SA NE RUGAM PENTRU POTOLIREA ZAPEZILOR!

13-02-2012 Sublinieri

salcioara

CRUCE ZAPADA

Rugăciune pentru potolirea stihiilor

Doamne, Dumnezeule, Cel ce de bunăvoia Ta ai adus toate dintru ne­ființă întru ființă, și cu puterea Ta păstrezi făptura, chivernisind lumea cu purta­rea Ta de grijă; Tu, Care din patru stihii ai așezat făptura și cu patru vremi ai încununat cur­gerea anului, fii bine­cuvântat! Că de Tine se cutremură toate puterile îngerești, pe Tine Te laudă soa­rele, pe Tine Te slăvește luna, Ție se su­pun stelele, pe Tine Te ascultă lu­mina, de Tine se îngrozesc adâncurile, Ție slujesc izvoarele, Tu ai întins cerul ca un cort, Tu ai întărit pământul pe ape, Tu ai îngrădit marea cu nisip, Tu spre răsuflare ai revărsat aerul.

Cel ce poruncești norilor și umbli pe aripile vântului; Cel ce cauți spre pământ și-l faci de se cutremură; Cel ce Te atingi de munți, și ei fumegă.

Tu ești Cel ce odinioară într-un nor gros, înconjurat de fulgere și tu­net, Te-ai arătat lui Moise pe mun­tele Sinai; Tu, în vremea lui Avraam și a lui Lot, ai trimis din cer ploaie de foc și pucioasă și pentru fărăde­legile lor nenumărate, cetățile So­doma și Gomora le-ai stricat.

Mărtu­risesc dar atotputernicia Ta și, cu umilință plecându-mi genunchii, în­drăznesc a Te ruga: Îndură-Te de noi, păcătoșii și nevrednicii, și nu lăsa ca, pentru fărădelegile noastre cele mari, zidirea și făpturile Tale să fie înghițite de pieire! Toate vietățile așteaptă de la Tine să le dai hrană la bună vreme; dându-le Tu lor, vor a­du­na; deschizând Tu mâna Ta, toate se vor umple de bunătăți; dar întorcându-Ți Tu fața, toate se vor tulbura și se vor sfârși și în țărâna lor se vor întoarce.

Așa Doamne, milostivește-Te spre noi și fă ca arătarea puterilor Tale ne­sfârșite să nu ne fie nouă spre osândă și pieire, ci spre îndreptare și zidire, ca să cunoaștem că Tu ești singur Dum­ne­zeu adevărat, mult-mi­­lostiv și mult-îndurat.

Dă-ne așadar să păstrăm pu­rurea neschimbată această cunoaștere; întărește-ne vo­ința de a păzi în toată vremea po­run­­­­cile Tale. Toarnă, Bu­nule, în inimile noastre simțirea dumne­ze­ias­că a dra­­gostei frățești către toți se­menii noș­tri, pentru ca, iubindu-ne cu ade­­vărat unii pe alții, toți să Te mărtu­risim pe Tine, Dumnezeu cel întreit în fețe.

Că a Ta este stăpânirea și a Ta este împărăția și puterea și slava: a Ta­tălui și a Fiului și a Sfântului Duh, acum și pururea și în vecii ve­cilor. Amin.

Sursa: Doxologia

clopot


Categorii

Biserica la ceas de cumpana, Pocainta, Rugaciunea (Cum sa ne rugam?), Vremurile in care traim

Etichete (taguri)

, ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

23 Commentarii la “SA NE RUGAM PENTRU POTOLIREA ZAPEZILOR!

 1. Doamne miluieste-ne!

 2. Aceasta e cheia.

 3. Cu mare durere in suflet TREBUIE sa recunosc ca aceasta rugaciune mi se pare fara viata si cred ca este dintre cele care nu primesc raspuns.

  In primul rand pentru ca nu precizeaza unele pacate concrete pentru care se “presupune” macar ca s-ar fi “maniat” Dumnezeu ca sa ingaduie “PEDEAPSA”.

  In al doilea rand, pentru ca Ierarhii nu isi asuma o vina separata a LOR, si nici o vina separata a Guvernului, care sa arate dorinta de indreptare.

  Si , cel mai important, SCOPUL DUHOVNICESC, ARATAREA SLAVEI LUI HRISTOS, aratarea CREDINTEI , si ca “SE VA FACE VOIA TA” , si sa se precizeze ca s-a inteles voia de ACUM, acestea chiar LIPSESC, fiind mascate in formule generale, fara nici o implicare a inimii.

  Sa-mi fie iertat, nu judec persoane, dar textul , poate tocmai pentru ca “respecta canoanele traditionale” , m-a “ispitit” sa prezint concluzii subiective, influentate si de experienta mea anterioara legata de implicarea in rugaciune a celor ce propun si compun astfel de “actualizari” fara “foc” ale rugaciunilor din tipic pentru toata trebuinta.

  Sa ne dea Domnul ganduri mai bune! Amin!

 4. @ Inceput bun:

  Poti apela la rugaciunile din subol, de la linkuri, sau la orice suspin izvorat din durerea inimii si din duh de pocainta – cea mai bine primita la Dumnezeu.

 5. @admin

  Cer iertare, este cu totul nepotrivit sa critic tocmai acum in plina nevoie, in plin necaz, dar adevarata traire a “mai multora” din cei “mici” se naste doar daca se asuma de catre ei constient “neputinta” celor alesi sa conduca in rugaciune, si se face pocainta si pentru ei, dar cu MAREA CERINTA de a se si jertfi “cei mici” peste masura lor, si ca este nevoie de mult mai multi cand se roaga fiecare “separat” , chiar daca pentru “acelasi lucru”, adica nu urmeaza un preot, si un text sfintit, acelasi , si cu increderea in legatura de har hirotonit ARATAT macar in textul rugaciunii propuse, pentru ca pe internet nu asumam de obicei si persoana preotului si comuniunea nascuta de el intr-o parohie concreta.

  Mai degraba, fiecare “separat” , din perspectiva internetului, este “poruncit” sa faca rugaciunile parohiei lui, altfel intra in PACATUL IROSIRII in griji care nu sunt in puterea lui.

 6. Mergeti la spovedit si la Impartasit cu toti! Asta este solutia, nu numai rugaciunea, care este esentiala. SI CITITI NOUL TESTAMENT, Cuvantul Lui HRISTOS! Doamne ajuta!

 7. De acord cu Inceput Bun.
  Totul trebuie sa se faca cu binecuvantare.Cine ne credem noi ca suntem in fata lui Dumnezeu sa ne asculte si sa initiem proiecte de rugaciuni.Ne ispiteste dracul mandriei cumva?!

 8. @ Florinel:

  Frate, ce ai? Dar pe tine nu te ispiteste de tii lectiile astea gratuite altora? Nu noi am compus si am initiat aceasta rugaciune, este o rugaciune A BISERICII. Am si dat sursa si credem ca este din molitfelnic, nu e o creatie noua. O face cine simte si daca simte. Sau e mai usor de bagat strambe, de starnit certuri si de pus piedici, decat de facut ceva bun pt oamenii din necazuri.

  @ Inceput Bun:

  Iarasi nu am inteles ce vrei sa spui, iarta-ne!

 9. @Lucia

  si

  @florinel

  Iertati-ma daca v-am ispitit sa treceti la acest ton poruncitor si mustrator. Nu cred ca ati primit binecuvantare sa mustrati si sa dati indrumari altora in acest fel.

  Iar indemnul la rugaciune sustinut de fratii admini este foarte bun, pentru ca fiecare parohie are acest indemn, si daca urmam rugaciunile din parohie, facem exact ce spun si fratii de la Razboi intru cuvant.

  De fapt aceste rugaciuni pot primi scurtarea necazului chiar daca poporul nu se pocaieste, sau conducatorii lui, si de fapt nici nu se mai gandeste daca are vreun pacat, nici nu mai are cine sa identifice pacatul pe care doreste sa il semnaleze Dumnezeu, pentru ca nu mai avem urechi de auzit.

  Eu acest lucru l-am semnalat, ca rugaciunile din Cartile Bisericesti trebuie completate cu datele concrete ale pacatelor pe care trebuie sa le identificam si sa fie facute cunoscute si celor care nu isi dau seaqma de ele, si sa se lepede de ele, iar rolul principal in aceasta actualizare a rugaciunilor din carti este al preotilor, si daca nu si-l indeplinesc, citind doar partea generala care este in Carte, ei nu ajuta la scurtarea acestor necazuri, ci la agravarea lor.

  Revenind la Lucia si la florinel, preotii nu mai actualizeaza pacatele la rugaciuni,pentru ca noi nu mai vrem sa le auzim, si nici sa ne lepadam de ele. Vrem doar sa nu mai avem necazuri. Dar voi doi, iertati ca va dau ca exemplu, de fapt ma refer doar la cele doua mesaje pe care le-ati scris, aveti doar dorinta sa pedepsiti, adica voi chiar dati de inteles ca nu aveti nici un pacat. Adica v-ati inchis urechile de tot, nu credeti ca aveti vreo vina pentru acest necaz , cu zapezile, trimis peste tot poporul. Cu aceasta atitudine sporiti necazul tuturor. Sa ne ierte Domnul pe toti! Pentru ca dupa acest necaz , pe care l-a ingaduit ca sa ne poata ierta si daca noi ne impotrivim, Domnul va trimite milele sale.

 10. @Inceput bun
  Iartari frate dar oare la a pacatui in tot ceasul cine ne da binecuvantare? Si sa nu imi spui fratia ta ca te gasesti fara de pacat. Oare tu ai luat binecuvatare sa scrii acel comentariu? Fara viata suntem noi mai in tot timpul gasind nod in papura…si nu rugaciunile inspirate de Duh Sfant.

 11. @ellaina

  te rog sa ma ierti!
  Situatia in care suntem si in care ne afundam, este fara nici o solutie din partea noastra a oamenilor, pentru ca asa cum spuneam , nu mai avem destula putere a credintei ca sa intelegem cu care dintre pacatele noastre multe ne cere Dumnezeu sa incepem pocainta CA POPOR si pentru poporul nostru.

  Dumnezeu are insa solutii! El ridica apostoli dintr-o piatra,cum a facut cu aposolul Pavel, care avea inima ca o piatra, si era prigonitor al celor nevinovati. Sau facand un animal sa vorbeasca pentru a aduce un prooroc la ascultare.

  Ceea ce avem noi in principal de facut este SA RABDAM NECAZUL FARA SA CARTIM, adica fara a considera ca noi nu avem pacat si nu ar fi trebuit sa fim pedepsiti impreuna cu adevaratii pacatosi, sau cu pacatosii mai mari ca noi.

  Dumnezeu vrea totusi ca noi sa cautam solutii ca sa ne facem intelesi cu mai multa putere, si cu MAI MULTA JERTFA, cu privire la marturisirea ADEVARULUI. In cazul de fata , eu am incercat sa arat ca Dumnezeu doreste prin aceste necazuri pe care le ingaduie asupra tuturor, sa fie PRECIZATE pacatele , si apoi parasite. Si ai dreptate sa ma invinuiesti, pentru ca desi stiu ce trebuie facut, nu intru in post negru, si nu ma rog pentru preoti, care au rolul profetilor sau al apostolilor, sa poata primi lumina, sa poata intelege care este pacatul cel mai mare, si apoi sa faca ce am facut eu aici, sa se expuna condamnarii ca in loc sa se roage pentru incetarea necazului, el invinuieste pe altii de parca el nu ar avea nici un pacat. Dar nici eu nu stiu decat putin din invatatura, si nu am puterea sa o si aplic.

 12. Ce bucurie si ce greu sa ne unim in rugaciune la Dumnezeu si Maica Domnului sa se indure de noi si sa ne mai treaca si data asta.

  Multumim de propunere, chiar ne gandeam ca in afara de a iesi cu lopata sa facem drum prin zapada Dumnezeu poate asteapta si multa pocainta de la noi, mai ales acum inainte de a incepe Postul Mare si dupa duminica fiului risipitor de la care Tatal nu asteapta decat pocainta curata.

  Sa nu ne lasam fratilor dusi in stanga si in dreapta sau sa ne invinovatim reciproc ca asta ne risipeste. Mai bine ne pocaim de pacatele noastre si ale neamului mult incercat in ultimele saptamani si ne rugam fiecare cat poate si cum poate sa ne ierte Dumnezeu si sa ne mai miluiasca. Sa nu uitam ca avem mare ajutor la Maica Domnului care chiar se supara pe cei care nu-i cer ajutor, cum ne spunea pr Arsenie Papacioc…

 13. Din cuvintele prorocesti ale Cuvioasei schimonahii Macaria:

  Vrajitorii vor acoperi intreaga lume cu intuneric, iar fara soare nimic nu va mai creste. Dar nimeni nu va lua in seama aceasta (18 februarie 1988). Soarele va razbate de patru ori iar apoi va fi din nou intuneric. Vom fi in intuneric (27 august 1987). Si nu ne vor lasa sa aprindem luminile; vor zice ca trebuie sa facem economie de energie (28 iunie 1988).

  Acesta e doar inceputul – apoi se va face frig. Curand va fi zapada la Pasti, iar iarna va incepe cu Acoperamantul (praznicul Acoperemantului Maicii Domnului, 1/14 octombrie, n. trad, american). Nu va fi iarba pana la Sanpetru (29 iulie). Soarele va descreste la jumatate (27 august 1987). Va fi rau vara, si inca mai rau iarna. Zapada se va troieni si nimeni nu o va mai curata. Apoi va fi un ger strasnic (29 aprilie 1988).

 14. Din cuvintele prorocesti ale Cuvioasei schimonahii Macaria (II):

  Curand veti ramane fara paine (29 ianuarie 1989). Curand nu veti mai avea apa, nici mere, nici cartofi (19 decembrie 1987). Mare foamete, fara paine – vom rupe cojile in doua ca sa le impartim (18 februarie 1988).

  Va avea loc o mare razvratire. Oamenii vor incepe sa fuga din cele inaltate (din orase, n. aut.). Vor porni sa fuga incolo si incoace; nimeni nu va mai sta in odaia lui – nu va fi nimic de mancare, nici macar paine (28 decembrie 1990). Dar daca ne rugam Mantuitorului, Maicii Domnului si lui Ilie Prorocul, ei nu ne vor lasa sa murim de foame; ii vor pazi pe cei ce au crezut in Dumnezeu si s-au rugat cu nefatarnicie (27 iunie 1988).

  Cand vor incepe sa surghiuneasca pe calugari, nu se vor mai face grane…

  Curand slujbele se vor injumatati. Se vor scurta (11 noiembrie 1988). Vor pastra slujbele numai in manastirile mari, dar in alte locuri vor face schimbari (27 aprilie 1988). Un singur lucru pot spune: Va fi vai de preoti; se vor risipi rand pe rand si vor trai singuri (28 iunie 1989).

  Curand vrajitorii vor spurca prescurile, si nu va mai fi cu ce sa se slujeasca. Impartasania se va putea primi doar o data pe an. Maica Domnului va spune alor sai unde si cand sa primeasca Impartasania. Trebuie doar sa ascultam! (28 iunie 1989).

 15. @inceout bun, si tu sa ma ierti daca a venit ca o mustrare, toti suntem ispititi din multe parti… Sa ne rugam Bunului Dumnezeu sa ne lumineze pe toti ca sa punem simtirea /durerea si rugaciunea pt cei ce trec acum prin situatii disperate inaintea ratiunii. “A rabda necazul fara sa cartim”, se aplica personal (adica numai mie imi pot impune o astfel de regula nu celui de langa mine), cu atat mai mult cand trece, ca si acesti oamnei, prin situatii limita. Cu respect.

 16. “- Ajutam prin rugaciune, prin cuvant si exemplul personal. Scopul pentru care faci o fapta buna, pentru care te rogi, acela conteaza la Dumnezeu pentru mantuirea noastra si a celor din jurul nostru. Eu, odata, stateam pe cerdacul chiliei mele de la Cozancea. In fata noastra, se ridica un deal peste care trecea un drum de camp. Intr-o zi treceau pe drum mai multe care incarcate, intre care era si un om sarac, cu un car incarcat, cu doi boisori. La un damb nu puteau boisorii sa ridice, iar omul ii batea si ii indemna. Saracii boisori au cazut in genunchi, iar eu fiind pe cerdac m-am asezat in genunchi si cat puteam impingeam de cerdac si ziceam: “Hai, mai boisori, sculati-va! Hai cu “Doamne ajuta”. Asa strigand, numai ce vad ca juncanii se scoala si pleaca, iar eu bucuros, am zis: ” Slava, Tie, Doamne! ” Cam asa ar trebui sa ajutam la mantuirea altora, impingand la povara lor si rugandu-ne pentru ei. (…)”

  http://www.cuvantul-ortodox.ro/2010/10/18/parintele-paisie-olaru-20-de-ani-de-la-fericita-sa-adormire-testamentul-dragostei-duhovnicesti/

 17. Pingback: “Daca te avem pe Tine, Doamne, nimic n-am pierdut”. RUGACIUNEA SFANTULUI GHENADIE LA CADEREA CONSTANTINOPOLULUI -
 18. Doamne ajuta.

  Sa dam slava lui Dumnezeu pentru tot.
  O problema mai grava decat ninsoarea era seceta.

  Maica Domnului sa se milostiveasca de noi toti.

  Sa aveti pace in inima si
  ,,Lucrati cu intelepciune”

  Rugati-va si pentru noi,
  SINAXA

 19. Nu stiam ca ne trebuie binecuvantare neaopart ptr. a spune o rugaciune ptr. tara si neam. Oricum, e trist,f.trist ce se intampla in Ro acum. Nu este totusi o surpriza. Trebuie sa paltim ptr cele ~40 de mil. de avorturi. Care, zic eu, sunt printre cele mai grave pacate savarsite de romani. Sa ne rugam Maicii Domnului sa Il roage pe Fiul Ei sa ne ierte si sa ne mai dea timp,caci nu suntem pregatiti. Daca nu ar fi fost Ea, am fi facut cunostinta de mult cu manaia Domnului Iisus. Manaie meritata pe deplin.

  “Îmi pare rău de voi că sunteţi căzuţi în credinţă. Veţi cădea din cauza fricii. Frica-i de la diavol, nu vă fie frică pentru a vă salva sufletele. Vor veni vremuri foarte grele, dar toate sunt îngăduite de la Dumnezeu. Vor cădea şi cei aleşi. Îmi pare rău că sunteţi cei de pe urmă. Vă vor cerne. Vor pune impozite, taxe şi alte îngrădiri. Vă vor lua totul!” (Parintele Arsenie Boca)

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Rânduială de rugăciune

Articole Recomandate

Carti recomandate