Mesajele pro-familie ale Asociatiei Ortodoxia Tinerilor sunt “PROPAGANDA IMPOTRIVA EDUCATIEI SEXUALE”. Cotidianul “Adevarul” continua acerb CAMPANIA TICALOASA IMPOTRIVA BISERICII SI A OREI DE RELIGIE/ Filialele “CERCETASILOR” contesta punerea organizatiei in randul sustinatoarelor EDUCATIEI SEXUALE

1-10-2015 3 minute Sublinieri

es0

Asociaţia Ortodoxia Tinerilor promovează zilele acestea, în mediul virtual, o serie de materiale agresive prin care militează pentru neintroducerea educaţiei sexuale în şcoli, denumită de ei ca fiind de tip „secularist”.

Campania demarată de Asociaţia Ortodoxia Tinerilor vine la câteva zile după ce 60 de ONG-uri din ţară au remis Ministerului Educaţiei un comunicat denumit “Apel de urgenţă pentru educaţie sexuală în şcoli”.

În replică, Asociaţia Ortodoxia Tinerilor a realizat mai multe postere în care combat cele susţinute de ONG-urile care au cerut ministerului de resort să introducă în şcoli educaţia sexuală.

Mai multe dintre aceste postere au devenit virale pe Facebook, acolo unde au fost distribuite sau apreciate de mii de persoane. Posterele asociaţiei creştine pun în antiteză efectele pe care le-ar avea educaţia sexuală din şcoli, în comparaţie cu “educaţia pentru viaţă (creştină)”, aşa cum o denumesc reprezentanţii acesteia.

De exemplu, în opinia asociaţiei Ortodoxia Tinerilor, educaţia pentru viaţă formează tineri responsabili în timp ce educaţia sexuală formează “viitori derbedei”. Exemplele puse în antiteză continuă: soţi fideli, prieteni pe viaţă/voiajori sexuali, actori grăbiţi; mame eroine/viitori autori morali de avorturi.

Agresarea copiilor cu imagini şi conversaţii de natură sexuală nu educă, ci excită, şi prin urmare deprinde, prin condiţionare. Cu alte cuvinte, corupe”,

e îndemnul reprezentanţilor Asociaţiei. Reacţiile utilizatorilor internetului la materialele de propagandă împotriva educaţiei sexuale au fost diverse. În timp ce multe persoane au fost de accord cu mesajul Asociaţiei Ortodoxia Tinerilor, alţii i-au condamnat pentru demersul lor.

Serios, oameni buni? Suntem una dintre ultimele ţări fără educaţie sexuală în scoli şi campioni la mame minore, avorturi şi violuri! Conştientizarea acestor probleme se poate face în şcoli! Credinţa şi religia se discută acasă din primii ani de viaţă pe când sexul e un subiect tabu! Tinerii ştiu ce e ăla, îl practică, dar nu cunosc consecinţele! Astea trebuiesc introduse în viaţa lor prin ore de educaţie sexuală! Să nu mai fim naivi şi îndoctrinaţi! Credincioşi putem fi şi cu educaţia aferentă, inclusiv cea sexuală!”,

a comentat un bărbat. Materialele promovate de Asociaţia Ortodoxia Tinerilor:

es1 es2 es3 es4 es5

Nota noastra:

Ca sa fie clar ca adevarul.ro nu este doar un alt canal mediatic inrolat unei agende seculariste mainstream, ci ca joaca un rol cheie in ascutirea “luptei de clasa” duse impotriva Bisericii Ortodoxe, pe siteul ziarului sunt deschise multiple fronturi:

promovarea intensa a educatiei sexuale, prin materiale aproape zilnice, prezentata ca o necesitate sociala absoluta, lipsa acesteia fiind o …“rusine” nationala, in paralel cu ironizarea mesajelor pentru educatie normala, crestina, care sunt, nu-i asa, spre deosebire de mesajele pro-educatie sexuala, “propaganda”…

incitarea la scandal pe tema orei de religie, prin umflarea proportiei elevilor care nu s-au inscris si a asa-ziselor presiuni la care acestia ar fi supusi. Desigur, cu teoria conspiratiei la greu, caci aici e voie la scenarita si procese de intentie…

– dezgroparea unor materiale de presa vechi, rasuflate, despre asa-zisele “secrete” ale Patriarhului Daniel, asa cum face de fiecare data adevarul.ro atunci cand intra in conflict cu Patriarhia Romana.

Jegoase procedee.

educatia-sexuala-adevarul1 educatie-sexuala-adevarul2 educatie-sexuala-adevarul3

Altfel, adevarul.ro continua sa educe sexual cititorii sai, cu aceeasi predilectie neostoita spre obscenitate pornografica:

educatie-adevaru2aeducatie-adevarul1a

*capturi preluate de pe siteul adevarul.ro in editia din 1.10.2015

Săptămâna aceasta a apărut în presă o petiţie prin care 67 de ONG-uri cer introducerea educaţiei sexuale în şcoli.

Filialele catolice ale unui ONG se declară revoltate pentru că s-au trezit brusc pe această listă. Este vorba despre cercetaşii catolici, parte a Organizaţiei Naţionale Cercetaşii României (ONCR). Aceştia au aflat din presă că organizaţia lor cere introducerea unei ore de educaţie sexuală şi de aceea au emis un comunicat de presă prin care se disociază de această iniţiativă deoarece liderii catolici nu au fost consultaţi.

Cercetaşii catolici spun că în cadrul ONCR sunt grupaţi şi se întâlnesc separat pentru a păstra identitatea şi specificul catolic.

“Cercetaşii catolici pentru a putea fi în legătură cu Mişcarea Mondială şi cu cercetaşii catolici din alte ţări au cerut să fie primiţi în ONCR în anul 2002. Acum în organizaţie sunt nouă centre locale cu specific catolic, iar lideri şi cercetaşi catolici mai sunt şi în alte patru centre locale. Pentru a ne păstra identitatea şi specificul catolic în procesul educativ în cadrul organizaţiei suntem grupaţi şi ne întâlnim şi separat”, se arată în comunicatul cercetaşilor catolici.

Filialele catolice a ONCR subliniază faptul că nu sunt de acord cu iniţiativa organizaţiei privind introducerea orei de educaţie sexuală în şcoli.

“Cercetaşii catolici nu sunt de acord cu iniţiativa ONCR pentru că nu au fost consultaţi şi consideră că iniţiativa nu reprezintă pedagogia Scout care este una pozitivă, bazată pe propuneri de valori şi puritate, conform Legii Scout: “Cercetaşul este curat în gânduri, cuvinte şi fapte!”

Chiar dacă ONCR se dezice de unele dintre ideile proiectului iniţial, prin scrisoarea de intenţie şi comunicatul de presă publicate ulterior, ne delimităm de toţi cei care susţin proiectul mai sus-menţionat”, se arată în acelaşi document.

De asemenea, cercetaşii catolici spun că nu sunt convinşi de motivaţiile iniţiativei şi consideră nepotrivită introducerea orelor de educaţie sexuală în şcoli.

“Nu ne-au convins nici motivaţiile prezentate pe site-ul organizaţiei: “De ce susţinem orele de educaţie sexuală în programa şcolară?” Considerăm că problema introducerii orelor de educaţie sexuală necesită o dezbatere la nivel naţional. Nu este suficient să fie promovată doar de câteva ONG-uri. Credem că o asemenea educaţie primii care trebuie s-o facă sunt părinţii.

În calitate de creştini, membri Scout, considerăm nepotrivită introducerea orelor de educaţie sexuală în care nu se vorbeşte despre abstinenţă, castitate şi respect pentru celălalt, dar în schimb se vorbeşte de iniţiere în tehnici, protejarea de boli şi planificarea sarcinilor”, se mai arată în comunicatul oficial.

La final, liderii cercetasilor catolici subliniază faptul că nu există educaţie fără religie.

“Continuăm să dezvoltăm o cercetăşie, care aşa cum a afirmat Robert Baden-Powell, fondatorul cercetăşiei, este “ca un creştinism practic”, fiind că “nu există educaţie fără religie”. Milităm pentru o educaţie în favoarea sănătăţii, a caracterului curat, a vieţii, a prieteniei şi a iubirii curate. Susţinem o educaţie care să respecte conştiinţa morală, persoana umana, cu ceea ce este sacru în om, ceea ce este divin şi sfânt”, conchid cercetaşii catolici.


Categorii

1. DIVERSE, Dezinformari, hoaxuri, diversiuni, manipulari, Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor, Scoala romaneasca

Etichete (taguri)

, , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

3 Commentarii la “Mesajele pro-familie ale Asociatiei Ortodoxia Tinerilor sunt “PROPAGANDA IMPOTRIVA EDUCATIEI SEXUALE”. Cotidianul “Adevarul” continua acerb CAMPANIA TICALOASA IMPOTRIVA BISERICII SI A OREI DE RELIGIE/ Filialele “CERCETASILOR” contesta punerea organizatiei in randul sustinatoarelor EDUCATIEI SEXUALE

  1. http://adevarul.ro/educatie/scoala/romania-inca-rusinea-europei-1_560ce3b5f5eaafab2c3254d5/index.html
    Și spălarea pe mâini a purtătorului de cuvânt al patriarhiei:
    http://adevarul.ro/locale/iasi/mesajul-ortodox-divide-romania-educatia-sexuala-formeaza-derbedei-cea-crestina-tineri-responsabili-1_560d50abf5eaafab2c35bc75/index.html

    Nu mai zic de faptul că pentru autorul articolului indicat mai sus Pr. Constantin Sturzu este aceea și persoană cu părintele Constantin Stoica.

    Deci toate tunurile pe Biserică și toate steagurile sus pentru seculariști.
    Mai trist este când face acest joc inclusiv un absolvent de teologie, ca dl. Mihai Copăceanu.

  2. Se observa aceeasi inducere in eroare a acelor “sarmani” debusolati care cred ca se educa cineva la acele ore… NU VA IESI NIMENI EDUCAT DE ACOLO (!) ci cu o obsesie in plus, o preocupare bolnava in plus, o falsa impresie ca si ele ar gandi ca ei, ceea ce ar fi departe de adevar, ele adica fetele nu gandesc la fel ca ei.

    Vazand ce aberatii si rea vointa la adresa copiilor cuprinde aceasta neavenita ora, in alte tari, nu putem decat sa zicem ca suntem iarasi in fata unor “idei” bolnave ale te miri cui, dar care sunt puse in aplicare, dupa ce au fost indoctrinate un numar de persoane.
    Asta este un plan clar al fortelor de stanga neomarxiste, recunoscut si de ei, (noi am trait marxismul de tip stalinist), care in dorinta de a crea oameni noi de tip legume obsedate de placeri, inconstiente de ce se intampla in jur, au inceput aceasta schimbare a mentalitatii copiilor nostrii, gasindu-si niste complici care habar nu au ce implicatii au asupra COMPORTAMENTULUI acelor copii, victime fara voia lor.
    O patima de acest fel indusa prin orele de la scoala, de la care se asteapta altceva, duce la un “abandon al preocuparilor scolare” acele preocupari care te fac sa fii om, sa vorbesti ca cineva educat, nu ca un golan.
    Ce se intelege din acele ore, e clar, rasete, expresii de tipul uite-o pe aia, imagini gasite de careva despre acele “teme”, un motiv de a vorbi ca un nesimtit despre asa ceva, asta in locul temelor de acasa.
    Vedem ca rautatea indreptata impotriva fiintei umane de catre cei care au gasit aceasta metoda de a indobitoci pe oameni, este fara margini, cum poti sa gandesti asa ceva.
    Ei nici macar nu vor educatie, ci starnirea acestor impulsuri in vederea transformarii copiilor nostrii in niste ciudati. Asta le creaza o lenevire a mintii cautand doar sa-si satisfaca acel gand de desfranare.
    S-a ajuns ca pacatul desfranarii sa fie invatat metodic. Sa ne gandim si la alte pacate.
    Daca cineva ar propune sa se invete metode de furat, la scoala. Sau o initiere in a bea pana te imbeti. Daca s-ar arata cum sa lovesti pe cineva pt a-i lua ceva, cred ca aceste lucruri nu ar fi acceptate, dar intra la aceeasi categorie a viciilor neacceptate in general de societate, de oameni. Nimeni nu e de acord cu un om vicios si s-a ajuns sa fie aratate aceste lucruri mintind ca sunt normale. Acest cuvant e pus pentru a adormi constiintele, in realitate nu e deloc normal si nu e o caracteristica a omului.

  3. Pingback: Scrisoarea deschisa a Asociatiei Ortodoxia Tinerilor catre NICOLAE MANOLESCU pe tema EDUCATIEI SEXUALE | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare