Studiu in marea Britanie: DIN CAUZA INTERNETULUI, ADOLESCENTII NU MAI CITESC NIMIC

26-08-2011 59 secunde Sublinieri

Un studiu realizat în Marea Britanie de către National Literacy Trust a descoperit că cei mici consideră drept lecturi sms-urile, email-urile şi postările de pe Facebook şi Twitter, scrie The Telegraph.

Anul trecut, Marea Britanie a coborât de pe locul 17 pe locul 25, într-un top al ţărilor realizat în funcţie de abilităţile de citire ale elevilor. În plus, se pare că cei cu vârsta cuprinsă între 14 şi 16 ani pun mult mai rar mâna pe o carte decât copiii din clasele primare.

“Aceşti copii vor creşte, iar unul din şase reprezentanţi ai aceste generaţii va avea mari probleme cu cititul şi scrisul. Nu va putea citi mai uşor sau mai repede decât un copil de 11 ani”, a declarat Jonathan Douglas, directorul National Literacy Trust. “Dacă îi ajutăm şi îi determinăm să iubească cititul le putem schimba vieţile şi le putem da şansa la noi oportunităţi şi aspiraţii în viaţă”, a mai adăugat acesta.În cadrul studiului, au fost chestionaţi18.000 de tineri cu vârste pâna la 17 ani. 13% dintre cei chestionaţi au declarat că nu s-au atins de o carte în ultima lună. Studiul a descoperit ce citesc cu adevărat copiii: mesajele text, apoi email-urile şi în final mesajele de pe reţelele de socializare. Cercetătorii au descoperit şi că numărul de cărţi citite scade odată cu înaintarea în vârstă. Aşadar, copiii până la 11 ani citesc mai mult decât cei care au depăşit această vârstă deja.

Secretarul de stat pentru Educaţie, Michael Gove, a spus că elevii ar trebui să citească 50 de cărţi pe ani pentru a ridica nivelul ţării în ceea priveşte studiul. În plus, guvernul britanic intenţionează să introducă unui test de citire pentru copiii britanici la vârsta de şase ani pentru a-i detecta pe cei care au probleme reale înainte de începerea şcolii.


Categorii

1. DIVERSE, Educatie, Internet, New Media, Noile Tehnologii, Studii psiho-sociologice, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

6 Commentarii la “Studiu in marea Britanie: DIN CAUZA INTERNETULUI, ADOLESCENTII NU MAI CITESC NIMIC

  1. Pingback: eLEARNING sau MINTEA DIGITALA: cum se incearca "schimbarea la fata" a invatamantului romanesc si EDUCAREA INTRU NOUA ERA DIGITALA A COPIILOR INCA DE LA GRADINITA!
  2. Pingback: "JOCURILE" GENERATIEI DIGITALE sau cum devine copilaria amintire PE CALE DE DISPARITIE
  3. Pingback: "NU POT TRAI FARA INTERNET".../ Romania, a doua tara din lume la viteza de internet/ RUSIA SUSTINE "REGLEMENTAREA" INTERNETULUI
  4. Pingback: CATI ENGLEZI MAI STIU CINE L-A TRADAT PE IISUS?/ Ucigasul Breivik si religia Europei/ ATEISMUL E IN FLOARE IN LUME: IN FRUNTE – TARILE SCANDINAVE - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  5. Pingback: TINERII – NOUA GENERATIE IMBECILIZATA? - Recomandari
  6. Pingback: COPIII SI CALCULATORUL – intre necesitate, distractie si DROG PERICULOS -
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare