O batalie pentru ora de religie a fost castigata, dar RAZBOIUL ABIA ACUM INCEPE. SINTEZA RECENTULUI ASALT MEDIATIC IMPOTRIVA BISERICII

18-03-2015 4 minute Sublinieri

Biserica

Imediat dupa ce Patriarhia a anuntat ca inscrierea masiva la ora de religie are valoare de referendum, pe retelele sociale, pe media online si TV a fost reluata, cu o vehementa si mai mare, campania de improscare cu noroi a Bisericii si a prezentei acesteia in scoala romaneasca. 

Multe din materialele acestei campanii ele se bazeaza pe aceleasi extrase din manuale de religie de acum 10 ani, pe care utilizatorul de facebook, lipsit de memorie, le sharuieste in nestire, de parca ar fi ultimele noutati. Romania Libera ne lumineaza cu privire la scopul acestei agitatii paroxistice: sub titlul de tabloid ”Dezvaluire” (! e mare dezvaluire un lucru conform legii in vigoare…), cotidianul combate faptul ca Biserica este cea care avizeaza manualele de religie. Evident, ideea este ca daca tot nu s-a reusit ostracizarea orei de religie, atunci, macar sa se smulga manualele din mainile Bisericii si sa fie facute de ”specialisti” via ASUR.

O alta cale de atac a reprezentat-o Trinitas TV. Proiectul televiziunii Patriarhiei – criticabil, de buna seama, in multe privinte, si de catre noi – a intrat in vizorul mass-media printr-un document intern al Episcopiei Slatinei in care se fixa contributia pe care, atentie, parohii trebuie sa o plateasca pentru intretinerea televiziunii. Asadar, nu este vorba despre o ”taxa” pe care sa o plateasca oricine si oricum parohul nu are niciun fel de instrument la indemana astfel incat sa oblige pe cineva sa plateasca 0,07 lei pe luna. De altfel, cei din interiorul Bisericii cunosc aceasta problema, a carei rezolvare cade mai cu seama asupra preotilor, care, cum ne-cum, trebuie sa faca rost de banii respectivi. In acest moment, insa, mass-media nu este interesata nici de soarta preotilor, nici de cea a ”credinciosilor”. Ideea era de a mai gasi o tema de atac, cu atat mai interesanta pentru mass-media cu cat e vorba de finantare legala a unei televiziuni. Or, la o privire sumara aruncata asupra peisajului mediatic romanesc, vom descoperi televiziuni si trusturi de presa insolvente, evazioniste, finantate din surse obscure si mafiote. Prezenta unei televiziuni a Patriarhiei finantate pe baza de contributii parohiale este, in aceste conditii, un adevarat scandal, nu?

Tot de bani sunt obsedati si cei de la Gandul.info. BOR e ”pusculita” in care statul toarna bani, referindu-se la fondurile destinate catedralei si bisericilor. Iarasi, o tema deja ultra-consumata, eficienta insa pentru anticlericalii romani ca becul din experimentul lui Pavlov. Atingand culmile fariseismului, marele Cristian Tudor Popescu, de la acelasi Gandul.info, vrea, nici mai mult, nici mai putin, sa umple nuntile, botezurile si inmormantarile cu mascati trimisi de DNA: CTP: Cine îi arestează pe sfinţii părinţi care își iau dreptul de Paşti, de Crăciun, botezuri şi înmormântări? Sunt bani negri, dar acolo nu se duce DNA-ul. Asta o zice omul angajat intr-un trust implicat intr-o evaziune monstru. Acelasi CTP se afla intr-o adevarata vrie anticrestina, tot din momentul orei de religie, publicand editoriale in care schingiuieste pilde evanghelice si in care isi arata dispretul fata de Biserica Ortodoxa Romana. Teza lui, care nu e doar a lui, este ca acea coruptie din ADN-ului romanului este legata si de religie. Operatia la ADN, prin DNA, teza cvasi-rasista pe care a enuntat-o de curand CTP, trebuie, de buna seama, sa fie si o operatie la religie, anume la credinta ortodoxa. Ce poti raspunde unei asemenea porcaieli? Nu poti raspunde unui discurs al urii cu argumente, pentru ca nu despre asta este vorba. Exista, totusi, atatea resurse, istorii, marturii despre ce a fost si ce este Biserica Ortodoxa, incat numai cine nu vrea nu poate sa se lamureasca.

Ca lucrurile stau realmente critic ne-a aratat-o si atacul la patriarh realizat de cotidianul online Adevarul (la acesta a existat o reactie a Patriarhiei). Colportand atacuri mai vechi, ”marturii” neactualizate si, evident, lipsite de vreo opinie ceruta macar Biroului de Presa al Patriarhiei, Adevarul a pus materialul cat mai vizibil, primul in ordinea articolelor de pe site. Cu totul intamplator, cam in aceeasi perioada s-a intamplat arestarea socanta a sefului ANI, Integritatii din Romania, Horia Georgescu. Daca avea cineva curiozitatea de a verifica gradul de vizibilitate al stirii respective pe cotidienele online gandul.info si adevarul.ro, atunci ar fi trebuit sa dea mult scroll pentru a gasi referintele. Cum ar veni, sunt mult mai mult de interes public barfele vechi de ani (si, de altfel, nereluate) ale fratelui patriarhului decat arestarea pentru coruptie a unuia din capii anticoruptiei din Romania! Jalnica presa!

Materialul cel mai popular al acestei campanii a fost, insa, prilejuit de o filmare realizata la un eveniment al Scolii Brancovenesti de la Constanta. Prima oara a circulat tot pe facebook, unde diversi inteligenti faceau comparatia intre decapitarile Statului Islamic si scena de teatru jucata de copii. Este iarasi un caz tipic de oameni care efectiv sunt orbiti sau nu vor sa priveasca problema in fondul acesteia, in datele sale reale. Cum altfel sa echivalezi un martir crestin, care isi da viata, cu un calau fundamentalist? Cum sa fii atat de dobitoc incat sa crezi ca martiriul crestin are aceleasi efecte asupra copiilor precum inscenarile facute de diviziunea de agitprop a Statului Islamic? In fine, materialul a fost, ulterior, cules de pe facebook si a ajuns in mai toata presa online, de la hotnews la gandul.info si adevarul.ro, precum si la televiziuni. ProTV nu a ratat ocazia sa apeleze si la un psihiatru, intotdeauna dispus sa comenteze acid pe teme legate de viata religioasa. Presiunea a fost atat de mare, incat s-a ajuns chiar la trimiterea unei echipe de control de catre Inspectoratul local, iar un secretar de stat al Ministerului Eduactiei s-a exprimat critic la adresa scolii (care, de altfel, este privata). Subiectul era generos – era prea facil sa lipesti eticheta de traumatizant pentru a nu profita de ocazie. Ah, desigur, de Halloween strigoii cu sange la ochi si la gura, vampirii, vrajitoarele sunt relaxante, acelea nu pun absolut nicio problema, asa cum nu pun nici alte evenimente si scenete tematice, pe cand teatrul crestin ne ”traumatizeaza”, normal, nu vrea nimeni sa aiba copilul martir crestin.

Pe plan mediatic, se adevereste din plin avertismentul cuiva care scria, inspirat, ca ”urgia abia acum incepe”. Victoria Bisericii in privinta numarului de elevi inscrisi la ora de religie a provocat o reactie virulenta din partea celor care, din varii motive, sunt agrenati in aceasta campanie anticlericala. Asistam la o hartuire in adevaratul sens al cuvantului, in care… practic orice este transformat in pretext de virala anti-BOR.

Ce poate face Biserica, in aceste conditii? Desigur, la unele din aceste atacuri trebuie reactionat, explicat, raspuns pe masura, asa cum s-a si intamplat. Totusi, nu se poate rezuma doar la o reactie defensiva, la un fel de tenis al reactiilor si contra-reactiilor, mai cu seama pentru ca impactul ultimelor va fi intotdeauna mai mic decat al primelor. Biserica trebuie sa devina prezenta altfel, sa aiba o agenda proprie, poate si o altfel de imagine. Stilul omagial incremenit folosit pe Basilica.ro nu ajuta deloc in acest sens. Asa cum aratam si in alta parte, Biserica trebuie sa fie cea care vine cu o agenda de teme, proiecte, solutii, atat in ceea ce priveste Scoala, cat si alte zone sensibile din societatea romaneasca. Problema nu este, asadar, doar una de comunicare publica, ci si una de politica bisericeasca. Biserica trebuie urgent sa-si recapete greutatea, cuvantul hotarator, demnitatea, iar asta se poate prin recapatarea deplina a vocatiei sale apostolic-profetice. 

Cuvantul Ortodox

*

*


Categorii

Opinii, analize, Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului, Scoala romaneasca

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

16 Commentarii la “O batalie pentru ora de religie a fost castigata, dar RAZBOIUL ABIA ACUM INCEPE. SINTEZA RECENTULUI ASALT MEDIATIC IMPOTRIVA BISERICII

  1. Era de aştept aşa ceva. Ticăloşii nu au virtuți. Nu pot recunoaşte şi nici digera o înfrângere. Cei care-l neagă pe Dumnezeu, nu au simțul dreptății adevarate, cinstite şi desintreresate, dreptatea lor este dreptatea interesului personal, este dreptate puterncilor momentului, de care totdeauna nemrnicii, trădatorii, slugarnicii, liguşitorii, laşii, lichelele… se alipesc şi î-şi arată “vredniciile” în cruzimi şi josnicii de neimaginat.
    Aceşti ticăloşi nu se vor poziționa niciodată de partea celor slabi, de partea celor ce sunt abandonați şi disprețuiți, de partea celor asupra carora se rostogoleste oprobiu, rautatea şi toate mecanismele coercitive ale puterii.
    Oameni de nimic, oameni care se arată valori doar cu niste acte de studii ce nu au cofirmat nimic şi nu dovedesc nimi în concret şi faptic de viață.
    Oameni ai vorbelor, ai intigilor, ai trădarilor şi migrațiilor spre oportuinitățile momentului, oameni ai minciunii ce ze dă drept Adevar, ai dreptații celor puternici şi nedrepți asupra celor slabi şi fară putere, oameni ai nimicului.
    CE DREPTATE SE FACE ÎN ROMÂNIA? CINE FACE DREPTATE ÎN ROMÂNIA ?
    PREŞEDINȚII CE AU AJUNS LA PUTERE CU BANI FURAȚI ?
    GUVERNE IDEM?
    HOȚII CARE STRIGĂ HOȚII ACUZĂ BISERICA.
    Bserica nu fură banul nimanui. Sunt banii de suflet a românului, dați de bunavoie, bani pentru care statul nu munceşte, nu reglementeaza, nu întoarce sub altceva nimica, ca sa pretinda ceva. Poate pretinde impozit şi pe banii care CTP, îi daruieşte parinților sau fiilor săi (daca are aşa ceva)?
    România a suferit şi va suferi tocmai din pricina acestor indivizi, a acestor iude.

    Bierica trebuie să-şi arate puterea credinței, virtuțile, rabdarea şi Adevarul.

  2. Așa este. BOR tb ca să devină mult mai prezentă în planul public; Basilica este aproape frecție la piciorul de lemn, în ceea ce privește audiența. Și mai important, Biserica tb ca să aibă ea prima mutare. Iar în cazul calomniilor, cu siguranță că un proces și o obligare a trustului de presă la un drept la replică ar zăgăzui mult din ”entuziasmul” ziariștilor prea agitați sau agitatori. Poate că totuși acolo-n Deal la București cuiva îi va pica fisa, în sfârșit!!! Și nu se va mai teme de mirenii activi, căci chiar nu are de ce, ci de zbierătorii aceștia de serviciu.

  3. Acest CTP, cu moaca lui de inchizitor permanent catranit ,mi-a atras atentia abia acum cateva zile, la o emisiune la DIGI24 cand a vorbit cu ura si dispret despre romanii “pupatori, lingatori de moaste”, vis-a-vis de subiectul cu ora de religie in scoli.N-am crezut ca poate fi asa de ticalos,desi il suspectam de a fi ticalos de pe vremea cand scria articole la Adevarul despre “fascistii”, “legionarii” si “fortele destabilizatoare” din Piata Universitatii.
    Mai apoi cineva m-a dumirit de undeva vine ura asta impotriva celor carora “le place sa linga moaste”: este din aceia care il urasc pe Hristos, iar pe crestini ii scuipa.

  4. Chiar si pentru un credincios sincer si lipit sincer de Biserica, comunicatele BOR sunt o adevarata piatra de poticnire. Mai ca-ti vine sa cazi in pacatul de a te alatura detractorilor. BOR nu face politica bisericeasca pentru ca este mult prea preocupata sa faca politica. Fara o restructurare din temelii a agendei zilnice si a prioritatilor nu sunt mari sanse sa recucereasca inimile si mintile romanilor. Pana acum nu am vazut absolut nimic in sensul asta.

  5. Nimic mai abject şi mai ticălos nu poate fi într-un popor, decât tagma acelora ce-şi vând sufletul străinilor pentru binele propriu, decât tagma celor ce-şi scuipă şi-şi batjocoresc neamul, doar, doar s-or arăta asemeni parutei înalțimi şi străluciri a străinilor.
    Aceasta este tagma celor ce aruncă cu aşa mizerii în neamul şi-n frații lor, cum nici un străin (duşman de moarte fiind), nu ar face-o.

    Omul curat nu se foloseşte nici o dată de mizerii, ca să facă dreptate.
    Omul drept este de partea dreptății, nu a intereselor, nu a puternicilor sau a puterii.
    Dreptatea are autoritatea sa. Nu are nevoie de autoritatea puterii.
    Puterea, pentru a-şi dovedi dreptatea, trebuie sa fie lăudată de cei fară putere şi să fie puterea celor fără de putere.

    România nu a dus lipsa de iude, de vânzători, de defaimători, de lingăi şi lichele.
    Răul României de acolo vine, şi acolo se află.
    Nici un fiu cinstit şi vrednic nu-şi defaimă neamul istoria şi credința.

    Aceştia sunt nemernicii ce aruncă cu scârnele inimii lor în biseică, în cei curați, în cei prin care au ajuns să aibă puterea sa facă asta.

  6. Ioan Rosu
    Să nu fim şi noi asemeni acelora.
    Media acuză dar abia judecata dă verdictul. Vrajmaşul ne face vinovați de tot raul, deşi el ne aduce o imensitate de ispitiri şi poticniri. Şi presa aceleaşi face. Ea aduce toata spurcăciunea în inima şi casele românilor.
    Dreptatea lui Dumnezeu pronunță sentința.Nu Aasurii, Cernii, Mosii, CTP-ii, Macoveii…
    Preoții… ierarhii… fac şi dreg…
    Ce au până la urmă “sfinții părinți” cum îi numeşte în batjocură CTP ?
    Miliarde în banci din țară şi strainătate, vile şi proprietăți pe nu ştiu ce ținuturi exotice, bijuterii de miliarde sau alte asemenea ?
    Vrajmaşii bisericii ştiu bine ca ce le imputa ierarhilor nu sunt propietatea lor personală 100% ci sunt bunuri aparținatoare eparhiilor, (case, maşini, fonduri şi valori).
    Monahismul presupune austeritate, (o ştiu şi ei) şi în baza acestui argument este blamat tot şi toate… instituții…angajați mireni, care au familii, au nevoie de condiții de muncă (standard UE), care instituții, reprezinta până la urmă biserica unui popor, şi prestigiu unui popor în credința sa.
    Cât de monahi sunt cei incriminați, nu-i nici a nostru a judeca şi nici a lor.
    Alta e problema… BOR
    Nu mai poate fi şi cu puterea şi cu cei fara putere. Puterea de acum nu mai este la Bucureşti.
    Aici , acum sunt doar executanți fără vertebre, fără neam şi legaturi de neam, fără credință şi legături de credință. Jocul dublu e deja cam iefin de ceva vreme şi din ce în ce mai neconvenabil de ambele părți.
    Sa lăsăm dreptatea să spuna ea ce e de spus şi o va spune cu siguranța.
    Biserica se curățeşte şi stăluceşte tocmai în focul prigoanelor.
    Ori vrem sa curațim BOR, arumcând şi noi cu mizerii în ea socotind că astfel o vom curăți ?
    Nu nu o curătim ci o murdarim şi cu murdaria noastră

  7. vezi costy, exact asta spuneam: ca BOR nu mai reuseste sa inteleaga semnalele care vin puternic dinspre parohii, adica dinspre oamenii obisnuiti ca noi. Ceea ce spui tu aduce foarte bine cu ce ar spune trustul Basilica de exemplu. Cum ca acumularea de averi nu este in folosul individual al unor persoane anume ci este spre binele eparhiilor. Insa exact asta se intampla si cu nomenclatura comunista. Tot ce aveau elitele comuniste erau bunuri ale intregului popor dar poporul nu se putea apropia de ele. Cam asa si cu acumularea de averi lumesti in eparhii. Credinciosul obisnuit nici nu se poate apropia de ele dar nici de conducerea eparhiilor. Ai incercat vreodata sa iei legatura cu un ierarh pentru a-i spune o problema care te framanta? Sunt convins ca daca esti sincer vei recunoaste ca este totusi un duh elitist care stapaneste ierarhia si multe probleme cam de acolo vin.
    In sfarsit, nu asta este de fapt fundatura in care ne-am bagat.
    Fundatura este faptul ca proiectul catedralei a trecut de asa numitul “point of no return”. Adica ajunsi aici trebuie terminat. Si asta da foarte putina marja de manevra in aplicarea unei agende BOR serioase care chiar sa zideasca credinta oamenilor nu sa o ispiteasca cu felurite si numeroase lovituri.

  8. Ioan,
    Da, aşa este, cum spui. Dar calea nu este aceasta. Nici pentru ei, cum amândoi o spunem, nici, mai ales pentru noi. Adică nu calea scandalului public, nu calea media, ci calea, parohie, protopiat, mitropolie. Direct, cu răspundere şi curaj, cinstit şi canonic, in scris si la propriu. Consilierii sa nu facă figurație ci jertfa pentru parohieni, asemeni si parohul şi se vor vedea srezultate.
    Calea aceasta este parăsită. Nimeni nu circulă pe ea. Consilierii nu ştiu nici dogmă nici canoane, şi adesea nici rânduielile eclesiale.
    Formalism şi figurație.
    Căldicism şi osândirism la superlativ, asta e.
    Suntem caprițe nu oi. De ce ? Oile merg în turmă, se hranesc în unitate, caprițele de capul lor, se zgaibară pe arbori şi înălțimi…

    Da. Am fost la un important ierarh (de două ori). Da. Recunosc. Am ajuns f.greu şi prin cineva.
    Dar nu Prezidentul rezolvă toate şi nu toate sunt de prezident într-o țară.
    Calea directă este firesc sa fie abrubptă şi dificilă.
    Au totuşi un program care poate sminti şi mai mult, dacă nu-i respectat.

    Mi-a placut abordarea ta concilianta şi îngaduitoare cu mine. Dumnezeu sa-ți înmulțească comorile cereşti şi toate cele de folos.

  9. Mirela (9)
    Mulți citesc evanghelia, spre pierzarea lor şi a semenilor lor. “Vai vouă… cărturarilor… că închideți Împărăția lui Dumnezeu… nici voi nu intrați, nici pe cei care vor să intre nu-i lăsați”.

    Cărturarismul… .
    În popor, o vorbă spune: Unde este carte multă, este şi prostie multă.
    Iar sfinții părinți spun că ” multa cunoaştere (fara practicarea ei…, nota mea), aduce îngămfare.

    Deci îngâmfare CTP-istă, umanism extremist, raționalism exclusivist şi toate subcomponentele lor, îl determină pe CTP să-i gasească Domnului Iisus, pacate împotriva umanității, coportament dictatorial totalitar şi vinovății vrednice de a-l răstigni. Şi bineînțeles că-l defaimă, îl condamnă şi-l răstigneşte.

    Raționalismul, sufocă duhovnicia. O distruge. De ce ? Nu ia în calcul toate variantele posibile ? Ba… pare ca le ia. Şi nu numai pare… dar chiar le ia. Da!. Dar de ce?
    Ia toate acelea şi le şi prezintă, pentru a relativiza Adevărul divin, pentru a submina subțirimea duhovnicească şi a susține varianta sa. (Şi am vazut si printre noi, contestari tăioşi, aducatori de variante…)

    Sfinții parinți ne-au lăsat Adevaruri duhovniceşti de adâncimi uluitoare, exprimate în câteva cuvine. Au scurtat fraza, sau simpla propoziție, la limita minimă posibilă.
    Păi… de ce ? Când sunt atâtea variante…
    De ce ? Practica, practicarea, încercarea, le-a aratat că doar aceea e Adevărul, din… mulțimea variantelor. Nu este de ajuns să cunoşti, ci trebuie să şi împlineşti, ca să-ți comfirmi, şi să dovedeşti.
    CTP, susține că biserica, nu dovedeşte nimic.
    O sarmanul…
    El dovedeşte… ştiința… tehnica… mentalul… raționalismul exclusivist…

    Biserica tocmai că dovedeşte…
    Mulți medici o recunosc. Mulți, după ce şi-au încercat toate puterile şi posibilitațile… trimit la preoți şi la biserici…
    Preotul dezleagă de pacate, elibereaza conştiințe zdrobite de povara pacatelor…
    Biserica vindeca (prin tainele date ei, de Iisus), bolile sufletelor şi ale trupurilor.

    CTP, a desfințat (în el), evanghelia. Si cei ce-l cred şi susțin. Umanismul e mai presus de ea. Geneva idem. Şi… idem, ce i-o mai aduce dracii scripuristici. Arhiconii.

    Iisus, îmbolnavitorul…
    A îmbolnavit smochinul, care din variantele de motivații, avea desigur câteva reale.

    Da. Posibil.
    Dar ce-i aici ? Ce spune evanghelia ?
    Iisus, cauta roade!.
    Iisus. Dumnezeu.
    Dumnezeu, îi daduse totul pentru a rodi. Si acum cauta un raspuns. Un rod. Macar o smochină.
    Ce de frunze…şi nici un rod.
    Frunze… . Variante… . Nici una roditoare. Rodul… ar fi fost împlinirea aşteptarilor la toate cele ce i se daruise. Nici un rod însă.
    Scopul vieții , este rodul. Fara rod viața nu are sens. Frunze… lemne… putrziciune… moarte.
    De ce ?. De ce moarte?
    Pai simplu. Nu este rod, nu este samânță. Totul se termina acolo.
    CTP… raționalistul… Pai ce daca s-a uscat ? Nu tot aceea era daca se intămpla alta dată ?
    Domnul Iisus a facut aceasta, pentru al crede ca El este stapânul şi că celor ce nu au sens le poate decide sfârşitul, imediat, dacă voieste. Nu din rautate. Nu. Ci tocmai ca niciodata nu va fi altceva de cât non sens.
    Dar la om… ne rodirea… aduce ea însaşi înmiite păcate si mai de folos este sfârşitul, care pune capat acestor pacate ce trec la ceilalți.

    Raul, rautatea, necridința, descondiderarea lui Dumnezeu, se întoarce asupra noastra şi ne ucide. Ne usuca (daca suntem smochini)
    Iisus, îmbolnavitorul… Ce a îmbolnavit Iisus? Smochinul era neroditor. Ca sa uscat ?. S-a uscat la cuvântul Domnului mai devreme… ca sa întelegem ce trebuie. Ca oricum tot acesta era finalul.

    CTP, pune în locul lui Dumnezeu. El zice: Omul există. Dumnezeu nu. Geneva (medicinista), este folositoare omului. Evanghelia este godporație. Pai CTP-ule… preoții nu ucid. Medicii avorționişti fac genocid. Şi nu numai aceia…

    Dumnezeu nu este pedepsitor!!! Pedepsitor este pacatul. Plata pacatului este moartea!!!
    Dumnezeu este Adevarul, Lumina şi Viața.
    CTP, spune că Dumnezeu nu exista! Spund că nu exită Adevăr, Lumină şi Viață!!!
    Da.
    Da. Nu exista. O spun şi eu!
    Unde nu există?
    În el. (Şi in cei ca el).
    Dumnezeu spune: Sa nu minți!
    Şi noi mințim. El, CTP, minte (ştiind şi neştiind) în ce face, in ce scrie şi supune…
    Şi… ?
    Preoții nu o fac ?
    Ba o fac. Dar ei mustrați de conştința se spovedesc. Se curăță prin Iisus cel ce a dat omului aceaste daruri. Se întorc laAdevar. Iubesc Adevarul si pentru El se curata. Si in El ramân toți cei ce-l iubesc şi se curața.
    Dumnezeu ne spune ca El este Viata. Elementele vieții sunt doar în El. În Iisus.
    CTP respinge aceasta. El… raționalistul…

    Omul moare fara elementele vieții.
    În Cosmos se mege. Dar nu oricum. Ci luând elementele vitale existenței pe dus-întors. Altfel…
    În lumea pacatului, nu poți ramâne în Adevar, în Lumină, in Viață, fara sa ai în permajență, acesta cu tine. Iubeşti pe mama, pe fiu… dar pe Iisus îl iubeşti mai presus de orice, pentru ca fara El… eşti fara Adevăr, Lumina şi Viată.

    Am spus acestea din mândria de a mă arata CRETIN

    Da. Nu am greşit. Cretin. Asa cum ne numesc…
    Dar… şi pentru a ma arata… deştept fața de creştini.

  10. Crestinii nu-s activi de fel in mass-media, acolo unde sunt postate asemenea articole. Este foarte important ca atunci cand apare un asemenea articol primul care posteaza la comentarii sa fie un crestin profund.

  11. Ortodoxia nu este confruntare în spațiu public. Nu este spectacol. Ea are spațiu eclesial. Are clopote care cheamă acolo pe cei ce pot fi raspândiți chiar şi în agora.
    Ortodoxia nu este jihad şi nu incită la jihad sau cruciade. Lupta ortodoxiei este in fiecare, cu sine.
    Ortodocşii profunzi nu caută murdaria şi nu o împrăştie. Nu pot fi precum muştele. Nu pot fi atraşi de murdărie.Nu pot căuta murdaria.
    Ba nu caută nici agora.
    Nu. Nu caută agora ci eclesia.
    Pot cel mult da un răspuns celor ce vin nemulțumiți şi impregnați de mizeriile acelea.
    Nu mai poți fi traitor şi rugator profund (cred eu), cautând mizerii şi răscolindu-le. Poți fi jihadist, cruciat… ideolog sau mai ştiu eu ce… dar traitor profund, nu.
    Domnul a vorbit celor ce-l cautau. Să observam în evanghelii. Domnul însuşi spune unde a vorbit, când este auzat şi judecat.
    Iar la judecarea şi osândirea sa… ce nu putea oare Domnul să aducă şi să spună în apărarea Sa. Şi… ce găsim în evanghelii ? .
    În altă ordine de idei…, unde vedem expusă duioşia şi frumusețea divină a iubirii sale ? În rugăciunea către Tatăl din Ghetsimani (evanghelia de la Ioan). Nu în agora.

    Asta este doar părerea mea, nu argument contestatar la cometariul tău Ioan.

  12. http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Politica/C+T+Popescu+vorbeste+despre+acuzatii+de+coruptie+care+vor+sa-si+

    “Există un spectacol al cătuşelor astăzi, ceea ce nu întâlnești dacă te duci afară. Există o plăcere morbidă în a exhiba situaţii de genul acesta care nu sunt conforme cu morala creştină. Am spus, feriţi arestaţii preventiv de lumina reflectoarelor. Gândul meu atunci când am spus, am atras atenţia, deci am fost vocea din Consiliu care am spus să încetăm spectacolul cătuşelor am fost eu. M-am gândit atunci că poate o să umblăm la o lege a audiovizualului”, a spus judecătorul Mircea Aron.

    „Personajele pe care le vedem încercând pe toate căile să se opună acțiunii justiției din ultimii ani sunt fie reprezentanții direcți, fie urmașii bine educați ai celor care încercau în 1989 să oprească roata istoriei”, crede Cristian Tudor Popescu.

    Referitor la „morala creștină” invocată de magistratul Mircea Aron, jurnalistul a amintit de „mironosiții din Parlament”, între care și foștii miniștri Dan Șova și Varujan Vosganian, care s-au dat cu mir înainte ca Senatul să voteze asupra cererilor DNA privind urmărirea penală.

    „I-ați văzut dându-se cu mir ca și când s-ar fi dat cu un deodorant, cu un antiperspirant pe la subțiori și fălci, în ideea că pot să-și ia ca aliat împotriva satanei DNA biserica”, a spus Cristian Tudor Popescu.

    El a amintit că în 1989, șeful bisericii de atunci, patriarhul Teoctist, „i-a afurisit pe manifestanții de la Timișoara, gând la gând cu bucurie cu Nicolae Ceaușescu”.

    „Urmașii și reprezentanții direcți de atunci ai contrareacției încearcă acum același lucru. De aceea l-am auzit pe judecătorul ăsta vorbind de morala creștină. Biserica e cea mai conservatoare instituție a statului. Nu o să vedeți revoluții făcute de biserică. Nu se reformează sau revoluționează. De aceea e luată ca aliat în acest moment prin astfel de exprimări în încercarea de a opri revoluția din justiție”, a spus jurnalistul.

    El a adăugat că arestul preventiv nu este decis de procurori, ci de judecători.

    „Nu este vorba de cătușe, e vorba de arest (…) Ideea e de simbol, o persoană condamnată la arest preventiv nu e trimisă acolo de DNA, ci de un judecător. Există o primă sentință pronunțată împotriva acestor persoane. Un judecător susține că există indicii cu privire la plauzibilitatea probelor”, a spus jurnalistul.

  13. ”Biserica e cea mai conservatoare instituție a statului.”
    Ei bravos cultură!!! Ori e a statului, ori tb dată afară din stat și din spațiul public.
    Părerea mea este că Popescu acesta ar tb să se hotărească o dată. Ca să fie în sfârșit înțeles…

  14. Pingback: REINCEPE RAZBOIUL IMPOTRIVA OREI DE RELIGIE. Activistul anticrestin EMIL MOISE hartuieste prin DENUNTURI oficialii MINISTERULUI EDUCATIEI favorabili inscrierii la ora de religie pe intreaga perioada a scolarizarii | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare