Pr. Dan Bădulescu despre RESETAREA MONDIALĂ NEOMARXISTĂ prin pandemie, CAPCANA FARISEICĂ ÎNTINSĂ PREOȚILOR în privința vaccinării anti-Covid și RĂZBOIUL PENTRU CUCERIREA SUFLETELOR. În cine și în ce să (nu) ne punem nădejdea? (VIDEO, TEXT)

19-01-2021 Sublinieri

„Iubiţi credincioşi,

Marile praznice împărăteşti din timpul anului sunt, desigur, legate de ziua prăznuirii, dar noi avem o aşa-numită înainte-prăznuire, după-prăznuire şi, la sfârşit, odovania lor. Odovania este un cuvânt bisericesc de origine slavonă care înseamnă încheiere. A făcut cineva o analogie care mi se pare destul de potrivită, legând de momentele soarelui, de răsărit şi de apus. Înainte să răsară soarele propriu-zis există zorii zilei, această perioadă in care nu este nici noapte şi nici zi, se anunță răsărirea soarelui, apoi el răsare, este lumină şi, spre sfârşit, spre înserat, avem amurgul. Deci, dacă facem această analogie, ziua este praznicul, zorii sunt înainte-prăznuirea, iar amurgul, după ce a apus soarele există o perioadă de timp în care încă mai este puţină lumină şi, la sfârşit, avem odovania, care se sărbătoreşte, în cazul de faţă, în a opta zi de la Bobotează, deci pe 14 ianuarie avem odovania praznicului şi Sfinţii Mucenici din Rait.

La Sfânta Evanghelie s-a citit un cuvânt al Domnului: Fericirile. Aceste Fericiri noi le cântăm într-o anumită ordine, iar la Evanghelia de la Luca a avut un enunţ uşor diferit, dar esenţa este aceeaşi, bineînţeles, şi e bine să ne amintim şi de unele dintre ele. Sigur, noi ştim Fericirile, ştim Crezul, dar nu numai că le ştim şi le recităm, ci trebuie să le şi trăim. Şi anume: „Fericiţi veţi fi când vă vor ocărî pe voi şi vor zice tot cuvântul rău, minţind pentru Mine…”. „…când vă vor prigoni…” Acum plângeţi, dar vă veţi veseli. Cât de actuale devin aceste cuvinte vedem de la o zi la alta.

Iată, noi ne aflăm acum în anul 2021, după un an ce s-a încheiat, un an care a însemnat o bulversare completă nu numai în România, ci aproape pe tot globul. Ea s-a numit pandemie, ştiţi cu toţii numele pe care i l-au pus, SARS-Cov, Covid-19, i s-au dat tot felul de denumiri de acestea care, de fapt, desemnau o viroză cu efectele pe care le are. În urma acestei viroze provocate de acel virus s-au luat nişte măsuri venite de la centru, de la OMS, un for care se pretinde a fi medical, dar este, de fapt, politic, şi nu este nicidecum o organizaţie mondială, ci a devenit oficina particulară a lui Bill Gates, deoarece el este finanţatorul ei şi de acolo se transmit fel de fel de ordine către guvernele care aplică, prin Ministerul Sănătăţii, prin diverse alte organizaţii ale căror nume diferă de la ţară la ţară, comandamente, care dau ordonanţe: de urgenţă, de alertă, lockdown, carantine.

Ştiţi că ni se spunea înainte, întâi de către masonii iluminişti, apoi de către comunişti, că în Biserică s-a aplica „Crede şi nu cerceta!. Adică noi am porunci – asta e o poruncă, nu? nu e o recomandare – poruncim credincioşilor să ne creadă pe cuvânt, să creadă dogmele, să nu cerceteze, ci să o ia aşa cum s-a spus. Or, iată că ei aplică acest cuvânt pe care l-au pus pe seama Bisericii, cerându-ne nouă să credem pe cuvânt, pe cuvântul specialiştilor şi al autorităţilor informaţiile care ni se dau, iar dacă, totuşi, e cazul să le cercetăm – că, până la urmă, oameni suntem şi acum nu există analfabeţi decât foarte puţini, imensa majoritate ştie carte, are 8 clase, dar nu numai că are 8 clase, dar majoritatea şi de la ţară şi poate chiar din creierii munţilor au internet şi, având internet, pe acest canal, prin orice sursă, Google, Facebook, WhatsApp, sunt multe, atât de multe lucruri la care milioane de oameni au acces dând un click şi se pot interesa, practic, de orice: şi de teologie şi de medicină şi de orice vreţi dvs., absolut orice există acum pe net – e, în cazul acesta în care numai merge doar cu Crede şi nu cerceta, ei zic: Bine, cercetează, dar cercetează ce spunem noi. Îti spunem ce să crezi şi ce să cercetezi!

În cazul concret, s-a dat Bisericii o broşurică şi s-a zis: „Uite, această broşură este elaborată de guvernul nostru, de Ministerul Sănătăţii, şi în ea sunt conţinute informaţiile necesare şi suficiente despre vaccin.” Nu-i aşa? Nu ştiu cât de la curent sunteţi dvs., însă această broşură este dată doar preoţilor, nu se împarte în biserici, nu e chiar aşa de împărţit la pangare, deşi ea există deja pe net, circulă pe WhatsApp, nu e un document secret. Şi s-a împărţit aceasta cu gândul ca broşura să se constituie într-o propagandă de convingere a credincioşilor, a preoţilor şi extins, a populaţiei de a se vaccina cu acest celebru vaccin anti-covid. Dar este doar acest izvor de informaţie. „Altceva să nu cercetaţi! Asta e singura autorizată!”

Ni se mai spunea nouă că suntem dogmatici. Şi când spuneau ei „dogmatici” avea sens peiorativ, este negativ să fii dogmatic, adică ai ochelari de cal şi dogmele nu sunt negociabile, nu se adaugă, nu se scad, ci sunt bătute în cuie şi ceilalţi trebuie să le creadă, iar cine nu crede dogmele se numeşte eretic în limbajul nostru bisericesc. Ei nu mai folosesc cuvintele legate de dogmă, Ortodoxie, erezie, ci folosesc noţiunea de corectitudine politică – aia e echivalentul Ortodoxiei şi cine se abate de la această corectitudine politică este declarat negaţionist. Vorbind de cruce, în care verticala este diacronică şi orizontala sincronă, din punct de vedere diacronic, noi, care am pune la îndoială acele „dogme”, adică corectitudinea politică, suntem plasaţi în Evul Mediu, adică într-un trecut, 1000 de ani de întuneric, în care între anii 500 şi 1500 masonii iluminişti au considerat că acela este un mileniu al întunericului după care vin luminile raţiunii şi pozitivismului, iar din punct de vedere spaţial suntem plasaţi în Rusia, în răsăritul cel înapoiat, fanatic religios ş.a.m.d., dacă pui la îndoială corectitudinea politică. Şi se spune şi se aplică învăţătura marxistă, ea este aplicată de neomarxişti.

Cine sunt neomarxiştii? Bunicii lor sunt cei care au instaurat în țara noastră şi în tot răsăritul Europei socialismul sau comunismul, cum aţi vrea să-l numim, introducând o lume nouă, bulversând lumea veche, şi o nouă ordine, nu mondială, ci a Răsăritului. A durat patru ani acea tranziţie. Acum, aceia au avut copiii lor. Copiilor lor, fiind şcoliţi prin străinătăţi, având contact cu Occidentul, a început să le cam pută înapoierea aceasta şi să-şi dorească un model, o ţară ca afară. „Afară” însemnând Occident şi America, unde era şi acolo o mişcare puternică de stânga, neomarxistă, mai ales în universităţi. Au venit înapoi şi aceşti părinţi ai celor de azi au răsturnat acest regim socialist pe care tot ei l-au pus pe picioare în 1990 – altă răsturnare, altă resetare. Ei, acum, nepoţii vin şi instalează o nouă ordine mondială, de data asta – nu numai în România, nu numai în Răsărit, ci această nouă ordine mondială este dorită peste tot de aceşti neomarxişti, care sunt nepoţii celor de atunci şi care aplică, evident, învăţătura „Nu ştii, te învăţăm…” – iată, te învăţăm, îţi dăm broşura şi informaţii despre acest vaccin – „…Nu poţi, te ajutăm…” – mai facem nişte centre de vaccinare, ne ocupăm.

Ei, în stadiul acesta noi observăm, după un an de zile, cum se plasează faţă de noi autorităţile. Aceste autorităţi, începând de la centrele lor mondiale văzute şi nevăzute şi până la centrele noastre locale, ne sunt duşmani de-a dreptul! Cum? Asupra noastră aplică mijloace politice, mijloace militare, mijloace de propagandă şi mijloace tehnologice. Au tot felul de arme tehnologice. Virusul acesta este vădit o armă este dovedit, declarat, mărturisit că s-a făcut în laboratoare. Fiind făcut în laboratoare, ce poate să fie mai mult decât o armă? Acum nu este 100% dacă el a fost scăpat dintr-o neglijenţă sau declanşat intenţionat. Aici nu este lămurit, dar că este de acolo şi nu din natură, de la vreun liliac, este foarte clar. Fiind o armă, înseamnă că vorbim de război. Este investită o mare tehnologie ca să creezi un virus, chiar dacă nu-l creezi din nimic, ci te bazezi pe nişte lucruri naturale, evident; nu există creaţie din nimic la om. Iarăşi, vaccinul şi el poate deveni o armă, la rândul lui. Combaterea unei arme se face cu o altă armă.

Şi acum, dacă noi suntem angrenaţi într-un război, noi, creştinii, ce arme avem în acest război? Trupeşte, lumeşte, noi războiul l-am pierdut. L-am pierdut definitiv. Nu-l vom mai câştiga niciodată pe lumea asta. Suntem învinşi. Numai că acum se dă război pentru cucerirea sufletului, nu a trupului – trup neînsemnând corp, atenţie! Prin trup noi înţelegem mai mult decât simplul corp. Deci în planul sufletesc se dă acest război şi, bineînţeles, şi trupeşte. Adică nu e vorba numai de a fi îmbolnăviţi sau omorâţi, ci se urmăreşte, dacă nu să fim exterminaţi, să fim nimiciţi sufleteşte.

Ce arme avem noi? Armele Duhului: credinţa noastră – cu ea trebuie să începi, să fii un om credincios, – să ai discernământ, să ai curaj, să ai nădejde! Nădejdea în cine să ne-o punem? Nu în rezolvarea situaţiei pământeşti. Ni se spune, ca speranţă – am mai vorbit de diferenţa dintre speranţă şi nădejdesperanţa e că, dacă se vor vaccina 70% din populaţie, se va termina cu această pandemie şi se va reveni la normal, acceptându-se că noi acum nu suntem într-o perioadă normală, deja de un an suntem anormali. Şi se vântură iluzia asta că hai, să dăm buluc la vaccin şi ne vom reveni. Nu ne vom reveni! Nu se vor vaccina nici 70% şi, chiar dacă ar fi aşa, nicidecum nu se va termina cu această pacoste pe capul nostru. Pentru că, uitaţi, înainte spunea: „Vine valul întâi, valul doi, valul trei, nu ştiu cât val…!”; acuma zice: „Vine altă tulpină!”. Ai scăpat de Sars-Cov19 vine -20…, -21…, -22…, -25…; deci asta nu se termină, pentru că, fiind o chestie în mâinile unora, e o armă pe care ei o dau când vor ei; în momentul ăsta nu este nicio şansă să se revină la vechea normalitate, ci toate armele şi toate eforturile sunt îndreptate spre noua normalitate şi marea resetare, deci acolo mergem.

În ce măsură propaganda asta trebuie să o facem noi, Biserica? S-a spus: este rolul nostru a convinge lumea despre vaccin? Asta este rostul nostru? Evident, nu este, dar, tot atât de evident este, iubiţi credincioşi, şi ca nu putem face abstracţie ca şi cum noi am fi îngeri si Biserica se ocupă doar cu cele cereşti. Asta e o mare înșelare, pentru că noi spunem Tatăl nostru, facă-se voia Ta precum în cer aşa şi pe pământ. Deci cerul şi pământul – Biserica se ocupă şi de Cer şi de pământ, şi de lumea asta, nu numai de lumea de dincolo. Noi trăim în lumea asta şi avem de a face cu situaţiile de acum, nu putem să fim străini de ele. Şi atunci, uitaţi cum cei de astăzi au duhul nu numai al marxiştilor, ca Marx e din secolul nouăsprezece, dimpotrivă, este un duh de două mii de ani, duhul fariseilor care încercau să-L prindă în cuvânt pe Domnul. Vă dau imediat exemplul concret cum. O ştiţi pe aceea cu Daţi Cezarului ce e al Cezarului? Da, sigur, o ştiu şi ateii! Dar pe urma a zis: Daţi Lui Dumnezeu cele ce sunt ale Lui Dumnezeu! Dar cum s-a ajuns acolo? Pentru că nu este o pildă, este un dialog care a avut loc real! Uitaţi cum a fost: fariseii şi cărturarii căutau să-L prindă pe Domnul în cuvânt punând întrebări-capcană. Şi anume: la întrebarea care s-a pus era vorba de dajdie sau bir sau taxe. Pe vremea aceea Ţara Sfântă era o provincie din Imperiul Roman si Imperiul Roman punea impozit, taxe şi impozite asupra celor din imperiu, chiar dacă nu erau cetăţeni, puteau să nu fie cetăţeni romani, dar tot trebuiau să plătească. Şi atunci existau vameşii si acei care colectau aceste taxe şi impozite, care erau odioşi, erau urâţi de catre popor pentru că ei asupreau, îşi luau şi ei pe lângă ce lua stăpânirea romană – cunoaşteţi [episodul] cu Zaheu vameşul. Astfel exista o stare de nemulţumire, de revoltă contra acestor impozite, şi ce ziceau: „Învăţătorul – adică Domnul Iisus – este influencer!” – hai sa folosim limba, căci suntem siliţi ca în Biserică să folosim şi pe limba de azi – deci un om influent, deja devenise vestit şi lumea venea să-L asculte şi atunci El avea influenţă în popor. Şi deci: Ia spune, Învăţătorule, se cuvine să plătim dajdie Cezarului? La răspunsul: „Nu, nu se cuvine!” – să zicem că ar fi fost ecoul nemulţumirii populare – ar fi zis carturarii si fariseii: „Aha! Nu se cuvine? Iată-L, El este Cel Care răzvrăteşte poporul împotriva stăpânirii!”. Şi locale şi romane. Dar dacă ar fi zis: „Da, sigur, se cuvine să plătim!”. „Aha! Deci ia uitaţi, popor, Acesta despre Care credeţi că e al vostru este omul stăpânirii!”. Deci orice răspuns dădea Domnul, fie că zicea: „Da, să plătim dajdie”, se supăra poporul, fie că zicea „Să nu plătim” – se supăra stăpânirea şi El cădea rău în orice situaţie. Ăsta este vicleşugul, ăsta este duhul! Cum a răspuns Domnul? A ieşit din această capcană, El fiind Dumnezeu, sigur, pe El nu-L puteau păcăli aceşti draci, şi anume a zis: Al cui chip este pe ban? Al Cezarului. Bun, daţi Cezarului ce este al Cezarului si Lui Dumnezeu ceea ce este al Lui Dumnezeu. Și aici au rămas aceia fără cuvânt, n-a mai mers nici cu răscoala, nici cu omul stăpânirii.

Cum ni se pune nouă întrebarea? Preotul, uite, eu am ajuns în faţa dumneavoastră la amvon: „Se cuvine să ne vaccinăm sau nu? Ce spui, părinte?”. Spun două lucruri care mă vor doborî: „Da, se cuvine!”, strig eu, punându-mi în cap 40% din ţara asta şi din Biserică care nu vor să se vaccineze. Nu am stabilit eu, este un procentaj pe care l-au găsit sociologii, l-am auzit ca şi dumneavoastră la televizor: 40% nu vor, 30% vor si 30% o scaldă – mai vedem, c-o fi, c-o păţi. Dar 40% este cel mai mare grup care nu vrea să facă vaccinul, din te-miri-ce considerente, religioase sau de sănătate: efecte adverse, nu e testat, în sfârşit, din mai multe motive nu vor să facă. Bun, dacă eu zic: „Iubiţi credincioşi, e bun, cum a zis broşura, deci este gratuit, în sensul că nu costă nimic să te duci să-l faci, voluntar, (aha! Deci nu e obligatoriu, ai putea să zici: eu nu vreau) şi sigur.” Cum să fie aşa ceva sigur? Ce minciună! Gratuit o fi. Sigur nu este! Deloc nu este sigur, nu este decât un experiment care se face pe noi. Suntem cobaii. Siguranţă n-are şi cine să promită siguranţă? Nici acea instituţie care l-a făcut nu îşi asumă, nu răspunde. Cum adică eu să recomand ceva de care ăia nu sunt siguri? Da’ ce-s nebun? Aha, atunci poate zic: „Iubiţi credincioşi, nu cumva să-l faceţi!”. Ia uite-l! Nu cumva să-l faceţi? Păi unde mă încadrează? Zădărnicirea combaterii pandemiei! Este un act la care eu m-aș încadra dacă propovăduiesc să nu luaţi vaccinul. Deci ca acei farisei, fariseii de azi mă pun pe mine într-o situaţie în care oricum o dau tot rău cad, fie că mâhnesc şi tulbur credincioşii, nu mai vorbesc de conştiinţa mea, fie că mă pun cu stăpânirea şi intru la dosar penal pentru că propovăduiesc şi zădărnicesc. Ce să zădărnicesc? Apropo, combaterea bolii… Iubiţi credincioşi, aşa, foarte pe scurt, dacă zic: „Mâna sus: vrea cineva să se îmbolnăvească?” – n-am văzut nicio mână. „Vrea cineva să zacă în spital şi să fie intubat?”. Nu vrea nimeni. „Vrea cineva să moară de covid?” Nu! Vreau eu aşa ceva? Nu vreţi? Vreţi cumva să fiţi contagioşi, să daţi mai departe străinilor sau celor dragi virusul? Ia uite, dom’le că nu vrea nimeni! Extraordinar! Ce surpriză! Deci noi nu vrem aşa. Dar ce nu vrem? Nu vrem măsuri şi nu vrem vaccin. Păi nu-i totuna că nu vrem boala, nu vrem nici boală, nu vrem rău nimănui, că nu suntem demenţi, ne protejăm şi pe noi şi pe ceilalţi, dar vaccinul ăsta este foarte periculos, netestat şi cu probleme şi duhovniceşti şi medicale, pe toate fronturile. Şi atunci răspunsul la „Ce facem, părinte, luăm sau nu luăm, cum o dăm? Că ne-ai spus că cele două variante te pun într-o situaţie de capcană!”. Răspunsul l-a dat, să zicem, şi Înaltul Teodosie. Eu nu spun să-l luaţi, să nu-l luaţi, să aşteptăm să vedem. Iar în timpul acesta cât se desfăşoară această campanie există şi cercetarea. Dar nu broşura aia! Se poate cerceta pe net din tot felul de surse şi informaţi-vă dumneavoastră din ce surse credeţi. Este liberă cercetarea!

Chipul Lui Dumnezeu în om înseamnă raţiune şi libertate. Astea împreună ce fac, raţiunea şi libertatea? Fac conştiinţă! Un om făcut după chipul Lui Dumnezeu are conştiinţa proprie care îi va spune să facă aia sau aia. Acesta e chipul Lui Dumnezeu. Şi cel mai ticălos şi păcătos îl are, cum spunem la înmormântare: Chipul Slavei Tale negrăite sunt, deşi port rănile păcatelor. Cât de nenorocit şi ticălos ai fi, slava lui Dumnezeu, chipul slavei este conştiinţa. Acum nouă ni se atacă conştiinţa, dar nu vor reuşi, că Dumnezeu nu-l lasă pe diavol să se atingă de sufletul lui Iov, nici de sufletul nostru nu-i va lăsa pe aceştia să se atingă, decât dacă noi vrem. Dar fără voia noastră n-au putere să ne atace sufletul. Că s-au speriat unii că or să ne hipnotizeze, or să ne bage nu-ştiu-ce cip, se modifică nu stiu ce centru în creier responsabil pentru credinţa în Dumnezeu, vorbe din astea. Dar ce spuneţi, măi oameni buni, dar e după ei? E după draci şi după Bill Gates? Dacă ai credinţă, dacă ai curaj, dacă ai discernământ, dacă ai nădejde nu se poate atinge de suflet, doar de trup, atât, ăsta este mesajul. Ce propovăduim noi? Frica sau curajul? În Biserică, da, frica: Cu frică de Dumnezeu să vă apropiaţi. Dar nu cu frică de oameni, de boli, de amenzi. Nu asta! Cu curaj! Să avem curaj în faţa lor, ăsta-i mesajul. Şi Domnul Hristos şi Apostolii şi Mucenicii şi Martirii, toţi au avut curaj.

Iubiţi credincioşi, după anul ´90 în Biserică s-a introdus Vohodul. Ştiţi ce înseamnă Vohodul? Când se iese cu Sfintele Daruri, pe la mijloc, ieşim cu Darurile şi spunem nişte cereri, niste ectenii. Una nouă, care s-a băgat după ´90 a fost cea cu ostaşii români, cu eroii, cu martirii. Nu se spunea înainte. Păi de ce nu se spunea? Ia ghiciţi! Pentru că s-a pus problema: eroii şi martirii de care vorbim erau cei anticomunişti, care au pătimit în lagare şi în închisori. În ce lagăre şi în ce închisori? E, cum? Canal, Aiud, Piteşti, Gherla, Periprava, cele pe care le ştiţi. Cum era să zică pe vremea comuniştilor aşa ceva? A zis după ´90. Şi unul din cei care s-a implicat în redactarea acestui enunţ a fost actualul Preafericit Daniel, care pe timpul ăla nu era patriarh, era Patriarhul Teoctist. Deci dânsul a fost în comisia care a zis care a zis: „Hai să spunem asta.” Şi pentru ce s-au jertfit? Pentru libertatea şi demnitatea noastră. Da? Aşa spunem. E, haideţi atunci să vedem: au murit degeaba, s-au jertfit degeaba? Libertatea şi demnitatea noastră unde sunt? Ăsta este mesajul. Şi, fără să fie îndemnul: nu luaţi vaccinul sau luaţi-l – aşa hotărât şi a fi prinşi în cuvânt, avem libertate, avem conştiinţă şi, până una-alta, ni se spune că este voluntar şi nu obligatoriu. Încă se mai spune aşa! „Nu ştii – te învăţăm; nu poţi – te ajutăm…”. Când se va trece la „Nu vrei – te forţăm”, atunci o să vedem ce măsuri vom lua. Cele sufleteşti sunt armele pe care vi le-am spus, sunt uşor de reţinut.

În încheierea cuvântului, am primit şi eu o poezie pe care am adus-o să v-o citesc, scrisă de un preot român din Italia. Îl cheamă Sorin Croitoru şi îmi pare că sintetizează în câteva strofe, treisprezece strofe, sintetizează foarte plastic şi concret şi corect situaţia de acuma. Fără broşură de şaptezeci de mii de pagini, fără limbaj nici teologic, nici duhovnicesc, nici medical, ci aşa, de-a dreptul, cum făcea Sfântul Ioan Iacob Hozevitul:

Cea mai rea otravă

Vremea libertăţii noastre

Parc-a fost în altă eră

Drepturi absolut normale

Par o palidă himeră.

 

Păpuşari ascunşi în umbră

Agresează omenirea

Impunându-i reguli stranii

Care vor să-i schimbe firea.

 

Ideologii păgâne

Îşi impun treptat sclavia

Folosind sloganuri false

Ce privesc democraţia.

 

Noua ordine a lumii

Se bazează pe minciună

Folosită-n mod strategic

Ca o armă foarte bună.

 

Vorniceii nedreptăţii

Sunt plătiţi de sus să spună

Adevăruri îmbâcsite

Cu duhoare de minciună.

 

Înfrăţite-n toată lumea

Parlamente si guverne

Fără nicio remuşcare

Ne-au umplut de baliverne.

 

Crocodilii îşi arată

Mila compătimitoare

Şi înlăcrimaţi ne calcă

Libertăţile-n picioare.

 

Din pământ, din iarbă verde –

Cum a fost, doar Domnul ştie -,

S-a ivit, aşa, deodată,

Odioasa pandemie.

 

Oferind din plin pretextul

Unei dictaturi globale

Cu abuzuri de putere

Pe motive medicale.

 

Ni se pare că războiul

Nu e împotriva bolii,

Ci e împotriva Crucii

A Credinţei şi a şcolii.

 

Şi a tot ce înseamnă astăzi

Libertate de gândire,

Libertate de mişcare,

Libertate în vorbire.

 

Dumnezeu să ne ferească

De această boală gravă,

Însă plaga dictaturii

Este cea mai gravă plagă.

 

Căci pe om îl tâlhăreşte

De divina moştenire

Dăruită chiar de Tatăl

Când zidi a noastră fire.

Aceasta, iubiţi credincioşi, merită răspândită, fiindcă sintetizează în câteva cuvinte situaţia de astăzi.

Dar să nu uităm, în continuare, lăsaţi „speranţa într-o lume mai bună” – praful s-a ales de aceasta – , într-o „luminiţă”, într-o „revenire la normal”, că anul ăsta va fi mai bun. Nu, sigur va fi mai rău! Este un an de tranziţie către noua ordine mondială, dar noi vom fi învingători dacă noi vom folosi aceste patru arme pe care ni le-a dat Dumnezeu, cu ajutorul neprecupeţit al Sfintei Treimi, al Maicii Domnului şi al tuturor Sfinţilor, amin!

Legaturi:

Pr. Dan Bădulescu – CUVÂNT LA INTRAREA ÎN NOUL AN CIVIL despre PANDEMIE, MĂSURI, VACCIN, SILIRE și “PECETLUIRE”: “În mentalul nostru tot sperăm că vine vaccinul și vom scăpa de boala asta și ne vom întoarce la normal. Ce înseamna asta? Cuvântul cel mai gingaș care-mi vine e „naivitate”” (VIDEO, TEXT)

Predică la Sf. Prooroc Daniel a PĂRINTELUI DAN BĂDULESCU (video, text): “În anumite circumstanțe, noi NU SUNTEM OBLIGAȚI să ne supunem unor porunci oricât de demente sau de antihristice ar fi. NU-I ASTA DATORIA CREȘTINULUI, CI SĂ AIBĂ DISCERNĂMÂNT să vadă ce-i al cezarului, ce-i al lui Dumnezeu, când mă supun, când nu”

PACATELE MICI, INJECTIILE MICI sau RAUL FACUT IN DOZE MICI, PE NESIMTITE… Predica despre BISERICA, “STIINTA” si “PROMOVAREA VACCINARII”: “Desi trupul este trecator, este bine sa-l folosim pentru a ne apropia de Hristos cu el, conservandu-ne sanatatea, NU FACAND EXPERIENTE PE EL” (audio, text)

Părintele Tudor Ciocan – CUVÂNT DE ACTUALITATE despre ispitirea „tehnologiei izbăvitoare”, LIBERTATEA DE OPȚIUNE versus DICTATURA ANTIHRISTICĂ și FORȚAREA VACCINĂRII. Între NOUL TURN BABEL și NOUL POTOP iminent… (AUDIO, TEXT)

DE CE A INGADUIT DUMNEZEU PANDEMIA unui virus fabricat si care este solutia “care ne poate tine cu mintea intreaga inaintea acestui asalt”. Cuvant duhovnicesc despre IDEOLOGIA NEOMARXISTA, APARAREA FAMILIEI, BOALA, FRICA SI VACCIN (video, text)

Mitropolitul NEOFIT DE MORFOU marturiseste legat de VACCINUL “ANTI-COVID” si indeamna la rugaciune intetita ca FORTAREATA DE REZISTENTA “in fata raului pe care il planuiesc lucifericii Noii Ordini Mondiale”: “Vin momente foarte grele pentru umanitate. Sa facem lucruri concrete, sa nu fim doar vorbe si predici”

Mitropolitul Neofit de Morfou despre NOUA ORDINE MONDIALĂ și STATUL ANTICREȘTIN în vremea “noii realități” în care am intrat de un an. COSTURILE LIBERTĂȚII DE CONȘTIINȚĂ și REACȚIA LUI DUMNEZEU PRIN STIHII: “Trebuie să avem puțină răbdare. Planul lui Hristos este sa îi lase deocamdată să facă o încercare, să îi îngăduie, apoi să îi oprească fie prin evenimente geofizice, fie prin războaie”

CUVANTUL DE ANUL NOU 2021 AL PS MACARIE DRĂGOI: “Sa nu intram in panica si sa nu facem din supravietuirea biologica scopul suprem al vietii noastre, care merita orice pret”. Despre “PANACEUL” VACCINULUI: “Sa facem alegeri in cunostinta de cauza, nu pe baze emotionale sau cedand presiunii colective!” (VIDEO)

De la SPERANTELE OMENESTI catre NADEJDE, TREZVIE SI ADEVARATA CREDINTA, prin “RESETARE LAUNTRICA”, LA INCEPUT DE NOU AN. Parintele Iustin Taban de la Putna la Trinitas TV: “Sa intram inauntru, unde nimic nu s-a schimbat si unde dragostea lui Dumnezeu si grija Lui cu noi niciodata nu au scazut” – VIDEO, TEXT

 

***

EPISCOPUL IUSTIN al Maramuresului despre FORTA COMUNIUNII IN BISERICA si CUMPLITA incercare a SINGURATATII prin IZOLARE si solutiile duhovnicesti ale REZISTENTEI marturisitorilor din INCHISORILE COMUNISTE: “Cei care vin acum, progresistii si neomarxistii acestia de astazi SUNT GLOBALISTI, NU AU RADACINI, NU AU NEAM, n-au mama, n-au tata. ROBOT – aceasta se vrea sa fie OMUL NOU”

INTERVIUL INCENDIAR DIN “FAMILIA ORTODOXA” AL PARINTELUI MELCHISEDEC, staretul manastirii PUTNA, despre ROBIA ECONOMICA, POLITICA si MORALA a poporului român de astazi si LUPTA IMPOTRIVA FAMILIEI SI A NORMALITATII: “Acum asistam la o noua forma de COMUNISM. Raul nu ar fi avut putere, daca in mijlocul nostru nu ar fi fost TRADATORI”

CINE A INABUSIT SAMANTA NEAMULUI ROMANESC? Parintele Cezar Axinte: “Focul e la gardul nostru, iar noi parca suntem inerti, paralizati, sufletul nu mai poate sa vad limpede”. OTRAVA UCIGASA A IDEOLOGIEI (NEO)MARXISMULUI si faurirea “OMULUI NOU” CARE IL VA INSTALA PE ANTIHRIST IN APLAUZE (audio + text)

CORECTITUDINEA POLITICA – NOUA RELIGIE pentru CONSTRUIREA TOTALITARA A “OMULUI NOU” prin aplicarea programului “REVOLUTIEI CULTURALE” pana la ultimele consecinte. Fundamentele marxist-freudiene si evolutiile noii ordini ideologice, de la DECONSTRUCTIA VALORILOR si LICHIDAREA ORDINII TRADITIONALE pana la CONTROLUL SOCIAL AL GANDIRII prin NOUL LIMBAJ

 

***

Ce dăm lui Dumnezeu şi ce dăm cezarului?

SFANTUL IUSTIN POPOVICI: “Trebuie sa ascultam de Dumnezeu mai mult decat de oameni!”

 

***

Înaintea Marii Cerneri. Reflecții amare despre episcopatul ortodox, politicile blocării și Marea Resetare

MAREA RESETARE POST-PANDEMICĂ. Forumul globalist de la DAVOS are ca temă de dezbatere în 2021 „RESETAREA” ordinii mondiale. Lumea nu va mai reveni la vechea normalitate și „ce este mai grav din pandemie urmează să vină”

MAREA RESETARE, ALEGERILE DIN SUA ȘI VACCINAREA ANTI-COVID GLOBALĂ. Cum suntem mânați de elitele „omnisciente” spre noua – și ultima – UTOPIE TOTALITARĂ/ Românii ar fi cei mai favorabili „dezvoltării capacității creierului” prin IMPLANTAREA UNUI CIP

Klaus Schwab, fondatorul Forumului Economic Mondial de la DAVOS, arată că MAREA RESETARE va duce la fuziunea dintre identitățile noastre BIOLOGICE și DIGITALE/ Premierul canadian Trudeau confirmă că PANDEMIA este o OPORTUNITATE pentru MAREA RESETARE/ Mircea Badea despre mesajele neomarxiste de la DAVOS (Video)/ Bătălia pentru Adevăr

Interviu cu JEAN TARDY despre Marea Resetare: „O FORMĂ DE CONTROL SOCIAL COMPLET” (Video). Sub pretextul pandemiei Covid și a urgenței climatice, elitele de la DAVOS ne pregătesc NOUL TOTALITARISM

2021: LUMEA JUCATĂ LA PĂCĂNELELE IADULUI. The Economist despre cum va arăta lumea în 2021, Marea Resetare și elitele tehnocrate

VIITOAREA CONFIGURAȚIE A LUMII. Analiză cuprinzătoare a unui fost consilier parlamentar al Bundestagului german. Despre profitorii globali ai crizelor-oportunitate, instituirea TOTALITARISMULUI CORPORATIST DIGITAL și consecințele unui eventual nou „val corona” cu mortalitate mai mare

CE URMEAZA SI CUM SE SCHIMBA VIATA DUPA CORONAVIRUS? Declaratii sincronizate de tip PROGRAMATIC ale unor “profeti” apartinand ELITELOR NOII ORDINI (Noul Star ANDREW CUOMO si „batranii” Gordon Brown, Kissinger, Roubini): “Nu o sa mai fim niciodata la fel! Nu ne vom mai intoarce la normalitate!”. GUVERN MONDIAL, CONTROL ELECTRONIC TOTAL, continuarea masurilor de DISTANTARE SOCIALA si de SUPRIMARE A LIBERTATILOR, mare depresiune economica (si VIDEO)

MARII INCHIZITORI AI PANDEM(ON)IEI. “Filantropul” salvator BILL GATES și scenariile de ieșire provizorie din carantină – FĂRĂ ADUNĂRI PUBLICE ÎN LUME, PÂNĂ NE ÎNȚEAPĂ PE TOȚI CU VACCINUL LUI, PESTE 18 LUNI? Ce este adevărat și ce este fals din agenda multimiliardarului, privind MONITORIZAREA CELOR VACCINATI? Către un nou apartheid: IMUNIZAȚI cu certificat digital vs. CARANTINAȚI?

CORONA-VI(ru)SUL TOTALITAR al “filantropilor” plutocrației. BILL GATES și “NOUL NORMAL”. De la EVENT 201 la ID2020

PAȘAPORTUL PENTRU DISTOPIA ORWELLIANĂ PERFECTĂ. Cum se intersectează proiectul „COVI-PASS”, pașaportul digital pentru sănătate, cu viziunile lui Bill Gates/ EDWARD SNOWDEN despre extinderea supravegherii sub pretextul combaterii pandemiei: SE CONSTRUIEȘTE ARHITECTURA OPRESIUNII

Șeful OMS: Cel mai mare pericol NU este virusul, ci ABSENȚA UNEI CONDUCERI GLOBALE/ George Soros declarase anterior că pandemia este un MOMENT REVOLUȚIONAR, „în care ceea ce era imposibil sau chiar de neconceput în vremuri normale a devenit absolut necesar”/ BILL GATES și giganți ai internetului, printre cei mai mari CÂȘTIGĂTORI în urma pandemiei

NOUA ORDINE COVID. De la biosecuritate la totalitarism/ Filosoful BERNARD-HENRI LEVY: este reacția față de virus un triumf al PĂPUȘARILOR LUMII și o repetiție pentru un nou mod de a ARESTA SI ASUPRI oamenii?/ Covid-19 ca LOVITURĂ DE STAT

NOUL TOTALITARISM PATOLOGIZAT sau Bine ați venit în Minunata Nouă Normalitate

MARELE CONSPIRATOR si DISCIPLINAREA LA SCARA PLANETARA/ “Injecteaza FRICA si STAPANESTE!” sau drumul inapoi de la Huxley la ORWELL/ Apocalipsa LIVE, omul complet VIRTUALIZAT si auto-decapitarea lumii/ COVID-19: BOMBA care distruge civilizatia. VIRUSUL TOTALITARISMULUI si MIZA REALA A ”RAZBOIULUI LINGURITEI” “Zilele cand Cipul va deveni obligatoriu nu sunt departe. Mai aproape este insa vacccinarea obligatorie”


Categorii

Corectitudine politica, Noua ordine mondiala/ Masonerie, Pandemia Covid-19, Portile Iadului, Preot Dan Badulescu, Prigoana impotriva crestinilor, Vaccinarea obligatorie, VIDEO, Vremurile in care traim

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

18 Commentarii la “Pr. Dan Bădulescu despre RESETAREA MONDIALĂ NEOMARXISTĂ prin pandemie, CAPCANA FARISEICĂ ÎNTINSĂ PREOȚILOR în privința vaccinării anti-Covid și RĂZBOIUL PENTRU CUCERIREA SUFLETELOR. În cine și în ce să (nu) ne punem nădejdea? (VIDEO, TEXT)

 1. Observ cu tristețe cum problema vaccinării contra coronavirusului este tratată adesea cu o superficialitate înspăimântătoare chiar în Biserica Ortodoxă! Foarte puțini oponenți invocă motive religioase pentru a se opune vaccinării obligatorii. Nu mai scriu despre ierarhi și preoți care s-au vaccinat deja sau despre cei care îndeamnă lumea să se vaccineze!

  Dacă ne opunem vaccinării doar pentru că nu știm sigur dacă ne avantajează în plan lumesc, aceasta este o rațiune lumească ușor de combătut. Vine necuratul și enumeră avantajele lumești și ne dă peste cap toate argumentele lumești! El ne spune că putem vinde liniștiți, putem cumpăra fără nicio opreliște în timp ce ,,nebunii” care se opun vaccinării vor fi lipsiți de toate aceste drepturi. În plus, ne spune că după conectarea la inteligența artificială, vom fi,,ca Dumnezeu”! Nu ne spune despre problemele ce pot să apară după vaccinare anticipate in Apocalipsă, capitolul 14…

  Oare chiar nu există motive religioase suficiente pentru a ne asuma o mărturisire plăcută lui Dumnezeu? Oare e prea mult spus că acest modificator genetic venit în postură de vaccin ne desparte de Dumnezeu? Ne e frică sau rușine să facem o paralelă între descoperirile științifice și avertizările cuprinse în Apocalipsă, capitolele 13 și 14? De ce să nu ne gândim cu bucurie la răsplata despre care se vorbește în capitolul 15 al Apocalipsei, versetele 2-4, pregătită celor care vor birui ispitele pregătite de necuratul?
  ,,Şi am văzut ca o mare de cristal, amestecată cu foc, şi pe biruitorii fiarei şi ai chipului ei şi ai numărului numelui ei, stând în picioare pe marea de cristal şi având alăutele lui Dumnezeu.
  Şi ei cântau cântarea lui Moise, robul lui Dumnezeu, şi cântarea Mielului, zicând: Mari şi minunate sunt lucrurile Tale, Doamne Dumnezeule, Atotţiitorule! Drepte şi adevărate sunt căile Tale, Împărate al neamurilor!
  Cine nu se va teme de Tine, Doamne, şi nu va slăvi numele Tău? Că tu singur eşti sfânt şi toate neamurile vor veni şi se vor închina înaintea Ta, pentru că judecăţile Tale s-au făcut cunoscute.”

  Găsim argumente și în Vechiul Testament. De ce a izgonit Dumnezeu o întreagă ceată de îngeri din Cer? Din cauza trufiei. De ce l-a izgonit Dumnezeu pe Adam din Rai? Din cauza neascultării și a dorinței lui de a cunoaște mai mult:
  ,,Şarpele însă era cel mai şiret dintre toate fiarele de pe pământ, pe care le făcuse Domnul Dumnezeu. Şi a zis şarpele către femeie: „Dumnezeu a zis El, oare, să nu mâncaţi roade din orice pom din rai?”
  Iar femeia a zis către şarpe: „Roade din pomii raiului putem să mâncăm;
  Numai din rodul pomului celui din mijlocul raiului ne-a zis Dumnezeu: „Să nu mâncaţi din el, nici să vă atingeţi de el, ca să nu muriţi!”
  Atunci şarpele a zis către femeie: „Nu, nu veţi muri!
  Dar Dumnezeu ştie că în ziua în care veţi mânca din el vi se vor deschide ochii şi veţi fi ca Dumnezeu, cunoscând binele şi răul”.
  De aceea femeia, socotind că rodul pomului este bun de mâncat şi plăcut ochilor la vedere şi vrednic de dorit, pentru că dă ştiinţă, a luat din el şi a mâncat şi a dat bărbatului său şi a mâncat şi el.
  Atunci li s-au deschis ochii la amândoi şi au cunoscut că erau goi, şi au cusut frunze de smochin şi şi-au făcut acoperăminte.” ( Geneza, cap. 3, vs. 1-7)

  Șarpele vine din nou asupra noastră ca să ne înșele vigilența. Ne spune că ne vindecă și că ne dă și nouă știință fără multă osteneală, ne spune că și noi vom fi ,,ca Dumnezeu” dacă ne conectăm la inteligența artificială!!! Cum să nu deosebim glasul șarpelui de glasul lui Dumnezeu?!

  Vedem că omenirea dorește din nou să fie ,,ca Dumnezeu”, dar nu prin cultivarea virtuții și a nepătimirii, ci printr-o trufie fără margini, sfidând poruncile divine. Așadar, omenirea nu are cum să fie decât ca îngerii căzuți. Dumnezeu ne avertizează să nu ne însemnăm cu 666 și ne dă niște repere clare. (Perechile de bare mai alungite dintr-un cod de bare dau după decodificare 666!) Ne spune că fără acest semn nu vom putea vinde sau cumpăra și că va trebui să alegem între avantajele materiale oferite de șarpe și fericirea veșnică oferită de Dumnezu.

  Pentru a putea fi conectați la inteligența artificială, avem nevoie de o identitate biometrică, de un număr în locul numelui de Botez! Asta inseamnă că, undeva în corp, vom purta un cod de bare mai mult sau mai puțin vizibil, iar enzima luciferaza va putea asigura acest deziderat din moment ce are rol de marker identitar! Iar nanoroboții vor asigura legătura cu proprietarul! Așadar, în locul unui Părinte Ceresc, vom avea un …proprietar! Mai pe scurt, vom fi sclavi! Șarpele nu vine acum să ne întrebe dacă ne lepădăm de Hristos, ci ne propune un vaccin în numele protecției noastre! După ce acceptăm vaccinul, știe el ce are de făcut. Dacă îi deschidem ușa să intre el în corpul nostru, să ne modifice genetic cum vrea, să ne controleze și chiar să ne fure identitatea lăsată de Dumnezeu, să nu ne mirăm de ce va urma!

  Câteva întrebări îmi stăruie în minte:
  – Un om modificat genetic de către om va mai fi recunoscut de Dumnezeu ca fiind zidire a Lui?
  – Ce comuniune va avea cel vaccinat cu Dumnezeu?
  – Dacă știm că în acest vaccin există celule umane provenind din prunci avortați, e sau nu e păcat să le primim?
  – Cum se vor raporta la Sfânta Împărtășanie cei vaccinați?
  – Nu cumva lupta împotriva Sfintei Împărtășanii se va accentua din aceste motive?

  Oare nu avem suficiente argumente teologice pentru a respinge acest modificator genetic care ni se impune ca fiind vaccin? Doar dacă ne lipim de Hristos cu toată ființa, asumându-ne orice risc pentru a fi împreună cu El, ne va recunoaște ca fiind ai Lui! Dumnezeu să ne ajute! Amin.

 2. @Lucreția:

  Ca viziune generală asupra problematicii și, mai ales, ca anticipare da, poate cu nuanțe și un limbaj diferit, putem spune că așa e.

  Însă trebuie să înțelegem și constrângerile factuale din prezent și că, punctual, discursul și motivarea unei alegeri în ceea ce privește vaccinul covid trebuie să se raporteze la datele care ne sunt disponibile. Nu putem pune de la noi, doar pe bază de presupuneri sau de bănuieli. Acest lucru este deja speculat, exagerat și întors chiar împotriva noastră. Argumentele trebuie să se bazeze pe ceea ce poate fi verificat. Da, e clar că asistăm la o mare „revoluție tehnologică” și că aceste vaccinuri înseamnă, de fapt, un fel de terapie genică ce deschise ușa inclusiv experimentărilor de modificare a ADN-ului. Punctual, despre riscurile reale ale actualelor vaccinuri pe bază de ARN și ADN de a se întâmpla așa ceva putem consulta o părere avizată aici: http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/analiza-a-riscurilor-tipurilor-de-vaccin-covid-christian-velot-biolog-si-genetician-molecular-despre-riscurile-specifice-ale-vaccinurilor-pe-baza-de-arn-si-adn/

  Total de acord că această joacă de-a ADN-ul este la bază faustică și da, este în consonanță cu șoapta șarpelui din vechime: veți fi ca Dumnezeu… Și la fel de acord că are legătură, în subtext și ca anticipare, cu filosofia transumanistă și cu dezvoltarea AI. De acord, de asemenea, că atât sensul noii tehnologii vacciniste genetice cât și constrângerile care manipulează consimțământul prefigurează (fără a fi același lucru) pasajele din Apocalipsă despre pecete. Ar fi greșit să confundăm însă actualul vaccin cu pecetea sau să facem speculații pe care nu le putem proba în niciun fel cu privire la compoziția lor. După părerea mea, sunt suficiente argumente pentru a motiva și asuma non-vaccinarea din datele disponibile pentru toți. De asemenea, cel puțin în această fază, avem rețineri cu privire la speculațiile legate de modificarea genetică ce se poate practica în acest stadiu. Sunt mulți atei, mulți oameni non religioși sau de alte convingeri care vor face vaccinul nu că sunt ei mari admiratori de transumanism sau că au vreo logică faustică. Sunt multe situații complexe. Dintr-un punct de vedere duhovnicesc și realist, nu știu dacă e o idee bună să-i privim ca pe niște zombi controlați de alții. Ideea e că nu avem autoritatea, nici știința de a ne pronunța categoric cu privire la toate aceste aspecte. Putem spune categoric că vaccinul este experimental, că denotă o filosofie faustică, transumanistă, că e parte a unui plan de condiționare a ființei umane fără precedent. Putem spune categoric că pe actualele date vaccinurile sunt experimente nebunești (dublu experimentale – din cauza noutății virusului și a noii tehnologii) făcute pe om și de neprimit din aceste motive. Putem respinge din aceste motive noile vaccinuri covid.

  Invocarea motivelor religioase în acest moment? Punctual, pentru actualele vaccinuri covid, ca motive bioetice – cele autorizate până în prezent au fost dezvoltate folosind, în diverse etape, țeșuturi prelevate din celule de fetuși avortați. Motive religioase de a fi sceptici față de tehnologia nouă și de sensul unor condiționări? Asta da, ca viziune generală. Dar aplicat la vaccinurile concrete, motivarea trebuie să aibă legătură mai mare cu datele concrete.

 3. @admin2:

  Acesta este genul de comentariu care a caracterizat în ultimii ani acest site, făcându-l diferit de cele care promovează un duh zelotist și inchizitorial și pun la “gazeta de perete” persoane devenite peste noapte indezirabile datorită anumitor fapte sau atitudini. Nu consider că este importantă părerea mea, dar personal mă bucur de această viziune de ansamblu pe care ați prezentat-o…

 4. Și pe mine mă miră faptul că încă nu am auzit pe nimeni din clerul ortodox(am auzit la catolici) vorbind ceva despre componentele de copii avortați din vaccin. Teologic vorbind, pentru mine acest lucru este suficient pentru a refuza vaccinare. Eu cred că acest lucru ar trebui invocat primul de către păstori atunci când vorbesc despre vaccinare. Pentru că avortul este o crimă, și nu doar atât. Avortul mai este și o jertfă – dacă veți citi la foști vrăjitori sataniști din SUA – pe care elitele o fac pentru Satan/Moloh. Pe lângă reducerea populației, promovarea avortului este și o jertfă cerută de Satan de la conducătorii aceastei lumi. Avortul nu poate fi făcut decât la sfatul diavolului și nici decum a lui Dumnezeu! Și când te gândești că unii preoți sau episcopi spun că și astfel de vaccinuri sunt în mâna lui Dumnezeu, sau că Dumnezeu i-a luminat pe certătători să facă aceste vaccinuri! Dar posibil ca mulți din cler să nu cunoască acest aspect și atunci când vorbesc cu medicii despre vaccinuri – vorbesc doar despre siguranță, dar în acest caz mă întreb cum de nu a făcut Dumnezeu ca să ajungă și la ei informația asta!?

 5. Vaccinul sau Coliva?
  Între anii 361 și 363, împăratul Iulian Apostatul, la îndemnul zeilor poruncește eparhului cetății ca să stropească în ascuns toate alimentele din piață cu sângele de la jertfele aduse zeilor. Prin aceasta el vroia să-i facă pe creștini – fără ca aceștia să știe – să mănânce din cele jertfite zeilor. Astfel el vroia să-și bată joc de ei și credea că prin aceasta îi va face pe creștini supuși lui cu de-a sila. Dar Dumnezeu, ca să-i păzească de acea batjocoră pe cei care îl iubeau pe El, îl trimite pe Sf. Teodor Tiron care le descoperă creștinilor fapta împăratului și le spune să nu cumpere nimic în acele zile ci să fiarbă grâu și să mănânce colivă(rezumat la istoria colivei).
  Astăzi întâmplarea se repetă aproape identic, formele însă fiind altele. Urmașii în duh ai apostatului Iulian – împărații din umbră ai pământului – la cererea zeului lor suprem – Satan, vor să-i batjocorească din nou pe creștini prin vicleșug – ademenindu-i să primească în trupul lor vaccinul “îmbibat” cu sângele(celule de la copii avortați) de la jertfele aduse lui Moloh(zeu căruia i se aducea ca jertfe prunci). Scopul fiind același ca cel de acum aproximativ 1700 de ani: batjocorirea și inrobirea forțată a creștinilor! Cât de asemănător!

 6. “Dacă știm că în acest vaccin există celule umane provenind din prunci avortați, e sau nu e păcat să le primim?” Deocamdata Pfizer care se foloseste la noi nu are celule de fetusi, sau poate au fost folosite in unele faze clinice? Deci din acest punct de vedere al celulelor fetale nu poate fi ridicata, justificata problema etica in asemenea caz.

 7. Din cite am citit, nu exista celule de copii avortati in vaccinul propriu zis. Din cite am inteles, celule din rinichi de copil avortat au fost folosite decit in stadiul de testare. DAR: ca sa obtina aceste celule, trebuie ca sa se faca un fel de operatie pentru extragerea rinichiului. Si ca sa poata fi folosit, trebuie sa nu fie alterat, este nevoie ca sa nu se folosesca deloc, sau foarte putin, anesteziant.

  Deci pe linga faptul ca este deja o jertfa, cum s-a comentat deja mai sus, este o durere si o suferinta pentru acel prunc cu mult mai mare cind, pe linga durerea in urma procesului de avort, este nevoie de a suporta si o operatie pentru extragerea rinichiului, care trebuie facuta inainte ca pruncul sa fie mort, si cam fara anestezie. Este ca o dubla mucenicie, iar cu jertfa aceasta, vor sa ne boteze pe noi. Marturisesc insa ca nu am studiat mai departe, pentru ca mi-a fost de-ajuns sa aflu si cele ce le-am aflat, care nu mi se pare a fi cu nimic mai putin sinistru decit daca ar fi fost folosite celulele direct in vaccin. Cineva, un micut, a trebuit sa sufere un sfirsit tare ingrozitor.

 8. Pt unii comentatori de aici: până una-alta puteți să vă informați de aici:
  https://www.activenews.ro/stiri/Federatia-Organizatiilor-Ortodoxe-Pro-Vita-din-Romania-trage-un-semnal-de-alarma-asupra-pericolului-reprezentat-de-preconizata-vaccinare-anti-Covid-19.-NUMAI-ADEVARUL-NE-POATE-FACE-LIBERI-164232
  despre reacția și a unor clerici, și a unor laici ortodocși români ref la vaccinare. De menționat că textul a fost trimis în decembrie 2020 Patriarhiei Române.
  În rest, total de acord cu Dragoș și pt acest motiv le felicit pe gazdele acestui sait!

 9. Pingback: PĂRINTELE HOLBEA în “Familia Ortodoxă” – pledoarie pentru DISCERNĂMÂNT, LUCIDITATE și ROSTIREA ADEVĂRULUI despre vremurile de încercare în care trăim: “Ceea ce este cel mai periculos pentru zilele noastre este încercarea
 10. Pingback: Părintele TUDOR CIOCAN: “Ceea ce gustăm acuma, această limitare a libertății este doar sămânța societății viitoare în care ACEASTĂ LIBERTATE ESTE NIMICITĂ! În momentul în care începi să cedezi libertatea, ÎN CHIAR TRUPUL TĂU, la p
 11. Pingback: “Mai suntem noi stăpâni pe trupurile noastre sau puterea politică decide pentru trupul meu?”. MUCENICII, PERSECUȚIILE ȘI VICLENIA “BINELUI COMUN”. “Să fim vigilenți, cu luare aminte! Diavolul este viclean, înșală ş
 12. Pingback: EPISCOPUL MACARIE: “Sunt mulți lideri religioși care se abat de la cuvintele Evangheliei. Nici măcar nu le mai propovăduiesc. Și ÎI CHEAMĂ PE TOȚI LA O NOUĂ ORDINE A LUMII. RESETATĂ. Să ținem așa cum ținem la propria noastră viață l
 13. Pingback: EPISCOPUL MACARIE: “Sunt mulți lideri religioși care se abat de la cuvintele Evangheliei. Nici măcar nu le mai propovăduiesc. Și ÎI CHEAMĂ PE TOȚI LA O NOUĂ ORDINE A LUMII, RESETATĂ. Să ținem așa cum ținem la propria noastră viață l
 14. Pingback: MAREA RESETARE, ÎNCOTRO? (video, text) – PR. DAN BĂDULESCU despre nevoia de REZISTENȚĂ LĂUNTRICĂ la valorile NOII ORDINI: “Tu să o ţii pe a ta! Adică pe vechea ordine, cum ar zice ei. ACESTE VALORI SĂ LE AI ÎNĂUNTRU şi, dacă nu s
 15. Pingback: Pr. Dan Bădulescu despre DETURNAREA BLASFEMICĂ A SEMNULUI CURCUBEULUI și VĂDIREA UNORA DINTRE MINCIUNILE COVIDICE (video, text) | Cuvântul Ortodox
 16. Pingback: DE LA FRICA PANDEMIEI LA NĂDEJDEA PARUSIEI. Pr. Bogdan Florin Vlaicu – cuvânt curajos “într-o vreme dominată de lașitate, de frică, de manipulare”, despre PAȘAPORTUL DE VACCINARE și nu numai: “Este o decizie politică de ti
 17. Pingback: Părintele Dan Bădulescu: ÎN CE RĂZBOI SUNTEM ACUM, CU CINE ȘI CU CE ARME LUPTĂM? “Sunt puteri drăcești. Nu se poate explica în cuvinte omenești o acțiune de asemenea amploare” (video, text) | Cuvântul Ortodox
 18. Pingback: NOUA ORDINE MONDIALĂ și “OMUL NOU”. Poate fi împiedicată venirea lui Antihrist? Cum putem birui? (Pr. Dan Bădulescu – VIDEO, TEXT) | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Rânduială de rugăciune

Articole Recomandate

Carti recomandate