DETURNAREA PROTESTELOR PUBLICE CATRE SOLUTIA “ANTI-SISTEM”? Cum se ascunde regimul Basescu in spatele LOZINCILOR ANTI-POLITICA

18-01-2012 11 minute Sublinieri

sursa foto: ziuanews

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu: “Băsescu e în stare de orice şi va merge până la capăt”

Nu există decât o singură idee în tot ce a spus Boc după aşa-zisele discuţii cu USL: trasul de timp. Chiar această întâlnire cu Opoziţia, sesiunea extraordinară din Parlament, crearea unui Consiliu de nu ştiu ce, nu sunt decât tergiversări în speranţa că frigul îi va învinge pe oamenii din stradă.

Acestei tactici obstrucţioniste i se subsumează şi “decizia” revoltătoare a Curţii Constituţionale: Se amână! Ce motiv pot invoca aceşti domni în robă pentru a amâna încă o dată validarea sau invalidarea “comasatelor” lui Băsescu şi Boc? Au gâlci, îi doare capul, merg la un botez? O ruşine pentru cea mai înaltă instituţie de justiţie a ţării pe care istoria o va consemna.

Dacă se fac anticipate, se pune în pericol stabilitatea economică a ţării, zice Boc. Fals total, nutreţ pentru imbecili. Odată ce s-ar anunţa alegeri anticipate, demonstraţiile ar înceta. În caz contrar, ele pot continua până la greve, chiar grevă generală, ceea ce ar afecta, într-adevăr, economia.

Sau: şi cine să vină în locul ăstora, dacă se fac anticipate? Această întrebare pur şi simplu nu se pune, e lipsită de sens. În democraţie, alegerile se fac pentru a reduce tensiunile negative acumulate în societate în timpul unei guvernări. De aceea, ele se organizează periodic sau înainte de termen, nu doar atunci când va fi apărut un partid sau un politician mesianic, pe placul tuturor, care să-i înlocuiască pe cei de la putere.

Şi, în sfârşit: o să fie mai bine? Iarăşi, nu despre asta e vorba. Alegerile libere nu au fost inventate ca să garanteze laptele şi mierea a doua zi după vot. Ele sunt mecanismul care previne alunecarea în dictatură sau anarhie. Refuzând soluţia democratică a alegerilor anticipate, PDL se autocondamnă cu certitudine la o înfrângere politică devastatoare înainte de sfârşitul acestui an.

Mai rămâne de văzut cum se va întâmpla asta, căci o a doua certitudine e că Băsescu, cel care – vă mai amintiţi? – cerea în fiecare zi alegeri anticipate fără să fie vreun manifestant pe stradă, e în stare de orice şi va merge până la capăt.

Cristian Tudor Popescu este senior editor al ziarului Gândul

”Și dacă Băsescu și Boc demisioneză, pe cine puneți în loc?” ”Pe Antonescu sau pe Ponta?” ”Ori pe Dan Diaconescu?” Aceasta a fost una dintre întrebările primite cu insistență în ultimele zile și exprimată, de cele mai multe ori, cu bună-credință. Mai în glumă și mai în serios, am ajuns să răspund: ”pe Iliescu”. Pentru că încercam să-mi imaginez ce s-ar fi întâmplat dacă, în decembrie 89, o asemenea întrebare și-ar fi pus-o/le-ar fi fost pusă cei/celor care au ieșit în stradă: ”Șiii… în locul lui Ceaușescu pe cine o să puneți?”. Ar mai fi ieșit sub gloanțe pentru Iliescu?

O asemenea abordare maniheistă e greșită din start. Pentru că problema nu e ”cine” ar veni în loc, ci ”ce”. Și, doar după ce stabilești obiectivele (mai exact ce reprezintă acel ”ce”) poți căuta și oamenii care să-și asume credibil îndeplinirea lor. Din păcate, discursul public al acestor zile e puternic influențat atât de abordarea greșită (”dacă ești împotriva lui Băsescu, atunci ești fan Ponta sau Antonescu”), cât și de diversiunile cu ”ciumpalaci”, ”hipsteri”, ”huligani”, ”golani” etc.

Iar când se pune problema de analiză, vezi aceleași figuri învechite și ponosite, incapabile să-și schimbe discursul sau să facă efortul de a înțelege ceea ce se întâmplă (iar când vorbesc de ”figuri ponosite” nu mă refer la vârstă, ci la mentalitate și onorabilitate – un maxim al acestor zile a fost să-l văd la o televiziune pe Bogdan Naumovici, expertul manipulărilor corporatist-consumeriste dându-și cu părerea despre reacțiile și revendicările societății civile; penibilul situației a mai fost depășit doar de intervențiile publice ale lui Iulian Urban și Teodor Baconschi).

În cea mai mare parte a ei, mass-media a mai căzut un examen (poate unul dintre ultimele). Fie a acționat cu rea-credință, fie a căzut în capcana ”spectacolului” și a ”spectaculosului” întinsă cu ajutorul pietrelor, lacrimogenelor și protestelor. Și astfel, dezbaterea reală, legată de sistem, a fost marginalizată, iar vocile celor din piețe, celor care au cu adevărat ceva de spus și de adus în discuție au fost marginalizate.

Rețelele paralele de comunicare și-au făcut însă datoria, iar mesajele și revendicările reale au început să circule. Astfel, în ciuda diversității lor, o parte importantă a solicitărilor din piețe au început să se suprapună, iar o listă comună să ajungă la o primă fază care trece de ”Jos Băsescu!”, ”Jos Boc!”. Stoparea proiectului de la Roșia Montană, respingerea comasării alegerilor, depolitizarea TVR, sănătatea, Codul Muncii, educația sunt teme care se regăsesc și la Cluj, și la București, și la Timișoara, Brașov, Iași, Constanța, Deva. Pornind de la analiza/dezbaterea acestor puncte comune, discuțiile ajung, practic, la sistem. La reguli și principii ale acestuia (care nu țin de ideologii – care pot diferi de la o temă/revendicare la alta – ci de funcționare: implicarea și respectarea opiniilor specialiștilor, aplicarea legilor, respectarea procedurilor, modalități de control public eficiente (adevărata societate civilă).

Și doar când o asemenea dezbatere s-a încheiat și există un model (o viziune) asumat(ă) de societate se poate pune întrebarea: și, totuși, cine e capabil să gestioneze/implementeze un asemenea model? Iar dacă sistemul e viabil (începând cu mecanismele de control), poate să vină și Iliescu în locul lui Băsescu (chiar dacă, totuși, o asemenea alternativă n-ar fi cea mai de dorit).

  • B1TV: 

Emil Boc: Protestul din Piaţa Universităţii aduce mai mult a manifestaţie antisistem. Uneori este mai bine ca politicienii să tacă

Prezent marți la emisiunea „Sub semnul întrebării” difuzată de B1 TV, premierul Emil Boc a declarat referitor la protestele din ultimele zile, că ele seamănă cu o manifestație antisistem, la care niciun politician nu este agreat, dovadă stând evenimentele din ultimele zile, când protestatarii au scandat nu numai împotriva partidului de guvernământ, ci și împotriva celorlalte formațiuni politice.

În Piaţa Universităţii, niciun lider politic nu a fost şi nu este agreat, că este de la USL, de la PDL sau de la Partidul Poporului sau sunt persoane care vor să candideze la Primăria Capitalei. Nimeni, repet, nu a fost şi nu este agreat, sau cel puţin aceasta a fost impresia mea. Deci, aduce mai mult a manifestaţie antisistem, aşa cum este ea cunoscută în ţările occidentale, oameni care, pe bună dreptate, legitim, spun : «suntem sătui şi de cei de până acum, şi de cei de acum, şi de cei care vor să vină la putere, căutăm altceva»“, a declarat Emil Boc.

Întrebat de ce liderii PDL au ales să tacă în tot acest timp când oamenii protestau în Piața Universității, premierul Emil Boc a declarat.Eu cred că ce a fost important a fost mesajul autorităților statului. Politicienii, cred eu, este uneori mai bine să tacă”.

Întrebat dacă ar fi dispus să meargă să discute la faţa locului cu protestatarii, premierul a spus că trebuie analizat dacă o apariţie sau o declaraţie poate ajuta sau strica şi că el personal este adeptul „lucrurilor cumpănite”.

Protestele încep să vizeze întreaga clasă politică: De la “Jos Băsescu”, la “PDL şi USL, aceeaşi mizerie”. Lista revendicărilor (FOTO şi VIDEO)

Începute ca urmare a demisiei fondatorului SMURD, doctorul Raed Arafat, de la Ministerul Sănătăţii, manifestaţiile de stradă din ultimele zile încep să se contureze ca o mişcare nu doar anti-putere, ci şi ca un protest faţă de întreaga clasă politică.

Dacă la început au predominat doar sloganurile anti-Băsescu, dar şi anti-guvernamentale, cele mai des auzite sloganuri fiind “Jos Băsescu!” şi “Demisia!”, deja participanţii la proteste par să îşi extindă nemulţumirile. Lipsa unui lider al acestor mişcări, timidele încercări ale Opoziţiei de a confisca mitingurile, dar fără a avea prea mult succes, gama din ce în ce mai largă a revendicărilor duc manifestaţiile din ultima vreme înspre o noutate pentru societatea românească: un protest împotriva întregii clase politice.

“Toate partidele sunt compromise”

La mitingurile de luni deja s-au auzit sloganuri clare îndreptate nu doar împotriva puterii, ci şi împotriva întregii clase politice. La Cluj, aproape 600 de oameni au început să scandeze lozinci anti PDL, dar şi anti-opoziţie. “PDL şi USL, aceeaşi mizerie” s-a putut auzi pe străzile din Cluj, deşi iniţial printre manifestanţi erau şi câţiva lideri PNL. De asemenea, pe un banner se putea citi: “PDL + USL + UDMR = cancerul României”.

La Iaşi, mesajele scrise pe bannere variau de la „Vreau o ţară ca afară”  la „România are cangrenă: Toată clasa politică!!!”.
Foto: Mediafax

La mitingul de luni din Bucureşti au apărut bannere cu inscripţiile “Jos UDMR” şi “Toate partidele sunt compromise”. Pe un apel la manifestaţii în oraşul Codlea se poate citi: “Politicienii sau membrii partidelor (mai ales a celor parlamentare) nu sunt invitaţi să participe.

În aceste condiţii, mitingul anunţat de opoziţie pentru joi s-ar putea să nu fie neapărat în ton cu ceea ce pare a deveni un protest împotriva întregii clase politice. De altfel, deşi liderul PNL, Crin Antonescu, părea a fi un susţinător convins al organizării unui miting politic, preşedintele PSD, Victor Ponta, părea mult mai rezervat, declarând doar că “dacă oamenii vor dori să ieșim și noi pe stradă, o vom face. În acest context trebuie amintit şi că unele personaje care s-au afirmat la televizor şi care aspiră acum la privilegii politice au fost huiduite atunci când şi-au făcut apariţia în Piaţa Universităţii. Este vorba de Dan Diaconescu şi Irinel Columbeanu.

Lista largă a revendicărilor

– Întoarcerea lui Raed Arafat în Ministerul Sănătăţii (în ciuda faptului că subsecretarul de stat şi-a prezentat demisia din această funcţie şi nu a fost demis)

– Stoparea proiectului de minerit de la Roşia Montană

– Revenirea asupra Legii Educaţiei

– Desfiinţarea Taxei Auto

– Reacordarea indemnizaţiilor tăiate

– Trimiterea la închisoare a lui Mitică Dragomir sau Mircea Sandu

– Semnături pentru înfiinţarea Partidului Contribuabilului Român

Unul dintre suporterii dinamovişti care au participat la incidentele de duminică seară din Capitală a declarat luni pentru Mediafax că aşa-numiţii huligani nu au nimic “nici cu Băsescu, nici cu Arafat, nici măcar cu jandarmii“, ci au protestat faţă de Legea care prevede închisoare de la 2 la 5 ani pentru introducerea de torţe pe stadioane. “Nu a fost organizat nimic pe net, s-a profitat de faza asta cu Arafat şi am ieşit în stradă. Noi nu avem nimic nici cu Băsescu, nici cu Arafat, nici cu jandarmii măcar, noi am protestat faţă de Legea 4, pentru că o torţă poate să-ţi aducă 2-5 ani de puşcărie, e egală cu omuciderea“, a spus suporterul, care a dorit să-şi păstreze anonimatul.

Lozinci variate de la proteste

– „Spuneţi NU desfiinţării SMURD” – Craiova

– „Nu ucideţi SMURD!” – Iaşi

– „Vreau o ţară ca afară” – Iaşi

– „SMURD salvează oamenii, Băsescu îi omoară” – Iaşi

– „112 Urgenţă naţională. Salvaţi România!” – Iaşi

– „România are cangrenă: Toată clasa politică!!!” – Iaşi

– “PDL şi USL, aceeaşi mizerie” – Cluj Napoca

– “PDL + USL + UDMR = cancerul României” – Cluj Napoca

– „Jandarmeria apără hoţia” – Bucureşti

– „Pt. dreptate şi demnitatea de a fi român Nu e nevoie de aprobare!” – Iaşi

– „Salvaţi Roşia Montană” – Cluj Napoca

– „Alegeri anticipate!” – Timişoara

– “Mândru că sunt huligan – Libertate pentru suporteri” – Bucureşti

– “Jos UDMR” – Bucureşti

– “Toate partidele sunt compromise” – Bucureşti

Manifestanţii din Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, al căror număr a ajuns la aproximativ 600, au plecat, luni seară, într-un marş prin centrul municipiului Cluj-Napoca, scandând lozinci antiguvernamentale şi antiprezidenţiale şi având pancarte cu mesaje precum “PDL şi USL, aceeaşi mizerie”.

Peste 600 de persoane participante la protestul din Piaţa Unirii din Cluj-Napoca au pornit într-un marş pe Bulevardul Eroilor din centrul municipiului, spre Piaţa Avram Iancu, scandând “Jos Băsescu”, “Unitate naţională”, “Fără violenţă” şi “Jos Guvernul”, transmite corespondentul MEDIAFAX. Protestatarii au pancarte pe care scrie “PDL şi USL, aceeaşi mizerie” sau “PDL + USL + UDMR = cancerul României”. Ei mai scandează “Hai studenţii, hai studenţii”, “Pleacă, Băsescu, şi lasă-ne”.

Participanţii la marş sunt supravegheaţi de jandarmi, iar cei din faţa coloanei poartă un tricolor de mari dimensiuni.

Iniţial, peste 200 de persoane, între care membri ai PSD, PNL şi ai unor organizaţii de revoluţionari, s-au adunat în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, având pancarte pe care scrie “Nu se mai poate cu javrele”, “Jos Băsescu”, “Jos Guvernul”, “Demnitate pentru toţi”, “Jos şobolanii PDL” şi scandau “Boc şi cu ai lui, ruşinea Clujului”, “Jos Băsescu şi cu Boc”, “Jos Guvernul”, “Blonda, piticul şi chiorul au înfometat poporul”, “Băsescu la puşcărie”.

Manifestarea nu este autorizată. În cursul serii de luni, în cadrul acţiunii de protest sunt aşteptaţi să cânte interpreţii de muzică folk Ducu Hotima şi Emerich Imre.

Un sondaj CSOP realizat înainte de protestele izbucnite în ianuarie confirmă scăderea USL sub 50%, în vreme ce PDL se află în uşoară creştere, trecând de cota de 21%. Doar 10% dintre români mai au încredere în politică, iar personalitatea care se bucură de cea mai mare încredere, conform aceluiași, sondaj este Mugur Isărescu, cu 26%. Victor Ponta si Crin Antonescu au cote de incredere apropiate de Traian Băsescu. […]

Revoltele din ultimele zile arată o Românie antisistem, ajunsă într-un colaps al încrederii şi într-o criză a soluţiilor. „Adevărul“ radiografiază cauzele acestui tablou. […]

[…] Revolutia mea e in scandarile auzite zilele astea la Timisoara – “Ole, ole, noi uram partidele”, sau la Cluj – “PDL si USL, aceeasi mizerie”. Revolutia mea e cu acea mama care i-a spus fiicei sale “Mama, du-te la proteste daca stii de ce te duci. Daca nu stii, stai si suna-ti un prieten care are nevoie de o vorba buna. E mai valoros decat sa fii gura casca.”[…]

Elita politică a României din ultimii 20 de ani nu a dialogat suficient cu cetăţenii, dând dovadă de un fel de autism. Aprecierea îi aparţine ministrlui de Externe, Teodor Baconschi, care a fost desemnat de PDL, luni, responsabil pentru animarea dialogului cu societatea civilă.

„Elita politică, toate partidele create în aceşti ultimi 20 de ani, nu dialoghează suficient cu societatea”, a declarat Baconschi, citat de France Press. Evocând ,,stilul greoi al unui stat birocratic“, el a explicat această lipsă de dialog printr-un ,,anume autism al elitei politice pe durata acestor ultimi 20 de ani de după cădererea regimului comunist“. […]

 

Nota noastra:

Ce altceva poate sa faca o putere care si-a batut joc de oameni decat, in fata reactiei de revolta a celor de jos (mahalagiilor, viermilor, ciumpalacilor etc.), sa incerce sa se faca pierduta prin “intreaga clasa politica” si prin “sistemul” ultimelor doua decenii?

Mesajele canalelor media apropiate puterii, precum si reprezentantii ei de varf, pretind ca protestele, de fapt, sunt anti-sistem, ca sunt indreptate impotriva intregii clase politice si ca, astfel implicit, nu sunt doar ei VIZATI. Pentru ca in niciun caz nu vor admite ca ei sunt VINOVATI. Asadar, cine isi face iluzii ca cei de la putere se clatina, se inseala. Mesajul lor se traduce astfel:

Vinovata de starea actuala e intreaga clasa politica ce a guvernat PANA la noi si SISTEMUL creat.

Noi am fost cei care ne-am sacrificat pentru tara, incercand sa REFORMAM acest SISTEM precum si CLASA POLITICA.

Sigur ca aceste reforme NECESARE, care nu sunt POPULISTE, au provocat nemultumiri sociale.

Asa se face ca, din cauza sacrificiului nostru curajos, oamenii, PROSTI SI MANIPULATI DE TELEVIZOARE, protesteaza acum. Ei nu au inteles ca NOI suntem deasupra clasei politice, ca noi nu suntem politicieni, ci SUNTEM STATUL, suntem autoritatile.

Dar nu-i nimic, dupa ce va trece emotia primelor valuri de proteste, o sa facem oamenii sa inteleaga (oare cum…?) faptul ca revolta lor nu e impotriva noastra, ci IMPOTRIVA LOR. Impotriva politicienilor – a tuturor (dar nu neaparat impotriva lui Traian Basescu si a clicii sale). Impotriva sistemului (dar nu impotriva “reformei” si “modernizarii” neincetate). Impotriva americanilor (dar nu impotriva administratiei Obama), impotriva Tel-Avivului (dar nu impotriva Israelului), impotriva rusilor, a cui vreti voi (dar nu si a FMI sau UE).

Asa pregateste terenul actuala putere pentru urmatoarele mutari politice: eventualul guvern de tehnocrati, eventuala captare a protestelor de false miscari anti-sistem (“Alba-ca-Zapada” pregatita si anuntata din vreme de propagandisti sau activisti de baza ai regimului precum Sebastian Lazaroiu, Monica Macovei, Cristian Preda) cum sunt Noua Republica si Romania Juna.

Evident, aceasta manipulare a nemultumirilor intr-o directie “anti-sistem” nu putea fi pusa in aplicare daca nu exista un ferment de la care sa plece. Intr-adevar, multa lume e scarbita de “sistem”, de politicieni ce sa mai vorbim. Insa asta nu scuza nici naivitatea multora dintre noi si, cu atat mai putin, nu poate justifica activismul militant interesat al propagandistilor puterii.

Cand puterea incepe sa joace rolul “anti-sistem“, ar trebui sa fie clar pentru toti ca e o strategie care pregateste terenul pentru schimbare in conditiile si in beneficiul aceleiasi puteri. E clasica strategie a sistemului care joaca la doua maini. E strategia pe care a incercat-o regele Carol, cand a desfiintat regimul politic al partidelor interbelice si a incercat sa preintampine popularitatea legionarilor cu un soi de regim fascistoid. Dictatorul Carol al II-lea a fost un rege “anti-sistem”.

De altfel, regele Carol nu facea altceva decat sa dea curs unor tendinte manifestate pe plan european. Si Hitler, urcat in varful Germaniei pe baza votului popular, era “anti-sistem” si ataca vechiul regim politic german pentru ineficienta sa! El a reprezentat o speranta, o alternativa, pentru germani, pentru a scapa de marasmul “politicianismului”.

Dar mai aproape de noi, in anii ’90, aceeasi strategie a abolirii politicii in favoarea solutiei suprapolitice a fost aplicata de Iliescu. In fata protestelor fata de regimul sau” comunist cu fata umana”, fostul presedinte invoca retoric necesitatea unui “consens national”, un fel de uniune nationala, desi… el era cel dintai care il refuza in act, infierand proletar “golanii” din Piata Universitara si agitand placa revenirii mosierilor si “burghejilor”. S-a inconjurat si el de lideri cu aura de experti tehnici, populari, de la Petre Roman si pana la, ulterior, “specialistul” Teodor Stolojan – reciclat peste timp in “apostol” al “dreptei” liberale si apoi “populare” (basesciene). Insa Iliescu din acel timp niciodata nu a avut de partea lui ce are actuala putere, desprinsa din acelasi trunchi al sistemului comunist (actualul PDL provine din FSN-ul iliescian): sprijinul total al americanilor si al institutiilor globaliste. Si nu a ajuns sa aplice solutia ultima carlista, a unei dictaturi “anti-sistem”.

Or se pare ca noi spre asta ne indreptam. Daca in exterior contextul devine si el tot mai tulbure (Stratfor prezice o astfel de tulburare pe plan european), atunci putem asista la aplicarea unei SOLUTII ASA-ZISE (MINCINOASE) “ANTI-SISTEM”.

Care, la inceput, poate avea, de pilda, dupa modelul Greciei sau Italiei si pe baza unui consens popular, forma unui guvern de tehnocrati condus, poate, de Mugur Isarescu, sau alt “tehnocrat” low profile – de pilda unul al Angelei Merkel si al Clubului de la Roma (Calin Georgescu se tot “incalzeste” si el pe margine de cativa ani, cu sau fara Dan Puric drept vector de imagine) numai bun sa se inconjoare de tineri neprihaniti”, bine pregatiti si finantati pana acum tocmai de BNR si de sistemul bancar! Nu degeaba sunt scoase din maneca, “la pont”, sondaje perfecte in care romanii sunt dat ca fiind scarbiti de politica si atrasi de… guvernatorul BNR. Sigur, cine sa mai stea sa se gandeasca asupra faptului ca Isarescu este CEL MAI IMPORTANT OM AL SISTEMULUI, alaturi de Traian Basescu?

S-ar putea insa ca solutia anti-sistem sa nu se termine doar cu o guvernare a tehnocratilor masoni, membri ai Comisiei Trilaterale si ai Bilderberg. Poate ca vom asista si la o schimbare a intregului sistem politic care sa termine odata cu “politica” si cu “politicienii”. Un intreg regim…. “anti-sistem”! Adica un totalitarism. In ton cu genul de eurocratism in facere in Uniunea Europeana. 

Sa ne amintim si de faptul ca unii ar da orice, dar absolut orice, numai ca sa scape de Basescu, nestiind ce spun:

E timpul sa ne aducem aminte de modul in care Marturisitorul Ioan Ianolide privea retrospectiv perioada interbelica. Da, o perioada marcata de coruptia si de venalitatea politicianismului burghez. Dar, dupa prigoana carlista, antonesciana si, in cele din urma, comunista, fostul membru al Fratiilor de Cruce regreta disparitia sistemului politic partinic din perioada interbelica pentru ca… vazuse cu ce fusese inlocuita.

In concluzie, e necesar, e moral, e vital sa doresti caderea lui Basescu: mai mult: e “racoritor”, e descatusant sa strigi Jos Basescu, dar… sa privim si mai departe. Cu rugaciune si trezvie insutita!

Legaturi:

*

*


Categorii

Dezinformari, hoaxuri, diversiuni, manipulari, Opinii, analize, PROTESTE ROMANIA 2012, Razboiul impotriva Romaniei, Revolte populare, revolutii, Uniunea Europeana, globalizare, guvernarea europeana (UE)

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

176 Commentarii la “DETURNAREA PROTESTELOR PUBLICE CATRE SOLUTIA “ANTI-SISTEM”? Cum se ascunde regimul Basescu in spatele LOZINCILOR ANTI-POLITICA

VEZI COMENTARII MAI VECHI << Pagina 5 / 5 >>

  1. admin
    Lamuriti-ma si pe mine va rog….in ce masura poate fi Monarhia un rau mai mic sau mai mare ? este adevarat ca Monarhia ar fi distructiva pentru tara asa cum zic unii “patrioti” ? se spune ca Romania a dus-o cel mai bine sub monarhi. Ca au fost dinastii straine la carma, asta e un alt discurs. De ce totusi tarile care au forma de guvernamint monarhica au ramas aproape cu fruntea sus si sunt cele mai neafectate de “criza” ?

  2. @petra:
    Insa… mai ales pentru cineva mai obisnuit cu politica, inclusiv dintr-un punct de vedere mai academic/tehnic, deceptiile astea sunt cam surprinzatoare. Inseamna ca suntem tare predispusi la iluzii si la amageli, pe undeva.

  3. @Marian exNorvegia:

    Si monarhia poate fi un rau mai mic. Un motiv simplu ar fi ca o monarhie constitutionala ar impiedica autocratizarea regimului. Premierul este important in monarhiile constitutionale dar, oricat de puternic ar fi si oricat de decor ar fi regele, nu ar putea, sau i-ar fi mult mai greu, sa imprime o autocratie dupa chipul si asemanarea sa. Iata, asadar, un motiv – un echilibru mai mare din punct de vedere al regimului politic.

  4. Da, un echilibru si nu numai atit….parerea mea este ca ar fi cea mai buna solutie (fiind vazuta ca cel mai mic rau la momentul de fatza). Reinstaurarea Monarhiei ar linisti pe toata lumea si ar trimite la munca campului jumatate din armata de politicieni si catzei politici din tot aparatul de stat. In plus , eu cred ca asta ar reda intr-o oarece masura increderea romanilor in valorile lor , demnitate si onoare, daca mai este totusi posibil asa ceva in zilele noastre. Oricum, noi tot vorbim aici de USL, PDL, monarhie, Base, Antonescu etc, etc sperind ca cineva fara pata sa vina la putere, un salvator, un om moral bla bla bla. Nu se va schimba nimic !!! atita timp cat noi, oamenii comuni continuam sa ne barfim, sa ne uram, sa ne invidiem, sa ne sapam pe la spate, sa ne muscam si distrugem…..atita timp cat vom continua sa fim mojici, grosolani, nesimtiti, indiferenti, lenesi, hoti, vanzatori si tradatori de frati si prieteni, ucigasi de copii si straini de Dumnezeu, ce poate face acel om care vine la putere ? ce poate face un monarh ? ce pot face 10 intelepti care ar veni la putere ? aaaa…ar putea face ceva : sa pedepseasca cu inchisoarea sau cu moartea toate aceste infectii. Dar in acest caz, ar trebui sa fie condamnata cam 80% din populatie, sau cealalta varianta….un astfel de conducator, ar sfirsi la stilpul infamiei ca condamnat ca un dictator vinovat de genocid….genocidul pacatosilor :)) glumesc si nu as vrea sa fiu acuzat de extremism. Concluzia : schimbarea inimii noastre este cheia….sa-l cautam acolo pe Hristos, cel care a r trebui sa fie singurul Imparat al inimii noastre. Atunci nu am mai astepta “salvatorul”.

  5. Scuze ptr cacofonii si greseli….oboseala. Noapte buna si Doamne ajuta !

  6. @ admin

    “Premierul este important in monarhiile constitutionale dar, oricat de puternic ar fi si oricat de decor ar fi regele, nu ar putea, sau i-ar fi mult mai greu, sa imprime o autocratie dupa chipul si asemanarea sa”.

    Exista totusi si exceptii:

    Canadian PM: O sa apar Israelul “cu orice pret”:

    http://www.youtube.com/watch?v=AUfFdhIOoQM

    PS: vizionati pana la min. 2:30, dupa aia o da pe franceza.

  7. @Victor:

    Nu prea are legatura? Ideea nu este ca nu ar exista premieri care sa ia decizii aiurea, ci ca monarhia e, in general (nu la modul absolut, sa ne intelegem), un factor care poate, in principiu, sa impiedice transformarea unui regim politic in autocratie personala. In acest sens, foarte multa lume a auzit de Orban si chiar si de Basescu. Dar cred ca nici candidatii la prezidentiale in SUA nu stiu cu il cheama pe premierul canadian. Poate e mai clar acum. 🙂

  8. Da, dar ceea ce am vrut sa evidentiez este ca si Basescu, Orban, Harper, etc., au un numitor comun, adica au aceeasi “consilieri” care ii ghideaza de sub masca anonimatului.

    Ca la unii sa observa mai clar ca la altii, asta e altceva. Agenda de lucru e cam aceeasi. Nu degeaba se folosesc termenii de: “global threat”, “global economy”, global agenda” “global/mainstream media”,etc. Restul, e de fatada, ca sa faca priza la public. Monarhie consitutionala, republica semiprezidentiala, prezidentiala etc., au ramas doar niste nume generice. In spatele lor se afla acelasi sistem de guvernare global, numai ca nu este inca pe fata. Altminteri pe ce infrastructua se va ridica faimoasa si mult dorita si asteptata NWO a elitelor planetare?

    “ci ca monarhia e, in general (nu la modul absolut, sa ne intelegem), un factor care poate, in principiu, sa impiedice transformarea unui regim politic in autocratie personala”.

    Candva da, asa a fost. Dar eu ma refeream strict la ora actuala.

    PS: o sa ma opresc aici pe tema acestui subiect,cred ca la urma urmei vom ramane fiecare cu parerea lui 🙂

  9. Scuzati ca revin ( am zis ca o sa ma opresc) am uitat insa sa mai adaug ceva, de altfel destul de important. Am vrut sa-l inserez in comenatariul anterior, dar m-am grabit si am uitat. Cred ca stiti acest clip dar, m-am gandit ca m-ar ajuta sa exprim mai clar ce am inceput in mesajeul anterior. E vb. despre acest clip:

    Pe 10 octombrie 2007,la Hotelul Hilton din Tel-Aviv, Simon Peres declară că Israel cumpără Manhattan, Ungaria, România şi Polonia:

    http://www.youtube.com/watch?v=ohtU7x6dKb8

  10. Pingback: IMPREUNA 2012 cu Bogdan Naumovici, pentru Rosia Montana si privatizarea statului: ALTA DIVERSIUNE “ANTI-SISTEM”, VERSIUNEA CORPORATISTA - Razboi întru Cuvânt
  11. Pingback: BASESCU MERGE PANA LA CAPAT, adica pana la VARSARE DE SANGE? Pericolul unei DICTATURI adevarate, satanice si sangeroase. PENTRU CE NE RUGAM? - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  12. Pingback: PARINTELE IUSTIN PARVU DESPRE PROTESTELE DE STRADA DIN ROMANIA (video) - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  13. Pingback: Trei ganduri post-electorale: NEOLIBERALISMUL USL, JELANIA ”EUROPENISTILOR” SI ORIZONTUL ANTI-SISTEM - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  14. Pingback: ActiveWatch vs. Razbointrucuvant (II). CORNEL VILCU insista in atacarea FLAGRANT NECINSTITA SI DIVERSIONISTA a siteului nostru, folosind CLASICA STRATEGIE A STIGMATIZARII TOTALITARE - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  15. Pingback: REPUBLICA PROCURORILOR si pericolul pierderii increderii in democratie - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  16. Pingback: CUM SA PORNESTI O REVOLUTIE [video]. Film documentar subtitrat in romana despre TACTICILE REVOLUTIILOR MODERNE - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare