“RAZBOIUL” IMPOTRIVA EBOLA. Industria farmaceutica pregateste noi VACCINURI EXPERIMENTALE, SUA trimite … TRUPE MILITARE ca sa combata “AMENINTAREA GLOBALA”

5-10-2014 7 minute Sublinieri

us-sends-troops-to-fight-ebola-virus

Avand o evolutie mult mai lenta si o raspandire inca limitata, criza pretinsa a fi de tip pandemic intitulata EBOLA se indreapta, treptat, catre acel tip de “solutii” previzibil: vaccinuri experimentale, produse farmaceutice facute in graba, lipsite de testare stiintifica suficienta, si instaurarea unei stari de urgenta de tip militar acompaniata (acesta fiind un element de noutate) de invadarea unor trupe armate straine intr-o tara suverana.

Astfel, conform Reuters, GlaxoSmithKline se afla deja in proces de producere a unui vaccin anti-EBOLA, oficialii companiei recunoscand deschis ca produsul nu va fi testat conform procedurilor in vigoare, totul sub pretextul urgentei “salvarii de vieti”. Adica, practic, asistam la inca un caz in care industria farmaceutica livreaza un produs experimental care, cel mai probabil, va fi achizitionat pe bani grei furnizati de guverne nationale sau institutii mondiale, cum a fost cazul cu isteria gripei porcine de acum cativa ani. Alaturi de compania britanica, s-au inscris in cursa vaccinului si alte Big Pharma, ca Johnson & Johnson, NewLink, Inovio Pharmaceuticals si Profectus Biosciences.

Organizatia Mondiala a Sanatatii spera ca primele vaccinuri sa poata fi utilizate incepand luna ianuarie a anului urmator (2015). Specialistii convocati de OMS pentru a discuta “dilemele etice” au aceeasi replica auzita in pomenitul caz al pandemiei porcine: In mod normal, siguranta este lucrul absolut atunci cand dezvolti un nou vaccin, insa, de aceasta data, trebuie sa ne asumam riscuri”, spune, de pilda, Brian Greenwood, un profesor britanic convocat de OMS. Testele sunt greu de facut si din cauza mortalitatii virusului – practic, cei care s-ar oferi voluntar si-ar lua riscuri foarte mari, ca si populatia de control, care e expusa unei astfel de contaminari.

In mod “straniu”, nimeni nu discuta chestiunea financiara: cine si cum va plati pentru vaccinurile experimentale? Agentia Reuters nu a fost indeajuns de curioasa, reprezentantii industriei farmaceutice nu dau detalii, ca si OMS-ul. Asistam, din nou, la o alianta intre marile companii din domeniu, organizatiile mondiale si marile agentii de presa, intr-o “coproductie” “cinematografica” in care se lupta impotriva unui virus care, totusi, nu ar avea potential real pandemic?

World_War_Z_posterDe altfel, metafora cinematografica are noima sa. Recent, unul din blockbusterele Hollywoodului, cu insusi Brad Pitt actor principal, a fost filmul “World War Z”, in care omenirea este amenintata de un virus distrugator care ii transforma pe cei infestati in zombie. Brad Pitt, eroul, care lucreaza cu CIA, salveaza lumea cu un vaccin experimental ce este raspandit cu generozitate lumii de catre OMS. Avem aici toate ingredientele necesare eroizarii unor organizatii cheie si legitimarii unor proceduri de urgenta. Probabil ca, in materie de impact social, industria cinematografica a sters din memoria sociala uriasele scandaluri din vremea pandemiei gripei porcine, cand s-a discutat despre interesele si legaturile corupte intre OMS si Big Pharma, precum si de planurile scandaloase de vaccinare in masa in atatea state de pe glob. Oricum, stirile tabloide despre mortii de Ebola care se zvarcolesc in saci sau care isi revin brusc inainte de inmormantare parca au ca efect asocierea inevitabila cu imaginarul “zombistic” atat de la moda astazi prin productiile cinematografice si TV.

Desi epidemia Ebola se caracterizeaza printr-o manifestare agresiva localizata mai ales in Liberia, o tara din vestul Africii, presedintele american Obama a tansformat cazul intr-unul care ameninta grav… securitatea globala:

“o amenintare globala, deci se cere un raspuns realmente global. Este o epidemie care nu ameninta doar securitatea regionala. Este o amenintare potentiala la adresa securitatii globale, daca aceste tari se prabusesc, daca economiile lor se prabusesc, daca oamenii intra in panica”,

a spus Obama, adaugand ca

“acest lucru are un efect profund asupra tuturor, chiar daca nu suntem in pericol de contaminare. Deja lucrurile scapa de sub control.” 

Si, ca de obicei cand e vreo amenintare la adresa securitatii, America intervine generoasa… cu trupe militare. 3000 de militari au fost trimisi de SUA in regiunea afectata.

Liberia declarase inca din august stare de urgenta, insa aici asistam deja la un precedent periculos: trimiterea unor trupe militare de catre o superputere intr-o tara sau pe teritoriul mai multor tari, sub pretextul combaterii unei amenintari globale.

Totusi, statisticile raportate de OMS nu par a fi dintre cele mai credibile, cel putin conform GlobalResearch.ca, ce reaminteste, de altfel, ca Margaret Chan, directorul OMS, este aceeasi persoana care a gestionat isteria gripei porcine prin schimbarea criteriilor de declarare a pandemiilor.

Miza trupelor americane care sunt trimise sa combata virusul ar putea fi, conform siteului citat, ceva mai pragmatica: rezervele mari de petrol si de gaze din vestul Africii. Mai cu seama ca adversarul geopolitic al SUA, China, se afla in acerba cautare de astfel de rezerve si e prezenta, deja, in Africa, inclusiv in Guinea, parte a regiunii noului razboi global impotriva Ebola.

Ca o fi petrolul miza, ca este inca un moment de big business pentru Big Pharma, ca este inca o ocazie pentru vaccinari in masa cu produse experimentale, ca este un prilej pentru instituirea unor precedente “extraordinare” de reactie fata de amenintari presupuse a fi “globale”, sau  ca ar fi altul scopul, inca nu e clar. E clar doar ca se repeta un scenariu, la scara mai mica, dar cu interventii intense si in forta, si ca povestea inca se afla in plina desfasurare.

La nivel national, desi Romania e la maaaare, mare distanta de Africa de Vest, nu s-a ratat nici de aceasta data oportunitatea organizarii unor achizitii pe bani publici ca sa fie natia pregatita de confruntarea cu virusul ucigas (desi Ebola se transmite prin contact direct cu cei bolnavi…)

“Cuvantul Ortodox”

world-war-z-3

***

Primul caz de infectare cu virusul Ebola a fost diagnosticat în Statele Unite, a anunţat marţi un purtător de cuvânt al Centrului pentru controlul şi prevenirea bolilor. Pacientul spitalizat în Texas este primul caz diagnosticat atât în SUA, cât şi în afara continentului african, a anunţat marţi directorul CDC, citat de AFP.

Cred că este vorba de primul caz diagnosticat în afara Africii“, a afirmat Tom Frieden, directorul CDC, în cursul unei conferinţe de presă.

Pe de altă parte, el a declarat că autorităţile federale sanitare sunt sigure că vor putea împiedica propagarea virusului Ebola în Statele Unite după ce un prim pacient a fost diagnosticat pe teritoriul american de contractarea virusului, cu toate că la întoarcerea în ţară, pe 20 septembrie, nu prezenta niciun simptom.

Nu am niciun dubiu că vom controla importul acestui caz de Ebola pentru a împiedica propagarea sa pe larg în ţară“, a declarat directorul CDC.

Bolnavul, un bărbat, a călătorit în Liberia şi este în prezent spitalizat la Health Presbyterian Hospital de la Dallas, în Texas (sud), a precizat acest purtător de cuvânt.

Spitalul din Texas a anunţat internarea pacientului într-un comunicat publicat marţi.

Având în vedere simptomele şi recentele călătorii efectuate, (pacientul) a fost internat în spital şi plasat în carantină pentru a se stabili dacă a fost infectat cu virusul Ebola“, se arată în comunicat, fără alte precizări.

Infectarea pacientului cu virusul Ebola a fost confirmată de analizele efectuate de CDC.

Spitalul nu a dezvăluit identitatea pacientului şi vârsta acestuia, şi nici locul unde ar fi putut contracta virusul.

Duminică, un medic american care a contractat virusul Ebola în Sierra Leone a fost repatriat şi plasat în carantină într-o clinică a Institutului American al Sănătăţii (NIH), în apropiere de Washington.

Pacientul, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, lucra ca voluntar într-un centru pentru tratarea Ebola din Sierra Leone.

Doi medici americani şi un misionar repatriaţi în Statele Unite după ce au contractat virusul în Liberia au fost declaraţi recent vindecaţi.

Epidemia de Ebola, cea mai gravă de la apariţia virusului în 1976, a depăşit pragul de 3.000 de morţi, virusul provocând moartea a mai mult de jumătate dintre cele aproximativ 6.500 de persoane infectate, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

Dintr-un total de 6.574 de bolnavi de Ebola din cinci ţări din Africa de Vest, 3.093 au murit, precizează OMS într-un ultim bilanţ realizat la 23 septembrie.

copiii-din-africaCel puțin 3.700 de copii din Africa de Vest și-au pierdut unul sau ambii părinți din cauza epidemiei de Ebola, iar mulți sunt respinși de rudele rămase în viață de teama unei contaminări, a informat luni UNICEF, citat de DPA.

Mulți copii din Guineea, Liberia și Sierra Leone se simt nedoriți și abandonați după moartea membrilor familiei lor și au nevoie urgentă de atenție specială și îngrijire, a completat UNICEF.

Orfanii sunt, de obicei, luați de către un membru al familiei extinse, dar, în unele comunități, frica legată de Ebola devine mai puternică decât legăturile de familie“, a declarat Manuel Fontaine, director regional al UNICEF pentru Africa Centrală și de Vest.

Numărul de copii orfani în urma epidemiei de Ebola este posibil să se dubleze până la jumătatea lunii octombrie, potrivit previziunilor ONU.

UNICEF a menționat că peste 2.500 de supraviețuitori ai Ebola din Sierra Leone, în prezent imuni la virus, vor fi instruiți pentru a avea grijă de copiii aflați în carantină.

Peste 6.500 de persoane au fost infectate și circa 3.100 au murit de la izbucnirea epidemiei la sfârșitul anului trecut în Guineea, potrivit celor mai recente date ale Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

1

  • Stirile ProTV (5-6 oct.):

Expert american in securitate: Cum ar putea folosi teroristii din Statul Islamic EBOLA ca arma biologica

Statul Islamic sau alte organizatii teroriste ar putea folosi Ebola ca arma biologica, folosind oameni infectati care sa disemineze virusul prin intermediul sistemului international de transport aerian, a afirmat un expert american.

“Individul expus la virusul Ebola ar fi purtatorul”, a declarat pentru Forbes capitanul Al Shimkus, profesor de Afaceri de Securitate Nationala la Naval War College din Statele Unite. “In contextul activitatii teroriste, nu este prea sofisticat sa se ajunga la urmatorul pas, pentru a folosi oameni ca purtatori” ai virusului, a explicat profesorul, care preda un curs privind razboaiele chimice si biologice.
Shimkus a precizat ca gruparea Stat Islamic ar putea trimite cativa agenti in regiunea din Africa de Vest afectata de epidemia de Ebola, pentru a se expune intentionat la virus, dupa care acestia ar putea interactiona cu cat mai multe persoane din tara vizata. Totusi, daca teroristii ar incerca sa raspandeasca Ebola in state occidentale ca SUA, Shimkus nu crede ca virusul s-ar inmulti exponential, deoarece sistemele de sanatate avansate sunt echipate, teoretic, pentru a identifica, izola si stopa virusul.

Africa de Vest se confrunta cu cea mai grava epidemie de Ebola de la identificarea virusului in 1976, care s-a soldat cu 3.439 de morti din 7.478 de cazuri inregistrate in cinci tari (Sierra Leone, Guineea, Liberia, Nigeria, Senegal), potrivit ultimului bilant al Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) realizat la 1 octombrie si publicat vineri. Rata medie a mortalitatii in cazul Ebola este de 50 la suta, dar in lipsa unui tratament medical ar putea ajunge la 90 la suta, potrivit OMS. Febra hemoragica se transmite prin contact direct cu fluidele corporale ale unui bolnav. […]

Expertii au realizat o harta a raspandirii virusului Ebola. Cand ar putea ajunge in Franta si Marea Britanie

Epidemia de Ebola ar putea ajunge pana pe 24 octombrie in Franta si Marea Britanie. Avertismentul vine de la expertii care au analizat harta raspandirii acestui virus si datele companiilor aeriene privind zborurile efectuate.

Potrivit expertilor care au analizat harta raspandirii acestui virus si datele companiilor aeriene privind zborurile efectuate, probabilitatea de aparitie a virusului Ebola in Franta pana la 24 octombrie 2014 este estimata la 75 la suta, iar in cazul Marii Britanii – la 50 la suta.

De asemenea, exista un risc (de 40 la suta) ca virusul va afecta Belgia, conform unui studiu publicat initial in revista PLoS Current Outbreaks. Nu exista o lista exacta (a tarilor care sunt vizate de riscul de raspandire a virusului), este vorba de o probabilitate, a declarat Alex Vespignani, expert in antropologie biologica la Universitatea din Boston. El a apreciat ca traficul aerian este un catalizator pentru raspandirea epidemiei”.

Potrivit studiului realizat, probabilitatea de propagare a virusului Ebola in Spania si Elvetia a fost estimata la 14 la suta.

Ebola

Intre timp, pacientul cu Ebola aflat in carantina la Dallas, in Statele Unite, e in stare critica. El NU a primit tratamentul experimental ZMapp, pentru ca s-au epuizat toate dozele existente.

Imigrantul liberian Thomas Eric Duncan – prima persoana testata pozitiva cu virusul Ebola pe pamant american – s-a infectat, cel mai probabil in Liberia, cu cateva zile inainte de a se intoarce in Statele Unite. Duncan ar fi incercat, acolo, sa obtina spitalizarea unei bolnave – fata celui care il tinea in chirie, la periferia capitalei liberiene Monrovia. Femeia, insarcinata, a murit intre timp si, inainte sa se stinga, a contaminat cel putin patru persoane. Duncan n-a declarat nimic autoritatilor prin aeroporturile pe unde a trecut. A sosit in Statele Unite pe 20 septembrie, dupa o calatorie de 28 de ore din Liberia, via Bruxelles – cand a schimbat trei avioane si a trecut pe trei continente.

Dupa o prima vizita la spital, cand a inceput sa se simta rau, i s-au prescris antibiotice si a fost trimis acasa, chiar daca i-a spus unei asistente medicale ca vine din Liberia. Abia pe 28 septembrie a fost pus in carantina.

Thomas Frieden, directorul Centrului pentru controlul maladiilor:
“Speram ca pacientul din Dallas se va insanatosi. Dar am inteles ca starea lui s-a agravat.”

Mai ales ca n-a avut sansa sa primeasca tratamentul experimental ZMapp, considerat de unii drept leacul minune pentru combaterea teribilei maladii.

Thomas Frieden, directorul Centrului pentru controlul maladiilor:
“Sunt trei antibiotice specifice, dar au fost foarte putine doze in lume si, inteleg, ca stocul s-a epuizat. Dureaza mult pana sa poata fi obtinute altele si nu vor fi disponibile prea curand”.

Dintre persoanele cu care a intrat in contact Duncan, dupa intoarcerea in America, 10 raman sub supravegherea stricta: li se masoara permanent temperatura si sunt testate de doua ori pe zi pentru semnele infectiei cu virusul Ebola, pana la sfarsitul perioadei maxime de incubatie de 21 de zile.

Sambata, 4 octombrie, pe aeroportul din Newark, un avion cu 250 de pasageri a fost blocat doua ore pe pista din cauza unei false alerte de Ebola. La bord era un pasager care a avut temperatura si stari de voma pe durata zborului de la Bruxelles. La sosire a fost examinat de medici si testat si, pana la urma, s-a stabilit ca nu era infectat cu virusul mortal.

Vedeti si:

***

 


Categorii

America, Batalia pentru resurse, Opinii, analize, Razboiul impotriva populatiei, Teroarea "terorismului", Vaccinuri / legea vaccinarii obligatorii, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

7 Commentarii la ““RAZBOIUL” IMPOTRIVA EBOLA. Industria farmaceutica pregateste noi VACCINURI EXPERIMENTALE, SUA trimite … TRUPE MILITARE ca sa combata “AMENINTAREA GLOBALA”

  1. O întrebare circulă pe Net:

    ” Was the “Ebola virus” made in a Lab? Opportunistic Infections and Opportunistic Encryption”/By Michael Hoffman.

  2. Duncan a murit… Dumnezeu sa-l ierte si sa speram ca nu a infectat si alte persoane. Un dr. African a incercat cu ani in urma un experiment. a facut transfuzii de singe de la pacientii care a supravietuit Ebola la cei bolnavi… 8 din 9 s-au insanatosit. Dar despre asta NU se vorbeste sau se dau explicatii de-a dreptul stupide cum ca in acest experiment nu fost folosit si un alt grup placebo. Prostia nu are margini chiar Cind este vorba de vieti omenesti.

    De asemenea Unii doctori spun ca nano silver ar putea fi o solutie, dar iar politicul si ignoranta intervine…

  3. Pingback: O PARANOIA IN FACERE. Gen. Dempsey, seful Statului Major SUA: virusul EBOLA se poate TRANSMITE si prin AER/ Controale in aeroporturile din Europa, activarea procedurilor de urgenta in SPANIA - Recomandari
  4. Pingback: VIRUSUL ZIKA, EUGENIA SI SARACIA. Care e cauza epidemiei de microcefalie din America Latina? | Cuvântul Ortodox
  5. Pingback: Și dacă noua epidemie din CHINA este (și) un MARE EXPERIMENT SOCIO-POLITIC care ne arată cum va arăta DICTATURA VIITORULUI?
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare