Reactii viscerale ale propagandei DEEP STATE-ului globalizat fata de summitul TRUMP – PUTIN. Isi reseteaza America prioritatile geopolitice?

17-07-2018 8 minute Sublinieri

VIDEO Primul summit Donald Trump – Vladimir Putin / Zvonurile legate de un dosar compromițător legat de Trump, o absurditate, spune Putin / Trump refuză să condamne ingerința Moscovei în alegerile din 2016

Nancy Pelosi afirmă că președintelui american i-a fost frică să îl înfrunte pe Putin: În fiecare zi mă întreb ”ce au rușii despre Donald Trump”

Liderul republicanilor din Congres: Donald Trump trebuie să realizeze că Rusia nu este aliatul nostru

Berlinul îl acuză pe Trump că vrea divizarea UE /Germania nu se mai poate baza total pe SUA

  • G4Media:

Un fost agent FBI atrage atenţia: Ţările est-europene ar trebuie să fie îngrijorate de întâlnirea Trump-Putin

VIDEO Putin i-a transmis lui Trump o listă cu ”sugestii”, printre care și ”situația periculoasă a sistemului american antirachetă”

”A fost cea mai dezgustătoare prestații a unui președinte american la un summit alături de omologul său rus”, a fost prima remarca a comentatorilor CNN după încheierea conferinței de presă de la Helsinki, după întrevederea istorică dintre Donald Trump și Vladimir Putin. Președintele SUA crede mai mult în spusele președintelui Rusiei decât în probele aduse de agențiile americane de informații, arată CNN.

Fost director CIA: Trump este la mâna lui Putin

O reacție dură a venit din partea lui John O. Brennan, fost director CIA în administrația Obama, unul dintre oficialii despre care presa pro-Trump scrie că a fost implicat în sabotarea candidaturii actualului președinte. ”Prestația lui Donald Trump la Helsinki depășește limita ”infracțiunilor și delictelor”. Este legată de înaltă trădare. Comentariile lui Trump nu numai ca au fost imbecile, el este cu totul la mâna lui Putin. Patrioți republicani: Unde sunteți???”, a scris fostul sef al CIA pe Twitter. Brennan le-a cerut apoi secretarului de Stat Mike Pompeo, șefului de cabinet John Kelly și consilierului pentru Securitate John Bolton să demsioneze.

Ancheta privind implicarea Rusiei în alegerile din 2016 a acaparat conferința de presă de la Helsinki, precum și analizele presei americane. Așa cum aceasta anchetă a dus la un război americano-american si paralizează de doi ani administrația Trump, la fel ea a aruncat în plan secund conflictul din Siria, Ucraina, schimbarea granițelor în Europa.

Reacțiile presei americane vin după o conferință de presă în care Vladimir Putin și Donald Trump par să fi pus capăt oficial Războiului Rece. Trump și Putin par să fie de acord să recurgă la experiența celor care au menținut linia roșie dintre Moscova și Washington în perioada războiului rece și să renunțe la paradigma confruntațională a ultimelor decenii. În cancelariile aliate și în presa vestică există teama că cei doi lideri ar putea încheia un ”mare târg” peste capetele statelor europene.

Războiul Rece s-a încheiat

”Războiul Rece s-a terminat, iar America și Rusia trebuie să rezolve peroblemele împreună. Fiind cele mai mari puteri nucleare avem responsabilitatea securității internaționale. Cred că este important și am discutat despre asta, pentru a stabili un dialog privind stabilitatea strategică și neproliferarea armelor de distrugere în masă. Am trimis mai multe propuneri concrete colegilor noștri americani”, a spus Vladimir Putin.

Președintele rus a anunțat că a discutat cu Donald Trump despre evoluția scutului antirachetă american, despre situația din Ucraina și cooperarea economică. Cât privește Orientul Mijlociu, Putin a arătat că Trump a acordat o atenție deosebită securității Israelului. Președintele rus a declarat că trebuie să se revină la regimul separării trupelor israeliene și siriene în Înălțimile Golan, potrivit acordului din 1974, ceea ce ar permite restabilirea păcii în regiune și ar proteja Israelul. ”Donald Trump a vorbit despre asta astăzi. Vreau să confirm că Rusia este interesată de acest scenariu”, a spus Putin.

”Ideea este să creăm un consiliu de experți din ambele țări care să identifice puncte de contact între cele două state”, a spus Putin, sugerând că acest consiliu poate fi format din foști înalți oficiali din diplomațiile și armatele Rusiei și Statelor Unite. Iată ce spunea în urmă cu peste 40 de ani unul dintre americanii care ar putea face parte din acest consiliu al experților. „Peste 20 de ani, succesorul dumneavoastră, dacă va fi la fel de înțelept, se va îndrepta către o apropiere de ruși, împotriva chinezilor“. „Trebuie să influențăm echilibrul puterilor cu sânge rece. Acum avem nevoie de chinezi pentru a-i disciplina pe ruși. În viitor va fi invers“, spunea fostul secretar de stat Henry Kissinger, în 1972.

Putin a catalogat întâlnirea cu Donald Trump drept una ”deschisă”.  ”Cred că pot spune că a fost un succes”. ”Tensiunea și atmosfera actuala nu au un motiv serios în spate. Războiul Rece este de domeniul trecutului”, a spus Putin.

Primul pas spre un ”viitor mai luminos”

Președintele SUA a anunțat că întâlnirea de la Helsinki ”este primul pas spre un viitor mai luminos și un pas către un dialog puternic”. Trump se așteaptă că SUA și Rusia să participe la dialog și in viitor. ”Dacă vrem să rezolvăm multe din problemele lumii, atunci trebuie să căutăm căi de cooperare pentru promovarea intereselor comune”, a spus Trump. El a arătat că relația tensionată cu Rusia s-a ”schimbat” în urma summitului. ”Voi risca din punct de vedere politic pentru a căuta pacea, însă nu voi risca pacea de dragul politicii”, a declarat Donald Trump.

Mingea e în terenul lui Trump

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, i-a oferit o minge oficială de la Campionatul Mondial de Fotbal omologului său din SUA, Donald Trump. „Acum, mingea este în terenul dumneavoastră”, a glumit liderul de la Kremlin. Donald Trump a mulţumit pentru minge şi a apreciat că îi va plăcea fiului său cel mic. Liderul SUA a aruncat mingea spre soţia sa, Melania Trump, prezentă la conferinţa de presă de la Helsinki.

”Oferta incredibilă” a lui Putin

O bună parte din întrebările jurnaliștilor au atins problema presupusei implicări a Rusiei în alegerile prezidențiale ce l-au adus pe Donald Trump la Casa Albă. Donald Trump a declarat că ancheta privind ingerința rusă este un ”dezastru” și a arătat că a discutat cu Vladimir Putin despre asta. ”Nu a fost nicio conivență cu Rusia. Toată lumea știe asta. Am avut o campanie remarcabilă și acesta este motivul pentru care sunt președinte”.

Și liderul de la Kremlin a respins acuzația că Rusia s-a implicat in alegerea lui Trump. ”Trebuie să repet ce am mai repetat deja de multe ori: guvernul rus nu s-a amestecat și nici nu a încercat să se amestece în afacerile interne ale Statelor Unite, incluzând aici și procesul electoral”. Putin a declarat că a propus ca Washingtonul să-i poata interoga pe agenții serviciilor ruse acuzați de ingerinta în alegerile din 2016, daca si SUA vor permite interogarea unor agenți americani. Trump a replicat imediat, spunând că sugestia lui Putin este o ”ofertă incredibilă”. Putin a recunoscut însă că a dorit ca Trump să câștige alegerile. ”Da, da, pentru ca a spus va vrea să readucă relațiile SUA-Rusia la normalitate”.

Singurul moment în care presedintele Trump a părut să nu fie de acord cu omologul rus a fost cel in care s-a discutat despre contracte energetice și bani. Trump a declarat că SUA și Rusia vor concura pentru furnizarea gazelor în Europa, făcând referire la gazoductul ruso-german Nord Stream. ”Nu sunt sigur că este în interesul Germaniei” să continue această afacere cu Rusia, a spus Trump. Vladimir Putin a declarat că, în calitate de mari producătoare de petrol și gaze, Rusia si SUA ”nu au interesul ca prețurile să scadă”.

Are România ceva particular de așteptat de la întâlnirea dintre Donald Trump și Vladimir Putin? Ținând seama de alertele interne privitoare la iminenta amenințare rusească, am spune că da. Și totuși. Un lucru cu care adversarii (și uneori nici prietenii) președintelui american nu se împacă este că pare a fi un om al păcii, în ciuda unei retorici pe alocuri înșelătoare. Modul spectaculos și paradoxal în care a administrat relația cu Coreea de Nord, dar și aparentele schimbări de umori de la recentul summit NATO de la Bruxelles au arătat că, în realitate, președintele Trump are o tehnică prin care încearcă să disloce în prealabil toate presupozițiile și așteptările comune, tocmai pentru a-și spori spațiul de manevră.

După declarații viforoase care îi pun pe interlocutori într-o stare de alertă și de așteptări anxioase, urmează mereu o atitudine calmă și conciliantă, care îi convinge pe partenerii săi să cedeze. Așa cum am văzut și de data aceasta, toate țările vest-europene cu restanțe la NATO au promis să aloce mai mulți bani pentru cheltuielile militare, ceea ce înseamnă că Trump și-a atins obiectivele. Nu demult, cineva atrăsese atenția că D. Trump aplică în politică exact regulile negocierii pe care le expusese el însuși în prima sa carte (”Arta negocierii”).

De fapt nu atât anumite reguli, destul de banale, cât ceea ce Trump numea o ”hiperbolă veridică”, ca tehnică inocentă de promovare. După ani și după ce încasese peste 1 milion și jumătate de dolari din drepturi de autor pentru cartea cu și despre Trump, Tony Schwartz, ”scriitorul din umbră” și adevăratul creator al formulei de mai sus, avea să se dezică de ea cu dezgust, prezentându-l pe Trump drept un mincinos egolatru. Publicația The New Yorker îl cita în 2016 cu această afirmație: ”Hiperbolă veridică este o contradicție în termeni. E, de fapt, un fel de a spune: am mințit, dar ce contează!”

Deși astăzi Tony Schwartz face parte dintre detractorii lui Donald Trump, el a creat o formulă care i se potrivește președintelui mai bine decât își imaginează. Căci lansând amenințări înfricoșătoate la adresa Coreei de Nord, el formula ”o hiperbolă veridică” și la fel a fost, în cazul Europei occidentale, sugestia că ar putea renunța la NATO.

Adevăratul pericol pentru președintele american este acela ca viitorii săi parteneri de negociere să devină imuni la exagerare și atunci metoda lui să eșueze. E uimitor de altfel că vest-europenii nu au deprins încă acest lucru. Se pare că sunt prea mulți aceia care au interesul să simuleze că iau amenințările în serios, tocmai ca să-l poată prezenta pe Donald Trump drept un om iresponsabil, instabil și imprevizibil. E o tactică care s-a întors mereu împotriva celor care au adoptat-o. Căci simulând că văd în ”hiperbolele” lui Trump ceva cu adevărat înfricoșător, ei nu au făcut decât să-i amplifice acestuia puterea de negociere. În fond, Trump nu este nici imprevizibil și nici deplasat, toate susținerile sale, cel puțin cele despre NATO, fiind de un perfect bun-simț.

Revenind la perspectiva locală, se pare că România nu are nimic particular de așteptat, căci scopul întrevederii Trump-Putin este în mod explicit unul menit să pacifice relația ruso-americană și să confirme status quo-ul. Prezența militară americană la Marea Neagră pare justificată mai mult prin protecția exploatărilor petroliere și gaziere concesionate în mare parte unor firme americane, ceea ce aruncă desigur o nouă lumină și asupra unei afirmații mai vechi a unui analist american, George Friedman, care se bucură de o bună primire la București. Acela spunea că românii ar trebui să-și pună resursele la bătaie dacă vor mai multă implicare americană, dar pe atunci opinia publică știa puține lucruri despre resursele din Marea Neagră. În plus, realismul rece și lipsit de empatie cu care a rostit acele adevăruri le-a făcut impopulare, ca și îndemnurile adresate românilor de a-și construi o forță militară proprie, dacă vor cu adevărat să conteze într-o alianță.

De fapt mesajul primit cu regularitate de la Washington a fost acela că situația geopolitică de astăzi este destul de bună așa cum este și că românii, în loc să se vaiete fără încetare (amenințare rusească iminentă etc), ar trebui să profite mai mult de calmul real care li se oferă.

  • Anghel Buturuga:

Trump inaintea summitului cu Putin… Ce vrea sa spuna ca UE este “foe”, iar Rusia “competitor”?

Trump a spus ca vina relatiilor degradate dintre SUA si Rusia apartine primeia, mai exact, administratiilor democrate si vanatorii de vrajitoare intretinuta acum de FBI (“russian collusion).

La fel de mult a socat faptul ca Trump a numit UE drept “foe”, adica adversar, in timp ce, cu doar putin mai devreme, spusese ca Rusia nu e dusman/adversar, ci competitor. In engleza, termenii care se folosesc de obicei in astfel de situatii sunt “friend” si “foe”. Deci, daca Ue este “foe”, Rusia nu e nici “friend”, nici “foe”, ci competitor. In ciuda socului analistilor vietii, de fapt, competitor=foe daca privesti relatiile externe ca o negociere. Pentru ca atunci cand ai competitor, ai la mijloc o negociere in care partile nu vor castiga la fel, ci un joc in care fiecare cauta sa castige mai mult. Asadar, mai semnificativ si coerent cu ce a spus pana acum este acel “foe” atribuit UE: de fapt, Trump spune UE ca si in cazul relatiei SUA-Europa exista tot o negociere de tip competitiv, ci nu o relatie de cooperare. Adica, tot o relatie in care termenii sunt negociati a.i. fiecare incearca sa traga partea leului pe spuza sa. Poate suna primitiv, insa e un fel de realism politic combinat cu business tactics, cu negociere pura si dura.

In acest sens, declaratiile dure impotriva Germaniei si prietenoase fata de Rusia care au prefatat intalnirile bilaterale cu liderii celor doua tari pot fi simple tactici – grosiere, primitive, dar rationale in sensul anglo-saxon, as in rational choice. Cu Germania a dat cu pumnul in masa inainte, pentru a reseta pozitionarile si pentru a adopta un ton mai soft in cadrul intalnirii si dupa. Cu Rusia indulceste tonul inainte, insa, parerea mea este ca nu va fi deloc conciliant pe chestiuni concrete. Depinde si ce deal vrea sa faca cu Putin.

Asadar, singura forma de ingrijorare/intrebare rationala legata de agenda lui Trump mi se pare cea care are in vizor scopul urmarit de presedintele american, si nu toate gesturile sale intermediare, interpretate, prosteste sau cu rea vointa, drept manifestari irationale, instinctuale. Vrea cu adevarat Trump sa schimbe status-quoul euro-atlantic? Adica, actuala relatie economica si militara intre SUA si Europa (UE+NATO)? Daca da, cu ce vrea sa inlocuiasca acest status-quo? Sau vrea doar niste bani in plus? Vrea Trump sa “reseteze” relatia cu Rusia? Nu ar fi primul. Cat de mult si in ce sens, insa? Vrea un “deal” cu Putin? Ce concesii are pregatite, ce revendicari si ce vrea, pana la urma, din aceasta intalnire/relatie?

PS1: cica avionul lui Putin a intarziat cu o jumatate de ora. Pare ca Putin aplica aceleasi principii stabile ale negocierii practicate de rusi.

PS2: din discutia preliminara dintre Trump si Putin, pentru mine e limpede ca cel care domina sau vrea sa domine este presedintele american. OK, vrea o relatie buna cu Rusia, asa cum a zis-o apasat (Radu Tudor, bocet!). Pentru ca China. Dar relatia asta buna SUA – Rusia este strict initiativa lui. Asta inseamna putere si ca el este cel care (vrea sa) dicteaza termenii, care pretinde “upper hand”. De aceea, pentru rusi nu e deloc simplu. Li se intinde o mana pe care nu o pot refuza usor si pe care, daca o primesc, s-ar putea sa-i cam stranga.

#frica si #ura, armele lui Trump?

Asa zice propaganda democratilor (vezi postarea despre cartea lui Madeleine Albright). Stiti cum e: hotul striga hotii.

Ce a facut establishmentul democrat prin Lulutza lor speciala, Robert Mueller, cel care investigheaza asa-zisul dosar al “russian colusion” in alegerile din 2016? Absolut fara nicio legatura cu mult expusa mediatic si politic intalnire bilaterala Trump-Putin de maine, incepe urmarirea penala impotriva unor ofiteri ai spionajului rusesc pentru implicare in operatiuni de hacking din campania prezidentiala 2016.

In independenta ei absoluta, justitia americana, prin Mueller, nu s-a raportat deloc, dar deloc, la vizita Trump-Putin. Chestia cu cei 12 ofiteri rusi, intamplata acum cateva zile, e pura coincidenta, CSF, NCSF. Si nici nu mai conteaza detaliile, anume ca chiar autorii indictment-ului au spus ca dosarul cu cei 12 ofiteri nu are legatura cu Trump si cu tema “collusion”. Cine se mai impiedica in factualitate in era post-truth? Timing-ul a fost totul. Impresia/perceptia e importanta.

Fireste ca acum starletele virtuoase ale democratilor #rezist urla ca actiunea lui Mueller, acest LCK al SUA, demonstreaza fara niciun fel de dubiu ca Trump a fost pe mana cu rusii, cu Putin, si ca a lansat cel mai grav atac la adresa “democratiei noastre”. Mda, probabil, intr-adevar, la adresa democratiei LOR, nu a democratiei SUA, aici s-ar putea sa aiba dreptate.

Insa, vedeti, sa faci teoria conspiratiei cu Trump si Putin care ataca tarisoara noastra este o propaganda care nu se adreseaza nici fricii (SUA cetate asediata), nici urii (Putin bad ass no 1). Ba, e exact propaganda de cea mai joasa speta, din aia pe care numai republicanii cei mai neocon si mai warr hawk o puteau face in timpul Razboiului Rece, adresata exact afectelor fricii si urii.

Nu știu ce atâta frasuiala cu Trump la summitul NATO.

Mi se pare atât de “cristal clear” modul in care pune problema si atât de perfect rațional (in genul rational choice). Si cu Nord Stream, si cu trade-ul, si cu cheltuielile NATO… Si atât de corespondent intereselor de acum ale Americii, încât irațională devine obsesia acoperiților pe post de analiști de a-l face cu ou si cu oțet si de a boci ca e imprevizibil. Ba e foarte previzibil si explicit ce vrea. Si nici măcar nu a zis tot ce se putea spune despre Germania. Tot aranjamentul UE si NATO a fost creat pentru confortul țărilor occidentale, adică Franța si Germania. Acum America nu prea își mai permite si nici nu mai vrea – căci nu are nevoie astfel – sa tina pe banii ei bunăstarea francezilor ai germanilor. Cam la asta se reduce totul.

RUSSIAGATE. Scandalul contactelor intre TRUMP si RUSIA escaladeaza, dupa ce presedintele american l-a concediat pe seful FBI. Miza: stoparea “fenomenului Trump”?

REX TILLERSON LA MOSCOVA. Confruntare dura si un minim istoric in relatiile dintre cele doua puteri/ SUA ACUZA RUSIA DE “COMPLICITATE” SAU “INCOMPETENTA” IN DOSARUL ATACULUI CHIMIC DIN SIRIA/ Presedintele SUA: ASSAD E UN MACELAR, TREBUIE PUS CAPAT RAZBOIULUI CIVIL/ Trump s-a razgandit: NATO NU MAI ESTE DEPASITA/ SUA trimite nave de razboi langa COREEA DE NORD

SUA VERSUS RUSIA. De la Putin democratul la Putin demonizatul. VA (MAI) REUSI ADMINISTRATIA TRUMP DESTINDEREA RELATIILOR CU KREMLINUL? Cu istoricul Stephen F. Cohen despre politica externa americana

AMENINTAREA RAZBOIULUI, Frontul Estic si profitul industriei de armament americane/ OPTIUNEA TRUMP – posibila iesire din spirala razboiului si a propagandei paranoice din Estul Europei?/ PUTIN LA ISTANBUL. Rusia si Turcia au incheiat acordul Turkish Stream/ TENSIUNI SI INTRE FRANTA SI RUSIA

Reactii viscerale ale SISTEMULUI SECURISTO-MEDIATIC din SUA fata de decizia lui TRUMP de a declasifica un memorandum FBI. Documentul atesta originea POLITICA a investigatiei oficiale a implicarii Rusiei in campania prezidentiala

AMERICA KGB. O “societate secreta” din FBI ar fi conspirat impotriva lui TRUMP. Miscarea #REZISTANCE si STATUL PARALEL american/ GEORGE SOROS intr-un discurs care acopera perfect definitia LUPULUI IN BLANA DE OAIE: critici dure la adresa GIGANTILOR INTERNETLUI

STATUL PARALEL GLOBALIST CONTRA-ATACA PE FRONTUL IMPLICARII RUSIEI IN ALEGERILE DIN SUA. Consilieri din campania electorala a lui TRUMP, retinuti si acuzati de “CONSPIRATIE IMPOTRIVA SUA”. Ce inseamna, de fapt, acest lucru?/ MANEVRELE MURDARE ALE DEMOCRATILOR SI SCHELETELE DIN DEBARAUA LUI CLINTON

NOUA ORDINE MONDIALA IN ERA TRUMP/ PRO-AMERICANISMUL MANUFACTURAT DE CIA-SRI IN CRIZA. Structurile de putere din România, COMPLET DEZORIENTATE in fata agendei de politica externa a noii adminitratii americane? POSIBILITATEA UNEI NOI YALTE SI A DESTRAMARII UE – scenarii extreme sau procese deja declansate?/ DE CE ESTE SOROSISMUL O IDEOLOGIE ANTIDEMOCRATA


Categorii

1. DIVERSE, America, Rusia

Etichete (taguri)

, , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

18 Commentarii la “Reactii viscerale ale propagandei DEEP STATE-ului globalizat fata de summitul TRUMP – PUTIN. Isi reseteaza America prioritatile geopolitice?

  1. Rusia si-a vandut aproape toate certificatele de trezorerie americane.
    In just two months, Russia sold a whopping $81BN in treasurys
    https://www.zerohedge.com/news/2018-07-17/russia-liquidates-its-us-treasury-holdings

    S-a terminat razboiul rece. Incepe razboiul fierbinte.

  2. Rusia a dezvoltat un sistem electronic aeropurtat care poate dezactiva echipamentele electronice de pe sateliti, de la sol si de pe mare.

    Russia is developing a new electronic warfare aircraft, which will be capable to turn off the electronics installed on military satellites
    “This machine will receive a fundamentally new on-board equipment, which will allow to conduct electronic suppression of any targets — ground, air, sea — and disable enemy satellites that provide navigation and radio communication on the ground,”
    https://sputniknews.com/military/201807091066176858-russia-electronic-warfare-plane-satellites/

    Este clar ca s-a terminat razboiul rece.

  3. Dupa valul de critici, Trump ascultat inregistrarile declaratiilor sale si a dat-o la intors: „Accept concluziile comunităţii de informaţii cum că Rusia s-a amestecat în alegerile din 2016, dar puteau fi şi alţii, sunt mulţi care ar fi putut face asta.”
    „Trebuie să fac o clarificare. Într-o propoziţie foarte importantă din declaraţia mea am folosit cuvântul „ar fi” în loc de „nu ar fi”. Propoziţia ar fi trebuit să fie: „Nu văd niciun motiv pentru care nu ar fi Rusia.”
    https://stirileprotv.ro/stiri/international/trump-se-scuza-dupa-gafa-cu-putin-spune-ca-ar-fi-uitat-sa-spuna-un-cuvant-cheie-nu.html

    „Părinții mei s-au născut în Uniunea Europeană: mama în Scoția, iar tata în Germania. Iubesc aceste două state, că doar sunt tot acolo, nu?”, a spus Trump.
    Mama șefului de la Casa Albă Mary MacLeod s-a născut, într-adevăr, în Scoția și a emigrat în Statele Unite între cele două războaie mondiale. Însă tatăl său, Fred Trump, s-a născut în New York City, în Statele Unite ale Americii, nu în Germania. Bunicul președintelui american este născut în Germania, de unde a plecat la vârsta de 16 ani, în Manhattan.
    https://stirileprotv.ro/stiri/international/trump-minte-in-legatura-cu-originea-tatalui-sau-ce-urmareste-prin-afirmatiile-facute.html

    O fi avand Alzheimer sau e doar un mitoman?

  4. Germania suspecteaza ca Trump s-a inteles cu Putin sa nu intervina daca Rusia ataca Europa.
    https://www.capital.ro/germania-il-avertizeaza-pe-trump-sa-nu-incheie-un-acord-u.html

    Rusia spune ca Trump si Putin au semnat acorduri militare. SUA nu da detalii.
    https://edition.cnn.com/2018/07/17/politics/trump-putin-russia-claim-military-agreements/index.html

    Rusia a creat un material care face invizibile trupele si blindatele. Europa va dormi linistit cand va fi invadata.
    “One of our projects is a material which, like a chameleon, mimics the color of the surrounding environment”
    “It’s an ideal way to camouflage troops and hardware”. “With these materials we can make tanks and other combat vehicles invisible.”
    https://www.rt.com/news/433464-russia-chameleon-combat-helmet/

  5. Putin i-a dat mingea lui Trump: un cadou de la Rusia tarista in valoare de 133 miliarde USD

    Russian Warship “Carrying $133 Billion In Gold” Discovered Off South Korea
    https://www.zerohedge.com/news/2018-07-19/russian-warship-carrying-133-billion-gold-discovered-south-korea

    “Descoperitorii” sunt americani asa ca SUA isi revendica cadoul
    https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=QEFId25LMk0

  6. Rusia a prezentat dovezi incontestabile ca s-a terminat razboiul rece si incepe cel fierbinte: a difuzat joi mai multe înregistrări video cu noua sa generaţie de arme convenţionale şi nucleare
    Avioanele ruseşti care patrulează în zona Mării Caspice sunt echipate cu rachete hipersonice Kinjal încă din aprilie. Ministerul apărării de la Moscova a anunţat că se pregăteşte şi testarea rachetelor de croazieră Burevestnik, cu propulsie nucleară.
    Au fost difuzate şi imagini cu racheta balistică intercontinentală Sarmat, precum şi de la lansarea unei rachete hipersonice Avangard, cu ogivă manevrabilă prin planare.
    https://www.stiripesurse.ro/vladimir-putin-a-prezentat-noile-arme-teribile-rachete-cu-propulsie-nucleara-care-pot-lovi-oriunde_1278553.html

  7. Trump spune ca UE este dusmanul SUA, nu competitor, cum spune despre Rusia.

    Trump, when asked to describe the US’ “biggest foe globally right now”, said “I think the European Union is a foe, what they do to us in trade. Now, you wouldn’t think of the European Union, but they’re a foe.”
    “they’ve really taken advantage of us and many of those countries are in NATO and they weren’t paying their bills”
    https://www.zerohedge.com/news/2018-07-20/eu-has-been-americas-foe-end-old-cold-war

    Merkel: Germany-U.S. relationship is ‘under strong pressure’
    https://www.washingtonpost.com/video/world/wirereuters/merkel-germany-us-relationship-is-under-strong-pressure/2018/07/20/c786ad86-8c34-11e8-9d59-dccc2c0cabcf_video.html?noredirect=on&utm_term=.65475271ef9e

    U.S. tariffs to cost Germans up to 20 billion euros this year
    https://www.reuters.com/article/us-usa-trade-germany/u-s-tariffs-to-cost-germans-up-to-20-billion-euros-this-year-report-idUSKBN1KB0EE

  8. “Muiatu-s-au cuvintele lor mai mult decât untdelemnul, dar ele sunt săgeţi.” (Ps. 54)

  9. ​Trump a revocat miercuri accesul la informații clasificate fostului șef CIA John Brennan
    Amiralul în retragere William McRaven îi cere lui Trump să îi retragă și lui accesul la informații secrete: Ne-ați umilit pe scena internațională și ați divizat națiunea noastră
    “Sunt puțini americani care au făcut mai mult decât John pentru apărarea acestei țări”, a adăugat McRaven. “E un bărbat de o integritate în afara discuției, a cărui cinste și moralitate nu au fost niciodată puse în discuție”.
    “Drept urmare, consider o onoare să îmi revocați și mie acreditarea pentru accesul la informații secrete, astfel încât să pot adăuga numele meu unei liste cu bărbați și femei care au criticat președinția dvs”, concluzioneaza McRaven, care a condus până în 2014 comandamentul Forțelor Speciale (Socom).
    “prin comportamentul dvs, ne-ați pus în situații stânjenitoare în ochii copiilor noștri, ne-ați umilit pe scena internațională și, mai rău, ați divizat națiunea noastră”.
    https://www.hotnews.ro/stiri-international-22657337-amiralul-retragere-william-mcraven-cere-lui-trump-retrag-lui-accesul-informa-secrete-umilit-scena-interna-ional-divizat-iunea-noastr.htm

  10. Facebook i-a retras lui Trump titlul de “Presedinte al SUA”
    Facebook Removes “President of the United States” Tag From the official Donald J. Trump Page
    The Donald J. Trump Facebook page has 23 million followers.
    https://www.thegatewaypundit.com/2018/08/wth-facebook-removes-president-of-the-united-states-tag-from-the-official-donald-j-trump-page/

  11. Sanctiunile lui Trump impotriva Chinei dau roade: cel mai mare deficit comercial al SUA si cel mai mare excedent comercial al Chinei!
    Beijing confirmed China’s Trade Surplus With US Hits Record High three days after the US reported a record trade deficit with China
    https://www.zerohedge.com/news/2018-09-08/chinas-trade-surplus-us-hits-record-high-worst-possible-time

  12. Trump se lauda in fata suporterilor sai ca are o bagheta magica, pe care le-o ofera, dar autoarea lui Harry Potter este de alta parere.

    “Remember the magic wand? What are you going to get, a magic wand? Yes, I got a magic wand,” Trump told supporters.
    https://www.realclearpolitics.com/video/2018/09/22/trump_touts_economic_numbers_i_got_a_magic_wand.html

    Răspunzându-i unui utilizator care i-a reproşat lui Rowling că îl critică pe preşedinte, scriitoarea i-a replicat că niciodată nu va sprijini un fanfaron autoritar care este prea prost pentru a-şi da seama cât de prost este.
    https://www.dcnews.ro/donald-trump-luat-peste-picior-de-creatoarea-seriei-harry-potter_600382.html

  13. Hillary i-a luat-o de mullt inainte lui Trump cu resetarea relatiilor cu Rusia. Doar ca pe butonul pe care a apasat impreuna cu Lavrov scria in rusa “suprasarcina” in loc de “reset”!
    https://www.youtube.com/watch?v=Ee4PfhogtdQ
    0:33 Clinton: “We worked hard to get the right Russian word. You think we got it?
    Lavrov: “You get it wrong.”
    Clinton: “I got it wrong.”
    Lavrov: “It should be …. this says … which means overcharge”

  14. Putin: „suntem pregătiţi şi vom folosi armele nucleare doar când suntem siguri că un potenţial agresor atacă Rusia.”
    „Agresorul trebuie să ştie că răspunsul este inevitabil şi că va fi distrus. Iar noi, victimele agresiunii, vom merge în rai ca martiri în timp ce ei vor muri, pentru că nici nu vor avea timp să se căiască”
    https://evz.ro/putin-ameninta-arme-nucleare.html

    Relatiile Rusiei cu SUA au ajuns la suprasarcina maxima.

  15. La ședința clubului de dezbateri „Valdai” de la Soci, unde a facut si afirmatia de la #16, Putin “lauda performantele fenomenale” ale administratiei Trump: „Prietenii americani își taie craca de sub picioare. Ei subminează credibilitatea dolarului prin acțiunile lor (aplicarea sancțiunilor — n. red.). Aceasta este o greșeală tipică a imperiului. Acesta nu este un cuvânt de ocară, însă imperiul întotdeauna crede că poate admite și unele mici greșeli, să recurgă la anumite cheltuieli, deoarece este atât de puternic, încât toate acestea nu înseamnă nimic. Însă greșelile devin tot mai multe și sosește un moment când nu le mai poți face față.”
    „Nu doar eu vorbesc despre acest lucru. Și președintele Franței a vorbit recent despre aceasta. El a spus că Europa trebuie să-și fortifice suveranitatea sa economică și financiară. Ce înseamnă acest lucru? Înseamnă renunțarea la dolar. Iar Europa este cel mai mare partener comercial-economic al SUA”
    https://ro.sputnik.md/Rusia/20181019/22609601/video-valdai-Putin-SUA-dolar.html

    Se prabuseste “sistemul”, iar tradatorii mioritici, ramasi fara protectie, incep sa se agite si sa se acuze unii pe altii
    https://www.stiripesurse.ro/adrian-nastase-document-incendiar-basescu-o-mare-ticalo-ie-vanzarea-bancilor-i-a-industriei-romane-ti_1297568.html
    https://www.stiripesurse.ro/traian-basescu-atac-incendiar-la-adresa-lui-adrian-nastase-oare-crime-ca-ale-lui-se-prescriu_1297718.html

  16. Deep-state-ul ticalosit primeste lovitura de gratiere de la Trump, care a semnat un decret care “consfinteste” o noua victorie a demonocratiei: Inchisoarea de la Guantanamo Bay va mai ramane deschisa inca cel putin 25 de ani
    https://www.digi24.ro/stiri/externe/sua/inchisoarea-guantanamo-va-ramane-deschisa-inca-25-de-ani-1014989
    http://www.ziare.com/international/america/inchisoarea-de-la-guantanamo-bay-va-mai-ramane-deschisa-inca-cel-putin-25-de-ani-1534185

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare