IPS SERAFIM DE PIREU: Saracirea Greciei a fost PREMEDITATA/ Armata ucraineana ar fi ocupat o MANASTIRE din DONETK ca punct militar

1-10-2014 1 minut Sublinieri

SerafimPireu

  • TheOrthodoxChurchInfo:

Saracia Greciei a fost premeditata

Unul din cei mai respectati episcopi ai Bisericii Greciei, Mitropolitul Serafim de Pireu, a organizat un concert impresionant pentru ajutorarea saracilor din Grecia.

Au fost colectate sume substantiale de bani la acest concert pentru cei care sufera de pe urma crizei financiare.

Cu ocazia acestui concert, Mitropolilul a facut cateva declaratii:

“Traim intr-un moment de tragedie pentru tara noastra. Motivul acestei catastrofe nu este un cataclism natural ci lacomia si planul premeditat al guvernului mondial. Dar Grecia a trecut prin incercari mult mai dure si le-a depasit mereu cu credinta in Hristos si in idealurile nemuritoare ale poporului nostru. Biserica Ortodoxa a fost intotdeauna chivotul de salvare pentru greci. “…

“Biserica nu este un minister de aparare sociala, scopul si sarcina sa sunt Imparatia Cerurilor si de aceea ea este o sursa de inspiratie pentru noi in depasirea slabiciunilor noastre. In situatia de azi, cand statul e neputincios ca un vid, Biserica i-a preluat misiunea. Posibilitatile noastre sunt putine, insa intentionam sa ne desfasuram lucrarea cu dragoste nelimitata si incredere in Domnul. Daca va fi necesar, suntem gata chiar sa vindem din bisericile noastre candelabre si lampi cu scopul de a-i ajuta pe cei nevoiasi.”

Armata ucraineana a ocupat o biserica din Donetsk si a deschis focul

Moscova, 25 septembrie, Interfax – Fortele Garzii Nationale Ucrainene au ocupat Manastirea din Donetk unde este Icoana Maicii Domnului Iviron si s-au organizat pentru bombardamente.

“Se profaneaza biserica, populatia civila este exilata, castile albastre deschid focul stiind ca militarii locali nu vor bombarda biserica si manastirea” a declarat pentru site-ul Russkaya Vesna un militar local.

Cu ceva vreme in urma, trupele ucrainere au luat deja cu asalt manastirea situata in apropiere de aeroport pentru bombardamente.

traducere pentru Cuvantul Ortodox de L.F.

monastery_donetsk-600x450

*


Categorii

1. DIVERSE, Grecia, Mitropolitul Serafim de Pireu, Traduceri, Ucraina

Etichete (taguri)

, , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare