Traian Basescu ne arata CAT DE BUNA ESTE CRIZA pentru… formarea STATELOR UNITE ALE EUROPEI. Cedarea de suveranitate este INSUFICIENTA!

2-02-2012 5 minute Sublinieri

basescu-sue

Preşedintele Traian Băsescu a declarat joi că politicienii care fac afirmaţii electorale privind modificarea legislaţiei sau desfiinţarea unor instituţii discreditează România în faţa liderilor Uniunii Europene (UE). “Perioada de criză a marcat şi o oarecare ascensiune a unor partide anti-europene în guvernele europene, ceea ce îmi creează o îngrijoare pe care am exprimat-o de altfel la ultimele Consilii”, a precizat Băsescu într-un discurs din cadrul conferinţei ”România în UE. Cinci ani de la aderare”, organizată de Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Afacerilor Europene şi Reprezentanţa Comisiei Europene în România.

Preşedintele a mai vorbit despre perioada premergătoare aderării României la UE, dar şi despre nevoia unui integrări mai mari a statelor membre, astfel încât Uniunea să devină mai competitivă.

Cele mai importante declaraţii ale preşedintelui:

Înainte de 2007 am avut doi ani de lupte cu steguleţe. Să comparăm cu ce luptam atunci şi cu ce avem de luptat acum. În 2005-2006 fiecare ministru raporta dacă a schimbat culoarea steguleţului din roşu în galben şi apoi verde, culori care condiţionau intrarea României în UE. Îmi aduc aminte de steguleţele pe mediu, energie sau transporturi.

Astăzi suntem în situaţia în care proiectăm deja cu ceilalţi 27 de parteneri, includ aici şi Croaţia, viitorul UE. Nu-l vedem întotdeauna la fel. Acest lucru s-a observat cu ocazia tentativei de a modifica tratatul uniunii pentru a introduce exigenţele bugetare. Cel mai important lucru este că încercăm să ne armonizăm viziunile, chiar şi atunci când nu suntem de acord. Fiecare stat îşi urmăreşte interesul naţional, dar face un compromis.

UE nu face însă compromisuri cu unele lucruri. România a plătit extrem de scump în interiorul acestul interval, 2007-2012, inconsecvenţele politicienilor: înfiinţarea ANI, desfiinţarea ANI, înfiinţarea DNA, desfiinţarea tentativă a DNA-ului. Politicienii au discreditat România. A fost nevoie de o luptă formidabilă să explici că a fost o greşeală şi că nu sunt politicieni anti-europeni în România. Inconsecvenţa s-a transferat imediat în lipsă de încredere.

Există o deschidere foarte mare pentru ce facem bine, pentru consecvenţă, pentru perioadele în care nu am făcut rabat de la exigenţă în atingerea obiectivelor.

Soluţia de viitor este consecvenţa în atingerea obiectivelor în interiorul UE.

Politicienii care declară că vor schimba legislaţia şi vor desfiinţa instituţii fac rău României şi pun sub semnul întrebării credibilitatea noastră.

În ultimii doi-trei ani am reuşit să dobândim o credibilitate în creştere ca urmare a consecvenţei. Să nu credem că interesul politicienilor este mai important decât interesul naţional. Perioada de criză a marcat şi o oarecare ascensiune a unor partide anti-europene în guvernele europene, ceea ce îmi creează o îngrijoare pe care am exprimat-o de altfel la ultimele Consilii.

România avea dreptul să fie în spaţiul Schengen astăzi datorită luptei împotriva corupţiei de la frontiere.

Astăzi, Europa este un şantier care a fost generat de criză, precum a subliniat şi domnul Cioloş. Probabil că în lipsa crizei economice declanşată în 2008 şi sesizată în 2009 acest şantier nu ar fi existat.

Prin criză am fost obligaţi la un progres, mai ales în ceea ce priveşte integrarea.

Cum a fost posibil ca în 1992 la Maastricht să stabilim o uniune monetară fără să punem suportul care să facă moneda unică fiabilă? Întrebarea este pusă de mulţi. Răspunsul aici este simplu. Atât s-a putut atunci din punct de vedere politic cum şi acum, deşi trebuia făcut mai mult pentru integrare, atât s-a putut face.

În ultima perioadă s-a accentuat cedarea de suveranitate, dar este în continuare insuficientă pentru ca pe viitor să avem o uniune competitivă. Va trebui să acţionăm destul de repede pentru că nu mai este vorba despre un interes naţional ci unul european.

Orice dezechilibru a unui stat creează un efect în lanţ. Suntem prea legaţi pentru a nu privi la viitorul nostru comun. Exerciţiul de a vedea dependenţa dintre state ar fi fost unul teoretic înaintea crizei datoriilor de stat. Acum am văzut exact care este impactul.

UE culege “roadele” insuficientei integrări şi nu este capabilă să comande redresarea economică pentru că încă avem politici divergente. Singura soluţie pentru a garanta prosperitatea cetăţenilor noştri şi pentru a garanta că UE este un conducător al politicii globale este o integrare profundă. Soluţia corectă este realizarea Statelor Unite ale Europei.

Noi nu aruncăm suveranitatea în afara frontierelor casei în care trăim, ci o punem la un loc cu cea a altor state.

După această criză capitalismul nu mai poate exista în această formă. Noua formă de capitalism va trebui să vizeze realizarea de echilibre în modul în care se distribuie bogăţia.

În UE există 23 de milioane de şomeri astăzi. Nu poate funcţiona însă nici Europa socială. Soluţia pentru cei 23 de milioane de şomeri este Europa performantă, Europa competitivă.

B1 TV: Traian Băsescu, la conferinţa „România în UE – 5 ani de la aderare” – discurs integral (II)

A se remarca faptul ca presedintele a intrat iar in faza “scrasnitului” de dinti rastit si resentimentar cu care tine lectii arogante poporului si societatii care, vezi Doamne, nu ar taxa “dur” inconsecventele politicienilor de la TV dar isi permite sa conteste, in schimb, ilustra sa persoana. – n.n.

Nota noastra:

Traian Basescu si-a mai asezonat discursul pro-SUE cu cateva laitmotive ultra-vehiculate de eurocrati pe care le considera, ca orice șefuleț care se crede Alexandru Machidon, drept cine stie ce revelatii pentru opinia publica romaneasca.

Asa se face ca acum a aparut in discurs legatura intre criza si accelerarea integrarii europene, de pilda, sau faptul ca nu era fiabila stabilirea unei uniuni monetare fara reguli bugetare si fiscale comune.

Dar aceste afirmatii ascund, asa cum am mai aratat si pana acum, o dubla realitate: ”arhitectii” zonei euro STIAU de la bun inceput ca introducerea monedei euro va determina izbucnirea unor crize puternice, crize care vor constitui pretextul pentru edificarea Statelor Unite ale Europei. Acest obiectiv, prezentat de presedinte drept unul care tine de necesitatea obiectiva, este, in realitate, un obiectiv aflat pe agenda acestor eurocrati sau noi guvernanti ai lumii. Adica de niste elite care nu sunt alese democratic, care nu raspund in fata opiniei publice, ci doar in fata institutiilor financiare mondiale si in fata cercurilor obscure de putere in care se invart. Noii guvernanti ai lumii!

Este cumva previzibila agatarea lui Traian Basescu de aceasta mentalitate iluminata, aflata in cercuri inalte, mult deasupra poporului, dar pretinzand ca il slujeste (perfect echivalent cu bolsevismul si dictatura proletariatului). Apropo de bolsevism, o alta similaritate intre ideologia respectiva si eurocratismul de astazi este principiul: pentru a face omleta e nevoie sa spargi ouale. Cu alte cuvinte, pentru a ajunge la edificarea socialismului/in speta a SUE/ e nevoie de sacrificii, de aplicarea unor masuri pe care numai liderii privilegiati, deasupra politicii obisnuite le pot prevedea si care consista in socuri aplicate societatii.

Revenind la discursul prezidential: lipsit de popularitate, TB se autentifica drept lider politic  prin recursul la instante de putere externe: FMI, UE, Washington. Lipsit de legitimitate reala, democratica, se legitimeaza prezentand agenda acestor instante, o agenda care reprezinta interesele oricui dar nu ale poporului, drept obiective absolut necesare pentru Romania, aplicabile anume in forma ”austeritatii” cu orice pret.

Esuat ca politician, Traian Basescu incearca sa traga dupa el intreaga sandrama a politicii romanesti care, asa paradita cum este, reprezinta totusi (jalnica) democratie romaneasca. El condamna clasa politica, ”politicienii”, extragandu-se fariseic dintre ei si situandu-se abuziv deasupra lor, de parca ar fi fost vreodata altceva, un “zeus” politic,  o instanta complet superioara si lipsita de responsabilitate. Numai aceasta distantare aroganta si profund mincinoasa de ”politicieni” ar fi trebuit sa aduca aminte trepadusilor sai propagandisti – de genul Tismaneanu et alli – de discursul profund anti-democratic din perioada interbelica despre ”politicianism” si ”politicieni”. Deh, memoria asta istorica selectiva…

De fapt, este vorba despre o stratagema, de adoptarea discursului “anti-sistem de catre unul care, dupa ce s-a balacit si a tras toate beneficiile personale si de grup clientelar posibile pentru un membru al clasei politice, acum a trecut la nivelul urmator doar pentru a pastra puterea. Astfel, desi conduce cu mana de fier PDL, isi permite sa se distanteze de el si sa il dea ca exemplu negativ ca toate celelalte partide. Un truc ieftin, similar cu cel prin care se dadea ranit ca romanii nu au de ales, in 2004, decat intre doi comunisti, el fiind, insa, chipurile, comunistul “sincer”.

In fine, este pura ipocrizie sa pretinzi ca participi la construirea unui viitor comun in UE cand, de fapt, participarea ta inseamna asumarea unui statut de periferie coloniala, asumarea fara rest a agendei si obiectivelor Comisiei Europene si ale Berlinului si, in rest, o mare tacere si figuratie de protocol. Alte tari macar chiar isi negociaza partea lor in UE, alti guvernanti tot mai ridica un glas, mai limiteaza o influenta ”europeana”. Romania chiar nu are nimic de zis, nu are agenda proprie, nu are interese, nu poate sa vada altfel mizele UE (daca tot suntem acolo) decat facand copy – paste dupa agenda unor elite obscure si nedemocratice cum sunt cele de la Bruxelles?

Este o mare minciuna sa se prezinte agenda SUE, agenda austeritatii si a disciplinei bugetare ca obiective necesare. Nu, ele sunt interese precise promovate ilegitim ale unor cercuri de putere nedemocratice, cu o ideologie anti-umana periculoasa ; si sunt forme prin care se configureaza relatii de putere, de subordonare, de colonizare, de restructurare profunda a societatilor europene.

Traian Basescu, cel care se infatiseaza ca fiind deasupra poporului si a politicienilor, cel care vine cu aerul ca stie unde conduce nava intitulata Romania, este, in realitate, un jalnic vanzator al destinelor noastre si un slugoi interesat la case straine.

Legaturi:

*


Categorii

Criza mondiala, Noile totalitarisme, dictatura si reeducare, Opinii, analize, Uniunea Europeana, globalizare, guvernarea europeana (UE), Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

29 Commentarii la “Traian Basescu ne arata CAT DE BUNA ESTE CRIZA pentru… formarea STATELOR UNITE ALE EUROPEI. Cedarea de suveranitate este INSUFICIENTA!

 1. Prietene,i-ai spus-o!Daca ar penetra si in mass-media discursul asta, ar provoca niste paratrasnete.ciocoii din opozitie cica sunt contra Guvernului, dar iubesc Parisul si Berlinul precum ciocoii vechi din timpul lui Caragiale. Somnoroase pasarele…

 2. Ma gandeam intr-o zi cum ar fi sa fii nemultumit in statele unite ale europei. Iesi in Piata si strigi: nu va fie frica/ si van Rompuy pica!
  Iar la Bruxelles, secretarul lui van Rompuy intra tempestiv in biroul acestuia, spunandu-i: mon chef, deschideti pe tvbelgia1, cineva in Romania striga!
  Vai mon cher, povre, povre gitanes roumaines, oare ce striga ei?
  Mon general, am tradus: Ne pas de peur, van Rompuy….
  Oui…
  Am incercat sa traduc “pica” si am gasit in slangul romanesc ca inseamna inima neagra, stiti… de la cartile de joc. Black heart. Spade
  Aaa, je suis tres emotionee. Mon povre gitanes, vor sa ma avertizeze, cum sunt ei vrajitori si ghicitori, ca e mai bine sa las teama deoparte si sa parasesc ruleta si sa ma concentrez pe Black Jack. Deci, mon cher, transmite-le sa nu mai fie ingrijorati, le voi asculta dorinta.
  Mai striga ceva de pensii, salarii…
  O, nu stiu, e de competenta comisiei de pe langa forul afiliat parlamentului restrans a camerelor superioare ale Fundatiei europene pentru un trai mai bun. Aceasta comisie se reuneste odata la 3 ani jumatate si doar daca are cereri de la 50%+1 din totalul cetatenilor europeni, dar numai cu conditia ca acestia sa nu fie mai mult de 25% din totalul distributiei regionale si impartirii pe criterii de dezvoltare durabila, conform ultimei ordonante a guvernului european. Dar acum se discuta despre abrogare. Si in definitiv, cati striga?
  Vreo 5 milioane
  Doar atat? Gandeste-te ca Europa asta are 500 de milioane! Cand or iesi in strada 125 de milioane de romani, atunci… Pana atunci… Povre, povre gitanes roumaines, au dreptate sa fie nemultumiti.

 3. @vlad:

  🙂

 4. intentie de vot-France, 2012-J M Le Pen=19.5%
  (http://www.sondages-en-france.fr/sondages/Elections/Pr%C3%A9sidentielles%202012)

  Marie le Pen (echivalent oarecum al lui CV Tudor),numai pentru SUE nu pledeaza, din contra–si are (potential) 20% din voturi (ca trend de opinie publica in a 2_a demografie a Europei).

  Banuiesc ca dupa ce isi latra discursul pe media romaneasca, TB se intoarce catre celalalt capat al lesei: a fost bine Stapane ? (si cand nu da frumos din coada i se arata…Geoana atunci, acum Antonescu, pana isi revine la entuziasmul initial)

 5. Pingback: STRIGATUL DE DURERE AL ARHIEPISCOPULUI IERONIM – scrisoare exploziva catre primul-ministru Papademos. Biserica Greciei, alaturi de popor, pune piciorul in prag in fata santajului UE! -
 6. Noul capitalism european va fi un comunism imperial. Cum o fi Statele Unite ale Europei Imprastiate. SUEI

 7. Discursul lui Basescu imi aduce aminte de un banc…sec.
  Cica elefantul si soricelul alergau impreuna pe un pod, si la un moment dat soricelul zice : ” Ce mai tropaim !!!”

 8. Dar bineinteles ca cedarea suveranitatii nu este de ajuns. Pe diavol nu cu astfel de lucruri lumesti il saturi. El vrea sufletul poporului roman ortodox.
  Din nefericire pentru noi, cine poate si ar trebui sa il urecheze pe presedinte il perie (si-l scarpina intre cornite) mai ceva decat lacheii de la Cotroceni.

 9. Citesc, citesc si ma uimesc. Nu discursul presedintelui, si nici nota adminilor ci linistea si umorul vostru. E chiar linistitor.

 10. @Ina

  Linistea noastra este intru Hristos ! L-ai vazut vreodata pe El nelinistit in fata prigoanelor ?

 11. Pe el nu-l intereseaza suveranitatea Romaniei. Ar ceda-o si maine daca treaba asta l-ar tine pe el la putere, eventual, fara numar, ca un fel de guvernator al unui stat din viitoarele “state unite ale europei”.

 12. Traian Băsescu la conferinţa „România în UE – 5 ani de la aderare”

  ,, În ultima perioadă s-a accentuat CEDAREA DE SUVERANITATE, dar este în continuare insuficientă pentru ca pe viitor să avem o uniune competitivă. Va trebui să acţionăm destul de repede pentru că nu mai este vorba despre un interes naţional ci unul european. ”

  Constituţia României, art. 82

  ,,Jur să-mi dăruiesc toată puterea şi priceperea pentru propăşirea spirituală şi materială a poporului român, să respect Constituţia şi legile ţării, să apăr democraţia, drepturile şi libertăţile fundamentale ale cetăţenilor, SUVERANITATEA, independenţa, unitatea şi integritatea teritorială a României. Aşa să-mi ajute Dumnezeu!. ”

 13. Traian Basescu a jurat sa apere suveranitatea Romaniei. Cu aceasta declaratzie pro-Statele Unite ale Europei, facuta pentru stapanii lui perciunatzi, dovedeste fara dubii ca mai are inca o calitate: calcator de juramant. Tot ce pot sa spun este: Sa plece tradatorul! Sa plece tradatorii! Aici pe site si in strada, chiar si azi 3 feb 2012, la -15 grade si 30 cm strat de zapada.

 14. @Danielo:

  stapanii lui perciunatzi,

  Stapanii lui nu apartin unei singure etnii si nici nu ii leaga perciunii, ci mai degraba niste sortulete. Si, chiar mai mult decat atat, ii uneste aceeasi conceptie despre viata, lume si oameni.

 15. Din DEX:
  Traian Basescu=LICHEÁ s. derbedeu, lepădătură, netrebnic, pușlama, scârnăvie, secătură, (pop. și fam.) cioflingar, (înv. și reg.) pujlău, (reg.) orbete, oșiștic, postoroncă, pujlă, (Mold.) nandralău, poghibală, (Transilv. și Maram.) techergheu, (înv.) ștrengar, (fam.) cutră, marțafoi, (fig.) căzătură, otreapă, zdreanță, (reg. fig.) loază, (arg.) sichimea. (E o ~ fără caracter.).

 16. Pingback: Cine spune ca nu mai putem trai pe datorie? AUTORII MORALI AI INDATORARII ROMANIEI - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 17. @ admin Corect. Avetzi dreptate.

 18. Stapanii lumii sunt niste psihopati. Cea mai mare “calitate” a psihopatilor este ca sunt foarte persuasivi, ceea ce face ca oamenii de rand sunt convinsi si chiar adusi pana la stadiul de idolatrie fata de ei, si sunt cinici, ceea ce face ca odata ce au castigat increderea si aprecierea oazmenilor de rand, isi pun in aplicare planurile criminale.
  Din pacate au si un bun “aluat” in masele de oameni care se comporta ca niste zombie, preferand sa creada in ce spun sau fac acestia, decat in ce spune si face Hristos…

 19. Pingback: DE CE E CRUCIAL REFERENDUMUL? Ce ne asteapta dupa 29 iulie? RAZBUNAREA vanzatorului, EXECUTIA tarii - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 20. Buna ziua,

  Daca-mi permiteti, as dori sa preiau un fragment din acest articol si sa fac trimitere (link) la sursa, pe un topic nou, al altui forum (respectiv HotNews).

  Consider o ”coincidenta” interesul meu pentru articol si aparitia articolului pe un site ortodox (pe care, dealtfel il apreciez). Credeam ca iubirea crestina este deasupra judecatii si razbunarii, deasupra politicii si nationalismului, dar nu intentionez sa comentez sau sa promovez in mod special site-ul Dvs.

  Ma intereseaza doar articolul, pe care-l consider adevarat, explicit, si demn de a iesi la lumina, cu toate ”riscurile”, pe un topic politic romanesc.
  Lumina nu trebuie tinuta sub obroc!

  Va multumesc, astept confirmarea, sau infirmarea.
  Dumnezeu sa binecuvanteze Romania !

 21. @calin:

  Nu am dori sa folositi siteul sau articolul pentru a starni atacuri impotriva unor astfel de idei, ca cele expuse aici. Daca doriti sa initiati o discutie, e altceva, suntem de acord, desi e iluzoriu, mai ales pe un forum ca cel de la hotnews, si din cauza “postacilor” care se vor afla la datorie pentru a compromite orice discutie normala. Cu rugamintea ca extrasul dvs sa indice sursa.

  Credeam ca iubirea crestina este deasupra judecatii si razbunarii, deasupra politicii si nationalismului, dar nu intentionez sa comentez sau sa promovez in mod special site-ul Dvs.

  Daca este deasupra, nu inseamna ca ignora aceste fenomene care fac parte din viata cotidiana si influenteaza direct Biserica, credinciosii. Nu intelegem unde este razbunarea? Cat despre judecata, poate intelegi din aceste cuvinte ale pr. Nicolae Steinhardt despre ce e vorba, de fapt:

  http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2012/08/02/tradarea-oamenilor-cumsecade-biruinta-raului/

  http://www.cuvantul-ortodox.ro/2008/06/23/a-spune-ca-224-sau-despre-marturisirea-si-lepadarea-adevarului-incomod/

 22. Multumesc pentru raspunsul complex si timpul acordat.
  Cred ca este mai bine sa renunt, oricum tot mai multi romani cunosc adevarul, iar cei afiliati HotN nu vor recunoaste asa ceva, stiind ca pentru minciuna sunt platiti…Ar fi ca si cum as intra in ”polemica” cu un perete.
  Mai bine tac.

  (”A Mea este judecata, si a Mea este razbunarea.” – era intr-un context mai larg, nu am facut referire directa la o anumita ”razbunare punctuala” a cuiva sau a Dvs…
  Scuze pentru ca nu am fost mai explicit, eu inteleg ca singura mea datorie este (sa invat) sa iubesc pe Tatal cu toata inima, vointa si ratiunea, si pe aproapele ca pe mine insumi. Acum… care este aproapele…probabil ca toti, si de aici si martirajul ca o consecinta (si) a deciziilor gresite ale ”aproapelui”, a celui/celor care administreaza viata tuturor ”apropiatilor”, indepartat fiind de Dumnezeu…complicat :-)…)

  Binecuvantat fie Numele lui Dumnezeu!
  Dumnezeu sa ne binecuvanteze cu Lumina si Intelepciunea Lui pe toti !

 23. offfff…nu-l mai suport!nici zambetul lui nu-l mai pot suferi.l-am stimat intr-un timp ,crezand ca este mai diferit de ceilalti si cei de acum…..dar ..eu zic asa…Domnului basescu…..da suveranitatea familiei dumitale,mostenitorilor dumitale ….nu a tarii!nu este a dumitaleee!este a poporului roman!….cine ti-a permis asa ceva?pe cine ai intrebat?sau prostii ca noi,suntem buni numai cand ii mulgeti?taxe,impozite…..si pe aerul carel inspiram?…rusine nici astia nus buni de nimic,dar si dumneata sa te duci tot inainte!

 24. Ma gandesc ca un Presedinte TREBUIE sa se uite la inaintasii lui si sa discearna bine care a cedat din suceranitatea tarii si care NU. Sa ia exemplu de la cei care sau SACRIFICATpt tara. Stefan cel Mare si SFANT a avut mare evlavie la Sf. Mare Mucenic Gheorghe si cu ajutorul Sfantului i-a invins pe turci si A PASTRAT SUVERANITATEA Moldovei. Mai sunt si alte exemple DEMNE de urmat.
  Suveranitatea tarii NU se cedeaza NICIOADATA si CATRE NIMENI!
  Eu insa am obligatia sa nu judec ci sa ma rog la Domnul: Doamne lumineaza pe Presedintele Traian si iarta-ma pe mine pacatosul.

 25. Pingback: REFERENDUMUL PENTRU DEMITEREA PRESEDINTELUI – opinii in raspar cu propaganda orwelliana a “intelectualilor” de casa ai regimului Basescu - Recomandari
 26. Pingback: PONTA il plagiaza pe Basescu si se gudura la MERKEL. Vrea “parteneriat strategic” cu GERMANIA si asuma obiectivele tradarii nationale: STATELE UNITE ALE EUROPEI, CEDARE DE SUVERANITATE si ADOPTAREA EURO (si video) - Recomandari
 27. Pingback: NAŞUL BASESCU SI GAŞCA MERKEL: Mai multă Europă, mai putina democratie, mai multa spionare a cetatenilor… (editorialele saptamanii) - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare