DAN PURIC TRAGE CLOPOTUL DE ALARMĂ, la retragerea din teatru: “Tot ce e românesc trebuie să dispară. Se trage cu tunul în ultimele redute! ANUL ACESTA S-A APĂSAT PE ACCELERATOR. Ne așteaptă un PROGRAM DE REEDUCARE a României. Vor apărea și orele de educație sexuală, deci pregătim un copil schizoid, traumatizat. ESTE O STÂRPIRE A NORMALITĂȚII, FĂRĂ PRECEDENT” (video, text)

4-02-2020 7 minute Sublinieri

DCNews: Tudor Gheorghe, atacat. Dan Puric: Face parte din demnitatea acestui popor! Îl lăsăm singur?

Actorul Dan Puric a transmis un mesaj de solidaritate pentru Tudor Gheorghe, în emisiunea Subiectiv, moderată de Răzvan Dumitrescu, la Antena 3.

‘Tot ce e românesc trebuie să dispară. Se trage cu tunul în ultimele redute! Trebuie să ne apărăm valorile (…) Anul acesta s-a apăsat pe accelerator. Știți ce este pentru mine maestrul Tudor Gheorghe? A fost odată o trupă de teatru japonez, la Național. Acolo era  un actor, care se distingea cu o forță extraordinară. Am citit, pe program, în dreptul acelui actor scria valoare națională intangibilă.’

‘Acesta este Tudor Gheorghe! Valoare națională intangibilă! Acolo, japonezii au spiritul ierarhiei. Elita și aristrocrația valorii o păzeau, domnule Dumitrescu! Nimeni nu își permite să arunce cu noroi într-o valoare națională! Tudor Gheorghe face parte din demnitatea acestui popor!’ a declarat Dan Puric.

‘Îl lăsăm singur? Dumnealui este un suflet diferențiat! Gregarii s-au adunat în haită! Nici nu mă interesează haita. Pe mine mă interesează paznicul! Ce facem? Îl lăsăm singur ca să îl decimeze (n.r Tudor Gheorghe) sau îi punem la punct? Până unde este libertatea cuvântului? Aici au lovit o atitudine, o conștiință națională, nu un act artistic. Poporul român îl consideră legendă. L-au făcut comunist pe un om care a avut biografia pe care a avut-o. Tatăl lui s-a chinuit prin închisorile comuniste (…)

Nu sunt anti-european. Nu am cum să fiu împotriva culturii europene. Sunt împotriva acelui Babilon, care a compromis ideea de comuniune europeană. a punctat Dan Puric.

‘România este o țară profund desfigurată și planul care a fost pus în aplicare a avut două viteze, ca la cancer. Cancerul poate să meargă lent sau poate să aibă viteză galopantă. Tot acolo duce. Șocuri pe acest popor și pe urmă o lucrare lentă. Lucrarea lentă s-a executat în educație, știți că dacă pui în educație, în cultură, în spirit un lucru, el cam peste 10 ani dă rod.’

‘Educația noastră a fost distrusă din 1990, pe urmă sistematic, și acum a dat rod acest mediu de ură, de discordie!’ a mai precizat maestrul Dan Puric, în emisiunea moderată de Răzvan Dumitrescu de la Antena 3.

***

Irina Vergu:

Felicitari, Razvan Dumitrescu, pentru emisiunea cu Dan Puric! Este DE COLECTIE! Este DE PREMIU! Este DE MANUAL si DE PREDAT IN SCOALA ca lectie de atitudine de fiecare zi!

Nici nu respiri ascultandu-l! sigur ca e incomod! sigur ca e pe-o voce, pe-un simtamant si pe-un gand cu Tudor Gheorghe! sigur ca amandoi sunt pusi la zid! Sunt doua ramuri din acelasi copac viguros care se numeste Tara.

Intr-o societate in care non-valorile au ajuns in capul bucatelor si urla isteric si inept de acolo crezandu-se deja farama de Istorie, desi ei nu-s decat niste sclaveti manevrati din sfori de papusari si vor disparea maine in negura din care s-au itit asa cum au aparut ieri de niciunde, oameni ca acestia doi sunt gata oricand sa se lase tarati in lant prin fata norodului mai degraba decat sa plece spinarea si sa-si stinga singuri steaua de spirit. Poti sa incerci sa-i ingropi si sa torni un munte de beton ideologic deasupra – sare in aer betonul ala si iese lumina la suprafata. Nu ai cum sa-i mai alungi pentru ca nu ai cum sa-i mai ajungi, sunt departe, spiritual vorbind, si si-au depasit demult nevointa si limitele umane.

De-acolo, din Cer, Sfintii Inchisorilor ii privesc si zambesc cu impacare: “si morti vom izbandi”.

***

ActiveNews:

Dan Puric, despre Klaus Iohannis: Suntem conduși de o pianină mecanică, la care se cântă de dincolo și care nici n-a rostit numele lui Eminescu de Ziua Culturii Naționale

Maestrul Dan Puric a fost foarte critic cu președintele Klaus Iohannis, despre care a spus că este o „pianină mecanică” într-o emisiune difuzată săptămâna trecută la postul 6TV. Actorul a făcut referire la mesajul lui Klaus Iohannis cu ocazia Zilei Culturii Naționale, atunci când președintele a omis să menționeze numele lui Eminescu, deși Ziua coincide cu Ziua Nașterii marelui poet și publicist.

 „Noi suntem acuma conduși de o pianină mecanică, se cântă la ea de dincolo. Și am înțeles că pianina mecanică nici n-a rostit numele lui Eminescu de Ziua Culturii Naționale”, a spus actorul și regizorul Dan Puric.

Între altele, Dan Puric a deplâns îndepărtarea europenilor de la valorile popularizate de Eminescu, dar și tentativele de nivelare a națiunilor europene, inclusiv prin regionalizare.

„Uniunea Europeană este o grădină zoologică plină cu specii care se calcă în picioare. Omul de astăzi e plin de cunoștințe agresive care se luptă între ele, pentru întâietate, nu se împacă una cu alta. Cei care repetă istoria o repetă cu aceeași procedură, dar în același timp și cu forme noi. La forme noi se răspunde cu terapie nouă. 

Iar la noi, educația a fost confiscată. Educația, cea prin care noi ne puteam pune pe picioare, a fost acaparată. A fost compromisă arta. Este compromisă, este distrusă. Nu mai este o artă națională, ci una internaționalistă, a declarat artistul.

***

Dan Puric vrea să apere teatrul și a decis să se retragă: Au făcut grajd din ceea ce am avut noi mai sfânt. Din martiri, din eroi, din Istoria națională. Tot ce este românesc, naționalist, creștin, trebuie interpretat ca fiind pro rusesc

Eu în teatrul de azi nu mă mai regăsesc, pentru că și teatrul trebuia năruit, nu numai România”, este concluzia tristă la care a ajuns maestrul Dan Puric. Care a anunțat, în cel mai recent interviu, în emisiunea ”De-a viața ascunselea”, că și-a depus actele de pensionare anticipată de la Teatrul Național, din rațiuni de „igienă”. „Am simțit că trebuie să apăr teatrul și îl apăr retrăgându-mă”, a mărturisit, cu amărăciune, artistul. […] Va continua însă să ducă mai departe, prin țară, „spectacolul-cruce” „Acești români fantastici”, scris și regizat chiar de el. O piesă care, deși este sabotată și marginalizată, atinge sufletul spectatorilor neatinși de amprenta vulgarității care domină lumea de azi. Despre cum s-a schimbat publicul, dar și lumea teatrului, despre puterea umorului în fața greutăților, dar și distrugerea în masă a copiilor a vorbit maestrul Dan Puric în acest interviu difuzat de Antena3.

Redăm mai jos principalele pasaje:

„Spectacolul ”Acești români fantastici” are un impact teribil asupra publicului. În București îl joc foarte greu pentru că e un spectacol foarte sabotat, pentru că nu convine textul. Tot ce este românesc, tot ce este naționalist, tot ce este creștin, trebuie interpretat ca fiind pro rusesc. Așa că este foarte sabotat. Se rup afișele, dar eu merg cu el înainte. E un spectacol-cruce. Nu le convine să zici „români fantastici”.

Spectatorii s-au schimbat, preferă vulgaritatea, stand-up comedy, care e un gen, dar plin de vulgaritate. Publicul s-a vulgarizat și îi place să coboare la nivel de populație. Am observat ceva: e o alergie la frumos. Este bine să-ți insulți țara, este bine să cultivi urâtul. E o lume care se urâțește. Și atunci eu sunt în răspăr. Eu în teatrul de astăzi nu mă mai regăsesc”.

Despre puterea umorului

„Fac acum  o conferință în care vorbesc despre umor. Umorul este cel despre care părintele Stăniloae spunea că are o putere teribilă a comuniunii, de a ne lega sufletește, de a lupta împotriva greutăților. ”Este cel mai bun discurs pentru poporul român atunci când se află în fața greutăților”, spunea cel mai mare teolog român. Dacii plângeau la naștere și râdeau la moarte. Noi avem un unicat: Cimitirul Vesel.

Cine mai apără astăzi cinstea numelui de român, așa cum cerea generalul Dragalina? Pe mine m-a marcat acest om nemaipomenit”.

„Eu sunt un pom”

„S-a dus lumea aceea, s-a dus spiritul, duhul. Și teatrul trebuia năruit, nu numai România. De asta am scris „Acești români fantastici”, încă o corabie. Tineretul din țară e de o factură excepțională. Unii m-au întrebat de ce n-am plecat din țară.  Am zis: „eu sunt un pom. Pomul nu poate să-și părăsească rădăcinile”. Artistul are mai mult ca oricine aceste rădăcini. În clipa în care nu le mai are, cade. Brâncuși s-a dus cu rădăcini cu tot la Paris. Perioada de-acum necesită să stai aici și să lupți pentru că România se duce-n jos”.

Omenirea, în pericolul pierderii de sine

„Nu vreau să fiu un fatalist, dar cred că niciodată omenirea nu a fost atât de zbuciumată ca acum și într-un mare pericol de pierdere de sine. Sunt și lucruri obiective, timpul s-a accelerat, este epoca digitală, de care trebuie să ții seama, dar este și un program de violentare și de distrugere în masă a copiilor. Nu poate fi ceva mai cumplit, o molimă mai mare, decât să distrugi sufletul unui copil. Gândiți-vă la producția de desene animate pe care o fac. Am văzut de curând un film de desene animate și am observat coeficientul de violență, de vulgaritate, de patologie sexuală.

„Am simțit că trebuie să apăr teatrul”

Teatrul e atacat peste tot, literatura care este premiată acum... Pe scena Teatrului Eminescu din Botoșani, o fată tânără a spus o poezie groaznică. Și a luat premiul Uniunii Scriitorilor. Noi nu mai avem paznicii acestei ființe. Nu-i mai avem pe Titu Maiorescu, pe Petre Țuțea, pe Constantin Noica.

Mi-am băgat actele de pensionare anticipată la Teatrul Național. Igienic!  Am simțit că trebuie să apăr teatrul. Și îl apăr retrăgându-mă. În sufletul meu este o zbatere, o durere. Voi mai fi la Teatrul Național până pe 1 decembrie. Voi încerca să merg mai departe cu  ”Acești români fantastici”.

Au făcut grajd din ceea ce am avut noi mai sfânt. Din martiri, din eroi, din Istoria națională”.

***

Dan Puric: Paznicul conștiinței naționale nu poate fi o ideologie cretinoidă. Tineretul de azi vrea „o țară ca afară”. Pentru că e incapabil să-și clădească o țară pe temeliile ei. Înainte era „Cântarea României”, acum e cântarea Comunității Europene

Așa cum anunța în toamnă, artistul Dan Puric a părăsit, începând cu 29 noiembrie, scena Teatrului Național, preferând să iasă anticipat la pensie, pentru că, spune el, acum este o altă lume, la care nu se poate adapta. Într-un interviu pentru Realitatea TV, artistul a vorbit, din nou, despre ceea ce l-a determinat să ia această decizie, despre rănile istoriei recente, despre ideea de naționalism românesc ca formă de „autoprotecție” de-a lungul timpului și despre actul artistic călcat în picioare de directivele culturale „kulturnice”.

Am ieșit la pensie pentru că acum e o altă lume. Înainte era ”Cântarea României”, acum e Cântarea comunității europene. E o ideologie sinistră, patologică, care acum trebuie pusă și în scenă. Din moment ce se umple totul cu mediocritate și cu proxenetism, prin bășcălie și derizoriu. Este o lume la care eu nu m-am putut și nu mă pot adapta. La ce să ma adaptez? La noile directive culturale kulturnice? La un public care a început să guste cu ferocitate din ordinăria de stand-up comedy, unde promiscuitatea a atins cote de pornografie? Teatrul nu este o latrină”, spune actorul, autor al piesei „Acești români fantastici”, care încă se joacă cu succes, în ciuda celor care, pe orice căi, încearcă să o saboteze.

„La ce vine acum spectatorul? Numai să se hilizească? Eu iau Teatrul cu mine, lor le las cladirea”, aduagă Dan Puric, mâhnit de nivelul la care a ajuns teatrul din România și de modul în care publicul este infestat și furajat cu spectacole care nu au nimic de-a face cu arta.

În România e crucificată normalitatea

”V-ați gândit că Iisus când a coborât în lume a venit într-un infanticid?”, întreabă artistul, deranjat că în România se pregătește și un program de reeducare prin care se dorește „crucificarea normalității”.

Ne așteaptă un program de reeducare a României. Pe lângă orele de religie vor apărea și orele de educație sexuală, deci pregătim un copil schizoid, traumatizat. Să vedem cum va accepta un copil, care de la clasa a treia este traumatizat cu patologii sexuale în numele acceptării. Acceptării a ce? Pentru prima oară, în România este crucificată normalitatea. Bunul simț și matca acestei țări. Este o stârpire a normalității fără precedent. Nu poți să-i spui copilului prostii ca să-l călești pentru viață. De ce se vorbește de toleranță, când, de fapt, eu am început să mă simt tolerat în normalitatea mea și în ceea ce fac”.

Artistul Dan Puric spune că paznicul conștiinței naționale nu poate fi în niciun caz o ideologie cretinoidă, iar un om de stat trebuie să fie paznicul conștiinței naționale, și nu negustorul conștiinței naționale.

„Nu Biserica ne-a ținut pe noi 2000 de ani? Ziua Națională a devenit din ce în ce mai internațională. Ne-am învațat cu impostura și să nu mai fim noi înșine. Lichele, cum avem acum, au fost și în trecut, dar nu lichelele au făcut România Mare. Oamenii politici pe care i-am avut la vremea respectivă, și pe care nu-i avem acum, erau dublați de lichele. Azi avem subspecii. Un om de stat este paznicul conștiinței naționale, nu negustorul conștiinței naționale.

Este toată această clasă politică abjectă care de 30 de ani a aruncat 6 milioane de români afară, pe fereastră. Tineretul de acum vrea „o țară ca afară”. Este incapabil să-și clădească o țară pe temeliile ei, pentru că nu le cunoaște. Clasa politică a dat voie să se formeze ceea ce în medicină se numește „un spațiu de receptivitate morbidă”. Tineretului de azi i s-a furat busola”, spune artistul.

Dan Puric a vorbit și despre etichetele care se pun azi celor care sunt creștini și patrioți și despre ideolgiile aberante ale Occidentului, care, crede el, nu vor fi niciodată îmbrățișate de poporul român.

Azi e alergic să spui că ești creștin, patriotismul este desuet. Se pun etichete „naționalistul, suveranistul, populistul, talibanul”… Am stat de vorbă în această vară cu niște alsacieni și i-am întrebat cum de au acceptat, ei fiind mai naționaliști, ca în Constituție termenii de „mamă și tată” să fie înlocuiți cu „părinte1 și părinte2”? ”Ați stabilit care este 1 și care este 2?” Noi niciodată nu o să acceptăm așa ceva.

Ideologiile stârnesc interese. Ideologiile sunt veșnic în opoziție. În schimb, credința adună sufletele și le dă puterea să răzbată prin greutăți. Poporul român trebuie băgat într-un soi de carantină sufletească. Întrebați medicii, când se face carantina. Atunci când sunt boli molipsitoare. Noi, acum, avem boli sufletești. Și nu are cine să ne apere. Le luăm de la mentalitate la mentalitate”.

”Avem o țară tristă, plină de umor”

În România, și-au bătut joc de taina noastră. Mi-am dat seama că începe procesul de cretinizare a României când, prin anii 90, 91, la televizor ne dădeau ”Familia Bundy”, în care îți spuneau când să râzi. Nu mă refer cu bătaie de joc adresa poporului american, ci la industria aceasta de imbecilizare. Avem o țară tristă, plină de umor. Între tristețe și umor, din această stranie și paradoxală combinație, iese profunda și intraductibila melancolie a poporului român. Părintele Stăniloae spunea: ”Umorul este cel mai bun discurs pentru poporul român să facă față greutăților și dușmanilor”.

Legaturi:

TUDOR GHEORGHE, terfelit abject de “CATELANDRII” agramati si imunzi ai NOILOR BOLSEVICI GLOBALISTI care “MUSCA DIN BUNICI, DIN PARINTI SI DIN MORTII DIN MORMANT”/ Strigatul fiului lui ILIE TUDOR, detinutul politic de la Aiud: “Tata, nu sunt mort!”/ “Degeaba. 30”: PAPUSARII ROMÂNIEI INGENUNCHEATE SI VANDUTE si MARTURISIREA ARTISTICA A UNOR ADEVARURI CARE DOR (video)

DAN PURIC la Antena 3, de Craciun: ROMANIA E MUTILATA, E UN PROCES DE DE-ROMANIZARE si DESCRESTINARE (Video)/ CUI II E FRICA DE UN ACTOR CU DISCURS NATIONALIST-ORTODOX? Cum se explica “jihadul” securist dezlantuit in urma ultimelor sale aparitii TV?

PRECEDENT PENTRU INSTITUIREA CENZURII PUBLICE? Pentru CSM, criticile aduse DNA-ului de catre DAN PURIC ar depasi limitele LIBERTATII DE EXPRIMARE si ar constitui un “MESAJ PERICULOS” PENTRU CETATENI

DAN PURIC – INTERZIS LA PARIS? Actorul este contestat din cauza ATITUDINII RADICALE ANTI-UE si ANTI-OCCIDENTALE, dar si pentru criticarea MISCARII #REZIST/ Conferinta exploziva de la PETRILA, “Să fii român” (VIDEO): “Uitati-va la Pokemonul asta de ambasador al Americii, cum incalca orice suveranitate!”

DAN PURIC la “Jocuri de Putere” despre sensul Bisericii in destinul României si NOUA REEDUCARE din zilele noastre: “SUNTEM SLUGI, UN PENITENCIAR SI O COLONIE CONDUSA DIN AFARA” Despre incendiul de la COLECTIV: “O MÂNĂ CRIMINALĂ ca să se schimbe un Guvern” (VIDEO, Realitatea TV)

DAN PURIC la România TV despre #COLECTIV si INSTRUMENTALIZAREA TRAGEDIEI: “Intuiesc o MÂNĂ CRIMINALĂ în acest accident. Ţara trebuie DEVASTATĂ de PRĂDĂTORII din jurul nostru. România va rămâne la mâna OCULTEI internaţionale și a derbedeilor” (VIDEO)

DAN PURIC despre legea “antilegionara”: “PARLAMENTUL A DAT O LEGE ODIOASA. Daca ajungi la mormantul parintelui Iustin Parvu nu e bine, ca e considerat fascist. DE 25 DE ANI, IN ROMÂNIA SE LUPTA SA NU MAI AVEM IDENTITATE” (Video)

DAN PURIC in noaptea de Inviere (2015) despre DARUL DUMNEZEIESC AL LUI IISUS versus “OMUL NOU” AL NOII ORIENTARI MONDIALISTE si ATACUL FURIBUND ASUPRA CREDINTEI NEAMULUI, jertfa si prigonirea repetata a noilor martiri români: “CAND VREI SA DISTRUGI STATUIA LUI MIRCEA VULCANESCU, FACI UN ATENTAT LA SUVERANITATEA SI IDENTITATEA NEAMULUI”

Reflectii despre Romania ascunsa. Semnificatiile adanci ale BRUTALULUI ATAC DE LA PUNGESTI/ Dan Puric despre CUM SE DISTRUGE SUFLETUL UNEI TARI: “De 25 de ani, suntem bagati intr-un malaxor de reeducare. Mecanismele internationale sunt foarte bine puse la punct” (VIDEO)

Dan Puric despre CINISMUL MARILOR PUTERI SI DISTRUGEREA ROMANIEI: “Suntem pe o muchie periculoasa”. Opinii contrare mainstream-ului pe tema CONFLICTUL din UCRAINA, a raportarii Romaniei la Rusia si a “LUPTEI IMPOTRIVA CORUPTIEI” (video)

Apucaturi totalitare: C.N.A.-ul Laurei Georgescu DEVINE “MINISTERUL ADEVARULUI”. Somatie pentru afirmatia: In Romania e un “cuib mafiotic”, nu un stat!

“LOTUL DUGHIN”. Listele negre revin in actualitate. Potentiale “tinte” din Romania pe o lista atribuita ideologului rus DUGHIN

TUDOR GHEORGHE – luat in colimator si linsat public de agentii neo-bolsevici ai TERORISMULUI “CORECTITUDINII”: “Este o puritate agresiva, folosita pe post de ciomag pentru tot ce se incapataneaza sa iasa in afara sistemului. Nu esti cu noi, atunci poftim spurcaciunea noastra prin cuvinte deontologice”

TUDOR GHEORGHE la Realitatea TV despre PATRIOTISM si DEMNITATE: “Noi, românii, n-avem voie, nu mai trebuie sa stim ca suntem români… Ii iubesc pe greci pentru ca nu se pleaca in fata Uniunii Europene” (VIDEO)

TUDOR GHEORGHE pentru Gala premiilor Constantin Brancoveanu: “NI S-AU RETEZAT REPERELE. Se incearca macularea valorilor spirituale româneşti” (VIDEO)


Categorii

1. DIVERSE, Corectitudine politica/ Marxism cultural, Dan Puric, Educatie, Noile totalitarisme, dictatura si reeducare, Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului, Razboiul impotriva populatiei, Razboiul impotriva Romaniei, Scoala romaneasca, Tradarea intelectualilor, Tradatori si lichele, Tudor Gheorghe, Uniunea Europeana, globalizare, guvernarea europeana (UE), Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

3 Commentarii la “DAN PURIC TRAGE CLOPOTUL DE ALARMĂ, la retragerea din teatru: “Tot ce e românesc trebuie să dispară. Se trage cu tunul în ultimele redute! ANUL ACESTA S-A APĂSAT PE ACCELERATOR. Ne așteaptă un PROGRAM DE REEDUCARE a României. Vor apărea și orele de educație sexuală, deci pregătim un copil schizoid, traumatizat. ESTE O STÂRPIRE A NORMALITĂȚII, FĂRĂ PRECEDENT” (video, text)

  1. Pingback: Din nou despre semnificatia ATACULUI TURBAT la TUDOR GHEORGHE. De la PURITATEA de hermina a artistului la "SCARNAVIILE" de OAMENI AI SISTEMULUI, luand rol de "ACUZATORI PUBLICI" de anii 50, practicanti ai "COMUNISMULUI CU FATA CAP
  2. Pingback: SOROS, democrații americani, COMBATEREA NAȚIONALISMULUI și rețeaua globală de universități umaniste. SNSPA-ul lui REMUS PRICOPIE de la ”Ștefan Gheorghiu" la NOUA ȘCOALĂ DE CADRE A GLOBALISMULUI. "George Soros nu aloca degeaba un mili
  3. Pingback: Profesorul FLORIN COLCEAG despre PSIHOZA PANDEMIEI, EFECTELE DEZASTRUOASE ALE SCOLII ONLINE asupra copiilor. "Oamenii sunt manipulati, au invatat sa ia pastile. Nu stau sa gandeasca, vor o pastila de cunoastere. Din cauza asta, sunt in stare sa-si in
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare