FRIEDMAN: POSIBILITATEA UNEI CONFRUNTARI MILITARE CU RUSIA E RIDICATA. Nu cu trupe americane, ci romanesti/ Ucrainienii din regiunea Cernauti se refugiaza in Romania/ Dughin despre “imperiul eurasiatic” din care sa faca parte si Romania

31-01-2015 2 minute Sublinieri

cernauti

 

Cetățenii ucrainiei ai regiunii Cernăuți fug în România pentru a evita mobilizarea în războiul din Estul Ucrainei, a comunciat consilierul prezidențial Iurii Biriukov într-un mesaj publicat pe pagina de Facebook, în care critică modul în care decurge mobilizarea în regiunile din vestul Ucrainei, informează site-ul Bne.

„În ultimele 30 de zile, la frontiera de stat din regiunea Cernăuți, au traversat 17 la sută din numărul total al cetățenilor supuși militar. Din surse neoficiale, cunoaștem că hotelurile și motelurile din zona de frontieră a României, sunt pline de persoane care se sustrag mobilizării”, scria Biriukov pe contul său de Facebook.

Consilierul prezidențial și-a sters, ulterior, postarea de pe rețeaua de socializare.

Anterior, etnicii români din zona Bucovinei de Nord au organizat acțiuni masive de protest față de mobilizarea tinerilor în războiul civil dintre Kiev și regiunile din estul Ucrainei.

 • ActiveNews: 

România ar putea fi implicată în război (George Friedman, Stratfor)

România ar putea să fie implicată în războiul ce se desfăşoară în estul Ucrainei, alături de Ţările Baltice, dar şi de multe alte ţări, susţine şeful Stratfor, George Friedman.

Credeți într-un adevărat război între Rusia și una sau mai multe țări europene?„, a fost întrebat Friedman de Fox News.

Acesta a răspuns că Statele Unite intenționează să aducă vehicule blindate americane, artilerie și alte mijloace militare în statele baltice, Polonia și România„.

Friedman susţine că SUA au început procesul de creare a unei bariere împotriva Rusiei și acționează în afara NATO.

Partea rusă înțelege acest lucru și asta o înnebuneşte. La un moment dat, ei vor începe să acționeze în Ucraina, crede şeful Stratfor.

Friedman explică:

Probabilitatea declansarii unor operatiuni militare cu armate regulate în această regiune este foarte mare, dar nu neaparat vor implica trupele americane. Se poate răspândi la țările baltice, România, în multe alte țări. Asa că, să lase in trecut războiul – nu este la fel de ușor pe cât pare pentru Europa.

NATO va construi şase noi centre de comandă în Europa de Est, inclusiv în România

NATO va construi în şase noi centre de comandă în Polonia, România, Bulgaria, Lituania, Letonia și Estonia, pentru a se coordona mai eficient că răspuns la acțiunile Rusiei în Ucraina.

Anunţul a fost făcut de Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, care a mai spus că detaliile se vor stabili la întâlnirea din 5 februarie a minştrilor apărării din cele 28 de state membre ale organizaţiei.

ABC News scrie că în fiecare nou centru de comandă să lucreze în jur de 40-50 de oameni, împărțirea urmând să se facă în mod egal între soldați din țara-gazdă și ceilalți aliați din cadrul NATO.

Filosoful Aleksandr Dughin, consilier al preşedintelui Dumei de Stat şi un apropiat al preşedintelui rus Vladimir Putin, consideră necesară crearea unui „imperiu eurasiatic” dominat de Rusia din care să facă parte inclusiv România, Ungaria, Serbia, Slovacia şi Austria, relatează Mediafax.

Potrivit ediţiei austriece a publicaţiei The Local, filosoful Aleksandr Dughin – considerat ideologul lui Vladimir Putin – a făcut aceste declaraţii într-un interviu acordat site-ului ungar Alfahir.hu, apropiat al mişcării ungare de extremă-dreapta Jobbik.

Întrebat despre percepţia sa privind viitorul Europei, Dughin a spus că anticipează sfârşitul statelor-naţiuni, explicând că ţări precum România, Ungaria, Serbia, Slovacia şi Austria ar putea fi înglobate într-un „imperiu eurasiatic”.

„Este necesar un imperiu eurasiatic care să contracareze influenţa Occidentului nihilist”, a spus Dughin, vorbind despre o „nouă ordine mondială” bipolară, formată, de o parte, din Statele Unite şi Europa Occidentală (condusă de Germania), şi, de altă parte, din Uniunea Eurasiatică, dominată de Rusia.

„Într-o lume globalizată, este necesar să fie apărate identităţile culturale ale indivizilor, reduşi până acum la fluxuri migratorii”, a spus Dughin.

Referindu-se la formaţiunea naţionalistă ungară Jobbik, Aleksandr Dughin a declarat că mişcarea populistă are o doctrină „realistă”.

Aleksandr Dughin a fost consilier al Kremlinului, este membru al partidului Rusia Unită, un apropiat al lui Vladimir Putin şi consilier al preşedintelui Dumei de Stat Serghei Narîşkin. Tratatul privind constituirea Uniunii Economice Eurasiatice (UEE) a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2015. Noua organizaţie internaţională include Rusia, Armenia, Belarus şi Kazahstan. Kîrgîzstanul urmează să adere în mai.


Categorii

1. DIVERSE, George Friedman/ Stratfor, Rusia, Ucraina

Etichete (taguri)

, , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

7 Commentarii la “FRIEDMAN: POSIBILITATEA UNEI CONFRUNTARI MILITARE CU RUSIA E RIDICATA. Nu cu trupe americane, ci romanesti/ Ucrainienii din regiunea Cernauti se refugiaza in Romania/ Dughin despre “imperiul eurasiatic” din care sa faca parte si Romania

 1. http://www.newsmax.com/Newsfront/airborne-american-troops-ukraine/2015/01/31/id/621896/

  Conform acestui site, soldatii americani sunt deja pe campul de lupta la Donetsk, imbracati in haine militare ucrainiene. Si altii inca mai sunt de venit. Dar, daca vor fi si acestia capturati iar clandestinitatea lor va iesi la iveala…?

 2. Pingback: MOBILIZARE GENERALA IN DONETK SI UCRAINA [video]. SUA vor sa trimita ARMAMENT LETAL Ucrainei, Germania si Ungaria se opun/ VIZITA LUI MERKEL LA BUDAPESTA | Cuvântul Ortodox
 3. “Referindu-se la formaţiunea naţionalistă ungară Jobbik, Aleksandr Dughin a declarat că mişcarea populistă are o doctrină „realistă”.”

  scrisa asa , cu ghilimele , este chiar realista 🙂
  In orice caz , este singura creditata cu ceva sanse de izbanda , de multimea din ce in ce mai inrobita , singura care prinde , fiind insasi ea , momeala …sau una din multele supape de resapare .

 4. Pingback: Vicepremierul Ungariei militeaza din nou pentru AUTONOMIA maghiarilor din Transilvania | Cuvântul Ortodox
 5. Pingback: CUM FACE RUSIA ”CURTE” ROMANIEI. Film documentar elogios al Mitropolitului ILARION ALFEYEV despre ”ORTODOXIA IN ROMANIA”, pigmentat cu teze neosovietice despre ”LIMBA MOLDOVENEASCA” (Video) | Cuvântul Ortodox
 6. Pingback: PUTIN FACE ALUZIE LA REDISCUTAREA GRANITELOR INTRE UNGARIA SI ROMÂNIA/ Nicio surpriza: LUCIAN BOIA e de acord cu Ambasadorul SUA din Chisinau: BASARABIA NU E ROMÂNIA/ Senatul României – singura institutie care a criticat politica SUA in MOLDOVA/
 7. Pe 22 noiembrie, Friedman a ținut o conferință în fața profesorilor și studenților de la SNSPA, pe tema „Viitorul relației trans-atlantice. Relevanța pentru Europa de Est“.
  George Friedman a avertizat că NATO nu mai este relevant în actualul context geopolitic.
  „Șansele ca, în perioada următoare, să asistăm la un comportament disruptiv al Rusiei în regiune sunt destul de mari“.
  Câteva zile mai târziu, situația se tensiona în Strâmtoarea Kerci, unde Rusia a reținut trei nave ucrainene
  „Sistemul bancar din Germania nu este foarte sănătos. Ultima oară când am văzut o mare putere economică cu un sistem bancar prost a fost Japonia, la sfârșitul anilor ’80.
  https://newsweek.ro/international/george-friedman-rusia-va-fi-tot-mai-agresiva
  Câteva saptamani mai târziu, s-a prabusit pretul actiunilor Deutsche Bank la un minim istoric.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare