Parintele Vasile Lăiu: EXPLORAREA SI EXPLOATAREA GAZELOR DE SIST ESTE ILEGALA [audio]

13-10-2013 2 minute Sublinieri

vl

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

În România a început construcția primei sonde de explorare a gazelor de șist. Sonda se află în extravilanul comunei Pungesti, compania Chevron deținând alte trei certificate de urbanism pentru construcția altor sonde în județul Vaslui.

Acesta este județul în care au avut loc și cele mai importante proteste contra explorării și exploatării gazelor de șist, și la cum stau lucrurile, mesajul protestelor de la Bârlad, unde mii de localnici au cerut interzicerea gazelor de șist, nu a ajuns acolo unde trebuie.

Valentin Panduru a discutat astăzi telefonic în RFI360 cu Protopopul Bârladului, Părintele Vasile Lăiu, din partea Grupului de Inițiativă a Societății Civile Bârlad, care a explicat de ce explorarea și exploatarea gazelor de șist în România este ilegală.

***

***

*

*


Categorii

1. DIVERSE, Gazele de sist, Preoti si duhovnici romani, PUNGESTI

Etichete (taguri)

, , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

7 Commentarii la “Parintele Vasile Lăiu: EXPLORAREA SI EXPLOATAREA GAZELOR DE SIST ESTE ILEGALA [audio]

  1. Acum la Pungesti aprox 400 de sateni se imbrancesc cu jandarmii care apara instalarea primei sonde Chevron…
    http://www.vrn.ro/au-venit-sa-instaleze-sonda-revolutie-la-pungesti

  2. Pingback: “Revolutie” la PUNGESTI: satenii se opun angajatilor CHEVRON care vor sa instaleze PRIMA SONDA DE EXPLORARE - Recomandari
  3. Oarecum off topic, se discutase cu alta ocazie dar nu mai gasesc locul. Deci:

    suntem deja un grup cu urmatorul program:

    – Luni, 21.00 – Acoperamantul Maicii Domnului (facut cu gandul special pt TARA, dar SI pt lume, sa fim protejati toata saptamana de cei care vor sau fac raul);
    – Miercuri, 21.30 – Acatistul unui Sfant roman sau important pt Romania. De ex, miercurea asta facem Acatistul Sf. Parascheva. Ideeaa este ca toti sa ne concentram la rugaciune ca tara sa fie aparata, vrajmasii sa fie intorsi din ratacire si, daca nu, impiedicati in planurile lor. ii avem in vedere si pe cei amarati, pe batrani, pe tineri etc.. Bref: pe TOTI romanii;
    – Dumninica, 21.30 – un Acatist dedicat Domnului (Acatistul Sf. Treimi, al Domnului Iisus, al Sf. Invieri, al Sf. Duh, Acatistul de multumire sau Acatistul Atotputernicului Dumnezeu). Sapatamana asta facem Acatistul Sf. Duh, de ex..

    In rest, fiecare isi face propriul canon de rugaciune, Psaltire si alte rugaciuni, dupa cum stie. Dar macar in aceste zile ne-am decis ca la ACEEASI ORA, in ACELASI GAND gand, sa aprindem cat mai multe faclii de rugaciune catre Domnul. Ca El sa vada decizia noastra COMUNA de a ne uni inimile in rugaciune pt a fi aparati si mantuiti – noi, poporul nostru si toti fratii nostri. Si a fi debarasati de acesti paraziti care au impanzit si subjugat Pamantul de prea mult timp.

    Cine vrea sa participe, este binevenit. Nu e nici o problema daca vreodata o sa ratati ziua, important este sa ne straduim pe cat posibil sa participam in mod regulat. Timpul – nelimitat. Nu doar pana in post. Daca se suprapun din cand in cand sarbatori mari, speciale, ne adresam Sfantului respectiv in ziua cu pricina.

    Dragi admini, poate propuneti voi o lista pt miercuri si Duminica pe care sa o urmam, consecutiv.

  4. o rectficare: ora este 21,00 – in toate zilele. NU 21,30!

  5. Pingback: EXPLOZII LA PUTNA. Unde a ajuns nebunia EXPLOATARILOR dupa GAZELE DE SIST [video]/ Rezistenta anti-CHEVRON din VASLUI continua, cu implicarea PREOTILOR. Peste 70 de JANDARMI, mobilizati in zona - Recomandari
  6. Pingback: SEFUL BILDERBERG SE INTALNESTE SI CU PATRIARHUL DANIEL. Se vor face presiuni asupra BOR pentru RMGC si CHEVRON? Se va cumpara tacerea pe tema casatoriilor gay? - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare