CORPORATIILE VACCINURILOR nu se lasa: Ministerul Sanatatii vrea sa reia CAMPANIA HPV/ Raport oficial: vaccinurile impotriva GRIPEI PORCINE sunt asociate cu NARCOLEPSIA

29-01-2013 6 minute Sublinieri

După toate controversele de acum cinci ani, campania de vaccinare împotriva HPV ar putea fi reluată din primăvară, anunță Ministerul Sănătății.

De data aceasta, pentru a nu mai lăsa loc de speculații, părinții vor fi informați în detaliu cu privire la beneficiile vaccinării, mai ales că studiile au dovedit că este sigur și nu provoacă efecte adverse severe. „Profilul de siguranţă al vaccinului anti-HPV a fost evaluat în peste șase studii clinice, iar numai 0,2% din persoanele vaccinate au raportat reacţii adverse la locul injectării, reacţii comune oricărui tip de vaccinare. Aceasta demonstrează o tolerabilitate bună a vaccinului, care este recomandat de diferite societăţi profesionale recunoscute mondial: Societatea Americană de Cancer, Academia Americană de Pediatrie, Colegiul American al Ginecologilor etc.”, a subliniat medicul ginecolog Ruxandra Dumitrescu.

Vaccinul asigură protecție împotriva bolilor determinate de tulpinile HPV 6, 11, 16 şi 18 (responsabile de cancerul de col uterin) şi se adresează în general femeilor cu vârste cuprinse între 9 şi 45 de ani. Vaccinul este însă recomandat cu precădere fetelor sub 15 ani, în cazul acestora eficiența fiind de 99%. Vaccinarea, alături de testarea Babeş Papanicolau, ar putea scădea riscul apariţiei cancerului de col uterin cu până la 94%, a adăugat medicul Ruxandra Dumitrescu.

Peste 20 de ţări din cadrul Uniunii Europene desfăşoară în acest moment campanii de vaccinare împotriva HPV, inclusiv Bulgaria şi Cehia, care au lansat anul trecut programe naționale de imunizare. Până în prezent, aproximativ 150 milioane de doze de vaccin anti-HPV au fost administrate în întreaga lume şi numărul este într-o continuă creştere.

În anul 2008, Ministerul Sănătății a cumparat peste 270.000 de doze de vaccin HPV în valoare de 24 de milioane de euro.Campania viza vaccinarea a peste 110.000 de eleve cu vârste cuprinse între 12-14 ani, însă doar 2600 au fost, în final, vaccinate. În 2009, ca să nu rămână cu serurile care se apropiau de expirare, campania a fost extinsă și la fetele peste 15 ani și chiar și femeilor peste 24 de ani. Paguba totală trece de 3 milioane de euro.

În țara noastră, 40.000 de femei suferă de cancer de col uterin, iar 3000 de cazuri noi sunt depistate anual, de 16 ori mai mult decat media europeană.

Vezi detalii despre aceasta campanie murdara de propaganda pentru profitul producatorilor vaccinului anti-HPV si despre asa-zisa “siguranta” a acestor produse:

S-a gasit o legatura intre vaccinul impotriva gripei porcine si imbolnavirea de narcolepsie a mai mult de 800 de copii si adolescenti europeni, starnind dezbateri asupra riscului imunizarii. Centrul European pentru Prevenirea si Controlul Bolilor (ECDC) a studiat efectele vaccinului Pandemrix in opt tari europene, dupa inmultirea cazurilor de narcolepsie printre copiii vaccinati in perioada pandemiei de gripa porcina din anii 2009-2010.

Atat Suedia, cat si Finlanda s-au confruntat cu o raspandire a bolii legate de somn de cand vaccinul a fost pentru prima oara aplicat copiilor. Guvernele ambelor tari au tinut sa sublinieze ca vaccinul folosit in ambele cazuri a fost Pandemrix. In Suedia, aproape 200 de copii cu varste intre 4 si 19 ani au dezvoltat narcolepsie dupa primirea vaccinului, in Finlanda numarul lor fiind 79.

Unul dintre acesti copii, Emelie Olson, in varsta de 14 ani, a povestit Reuters despre efectele paralizante pe care narcolepsia le-a avut asupra vietii ei: “La inceput nici nu mai vroiam sa traiesc, acum am invatat sa tratez lucrurile mai bine.”

Narcolepsia este o boala neurologica asociata somnului, cauzand adormirea necontrolata a celor afectati, facandu-i sa se simta foarte molesiti, ducand in cazurile extreme pana la halucinatii, paralizie in timpul somnului si cataplexie – o pierdere subita a fortei musculare.

