Preasfintitul IGNATIE, Episcopul Husilor despre “PIRATII” spirituali PROGRESISTI, care vor sa ne “salveze”, smulgandu-ne din corabia Bisericii, spre a ne ineca in “MAREA DIVERSITATII TOTALITARE”: “Nu va temeti de niciun fel de CANTEC DE SIRENA, de niciun fel de IDEOLOGIE care vrea sa va extirpe din matca valorilor crestine!”

20-08-2019 Sublinieri

Episcopia Husilor:

„Pirații” spirituali progresişti și „ambarcațiunile” ideologice recente

În cadrul predicii de duminică, 18 august 2019, în care a explicat pasajul evanghelic al „Potolirii furtunii de pe mare” (Matei 14, 22-34), Părintele Episcop Ignatie a atras atenția asupra asaltului ideologic la care sunt supuși cei ce își asumă valorile creștine. Ierarhul Hușilor i-a numit „pirați spirituali progresişti” pe cei care pun sub semnul discreditării  învățătura Bisericii şi propun, sub masca toleranței, „valori” total străine și discutabile din punctul de vedere al demnităţii umane:

„Evanghelia – cea a umblării pe mare a lui Iisus şi cea despre potolirea furtunii –  ne transpune într-o realitate cu care ne confruntăm fiecare dintre noi. Sunt nenumărate momentele din viaţa noastră în care credem că este cazul să capitulăm, să renunţăm la luptă. Vicisitudinile vieţii sunt atât de puternice, încât ajungem la concluzia lăuntrică că totul este în zadar. Că se scufundă corabia vieţii noastre. 

Viaţa însăşi, în curgerea ei, ni se prezintă ca fiind puternic învălurată. Ca fiind aidoma lui Petru, care simţea că viaţa îi va fi înghiţită de valurile mării.

Corabia, în care erau Apostolii, este simbolul Bisericii. Hristos este Conducătorul care dirjează corabia Bisericii prin valurile năprasnice, unele mai agresive, mai impetuoase decât altele, ale istoriei şi ale vieţii.

Sunt unii care îşi propun să inunde viaţa noastră, să ne înece, venind în proximitatea noastră cu tot felul de „ambarcaţiuni” şi comportându-se ca nişte „piraţi”, care vor să ne smulgă din corabia spirituală, adică din Biserică. Hristos întotdeauna ne transmite acest mesaj: să îndrăznim şi să nu ne temem!

Din nefericire, nu reuşim să ne asumăm acest îndemn al lui Hristos. Ne gândim chiar noi, slujitorii Bisericii şi credincioşii, cei ataşaţi de valorile Evangheliei, că vor veni vremuri de prigoană, vremuri în care vom fi dispreţuiţi, denigraţi pentru că suntem creştini, pentru că am îndrăznit să credem în Hristos şi să propovăduim valorile care decurg din Evanghelie, din Tradiţia Bisericii noastre.

Unii clamează – şi chiar sunt convinşi –  că noi deja am naufragiat. Deja ne pierdem şi ne înecăm ca Biserică, ca mesaj, ca existenţe purtătoare de valori creştine. Mai mult, unii, în spiritul progresismului „tolerant”, cred că există o sinonimie între creştin şi cretin.

Se înşeală! Chiar dacă ei vor să ne „salveze” de multe lucruri, poate chiar de noi înşine, nu vor reuşi, pentru că numai Hristos ne poate salva de orice fel de iminenţă a vreunui pericol care să ne smulgă din corabia Bisericii. 

Sunt destule „ambarcaţiuni ideologice”, unele mai perfide decât altele, care încearcă să ne destabilizeze. Destui „piraţi spirituali progresişti”, care devin suporteri a tot ceea ce consideră ei că ţine de „diversitate”.

Sub tutela toleranţei, ei se dovedesc cei mai intoleranţi. Sunt foarte ostili Bisericii şi manipulează grosolan.

Este suficient să aruncaţi o ocheadă pe conturile de Facebook ale apostolilor toleranţei şi diversităţii  şi veţi constata, cum se spune, de departe, câtă incongruenţă este între ceea ce spun pe sticlă (la TV) şi ceea ce scriu pe reţelele de socializare. Dacă ar sta în putinţa lor, ne-ar pune pe un făraş şi ne-ar arunca voios la coşul de gunoi al istoriei.

Oricâte „ambarcaţiuni” ar veni şi oricâţi „piraţi spirituali progresişti”  ne-ar invada, nu vor reuşi să ne arunce în marea diversităţii totalitare, pentru că noi luăm aminte şi credem în cuvântul lui Hristos, Care ne spune: „Îndrăzniţi, nu vă temeţi!” Nu vă temeţi de niciun fel de cântec de sirenă, de niciun fel de ideologie care vrea să vă extirpe din matca valorilor creştine.

Hristos ne încredințează pe fiecare dintre noi, cei ce suntem parte din corabia Bisericii Sale, că oricine ar veni să ne distragă, orice fel de „ambarcațiune”, oricâți „pirați” ar veni să ne convingă și să ne transmită că este mult mai bine să ieșim din această corabie și să ne punem pe o ambarcațiune firavă şi falsă, care ține numai de efemeritatea lumii acesteia, de interesele antropologice imorale ale unei minorităţi,  să nu ne temem!

Să nu ne gândim la valurile, adică ambarcaţiunile şi piraţii recenţi,  care fac zgomot perpetuu în corabia vieții noastre și care vor cu toată obstinaţia să ne clatine echilibrul sufletesc, așezarea interioară şi stabilitatea valorilor creştine, ci să ne ținem de îndemnul dat și să avem ochii ațintiți spre El.

Să avem încredere în cuvântul Domnului și să nu ne lăsăm „vrăjiți” de cei care ne propun atâtea rețete de a ne „salva”, chiar și de noi înșine şi de alții. Nu avem nevoie de asemenea „ambarcațiuni” și de asemenea „pirați”. Avem corabia noastră, Biserica. Avem Tradiția și valorile noastre evanghelice, care ne dau stabilitate  și o stare de așezare lăuntrică atât la nivel personal cât și la nivel de popor, de naţie”.

RESPONSABILITATEA MARTURISIRII NE-RUSINATE A CREDINTEI in vremurile noastre de “CRISTOFOBIE SI ANTICRESTINISM”, in care noile ideologii cauta SA DINAMITEZE FAMILIA si VALORILE: “Nu mi-e rusine de Hristosul meu, nu mi-e rusine de Biserica mea, oricat ar fi ea de injosita astazi”. CUVINTE ARZATOARE ale Preasfintitilor IGNATIE MURESEANUL si DAMASCHIN DORNEANUL (video si text)

PS IGNATIE TRIF despre TOTALITARISMUL IDEOLOGIILOR “PROGRESISTE” ANTICREȘTINE. John Coffey: “Mitul secular al progresului tinde să creeze o eshatologie triumfalistă şi INTOLERANTĂ. În tradiţia iluminismului radical, dispreţul faţă de religie a fost adesea transpus în POLITICI DE SUPRIMARE”

PS IGNATIE: Rostul Bisericii este de a intra in OPOZITIE cu derapajele morale si cu NEBUNIA IDEOLOGIEI GENDER. “În România, cel puțin pe latura aceasta a progresiștilor liberali, există o intruziune, o formă de agresivitate viscerală față de tot ceea ce înseamnă credință”

Cuvant puternic al Preasfintitului Ignatie Mureseanul la Nicula despre ATACURILE SI MANIPULARILE LA ADRESA BISERICII in numele fals al “tolerantei”: “EUROPA ESTE MURIBUNDĂ, n-are nevoie de Biserică, de familie, de Dumnezeu. AVEȚI GRIJĂ DE COPIII DVS., nu-i lăsaţi să fie contaminaţi de ideologiile lumii de astăzi! NU EXISTĂ UN ALT FEL DE FAMILIE!” (video)

“BAT VREMURI DE PRIGOANĂ ȘI LA PORȚILE ȚĂRII NOASTRE și ni se va cere o mărturisire reală”. PS IGNATIE, Episcopul Hușilor, despre CUM SE FACE MĂRTURISIREA ADEVĂRATĂ A CREDINȚEI ORTODOXE, pornind de la lupta cu NOI ÎNȘINE. Pilda muceniciei Sfântului Haralambie și a trăirii Părintelui Iustin (VIDEO + TEXT)

Pastorala de Paști (2019) a PS IGNATIE, Episcopul Hușilor despre CINA DE LA EMAUS, VEDEREA NEVĂZUTULUI și vremurile TOTALITARISMULUI PROGRESIST: “Totalitarismul actual este mai cumplit şi mai groaznic pe termen lung decât totalitarismele secolului al XX-lea… Uneori nici nu ne dăm seama cum NE DISTRUGE „GRAȚIOS” ȘI „TOLERANT”, ca şarpele care îşi calculează cu precizie muşcătura fatală”

ÎN CĂUTAREA DUHULUI PIERDUT AL CRĂCIUNULUI. “Crăciunul lumii de astăzi este o explozie de lumini EXTERIOARE care nu au puterea de a înlătura întunericul spiritual al urii, al manipulării, al minciunii grosolane şi al ateismului intolerant promovat sub MASCA VICLEANĂ A TOLERANȚEI”. PASTORALA ADEVĂRULUI INCOMOD, la Nașterea Domnului 2017, a PS IGNATIE AL HUȘILOR

SA REDEVENIM OAMENI PENTRU OAMENI! Preasfinţitul Părinte Episcop Ignatie al Huşilor – PASTORALĂ DE NAȘTEREA DOMNULUI: Crăciunul – dreptul omului de a-şi regăsi demnitatea pierdută VS. IMPOSTURA IDEOLOGICĂ A DREPTURILOR FĂRĂ RESPONSABILITĂȚI – “Drepturile copilului împotriva părinţilor, drepturile elevului împotriva profesorilor, drepturile minorităţii împotriva majorităţii”

PS IGNATIE, Episcopul Husilor, reactioneaza dur la derapajul prezidential: “KLAUS WERNER IOHANNIS A DEVENIT NIHILIST CU ACTE IN REGULA”

PĂRINTELE EPISCOP MACARIE DRĂGOI REACȚIONEAZĂ LA ATACUL PREȘEDINTELUI FAȚĂ DE SUSȚINĂTORII REFERENDUMULUI: “Oare este infatuare mai mare decât aceea de a-L sfida pe Însuși Creatorul nostru? Mărturia pentru familie nu este „infatuare”, ci o datorie de conștiință. DE ACEEA SUNTEM EPISCOPI, CA SĂ DĂM MĂRTURIE PENTRU ADEVĂR!”

CUI DĂM VIAȚA NOASTRĂ? † Părintele Episcop Macarie – PASTORALĂ de Înviere RĂSCOLITOARE ȘI PROVOCATOARE, atingând multe probleme de dureroasă ACTUALITATE: “Trăim vremuri de restriște pentru creștini. Există o PRIGOANĂ, deocamdată în forme atenuate. SUNTEM URÂȚI PENTRU HRISTOSUL NOSTRU, pe care refuzăm să-L transformăm într-un simulacru” (și audio, video)

PS MACARIE, Episcopul Europei de Nord, despre SALVAREA IDENTITATII si a CREDINTEI la românii din DIASPORA, ce inseamna “A FI IN BISERICA” si despre incercarea “strigatoare la cer” de PERVERTIRE si UCIDERE SUFLETEASCA A COPIILOR. “O noua ideologie a stricarii firii umane vine sa schimbe fața intregii lumi. Si incepe tocmai prin copii” (si AUDIO)

Crestinul “a-toate-impaciuitor” din era post-Adevar, GROAZA DE ADEVARUL INCONFORTABIL si SITUAREA COMODA IN FATA RAULUI DEGHIZAT. “Suntem mai buni chiar si decat Dumnezeu” – nebunia otravitoare a noilor teologii “progresiste”, “New Age”. ZEUL TOLERANTEI si ipocrizia inchinatorilor sai… “fundamentalisti”

REVOLUTIA SEXUALA, pericolul NOII ORDINI TOTALITARE a lumii si MIZA MAI PROFUNDA A REFERENDUMULUI pentru normalitate. “Adevarata cinstire a memoriei martirilor din inchisorile comuniste este continuarea luptei lor impotriva Comunismului, care s-a intors acum in varianta Revolutiei culturale sexuale, a ideologiei gender”

NEBUNIA PROPAGANDEI SCHIMBĂRII GENULUI, catastrofa pretextelor și FORMELE DIABOLICE DE REFUZ AL LUI DUMNEZEU de către SOCIETATEA OCCIDENTALĂ (FOST) CREȘTINĂ. Predica părintelui Florin Stan la Pilda celor chemați la cină (AUDIO): “Ca să faci fericiţi o mână de oameni, nefericeşti alte zeci de milioane de oameni, cărora le impui să respecte anomalii, să spună minciunii adevăr”

PUTEREA GLOATEI, a “turmei turbate care răcnește”. NOUA INCHIZIȚIE PROGRESISTĂ și TACTICILE DE INTIMIDARE a majorităților tăcute și decente: #NĂPUSTIREA și #ASURZIREA. Despre referendum și PROPAGANDIȘTII NEOBOLȘEVICI AI NEBUNIEI: “Activiștii de azi sînt ucigașii de mîine, pentru că părinții lor au fost ucigașii de ieri”

CORECTITUDINEA POLITICA – NOUA RELIGIE pentru CONSTRUIREA TOTALITARA A “OMULUI NOU” prin aplicarea programului “REVOLUTIEI CULTURALE” pana la ultimele consecinte. Fundamentele marxist-freudiene si evolutiile noii ordini ideologice, de la DECONSTRUCTIA VALORILOR si LICHIDAREA ORDINII TRADITIONALE pana la CONTROLUL SOCIAL AL GANDIRII prin NOUL LIMBAJ

Un text de acuta actualitate: Toleranta şi “corectitudinea politica”: NOUA MILITIE A GANDIRII (“SPIRITUALA”) SI NOUA REEDUCARE TOTALITARA ANTICRESTINA. Directivele staliniste se aplica la litera astazi. Se intorc anii `50?

PSIHIATRUL GALINA RADULEANU despre PROPAGANDA ANORMALITATII, dependentele devastatoare ale tinerilor de azi si ofensiva nimicitoare a “minunatei lumi noi”: “ASA CUM PE VREMEA COMUNISMULUI TI SE PUNEA PECETEA DE DUSMAN AL POPORULUI, ACUM TI SE PUNE O PECETE DE FUNDAMENTALIST. E ab­solut la fel: nu ai dreptul sa fii impotriva…”


Categorii

"Concentrate" duhovnicesti, Corectitudine politica, Portile Iadului, PS Ignatie, Episcopul Husilor, Umblarea pe mare si Potolirea furtunii

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

7 Commentarii la “Preasfintitul IGNATIE, Episcopul Husilor despre “PIRATII” spirituali PROGRESISTI, care vor sa ne “salveze”, smulgandu-ne din corabia Bisericii, spre a ne ineca in “MAREA DIVERSITATII TOTALITARE”: “Nu va temeti de niciun fel de CANTEC DE SIRENA, de niciun fel de IDEOLOGIE care vrea sa va extirpe din matca valorilor crestine!”

  1. Multumesc lui Dumnezeu, mai sunt voci in Bisetica noastra care sa spuna ca 2+2=4.
    Probabil, nu este departe ziua cand asemeni ierarhilor din Grecia, li se va interzice sa vorbeasca.
    Doamne, ocroteste-ne!

  2. Pingback: EPISCOPUL IGNATIE AL HUȘILOR – CUVINTE CĂTRE ȘI PENTRU TINERII DE AZI: “Vă îndemn să țineți la cerul pe care îl aveți în sufletul vostru! Nu lăsați pe nimeni, niciodată, să vă pângărească sufletul!” “NU-I LĂSAȚ
  3. Pingback: PS IGNATIE – predica la Duminica orbului despre ATACUL LA SFANTA IMPARTASANIE si noii farisei – IDEOLOGII ANTICRESTINI DIN EPOCA POST-ADEVAR | Cuvântul Ortodox
  4. Pingback: IPS TEOFAN si PS IGNATIE la Praznicul Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel de la Huși (VIDEO și TEXT): “Cel mai mare dar al lui Dumnezeu este LIBERTATEA, pe care omul o dobândeşte MĂRTURISIND ADEVĂRUL”/ “Vremurile pe care le trăim
  5. Pingback: IPS TEOFAN si PS IGNATIE la Praznicul Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel, la Huși (VIDEO și TEXT): “Cel mai mare dar al lui Dumnezeu este LIBERTATEA, pe care omul o dobândeşte MĂRTURISIND ADEVĂRUL”/ “Vremurile pe care le trăim su
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Rânduială de rugăciune

Articole Recomandate

Carti recomandate