Zorii cenzurii neo-bolsevice asupra internetului

7-05-2009 Sublinieri

svoped_narrowweb__300x3690.jpg

Multiplicand in toate sferele vietii cotidiene modelul de etatizare controlata de institutiile mondialiste – gen G20, Comisia Europeana s-a gandit ca nu ar fi rau sa aplice modelul guvernantei mondiale si asupra internetului. Mult timp ramas ca un fel de “no man’s land”, internetul a devenit, in ultimii ani, debuseul tuturor acelor atitudini care, izgonite fiind din spatiul public corectat politic si supravegheat necontenit, gaseau aici un spatiu de exprimare neingradit. Astfel, internetul a devenit locul predilect de desfasurare a discursului incorect politic, a stirilor nefardate de interesele mai marilor lumii, precum si a dezbaterilor necenzurate.

Se pregateste, dupa cum aflam din presa, o “responsabilizare” a institutiei care gestioneaza domeniile de internet. Cine citeste printre randuri intelege ca responsabilizare inseamna, in acest context si in acest cod de limbaj, control si coercitie exercitate de puterea politica, inseamna decizie arbitrara. “Privatizarea” si “independenta” ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers), cele doua obiective asumate de C.E., nu pot fi intelese decat in logica discursului dublu practicat de comunisti si descris de Orwell in 1984: “privatizarea” inseamna ca ICANN va incapea pe mainile puterii politice, iar “independenta” sa va insemna faptul ca s-a sfarsit cu epoca libertatii de exprimare pe internet.

Ce inseamna acest lucru, in mod practic? ICANN “are ca obiect de activitate unele dintre cele mai sensibile aspecte in materie de guvernanta a internetului, cum ar fi domeniile de nivel superior sau administrarea sistemului de adrese internet care asigura conexiunea a milioane de computere”. ICANN, mai pe intelesul nostru, este cel care administreaza domeniile de net si IP-urile.

Practic, prin punerea ICANN sub controlul unei autoritati de tip G12, administrarea adreselor, a domeniilor, acordarea acestora si intretinerea lor, intra sub incidenta autoritatilor mondialiste. Este ca si cum, pentru a crea un site si a-l administra, nu mai ajunge sa faci operatiunile pe care le stiam noi pana acum – cumpararea unui domeniu si a unei adrese IP. Mai este nevoie de ceva – de o “patalama” de la stat. Iar acum intelegem ce inseamna “reponsabilizarea”- anume, faptul ca accesul la domeniile de internet si la IP-uri nu va mai fi neingradit, ci pus sub restrictii severe. Va trebui ca cel care vrea sa aiba un site sa fie acceptabil si sa treaca de criteriile impuse de noua guvernanta a internetului. Fiind vorba aici de Comisia Europeana si de liderii politici care pregatesc, asa cum se vede, noua ordine mondial, nu este greu sa ne dam seama cam care vor fi aceste criterii.

viviane-reding.jpg

Iata, asadar, ce ne pregateste Comisia Europeana:

Viviane Reding propune si crearea unui “G-12 pentru guvernanta internetului”

“Oficialul european a propus de asemenea crearea unui unui asa-numit „G12 pentru guvernanta internetului” – un grup neoficial de reprezentanti ai guvernelor, care sa se reuneasca de cel putin doua ori pe an si care sa fie in masura sa adopte cu majoritate de voturi recomandari adresate ICANN, daca va fi cazul.

Un astfel de grup, sustine Reding, ar putea reactiona rapid in cazul unor amenintari la adresa stabilitatii, securitatii si caracterului deschis al internetului. Pentru a avea un caracter geografic echilibrat, acest „G-12 pentru guvernanta internetului” ar trebui sa includa cate doi reprezentanti din America de Nord, America de Sud, Europa si Africa, trei reprezentanti din Asia si Australia, precum si pe Presedintele ICANN, ca membru fara drept de vot. Organizatiilor internationale cu competente in acest domeniu li s-ar putea acorda statut de observator. Pe 6 mai, Comisia Europeana va organiza la Bruxelles o prima audiere publica pentru a face cunoscute asteptarile europenilor cu privire la viitorul guvernantei internetului”.

Restrictiile nu merg insa doar in directia celor care detin si administreaza site-uri. Parlamentul European pregateste o serie de masuri prin care si utilizatorii simpli de internet vor avea un acces ingradit. Folosind ca pretext lupta impotriva pirateriei, in Parlamentul European se pregatesc o serie de masuri prin care utilizatorii internetului nu vor mai putea accesa liber, ca pana acum, adresele web, ci vor avea acces doar la un “pachet” de adrese. Scopul acestui tip de masuri este descris pe blogul de la care am preluat stirea:

“… pentru ca Internetul permite acum schimburi intre persoane care nu pot fi controlate sau “facilitate” de nici un intermediar (statul sau o corporatie) iar aceasta posibilitate imbunatateste viata cetateanului dar forteaza industria sa piarda putere si control. De asta ei imping guvernele sa faca aceste schimbari”.