Emotiile puternice pot declansa adesea cataplexia la narcoleptici, iar pentru Emelie, distractia este declansatorul emotional. “Nu pot sa mai glumesc sau sa rad cu prietenii mei, deoarece apare cataplexia si ma prabusesc.”

Cercetarile au dezvaluit ca unii oameni se nasc cu o gena numita HLA, ceea ce se traduce printr-un nivel scazut de hipocretina, un neurotransmitator care regleaza excitarea, starea de veghe si apetitul. Circa 25% dintre europeni au aceasta vulnerabilitate genetica, facandu-i susceptibili narcolepsiei. S-a descoperit ca Emelie are doar 15% din volumul normal de hipocretina, caracteristica specifica bolnavilor de narcolepsie.

Cercetatorii au inceput investigarea legaturii dintre posesorii de HLA si adjuvantul imunologic AS03, folosit de Pandemrix pentru stimularea sistemului imunitar. Unii cred ca AS03, efectul sau stimulator sau chiar insasi gripa H1N1 ar fi putut declansa izbucnirea narcolepsiei, boala considerata autoimuna.

Angus Nicoll, expert ECDC, crede ca e posibil ca si genetica sa-si fi jucat rolul, insa este probabil ca si factorii externi sa fi contribuit la declansarea bolii. “Da, exista o predispozitie genetica, insa acest fapt nu poate explica de unul singur tot fenomenul. A avut ceva de-a face si cu aceasta vaccinare. Daca a fost doar vina vaccinului si a predispozitiei genetice, sau a existat si un al treilea factor – precum o alta infectie – nu stim inca”, a declarat acesta pentru Reuters.

In ciuda conditiei Emeliei si a altora ca ea, ECDC nu a gasit o legatura statistica intre vaccin si incidenta narcolepsiei din Marea Britanie, Danemarca, Franta, Italia, Olanda si Norvegia. Totusi, cei familiarizati cu un studiu pe cale de a fi publicat in Marea Britanie, au declarat pentru Reuters ca tipare similare pot fi aplicate si copiilor de acolo.

Mai mult, studii independente ale cercetatorilor suedezi, finlandezi si irlandezi au concluzionat ca riscul de imbolnavire cu narcolepsie a crescut de la 7 pana la 13 ori pentru copiii vaccinati, in raport cu cei nevaccinati. Mai mult de 30 de milioane de oameni, din 47 de tari, au fost inoculati cu Pandemrix, vaccin produs de compania britanica GlaxoSmithKline in 2009. GSK spune ca au aparut 795 de noi cazuri de narcolepsie in Europa de la introducerea vaccinului.

Emanuel Mignot, unul dintre expertii mondiali in narcolepsie, platit de GSK pentru a investiga legatura dintre boala respectiva si Pandemrix, a declarat pentru Reuters ca exista o legatura evidenta: “Nu exista nicio indoiala in mintea mea ca Pandemrix a crescut incidenta narcolepsiei la copiii din unele tari – probabil in majoritatea tarilor”. ECDC a decis ulterior ca Pandemrix sa nu mai fie administrat tinerilor sub 20 de ani.

Cu nivelul sau de trai exceptional de ridicat, guvernul suedez a fost printre pionierii vaccinarii preventive, inoculand aproximativ 5 milioane de oameni – mai bine de jumatate din populatia tarii – chiar de la aparitia Pandemrix.

Goran Stiernstedt, oficial al sanatatii publice, care a ajutat la organizarea campaniei de vaccinare nationala, estimeaza ca s-a reusit salvarea a 30-60 de persoane. Luand in considerare cele 200 de cazuri de narcolepsie atribuite lui Pandemrix, Stiernstedt crede ca balanta risc-beneficiu este inacceptabila.

Insa problema analizelor risc-beneficiu este ca arata radical diferit atunci cand lumea se confrunta cu o pandemie capabila de a ucide milioane, decat atunci cand aceasta a iesit relativ neatinsa dintr-una ce s-a dovedit a fi mult mai blanda decat se crezuse initial.

David Salisbury, directorul guvernului britanic pe domeniul imunizarii, este totusi de parere ca analizele risc-beneficiu pot fi daunatoare in contextul amenintarii unei epidemii cu potential de ucidere a milioane de oameni. “In cazul unei epidemii severe, riscul mortii este mult mai ridicat decat riscul narcolepsiei”, a declarat acesta pentru Reuters. “Daca am petrece mai mult timp cu dezvoltarea si testarea vaccinului pe un numar foarte mare de oameni, pentru a vedea daca se imbolnavesc de narcolepsie, o buna parte din populatie ar putea fi moarta”. (!! – iata cum se justifica experimentul medical… si profitul rapid – n. razbointrucuvant). 

Organizatia Mondiala a Sanatatii afirma ca gripa porcina a omorat 18500 de oameni, pe cand un studiu publicat anul trecut declara ca cifra ar putea fi de pana la 15 ori mai mare.

***

Vezi si:


Categorii

Traduceri, Vaccinuri / legea vaccinarii obligatorii

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

13 Commentarii la “CORPORATIILE VACCINURILOR nu se lasa: Ministerul Sanatatii vrea sa reia CAMPANIA HPV/ Raport oficial: vaccinurile impotriva GRIPEI PORCINE sunt asociate cu NARCOLEPSIA

  1. Si iata cum unii incearca sa-si faca mica lor afacere din marea isterie a gripei porcine: http://www.evz.ro/detalii/stiri/virusul-care-a-cauzat-pandemia-revine-in-forta-in-romania-cum-au-ajuns-medicii-sa-afle-de-102.html

    Se așteaptă ca gripa să producă și în acest an sute de milioane de îmbolnăviri la nivel mondial, zeci de milioane de complicații și între 0.5 și un milion de morți cu toate vaccinările performante. Vârstnicii peste 65 de ani, copiii sub patru ani, gravidele și bolnavii cronic sunt cei mai vulnerabili în fața virusului.

    Aflați din suplimentul DOCTORUL zilei, distribuit marți împreună cu Evenimentul zilei și de pe doctorulzilei.ro, care sunt cele mai bune metode pentru a preveni îmbolnăvirea, cât de utilă mai e vaccinarea, cum să cureți casa sau mâinile pentru a reduce riscul de răspândire a virusurilor gripale, dar și cum să deosebești o gripă de o răceală.

    V-ati prins: doar daca cititi suplimentul evz aveti sanse sa scapati de pardalnica pandemie care secera milioane de vieti (and couting… fara numar!)… Si numai in supliment veti gasi remediile, vaccinurile, clinicile, doctorii potriviti pe care sa aruncati banii (si la care sa va lasati, uneori, si sanatatea sau macar imunitatea). C-asa-i in tenisul dintre clinici private si media, intre interesele corporate si puterea media.

    De pilda, grijulii nevoie mare, de pe siteul amintit, aflam importanta informatie ca schema de (dez-)imunizari din sistemul public are unele scapari “esentiale” acoperite, din fericire, de clinicile private: Vaccinarea copiilor, după schema oficială sau după cea suplimentară. CE IMUNIZĂRI ESENȚIALE nu sunt acoperite de stat

  2. Si uite-asa vaccinurile se vand ca painea calda, ca doar sunt “esentiale”, nu?
    “Ipohondria salveaza Romania!” este deviza lătrăilor de serviciu.

  3. si cine nu va fi ucis de virus, va fi ucis de vaccin

  4. stati pe aproape…urmeaza un text pe adevarul despre HPV…si apropo
    se cuvine un multumesc pentru preluarea cu incinerarea
    deci..MULTUMESC

  5. Mai nou Europa ne ofera “ingeri pazitori”: http://www.rtv.net/ingerii-pazitori–proiectul-inedit-al-unui-cercetator-roman-care-ne-va-ajuta-la-prevenirea-bolilor_63803.html
    Cu concursul unui roman-de care suntem mandri, bineinteles.

  6. Nichita Stanescu spunea intr-o poezie:,,Totul este invers totului.
    HPV aiurea la fetite.Am recomandat sa nu se faca.

  7. Pingback: Vaccinul anti-HPV RESPINS de tot mai multi americani - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  8. Pingback: Vaccin anti-gripa H1N1 ce favorizeaza NARCOLEPSIA si la tineri - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  9. Pingback: Incepe… un nou “sezon” de GRIPA PORCINA? De aceasta data Ministerul Sanatatii, prin Raed Arafat, NU VREA PANICA - Recomandari
  10. Pingback: VACCINUL ANTI-HPV: EFECTE SECUNDARE GRAVE manifestate la tinerele vaccinate in Columbia - Recomandari
  11. Pingback: “FETELE VACCINATE” – documentar danez despre EFECTELE NOCIVE ale VACCINULUI HPV. Medicii s-au alaturat ingrijorarilor exprimate de familii. “Profitul nu trebuie sa primeze in fata sanatatii!” | Cuvântul Ortodox
  12. Pingback: Propaganda pentru includerea VACCINULUI IMPOTRIVA HPV in programul national de imunizare!/ La Londra a avut loc lansarea partii a doua a documentarului despre EFECTELE NOCIVE vaccinului anti-HPV FETELE DE SACRIFICIU: DURERE SI SUFERINTA (Video)
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare