SCRISOARE DESCHISA CATRE SFANTUL SINOD PE TEMA ACTELOR CU MICROCIP

23-01-2009 Sublinieri

SCRISOARE DESCHISĂ CĂTRE SFÂNTUL SINOD

AL BISERICII ORTODOXE ROMÂNE

În atenţia Preafericitului Părinte Daniel – Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române

sf_sinod1.jpg

Preafericite Părinte Patriarh,

Vă scriem această scrisoare având nădejdea că frământările şi problemele noastre îşi vor găsi ecou în sufletele păstorilor noştri. Problema introducerii în România a actelor biometrice – deocamdată paşapoarte şi carnete de conducere, dar în viitor şi a buletinelor – este o problemă foarte gravă.

Este nevoie de o cercetare a problemei micro-cip-urilor din triplă perspectivă – teologică, socială, dar şi ştiinţifică. Au existat voci care au susţinut că problema aceasta nu este o problemă religioasă. Considerăm că, deşi actele biometrice nu sunt „pecetea fiarei” la care se face referire în cartea Apocalipsei, ele sunt o etapă premergătoare. Rezistenţa populaţiei la implantarea micro-cip-urilor ar fi mult mai susţinută dacă oamenii nu ar fi obişnuiţi mai întâi cu micro-cip-urile de pe actele biometrice. Precum se ştie, în America se fac eforturi pentru convingerea populaţiei să înlocuiască mulţimea de acte – certificate de naştere, cărţi de muncă, carnete de conducere, carnete de sănătate etc. – cu un singur act, care să conţină un microcip. Aceasta va fi treapta a doua a acestui proces de înrobire a oamenilor, proces căruia va fi la fel de greu să i se observe componenta spirituală.

Abia în a treia fază, când se va trece la implantarea microcipurilor respective în corpul uman – pe frunte sau pe mână -, se va vădi conotaţia religioasă a implantărilor. E adevărat că nu s-au împlinit toate semnele vremurilor, şi de aceea unii nu văd consecinţa duhovnicească a implantării micro-cip-urilor. Dar, în timp, lucrurile vor fi mult mai uşor de înţeles.

Aşteptăm de la Sfântul Sinod o reacţie fermă, aşa cum au avut în probleme similare Biserica Ortodoxă din Grecia şi din Serbia. Era de dorit ca o astfel de reacţie să fi avut loc cu câteva luni mai devreme, înainte ca primii creştini ortodocşi din ţara noastră să primească carnete de conducere sau paşapoarte biometrice fără să fie conştienţi de implicaţiile duhovniceşti ale problemei micro-cip-urilor. Dar, măcar acum, după ce problema aceasta a afectat în mod direct o parte din fiii Bisericii, e nevoie de o reacţie clară.

Nu vă trimitem această scrisoare ca şi cum am fi un grup izolat care caută sprijin. Mii de creştini şi-au arătat în aceste zile, în diferite forme, îngrijorarea faţă de ceea ce se întâmplă în ţara noastră şi în întreaga lume privitor la schimbarea actelor de identitate. De altfel, deciziile privitoare la această schimbare au fost urmate de alte decizii şi legi care calcă în picioare libertatea umană, deschizând drumul unei noi forme de dictatură. Este nevoie deci ca problema micro-cip-urilor să nu fie tratată separat, ci să fie analizată situaţia în ansamblu.

E foarte importantă desemnarea unei comisii – ierarhi, preoţi, teologi, sociologi, jurişti, specialişti IT, ziarişti – care să analizeze tema actelor biometrice şi să ofere o perspectivă ortodoxă. Apoi trebuie să se întocmească o strategie optimă de comunicare a datelor obţinute în diferitele medii sociale. Fără această strategie, este posibil ca rezultatele să fie receptate în mod deformat.

Până în prezent, mass-media nu a tratat obiectiv acest subiect. Şi, dacă problema este într-adevăr gravă, e de înţeles de ce nici în viitor nu va avea o atitudine echidistantă. Oricum, Biserica luptă cu alte arme, nu foloseşte o strategie mulată după înţelepciunea acestei lumi. Cuvintele pline de putere rostite din faţa sfintelor altare au mai mult impact în sufletele credincioşilor decât curentele promovate de mass-media.

Avem nădejde în faptul că veţi analiza acest subiect cu multă atenţie şi că veţi lua decizii prin care veţi arăta purtarea de grijă faţă de poporul credincios.

Cu fiiască supunere,

 

Grupul Areopag

(urmează lista de semnături…)

21 ianuarie 2009, pomenirea Sfântului Maxim Mărturisitorul

 04-stilling-of-the-storm.jpg


Categorii

Biserica la ceas de cumpana, Portile Iadului

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

37 Commentarii la “SCRISOARE DESCHISA CATRE SFANTUL SINOD PE TEMA ACTELOR CU MICROCIP

VEZI COMENTARII MAI VECHI << Pagina 2 / 2 >>

 1. Sa dea Domunul sa se ia HOTAROREA cea INTELEAPTA adica FARA asa ceva
  Nicu

 2. NU VA MAI COMPLICATI…HADETI SA NE RUGAM PENTRU SFINTII PARINTI DUHOVNICI CARE MAI SUNT IN VIATA, SA LE DEA DUMNEZEU PUTERE DE A STRIGA ADEVARUL NEINCETAT CACI PRIN HARUL DUHULUI SFANT, CU NEVOINTA LOR DUHOVNICEASCA, SE MAI ASIGURA UNGEREA BISERICII NOASTRE ORTODOXE…HAIDEM SA PRIVIM ADEVARUL CU INDRAZNEALA SI NADEJDE!…HAIDEM SA FIM JERTFELNICI CUM SPUNE PARINTELE IUSTIN PARVU!…ADEVARUL ESTE CEL PE CARE SFINTIA SA L’A ROSTIT…SA NU FIM LASI…TOATE AU AJUNS LA UN CAPAT…SINGURA NOASTRA SANSA ESTE O PARTASIE DEPLINA SI PERMANENTA CU TATAL CERESC, INTRU HRISTOS, PRIN DUHUL SAU CEL SFANT…SINGURA NOASTRA SANSA ESTE O RELATIE PERSONALA CU HRISTOSUL…SINGURA NOASTRA SANSA ESTE CA, FIE CA SUNTEM SLABI, FIE CA SUNTEM TARI IN CREDINTA, CU TOTII, INTR-UN DUH, SA DESCHIDEM BUZELE NOASTRE SI CU GURILE NOASTRE SA-L MARTURISIM PE HRISTOS SI CREDINTA IN JERTFA LUI PE CRUCE, CARE NE MANTUIE!DUMNEZEU SA VA AJUTE!AMIN!…

 3. Pingback: Război întru Cuvânt » Ce se intampla cand parintii nostri (profesori) mananca agurida…
 4. cu toate ca deja cunoastem ce sa facem ne agitam degeaba…credeti ca daca patriarhia nu face nimic noi trebuie sa vegetam???Stim deja de la parintii duhovnicesti contemporani care este adevarul legat de actele biometrice…;…mi-a zis cineva ca degeaba stii ca sunt rele sau ca urmeaza pecetluirea,caci daca nu esti indreptat atunci cu greu se poate rezista lor!Practic stiu ca urmeaza inundatii mari dar nu fac nici un efort pt a invata sa innot…asa ca degeaba stiu!Dumnezeu cu mila, ca pamant sunt si nimic mai mult!

 5. multumim din suflet grupului care a trimis acesta scrisoare catre sf sinod,asteptam cu sufletul la gura decizia ferma a acestuia impotriva cipurilor si sa simtim cu adevarat ca suntem sustinuti,si nu singuri de mai marii bisericii ortodoxe din aceasta tara.ma intristeaza nespus gandul la ceea ce s-ar intampla fara ajutorul bisericii in lupta impotriva fazei premergatoare pecetluirii omenirii.informarea in scoli lipseste cu desavarsire si este cu totul necesara,intrucat copii sunt cu atat mai naivi sa cedeze microcipurilor aplicate permiselor de conducere,buletinelor s.a.va multumesc!!

 6. Offffff e putin spus….Daca nu luam acum o decizie ferma va fi prea tarziu……Vom dovedi si vom arata lumii credinta noastra slaba!Dumnezeu sa ne intareasca!

 7. Semnez si eu aceasta petitie.
  Sa avem nadejde si sa ne rugam. Sa invatam si de la greci si de la sarbi.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Rânduială de rugăciune

Articole Recomandate

Carti recomandate