BARLADUL IN PERICOL. Dezinformarea, cinismul si tupeul “GUVERNULUI CHEVRON”: “Taceti din gura!” (VIDEO). Al doilea M.R.U., lobbystul VICTOR PONTA dicteaza “drumul corect”, cerand SA NU SE TINA CONT de impotriviri!

30-05-2013 12 minute Sublinieri

TOATA CLASA POLITICA NE-A VANDUT VIETILE PE NIMIC

Pesedisti, liberali, “conservatori”, băsisti si… analisti canta la unison ARIA PROSTIRII IN FATA A POPORULUI “NEINFORMAT”

32479basescu-ponta-si-antonescu-1

*

VEZI SI:

***

BARLADUL in pericol din cauza gazelor de sist (1/2) – dezbatere



BARLADUL in pericol din cauza gazelor de sist (2/2) – dezbatere



Nota noastra:

Faptul ca tema exploatarii gazelor de sist este in atentia unei televiziuni care merge chiar la Barlad pentru a organiza un fel de dezbatere pe aceasta tema este un lucru bun. Insa, cu toate acestea, ideea de “dezbatere” pe marginea acestui subiect, in momentul in care actuala putere, in frunte cu premierul Ponta care ne arata unicul “drum corect” – ca un adevarat orwellian detinator al “Ministerului Adevarului” -, drum pe care s-au inscris “SUA si tarile europene” (care tari, oare si surata intru socialism Franta, care tocmai ce a spus NU ferm gazelor de sist?) secondat de toti uselistii, in par, care s-au aliniat ordinului lobbistic fara exceptie, practic, este pur si simplu derizorie. Cand cei care au puterea manipuleaza si dezinformeaza in serie, cand unii jurnalisti si formatori de opinie aserviti si vechi agenti de influenta (precum Bogdan Chirieac) declara, cu maximum de cinism ca “da, exista un risc major pentru cresterea numarului de cancerosi, dar o sa castigam 10 miliarde de dolari de an…”, atunci ce fel de dezbatere mai poti avea?! Viata oamenilor este o biata “victima colaterala”, atunci cand “interesele strategice” o cer?!

In plus, asa cum se poate intelege din documentarul Cerul este roz, continuarea Gasland, insasi ideea de dezbatere este, la nivel public, o victorie a PR-ului industriei gazelor de sist. Pentru ca riscul enorm de mediu, in special poluarea surselor de apa, este pur si simplu un FAPT. Iar faptele se CONSTATA, nu se discuta. Faptele exista sau nu! Dezbaterea ar insemna, practic, in acest caz, detalierea riscurilor si a efectelor pe care exploatarea o are asupra localnicilor.

Bineinteles insa ca prima tactica folosita in acest razboi propagandistic dus de guvernul aflat la ordinele Chevron (guvernul Chevron, mai pe scurt) este diversiunea – in sensul abaterii atentiei de la FAPT: riscul enorm al contaminarii surselor de apa. Contaminezi sursa de apa, ai nenorocit pamanturile, culturile, agricultura, oamenii si localitatile. Un alt FAPT este ca Romania nu se va alege cu NIMIC SUBSTANTIAL din punct de vedere economic in urma exploatarii acestor gaze. Nici aceasta nu e o opinie, ci pur si simplu o realitate logica ce decurge din termenii in care se desfasoara exploatatia.

Cel mai probabil o sa asistam la abuzuri din ce in ce mai mari, inclusiv la nivel “comunicational”, la mult mai multe episoade de genul acelui “Taceti din gura!” pe care seful CJ Vaslui, Dumitru Buzatu, l-a aruncat agresiv barladenilor prezenti la dezbaterea de la Realitatea TV. Pe de alta parte, trebuie sa fim constienti ca multe ONG-uri “civice” sau “ecologiste” care incearca sa se foloseasca de astfel de situatii potential explozive social, cum sunt Rosia Montana si gazele de sist, sunt formate din activisti anticrestini, de tip Remus Cernea. Nu inseamna ca toti ecologistii sunt astfel sau ca toti trebuie sa fie pravoslavnici, insa unii, cum e cazul lui Cernea, chiar au ca misiune reala nu atat rezistenta anti-corporatii, cat lupta cu Biserica. Bla-blaul televizionistic pe tema gazelor de sist (sau a Rosiei Montana) este doar o oportunitate de legitimare si de credibilizare publica pentru ei, in vederea realizarii adevaratei lor agende, anticrestine si antinationale, acolo unde isi pun la bataie toata energia si resursele. In plus, la nivel social acestia sunt zero, lucru care se vede limpede, pe teren, chiar in cazul Barladului, unde rezistenta principala este dusa prin intermediul Bisericii, marele dusman al acestor ideologi. La fel de indezirabili in aceasta ecuatie ar fi si extremistii de la celalalt capat ideologic, care ar cauta sa-si faca reclama (sau sunt trimisi sa provoace si sa compromita?) pe aceeasi tema si, de fapt, pe oricare tema de interes social sau religios.

In Barlad, un rol cheie in rezistenta anti-Chevron (si pro-viata) il au preotii care vor fi si ei, fara indoiala, din ce in ce mai supusi presiunilor. In aceste momente dificile, cand barladenii se vad tradati de alesii locali si de autoritatile centrale, poate e momentul sa se recurga la ajutorul celei care este Aparatoare a Moldovei: Cuvioasa Parascheva. O procesiune cu Sfintele Moaste ale Cuvioasei la Barlad ar avea darul de a mobiliza si de a intari spiritul de rezistenta al oamenilor. Caci la vremi de incercare, la plagi de lacuste sau la seceta, poporul nostru a recurs mereu la ajutorul sfintilor. Altfel, daca ne punem nadejdea doar in rezistenta civica, si aceea impreuna cu activistii anticrestini si cu destui oportunisti fals ecologisti, s-ar putea sa nu fie deloc de ajuns… Mai ales cand Puterea are de gand sa treaca, la figurat vorbind, cu tancul autoritarismului peste absolut orice impotrivire colectiva, pentru ca… singura ea, Puterea, ingenuncheata in fata Stapanului American, stie “drumul corect”…

Mii de oameni au ieşit luni pe străzile Bârladului, pentru a se opune explorării şi exploatării gazelor de şist. Subiectul a fost dezbătut pe larg în cadrul emisiunii “Realitatea la raport”, transmisă în direct de la Bârlad. Au participat şi specialişti care au enumerat câteva dintre riscurile exploatării gazelor de şist. Profesorul universitar Vlad Codrea, de la Facultatea de Geologie, spune că unul dintre pericolele principale este cel legat de contaminarea apei.

“Am fost întotdeauna un om care a promovat exploatarea resurselor minerale. Resursele minerale sunt importante pentru dezvoltarea României. Gazul de şist se numără printre aceste resurse. Suntem cu toţii de acord. Dar ceea ce ne îngrijorează pe noi acum sunt chestiuni legate de tehnologia extracţiei acestui gaz de şist. Respectiv, de fracturarea hidraulică şi de toate inconvenientele aferente acestei tehnologii. Pericolele care planează sunt cele referitoare la contaminarea apei, atât a apei subterane, cât şi a apei de suprafaţă. De ce? Pentru că oricât am fi de precauţi, există întotdeauna un factor de risc care este legat de posibilitatea de evadare necontrolată a gazului spre suprafaţă. Şi la gazele convenţionale se întâmplă aşa ceva. Există suprafeţe foarte mari blocate de aceste sonde de gaz de şist. Ar mai fi cantităţile enorme de apă utilizate în această tehnologie care merg de la 30.000 de metri cubi în sus. Distrugerea infrastructurii mă pune pe mine pe gânduri pentru că avem antecedente în zona Clujului cu o altă companie americană care ne-a demonstrat că poate şi a distrus infrastructura”, a spus Codrea.

Profesorul doctor Nicolae Anastasiu, de la Facultatea de Geologie a Universităţii Bucureşti, susţine că este nevoie de o evaluare corectă care poate fi făcută de un geolog.

“Riscurile unor astfel de activităţi se reflectă asupra mediului şi, implicit, asupra oamenilor. Trebuie să înţelegem că avem nevoie de o cunoaştere a teritoriului şi de o evaluare corectă a resurselor pe care le avem. Aceste lucruri ar trebui să le facă un geolog”, a spus Anastasiu. Mii de oameni au ieşit luni pe străzile Bârladului, pentru a se opune explorării şi exploatării gazelor de şist. Ei se tem că metoda fracturării hidraulice, folosită de compania americană Chevron pentru exploatarea gazelor de şist, va afecta pământul, pânza freatică şi implicit le va afecta viaţa.

Ponta îi cere ministrului Mediului să nu se lase influenţat de campanii împotriva gazelor de şist

Premierul Victor Ponta i-a cerut ministrului Mediului, Rovana Plumb, să nu se lase influenţată de campanii împotriva intereselor ţării de a explora noi surse de energie, arătând că România trebuie să fie o ţară care îşi înţelege interesele strategice, cu respectarea normelor de mediu. “Doamna ministru Plumb, cu respectarea tuturor normelor de mediu, însă trebuie să mergem mai departe pe drumul corect pe care au mers Statele Unite ale Americii şi merg ţările europene, acela de a explora noi surse de energie, repet, cu respectarea tuturor normelor de mediu, cu informarea corectă a populaţiei, dar fără a ne lăsa totuşi influenţaţi indiferent de ce fel de campanii şi indiferent de unde sunt aceste campanii purtate. E vorba de securitatea energetică a României, de interesul nostru pe termen mediu şi lung şi e vorba dacă vrem în continuare să fim dependenţi de importul de gaze din Rusia, de unde vin ele, sau dacă vrem să fim noi producători de energie şi să exportăm”, a spus Ponta ministrului.

El a arătat că România trebuie să fie o ţară care îşi înţelege interesele strategice. Săptămâna trecută, după ce a participar la lucrările Consiliului European privind sectorul energetic, premierul Victor Ponta a declarat că instituţia comunitară are opţiunea de a permite statelor membre să îşi adapteze legislaţia pentru a încuraja explorarea şi exploatarea gazelor de şist, cu respectarea standardelor de mediu. El a arătat că, pentru securitatea energetică, în urma discuţiilor de la Bruxelles, România poate nu doar să identifice noi resurse de energie, dar şi să ia toate măsurile necesare pentru a-şi asigura independenţa de importuri din Rusia şi a deveni un exportator de energie în regiune.

  • Jurnalul:

Petru Calapodescu: Gaze şi ceaţă

Contrariază puternic înverşunarea cu care o serie de înalţi oficiali guvernamentali, inclusiv premierul, şi-a schimbat brusc, acum câteva luni, optica în privinţa exploatării gazelor de şist, forţând nota în favoarea afacerii respective, după ce tocmai – mai ales înainte de preluarea puterii – o denunţseră ca fiind primejdioasă pentru siguranţa populaţiei şi păguboasă pentru stat. Mai mult, în discursurile de campanie, Traian Băsescu (de locotenenţii săi nu mai vorbesc) era arătat cu degetul ca făcând un suspect de insistent lobby în favoarea Grupului american Chevron.

Aproape peste noapte, cele două părţi au făcut un ciudat front comun, Guvernul preluând şi chiar îngroşând partitura Cotroceniului. Deşi nu au intervenit nici un fel de date obiective noi, în plan intern sau extern, care să determine o asemenea schimbare de macaz. Tehnologia de extracţie – fracturarea hidraulică – e la fel de nesigură şi controversată. Lumea ştiinţifică nu are un ferm punct de vedere comun, dar este cert, aşa a fost dintotdeauna, că orice intervenţie brutală asupra echilibrelor fragile din natură poate avea consecinţe dramatice şi ireversibile. Utilizarea unor noi resurse energetice e desigur tentantă, mai ales pentru consorţiile ce le aduc la suprafaţă, dar care e preţul pe care-l vor plăti ţările respective? Care vor fi consecinţele secătuirii sau infestării pânzei de apă freatică, ori riscurile seismice şi aşa prezente în zone cum e România? Urmările pe termen mediu şi lung vor justifica eventualele avantaje pe termen scurt doar afirmate, nu şi argumentate cu studii şe analize pertinente?

Am senzaţia că guvernanţii nu realizează (sau puţin le pasă) ce cartof fierbinte le-a pus în palme Traian Băsescu, care, abil, s-a retras în spatele frontului, expunându-l în linia I, în bătaia focului, pe primul ministru Ponta. Cu o mişcare parşivă, l-a desemnat să ia parte la recentul Consiliu European informal, unde se discuta tocmai această chestiune extrem de controversată. Nu s-a ajuns la o decizie sau o recomandare prin consens, ci a rămas ca fiecare ţară să procedeze cum o taie capul, respectând însă pe deplin măsurile de siguranţă a populaţiei şi ale protecţiei mediului. Victor Ponta susţine fără rezerve ideea exploatării gazelor de şist, afirmând că astfel România ar deveni independentă energetic, că n-am mai depinde de gazele ruseşti. Să fim serioşi. Dacă se va ajunge la faza de exploatare prin fracturare – şi se va ajunge, pentru că Chevron nu cheltuieşte degeaba cu explorarea, nu face artă de dragul artei, iar o nouă tehnologie e prezentă doar în băîlmăjelile ministrului mediului, Rovana Plumbproducţia va aparţine respectivului concern american. De la care România va trebui să o cumpere la preţul pieţei externe.

Chiar în aceste zile au loc manifestaţii ce denotă că populaţia nu se mai prea lasă îmbrobodită de oficiali, intuind că afacerea gazelor e prea învăluită în ceaţă. Informaţiile ce vin în flux de peste hotare alimentează cu îndreptăţire suspiciunile. Franţa a reiterat, prin preşedintele Francois Hollande, că interzice categoric exploatarea prin fracturare. Aceeaşi opoziţie şi în Bulgaria. Polonia are exploatări, dar, evaluând riscurile, a anunţat că firmele respective, dacă vor să extragă în continuare gaze, vor plăti 80% impozit pe profit. România nu are nici barem o legislaţie în domeniu, dar e gata să se arunce cu capul în zid.

Tema e mult prea gravă, pentru a fi asumată doar de Executiv, pe seama viitorului ţării. Care ţară a trimis în Parlament un regimet de 600 de “aleşi” tocmai spre a nu lăsa asemenea chestiuni vitale la voia întâmplării sau a unui Cabinet restrâns. Ori, şi mai rău, la bunul plac al câtorva politicieni care nu ezită să trateze protestatarii ca pe o turmă (“Tăceţi din gură!”, se zborşea la ei Dumitru Buzatu, preşedintele CJ Vaslui, la Bârlad), sau chiar ameninţă, ca de obicei, precum Traian Băsescu (“Exploatarea gazelor de şist e foarte importantă şi binevenită, iar cine spune altceva atentează la siguranţa energetică naţională”. Tradus: îl mănâncă puşcăria).

Mai crâcneşte careva? Haideţi, răspundeţi, că doar suntem un stat de drept, democratic şi cu o puternică societate civilă!

  • Vrn: 

Dumitru Buzatu: SCANDAL ÎN DIRECT! (video)

BUZATU SHOW

Timp de mai multi ani, deputatul Solomon a intrat în atentia jurnalistilor din presa centralã prin mai multe gafe, iesiri necontrolate si alte abateri de la regulile bunului simt. A venit si rândul lui Dumitru Buzatu sã-si arate calitãtile de baron. Prezent imediat dupã mitingul anti-Chevron de la Bârlad, la emisiunea de la realitatea TV, acesta a socat atât asistenta cât si jurnalistii prin câteva iesiri incredibile. Pe tot parcusul acestei emisiuni, acesta a insultat pe cei prezenti, i-a acuzat pe realizatorii emisiunii de manipulare a opiniei publice, i-a întrerupt pe toti cei care aveau altã opinie decât a sa si totul a culminat cu un isteric “tãceti din gurã!”, o demonstratie perfectã pentru ceea ce întelege Dumitru Buzatu prin democratie. De mentionat cã acesta este si patron de presã, fiind actionarul majoritar la Media TV Bârlad si la postul de radio Smile FM Vaslui.

Întreaga tarã l-a putut urmãri luni seara pe Dumitru Buzatu într-o demonstratie de fortã. Prestatia sa a fost atât de penibilã încât i-a socat pe toti cei prezenti. La sfârsit, mai multi jurnalisti s-au minunat cum un astfel de personaj poate fi ales de peste 100 de mii de vasluieni. “Rar mi-a fost dat si mie sã vãd asa ceva si aduce mari deservicii acest domn Buzatu comunitãtii care l-a ales. Un tupeu obraznic ceva fantastic, al acestui baron…”, a precizat si jurnalistul Florian Bichir, la finalul emisiunii. De ce, însã, a provocat Buzatu aceastã reactie? Evident, acesta si-a pus în valoare, încã de la început, calitãtile de politician. De fiecare datã când cineva lua cuvântul pentru a-si spune pãrerea, Buzatu a intervenit si a încercat sã deturneze discutia sau, pur si simplu, a jignit. Cu exceptia “avocatilor Chevron”, adicã un geolog si un oficial de la Ministerul Mediului, toti ceilalti care si-au permis sã îsi expunã punctul de vedere au fost sicanati de Buzatu.

Buzatu a “speriat” Parisul

De remarcat cã Dumitru Buzatu are antecedente la nivel international. În acest an, jurnalistii francezi, apartinând prestigioasei Agentii de presã “France-Presse” s-au arãtat interesati de ceea ce se întâmplã la Vaslui, în legãturã cu gazele de sist, pe care ar vrea sã le exploateze compania americanã Chevron. Acestia au publicat un articol, cu titlul “Chevron, autorizat sã îsi continue explorarea”, în care au pus accentul pe modul cel putin ciudat în care autoritãtile locale au tratat tema, “sãrind”, într-un timp incredibil de scurt, de la o extremã la alta, respectiv, de la convingerea cã “gazele de sist omoarã mediul”, iar “Chevronul trebuie alungat din România”, la seninãtatea cu care, în decembrie, aceleasi personaje au eliberat certificate de urbanism companiei americane. Jurnalistii l-au întrebat pe Dumitru Buzatu, cum de s-a “sucit” într-un timp atât de scurt, iar acesta a dat vina pe… Lege! Acestia au dat dovadã de o ironie finã, descriind în articolul lor cum Dumitru Buzatu era, cu putine zile înainte de a elibera aceste certificate de urbanism, un înversunat contestatar al intentiilor Chevronului, “conducând multimea de protestatari, care strigau cã Chevronul trebuie sã pãrãseascã România” si “trebuie oprit masacrul”, cu referire la efectele exploatãrii gazelor de sist.

“Nu are nicio scuzã domnul Buzatu pentru felul în care s-a adresat electoratului”

“Eu fiind moderator nu am cum sã mã exprim pro sau contra în divergentele între invitati, rolul meu fiind acela de a media si nu pot sã am opinii, dar pot sã spun cã domnul Buzatu are un rol ingrat în judetul care este printre cele mai sãrace din tarã si trebuie sã gãseascã solutii pentru a rezolva iesirea din aceastã situatie. Asta nu este însã o scuzã pentru felul în care s-a adresat alegãtorilor în aceastã searã, dar sã nu uitãm cã în acelasi timp el a avut peste 110 000 de voturi de la cetãteni. Asta înseamnã cã trebuie sã fie oamenii mai responsabili si mult mai atenti când pun stampila pe buletinul de vot si sã nu se lase influentati emotional sau de cine stie ce pachete electorale. Pentru cã, iatã, se aleg cu exact ce au votat. Repet, nu are nicio scuzã domnul Buzatu pentru felul în care s-a adresat electoratului si am fost surprinsã sã aud cã opinia unui cetãtean dintre cei care l-au ales nu ar conta”, a spus Andreea Cretulescu pentru cotidianul nostru.

“Am rãmas consternat”

“Am rãmas consternat pentru cã dupã ce de-a lungul timpului atât eu cât si alti foarte multi jurnalisti, mult mai buni ca mine, am arãtat timp de trei ani si jumãtate derapajele unei puteri, arogantele cu care tratau cetãtenii cei din PDL, Traian Bãsescu, astã searã, pentru a nu stiu câta oarã, am vãzut din nou cum derapajele unei noi puteri pun pe tapet personaje gen acest presedinte al Consiliului Judetean, n-o sã îl uit mult timp de acum înainte, Dumitru Buzatu. Am rãmas socat : <<Tãceti din gurã!!>>, acesta este mesajul sãi cãtre alegãtori! <<Vã place sã stati degeaba!>>, asa a început, si dacã pentru mine cineva a plecat de la putere pentru a înlocui baronii portocalii cu baronii rosii sau galbeni, pãi atunci nu ajungem nicãieri, niciodatã, în România”, a spus la finalul emisiunii realizatorul Rares Bogdan, de la Realitatea TV.

România a spus NU gazelor de sist la Bârlad (foto)

Lectie de civism a barladenilor care merita invatata de catre vasluieni!

DECISI Peste 3.000 de moldoveni au fost ieri la Bârlad, pentru a manifesta împotriva exploatãrii gazelor de sist. Mitingul a fost pasnic, cei prezenti mãrginindu-se a scanda împotriva celor care le-au adus „otrava” Chevron în tarã: politicienii de la USL, PDL. S-a cerut în repetate rânduri demisia Rovanei Plumb, ministrul Mediului, demisia prim ministrului Victor Ponta si a demnitarilor bârlãdeni PSD: deputatul Adrian Solomon si primarul Constantin Constantinescu. Desfãsurarea mitingului în bune conditii a fost asiguratã de peste 70 de jandarmi si tot atâtia politisti.

Aproximativ 3.000 de persoane din mai multe judete ale tãrii au protestat, ieri dupã-amiazã, în Grãdina Publicã din Bârlad împotriva exploatãrii gazelor de sist pe teritoriul României. La mitingul de protest de ieri de la Bârlad nu au participat politicieni si nici reprezentanti ai autoritãtilor publice locale. Au participat membrii GISC Bârlad, precum si reprezentanti ai Asociatiei „România Fãrã Ei”, George Epurescu, Marina Stefan, Mihaela Mihai – singurul artist român care a luat atitudine public fatã de gazele de sist –, prof. dr. Vlad Condrea de la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj, peste 200 de preoti din Bârlad si tot judetul Vaslui. Mitingul a fost unul foarte pasnic, manifestantii solicitând demisia ministrului Mediului, Rovana Plumb. Organizat de cãtre Grupul de Initiativã al Societãtii Civile Bârlad, mitingul de protest s-a desfãsurat, pe parcursul a douã ore, în jurul unei scene improvizate în platoul din fata Grãdinii Publice Bârlad pe care au fost rostite zeci de alocutiuni împotriva exploatãrii gazelor de sist pe teritoriul României. Au vorbit invitatii GISC care au prezentat pericolul explorãrii si exploatãrii prin fracturare hidraulicã în judetul Vaslui. De altfel, la manifestatie au participat si sute de persoane din alte judete ale tãrii, respectiv Galati, Constanta, Iasi, Buzãu, Vrancea, precum si din municipiul Bucuresti. Pe lângã pancartele si bannerele afisate cu mesaje la adresa politicienilor, autoritãtilor si firmei care intentioneazã sã exploateze gazele de sist în România, protestatarii au scandat si demisia ministrului Mediului, Rovana Plumb, si a prim ministrului Victor Ponta. „Am fost ignorati în totalitate în ultimul timp si de aceea trebuie sã fie ascultatã si vocea noastrã. Acceptãm orice – coruptia, neplata pensiilor, cresteri ale preturilor – dar când ne este amenintatã viata, nu putem rãmâne indiferenti. În momentul în care guvernantii, politicienii si toti cei din vârf nu ne mai reprezintã interesele, atunci este o mare problemã. O sã continuãm seria de proteste pânã când ne vor auzi decidentii politici”, a declarat protopopul de Bârlad, Vasile Lãiu.

Bârlãdenii NU vor gaze de sist!

„Nu am negat niciodatã importanta valorificãrii resurselor minerale ale României. Acest gaz de sist este o resursã valoroasã dar care, în momentul de fatã, pentru a fi exploatatã, implicã o tehnologie insuficient valorificatã. Dumneavoastrã sunteti subiectul unor experimente. Practic, România nu are experientã în exploatarea gazelor de sist. Vã spun deschis, fie cã îi place doamnei ministru Rovana Plumb sau nu, existã riscuri de poluare, când e vorba de apã, fãrã apã România va deveni o tarã seacã”, a spus prof. dr. Vlad Condrea.

“Bârladul este al nostru si trebuie sã rãmânã al nostru. De aceea, în numele celor 31 mii de membri, vã îndemn la unitate, pentru cã totul se face prin noi, masele, si nu prin cei care ne reprezintã în parlament. Cei de aici sunteti adevãrati curajosi, majoritatea celor care nu au venit le e fricã de guvernanti si de cei ce conduc orasul”, a spus Nicolae Mihai, presedintele CARP Bârlad.

Toti cei care au vorbit celor peste 3500 de oameni prezenti la miting au scos în evidentã pericolul contaminãrii apei subterane si de suprafatã, factorii de risc existenti asupra solului si la unison s-a spus, într-un mod foarte civilizat “NU” gazelor de sist la Bârlad.

“Vom manifesta pânã când nu vom mai fi în pericol”

Mitingul s-a încheiat dupã douã ore, în jurul orelor 19.00, oamenii plecând în liniste si fãrã nici un incident. Cei de la Vaslui, din Asociatia suporterilor “FC Vaslui” care au fost în jur de 100 de oameni, au fost condusi cãtre Statia CFR Bârlad de jandarmi. De altfel, peste 70 de jandarmi si tot atâtia politisti au asigurat buna desfãsurare a mitingului, neexistând nicun fel de probleme. GISC Bârlad a precizat cã urmãtorul miting va fi anuntat în cel mai scurt timp.

Video Asociatia Vira


Categorii

Batalia pentru resurse, Gazele de sist, Opinii, analize, Razboiul impotriva Romaniei, Tradatori si lichele, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

36 Commentarii la “BARLADUL IN PERICOL. Dezinformarea, cinismul si tupeul “GUVERNULUI CHEVRON”: “Taceti din gura!” (VIDEO). Al doilea M.R.U., lobbystul VICTOR PONTA dicteaza “drumul corect”, cerand SA NU SE TINA CONT de impotriviri!

  1. Stiu de la mama mea care imi povestea ca sa dus la Iasi pentru o operatie la ochii, avea ceva nu mai stiu ce. Si s-a dus la moastele Cuvioasei Parascheva, si-a pus capul pe moastele ei si dupa cateva zile au trimis-o acasa ca nu mai avea probleme. Asta a fost prin anii ’90.. De atunci are o evlavie la Cuvioasa.. Daca oameni, preotii, ierarhi ar face o procesiune cu Cuvioasa, grabnic ne ar ajuta.. Gandul sa porneasca de la Ierarhii ca apoi se aduna bulboana..

  2. Felicitari,cat mai multe articole pe acest subiect,al exploatarii ultimelor resurse din Romania si cu ce riscuri enorme!

    Sa speram ca din ce in ce mai multi romani se vor informa,se vor sesiza si pana la urma parerea oamenilor obisnuiti chiar va conta,nu doar parerea lobbistilor, smekerilor, politicienilor corupti,etc.

  3. “a, exista un risc major pentru cresterea numarului de cancerosi”…ca atat timp cat nu sunt eu printre ei, fie, pentru binele natiunii, ma sacrific: taie-l !

  4. Nu stiu…e PRAPAD!
    Ma enerveaza ingrozitor tupeul astora legiferat, ”recomandat” (cand de fapt este impus) si care, TRADUS inseamna, nici mai mult, nici mai putin decat – belirea noastra IN DIRECT si PE VIU!

    Ma cuprinde o furie neputincioasa, o revolta de nedescris fiindca, realizez ca NU SE POATE FACE NIMIC cu firea moale a romanilor (in general) si cu morile de vant (in particular) – adica, umblatul pe la usi si urecheatul astora…

  5. Si asta dupa ce multi analisti si organizatii sustin un lucru evident, faptul ca apa e cea mai pretioasa resursa a omenirii.. APA NU GAZELE!

    http://www.incont.ro/social/cea-mai-scumpa-resursa-a-omenirii-apa-s-a-transformat-intr-o-marfa-si-este-pe-cale-sa-devina-cea-mai-mare.html

  6. Barladul nu are doar 5000 de locuitori – Ori se trezesc ,ori au soarta pecetluita

  7. Ce gand bun, frati admin.!
    Intr-adevar, o procesiune cu Sfintele Moaste ale Cuvioasei ar fi de mare, mare ajutor.
    Gandul bun si ierarhilor nostri.
    Doamne ajuta!

  8. Câteva completări am şi eu, chiar de la început, refertor mai întâi la interesul Realitatea:

    Many public relations experts would argue that negotiations have no place in a crisis. Reveal as little as possible, they say, deny liability, and avoid all forums that could legitimize your adversaries’ views. This advice ignores the fact that what an angry public wants most is to be heard. sursa

    Deci, interesul Realităţii nu este chiar atât de “salutar” cum am crede, ci are rol de supapă prin care este eliminată presiunea publică. Formatul emisiunii “din mijlocul oamenilor” este de aşa natură încât să servească în principal acestui scop, de defulare, fără a avea vreun rezultat notabil în vrea altă privinţă (informare, organizare, sincronizare a acţiunilor de opoziţie etc). Astfel de emisiuni sunt uşor de reperat, căci moderatorul insistă să spună la fiecare două fraze că “oamenii sunt speriaţi”, “oamenii sunt îngrijoraţi”, “oamenii nu ştiu ce să creadă” şi altele asemenea, cu rol demobilizator. Aţi amintit deja de faptul că toate sunt dezbateri, în care moderatorul se căzneşte să fie ridicol de imparţial, cu varianta celui incisiv, care spune verde în faţă şi care ridică mingi la fileu invitaţilor lobişti, ce servesc replici pregătite dinainte. Aşa, ca temă de gândire, emisiunea de la VAma Veche a fost vârf de audienţă detaşat pe toată gama emisiunilor TV, inclusiv pe posturi generaliste, iar într-o ţară unde audienţa te face să bagi camera de filmat şi în sicriul mortului, se pare că posturile concurente nu au fost sensibile la acest succes. De fapt avem de-a face cu un canal de comunicare iar nu cu o presiune mediatică, cum ar fi normal pentru gravitatea situaţiei. Bîrlădenilor li s-a pus la dispoziţie acest.. pupitru, care alături de protestele cu largă participare publică şi victoriile birocratice neesenţiale, au menirea de a inocula sentimentul activismului, al opoziţiei reale, al bătăliilor capitale. De fapt, Bîrladul este în acest moment, în ciuda acţiunilor recente, în graficul normal de domolire a opozanţilor, în capcana Chevron.

    Oare cum ar fi o emisiune în prime time la Realitatea cu moderator + 2 reprezentanţi ai GISC Bîrlad, în care moderatorul să spună ceva în genul: “DA, oamenii au fost îngrijoraţi acum doi ani când au văzut că CJ a eliberat certificatul de urbanism pe şest, dar iată că s-au organizat foarte bine şi blochează orice demers al Chevron+autorităţi. Astăzi vom vorbi cu invitaţii noştri mai întâi de logistică, ce au la dispoziţie acum, de ce ar mai avea nevoie, (conturile bancare şi nr. de telefon pentru susţinere în josul ecranului), apoi pe scurt despre stadiul acţiunilor în contencios şi în penal, mai apoi despre documentarea privind activitatea curentă a Chevron (angajarări, capital, mijloace transport, suport logistic), despre oamenii care lucrează pentru aceştia, despre studiile demografice relevante temei noastre etc. Vorbim despre acţiunile viitoare şi evaluarea celor trecute, cu sublinierea greşelilor şi modul de corectare, a gradului de îndeplinire a obiectivelor de etapă şi a celui final: Chevron go home! Ne vom revedea în acelaşi format peste 3 săptămâni pentru a fi la curent cu rezultatele demersurilor prezentate astăzi. Aşteptăm sugestiile şi opiniile dvs”. Nu-i aşa că ar fi o emisiune interesantă? Nu o veţi vedea niciodată pentru că nu de asta vi se permite să apăreţi la televizor.

    Ce vreau să subliniez este că explorare/exploatare nu se poate face nicăieri unde populaţia nu este de acord. Însă populaţia este de regulă păcălită să nu se pronunţe explicit pe această temă sau să nu îşi susţină punctul de vedere. Spune sora Magda, că nu se poate face nimic cu firea moale a românilor. Păi nu e nevoie să fie altfel, nu trebuie să iasă tot Bîrladul în stradă, nu trebuie sparte geamurile, ci trebuie privit la rece care sunt mijloacele de a împiedica acţiunile adversarului, de a-i provoca pagube şi de a-l determina să nu mai fie interesat de obiectivul său. Oare exclusiv ieşitul în stradă este suficent pentru asta? Nu, nu este. Trebuie determinată o creştere a costurilor Chevron, apoi trebuie gripat angrenajul organizaţional, oameni/angajaţi, bunuri, servicii şi cel mai important, trebuie negat acestora accesul la autorităţile locale şi, mai apoi la cele centrale.

    Nu spun să nu se organizeze proteste stradale, dimpotrivă, cât mai multe. Dar este esenţial să se înţeleagă că aceste proteste stradale sunt doar un instrument secundar, care nu pot determina nici o schimbare în atitudinea adversarilor. Ele sunt deosebit de utile în alt registru, dar care acum nu este relevant sau, oricum, nu pe atât de mult pe cât se crede. Totodată, sunt costisitoare dpdv al energiei irosite de participanţi, a resurselor umane şi materiale etc., resurse care poate şi-ar putea găsi o întrebuinţare mai eficientă.

    Citeam că părintele Laiu a emis o chemare la oaste. Păi exact despre asta vorbim, despre o insurgenţă civilă coerentă şi sincronizată care să determine nişte costuri atât de ridicate pentru adversari, încât să-şi blesteme zilele în care au intrat în Moldova. Trebuie făcută o listă cu aceste costuri, pe categorii, şi urmărite cu tenacitate, învăţând din greşeli.

    Şi apropo de părintele Laiu, în părintele stă toată opoziţia din Bîrlad, indiferent cât de mulţi, pricepuţi, de succes, de resursele avute la dispoziţie sunt alţi membri ai GISC etc. Nu pot motiva pe larg, dar ţine de autoritatea morală, de forţă simbolică şi de concretul capitalului social. În momentul în care părintele va fi păcălit să se retragă, să-şi asume un rol simbolic, să lase societatea “civilă” să se ocupe de opoziţia concretă, chiar dacă aceasta pare că obţine succese, atunci totul va fi cu adevărat pierdut. Presiunea pe el este deocamdată moderată, pentru că Chevron este în grafic. Însă dacă Bîrladul îşi asumă un rol activ de respingere (nu doar să reacţioneze la stimulii adevrsarilor), cu o eficienţă previzibilă, în mod cert porţile iadului vor năvăli asupra sa. De asta spun că GISC trebuie să-şi facă publice obiectivele concrete, de etapă, şi să-şi construiască un cadru organizaţional solid, o cultură organizaţională, care să ia presiunea de pe lideri şi să o mute pe acţiunile întrprinse de aceştia. E necesară o adevărată doctrină de luptă. În lipsa părintelui Laiu, opoziţia din Bîrlad va avea consistenţa celei din Herculane(?) doar că va fi mai gălăgioasă faţă de exploatarea neperturbată a gazelor de şist.

    Sunt sigur că toate persoanele implicate din Bîrlad au făcut deja eforturi supraomeneşti, că sunt cu resursele, cu timpul şi su nervii întinse la maximum, că e uşor din faţa tastaturii etc. şi nu-mi doresc să supăr pe nimeni, însă trebuie ieşit urgent din situaţia aceasta! Vă rog să vă asumaţi obiective de etapă, 1 lună, 2 luni, şi să evaluaţi rezultatele ulterior în mod public. Vă rog să edificaţi o formulă organizaţională incipientă care să servească acestor obiective, să ieşiţi din logica protestului de stradă, a informării, de acum caducă, şi să intraţi în cea a respingerii concrete a demersurilor acestor ticăloşi. Părintele trebuie protejat ca cloşca cu ouăle de aur şi ajutat chiar şi când greşeşte! Vorbesc în nume propriu şi în temeiul unei expertize discutabile. Dar am considerat necesar să scriu aceste lucruri, să intre în circulaţie/dezbatere, chiar cu certitudinea căderii în penibil.
    Iertaţi-mă vă rog! Doamne, ajută!

  9. @Utzu:

    Adresarea devine deja directa fata de organizatorii protestelor de la Barlad, poate mai util ar fi sa le scrii direct lor?

    Poate ca mai inspirat ar fi folosirea termenului de rezistenta civica in loc de insurgenta, care are alte conotatii si suna cam …dur si aventurier.

    Si, apoi, cam ce obiective ar putea sa-si propuna? Altele decat… ce fac deja.

  10. Mai întâi că, în ciuda conţinutului comentariului, nu-mi permit să mă duc cu sfaturi unde nu e locul meu. Sunt sigur că sunt cu sutele cei ce vin cu sfaturi, mulţi dintre ei doar pentru a bruia şi a încurca pe cei ce chiar fac ceva; deci cu misiune în acest sens. Nu mă adresez liderilor, deşi exprimarea e directă, ci bîrlădenilor în general, căci mi se pare că există o reprezentare distorsionată cu privire la rolul şi eficienţa protestelor stradale.
    Apoi, chiar dacă spunem rezistenţă civică în loc de insurgenţă, organizarea urmează acelaşi model, doar că instrumentele folosite sunt cele exclusiv legale. Fii sigur că Chevron şi ai lor combat iniţiativele noastre folosindu-se de tehnicile contrainsurgenţă, aşa cum se întâmplă deja în Statele Unite (abordări face-to-face, dezbinarea comunităţilor, sabotaj organizaţional etc), am dat linkul într-un comment anterior.

    Obiective.. păi esenţial mi se pare, obiectiv intermediar, să se elimine presiunea autorităţilor locale asupra opozanţilor. Am spus mai demult, că sugerez iniţierea procedurilor de demitere a primarului din Bîrlad. Procedura va fi probabil blocată de prefectură, căci există un astfel de precedent, însă este ilegal. Poate urma un proces în acest scop, cu mari şanse de reuşită. Ideea e că până la demiterea propriu zisă ar avea şi opozanţii un instrument de presiune împotriva primarului şi grupului său, presiune care îl poate bloca inclusiv în viitoarea campanie electorală. Pot fi delegate 5 persoane care să se ocupe exclusiv de acest lucru şi care să îşi dezvolte apoi o reţea proprie în rândul celor ce participă la proteste. DAcă Primarul ar fi neutru, ar reacţiona altfel şi funcţionari din subordine. Nu e vorba de procedură în sine, ci de context şi modul cum poate fi utilizat acest instrument, mesajul care îl transmite. Motive cred că sunt arhisuficiente şi sunt întru totul legitime.

    Apoi anularea certificatelor de urbanism, dar aici cred că există deja procese.

    Alt obiectiv mi se pare documentarea asupra programului de acţiuni a Chevron, unde , ce, când, cum şi cu cine vrea să facă ce vrea să facă. Protestatarii merg în orb acum, căci nu ştiu ce anume urmează. E Foarte necesar un mecanism solid de colectare, evaluare şi gestiune a informaţiilor. Spun necesar pentru că acesta este modelul de prioritizare, anume categoriile: necesar, util şi voluptuoriu. Este iarăşi necesar un studiu demografic şi sociologic cu privire la tema gazelor de şist, defalcat pe categorii sociale sensibile, pe zone geografice.. pare impresionant, dar de fapt nu e chiar aşa. Poate fi un proiect de vară pentru 3 studenţi de anul 4 de la sociologie+ voluntari, în condiţiile în care ştii exact ce vrei să afli. La o adică, poţi da anunţuri în ziar în numele chevron/subcontractanţi şi afli direct ce plajă de angajaţi posibili ar avea, ce ar fi dispuşi să facă etc. Dacă ai însă resurse, de dorit este să se apeleze la un institut de specialitate.

    În fine, nu pot enunţa eu astfel de obiective căci presupune să ai o imagine clară a ceea ce se face/s-a făcut deja. După cum spuneam, esenţial pentru moment este să fie recâştigate autorităţile locale, acolo unde lucrează împotriva interesului public şi dezvoltarea organizaţională a GISC-ului: organigramă, R.O.I., fişă post, contracte de sponsorizare, contracte de voluntariat, contracte de comodat, sediu, filiale, persoane de contact, grup de mobilizare rapidă etc.
    Na.. zic şi eu.. provoc pe oricine să completeze. Măcar să circule ideile astea.. 🙂
    Iertaţi vorba lungă! Doamne, ajută!

  11. Foaarte bine sesizat, Utzu!

    Cred (de fapt sunt sigura), descumpanirea mea vine din ceea ce-ai spus tu: manifestarile, protestele – (d)in strada – ale barladenilor ‘merg în orb’ – deci DOAR pentru moment, fara finalitate sigura fiindca trebuie cautata daramarea de ‘la temelie’ – adica aflarea cadrului legislativ, informatii sigure si precise despre compania astora, de la Chevron (datorita legii accesului la informatii publice), tarele, slabiciunile stipulate in contracte…apoi o armata de juristi, economisti, specialisti (studiu de impact), sociologi, psihologi care sa actioneze (mai mult benevol pentru binele comun, din prezent si viitor)punandu-i cu botul pe labe pe acestia, cu bilet numai de INTORS la ei, acasa…

  12. @Magda
    Vă găsiţi într-o eroare comună tuturor celor ce au în minte o astfel de organizare, anume că trebuie “o armată de..”. Tocmai că nu trebuie şi e chiar contraproductiv să existe prea multe persoane care să se ocupe de aceleaşi lucruri. Deci nu trebuie o armată de jurişti ci este suficient unul singur care să ştie ce să facă, maxim doi să se consulte între ei. Dacă ne gândim la 2 ore zilnic, din clipa în care s-a anunţat emiterea certificatul de urbanism, adică mai bine de un an în urmă, avem în faţă peste 500 de ore de muncă, mai mult de 3 luni de muncă full time, asta pentru un singur jurist, timp berechet să descoşi orice contract şi orice document pus la dispoziţie.

    Economişti nu trebuie acum, sau în fine poate unul care să se ocupe de minciunile ăstora cu scăderea preţului la gaze şi costurile de exploatare. La aceleaşi două ore zilnic, rezultă mai mult decât suficient timp pentru a aborda aceste teme. Ideea e însă ca fiecare etapă să fie finalizată printr-un document. De pildă “GISC a făcut public astăzi 30.05.2013 Raportul Nr. 1 al departamentului economic cu privire la costuri/preţuri etc”. Dacă apar greşeli pot fi îndreptate, similar dacă e contrazis cu argumente. Dar pe baza acestuia se poate construi mai departe, căci altfel o să apară mereu câte unul care să mai trimită un link, să mai publice un articol despre această temă, redundant şi inutil, consumând timp şi resurse. Raportul ăsta economic poate avea versiune v.1.0, v1.1. etc. Pe baza lui poţi denunţa ca fiind minciuni celelalte surse de informare ale adversarilor şi poţi refuza dialogul sau dezbaterea pe teme unde este evidentă minciuna, căci în condiţiile în care insişti să mă contrazici înseamnă că mă insulţi şi mă numeşti mincinos. Dacă nu eşti de acord cu conţinutul raportului, tu lobist Chevron, te rog contactează-l pe dl.X de la departamentul economic care, dacă se impune, va rectifica raportul. După asta putem participa la “dezbateri”, dar nu înainte că pierdem timpul de pomană cu voi. Trebuie securizată o sursă credibilă de informaţii, iar GISC să devină el însuşi cel mai relevant punct de informare pe temele de interes, cu materiale de calitate, adaptate scopului pentru care sunt emise.

    Apoi de socieologi şi psihologi nu este nevoie acum, dar nici nu ar strica să existe. E nevoie însă de cineva care a lucrat în PR/advertising, cineva care înţelege strategiile de comunicare şi tertipurile utilizate. Paote chiar consultanţi politici, care s-au ocupat de campanii electorale la nivel local şi ştiu cum să lucrezi cu opinia publică, să o profilezi, să o sondezi etc. E nevoie de alte persoane care să se ocupe de documentare focalizată, din surse prestigioase, care să fie puse la dispoziţie acelor persoane care emit astfel de documente. Documentarea se face direcţionat, cu termen, cu aparat de analiză şi evaluare. E mai greu la început, dar într-o lună se poate forma un analist care să facă legătura între redactori şi cei ce fac documentarea (dacă e cazul de studii mai ample).

    Specialişti în geologie am înţeles că există. Pot fi emise RApoarte, informări, toate numerotate, care să trateze un aspect sau altul. Trebuie refuzat dialogul celor care contrazic aiurea aceste documente. De pildă pe tema anvelopei de ciment care protejează sonda, emitem 3 observaţii tenice şi denunţăm următoarele documente ca fiind eronate sau voit înşelătoare. Asta doar despre războiul informativ, care este esenţial şi care se face intrând în contact cu PR-ul chevron, căci pentru ei e esenţial să pară corecţi şi responsabili şi să fie primiţi în comunitate ca sursă validă de informare. Promovarea surselor de informare în rândul populaţiei şi diseminarea punctelor cheie este o altă mâncare de peşte.

    Mai mult decât orice este nevoie de un manager (de proiect) care să se ocupe profesional de gestiunea resurselor şi de activitatea grupului. Deci în principiu nu ar fi nevoie de mai mult de 10-12 persoane responsabile de domenii diferite, care apoi să dea anunţuri de recrutare pe plan local/naţional, pentru voluntariat pentru anumite proiecte specifice (ex. 20 de elevi pentru distribuit pliantele nr. 4, un avocat pentru prezenţa la termenul de judecată din 12.06. etc). Poţi recruta pentru proiecte concrete profesori universitari, experţi tehnici, consultanţi.. doar să ştii ce anume vrei să faci. Poţi inclusiv încheia contracte de muncă cu angajaţi full time acolo unde este nevoie. Am scris schematic, dar sunt sigur că orice team leader corporatist din ţara asta, să nu zic manager, înţelege exact la ce mă refer.
    Doamne, ajută!

  13. Pune si UE umarul, ca doar nu-i de la ei – au aparut recomandarile UE pentru tarile membre; in cazul Romaniei, gasim, printre altele, si recomandarea de crea infrastructura necesara pentru a facilita furtul resurselor Romaniei: „să îmbunătățească integrarea transfrontalieră a rețelelor energetice și să accelereze punerea în aplicare a proiectelor de interconectare a rețelelor de gaze”

    Mai sunt si altele, pe aceeasi lungime de unda:

    Intensificarea jupuirii populației: „să îmbunătățească sistemul de colectare a impozitelor”, „să exploreze modalitățile prin care să recurgă într-o mai mare măsură la taxele de mediu”, „să continue să dereglementeze prețurile la gaze și la electricitate”

    Continuarea distrugerii sistemului sanitar: „să continue reformele în sistemul sănătăţi”, „să reducă recurgerea la spitalizarea excesivă a pacienţilor”

    Disponibilizari pe scara larga in societatile de stat: „continuarea reformei guvernanței corporative în cadrul întreprinderilor deținute de stat din sectoarele energiei și transporturilor”

    Si, bineinteles, tichia de margaritar: „punerea în aplicare a unei strategii coerente în materie de e-guvernare”, „să imbunătățească infrastructura de comunicații în bandă largă”.
    (Documentul UE este disponibil pe pagina internet cursdeguvernare).

  14. Site-ul GISC-ului, pentru cine nu stie: http://gazedesist.ro/

    Si harta “fraccidentelor” (otravirea apei potabile, poluarea aerului, moartea misterioasa a animalelor, accidente industriale si explozii) din Statele Unite ca sa vedeti ce ne asteapta:

    http://gazedesist.ro/?harta-accidentelor-sua,22

    ====

    Si galerie foto de la demonstratie, via Barladul Online: http://forum.b-o.ro/photo/displayimage.php?album=829&pos=224

    Tot pe Barladul Online, stiri la zi pe subiectul gazelor de sist: http://www.b-o.ro/

    ====

    Interesant razboiul intre politicieni, guvern si institutiile pe care le controleaza si comunitatile locale…presiunile se intetesc.

    Prefectura Vaslui a solicitat consiliilor locale care au adoptat hotărâri de interzicere a exploatării gazelor de șist să le anuleze. Ieri, CL Băcani a trebuit să decidă cu privire la hotărârea luată anul trecut și, finalmente, cu unanimitate de voturi, a respins cererea prefecturii. Urmează atacul în contencios-administrativ.
    Până în prezent, nu mai puțin de 14 comune din județ au decis, prin hotărâri de consiliu local (CL), să interzică exploatarea gazelor de șist prin orice metodă care poluează mediul.
    Considerându-le nelegale, Prefectura Vaslui a cerut anularea acestor normative, tot prin hotărâri de CL.

    sursa: Obiectiv de Vaslui – Balamucul gazelor de șist: Prefectura atacă primăriile http://obiectivdevaslui.ro/node/48684

  15. Cumplit tabloul de la-nceput. Pe mine ma duce cu gandul la Rubliov.. faza pe Ro, 2013.

  16. Apa nu va mai fi buna de baut pe o distanta de 200km de la locul injectarii cu substante toxice.

  17. Pingback: Proteste bulgaro-romane impotriva EXPLOATARII GAZELOR DE SIST. Corporatii cu profituri de miliarde si oamenii cu benzen in sange/ Banca Mondiala crede ca ERA MATERIILOR PRIME s-ar apropia de sfarsit - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  18. Pingback: Abuz: PREFECTURA VASLUI declara ILEGALE deciziile consiliilor locale ce au INTERZIS EXPLOATAREA GAZELOR DE SIST/ Polonia: premierul TUSK va fi "NEMILOS" cu ministrii care nu aproba EXPLOATAREA GAZELOR DE SIST/ Chevron: cazul DEZASTRULUI din Ecua
  19. Pingback: AFP: material dedicat pr. Vasile Laiu si luptei impotriva EXPLOATARII GAZELOR DE SIST, Viata e mai mult decat o punga de bani aruncata in fata/ LOBBY GUVERNAMENTAL pentru corporatiile gazelor de sist - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  20. Pingback: Romania ciuruita de CHEVRON: PESTE 30 DE ZONE NOI PENTRU EXPLOATAREA GAZELOR DE SIST! Basescu da de gol MINCIUNA ca ar exista EXPLORARE fara EXPLOATARE, Ponta "NU MAI ARE DUBII" cu privire la EXPLOATARE [video] - Razboi întru Cuvânt - Recomand
  21. Pingback: GAZELE DE SIST - dezvaluiri la "Punctul de intalnire" cu Radu Tudor (VIDEO)/ Ponta anunta unde se vor duce banii din redevente: LA DIVERSE PROIECTE... precum "informatizarea intregii tari"!/ REZISTENTA FERMIERILOR POLONEZI IN FATA CHEV
  22. Pingback: GAZE DE SIST IN LOCUL APEI. Presiuni ale CHEVRON pentru FALSIFICAREA datelor referitoare la RETEAUA DE APE SUBTERANE din Dobrogea? - Război întru Cuvânt
  23. Pingback: Prospectiuni dupa GAZELE DE SIST langa MANASTIREA PUTNA! [video] - Război întru Cuvânt
  24. Pingback: GAZELE DE SIST – dezvaluiri la “Punctul de intalnire” cu Radu Tudor (VIDEO)/ Ponta anunta unde se vor duce banii din redevente: LA DIVERSE PROIECTE… precum “informatizarea intregii tari”!/ REZISTENTA FERMIERILOR POLONEZ
  25. Pingback: Explorarea GAZELOR DE SIST in Vaslui dureaza doar pana in 2014. Demontarea MINCIUNII CELOR CINCI ANI de explorari si lista SUBSTANTELOR CHMICE CANCERIGENE folosite deja in prospectiuni - Recomandari
  26. Pingback: NABUCCO A MURIT, TRAIASCA GAZELE DE SIST?! Instrumentarea propagandistica a unui esec geopolitic programat/ Romania: victima a concurentei IMPERIILOR ENERGETICE/ Vom fi teren de exploatare a PETROLULUI si GAZELOR la schimb cu o REDEVENTA INFIMA [video] -
  27. Pingback: SANTAJ, PRESIUNI SI MANIPULARI: cum organizeaza autoritatile “DEZBATERILE PUBLICE” legate de explirarea GAZELOR DE SIST in comunele din VASLUI [video] - Recomandari
  28. Pingback: A cui independenta energetica?/ LOCATIILE CHEVRON DIN CONSTANTA: Costinesti, Vama Veche, Adamclisi…/ BARLAD: EXPLORARILE INCEP LA TOAMNA - Recomandari
  29. Premierul Victor Ponta trebuie sa se consulte cu prof. univ. de la faculatile de geologie, in privinta explorarii si exploatarii gazelor de sist, in primul rand sa ia in calcul riscurile contaminarii apei si distrugerii solului, riscul imbolnavirii oamenilor, animalelor, etc. Sa ia aminte ce au patit americanii, si-apoi Nicolae Ceausescu, care avea cateva clase putea fi un bun negociator cu alte state, iar d-nul prim ministru nu? El de fapt al cui ales este, al romanilor, sau al americanilor, il intreb? Sa negocieze pretul gazului metan cu rusii, doar suntem popoare ortodoxe, frati intr-i Hristos, nu?
    Si-apoi geme pamantul orientului de petrol, ce e asa de greu, sa porti negocieri, doar esti crestin, de cine te temi?
    Nu au tehnologie adecvata pentru exploatarea gazelor de sist, poate in viitorul apropiat, daca nu vine sfarsitul lumii intre timp.
    D-nul prim ministru trebuie sa tina cont de interesele romanilor, nu ale strainilor, pe noi nu ne comanda americanii sau evreii. Romania a fost o tara agrara, pamantul Romaniei, daruit noua de bunul Dumnezeu, este bogat si este mare pacat sa-ti bati joc de darul lui Dumnezeu pentru romani, pentru a se hrani. Romanii nu trebuie sa se lase umiliti, sau, in cel mai rau caz sa li se inchida gura, nu trebuie sa se teama de nimeni, iar d-nul prim ministru sa fie foarte atent la parerea romanilor, nu a strainilor, poate ca cu voia bunului Dumnezeu e prim ministru, este in slujba poporului roman, poate pana la pensie. Romanii trebuie sa fie constieni ca odata ce-i votezi raspunzi de pacatele lor, ale celor alesi de tine, de aceea e bine sa le atragi atentia, cand gresesc.

  30. Pingback: Ponta, dispus sa riste CUTREMURE CATASTROFALE pentru sprijinul CORPORATIILOR AMERICANE?/ Bizar: ”societatea civila” e mai TIMIDA fata de CHEVRON decat fata de RMGC/ Gazele de sist: demontarea propagandei INDEPENDENTEI ENERGETICE/ La Galati se fac PROS
  31. Pingback: [VIDEO] – REVOLTA la PUNGESTI (Vaslui): satenii se opun angajatilor CHEVRON care vor sa instaleze PRIMA SONDA DE EXPLORARE/ Protopopul Vasile Lăiu: DE ZIUA MOLDOVEI S-A INFIPT UN CUTIT IN INIMA MOLDOVENILOR! - Recomandari
  32. Pingback: Aviz euforicilor: CHEVRON ISI REAFIRMA POZITIA CATEGORICA DE A CONTINUA EXPLOATARILE LA PUNGESTI. SUSPENDAREA ACTIVITATILOR – STICT PROVIZORIE/ Ce se mai intampla la Pungesti si care e lectia “RASCOALEI” POLONEZE impotriva CHEVRON? - Rec
  33. Pingback: Dictat american catre guvern: ACORD CU FMI SI EXPLORAREA GAZELOR DE SIST/ Revolta anti-Chevron in Polonia dupa ce EXPLORAREA dupa gazele de sist a dus la CONTAMINAREA APEI! - Recomandari
  34. Sfanta Parascheva, mult folositoare, ajuta-ne!

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare