Parintele marturisitor Adrian Fageteanu intareste cugetele indoielnice: “AM AVUT SI VOM AVEA, CU MILA LUI DUMNEZEU, MEREU EPISCOPI VREDNICI”!

24-04-2010 Sublinieri

Parintele Mihail Stanciu: O lămurire a Părintelui Adrian Făgeţeanu despre diversiunea ”stiliştilor”

Parintele Adrian nu a dat nimanui sfaturi de a iesi din B.O.R. sau de a merge la stilistii din Bucureşti-Militari sau de aiurea. Deci ce propagă unii agitatori filo-stilişti e o minciuna ordinară.

Mai ales ca Părintele Adrian il cunoaste pe G.[Galaction, n.n.] Cordun din tinerete. Prin anii ’50, Parintele Adrian fiind pe atunci la manastirea Govora, G. Cordun le zicea staretilor si calugarilor: De ce mai tineti “afumaturile” astea? Va aduc eu icoane noi, curate, frumoase… Si le lua icoanele vechi, valoroase, si le vindea unor clienti americani si occidentali, banii incasandu-i nu pentru Biserica.

Dupa ce s-a autoproclamat şi autoinstalat (atenţie!, numai capii sectelor au făcut aşa ceva, arhiereii ortodocşi sunt instalaţi, după canoane, de alţi episcopi ortodocşi) “arhiereul si seful” stilistilor in ‘55, a continuat “strangerea de fonduri” pentru ratacirea sa “urland” prin satele din Moldova ca preotii din B.O.R. sunt “eretici”, etc, tocmai el, care fusese hirotonit de mai marii acestor “eretici”. Si oamenii simpli, manipulati de el, mai ales femeile, aduceau carute cu alimente, covoare, etc. pe care el le vindea apoi… Treaba lui…

”Parintele Daniil Sandu Tudor, la Rarau fiind, combatea secta stilistilor si ii intarea in credinta pe oamenii care veneau la Rarau ca sa nu fie amagiti sa treaca la stilisti. Tot aşa predica si Parintele Cleopa”.

(Alte detalii despre viata lui G.C. şi despre abateri dogmatice și canonice ale stilistilor se pot afla personal de la Parintele Adrian).

”Am avut si avem si vom avea, cu mila lui Dumnezeu, mereu episcopi vrednici, ortodocsi, care isi pun sufletul pentru Biserica, se roaga, postesc, invata cuvantul Adevarului. Sa ne tinem de Hristos in Biserica Ortodoxa Romana prin ei, rugandu-ne sa-i lumineze Dumnezeu si sa-i intareasca mereu pe păstorii nostri.”

La final, Parintele Adrian a incheiat simplu:

“Tot ce nu e inceput si lucrat in Adevar se va spulbera, se va risipi, cum a zis si înteleptul Gamaliil. Noi sa rabdam si sa traim in Hristos aici unde suntem in ascultare, pana la sfarsit, ca sa ne mantuim”.

(sursa)


Alte lamuriri in aceeasi problema:

  • Parintele Mihail Stanciu, staretul Man. Antim:

Câteva întrebări si lămuriri adresate ”stilistilor”

Noua conflagrație ”stilistă” blogală. Asta ne trebuie acum?

Să dobândim conştiinţa eclesială…

*

A se vedea si:


Categorii

Biserica la ceas de cumpana, Marturisirea Bisericii, Parintele Adrian Fageteanu, Portile Iadului, Stilisti/ schismatici

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

27 Commentarii la “Parintele marturisitor Adrian Fageteanu intareste cugetele indoielnice: “AM AVUT SI VOM AVEA, CU MILA LUI DUMNEZEU, MEREU EPISCOPI VREDNICI”!

  1. SA NE TRAITI PARINTE!

  2. Rugaciunile Parintilor drept marturisitori mai tin Romania. Daca ar fi dupa vrednicia noastra de mult eram doar istorie.

  3. HRISTOS A INVIAT!
    Sa ne bucuram de sfintele binecuvantari ale Parintelui nostru Adrian Fageteanu,vesnic, si sa-l urmam cu totii, pe calea dreptei credinte,in MARTURISIRE SI VIETUIRE,dand slava lui Dumnezeu Celui in Treime inchinat,in Numele Tatalui si Fiului si Sfantului Duh! Amin noua!
    HRISTOS IN MIJLOCUL NOSTRU!

    “Cei care rabdă în chipul cuvenit ispitele, a căror venire asupra lor este îngăduită de Dumnezeu, se apropie de Dumnezeu, dobândesc îndrăznire către El, devin ai Lui, precum dă mărturie Apostolul: De veţi suferi certarea, ca unor fii Se va afla vouă Dumnezeu (Evr. 12, 7). Dumnezeu umple de bunătăţi duhovniceşti pe cel ce rabdă necazul întru smerenia duhului, ia aminte la rugăciunea lui umilită, adeseori abate biciul şi toiagul pedepsei, dacă acesta nu e de trebuinţă pentru o mai mare sporire duhovnicească. Aşa s-a întâmplat cu slăbănogul tămăduit, care de treizeci şi opt de ani zăcea în pridvorul lui Solomon în mijlocul unei mulţimi de alţi bolnavi, care aşteptau, asemeni slăbănogului, vindecătoarea tulburare a apei de către mâna îngerului. La ce pătimire erau siliţi de către boală şi sărăcie! Este lucru învederat: cei loviţi de boală nu aveau alte mijloace de a se vindeca şi, ca atare, se hotărâseră să aştepte vreme îndelungată minunea care se săvârşea o dată în an, dând vindecare adevărată şi deplină de orice boală, însă unui singur bolnav. Boala slăbănogului a fost o pedeapsă pentru păcate, precum se vede limpede din povaţa dată de către Domnul celui tămăduit: Iată că te-ai făcut sănătos: de acum să nu mai greşeşti, ca să nu-ţi fie ţie ceva mai rău.”

    Sa luam aminte la vietuirea si cuvintele batranilor nostri Parinti spre indreptare pe calea mantuitoare.

  4. Hristos A Inviat!
    Dupa cum se stie pomul dupa roade se cunoaste si ma intreb daca prea-corectii zelotisti care au investit atat timp si efort retoric in aceasta dezbinare, s-au mai ingrijit si de necesitatile altor frati?
    Intr-o casa vecina, o femeie are grija de 25 de copii orfani si se zbate in mari greuatati.La aceasta ora un grup de tineri italieni care au auzit intamplator despre fundatie , nu numai ca le-au adus alimente dar si-au petrecut si o dupa-amiaza de sambata sa le gateasca o gustare italieneasca si sa-i invete sa gateasca pe copiii mai mari. Nu stiu daca in biserica lor mai exista sau nu har dar stiu ca acesti tineri implinesc poruncile Domnului . Sa luam exemplu si sa incercam sa nu ramanem incremeniti in dispute sterile.
    Dumnezeu sa ne daruiasca ravna cea buna!

  5. HRISTOS A INVIAT!
    HRISTOS NE-A SCAPAT DE LA MOARTEA VESNICA!
    HRISTOS NE-A LUMINAT SI INDREPTAT!
    HRISTOS NE-A ARATAT CALEA CE “VIAZA”!
    HRISTOS NE MANTUIESTE,NUMAI SA-L RUGAM:”DOAMNE,IISUSE HRISTOASE,MILUIESTE-NE PE NOI PACATOSII!”
    Sa facem mai mult decat orice,RUGACIUNE si apoi MARTURISIRE INTRU CREDINTA:
    ORTO-DOXA!
    DUMNEZEU SA NE AIBA IN PAZA,IAR NOI SA-I CEREM AJUTORUL IN TOATE,IN TOATE,IN TOATE,
    CU OSARDIE,DRAGOSTE SI BUNA CREDINTA!

    HRISTOS IN MIJLOCUL NOSTRU! AMIN!

    “Mucenici ai adevăratei credinţe, rugaţi-vă lui Dumnezeu pentru noi.
    Credinţa voastră v-a apropiat de tronul strălucitor al slavei, împodobită cu străluciţii serafimi şi preaputernicii heruvimi. Voi sunteţi mai aproape de nemurire decât noi, iar rugăciunea voastră e mai curată şi mai auzită de Dumnezeu.
    Pomeniţi-ne şi pe noi în rugăciunile voastre, astfel încât voi să puteţi fi şi mai preţuiţi în ceruri. Luaţi-ne şi pe noi cu voi, iar voi veţi zbura mai iute şi mai uşor la tronul slavei. Oricine se aduce pe sine singur umblă mai încet şi se împiedică mai des. Cu cât este mai mare sarcina fraţilor voştri, pe care-i trageţi după voi, cu atât mai iute veţi zbura.[…]
    Voi care suferiţi pentru adevarata credinţă, pătimiţi pentru ceea ce observă vederea voastră duhovnicească. Voi care suferiţi pentru o falsă credinţă, pătimiţi pentru ceea ce văd ochii voştri trupeşti. Voi, cei dintâi suferiţi pentru credinţă în realitate şi adevăr; voi, ceilalţi, suferiţi pentru un vis şi o închipuire.[…]
    Eu îi şoptesc sufletului meu la miezul nopţii: „Cât timp vei mai rămâne răstignit între rai şi iad? Ia aminte la tine şi îndreaptă-te doar pe calea pe care mucenicii adevăratei credinţe au călătorit”.[…]
    Eu vă şoptesc de dimineaţă până seara vouă, o, mucenici ai adevăratei credinţe: „Rugaţi-vă lui Dumnezeu pentru noi”.
    (Sfântul Ierarh Nicolae Velimirovici)

  6. ESTE SI VA FI MARIA TOTDEAUNA ACUM SI PURUREA SI IN VECII VECILOR AMIN

  7. Asa cred si eu. Vom avea episcopi dreptcredinciosi chiar daca din ce in ce mai putini. Dar cel putin unul tot va mai fi.

  8. Pingback: Război întru Cuvânt » ARHIM. MIHAIL STANCIU (Man. Antim) pune in discutie una din cele mai recente “vedete” duhovnicesti in voga: KLAUS KENNETH
  9. Pingback: Război întru Cuvânt » PARINTELE ADRIAN FAGETEANU IMPLINESTE 98 DE ANI: “Vor fi vremuri cand tacerea va fi mai de folos decat vorba”. DESPRE VREMURILE DIN URMA, LEPADARE, PLANURI OMENESTI, DEZORIENTARE, DEZBINARE, JERTFA… (video)
  10. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Ieromonahul Metodie de la Optina raspunde despre LUCRAREA DIABOLICA A SCHISMEI IN BISERICA si despre ideile stilistului VLADIMIR MOSS si ale sustinatorului si editorului sau român, Danion Vasile: “CRED CU TARIE CA TOAT
  11. Pingback: A PLECAT DINTRE NOI SI PARINTELE ADRIAN FAGETEANU...
  12. Pingback: INTERVIU CU PARINTELE ADRIAN (Oltenia TV, 2004)
  13. Pingback: MARCEL PETRISOR - marturii despre Parintele Adrian Fageteanu si invataminte esentiale: "Incercarea in viata e pe masura pretentiilor pe care le are omul"
  14. Pingback: Parintele Adrian Fageteanu despre tineri. SA NE LEGAM DE CATARG CA ULISE, PRIN RUGACIUNE!
  15. Pingback: CU CE A DERANJAT STARETUL EFREM PE STAPANII LUMII? (I) “Puterile intunericului, sionistii, vor sa loveasca in Ortodoxie! Kissinger, om intunecos” (VIDEO)
  16. Pingback: INEDIT – PARINTELE ADRIAN FAGETEANU – Ultimul sau interviu TV (2009): “Toti oamenii din viata mea au fost mult mai buni cu mine decat meritam” -
  17. Pingback: Adevarul despre “reforma calendarului” si schisma din Biserica Ortodoxa - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  18. Pingback: IPS PETRU, MITROPOLITUL BASARABIEI despre DEZBINAREA PE MOTIV DE CALENDAR VECHI SAU NOU - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  19. Pingback: PARINTELE ADRIAN FAGETEANU – 1 an de la adormire. VINE TIMPUL RABDARII SI AL CERNERII! NUMAI RUGACIUNEA NE MAI SCAPA… -
  20. Pingback: PARINTELE ADRIAN – DE 2 ANI LA DUMNEZEU. “Dumnezeu vrea ca unul sa nu moara, sa spuna la altii ce s‑a intamplat. Nu e rezistenta mea” -
  21. Pingback: PARINTELE ADRIAN FAGETEANU (video): “Divide et impera e sistemul diavolului si al slugilor lui… Sa se parasca unii pe altii, sa se vanda unii pe altii. Acest sistem il aplica ei peste tot”. SI DESPRE ANTIHRIST, LEPADARE, PRIGOANA -
  22. Pingback: PARINTELE CLEOPA – cateva invataminte esentiale dintr-o viata plina de minuni -
  23. Pingback: PARINTELE ADRIAN FAGETEANU (†27 septembrie 2011) (audio, inedit): “Eu mandrie, tu mandrie, dragoste un` sa mai fie? SA NU OSANDIM PE NIMENI!”. Plus: “Sa va rugati cu rugaciunea… românului!”. Care e aceea? | Cuvântul Ortod
  24. Pingback: PARINTELE ADRIAN (inedit, audio) despre MARILE STRAMTORARI ALE VREMURILOR DIN URMA si caracteristica timpului antihristic: “EPOCA HAOSULUI SI A DEZNADEJDII, CAND NU MAI POTI DESLUSI ADEVARUL DE DEZINFORMARE” | Cuvântul Ortodox
  25. Pingback: LA POMENIREA PARINTELUI ADRIAN FAGETEANU (24 septembrie). Slujba parastasului si predica parintelui Mihail Stanciu (Audio)/ RUGACIUNEA PENTRU LUME A PARINTELUI ADRIAN: “Surpă grabnic, Doam­ne al puterilor, uneltirile vrăjmaşilor văzuţi şi ne
  26. Pingback: LA POMENIREA PARINTELUI ADRIAN FAGETEANU (27 septembrie). Slujba parastasului si predica parintelui MIHAIL STANCIU (audio)/ RUGACIUNEA PENTRU LUME A PARINTELUI ADRIAN: “Surpă grabnic, Doam­ne al puterilor, uneltirile vrăjmaşilor văzuţi şi ne
  27. Pingback: LA POMENIREA PARINTELUI ADRIAN FAGETEANU (27 septembrie). Slujba parastasului si predica parintelui MIHAIL STANCIU (audio)/ RUGACIUNEA PENTRU LUME A PARINTELUI ADRIAN | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Rânduială de rugăciune

Articole Recomandate

Carti recomandate