internet.jpg

Dar iata ca si “conducatorii nostri iubiti”, pentru care se ridica rugaciuni la fiecare Sfanta Liturghie se gandesc, cum altfel, si ei la “binele” nostru, al celor ce suntem activi pe internet. Astfel, a fost facut public un proiect de lege prin care…

“… vor constitui infractiuni si vor fi pedepsite ca atare, printre altele: accesarea materialelor pornografice cu minori; distribuirea sau punerea la dispozitia publicului de materiale rasiste sau xenofobe; amenintarea din motive de discriminare; negarea, minimalizarea, aprobarea sau justificarea genocidului sau altor crime contra umanitatii”. (sursa: Ziua)

Atat timp cat rasismul si xenofobia sunt definite juridic indeajuns de “generos” si de evaziv ca sa justifice orice acuzatie, usa abuzurilor si a pumnului bagat in gura este larg deschisa prin astfel de prevederi. Vedem acest lucru aproape zilnic, in rafuielile la care sunt supusi cei care au un discurs incorect politic. La fel este si in cazul discriminarii si al negarii genocidului. Sa nu credeti ca legislatorii nostri sunt interesati de activitatea de pe internet a vreunei presupuse retele teroriste. Si de ce? Pentru ca, spre deosebire de vocile critice la adresa sistemului, permanent marginalizate, o retea de tip Al Quaeda, sa zicem, beneficiaza de un cover mediatic de invidiat. Orice televiziune, ziar, site de stiri mainstream pune la breaking news orice vine de la Al Quaeda. Asadar nu teroristii, nu fundamentalistii reali, nu rasistii adevarati sunt cei vizati de lege, pentru ca ei oricum sunt promovati de mass-media, ei fac parte din jocul sistemului, sunt “dovada” (de fapt, sperietoarea) de care au nevoie pentru a-si justifica politicile totalitare. Cei vizati cu adevarat sunt, in realitate, cei care au transformat internetul in platforma de exprimare critica, de informatie relevanta, de viziune conservatoare s.a., si pentru care s-au si inventat categoriile aberante ale corectitudinii politice – noua politie a gandirii si noul “terorism” intelectual.

blackthoughtpoliceph6.jpg

Foarte curand am asistat la un soi de delatiune publica in care un oarecare tanar intelectual ortodox (dar facand parte din “elita” bine orientata ideologic a neoconservatorilor crestini, versatili si prieteni cu “sistemul”) acuza un grup intreg de intelectuali traditionalist-ortodocsi de antisemitism. Evident ca foarte curand vor exista si temeiurile legale ca genul acesta de denunt sa poata fi transformat in act de acuzare si proces public, in care cei “incriminati” sa fie cap de lista, iar cei care au preluat materialele lor pe internet sa figureze in calitate de complici…

Dar, dincolo de delatiunile pe care aceasta lege le face posibile, exista o alta implicatie majora a celor de sus, atat a proiectului romanesc cat si a celui european: singura posibilitate de punere in aplicare a legii si a “guvernantei” internautice este supravegherea, cenzurarea si controlarea pana la ultimul amanunt a activitatii de pe internet.

Asa cum arata, de altfel, foarte clar, proiectul legii romanesti:

“Ministerul Administraţiei şi Internelor, Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Serviciul Român de Informaţii, Serviciul de Informaţii Externe şi Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie constituie şi actualizează baze de date privind criminalitatea informatică…

Institutul Naţional al Magistraturii, Ministerul Administraţiei şi Internelor, Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Serviciul Român de Informaţii şi Serviciul de Informaţii Externe desfăşoară programe speciale de pregătire şi perfecţionare a personalului cu atribuţii în prevenirea şi combaterea criminalităţii informatice”.

Un pasaj mai dificil este urmatorul, in care sunt amenintati cu inchisoarea cei care ar face nu se stie ce fel de agresiune asupra altora pe motiv de “discriminare,” inclusiv religioasa. Este enigmatic tipul de infractiune la care se refera legiuitorul, atata vreme cat se refera doar la un potential agresat “discriminat”, si agresat in general. Sa intelegem ca este voie sa fie agresati toti ceilalti, atata vreme cat agresiunea nu are o motivatie “discriminatorie”?

Constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 3 ani ameninţarea unei persoane sau a unui grup de persoane, prin intermediul unui sistem informatic, cu săvârşirea unei infracţiuni pentru care maximul pedepsei prevăzute de lege este închisoarea de cel puţin 5 ani, pe motiv de rasă, culoare, ascendenţă sau origine naţională ori etnică, sau în considerarea religiei dacă aceasta este folosită ca pretext pentru oricare dintre motivele arătate.

big-brother-logo-10.jpg

Recapituland, vom observa ca masurile luate pentru ingradirea libertatii de exprimare pe internet merg in doua directii:

– controlarea, cenzurarea si penalizarea (inclusiv prin inchisoare) a celor care folosesc internetul ca platforma de exprimare. Adica a celor care detin si administreaza site-uri, bloguri, domenii, etc. Din aceasta categorie fac parte masurile preconizate de Viviane Reding precum si legea pregatita de autoritatile romane. In acest caz proiectul de lege a luat-o inaintea “perspectivelor europene” – suntem iarasi in avangarda masurilor autoritariste.

– controlarea, cenzurarea si amendarea celor care folosesc internetul ca platforma de informare. A utilizatorilor “simpli”, care navigheaza pe internet doar pentru a culege de acolo informatie, materiale, sau pentru a intra in conexiune cu alti utilizatori. Din aceasta categorie face parte proiectul de masuri pregatit in Parlamentul European.

Relevant, in aceasta ordine de idei, este chiar titlul pe care cotidianul citat l-a ales pentru articolul sau: Bloggeri si forumisti, atentie la ce scrieti! Va pandeste puscaria! Ei bine, exact acest lucru se urmareste – limitarea pana la eliminare a libertatii de exprimare. Din “no man’s land” internetul va deveni terenul de operatiuni al unui organism suprastatal in cautare de infractori care isi permit sa gandeasca si sa scrie liber.

censorship.jpg

Vezi si:

***

Pentru mai multe informatii referitoare la cum si cu ce pretexte se poate restrange libertatea de exprimare pe internet, vezi si:

 • La nivelul UE (“Eurosceptic”):

UE vrea sa controleze blogurile!

UE vrea sa ne lase fara internet!

 • In Franta:

În bucătăria Europei se prepară vânat á la Colbert (Siteul Mises Romania)

Bătrânul continent începe să își dea pe față arama de UERSS, parcă acum mai tare ca oricând, de la România care a (re)intrat grotesc de ușor în hora cipurilor și a supravegherii totale, până la „the United Kingdom of Big Brother”. Elitele politice franceze promovează, acasă și peste hotare, un proiect absolutist de lege a copyright-ului: HADOPI, adică Haute Autorité pour la Diffusion des Œuvres et la Protection des droits sur Internet.

 • In Bielorusia, statul e chemat sa controleze internetul (“Theologhia”):

Biserica Ortodoxa Bielorusa cauta aprobarea reglementarii Internetului la nivel legislativ

 • La noi in tara (“Hotnews”):

ANC incepe blocarea site-urilor. Moralizatorul Internetului intra in actiune!

imtenet-censorship.jpg


Categorii

Meditatii duhovnicesti, Noua ordine mondiala/ Masonerie, Portile Iadului

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

41 Commentarii la “Zorii cenzurii neo-bolsevice asupra internetului

VEZI COMENTARII MAI VECHI << Pagina 2 / 2 >>

 1. Pingback: Obama ofera oficial NSA (National Security Agency) posibilitatea de a verifica intregul trafic privat spre si dinspre site-urile guvernamentale « Saccsiv’s Weblog
 2. Pingback: Război întru Cuvânt » IN MARS FORTAT SPRE NOUA ORDINE SOCIALA (I) – o sinteza explicativa foarte elocventa si documentata privitoare la vremurile pe care le traim
 3. Pingback: Război întru Cuvânt » IN MARS FORTAT SPRE NOUA ORDINE SOCIALA (II). Ultimul totalitarism
 4. Pingback: Razboi întru Cuvânt » IADUL INTR-UN PIXEL sau cum Google este nu doar ochiul ”atoatevazator”, ci si ”cartea mortii” in care sunt scrise… faptele noastre virtuale
 5. Asa si cu ziarele online care scriu contra sistemului cum se va proceda? aaa? articolul tau supraargumentat ptr mine, deocamdata, nu sta in picioare din motivul simplu al intrebarii de la inceputul comentului.

 6. @Melicovici:

  Pai cu aceste ”ziare” nu se procedeaza in niciun fel in acest moment, fiind inca o libertate neingradita si, mai ales, foarte multe dintre ele jucand un rol bine prestabilit. Acest rol este de a incita, in forme dintre cele mai diverse, la coagulare si mobilizare intr-o directie protestatara cu finalitate concreta- si aici scenariile si variantele pe care le poate lua un astfel de protest/revolta sunt numeroase, avand insa ca obiectiv comun savarsirea unor lucruri care sa justifice represiunea ulterioara. Adica: provocare prin incitare, darea concursului provocarii si, in final, reactia asteptata – respresiunea.

 7. Pingback: Razboi întru Cuvânt » IN CURAND: SFARSITUL ANONIMATULUI (=LIBERTATII) PE INTERNET
 8. Pingback: Razboi întru Cuvânt » POLITIA GLOBALA SI PASAPORTUL PENTRU INTERNET: o idee lansata de Eugene Kaspersky
 9. Pingback: INTIMITATEA ONLINE, ELIMINATA DEFINITIV? Facebook, acuzata de incalcarea vietii private a utilizatorilor sai in Germania
 10. Pingback: RETEAUA SOCIALA GOOGLE+ INTERZICE ANONIMITATEA
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Rânduială de rugăciune

Articole Recomandate