TULBURATOAREA MINUNE A UNUI SFANT RASTIGNIT AL AIUDULUI: Cuviosul Daniil (Sandu Tudor)

15-09-2009 Sublinieri

daniil-sandu-tudor-de-la-rarau.JPG

“Părintele Augustin de la Mănăstirea Aiud oferă o importantă mărturie despre sfinţenia celui care ar putea fi numit Cuviosul Daniil Mărturisitorul:

Părintele Daniil a fost băgat într-o iarnă la celula numită Alba sau Frigider, cum i se mai spunea, la temperatura de -30º Celsius. Era o celulă fără geamuri, cu fecale şi urină peste tot, fiindcă acolo erau băgaţi cei care trebuiau să moară – practic erau condamnaţi la moarte prin frig. Erau îmbrăcaţi foarte sumar şi erau lăsaţi acolo cu foarte-foarte puţină mâncare atât înainte de a intra în celula respectivă, cât şi după ce au intrat în celulă.

Şi părintele a fost băgat cu un medic, un foarte bun prieten de-al părintelui. După ce au fost băgaţi amândoi în celulă de trei gardieni, părintele Daniil s-a aruncat imediat pe burtă, cu mâinile întinse în semnul Sfintei Cruci, cu faţa în toată mizeria de acolo şi i-a spus doctorului: Pune-te pe mine! Doctorul s-a aşezat cu spatele pe spatele lui în aceeaşi poziţie de Sfântă Cruce, iar după ce s-a aşezat i-a spus aşa: Doctore, nu mai spui nimic alt­ceva decât numai atât: Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieşte-mă pe mine păcătosul.

Şi medicul spunea că în momentul când a început părintele Daniil rugăciunea, a intrat o lumină orbitor de strălucitoare în toată celula şi din clipa respectivă a pierdut noţiunea timpului. După ceva vreme, au fost bruscaţi de gardienii care au intrat în celulă, i-au ridicat de jos, şi după aceea au aflat că au rezistat acolo 8 zile, fără apă, fără mâncare, fără somn, fără nimic de îmbrăcat, la -30° Celsius.

Torţionarii când au intrat acolo şi când au pus mâna pe părintele Daniil era mai fierbinte decât atunci când l-au adus în celulă, iar în jurul lui totul se topise”.

(Fragment din documentarul lui Rafael Udrişte, TVR, la 11 octombrie 2008)”.

Cititi integral articolul de unde am extras acest fragment, de pe blogul Danielei Sontica: “Ai vrut să dai foc la comunism cu Rugul tău aprins!”

diac3aiud.jpg

Legaturi:


Categorii

"Concentrate" duhovnicesti, Biserica rastignita, Marturisitorii si Sfintii inchisorilor, Minuni si convertiri, Mucenici ai vremurilor noastre, Parintele Daniil Teodorescu (Sandu Tudor)

Etichete (taguri)

, , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

22 Commentarii la “TULBURATOAREA MINUNE A UNUI SFANT RASTIGNIT AL AIUDULUI: Cuviosul Daniil (Sandu Tudor)

 1. Ma cutremur cat de departe sunt eu de credinta adevarata. Dumnezeu sa ne ajute.

 2. Ducem o lupta, nu stiu daca duhovniceasca dar cu siguranta mediatica, pentru canonizarea unor noi sfinti si asta nu este rau, dar pentru ce avem nevoie de ei daca de cei vechi nu mai facem pomenire decat poate in manastiri sau in slujbele bisericii la otpust.(vezi Sfantul Ioan de la Prislop 13 sept. si sfantul Iosif Cel Nou de la Partos 15 sept.). Sfinti pe care-i numim “locali” asa cum locali ne vedem si pe noi. Dar oare pot fi “locali” casnicii lui Hristos? In lupta pe care o ducem ar fi mai usor de i-am lua partasi si pe ei. Nu am vrut sa va aduc mustrare, eu insumi sunt un ticolos, dar poate o aducere aminte nu strica.

 3. Rugaciune

  Doamne, la cazna mea de rob

  De-Ti este Voia, un adaos

  Sa dai la mandrul Tau neghiob –

  Fa bunatate – da-mi repaos !

  Dar daca voia Ta ma mana

  Sa-mi umplu harca cu pustiu,

  Sa Ti se faca Voia pana

  Doar intru Tine, voi fi viu!

  Si rugaciunea-mi de nu stie

  Ce sa Iti ceara, da-i sa duca

  “Doamne Iisuse, mila mie!”

  Peste tarana mea nauca …

  15 septembrie 2009

 4. Frate Viorel,
  Aseara (cred ca ai vazut) a fost multa lume la Catedrala Mitropolitana din Timisoara pentru pomenirea Sfântului Iosif de la Partos. Când au iesit preotii cu racla din biserica – si-au schimbat brusc traseul si au trecut chiar prin fata noastra. Fiul mea chiar a reusit sa puna mâna pe racla.
  M-a intristat si pe mine putin atmosfera. Mare parte din “participanti” au fost femei (batrâne) care palavrageau, dar m-am bucurat ca am vazut multi tineri cu copii mici!
  In schimb azi dimineata am avut o senzatie de plâns: era aproape plina Catedrala: (doar) vreo 20-30 de barbati, multe batrâne venite de aseara, multi amarâti, cersetori, schilozi, un pitic care cânta pricesne …! Am inceput sa ma intreb: “oare asta merita Domnul nostru si Sfintii nostrii!?”
  P.S. Atât de frumos miroseau moastele Sfântului Iosif si aseara si azi dimineata !!!

  Sa ne bucuram de toti Sfintii (recunoscuti sau nu) pe care ii avem si sa stim ca Ei se roaga pentru noi si ne ajuta mereu!!

  Doamne, ajuta!

 5. Sfantul Sinod al BOR tebuie sa se rupa de tecut si de obedienta catre statul laic, promotor al non-valorilor, si sa aiba curajul sa purceada DEINDATA la canonizarea sfintilor marturisitori si mucenici din inchisorile comuniste. Daca Hristos I-a primit intru imparatia Sa, de ce noi sa nu-i primim in sinaxar ?

 6. Un cuvant al unui parinte intelept : ” Sfintii inchisorilor trebuie mai intai sa fie canonizati in sufletele nostre, iarmai apoi, cand va vrea Dumnezeu ,si Sinodul ii va canoniza. Doamne Ajuta!

 7. Duminica la biserica a zis parintele sa ne rugam la sfintii din neamul nostru. Un nor de sfinti asteapta chemarea noastra ca sa verse o lacrima si sa se roage la Dumnezeu pentru noi.

  Ce minunat ca avem acesti sfinti din inchisori, doar cateva neamuri mai au asa multime de sfinti ce au trait asa de curand cu noi.
  Pr Daniil, Valeriu si cu cei impreuna cu ei sa nu ne uite si pe noi, sa ne dea si noua putere de la Dumnezeu sa ne ridicam din slabanogeala si sa ne ajute si pe noi sa razbim.
  Avem atatea daruri, o avem pe Sf Parascheva, Sf Dimitrie si atatia sfinti care, zicea parintele, de-abia asteapta sa intervina pentru noi. De multe ori ne surprindem cum trece ziua fara macar un gand catre ei, si ei poate ne ajuta intr-o secunda sa ies din amarul zilei.

 8. @un calin-tm

  aducere la zi: pe la 16.45 coada la inchinat la moastele Sf Iosif iesea din Catedrala si era indreptata catre statia de autobuz. La fel era si pe la aprox 20.00. Deci fff multi oameni, asa incat observ ca s-a luat decizia de a mai fi lasate la inchinare peste ora 18.00, ora vecerniei, cand, in mod normal, trebuia sa se inchida racla

 9. Mi\au placut toate interventiile fratilor: cinstire mai sincera sfintilor nostri si grabnica recunoastere a Noilor Mucenici si Marturisitori Romani.
  Revenind, ieri, la Aiud, am aflat cum a murit, de fapt, Parintele Daniil. O Doamna din localitate, iubitoare sincera a Parintelui, a avut ocazia sa/ l cunoasca pe asasin.Da, a fost asasinat! Domnul Adrian Petcu a publicat, intr\un nr. trecut al rev. Rost, certificatul de deces al Parintelui, care seamana intrucatva cu adevarul, mai putin in locul unde se vorbeste despre cauza mortii. Aceasta a dezvaluit-o imperturbabil unul din raunumitii frati Maier(cel care a murit recent ).Tortionarul avea obiceiul ca la fiecare Hram de la Aiud sa vina sa-si pandeasca de dupa gard fostele victime. Dna.noastra l-a vazut si a intrat in voba cu el, chiar la invitat o data acasa.L-a servit cu ceva si l-a intrebat daca stie ceva despre Parintele Daniil. Calaul i-a spus ca intr-o seara, scotandu-l pe hol pe Parinte(despre care a afirmat ca era tare slabanog), l-a imbrancit pe scari. Cazatura a fost groaznica,curmand viata Parintelui. Se pare ca asa a sfarsit Parintele.Daca cititi certificatul de deces o sa vedeti ca se vorbeste de o hemoragie cerebrala, dar se minte la cauza.
  Am mai citit si in alta parte despre cum ar fi murit Parintele, nu-mi mai aduc aminte unde, insa nu parea ceva sigur. Cu lacrimi in ochi, sincer indurerata, Doamna din Aiud a ridicat un val de pe binepazita istorie comunista.
  Maica Domnului si toti Sfintii( stiuti si nestiuti, cunoscuti si nerecunoscuti) Romani sa va ocroteasca mereu!

 10. Nu va intristati fratilor,multa lume cred ca se roaga lor, ma rog si eu cu slaba si imprastiata mea rugaciune. Se roaga si nepoata cea mare de 8 ani in auzul celorlalti trei, mai multor sfinti printre care si lui Valeriu Gafencu impreuna cu toti cei omorati in inchisorile comuniste,barbati, femei si copii[ asa a vrut ea sa spuna ] pentru ca l-au marturisit pe HRISTOS drept DUMNEZEU si MANTUITOR AL LUMII.Auziti fratilor cum se roaga copiii si va bucurati, mai exista nadejde pentru neamul nostru. Pe masura ce dusmanii lor vor incerca sa le stearga urma,DUMNEZEU ii va proslavi din ce in ce mai mult. Sa ne bucuram. AMIN

 11. Pingback: PARINTELE DANIIL DE LA RARAU - SANDU TUDOR. Pomenirea unui sfant al inchisorilor, staret isihast, carturar si imnograf neintrecut (17 noiembrie): "Omul zilelor noastre e un mare bolnav. Boala omului este in minte”
 12. Omul este departe de D-zeu doar cand caracterul lui este ceparte de adevarata credinta. Iar credinta fara smerenie, umilinta, abandonare a egoului in fata lui D-zeu si traire cu adevarat sufleteasca nu exista !

 13. Pingback: FERICITUL CUVIOS SI MARTIR DANIIL (SANDU TUDOR) – biruinta slabiciunii si tragismul indumnezeirii -
 14. Pingback: PARINTELE DANIIL (SANDU TUDOR), MUCENICUL RUGULUI APRINS – 50 de ani de la plecarea muceniceasca la ceruri -
 15. Pingback: SANDU TUDOR (Parintele Daniil de la Rarau): ”NU NE TREBUIE NICIO REFORMA. ORTODOXIA NU SE POATE SCHIMBA!”. Plus: Precizari si rectificari biografice -
 16. Pingback: 17 noiembrie – Pomenirea Parintelui Daniil (Sandu Tudor), sufletul MISCARII “RUGUL APRINS” DE LA MANASTIREA ANTIM. Reportaj “Memorialul durerii” (VIDEO) - Recomandari
 17. Pingback: Arhim. Mihail Stanciu despre SANDU TUDOR (CUVIOSUL DANIIL DE LA RARAU) – intelectualul isihast si nou mucenic al inchisorilor comuniste (†17 nov. 1962) -
 18. Pingback: FERICITUL PARINTE DANIIL DE LA RARAU, lumanare aprinsa in sfesnic, ce a luminat pana departe: “Trebuie sa te biruiesti necontenit, sa te cresti duhovniceste cum creste un copil mic”. MARTURIA PARINTELUI PETRONIU | Cuvântul Ortodox
 19. Pingback: FERICITUL MARTIR DANIIL TEODORESCU (SANDU TUDOR), creatorul “Rugului Aprins” de la Antim – biografia unui “NUNTAS AL CERULUI” (†17 nov. 1962, Aiud) | Cuvântul Ortodox
 20. Pingback: SANDU TUDOR impotriva extremismelor politice si pentru trezirea crestina: “Nu slujim nici dreapta, nici stanga. Sa ne dezmeticim, cat mai e vreme!” | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Rânduială de rugăciune

Articole Recomandate