller, seful care conduce investigatia implicarii Rusiei in alegerile din SUA a fost acuzat, recent, de ceva legaturi murdare inclusiv cu bani rusesti. Ooops, cum ar zice.
Pus in fata unor astfel de informatii nasoale care rapesc din aura subiectului, cum a ripostat statul paralel globalist?
A inventat “prima dare in judecata in dosarul implicarii Rusiei in alegerile din SUA”, dupa cum au titrat, inca de zilele trecute, agentiile de presa world wide. Adica seful campaniei electorale a lui Trump ar fi fost dat in judecata in acest dosar, dupa cum informau, pe surse, agentiile de presa. Evenimentul a fost rostogolit peste tot fara ca presa sa fi avut acces la faptele pentru care era acuzat Manafort, care a condus pana la un anumit moment dat campania lui Trump.
In mod intentionat, s-a lasat sa se inteleaga faptul ca darea in judecata ar avea legatura directa cu implicarea Rusiei in alegeri. Va dati seama, seful campaniei luI Trump, dat in judecata pentru conspiratie impotriva SUA! Ce sa mai, gata, era ca si cum urmeaza impeachment-ul aproape garantat.
Ei, ce sa vezi. Azi au dat publicitatii actul de acuzare. N-are legatura cu implicarea Rusiei in alegerile din SUA (!), ci cu spalarea de bani si neplata taxelor de catre Manafort. E vorba de bani primiti de la Yanukovici, fost pres al Ucrainei, din cate inteleg, insa, oricum, fapte care au avut loc INAINTE de implicarea lui in campania din SUA.
Mandra propaganda, mester truc!
Nota noastra
In dosarul Trump-Rusia orchestrat de Mueller s-a mai deschis un front, printr-un consilier din campania electorala a actualului presedinte de rang mult mai mic decat Manafort. George Papadopoulos este acuzat de faptul ca mintit sub juramant in cadrul anchetei despre legaturile dintre staff-ul trumpian si rusi. Asadar, nu e acuzat ca avut unele legaturi cu contacte rusesti sau ca a incercat sa obtina de la aceste contacte dovezi despre emailurile lui Hillary Clinton, ci e acuzat ca a facut declaratii false asupra acestor fapte in Congres. Papadopoulos a admis ca e vinovat – si, probabil, coopereaza cu anchetatorii.
E o deosebire relevanta – pentru ca nuantele, de regula, scapa publicului obisnuit, care ramane doar cu etichetele: seful campaniei lui Trump dat in judecata pentru conspiratie impotriva SUA, iar un consilier admite ca e vinovat in cadrul acestui dosar. Seful campaniei luI Trump, insa, nu e dat in judecata pentru legaturile cu Rusia, in ciuda capului de acuzare care suna spectaculos, iar consilierul mai mic nu admite ca e vinovat pentru aceste legaturi in sine, ci pentru cum a prestat in comisia din Congres.
Sigur, in isteria creata de statul paralel globalist, se trece cu vederea chiar cauza si fondul povestii: emailurile lui Hillary Clinton, care au creat o ditamai bresa si vulnerabilitate ce tine de siguranta nationala a SUA, totul din cauza sectarismului si paranoiei partizane a acesteia.
Reamintim despre ce e vorba: ca secretar de stat pe afaceri externe, H. Clinton a folosit si transmis prin zeci de mii de emailuri private, deci nu prin adresa de email oficiala, institutionala (si protejata ca atare), informatii care tineau de siguranta nationala a SUA, informatii strict secrete. Bineinteles, acele informatii, transmise de pe un simplu cont de email privat, pot fi la indemana oricarui hacker mai priceput, daramite la indemana unor hackeri specializati la modul institutional.
Asadar, scandalul, de fapt, e creat de comportamentul fostului candidat democrat la presedentia SUA. Mai mult decat atat, apropo de legatura lui Trump cu Rusia si despre Papadopoulos, una din afirmatiile cele mai tari si colorate ale actualului presedinte a fost legata exact de scandalul emailurilor: “Rusia, daca asculti, sper sa gasesti cele 30.000 de emailuri care lipsesc.” Abia cu ocazia acestei afirmatii a lui Trump, stafful lui Clinton a recunoscut, indirect, ca emailurile contineau informatii secrete.
Emailurile, care au fost publicate si de Wikileaks, arata, printre altele, maniera in care SUA a manevrat gruparile teroriste din Siria, alaturi de Arabia Saudita si Qatar, lucru ce a favorizat formarea Statului Islamic, legaturile lui H. Clinton cu mari bancheri, practicile ritualice satanice ale sefului campaniei electorale a lui Clinton, John Podesta.
En plus:
https://www.gq.com/story/barack-obama-is-back-and-reminding-us-what-a-president-looks-like
Ce ironie, sursele autorului dosarului sa fie rusesti! https://www.washingtontimes.com/news/2017/oct/26/dossier-shows-democrat-russian-collusion-no-proof-/
Prietenia lui Trump cu Putin i-a scos din minti pe Macron si Theresa May, care au lansat atacuri de o duritate fara precedent.
Donald Trump şi Vladimir Putin au avut la summitul din Vietnam a doua întâlnire faţă în faţă, iar presa comentează că s-au comportat ca doi prieteni.
http://www.digi24.ro/stiri/externe/mapamond/cum-a-decurs-intalnirea-putin-trump-din-vietnam-versiuni-contradictorii-827212
Emmanuel Macron: Donald Trump şi Vladimir Putin sunt o ameninţare la adresa valorilor occidentale de toleranţă şi deschidere
http://www.mediafax.ro/externe/emmanuel-macron-donald-trump-si-vladimir-putin-sunt-o-amenintare-la-adresa-valorilor-occidentale-de-toleranta-si-deschidere-16820153
Theresa May, către Vladimir Putin: ”Ştim ce faceţi. Şi n-o să reuşiţi”
http://stirileprotv.ro/stiri/international/theresa-may-catre-vladmir-putin-stim-ce-faceti-si-n-o-sa-reusiti.html
http://evz.ro/trump-acuzat-manipulat-putin.html
Manafort and the Habsburg group lobbied US lawmakers and senior government officials in or around 2013 in a strategy titled “SUPER VIP.”
The AP news agency previously reported that Manafort had worked with Mercury LLC, a US-based lobbying firm that had employed former Austrian Chancellor Alfred Gusenbauer.
The ex-chancellor is now a member of the “Dialogue of Civilizations” think tank in Berlin.
Gusenbauer is not the only former chancellor with close ties to Russia.
Former German Chancellor Gerhard Schröder came under heavy fire after leaving office in 2005 for what some observers saw as overly close ties to Russia, including to Russian President Vladimir Putin, who Schröder once called a “flawless democrat.”
After leaving office, Schröder took up a high-level position at Nord Stream on the recommendation of Russian state-owned energy giant Gazprom. In 2017, Schröder took a seat on the board of Russian energy company Rosneft, which was facing EU sanctions over Russia’s annexation of Crimea in early 2014.
http://www.dw.com/en/european-politicians-got-millions-to-lobby-for-pro-russian-government-in-ukraine/a-42721849
Iese Rusia si intra Israelul in ecuatie
Robert Mueller threatened to charge former Trump campaign adviser George Papadopoulos as an unregistered agent of Israel
“We know he was under scrutiny because of his ties to Israel, not his ties to Russia.”
In October 2015, Papadopoulos wrote a column for the Israeli publication Haaretz entitled “Natural Gas Isn’t Just about Israel.”
He worked on Israel, Cyprus and Greece while at the Hudson Institute.
https://www.zerohedge.com/news/2018-06-06/bombshell-claim-raises-new-questions-mueller-threatened-charge-papadopoulos
Papadopoulos used “Judea and Samaria” instead of “West Bank settlements”
“Papadopoulos was also an honored guest at a pre-inauguration reception held by representatives of the Jewish settler community in the West Bank. At the event, which took place in Washington, where he expressed his support, in a short video to the settlers, stating: “We hope that the people of Judea and Samaria will have a great 2017. We are looking forward to ushering in a new relationship with all of Israel, including the historic Judea and Samaria.” In the report about the meeting, Papadopoulos was described as an adviser to President Trump, although at the time he did not hold any official capacity with the administration.”
https://grondamorin.com/2018/06/06/george-papadopoulos-ties-to-israel-bears-further-scrutiny-west-bank-settlement-issue/
Cateva extrase dintr-un articol despre Papadopolous, care l-ar umili si pe James Bond
Papadopolous was originally told of the allged Russian plot two weeks earlier on April 26, by Maltese professor Joseph Mifsud (missing since October 2017) – whose organization George Papadopoulos met his wife through.
Papadopoulos and his new wife met on LinkedIn, Twitter user @rising_serpent. Simona Mangiante first connected with Papadopoulos on LinkedIn after Papadopoulos noticed they shared a mutual connection. That connection was Joseph Mifsud, a most mysterious former Maltese government official who ran an institute called the London Centre of International Law Practice in Britain.
Mangiante, started working at the organization after meeting Mifsud while she was employed at European Parliament in Brussels. Papadopoulos, who had worked for Mifsud’s organization as well, reached out to say he liked her profile picture.
Mangiante left the London Centre of International law after three months, after concluding the law office was “a facade for something else.” “I didn’t smell a culture of academia”. “I never met any Russians there”.
Mangiante moved within the corridors of power within Europe’s Italian Democrats & German social democrats.
https://www.zerohedge.com/news/2018-06-06/bombshell-claim-raises-new-questions-mueller-threatened-charge-papadopoulos
Avocatul lui Trump a inceput sa se gandeasca la moarte si sa aiba mustrari de constiinta
“I am afraid it will be on my gravestone. ‘Rudy Giuliani: He lied for Trump.’”
“But, if it is, so what do I care? I’ll be dead. I figure I can explain it to St. Peter. He will be on my side.”
https://www.aol.com/article/news/2019/01/22/rudy-giulianis-afraid-lying-for-trump-will-be-on-my-gravestone/23649183/