Suedia: numele lui Iisus INTERZIS de CRACIUN copiilor din scoli/ Contraceptivele au devenit DREPT AL OMULUI. Riscurile pilulelor abortive: ATACURI DE CORD, CANCER DE COL/ Holocaustul avorturilor/ Fertilizarea in vitro si RISCURILE MALFORMATIILOR (stiri familie)

5-12-2012 20 minute Sublinieri

Drepturile ZOOFILILOR, restranse in Germania si Olanda din cauza drepturilor animalelor/ Lobby-ul abortionist si scandalul mediatic al ”femeii care a murit pentru ca i s-a refuzat avortul” in Irlanda


Oficialii ministerului educatiei din Suedia au spus scolilor ca pot chema copiii la biserica pentru slujbele de Craciun, dar numai atâta timp cât (in cadrul lor) numele lui Iisus nu este menționat. Învăţarea copiilor despre Crăciun, despre timpul liturgic care precede Crăciunul, respectat de catre catolicism și Biserica Ortodoxă, precum și de multe culte protestante, este parte a curriculum-ului național, dar lecții despre sarbatoare, chiar și cele care includ slujbele actuale ale bisericii, nu pot include nici o rugăciune, binecuvântări sau declarațiile de credință.

Instructiunile au provocat reactia a cinci politicieni suedezi care au afirmat ca incercarea de a sterge crestinatatea din spatiul public, in numele ”himerei” neutralitatii, a facut ca Suedia sa devina mai saraca din punct de vedere cultural.

”Craciunul este o sarbatoare crestina. Sa acorzi atentie Craciunului in absenta elementelor religioase este nerezonabil”, a afirmat grupul intr-o scrisoare deschisa pe un website. ”Scolile nu ar trebui sa forteze pe cineva sa practice o anume religie. In acest punct exista un consens puternic. Dar nu este acelasi lucru cu indepartarea referintelor religioase, au scris Andreas Carlsson, Hans Wallmark, Lars Stjernkvist, Birgit Friggebo si Staffan Danielsson pe DN Debate.

Autorii argumenteaza ca tocmai opusul acestei atitudini este necesara; o mai mare cunoastere a credintei si valorilor care au format societatea suedeza. Ei au scris: ”in cautarea neutralitatii, despre care credem ca este o himera, Suedia a devenit infinit mai saraca.”

O tânără de 19 ani a fost aproape de moarte din cauza pilulelor contraceptive. Analizele au arătat că pastilele denumite Microgynon îi provocaseră sute de cheaguri de sânge ce aproape i-au fost fatale.

Alyce Clark lua contraceptivele respective de numai o lună, când a suferit 7 atacuri de cord și a trebui să fie resuscitată de tot atâtea ori. Starea sa era atât de gravă, încât medicii le-au spus părinților ei că ar trebui să își ia rămas bun de la fată. Analizele au arătat că anticoncepționalele îi provocaseră sute de cheaguri de sânge, ce se întindeau de la picior, la inimă și la ambii plămâni. După două zile petrecute la terapie intensivă, adolescenta a început să își revină.

“Doctorii mi-au spus că, dacă aveam peste 25 de ani, aș fi avut leziuni cerebrale grave. Fiind tânără, m-am refăcut”, a declarat Alyce Clark, potrivit Daily Mail.

Cazul nu este singular. Potrivit studiilor, până la 30 de femei din 100.000 vor dezvolta un cheag de sânge periculos în fiecare an din cauza anticoncepționalelor.

Cum am ajuns în Chişinău, mi-au atras atenţia ştirile legate de violenţa casnică împotriva femeii şi de pilula contraceptivă. M-am gândit cu tristeţe că, legate una de alta, aceste ştiri vorbesc despre răul pe care alţii îl fac femeilor, dar şi despre răul pe care ele îl fac împotriva propriului corp.

A început tot mai des să se vorbească de atacurile cardiace provocate de cotraceptive, care duc la apariţia cheagurilor de sânge. Deşi, în întreaga lume, femeile folosesc această metodă de contracepţie.

Ceea ce nu ştiu cele mai multe femei e că aceste pastile sunt de două feluri: contraceptive / anticoncepţionale sau antigestante (uneori nici farmacistul nu precizează această diferenţă). Contraceptivele împiedică fecundarea ovulului printr-o metodă incredibilă: prin intermediul pastilei se introduc în organism hormonii care există în corpul femeii însărcinate. Astfel, corpul e „minţit”; crede că e însărcinat şi nu susţine fecundarea, sau, în cazul fecundării, respinge zigotul. Acum faceţi un exerciţiu de imaginaţie şi gândiţi-vă ce înseamnă pentru sănătatea unei femei ca organismul să se comporte ani de zile ca unul aflat în timpul sarcinii. Nu putem vorbi de o situaţie normală în acest caz.

Antigestantele dau voie fecundării, dar împiedică fixarea (şi supravieţuirea) ovulului fecundat. Astfel, vorbim de pastile avortive. Este vorba de un avort în faza incipientă, cu diferenţa că nicio femeie nu va cunoaşte numărul mare al avorturilor petrecute în organismul ei. Practic, această pastilă îndeplineşte aceeaşi funcţie pe care o îndeplineşte şi steriletul sau pastila de a doua zi. După fecundarea ovulului în trompe, împiedică fixarea zigotului în uter, ucigându-l.

Aceste lucruri le-am învăţat la facultate în cadrul cursului de Bioetică, dar trebuie să ştiţi că cei mai mulţi specialişti nu recunosc aceste distincţii între contraceptive şi antigestante, susţinând că atât unele, cât şi celelalte sunt avortive.

Pe lângă asta, aşa cum s-a spus la Știrile Pro TV, vorbim de riscul apariţiei: atacurilor cardiace sau cerebrale, cancerului de col, de creşterea în greutate, de nesiguranţa sănătăţii viitorilor copii. Şi ar trebui să ţinem cont şi de faptul că pastilele de acest gen nu au o istorie prea veche ca să ştim cu siguranţă toate celelalte efecte secundare.

Peste un milion de femei din Statele Unite au fost tratate inutil pentru cancer la sân, în ultimii 30 de ani. Descoperirea a fost făcută în urma unui studiu din care a rezultat că mamografiile de rutină pot duce, uneori, la diagnostic eronat. Specialiştii americani spun că în cazul a sute de mii de femei, tumorile nu ar fi ajuns niciodată la un stadiu avansat.

Printre tratamentele urmate de paciente s-au numărat intervenţii medicale dificile, printre care chirurgie, chimioterapie şi terapie hormonală. După utilizarea sistematică a mamografiilor, în Statele Unite numărul cancerelor depistate în stadiu incipient s-a dublat, însă rata femeilor diagnosticate cu cancer în stadiu avansat a scăzut cu doar opt la sută, se mai arată în studiul medical.

Guvernul german doreşte interzicerea zoofiliei (sexul cu animale), ca un amendament la legea de protecţie a animalelor, dar se luptă cu reacţia negativă a comunităţii de zoofili germani, care conform estimărilor oficiale depăşeşte 100.000 de persoane.

Zoofilia a fost legalizată în Germania în 1969, iar acum, un grup de protecţie al animalelor, face lobby pe lângă autorităţi să interzică astfel de practici groteşti. Campania din ultimii ani, a stârnit dezbateri aprinse  şi controverse aprigi pe forumurile de pe internet.

Guvernul actual, de orientare centru-dreapta, vrea să scoată în afara legii folosirea animalelor “în activităţile personale sexuale ori în obligarea acestora să se comporte inadecvat speciei din care fac parte”, a spus Hans-Michael Goldmann, preşedintele Comitetului de Agricultură din Bundestag.

Cei care se vor abate de la această reglementare vor  fi amendaţi cu 25.000 de euro. Răspunsul zoofililor germani nu a întârziat: “Vom acţiona în instanţă această decizie. Noi privim animalele ca parteneri şi nu ca mijloace de satisfacere. Nu le forţăm să facă nimic”, a spus pentru Der Spiegel, Michael Kiok, liderul grupului ZETA (Mişcarea Zoofililor de Informare şi Toleranţă)

“Oamenii au impresia falsă că noi am face rău animalelor”, a mai spus Kiok, care a mărturisit că are “sentimente speciale” faţă de animale încă de la vârsta de 4 sau 5 ani. Sexul cu animale este interzis în cele mai multe state europene. După Germania, Danemarca  va fi singura ţară care nu are încă o reglementare legală în această privinţă, controversată de lumea civilizată.

Anul trecut, în România s-au oficiat doar 105.599 căsătorii, acesta fiind cel mai mic număr de cupluri care au ales să îşi unească destinele înregistrat în ultimii 22 de ani. De asemenea, numărul divorţurilor a crescut, ajungând de la aprope 33.000, în 1990, la 35.780 de divorţuri, în 2011, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică (INS).

Numărul căsătoriilor a scăzut treptat din anul 1990 şi până în anul 2002, când doar 129.018 cupluri au ales să se căsătorească, pentru ca apoi să crească din nou şi să depăşească, în 2007, 189.000 de căsătorii. Din 2007 însă şi până în 2011, s-a înregistrat o nouă scădere a numărului de români care au ales să se căsătorească, ajungându-se anul trecut la cea mai mică valoare înregistrată în ultimii 22 de ani, potrivit INS.

Cele mai multe divorţuri s-au înregistrat în anii 1991(37.031 divorţuri), 1994 (39.663 divorţuri) şi 1998, când numărul lor a ajuns la aproape 40.000, potrivit INS.

La polul opus, în anul 1992, s-au înregistrat cele mai puţine divorţuri din ultimii 22 de ani, respectiv 29.290 de cupluri au ales să se despartă.

 • Cultura Vietii:

Bazarul de carne umană

Majoritatea cred că mama capitalismului şi ţara tuturor posibilităţilor ar fi la câteva mii de kilometri distanţă, peste mări şi ţări, dar eu sunt din ce în ce mai convins că nu este aşa: noi trăim în acea ţară. De ce cred acest lucru? Pentru că la noi totul pare a fi posibil, totul pare a fi de vânzare: justiţia, căsătoria, compania altor persoane, ritualuri religioase, corpul uman etc.

Dintre toate „bunurile” pe care românii vor să le comercializeze, unele au devenit destul de „normale” şi pur şi simplu nu ne mai gândim că lucrurile ar putea fi mult diferite. Nu de puţine ori auzim că X a scăpat basma curată după ce a furat sau omorât tocmai pentru că avea bani sau că Y a ajuns cineva pentru că „avea pile”.

Cu toate acestea, comercializarea anumitor „bunuri” şi servicii continuă să rămână un tabu mai mult sau mai puţin cunoscut, recunoscut, încurajat sau condamnat. Dacă am analiza aici problema prostituţiei, care teoretic este ilegală, ne-am da seama că este o realitate incontestabilă, prezentă nu doar în marile oraşe şi în nici un caz nu în umbra legalităţii, pentru că „fetele” îşi vând trupul ziua în amiaza mare, în locuri intens circulate, uneori făcându-şi publicitate pe internet sau în ziare.

Revenind asupra unor probleme mult mai spinoase pentru bioetica contemporană, putem observa că în România europeană a mileniului al III-lea găsim la mica publicitate anunţuri macabre care promovează practici ilegale sau la limita legalităţii:

„caut/mă ofer ca mamă surogat”, „vând/cumpăr rinichi”, „vând/cumpăr ficat”, „vând/cumpăr spermă”, „vând/cumpăr ovule” etc. Să analizăm câteva anunţuri (în mod intenţionat nu am corectat greşelile gramaticale):

„doamnă serioasă văduvă perfect sănătoasă inteligentă cu studii de familie bună mămică a 3 copii frumoşi deştepţi si sănătoşi cedez ovule sau mă ofer mama surogat familiilor serioase”

„Mă ofer mamă purtătoare-surogat, tânără, fără vicii, perfect sănătoasă, vârsta 20 de ani fără copiii, familiilor serioase. Rog seriozitate. Preţ 30.000 Eur negociabil”.

„caut mamă surogat pentru suma de 17000 euro a fi purtătoarea unui bebeluş in străinătate şi dacă acceptaţi să locuieşti aici acept să veniţi si cu familia adică soţ şi copi după caz”

„vând rinichi,grupa B3,am 26 de ani,cu analizele la zi,non alcool, nefumător. rog seriozitate. mă puteţi contacta la nr.xxxxx. preţ negociabil la telefon”

„Donez ovule cuplurilor aflate în nevoie. Am 21 de ani, nu sunt mămică, şatenă, ochi căprui, 167 cm, 48 de kg. Sunt dispusă să fac toate testele şi analizele necesare pentru siguranţa viitoarei mămici”

„donez spermă .preţ neg. am 2 copii sănătoşi, garantez calitatea”

(…)

La mica publicitate, în special online, găsim sute de astfel anunţuri în care doamnele „binevoitoare” îşi oferă trupul sănătos şi eventual abilităţile deosebite în schimbul unor sume de bani exorbitante pentru nivelul nostru de trai, iar femeile dornice să aibă un copil (uneori de-a dreptul disperate să-şi obţină copilul mult visat) oferă condiţii atractive pentru femeile care, de obicei, nu văd altă soluţie ca să iasă din impasul financiar sau să se „realizeze” în viaţă. Găsim numeroase anunţuri în care se vând sau cumpără rinichi sănătoşi (datorită complexităţii unui transplant probabil este mai complicat ca aceste tranzacţii să aibă loc), se oferă ovule şi spermă capabile să ofere doritorilor „bebeluşi de porţelan” învăluiţi de puerilitatea donatorilor şi dorinţa eugenică a potenţialilor părinţi.

Problemele antropologice, morale, dar şi ştiinţifice ale acestor anunţuri sunt nenumărate şi probabil reflectă perfect incultura bioetică, dar şi cea mai mare problemă a societăţii românești postdecembriste: lipsa unei educaţii solide.

Teoretic mai avem şi câteva centre si comisii de bioetică. Întrebarea mai mult sau mai puţin surprinzătoare este ce fac acestea în mod concret pentru promovarea respectării legilor naţionale şi internaţionale, dar mai ales pentru promovarea şi protejarea demnităţii umane şi a „indisolubilităţii corporalo-morale”? Cu siguranţă acestea nu ar reuşi să-i facă pe români să înţeleagă că anumite lucruri în viaţă nu pot fi niciodată cumpărate (dreptatea, iubirea, prietenia, integritatea morală, omenia, mântuirea), pentru că acest lucru ţine de educaţia pe care au/nu au primit-o, dar ar putea să pună beţe în roate acestei prostituţii a comercializării corpului uman şi a publicităţii macabre.

Este comparabil avortul cu sclavia sau holocaustul?

I-am auzit pe mulți protestând atunci când cineva folosește o comparație între holocaustul evreilor sau sclavia din America și avort. Adesea, la speech-urile mele publice, cineva îmi atrage atenția că este ofensat de faptul că eu însumi utilizez astfel de comparații.

Problema lor nu este neapărat aceea că se face o referire la aceste tragedii – la urma urmei, construim memoriale, muzee și ne reamintim de ceea ce s-a întâmpla ca să fim siguri că ceva precum holocaustul evreilor nu se va repeta – ci că eu am ridicat ceea ce ei consideră o „aglomerare de țesuturi” la rangul de persoană.

Dacă în sine referirea ar fi o problemă, atunci ar trebui să nu mai insistăm atâta pe educarea societății despre ce s-a întâmplat. Locuri precum Auschwitz sunt deschise publicului tocmai ca să fim siguri că înțelegem oroarea care s-a întâmplat acolo.

Tocmai de aceea folosim astfel de evocări. Dorim ca lumea să înțeleagă că ceea ce ne îngrozește în legătură cu holocaustul este exact ceea ce ne stârnește același sentiment în legătură cu holocaustul avorturilor. Vorbim despre Decizia Dred Scott (referire la cazul Dred Scott v. Sandford (1857). Curtea Supremă a SUA a decis că guvernul nu are dreptul de a interveni în problema sclaviei și că oamenii de origine africană (atât sclavi cât și liberi) nu erau protejati de Constitutie și nu puteau fi cetățeni ai SUA; n. tr.) pentru că dorim ca oamenii să vadă Roe v. Wade (decizia Curții Supreme din 1973, prin care avortul era declarat „drept al femeii” în SUA, pe toată durata sarcinii; n. tr.) la fel de detestabil.

Motivul principal al disputei este deci chiar motivația acestei comparații: personalitatea. Avem datoria de a ne folosi de uneltele pe care istoria ni le-a dat pentru a educa generațiile viitoare despre masacrul care deja a luat viața a peste 52 de milioane de copii americani nevinovați.

Decizia „Dred Scott” a stabilit că ființele umane cu pielea neagră nu erau de fapt persoane, din cauză că erau doar 3/5 umane. Regimul totalitar nazist a decis că persoanele de origine evreiască nu erau de fapt persoane umane, ci un soi de rozătoare care trebuie exterminate. „Roe v. Wade” s-a pronunțat că oamenii aflați în primele 9 luni de dezvoltare nu sunt persoane, cu excepția cazului în care mama lor decide altfel.

Cum este posibil să nu fi învățat lecțiile trecutului? Cum se face că încă mai avem îndrăzneala să ne jucăm de-a Dumnezeu și să răpim dreptul de a fi persoană unui grup de oameni pe simplul motiv că sunt prea mici de vârstă?

Știm astăzi că nu culoarea pielii decide calitatea de a fi om. La fel, nici naționalitatea. Ar trebui să recunoaștem că nici vârsta nu îl face pe un om să fie om; acesta este om chiar din momentul în care a început să trăiască și va fi așa până când va muri.

Unii încearcă să argumenteze că o ființă umană nu începe de fapt să trăiască până la nouă luni după ce începe dezvoltarea sa (în SUA; ca și în România, copilul nenăscut este considerat non-persoană, ceea ce înseamnă că nu au drepturi; n.tr.), ceea ce nu are în fapt niciun sens. Din chiar secunda în care se face concepția, începe dezvoltarea noii ființe umane. Nenăscutul nu poate deveni brusc om, dacă el nu ar fi fost om de la bun început. De la zigot, embrion, fetus, nou născut, copil mic, adolescent, adult și până la bătrân, ființa umană trece prin aceste cicluri naturale ale vieții sale care se încheie la moarte.

Fapt este că asemenea comparații trebuie să fie făcute pentru a înfățișa întreaga dimensiune a tragediei care a început la 22 ianuarie 1973. Aș spune chiar că noi ar trebui să ne simțim ofensați de lipsa unor astfel de abordări și de absența utilizării acestor instrumente educaționale pentru a arăta adevărul despre holocaustul avorturilor.

Este evident că n-am învățat nimic din incredibilele acte de distrugere din istorie și nici din ignoranța care a dus la ele. Suntem obligați să luăm aceste lecții în serios și să educăm oamenii, în speranța că putem opri plaga avortului.

Aș merge chiar până la a afirma: “Cum îndăznim să NU comparăm avortul cu sclavia și holocaustul?”

Bryan Kemper este fondatorul Stand True Ministries, organizație prolife creștină din SUA. Tradus cu permisiune din partea autorului de la bryankemper.com


Life Institute (Irlanda): Avortul nu este niciodată necesar pentru salvarea vieții mamei

„Life Institute” din Irlanda ne arată de ce nu este necesar avortul pentru salvarea vieții mamei

„Avortul nu este necesar pentru a trata cancerul. De fapt, nu este necesar pentru tratarea nici unei probleme medicale care apare în timpul sarcinii”. Acestea sunt cuvintele de început ale unui influent şi important mesaj video produs recent de Life Institute, care aduce o veste bună atât pentru mame, cât şi pentru copii.

Vestea bună a fost confirmată de specialiştii în medicină şi este rezultatul experienţei irlandeze în îngrijirea maternală. Adevărul demonstrabil, sigur şi verificabil este acela că avortul nu este necesar ca să se salveze viaţa mamei. Unicul scop al avortului este să omoare copilul.

În lunile care vor urma, ne propunem să transmitem acest mesaj către sute de mii de oameni, printr-o campanie care va schimba mentalităţi. Avocații avortului în Irlanda produc astăzi panică prin promovarea necesităţii aşa-zisului „avort salvator de vieţi” (aluzie la cazul Savitei Halappanavar, a cărei moarte tragică este exploatată de activitștii proavort pentru a forța guvernul să permită unele excepții de la legea avortului. În Irlanda copilul nenăscut este pus sub protecția Constituției, n. tr.). Acum dovezile arată că această sintagmă este o minciună.

În mai puţin de 90 de secunde, mesajul nostru video adună în mod clar şi succint toate faptele care dovedesc că avortul nu este în niciun caz necesar din punct de vedere medical şi că femeile irlandeze nu trebuie să recurgă la avort ca să-şi salveze vieţile. Acest mesaj garantează o înţelegere nouă şi mai extinsă a acestei probleme critice. Utilizează un limbaj percutant şi concis, precum şi imagini, ca să arate că avortul nu este niciodată necesar şi că mărturiile experţilor de top din medicină vin în sprijinul acestei pricini.

Institutul Obstetricienilor şi Ginecologilor din Irlanda a depus deja mărturie că tratamentul medical în caz de sarcină extrauterină, cancer, toxemie sau alte afecţiuni apărute pe perioada sarcinii nu este considerat avort, din moment ce nu există nici o intenţie de a vătăma copilul nenăscut.

Un studiu medical foarte important a demonstrat statistic că în cazul unei afecţiuni medicale pe perioada de graviditate, femeilor irlandeze nu le este refuzat niciodată tratamentul medical în Irlanda, în ciuda interdicţiei la avort care există în această ţară.

Mesajul mai face apel la toleranţă zero față de dezinformarea femeilor – pentru că acelora care promovează avortul li s-a permis prea mult timp să mintă, să producă panică şi să prezinte cum vor ei această problemă. Dezinformarea ia sfârşit acum, ne spun cei de la The Life Institute, al căror website cititorii sunt rugaţi să-l viziteze pentru a fi la curent cu ceea ce se întâmplă.

Aici pot spre exemplu să citească mărturia profesorului John Bonnar, în calitate de expert în faţa unei comisii parlamentare:

”Niciunui medic obstretician nu i-ar trece prin cap ideea că intervenţiile care se fac în caz de toxemie gravidică, cancer de col uterin sau sarcină extrauterină sunt avorturi. Din punctul de vedere al medicului, ele nu sunt avorturi, ci tratamente medicale esenţiale pentru salvarea vieţii mamei.”

De asemenea, sunt disponibile şi concluziile unui major simpozion internaţional privind sănătatea mamelor ţinut anul acesta la Dublin. La această conferinţă, o comisie formată din experţi cunoscuţi în domeniu a emis Declaraţia de la Dublin, care precizează următoarele:

„În calitate de medici practicieni şi cercetători experimentaţi în obstetrică şi ginecologie, susţinem că avortul nemijlocit – adică distrugerea cu intenţie a copilului nenăscut în vederea opririi sarcinii – nu este necesar din punct de vedere medical pentru a salva viaţa femeii”.

A sosit vremea ca adevărul să se facă auzit. Campania va aduce o schimbare de mentalitate şi un nou nivel de înţelegere a acestei probleme-cheie, pe care nici adepţii avortului, şi nici politicienii nu o vor putea submina.

Este esenţial să ajungem la acest nivel de înţelegere acum, când aşa-zisul „grup de experţi” – plin de apărători ai avortului – se pregăteşte să înainteze un raport (referitor la moartea Savitei, n. tr.) guvernului irlandez. Odată cu elaborarea acestui raport ne putem aştepta ca manipulările şi minciunile legate de „avortul care salvează vieţi” să reînceapă. Acum însă lumea nu va mai fi înşelată.

După ce au fost informaţi, oamenii nu vor mai tolera teorii care încearcă să reconsidere drept avorturi tratamente medicale legitime, şi nici legislaţia care urmăreşte să deschidă larg uşa avortului la cerere în Irlanda. În schimb, oamenii vor şti asta: experţii s-au pronunţat; există probe; şi ca să protejăm mamele şi copii, trebuie să menţinem o Irlandă fără avort.

O tragedie în Irlanda și standardele duble ale Indiei

Articolul de mai jos a fost publicat pe portalul One India pe 19 noiembrie 2012. Cu părere de rău că în mass-media românească nu există o astfel de analiză a cazului morții Savitei Halappanavar, deși a fost subiect de senzație, traducem acest articol, multe dintre realități fiind valabile și pentru reacțiile oamenilor de media și politici din țara noastră, în acest caz și în altele similare.

Mass-media indiană este ca un magician, care continuă să creeze ceva uriaș din nimic. Formatorii de opinie, gardienii morali, care și-au acordat singuri certificate pentru această calitate, și mai ales cei din presa audio-video și electronică, folosesc din plin o tragedie umană într-un mod care, din punctul de vedere al statutului drepturilor omului din țara lor, nu ar fi o problemă. De fapt, comportamentul întregii elite a societății indiene a fost șocant, în acest caz.

Activiștii, politicienii și toți cei care sunt interesați să apară pe sticlă, dar nu spun, de fapt, nimic, au avut un subiect important odată cu moartea tragică a Savitei Halappanavar, în urma unor complicații cu sarcina – o fetiță – în Irlanda. Au împins subiectul în topul știrilor pentru că era o mină de aur pentru rating. A fost surprinzător faptul că mass-media indiană nu a încercat să ancheteze cele întâmplate, așa cum face cu multă minuțiozitate când este vorba despre un politician indian pe care îl au în vedere. De data acesta, mass-media a prezentat doar câțiva activiști împotriva avortului din Irlanda, dar nu a cerut un punct de vedere al spitalului sau al autorităților competente. Pe unul din posturile populare de știri, un activist indian pentru drepturile omului profera acuzații rasiste împotriva autorităților irlandeze pentru că ”au ignorat cererea Savitei Halappanavar” și au lăsat-o să moară, într-un mod dureros. Prezentatorul i-a susținut punctul de vedere. A doua zi, același prezentator acuza un alt oficial irlandez pe aceeași temă.

Media și politicienii practică dublul-standard

Acesta este de fapt miezul problemei, care arată ipocrizia felului nostru de a fi. Cu aceeași lipsă de rușine, liderii politici au îmbrățișat feminismul cu entuziasm și s-au aruncat în luptă spunând că este un caz de încălcare a drepturilor omului. Brinda Karat, din partea stângii, a declarat: ”ei au preferat să sacrifice viața tinerei femei decât să facă ceva împotriva convingerilor lor religioase”. Partidul BJP, de dreapta, a organizat o demonstrație în fața Ambasadei Irlandei din New Delhi. Liderul partidului spus: ”Moartea îngrozitoare a unei femei indiene tinere care era însărcinată trebuie să fie un exemplu pentru noi toți să fim uniți pentru a ne asigura că, chiar și unei femei din clasa de mijloc i se va face dreptate, dacă vom fi uniți”. S-au făcut apeluri pentru anularea legilor Irlandei în privința avortului. Este de înțeles ca rudele copleșite de durere ale Savitei să procedeze așa, dar cum pot instituțiile politice și diplomatice să facă astfel de cereri nerealiste?

De ce nu se ridică voci la fel de puternice pentru femeile sărace din India?

Întrebarea mea pentru elita politică și mass-media este de ce nu îşi dedică la fel de mult timp și energie, de ce nu au același standard moral înalt când mii de femei mor din cauza condițiilor medicale dezastruoase din țara noastră? De ce nu își mută atenția de la cabinetele medicale cu aer condiționat din orașele metropolitane la regiunile rurale unde o mamă însărcinată are mari șanse să moară la jumătate drumului până la spitalul cel mai apropiat, să nască pe holul acestuia ori în câmp liber?

Doar pentru că Savita Halappanavar aparține clasei de mijloc înstărite, considerate astăzi ca reprezentând chipul și identitatea Indiei, a făcut ca moartea ei să fie mai interesantă? Pe liderele pseudo-feministe precum Smriti Irani și Karat Brinda nu le veți găsi niciodată interesându-se de nevoile reale ale femeilor din țara noastră, dar cu nerăbdare preiau ceva din străinătate, fără să știe ce s-a întâmplat cu adevărat acolo.

Ne uităm puțin la rata mortalității materne în India?

Rata mortalității materne în India este de multe ori mai mare decât în Irlanda și stimații noștri lideri au ajuns să atenteze până și la suveranitatea Irlandei datorită unei tragedii punctuale? De ce oare suntem atât de nerușinați și plin ide ipocrizie? În media s-a vehiculat ideea că moartea Savitei este o crimă al cărui autor este Irlanda.

De ce sunt formatorii de opinie, gardienii morali de azi, invizibili când o străină este violată în India?

Dacă așa văd ei situația de acum, cum o văd pe cea a câtorva sute de turiste străine atacate în timpul vacanței în țara noastră? Cazul lui Scarlett Keeling este încă proaspăt. Familia acestei biete femei, violată și lăsată să moară pe plaja Goa în 2008, a fost devastată. Și sunt multe alte incidente similare. De ce nu se găsesc formatori de opinie și oameni de media care să se ocupe și de sentimentele familiei rănite, de după această crimă? Îi numim pe irlandezi rasiști, dar cu ce credibilitate ne înfățișăm noi lumii ca ne-rasiști?

Are vreo bază acuzația că nu i-a fost îndeplinită cererea pentru că nu era catolică? De unde știm că doctorii au refuzat să o ajute pentru că Irlanda este o țară catolică? Nu sunt acestea două versiuni indianizate ale faptelor reale?

Un articol străin a pus întrebarea: ”De ce ambasadorul Indiei a decis să adauge vocea sa la presiunea lobby-ului pentru avort, a Partidului Muncii și a consorțiilor media care presează de ani de zile să fie schimbată legislația privind avortul? Este o practică normală în lumea diplomației moderne să te alături unor cereri particulare care vizează schimbarea unei legi fundamentale într-o țară suverană?” Același articol ridică și probleme care sunt în afara domeniului medical: ”conexiunile dintre familia Halappanavar, lobby-ul avorționist și campania rapidă din mass-media rămân neclare. Cum a aflat, în mod real, ziarul Irish Times despre acest caz? Ei îl citează pe Praveen Halappanavar în mod extensiv, dar el i-a contactat pe ei sau mai întâi a vorbit cu cineva din lobby-ul avorționist?”

De ce această confuzie?

Sunt două aspecte implicate în cazul morții Savitei, unul pur medical și care se referă la o persoană, iar al doilea, politico-religios, se referă la întreaga societate. Din punct de vedere medical, chiar și un doctor și Biserica Catolică din statul natal al Savitei, Karnataka, au spus că septicemia a fost cauza exactă a morții și că doctorii nu au reușit să prevină aceasta. Celălalt aspect al problemei, care reflectă disensiunile din Irlanda cu privire la avort nu are nimic de-a face cu India. Este problema lor internă. Dacă mass-media vrea să vadă demonstrațiile din Irlanda ca fiind în favoarea Savitei, se înșeală. Adevărul este că moartea tragică a Savitei a fost folosită intenționat în dezbaterile politice interne despre avort și că, chiar dacă legile privind avortul vor fi schimbate, acesta se va datora mai mult proceselor politice de acolo, și nu morții Savitei.

Dacă în Irlanda este rău, la noi este și mai rău

Suntem adesea aclamați ca o putere globală emergentă și tindem să ne supra-estimăm. Adevărul este că suntem un stat post-colonial, indiferent cât ne pretindem a fi o națiune avansată. Mai avem un drum lung până să ne facem curat în propria curte. Prezentându-ne peste graniță cu afirmații naționaliste și feministe, goale pe dinăuntru, ne vom face de râs. Irlanda cel puțin face ceea ce zice. Noi am aplicat legea determinării sexului copilului nenăscut. Există milioane de Savite care mor în condiții mult mai dureroase în propria lor țară. Să avem grijă de ele mai întâi.

Sursa: Shubham Ghosh, An Irish tragedy and India’sdouble standards. Adus de Vremuri vechi și noi

Fertilizarea in vitro crește riscul malformațiilor la făt

Copiii conceputi prin fertilizare in vitro (FIV) au un risc semnificativ mai mare de a se naste cu malformatii congenitale decat cei conceputi in mod natural. Acest lucru este valabil mai ales cu referire la organe precum ochii sau sisteme ca cel cardiovascular si urogenital.

Astfel de date, relatate in ScienceDaily, au fost aduse de expertii de la Universitatea din California (Los Angeles, SUA), la Conferinta Nationala a Academiei Americane de Pediatrie (AAP), care a avut loc la 20 octombrie, la New Orleans (SUA).

Concluziile la care au ajuns autorii studiului se bazeaza pe datele culese de la 50.820 copii, nascuti in California, un stat american unde utilizarea FIV a fost cu deosebire foarte raspandita in perioada 2006-2007. 46.025 de copii participanti la studiu au fost conceputi natural, iar 4.795, cu ajutorul FIV. La colectarea datelor, s-a avut in vedere varsta si rasa mamei, numarul total de nasteri ale sale, utilizarea de diverse tehnici de reproducere asistata, inclusiv medicamente de stimulare a ovulatiei, precum si data nasterii si sexul copilului, metoda de conceptie si prezenta defectelor de dezvoltare. Pentru studiu, au fost selectati copii cu date maternale demografice apropiate.

S-a constatat ca s-au nascut 3.463 copii cu diferite defecte congenitale. Analiza statistica comparativa a aratat ca defectele apar mult mai frecvent in randul copiilor conceputi prin FIV, fata de cei conceputi in mod natural, respectiv 9% fata de 6,6%. In special, aceste malformatii se refera la ochi – 0,3% fata de 0,2 %, inima – 5%, fata de 3%, si sistemul genito-urinar – 1,5% comparativ cu 1%. In total, probabilitatea malformatiilor congenitale la copiii creati in eprubeta a fost cu 1,25 ori mai mare fata de cei conceputi „natural”.

Dupa cum s-a mentionat in studiu, o astfel de relatie clara intre malformatii congenitale si utilizarea tehnologiilor de reproducere a fost gasita doar cu referire la FIV. Cat priveste alte tehnici de fertilitate nu exista rezultate semnificative. Motivele acestui fenomen nu au fost inca studiate.

Conform datelor anuntate in luna iulie 2012, la reuniunea anuala a 28-a ESHRE (Societatea Europeana de Reproducere Umana si Embriologie), din iulie 1978, in toata lumea, s-au nascut cel putin 5 milioane de „copii in eprubeta”. Dintre zonele lumii, in care sunt utilizate in mod activ tehnologii de reproducere, se remarca Europa, iar in ceea ce priveste tarile, se detaseaza clar SUA si Japonia.

Metoda experimentala de tratament al infertilitatatii – fertilizarea in vitro – a fost elaborata de medicii britanici Robert Edwards si Patrick Steptoe. Primul copil din lume care s-a nascut prin aceasta tehnica a fost Louise Brown, la 25 iulie 1978. In prezent, procedurile tehnologiilor de reproducere asistata includ, pe langa fertilizarea in vitro, injectia intracitoplasmatica a spermatozoidului in ovocit (ICSI), precum si alte metode.

Asociația Provita Media, după SienceDaily, 20 octombrie 2012

Buletinul informativ al Aliantei Familiilor din Romania/ Nr. 215, 27 nov 2012

Pro-vita in Spania.Miscarea pro-vita a strans peste 100.000 de semnaturi pentru a respinge o lege pro-avort care a fost folosita pana acum de industria avortului (Link).Intelepciunea apararii traditiilor. Acesta este titlul unui articol din Wall Street Journal. Cei ce invoica traditiile nu o fac neaparat de dragul traditiei, ci din motive foarte practice (Link).

Sfaturi pentru parinti. Daca va pasa de sanatatea copiilor vostri, cat mai putin McDonald’s! (Link)

Atacul homosexualilor asupra bisericilor. Activistii homosexuali din SUA au organizat presiuni asupra universitatii franciscane din Steubenville, Ohio, pentru ca aceasta institutie denominationala tine un curs in care homosexualitatea este prezentata ca deviatie. Aceste presiuni fac parte din agenda homosexualilor: mai intai cer intelegere si toleranta, ca apoi sa inceapa ei insisi sa fie intoleranti si sa reduca la tacere orice voce care nu le canta in struna (Link).

Bruxellul interzice bradul de Craciun. Nu ne mira. Capitala unionala este din ce in ce mai bizara in atitudini, existand o prapastie de valori intre acest oras si popoarele UE. Pentru a nu-i „ofensa” pe musulmani, primaria locala a interzis afisarea vreunui brad de Craciun (Link).

Minoritati si minoritati… Comunitatea zoofililor e in fierbere. O lege olandeza le limiteaza posibilitatile de manevra si de castig. Ei intentioneaza sa dea in judecata autoritatile pentru ca ii discrimineaza si sunt intolerante – nu mai pot distribui filme cu apucaturile lor. Oare unde am mai auzit asta? Orientarea zoofila se refera la relatiile sexuale cu animale (Link).

Dezbaterea pe casatorie si istoria perversiunilor. Ce se intampla cu America? Odata cu votul pentru Obama si Romney, mai multe state americane au votat asupra redefinirii familiei. Patru dintre ele au votat pentru distrugerea familiei si inlocuirea ei cu scheme nenaturale. Un comentariu pe acest subiect (Link).

Cine ne educa copiii? Un judecator american a decis ca parintii nu au dreptul sa stie ce invata copiii lor la scoala de la activistii homosexuali care circula nestingheriti prin scolile publice americane. Acest viitor nu e departe de Romania. Parintii elevilor de la colegiul George Cosbuc din Bucuresti nu stiu nici ei cu ce perversiuni sunt hraniti copiii lor (Link).

Cele mai stricate companii din SUA.Ati mai cumpara de la un magazin/firma, daca ati stii ca cu banii dvs. acea firma sponsorizeaza traficul de droguri, de carne vie sau homosexualitatea? Iata o lista a celor mai imorale companii din SUA. Unele au reprezentante in Romania (Link).

Cu ce se mai ocupa ONU: Cu contraceptia. In lipsa de subiecte serioase, ONU decide ca utilizarea contraceptivelor e un drept al omului (?!). Acest „drept” ar fi menit sa imbunatateasca „considerabil” viata femeilor si a copiilor din tarile in curs de dezvoltare. Suntem de acord – copiii omorati prin mijloace abortive nu vor mai suferi de foame (Link).

O fetita pe nume M.C. „Casatoriile” homosexuale au fost permise in California un numar de luni. In acea fereastra de timp, Melissa „s-a casatorit” cu Irene. Apoi Melissa a nascut-o pe M.C., dupa o fertilizare in vitro. (Homosexualii sunt mari sustinatori ai fertilizarii in vitro.) Apoi Melissa si Irene „au divortat”, iar Irene a inceput proceduri ca sa o ia la ea pe M.C. In acest sens, a intrat in contact cu donatorul de sperma care a ajutat-o pe Melissa. Povestea e chiar mai complicata si va invitam sa cititi despre acest caz real pentru a intelege pana unde poate merge nebunia cu „casatoriile homosexuale”. Cine crede ca e vorba doar despre casatoria lui Ion cu Vasile este naiv (Link).

Noi cercetari despre „parintii” homosexuali.Un nou studiu arata ca copiii crescuti de homosexuali sunt mai putin dezvoltati emotional si psiho-somatic decat cei crescuti de parintii lor naturali. Evident, lobby-ul homosexual l-a atacat puternic pe autor, cerand chiar o ancheta asupra lui. Ancheta a avut loc, insa nimeni nu a avut ce sa-i reproseze autorului (Link).

Despre homofobie si alte etichete. Va recomandam un articol nou aparut pe situl Speranta si vindecare pentru homosexuali (Link).

Buletinul informativ al Aliantei Familiilor din Romania/ Nr. 216, 4 dec 2012

ONU – Dreptul la Contraceptive. Luna trecuta, Fondul ONU pentru Populatie si-a emis ultimul raport anual. (L-am publicat saptamana tracuta.) In el, ONU enunta un nou drept al omului, zis “fundamental”: dreptul femeilor la contraceptive (Natalitate).

Transplant de organe. Aspectele etice ale transplantului de organe sunt obiectivul comentariului alaturat. Comentariul accentueaza si perspectivele etice ale crestinului privind transplantul de organe (Natalitate).

Casatoria – Aparitie editoriala. Trei intelectuali crestini proeminenti (profesor, jurist si filozof) au publicat recent in SUA o carte care promoveaza valoarea casatoriei traditionale. Va recomandam recenzia alaturata (Natalitate).

Secularisti pro-vita. Pare surprinzator si ilogic, dar este real: si intre secularisti exista intelectuali pro-vita. Comentariul alaturat explica perspectiva secularista impotriva avortului (Natalitate).

ONU- Ideologia sexuala. Intre 3 si 6 decembrie, ONU organizeaza in Bali, Indonezia, o conferinta pentru tineri. Unul din punctele care vor fi luate in discutie e noua ideologie sexuala internationala (Natalitate).

Candva Marea Britanie – SIDA in crestere. Luna trecuta, autoritatile britanice au emis ultimele date privind incidenta SIDA in Candva Marea Britanie. Intr-un an, numarul persoanelor infectate cu SIDA a crescut cu peste 6.000, de la 91.000 la peste 96.000. Jumatate din noile persoane infectate sunt homosexuali. Autoritatile britanice estimeaza ca 5% dintre toti homosexualii britanici sunt infectati cu SIDA (Natalitate).

Nevada – Casatoriile homosexuale respinse in instanta. Nevada e statul in care se afla faimosul Las Vegas, orasul in care se fac casatorii si divorturi la minut. Pe 26 noiembrie, insa, un judecator federal a declarat casatoriile homosexuale neconstitutionale. Homosexualii nu sunt discriminati daca nu li se permite sa se casatoreasca, a afirmat el. In link aflati un articol pe tema asta si textul opiniei in engleza (41 de pagini) (Natalitate).

San Francisco interzice nuditatea in public. Luna trecuta, consiliul municipal din San Francisco a emis o ordonanta de interzicere a nuditatii in public (Natalitate). Pana recent, nuditatea era permisa in locurile publice ale orasului. Chiar si homosexualii orasului s-au mobilizat impotriva nuditatii. Unii homosexuali s-au ingrijorat, intrebandu-se daca nu cumva homosexualii californieni incep sa se “inmoaie” si sa adopte standarde morale “burgheze” (Natalitate).

Cosmarul suedez – Interzicerea lui Iisus. Recent, Ministerul Educatiei din Suedia a emis reguli privind frecventarea serviciilor ocazionate de sarbatoarea Craciunului de catre elevi. Elevilor li se va permite sa mearga, cu clasa, la biserica pe perioada sarbatorilor, dar in colinde si explicatiile care le vor fi date privind Craciunul nu li se va permite sa li se vorbeasca despre “Iisus”. In mod bizar, pentru Suedia Craciunul nu are legatura cu Hristos! Hristos a fost interzis in aceasta tara in locurile publice, pe durata Craciunului. Saptamana trecuta am scris ca in Belgia pomul de Craciun a fost interzis si el in locurile publice, pentru a nu-i ofensa pe musulmani. Ne indreptam spre o Europa intoleranta, nu toleranta (Natalitate).

Cosmarul suedez – O societate asexuala. Socializarea sexuala a copiilor in Suedia a atins niveluri ciudate. Publicatia britanica Telegraph descrie ultima tendinta – baietii sunt socializati sa se comporte ca fetele si fetele sa se comporte ca baietii. Jucariile puse pe piata cu prilejul sarbatorilor ii arata pe baieti mangaind papusi, iar fetele manuind arme si camioane. Jurnalistul britanic numeste fenomenul acesta “nebunesc” (Natalitate).

China – Avortul fetitelor nenascute. Scriem des despre avortul fetitelor nenascute in China si India. Articolul alaturat informeaza despre eforturile pe care diverse organizatii de femei din SUA le fac pentru a convinge femeile chineze sa nu avorteze fetitele. Printre altele, li se ofera $20 de fetita (Natalitate).

Avortul in scadere in SUA. In 2009, rata avortului in SUA a scazut cu 5% in comparatie cu anul precedent, indica ultimele date statistice emise de oficialitatile americane. Din 1990, avortul in SUA a scazut cu 25% (Natalitate).

Britanicii nu doresc casatorii homosexuale. Un sondaj de opinie efectuat recent in Candva Marea Britanie arata ca 62% dintre britanici doresc ca, casatoria sa fie limitata doar la uniunea intre un barbat si o femeie. Sondajul a inclus 2.000 de persoane. Majoritatea dintre ei cer ca guvernul britanic sa supuna unui referendum proiectul premierului Cameron de legiferare a casatoriilor homosexuale (Natalitate).

Irlanda si legalizarea avortului. In urma alegerilor de anul trecut, stanga irlandeza a facut din legalizarea avortului o prioritate a agendei ei politice. Publicatia Irish Examiner informeaza ca Irlanda se indreapta rapid catre legalizarea avortului (Natalitate).

Luxemburg legalizeaza avortul. Luna trecuta, Luxemburgul a legalizat avortul (Natalitate).

Danemarca – Prostitutie. Luna trecuta, Danemarca a dezincriminat prostitutia (Natalitate).

Religia dezbatuta in Camera Lorzilor. Pe 22 noiembrie, Camera Lorzilor (camera superioara a Parlamentului britanic) a dezbatut rolul religiei in societatea britanica. Va prezentam stenograma dezbaterilor, lunga de 14 pagini. Punctele de vedere au fost diverse, printre ele perspectiva seculara si crestina (Natalitate).

Europa intoleranta. Vreme de veacuri in Europa a existat o traditie umanitara – cosulete unde femeile care nu-si doreau copiii nou nascuti ii puteau pune pentru a fi adoptati ori crescuti de altii. Uniunea Europeana dezbate interzicerea acestei practici care inca se intalneste in Polonia, Republica Ceha, Germania, Slovacia si alte tari (Natalitate).

Crestin in Hollywood. Comedia TV americana Two and a Half Men (Doi barbati si jumatate) portretizeaza promiscuitatea si ia in deradere casatoria si morala. Unul dintre actorii showului este crestin. Recent, a demisionat din show din motive de constiinta. A afirmat ca showul e unul dintre cele mai murdare si nu este potrivit pentru un crestin sa faca parte din el (Natalitate).

Propaganda musulmana in Europa. Luna trecuta, Arabia Saudita a deschis un centru de propaganda musulmana la Viena, in inima Europei (Natalitate).

Intoleranta islamica. In primavara, islamistii au preluat puterea in nordul statului Mali, unde au creat un stat islamic fantoma cu centrul la Timbuctu. In ultimele luni, i-au fortat pe romano-catolicii din zona, membri ai misiunii catolice de acolo ori misionari romano-catolici din Congo, sa participe la serviciile religioase islamice. Cei care au refuzat au fost incarcerati (Natalitate).


Categorii

Avort, Corectitudine politica/ Marxism cultural, Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor, Traduceri, TRANSPLANT DE ORGANE, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

14 Commentarii la “Suedia: numele lui Iisus INTERZIS de CRACIUN copiilor din scoli/ Contraceptivele au devenit DREPT AL OMULUI. Riscurile pilulelor abortive: ATACURI DE CORD, CANCER DE COL/ Holocaustul avorturilor/ Fertilizarea in vitro si RISCURILE MALFORMATIILOR (stiri familie)

 1. HRISTOS SE NAŞTE, SLĂVIŢI-L
  HRISTOS DIN CERURI, ÎNTÂMPINAŢI-L
  HRISTOS PE PĂMÂNT, ÎNĂLŢAŢI-VĂ
  CÂNTAŢI DOMNULUI TOT PĂMÂNTUL
  ŞI CU BUCURIE POPOARE, LĂUDAŢI-L
  CĂCI S-A PREASLĂVIT!

  Nașterea Ta, Hristoase, Dumnezeul nostru, răsărit-a lumii Lumina cunoștinței; că întru dânsa cei ce slujeau stelelor, de la stea s-au învățat să se închine Ție, Soarelui dreptatii, și să Te cunoască pe Tine, Răsaritul cel de sus, Doamne, slavă Ție.

  “Fecioara astazi pre Cel mai presus de fiinta naste, iar pamantul pestera Celui neapropiat aduce. Ingerii cu pastorii slavoslovesc, iar magii cu steaua calatoresc. Ca pentru noi s-a nascut prunc tanar, Dumnezeu cel mai inainte de veci.”
  http://www.crestinortodox.ro/craciun/craciun-ortodox/condacul-nasterii-domnului-68384.html

 2. Copilule cu ochii senini
  Tu iarasi vii printre straini
  In pestera, pe paie reci
  Tu iarasi capul Ti-l apleci.

  Dar azi nici craii nu mai vin,
  Si nici pastori sa-Ti cante lin
  Copil iubit cu ochi senini
  Tu iarasi vii printre straini.

  Copil iubit, copile bland
  Te vii si azi ca orsicand
  De mii de ori, copil sarman
  Tu vii in lume an de an.

  Tu stii ca cei ce-Ti cant azi
  Scupa-v-or maine-al Tau obraz
  Si totusi Tu copile bland
  Tu vii si azi ca orisicand.

  Copil cu suflet plin de dor
  Te-ai pogorat de mila lor
  In iesle rece Te-ai culcat
  Si nimeni nu Te-a leganat.

  La multe usi ai asteptat
  Dar nimeni nu sa indurat
  Si ai ramas in ger si azi
  Copil cu lacrimi pe obraz.

  SI TOTUSI TU COPIL SARMAN
  COBORI IN LUME AN DE AN
  CU BINE RAUL SA-L PLATESTI
  SA RABZI, SA IERTI SI SA IUBESTI.

  Din nou la oamneni te cobori
  Sa suferi iarasi si sa mori
  Sa te jertfesti de mila lor
  Copil cu suflet plin de dor.

  Batand mereu cu-acelasi dor
  La usi inchise cu zavor
  Dar cati Ti-ar mai deschide azi
  Copil cu lacrimi pe obraz.

  Copil iubit, copil umil
  Curat ca roua de april
  De-atata vreme tu petreci
  La usa inimilor reci.

 3. Când stăpânirea’şi dă pe faţă
  (Şi-n forţă), ura spre Iisus,
  (Şi spre ortodoxia vie),
  Povara-i foarte grea, (de dus).

  Din focul iadului satanic,
  (În forţă), răbufneşte ura,
  Teroarea nimiceşte duhul
  Şi orice rău trece măsura.

  Atunci se lămureşte’n oameni
  Credinţa vie în Hristos,
  Şi fiecare-şi dovedeşte
  Cât a trăit de ortodox.

  Atunci ne’arată stăpânirea
  Cărui stăpân i se supune
  Şi pentru cine osteneşte
  (Şi ce vrea ea, să fim pe lume).

  Dă legi ce’nchid complet accesul
  Şi libertatea catre cer
  Dezlănţuind necurăţia
  Şi… ‘”binele” lui Lucifer.

  Atunci se vede cine este
  (Din neamul nostru păcătos),
  Creştin cu inima şi duhul,
  Şi următor al lui Hristos.

  Ne sunt dovadă mucenicii
  Şi stăpânirile prigoanei,
  Teroarea antiortodoxă
  (Şi toate legile satanei).

  Mulţi vom plăti cu chinuri grele,
  Ce azi ne bucură’n păcat,
  De nu ne facem datoria!
  (Căci libertate ni s-a dat).

  Toţi vom plăti până la urmă
  Întregul rău ce l-am trăit,
  (După măsura şi puterea
  Şi darul care l-am primit).

  Că-n locul faptelor smerite,
  Răsună vorbele deşarte,
  Iar răul creşte (şi se’ntinde)
  Mereu mai grav şi mai departe.

  Răsună văile de chiot,
  Şi neruşinea urcă-n cer
  Văzduhul geme de imagini
  Care-l slăvesc pe Lucifer.

  Placerile destăbălării,
  Au nimicit mai tot ce-i sfânt
  Căci prin avort, formal şi’artistic
  Aducem iadul pe pământ.

  Minciuna e la mare cinste
  Şi înşelarea e dreptate,
  Mândria -i (travestit), smerită,
  Şi România-i în păcate.

  Artisticul, emoţionalul,
  Şi “fapta” fară pocăinţă,
  Sunt “sfântul” ce domină astăzi,
  (Dovada noastră de credinţă).

  Ortodoxia (umanistă),
  E vârful artei, străluceşte,
  Este cultură, face… totul,
  Dar…, nu ne mai despătimeşte.

  Trăim credinţa în artistic,
  În strălucit, în lesnicios,
  În ce se vede, în ce place
  În ce-i uşor (din ortodox).

  Ortodoxia pare’a creşte
  (Şi creşte chiar) dar…, nu spre cer
  (Nu în sfinţenia vieţii),
  Ci doar în cele care pier.

  Unde’s efectele credinţei
  Şi ce’a rodit ortodoxia?
  Care porunci mai sunt păzite
  De ortodocşi în România ?

  Ortodoxia ni-i vădită,
  De ce suntem, de cum trăim,
  Nu de artistic, nu de ziduri,
  De ce cântăm (far’sămplinim).

  Să nu ne’nveţe sub teroare
  (Satana), tainele cerdinţei,
  Ci sporim –cît mai e pace-
  În marea taină’a pocăinţei.

  Să renunţam la umanisme
  Şi s’ascultăm de Iisus
  (Săvârşind totul evsnghelic)
  Nu-n duhul marelui apus.

 4. Daca ar incerca guvernantii suedezi sa le “impuna” musulmanilor care traiesc in Suedia, ca atunci cand merg la Moscheile lor, la slujbele lor, sa nu mai pomeneasca numele lui “Mohamed” si al lui “Aah” in locasurile or de inchinare, oare ce s-ar intampla?

  Nordicii se pare ca au inceput sa “inebuneasca”…nu numai suedezii…
  De fapt ei au inceput s-o ia razna inca de la REFORMA lui Luther.
  Acum a ajuns sa se intample si petreaca ceea ce a spus Sf. Nicolae Velimirovici (in urma cu jumatatea de veac) despre Europa Occidentala si Neortodoxa, care L-A ALUNGAT pe Hristos din ea…si anume “HRISTOS A PLECAT CU TOATE DARURILE SALE si BINECUVANTARILE SALE din ea, din Europa, si s-au intors DUHURILE necurate despre care se aminteste in LUCA, cap.11, vers.24-26.”

  Toate duhurile rele care au fost in trecut ALUNGATE si exrocizate din Europa, cand aceasta a primit INVATATURA si VIATA si Sfintenia lui HRISTOS, acum au inceput SA SE REINTOARCA dar DE 7 ORI mai multe…!

  Vai de aceste neamuri de oameni, vai de aceste taramuri si parti de lume, unde duhurile rele SE REINTORC cu putere si in numar mare…, si vai de “victimile” care le vor cade prada in numar tot mai mare de acum incolo…

  Noi, romanii, vazand NEBUNIA in care au cazut si ajuns alte neamuri si popoare care S-AU LEPADAT de Crestinism SA INTETIM SI MAI MULT FOCUL CREDINTEI si FIDELITATII noastre fata de HRISTOS si fata de Evanghelia Lui si ORTODOXIA Lui (caci IISUS HRISTOS este numai “ortodox”, si nu catolic si nici protestant, ci ADEVAR neschimbat si nemodificat si neajustat si ne-upgradat ci imuabil si etern, asa cum este si Ortodoxia Lui), si SA NE PRETUIM si mai mult si cu o si mai mare “recunostinta” TEZAURUL pe care Apostolul ANDREI ni l-a adus si dat noua, romanilor spre pastrare si INUMULTIRE…si sa II MULTUMIM LUI HRISTOS ca INCA in acest neam romanesc PUTEM sa NE EXPRIMAM LIBERI si NESTINGHERITI CREDINTA IN si FIDELITATEA fata de EL…si sa MARTURISIM in libertate NUMELE LUI cel Mantuitor!

  Amin!

 5. Intr-o zi l-am auzit pe Parintelw Prof.Univ. Vasile Mihoc de la Facultatea de Teologie din Sibiu, povestind ca a mers in anii trecuti in vizita la un prieten/amic de al sau in Elvetia, care era elvetian, insa neortodox, dar care era profesor la o Universitate Elvetiana (i-am uitat numele)
  Si acest prof. elevetian stiind ca Parintele Prof. Mhoc este prof. de Teologie Crestina, l-a invitat pe Parintele Mihoc la “capela universitara” a Universitatii ca sa “asiste” la un serviciu divin la care participau multi stundeti ai universitatii.
  Parintele Mihoc a asistat la slujba si a obervat cu atentie modul in care a decurs slujba, dar ceva i s-a parut deosebit de “anormal” si anume, in timpul intregii slujbe care a fost oficiata in capela univeristara elvetiana, NU S-A POMENIT NICI MACAR O SINGURA DATA “Numele” Domnului Iisus Hristos, ci numai numele lui “Dumnezeu”!

  La sfarsitul slujbei, Parintele Mihoc, l-a intrebat oarecum oripilat si indignat pe prietenul sau elvetian, “DE CE NU S-A POMENIT “NUMELE” LUI HRISTOS n cadrul slujbei care a fost oficiata in capela ??”
  Iar profesorul elvetian i-a spus ca nu s-a “pomenit” NUMELE lui Iisus Hristos, fiindca sunt “FOARTE” MULTI studenti NECRESTINI si NEeuropeni care studiaza l acea Unversitate si care participa si ei din cand in cand din curiozitate la slujbele din Capela si in opinia acestui profesor si a altor colegi de ai sai elvetieni, nu este intelept si potrivit ca acesti studenti straini neeuropeni si necrestini sa fie chipurile “jigniti” si “ofensati” de auzirea numelui lui IISUS HRISTOS…

  La care Parintele V. Mihoc a replicat: “Nimeni nu ii pune pe acesti studenti necrestini sa vina intr-o capela crestina si sa partticipe la slujbele din ea, caci capela este dedicata Crestinismului si nu altor Religii. Ceea ce am vazut ca faceti acici NU ESTE NORMAL, este O APOSTAZIE in toata regula…” (am citat aproximativ din memorie si nu mot a mot cuvintele Parintelui Prof. Mihoc).

  Carevasazica, ideea “eretica” si “ecumenista” a NEPOMENIRII “Numelui” lui Hristos in locasurile de cult “asa-zis” crestine nu este noua, ci veche, numai ca pana acum nu a fost pusa in practica decat sporadic si foarte rar, in timp ce la suedezi deja va deveni CUTUMA DE MASA si OPINIE PUBLICA DE MASA…

  Iata cum se dovedeste si adevereste inca o data ideea ca POPULATIA ETNICA care este MAJORITARA ca NUMAR intr-un anumit loc, sau institutie si mai ales intr-un stat “conteaza” in viata acelui loc, sau institutii sau stat, cu tot ce ARE acea populatie, respectiv IDEOLOGII, VALORI, CUTUME, TRADITII, SIMBOLURI, PRACTICI si DOCTRINE DE MASSA…

  Cata vreme in tara aceasta, in Romania noastra, romanii vr fi MAJORITARI si MULTI, ca si etnie si ca si CREDINTA ORTODOXA, ei vor face INCA “LEGEA” (nu ma refer la legile care se voteaza in Parlament, ci la VOINTA PE CARE ROMANII si-o “IMPUN” INCA in viata pubica a societatii, si implicit si in viata statului roman) in tara lor, dar cand NU VOR MAI FI romanii nici “multi” ca numar si nici credinciosi si nici patrioti…vor ajunge altii, alte etnii, sa le dea pana si Crucile jos de pe Biserici, si sa le impuna cum sa se poarte in lume si societate si poate chiar sa ii faca sa isi invete copii sa vorbeasca in Romania in alte limbi decat romana…

  Avem NOI, Romanii, INCA (Dumnezeu stie insa pentru cat timp…) posibilitatea SA NE INTARIM STAPANIREA IN TARA DATA DE DUMNEZEU…caci “puterea” majoritara este inca la NOI si A NOASTRA!
  Numai sa PASTRAM aceasta “DOMINATIE” a MAJORITATII ROMANESTI in tara aceasta scumpa – ROMANIA – si s-o intarim, si SA NU NE IMPUTINAM ca numar si Credinta Ortodoxa…
  Dumnezeu sa aiba mila de noi toti…

  Amin!

 6. Treaba asta cu eliminarea numelui lui Iisus dovedeste cat de proasta este intelegerea despre firea omeneasca a celor care sugereaza astfel de lucruri. Chiar se crede ca un astfel de procedeu rezolva ceva, sau ca oricum oamenii nu ar putea sa ia propriile decizii daca toate datele unei problem ar fi oferite?
  Chiar atat de prosti sunt considerati copiii, ca trebuie sa fie ghidati in felul asta? Imi pare rau sa aud asa ceva, si stiu ca daca Dumnezeu va mai tine planeta, in curand Suedia va vedea pe propria piele cat de absurde sunt aceste lucruri si cate munci aberante le va adauga la cele deja existente.

 7. Frate Gheorghe într-un popor este gravă desigur decadenţa generală, dar mau grav şi mai răstignitor de Hristos este derapajul ortodoxismului în umanism cu faţă ortodoxă. Ortodoxia este cerească, este sfinţitoare, este mântuitoare (prin taine).
  Umanismul nu sfinţeşte pe nimeni. Umanismul nu-l proslăveşte pe Dumnezu ci pe om. Ortodoxia nu are nimic în comun cu umanismul. Binele săvârşit de ortodox către aproapele se săvârşeşte evanghelic, (aşa cum Domnul a arătat prin cuvintele sale), pentru ca acel bine să lucreze spre mântuire, (în dăruitor şi primitor).
  Umanismul nu-l are în centru pe Domnul Hristos (sau îl are în chip mincinos încălcându-i Cuvântul). “Binele” umanist nu se face în ascuns, (Cum cere Domnul în evanghelie), ca în ascuns să dea răspuns înlăuntru sufletului, nostru. Faptele sale se fac la vedere, cu publicitate, cu laude, şi… enumerând fariseic, toate înfăptuirile spre a convinge, a influenţa şi câstiga pe oameni (şi de la oameni).
  Umanismul zeifică omul. Umanismul a desacralizat libertatea, a satanizat-o prin amestecul dreptului sacru, cu satanicele “drepturi ale omului” căzut în robia demonică.
  Umanismul a desacralizat, dragostea, cinstea, dreptatea, a refomat creştinismul, a fundamentat relativismul, sincretismul şi speculează satanic, toată slăbiciunea omenească.

  Ortodoxia este ortodoxie atât cât este evanghelică. Dacă astăzi binele făcut de ortodocşi nu mai se mai face evanghelic, este clar că nu mai este ortodox ci umanist, că urmăreşte scopuri umaniste, că produce efecte umaniste, că desacralizează şi decredibilizează.
  Ortodoxul nu urmăreşte a se arăta lumii prin ortodoxia înfăptuirilor sale, ci trudeşte să-şi împroprieze Duhul Sfânt împlinind (evanghelic) ce (şi cum), a cerut Domnul Iisus. Ortodoxia se dovedeşte exact prin aceasta şi nu prin umanisme, arte, cultural sau ce se mai include (ortodoxizat) astăzi.
  Dacă ortodoxia a coborât la umaism apoi este umanism (chiar dacă are “faţă ortodoxă”) dacă nu se ridică împotriva relelor umanismului, dacă nu mai luptă împtriva “drepturilor” satanice ale omului (ne-om), dacă nici atitudine (măcar formală), nu prea mai ia, ci… tace.
  Eu cred că este cel puţin greşit să ne imaginăm că ne mântuim prin binele umanist, că o să ne mântuiescă faptele banilor noştrii, emoţiile religioase (ce au ajuns să se creadă a fi a dumnezeieşti), misiunea “apostolică” de la… pupitru, de la microfon, de pe scenă, din faţa cametelor video… etc.
  Ortodoxia este cruce.
  Ea aduce ceia ce i-a adus Domnului Iisus, martirilor şi sfinţilor (aici pe pământ). Adică răstignire, pălmuiri, scuipări, durere şi dedconsiderare, iar la Dumnezeu înviere şi slavă.
  Ortodoxia este vie şi străluceşte doar în lupta cu păcatul. Atât.
  Dacă străluceşte prin orice altceva este clar că nu mai luptă (cu păcatul), că’l lasă’n pace, ne-stingherit, că a renunţat la lupta adevărată,că doar se amăgeşte că luptă, că doar se preface că ar lupta, ca se limitează la vorbe, că recurge la compromis, că nu prea mai este cerească, că nu mai are comoară în cer ci pe pământ ( în ziduri, în artisic, în spectacole, în… umanism)

  Ce se cultivă în Suedia şi în apus, creşte şi la noi (nestingherit). (O ştim cu toţii).
  Diferenţa este doar că acolo stăpânirea sa dat pe faţă.
  Cine luptă şi cum luptă se vede.
  Bine ar fi să nu fie astfel.
  Asta văd şi asata simt eu.
  Poate mă înşel eu…

 8. Frate Nicoale “mirean”!

  Nu am inteles chiar intrutotul (din lipsa unei judecati patruzatoare si adanci, pe care nu o am…) “subtila aluzie” a fratiei voastre la “umanismul” existent si prezent in aumite “acte” si vorbe si fapte ale unora dntre crestinii ortodocsi romani, si mai ales pastorilor ortodocsi, care predica intr-un mod mai “putin evanghelic” si autentic o Ortodoxie mai putin “pura”…

  Sunt insa de acord in mod deplin cu frumoasa si reala si necesara “distinctie” pe care ati facut-o si pe care ar trebui s-o facem cu totii, noi crestinii ortodocsi romani, (sau de alte etnii, dar care trasiesc si ei ca si CRESTINI Ortodocsi in tara aceasta), inre ADEVARATA si EVANGHELICA ORTODOXIE, si cea care doar PARE la prima vedere ca are “fata si aspect” de Ortodoxie autentica, dar care in realitate se dovedeste a fi altceva….

  INSA, data fiind situatia de accentuata secularizare in care am ajuns sa traim si care a penetrat atat de adanc viata publica si sociala a romanilor, eu consider ca ORICE REFERIRE la ORTODOXIE, si la CRESTINIMSUL ROMANILOR cel ORTODOX in viata publica a societatii romanesti, trebuie incurajata si APARATA, caci reprezinta inca un REPER crestin ortodox pentru multe mintii ale tinerilor care sunt in formare sau pentru multe minti deformate care sunt in cautarea vindecarii gandirii lor…!
  De asemenea cred ca ORICE SIMBOL al Ortodoxiei Romanilor care inca MAI ESTE PREZENT in societate (spre exemplu COLINDELE DE CRACIUN, care in curand vor incepe sa se auda prin gari si autogari, in statiile de metrou bucurestene si prin pietele publice de marfuri sau urbanistice…) TREBUIE OCROTIT si PASTRAT ca inca VIU si ACTIV in constiinta romanilor si ca un ELEMENT DEFINITORIU al specificului si DATULUI romanesc si CRESTIN ORTODODOX al POPORULUI ROMAN.

  (fac o mica digresiune: Intr-o zi ma aflam in Timisoara foarte aproape de o Biserica, de fapt chiar in fata ei, insa fiindca aveam o treaba urgenta nu am putut intra, caci ma grabeam, si m-am inchinat din strada in fata Bisericii (nu mi-am facut doar cruce, ci am facut cateva INCHINACIUNI (cu mana pana la pamant) in fata Bisericii si nu in mod ostentativ ca sa vada lumea cat de credincios sunt eu, ci discret, insa asa mai obisnuiesc uneori…) si exact in acel moment, au trecut pe langa mine doi biciclisti adolescenti, pana in 20 de ani, care mergeau cu viteza cu bicicletele lor, si unul dintre ei, vazand ca fac inchinaciune in fata Bisericii, a strigat “tare” la mine, “NU PE STRADA BAI…NU PE STRADA sa te inchini!”, la care eu am “strigat” tot cam tare, caci se indeparta cu viteza cu bicicleta, “SI CARE-I LEGEA “smechere” care sa imi interzica SA MA INCHIN…?”. I-as fi spus mai multe dar, deja ajunsesera departe cu bicicletele…
  Si apoi m-am gandit eu insumi la acest mic “incident” si m-am intrebat in sinea mea: “Daca m-as fi aflat intr-o alta tara, alta decat Romania, oare m-as mai fi putut inchina in strada si din strada in fata unei Biserici Ortodoxe??, Fiindca am auzit ca in alte tari, spre ex. in Franta nici “CRUCE” nu poti sa iti faci in trecat prin fata unei Biserici, fara sa iti fie considerat gestul ca anacronic, si risti chiar sa ai probleme cu politia…

  Am facut aceasta mica “digresiune” ca sa scot in evidenta faptul ca ATATA VREME CAT OPINIA PUBLICA DE MASA este in Romania INCA “CRESTINA” (fie ea si mai putin “pura” si “autentica” si “evanghelica” ORTODOXA), este INCA BINE pentru noi romanii si pentru viitorul copiilor nostri, caci DATUL NOSTRU ETNIC si CRESTIN este MENTINUT si PERPETUAT in societate INCA de catre VOINTA MAJORITARA “ETNICA” a romanilor, care este favorabila VALORILOR CRESTINE ORTODOXE in spatiul public si in viata societatii si care NU DEZAPROBA “prezenta” si “amprenta” Crestinismului Ortodox in viata publica si in spatiul public.

  Dar, daca MENTALITATEA COLECTIVA ORTODOXA a romanilor se va DILUA si MODIFICA si SECULARIZA atat de mult in viitor, atunci, tot tezaurul nostru ETNIC cultural si mai ales CRESTIN ORTODOX, este in primejdie si nu va mai putea sa fie EXPRIMAT si PROPAGAT in mod public si IN SPATUL PUBLIC, ci numai in cadrul privat al familiilor crestinilor si cel mult in cadrul “familiilor mai mari” ale parohiilor si obstiilor monahale crestine ortodoxe, sau a organizatiilor ortodoxe bisericesti.

  Or, ACUM este momentul sa REALIZAM si constientizam CA ORICE SIMBOL CRESTIN ORTODOX, comnstituie un important “REPER” crestin ortodox pentru romani, care CONTEAZA si ARE RELEVANTA deosebit de importanta in mentinerea unei mentalitati colective de masa CRESTINE…iar noi trebuie sa ocrotim si proliferam cat mai mult PREZENTA crestina ORTODOXA si AMPRENTA crestinismului Ortodox si a IDENTITATII noastre crestine ortodoxe in viata neamului nostru romanesc, ca sa CONTRACARAM virulenta secularizare a gandirii si vietuirii romanilor…

  Mai fac o mica digresiune…Intr-o zi o colega de breasla si-a cumparat o masina, un Chevrolet si am intrebat-o ca de ce si-a ales tocmai un Chevrolet ? Iar ea, mi-a raspuns asa de transant “Findca am vazut ca are ca emblema o “cruce”!” Ulterior am observat ca multe fete bisericesti (eu am vazut asta, tot in Timisoara) au masini Chevrolet, si cu adevarat am remarcat ca se potriveste pana si “imaginea” masinii lor, cu tinuta si pozitia si numele pe care le au societatea noastra…romaneasca!

  Dumnezeu sa aiba mila de noi toti!

 9. Frate Gheorghe, am spus doar ce cred şi simt eu, fără pretenţia că nu poate fi greşit, fără a respinge vre-o mustrare la adresa mea sau a spuselor mele.
  Legat de ce susţii, eu cred cu tărie că în această vatră ortodoxă, în care au ars cu mare vâlvătaie atâtea vieţi sfinte, a rămas jarul ce nu s’a stins, care (încă), încălzeşte şi mai şi arde pe ici pe colo. Pe acesta nu au putut să-l stingă nici comuniştii. De aceia atacurile directe nu mai sunt preferate. Acum se lucrează mai şiret, mai ascuns, mai viclean.

  “Puţin aluat, dospeşte toată frământătura”
  Batrânii spuneau cândva, că “decât mult şi rău, mai bine puţin şi bun”. Cred în valabilitatea acestor spuse, (valabile şi în ce priveşte ortodoxia, în toate planurile ei). Otodoxia nu se reconstruieşte ci se reaprinde din jarul de sub cenuşă. Cei ce cred că o reconstruiesc în propria vatră), adrsea se pârjolesc calcând jeraticul care arde în tăcere, mocnit.
  Acest jar a rămas ţinta adversarilor ortodoxiei.
  Iertare pentru îndrăzneală.

 10. “corpul e „minţit”; crede că e însărcinat şi nu susţine fecundarea, sau, în cazul fecundării, respinge zigotul.” – ceea ce inseamna ca exista si cazuri in care se petrece fecundarea, de unde rezulta ca este tot metoda abortiva!!!

 11. Pingback: Absente (ne)motivate de... AVORT. Fenomenul ELEVELOR care AVORTEAZA ia amploare. Solutia? "PLANNING FAMILIAL" si "EDUCATIE SEXUALA"... - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 12. Pingback: CORECTITUDINEA POLITICA IN ACTIUNE: sarbatoarea Sfantului Martin din Germania, transformata in “sarbatoarea soarelui, lunii si stelelor” pentru a nu ofensa pe cei de alte religii… - Recomandari
 13. Pingback: “Gandul” in campanie agresiva pentru FINANTAREA PUBLICA a FERTILIZARILOR IN VITRO. Ce nu se spune opiniei publice? - Recomandari
 14. Pingback: SUEDIA DEMENȚEI, IMPOTENȚEI STATALE si a REEDUCĂRII OFICIALIZATE, in numele “egalitatii”, “integrarii” si multiculturalismului. De la TOLERANTA TOTALA FATA DE VIOLURI SI INCENDIERI DE MASINI pana la ELIMINAREA CRUCII DIN “
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare