PUTIN IN OFENSIVA: Scutul antiracheta din Romania si Polonia – o AMENINTARE pentru RUSIA/ Liderul rus acuza OCCIDENTUL de JOC DUBLU cu TERORISTII/ SUA si-a trimis NAVE MILITARE in MAREA CHINEI/ Netanyahu pune Holocaustul pe seama unui muftiu palestinian/ Violente necontrolate in Israel (Video)

22-10-2015 10 minute Sublinieri

valdai-putin

Rusia este îngrijorată nu de avansarea democrației spre granițele sale, ci de apropierea infrastructurii militare a NATO, a declarat joi președintele rus Vladimir Putin, în timpul discursului susținut în cadrul Clubului Valdai, la Soci, informează Agerpres.

Oare noi suntem împotriva avansării democrației spre granițele noastre? Dar ce aveți în vedere când spuneți democrație? Apropierea NATO de granițele noastre? Oare aceasta este democrație? NATO este un bloc militar. Suntem îngrijorați nu de avansarea democrației spre granițele noastre, ci de apropierea infrastructurii NATO de granițele noastre”, a spus liderul rus, potrivit RIA Novosti.

În timpul aceluiași discurs, Putin a calificat destrămarea Uniunii Sovietice drepto tragedie de timp umanitar”, informează Interfax. Continui să insist că aceasta este o tragedie, o tragedie de tip umanitar, la asta m-am referit”, a spus Putin, cu trimitere la declarația sa din noiembrie 2011, când a spus, în timpul unei întâlniri cu veterani și pensionari, că destrămarea URSS a reprezentat cea mai mare catastrofa geopolitică a secolului XX”.

În urma destrămării URSS, 25 de milioane de etnici ruși s-au pomenit în străinătate, împotriva voinței lor și, cum s-ar spune, cât ai bate din palme. Voi repeta teza conform căreia poporul rus a devenit cel mai mare din lume popor despărțit. Iar aceasta este o tragedie, a spus Vladimir Putin.

Liderul rus a adăugat că destrămarea Uniunii Sovietice a dus și la descompunerea sistemului economic și social existent atunci, ceeea ce, la rândul său, a provocat sărăcirea a milioane de oameni.Și aceasta este o tragedie — pentru oameni concreți, pentru familii concrete”, a subliniat președintele rus.

Clubului Valdai, creat în septembrie 2004, reunește în principal experți și jurnaliști specializați pe tematica rusă. La discuțiile din acest an ale Clubului Valdai, având ca temă „Războiul și pacea: omul, statul și riscul unui mare conflict în secolul XXI”, sunt prezenți peste 130 de experți și politologi din 30 de state ale lumii.

  • Hotnews:

Vladimir Putin: Sistemele antiracheta din Romania si Polonia, amenintari pentru capacitatile nucleare ruse / Americanii au mintit / Sistemul de disuasiune nucleara si-a pierdut valoarea

Extinderea sistemului antiracheta al Statelor Unite in Europa de Est reprezinta o amenintare la adresa capacitatilor nucleare ruse, afirma presedintele Rusiei, Vladimir Putin, care s-a declarat preocupat ca ca infrastructura ofensiva a NATO se apropie de frontierele ruse, transmite Reuters, preluata de Mediafax.

Extinderea sistemului Statelor Unite de aparare antibalistica reprezinta o amenintare la adresa capacitatilor nucleare ruse, a declarat Vladimir Putin la Formul de discutii Valdai, desfasurat joi in statiunea Soci, pe litoralul rus al Marii Negre.

“Bazele antibalistice americane construite in Europa de Est pot gazdui sisteme militare ofensive”, a subliniat Vladimir Putin, potrivit Reuters, exprimand preocupare ca infrastructura militara a Aliantei Nord-Atlantice se apropie de frontierele Rusiei.

“Folosirea ca pretext a unui atac nuclear al Iranului a distrus baza securitatii internationale moderne – Tratatul Anti Balistic. Statele Unite s-au retras unilateral din acest tratat. Coincidenta face ca problema iraniana a fost rezolvata, astfel ca nu mai exista nicio amenintare din partea Iranului, cum nici nu a fost, exact cum a spus Rusia de la inceput. Cauza pentru care partenerii nostri americani au ajuns sa extinda sistemul antiracheta a disparut. Ar fi rezonabil ca planul dezvoltarii sistemului antiracheta sa fie oprit. Ce se intampla insa? Nimic de acest fel, chiar invers, totul continua”, a adaugat Vladimir Putin.

“Recent, Statele Unite au efectuat primul test al sistemului antiracheta in Europa. Ce inseamna acest lucru? Ca am avut dreptate cand ne-am certat cu partenerii nostri americani. Incearca inca o data sa induca in eroare intreaga lume. Pentru a o spune clar, au mintit. Nu a fost vorba de presupusa amenintare iraniana, care nu a existat niciodata. Este vorba de o tentativa de distrugere a echilibrului strategic, de schimbare a balantei fortelor in favoarea lor, nu doar pentru a exercita dominatie, ci pentru a le dicta tuturor: concurentilor de la nivel geopolitic si aliatilor. Este vorba de un scenariu foarte periculos, daunator pentru toata lumea, inclusiv pentru Statele Unite. Sistemul de disuasiune nucleara si-a pierdut valoarea”, a atras atentia liderul de la Kremlin, potrivit site-ului Presedintiei Rusiei.

Vladimir Putin acuza Occidentul de joc dublu in privinta teroristilor din Siria

Presedintele rus Vladimir Putin a acuzat joi un “joc dublu” al Occidentalilor cu “teroristii” din Siria, cu o zi inainte de discutiile de la Viena dintre Rusia, SUA, Turcia si Arabia Saudita asupra conflictului sirian, scrie France Presse.

“Intotdeauna e dificil sa faci un joc dublu: sa spui ca lupti impotriva teroristilor si in acelasi timp sa incerci sa te servesti de o parte din ei pentru a-ti avansa pionii in Orientul Apropiat si sa-ti servesti interesele”, a spus Putin, in cadrul forumului Club Valdai de la Soci, in sudul Rusiei.

“E o iluzie sa crezi ca te poti debarasa de ei ulterior, sa ii indepartezi de la putere si sa ajungi sa te intelegi cu ei“, a continuat el, intr-o aluzie clara la occidentali, cerand totodata sa nu se joace nimeni “cu cuvintele si sa clasezi teroristii in moderati si nemoderati”.

“De ce eforturile partenerilor nostri americani si ale aliatilor lor in lupta impotriva organizatiei Statul Islamic nu au dat rezultate tangibile nici acum?”, s-a intrebat retoric Vladimir Putin.

Afirmatiile presedintelui rus vin cu o zi inainte de reuniunea de la Viena intre seful diplomatiei ruse Serghei Lavrov si omologii sau american John Kerry, saudit Adel al-Jubeir si turc Feridun Sinirlioglu, ministrii de Externe cei mai ostili mentinerii la putere a lui Bashar al-Assad.

Armata rusa a anuntat ca a atacat in ultimele 24 de ore 72 de tinte ale gruparilor “teroriste” din Siria.

Rusia sustine ca a scos din lupta principalele grupari teroriste din Siria

Loviturile aeriene rusesti au scos din lupta principalele “grupari teroriste” din Siria, a sustinut joi seful interventiei militare, generalul Andrei Kartapolov, citat de AFP.

“In urma loviturilor rusesti, principalele unitati de grupari teroriste, formate din luptatorii cei mai antrenati, au fost scoase din lupta, organizatiile si sistemele de aprovizionare ale acestor grupari au fost perturbate. Teroristii se confrunta cu o grava penurie de munitii, arme si carburanti”, a spus generalul.

UPDATE Irak: un miliar american a fost ucis in cadrul unei operatiuni in care au fost eliberati 70 de ostatici detinuti de Statul Islamic

Un militar american a fost ucis intr-o operatiune de eliberare a unor ostatici detinuti de gruparea jihadista Statul Islamic (SI) in Irak, a declarat joi, pentru AFP, un oficial american.

“Este vorba de o operatiune irakiana“, cu “consiliere si asistenta” din partea soldatilor americani, a declarat aceasta sursa, care a precizat ca era vorba de o eliberare de ostatici.

Fortele kurde si americane au luat cu asalt o inchisoare a gruparii Statul Islamic in apropiere de Hawijah, in nordul Irakului, joi dimineata.

“Exista un pericol iminent de executare in masa a ostaticilor”, a declarat Peter Cook, purtator de cuvant al Pentagonului.

Fortele americane au furnizat elicoptere pentru transportul trupelor de asalt si “au insoti peshmergas (fortele kurde irakiene)” in asalt.

“Circa 70 de ostatici au fost eliberati, dintre care peste 20 de membri ai fortelor irakiene de securitate”, a precizat Peter Cook.

Din punct de vedere militar, Statele Unite se afla intr-o situatie dificila.

In Siria, Rusia si Iranul au profitat de faptul ca planul Occidentului si a aliatilor sai regionali de a destabiliza regimul lui Assad a avut o dezvoltare lenta. Ideea era sa atate discordia si sa ofere in ascuns sprijin pentru diversele militii armate ce luptau sa rastoarne guvernul. Insa efortul intra in al cincilea an si Assad este inca acolo. Nu doar atat, dar au avut loc si o serie de consecinte nedorite (sau cel putin asa speram). Prima este aceea ca unul dintre grupurile rebele sprijinite de catre Occident si aliati s-a metamorfozat intr-o banda nebuna de banditi ai desertului incaltati in tenisi si purtatori de stindarde negre. In al doilea rand, luptele au creat o criza cumplita a refugiatilor care ameninta acum sa destabilizeze intreaga Europa. Simtind o oportunitate geopolitica istorica, Moscova si Teheranul au intrat in joc si au luat-o inaintea Washingtonului. Acum, SUA trebuie in fapt sa decida daca doreste razboi cu Rusia, deoarece parasutarea de munitie in mijlocul desertului nu va fi o strategie viabila.

Intre timp, Statele Unite se confrunta cu o alta superputere in Marea Chinei de Sud.

Cand Beijingul si-a inceput eforturile de reclamare a insulelor Spratly, suntem destul de siguri ca Pentagonul nu a anticipat cat de rapid va deveni acest fapt o uriasa durere de cap pentru Washington.

Ca o paranteza – nu dragarea ii supara cel mai mult pe aliatii SUA din Sudul Pacificului. Au mai fost construite si alte insule in zona. Dimensiunea proiectului este insa cea care i-a ingrijorat pe toti, deoarece Beijingul a construit pana acum mai mult de 12km2 de nou teritoriu suveran, deasupra caruia au fost construite de toate, de la fabrici de ciment, la sere, la autostrazi.

Daca Statelor Unite le pasa sau nu despre acest fapt este discutabil, chiar daca aceste culoare de transport maritim sunt intr-adevar critice pentru comertul mondial. Insa cand Filipinele si ceilalti acuza faultul, Washington nu prea mai are de ales decat sa-si puna masca de bravura, pentru ca nu cumva restul lumii sa inteleaga ca tigrul asiatic poate sa redeseneze dupa buna voie granitele maritime si sa instituie o doctrina Sino-Monroe in acest proces.

Deci intr-un final, SUA a decis sa trimita cateva nave de razboi in preajma insulelor doar pentru a vedea daca o poate face fara sa se traga asupra lor.

Serios! Acesta este intregul plan. “Sa vedem pana unde ii putem impinge.”

Bineinteles ca totul este orchestrat sub pretextul unei operatiuni de libertate a navigatiei care, intr-un fel, nu prea are sens deoarece China nu a amenintat niciodata comertul global. Este insa evident ca Beijing are in minte un oarece rol militar pentru noile insule.

In orice caz, China a raspuns joi, spunand ca Armata Populara de Eliberare va “interveni si va folosi forta” daca va fi nevoie, in cazul in care SUA face vreo “greseala”.

Pe scurt, Washington este acum implicat intr-un joc de aruncat ocheade atat cu Moscova, cat si cu Beijing, iar atat Rusia, cat si China par sa fi prins ideea ca SUA si-a cam pierdut hotararea in ultima vreme si va clipi prima.

Avand toate acestea in minte, va prezentam urmatorul articol publicat de Beijing sambata prin agentia de stiri Xinhua:

Incercarile provocatoare ale SUA de a incalca suveranitatea Chinei in Marea Chinei de Sud saboteaza pacea si stabilitatea regionala si militarizeaza apele.

Marina Americana pare a se pregati sa desfasoare operatiuni de “libertate a navigatiei”, trimitand nave de razboi in raza a 12 mile marine de insulele chineze din Marea Chinei de Sud. Operatiunile SUA ar putea avea loc in doar cateva zile, conform informatiilor.

Luna trecuta, raspunzand cererii de suveranitate a Chinei asupra Marii Chinei de Sud, Secretarul Apararii american Ash Carter a declarat ca SUA “va zbura, naviga si opera oriunde ii permite legea internationala, la fel cum facem in intreaga lume”.

Purtatorul de cuvant al Casei Albe, Josh Earnest a declarat pe 8 octombrie ca navele de razboi americane ce patruleaza in apropierea insulelor artificiale construite de China in Marea Chinei de Sud “nu ar trebui sa provoace vreo reactie semnificativa din partea chinezilor”.

Sa nu uitam ca in octombrie 1962, cand Uniunea Sovietica construia baze de rachete in Cuba – nici macar pe teritoriul SUA -, presedintele american Kennedy a spus raspicat intr-un discurs televizat ca Statele Unite nu vor “tolera existenta acestor baze”.

Ce ii face deci pe americani sa creada ca noi ar trebui sa toleram si ca vom tolera ca navele SUA sa incalce teritoriul chinez din Marea Chinei de Sud?

China nu va tolera niciodata o provocare militara sau incalcare a suveranitatii din partea Statelor Unite sau ale oricarei alte tari, la fel cum si SUA au refuzat cu 53 de ani in urma.

Pozitia Chinei in disputele din Marea Chinei de Sud este ferma si clara. Pretentiile de suveranitate asupra Insulelor Nansha si a apelor adiacente s-au format de-a lungul istoriei si au fost sustinute de multe guverne chineze consecutive, avand baze legale si istorice solide si adecvate.

La fel cum stipuleaza Art. 15 din Conventia ONU pentru Legea Marii, delimitarea apelor teritoriale chineze si ale celorlalte tari din Marea Chinei de Sud se va face in acord cu “titlul istoric” al Chinei in regiune.

China a fost mereu, intr-un mod constructiv si eficient, un sustinator ferm al libertatii de navigare si al pacii si stabilitatii in Marea Chinei de Sud. Si a jurat sa fie la fel si in viitor.

Constructia de facilitati civile pe Insulele Nansha, ce intra in aria de suveranitate a Chinei, deserveste nu doar China, ci si natiunile de coasta din Marea Chinei de Sud.

De exemplu, doua faruri construite recent pe recifurile din regiune au ajutat la ghidarea navelor aflate in trecere din toate partile lumii si au imbunatatit semnificativ siguranta navigatiei.

Contrar acuzatiilor americane, SUA va fi cea care, ca strain, va provoca tensiuni suplimentare prin trimiterea de soldati si nave de razboi pe teritoriu chinez in numele “libertatii navigatiei”.

Aceasta nu este prima miscare pe care SUA o face pentru subminarea pacii si stabilitatii regionale pentru care China a muncit foarte mult.

De-a lungul ultimilor ani, SUA a desfasurat frecvent operatiuni la scara larga cu aliatii sai in Marea Chinei de Sud, incordandu-si muschii militari.

Conform website-ului Departamentului Apararii din SUA, tara a desfasurat mii de oficiali civili si militari, precum si un numar urias de arme, in zona Pacificului.

Pentru a destabiliza regiunea si a incercui China, Statele Unite au implicat in mod deliberat natiuni precum Japonia in conflictul Marii Chinei de Sud si au aprins dispute intre China si celelalte parti, inclusiv Filipinele.

China nu va lasa niciun loc pentru ca provocatorii sa faca valuri in ape ce ar trebui caracterizate de pace, prietenie si cooperare.

Anul trecut, volumul comercial bilateral dintre China si membrii Asociatiei Tarilor Asiatice de Sud-Est (ASEAN) a depasit 480 de miliarde de dolari americani.

Natiunile ingrijorate nu au alta alternativa decat sa colaboreze in disputele din Marea Chinei de Sud ce prezinta o amenintare pentru dezvoltarea si prosperitatea participantilor din regiune.

Pe 18 septembrie, ca raspuns la remarcile facute de comandantul fortelor americane in Pacific cu privire la patrularea in Marea Chinei de Sud, un purtator de cuvant al Ministerului de Externe chinez a declarat ca, la fel ca si Statele Unite, China sustine libertatea navigatiei.

Totusi, dupa cum a subliniat purtatorul de cuvant, China se opune provocarilor din partea oricarei tari, in numele libertatii de navigare, asupra suveranitatii si sigurantei Chinei.

In timpul unei vizite in Europa in martie 2014, presedintele chinez Xi Jinping a tinut sa sublinieze ca tara sa “nu va provoca niciodata vreo problema, insa isi va apara cu hotarare drepturile legitime” cand vine vorba de suveranitate si integritate teritoriala.

Chiar daca sporirea increderii mutuale si gestionarea disputelor prin vizite si discutii la nivel inalt raman prima optiune pentru China, aceasta va adopta, cu siguranta, contramasuri impotriva Statelor Unite daca aceasta nu opreste provocarile militare.

Oamenii cu viziune din Washington ar trebui sa vada clar determinarea Chinei de a-si apara suveranitatea nationala si securitatea regionala.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a făcut o declarație uimitoare: „Hitler nu voia să-i extermine pe evrei, ci dorea doar să îi expulzeze din Europa”. Netanyahu a pretins că ideea Holocaustului ar fi venit de la muftiul Ierusalimului din anii 40. După ce inclusiv Germania a reacţionat şi a precizat că este singura responsabilă pentru imensa tragedie a evreilor, premierul israelian a revenit asupra propriei declaraţii.

„Hitler nu dorea, la acea vreme, să îi extermine pe evrei, voia să îi expulzeze. Dar Haj Amin al-Husseini a mers la Hitler şi a spus:Dacă îi expulzezi vor veni aici (în Palestina, n.r.)”. „Şi ce să fac cu ei?”, a întrebat el (Hitler, n.r.). El i-a spus: „Arde-i!””, a spus Benjamin Netanyahu, premierul Israelului.

Interpretarea foarte personală pe care premierul Benjamin Netanyahu o dă Holocaustului a provocat reacţii atât în Israel, cât şi în teritoriile palestiniene.

Acum spune că Hitler nu este responsabil, această poveste pe care ne-o prezintă nouă şi evreilor din întreaga lume foloseşte în mod greşit faptele pentru a ne răni pe noi şi postura noastră în acest mod foarte josnic”, a declarat Mahmud Abbas, preşedintele palestinian.

„Nu există nicio legătură între ideile mufitului şi cele ale lui Hitler. Hitler era obsedat de ideea că evreii sunt un pericol pentru Germania, Europa şi pentru întreaga lume şi că trebuie să scape de ei”, consideră Dina Porat, istoric.

Cancelaria de la Berlin a emis o declaraţie în care precizează că Germania a fost responsabilă de Holocaust, nu muftiul Ierusalimului.

Acest lucru este predat în şcolile din Germania cu un motiv, pentru că nu trebuie uitat. Nu văd niciun motiv pentru care să ne schimbăm perspectiva asupra istoriei. Ştim că responsabilitatea pentru această crimă împotriva umanităţii aparţine Germaniei şi doar ei”, a scris publicația israeliană Haaretz, citând o declaraţie a purtătorului de cuvânt al Angelei Merkel. În cele din urmă, Benjamin Netanyahu şi-a nuanţat declaraţia.

Este absurd! Nu am avut nicio intenţie să-l absolv pe Hitler de responsabilitatea pentru distrugerea diabolică a evreilor din Europa”, a revenit Benjamin Netanyahu.

Aproximativ şase milioane de evrei au fost ucişi în lagărele naziste în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Noi incidente violente în Israel: Un palestinian a fost împuşcat pentru că a vrut să înjunghie poliţişti

Noi violenţe în Israel. Un palestinian a fost împuşcat şi ucis la intrarea în centrul vechi al Ierusalimului pentru că a vrut să înjunghie poliţişti israelieni. La câteva ore după aceea, tot în Ierusalim, un alt palestinian a rănit o femeie de 70 de ani într-o staţie de autobuz, după ce a atacat-o cu un cuţit. Agresorul a fost ucis de forţele de ordine.

Preşedintele Autorităţii Palestiniene a criticat duritatea poliţiştilor israelieni şi a avertizat că violenţele riscă să declanşeze un nou conflict religios în statul israelian.

Chiar şi Statele Unite au criticat Israelul, aliatul tradiţional din Orientul Mijlociu. Oficialii americani au spus că sunt îngrijoraţi de utilizarea forţei excesive în violenţele recente.

VIDEO. Imagini cu puternic impact emoţional, din Israel| Imigrant împuşcat şi apoi lovit cu picioarele, din greşeală

Tensiunea creşte în Israel. Un soldat a murit, iar alţi 11 oameni au fost răniţi într-o localitate din sudul ţării după ce un palestinian a deschis focul asupra lor. În haosul creat în urma atacului, un imigrant din Eritreea a fost împuşcat şi, practic, linşat de mulţimea înfuriată care credea că a participat la atentat. Tensiunile se resimt şi la nivel diplomatic.

La Beersheba, o localitate din sudul ţării, un palestinian înarmat cu un pistol şi un cuţit a ucis un soldat israelian. Atacatorul i-a luat apoi arma automată şi a început să tragă la întâmplare, până să fie omorât de forţele de ordine.

Printre victime se numără şi un imigrant din Eritreea, care a fost împuşcat de militarii israelieni şi apoi linşat de mulţime, care a crezut eronat că bărbatul e complicele agresorului palestinian. Moartea lui e anchetată acum de autorităţi.

*


Categorii

1. DIVERSE, Israel, Rusia, Scutul antiracheta (Deveselu), SUA versus Rusia, Traduceri, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

25 Commentarii la “PUTIN IN OFENSIVA: Scutul antiracheta din Romania si Polonia – o AMENINTARE pentru RUSIA/ Liderul rus acuza OCCIDENTUL de JOC DUBLU cu TERORISTII/ SUA si-a trimis NAVE MILITARE in MAREA CHINEI/ Netanyahu pune Holocaustul pe seama unui muftiu palestinian/ Violente necontrolate in Israel (Video)

  1. Este greu sa comentez la asemenea stiri halucinante . E greu sa decid de unde as putea incepe.

  2. La Valdai, Putin a mai facut ceva. A recunoscut preeeminenta militara a Statelor Unite, o premiera din partea lui, si ca de obicei, Hotnews citeaza trunchiat si omite sa redea si aceasta parte… dublu pfff:
    “‘Fără îndoială, SUA au un potențial militar imens, cel mai mare din lume. Însă, este întotdeauna greu să faci joc dublu. Să declari război teroriștilor și, în același timp, să încerci să folosești o parte dintre ei pentru a poziționa în interes propriu piesele pe tabla de șah a Orientului Mijlociu’, a spus Putin. ”
    http://www.agerpres.ro/externe/2015/10/22/putin-denunta-jocul-dublu-al-occidentului-in-orientul-mijlociu-19-19-38
    Misiunea din Irak a fost o situatie unica si nu o schimbare de tactica, conform Pentagonului:
    http://www.agerpres.ro/externe/2015/10/23/misiunea-de-salvare-din-irak-a-fost-o-situatie-unica-nu-o-schimbare-de-tactica-pentagon–03-11-19
    Iar articolul din ZeroHedge incepe prost – “Din punct de vedere militar, Statele Unite se afla intr-o situatie dificila” – si se termina catastrofal.
    Apoi escadra americana inca nu a fost aprobata, planul ei de mars nici atat si chiar daca cele 12 milie ar fi legal ale Chinei, americanii au tot dreptul, conform dreptului international, sa treaca prin acele ape la fel cum au facut chinezii in septembrei 2015 cand au trecut la mai putin de 12 mile de insulele Aleutine. Ce ar fi trebuit sa faca SUA atunci confomr ZeroHedge?
    Ce ar putea SUA urmari? in nici un caz ww3 (muhahaha si tunete si fulgere) ci altceva:

    One U.S. objective might be to force China’s government to make explicit claims in the language of UNCLOS, claims that could later be challenged through mandatory dispute resolution under the convention by a state that has actually ratified it. U.S. requests in official and unofficial forums for China to clarify its claims have not produced results, so FON (freedom of navigation) operations could be intended to further that goal. Disrupting China’s ambiguity carries risk, however, since Chinese officials might find themselves forced into maximalist claims that public opinion would make it hard to walk back.

    Another U.S. objective could be to continue the longstanding U.S. practice of FON operations while being seen to be “doing something” about China’s South China Sea activities that are objectionable to other claimants and regional states. This desire to have U.S. efforts be seen publicly fuels suggestions from non-authoritative Chinese sources, such as retired military officers and media analysts, who have said China could respond to FON operations with potentially dangerous tactics like ramming ships. If the goal were merely continuing the U.S. FON program, a quiet mission, also sailing past outposts constructed by Vietnam or other states, would have sufficed.

    http://thediplomat.com/2015/10/south-china-sea-what-12-nautical-miles-does-and-doesnt-mean/
    Apoi domnii de la ZeroHedge ar trebui sa mentioneze si pactul de neagresiune semnat de China si SUA in 2014, de se intrebau rusii daca nu cumva avem o Pax Pacifica:
    https://www.rt.com/news/204623-us-china-nonaggression-pact/
    Apoi din 2009, Obama a lansat o platforma de dialog sino-americana care intruneste factori de decizie politici si militari de ambele parti:
    http://dantomozei.ro/2013/07/11/dialogul-strategic-si-economic-china-sua/
    Acest mecanism era mentionat de un inalt oficial american atunci cand, intrebat fiind despre conflictul din arhipeleagul Spratley, spunea ca e nu neaparat o chestiune care priveste SUA si China, ci cat mai degraba o problema care priveste China si tarile Asean. Cu alte cuvinte America urmareste mai intai promovarea unei coalitii anti-chineze pe un scenariu gen Crimeea-Donbass. Si abia asteapta alta regrupare in spatele ei. Plus ca 30% din comertul mondial trece prin Marea Chinei de Sud ceea ce schimba datele problemei si numarul tarilor implicate.

    http://fpc.state.gov/243965.htm
    Dar mai intai sa vedem escadra defiland in apele arhipeleagului. Zvonurile sunt din mai si nimic concret inca. Iar deocamdata capitanii americani sunt la chermeze pe singurul portavion chinez:
    http://www.ibtimes.com/us-navy-tours-chinese-aircraft-carrier-liaoning-amid-south-china-sea-tensions-2150189
    Am uitat de cele trei nave de razboi chineze care sunt andocate in porturile americane. Iti dai seama ce plan diabolic? Cum incepe razboiul, cum pasnicii vizitatori se vor trasforma in teroarea tarmurilor americane. Si tantalaii de capitani americani nu mai ies ei din burta portavionului transfomat in chit. Pe bune?!
    http://news.usni.org/2015/10/22/chinese-warships-to-make-naval-station-mayport-port-visit-amidst-south-china-sea-tension

  3. In fine, citesc negru pe alb declaratia unui oficial iudeu legat de “soutia finala” a lui Hitler. Conform altor surse care au stirnit aceeasi indignare, acesta voia sa-i expulseze pe evrei undeva prin Tombouktu, necum sa le dea foc. Acuma, numai Dumnezeu stie ce i-o fi suflat aghiuta in ureche ca sa-l determine sa-si schimbe strategia…

  4. asadar enkidu, vezi china mult mai putin dispusa la autarhia imbratisata de rusia si, probabil, foarte dornica de a-si negocia cu usa abdicarile de la angrenaje strategice timp shanghai, in detrimentul aliatilor asiatici ai americii probabil….?

  5. @enkdiu:

    Yeahh, right.

    Prietene, nu stiu cu cine te tot lupti tu acolo…

    Nimeni nu a contestat vreodata – nici chiar Putin! – preeminenta militara a US, ci coerenta deciziilor lor dpdv democratic si al dreptului international (si, mai nou, dpdv al dreptului intern, unde, intr-adevar, tara e intr-un declin flagrant; cat despre momentul de varf al „fortei de atractie a culturii americane„ a trecut demult, textul asta era valabil acum vreo 30-40 de ani). In acest context, EXACT aceasta preeminenta este cea care ingrijoreaza! Despre ASTA discutam aici.

  6. Ieri seara pe TVR 1, la stiri, Putin insusi a criticat scutul de la Deveselu; anterior deschiderea acestei „infrastructuri” pt rachetele americane mai multi oficiali rusi au amenintat Romania, sugerandu-se chiar bombardamete.

    Stirea trista: Polonia, satat agresiv diplomatic la adresa Rusiei, va avea scutul operativ abia in 2018; la noi vor fi asuse rachetele la sfarsitul acestui an. Basescu a declara ca scutul este deja operativ…

    SE PARE CA AVEM DE-A FACE CU O SITUATIE SIMILZARA CRIZEI RACHETELOR DIN CUBA !

    Dupa ce ne-a tradat in pozitia comuna pe care trebuia sa o avem in criza imigrantilor (negociind avantaje unilateale), politicienii polonezi sesizand situatia primejdioasa si nedorind sa riste, ne-au bagat la inaintare, luand o rezerva de doi ani in care sa studieze reactia rusilor.

  7. Mda……deci nu stiu cu ce sa incep. Totusi o sa-ncerc
    Citesti de 10 ori acest pasaj, te freci la ochi si citesti din nou. Si te-ntrebi daca este real .
    Deci aflu ca Putin spunea in 2011 ca destramarea uniunii sovietice a reprezentat cea mai mare catastrofa geopolitica a sec. XX 🙂 🙂
    Apoi iarasi aflu ca lumea a inteles gresit ce a vrut sa spuna si ne-a tradus tot el. Ceea ce a spus de data aceasta suna insa mult mai tembelist decat ce a spus la inceput. Mai bine o lasa asa. PEntru ca spune :
    „Continui să insist că aceasta este o tragedie, o tragedie de tip umanitar, la asta m-am referit”, a spus Putin, cu trimitere la declarația sa din noiembrie 2011”.
    Si nu este tot. Continua :„În urma destrămării URSS, 25 de milioane de etnici ruși s-au pomenit în străinătate, împotriva voinței lor și, cum s-ar spune, cât ai bate din palme. Voi repeta teza conform căreia poporul rus a devenit cel mai mare din lume popor despărțit. Iar aceasta este o tragedie”. … 🙂 🙂 🙂
    Este de ras, dar e de fapt de plans. Daca acum 25 de ani isi imagina cineva ca peste 2 decenii va apare un presedinte rus (din biserica KGB) care va spune asa ceva, ar fi fost imediat luat la misto, daca nu chiar luat la bataie. Dar iata ca intoarcerea in timp a devenit posibila fara a fi nevoie de crearea unei masini complexe 🙂 .
    Si aceasta mascarada se incheie halucinant :
    Liderul rus a adăugat că destrămarea Uniunii Sovietice a dus și la descompunerea sistemului economic și social existent atunci, ceeea ce, la rândul său, a provocat sărăcirea a milioane de oameni. ”Si aceasta este o tragedie – pentru oameni concreti, pentru familii concrete ” a spus Vladimir Putin 🙂 🙂 🙂
    Sa ma fac putin ca nu am inteles : despre care oameni si familii concrete vorbeste Putin ? despre casta bolsevica de la conducerea Rusiei de la Stalin pina la el ?
    Daca el deplange destramarea unui system economic si social care nu a functionat niciodata , ba mai mult a provocat atitea suferinte si durere in cadrul URSS, cred ca omul este dus rau cu pluta. Sa spui ca destramarea unui system satanic-ateu care a produs drame sfasietoare ”a provocat saracirea a milioane de oameni” este dovada de rea vointa si cu adevarat o dovada de rautate tipic bolsevica. In viziunea sa, peste 20 milioane de morti in URSS reprezinta nimic pentru dl Putin in comparative cu ”tragedia pentru OAMENI CONCRETI , FAMILII CONCRETE.
    Cred ca nimic nu mai poate fi adaugat la o asa grozavie. Ramai fara cuvinte pur si simplu ( ignorand bineinteles boala dughinistilor care au darul de a face bici din tortul cu rahar si un sfant orthodox din Stalin…la ei este posibil orice).
    Doamne am trait s-o vad si pe asta. Cert este ca Putin nu trebuie sa-si faca prea multe griji. Visul lui devine incet dar sigur realitate : fosta URSS renaste din cenusa (precum fiara care se ridica din mare, caci a fost, nu mai este dar va fi din nou). In plus , URSS are acum sustinatori in chiar inima europei occidentale . Are chiar adepti si admiratori pe la Casa Alba. De restul lumii nu mai zic.
    Nu stiu de ce a impresia ( si sper sa gresesc ) ca SUA cea atit de blamata si urata de islamisti musulmani, rusi , chinezi, eurocrati, infratiti intr-un cuget , nu numai ca vor elimina SUA de la orice fel de tratative si o vor izola. Cred ca pina la urma o vor si distruge ( parca asa spune si Apocalipsa sf.Ioan Teologul despre marele Babilon, cu toate ca nu sunt sigur cine e de fapt Babilonul). Dupa acestea, sunt tare curios ce va urma…probabil o era glorioasa si prospera sub obladuirea noului URSS global 🙂 . Bat campii desigur !!

  8. As vrea doar sa mai adaug ca….imi pare rau de poporul rus. Nu de acel popor prezentat la televiziunile aservite ruse, snob, entuziast si ”fericit” ci de acel popor rus profund orthodox pe care nu-l vedem in media caruia I se pregateste din nou o mare suferinta. Pare ca nici ei, ca si noi, nu vor scapa vreodata de fiara rosie bolsevica.
    Iar despre SUA nu pot sa spun decat ceea ce au sustinut si anumiti prieteni dragi mie : pentru nimic nu vor plati atit de scump decat pentru marea prostie si spurcaciune adoptata si legiferata anul acesta in Senat : legalizarea casatoriilor gay. Pentru asta Dumnezeu si-a luat cred mainile de pe ei. Si asta se vede, se aude si se simte. Pedepsirea lor nu va aduc nicidecum o ”pace” si o intarziere a noii ere antihristice pe pamint asa cum sustin dughinistii. Ci va grabi nenorocirile si dreptatea lui Dumnezeu pornite impotriva omenirii smintite si decazute. Rusia nu vrea morala, dreptate si credinta ortodoxa….ea vrea doar puterea, mandria si grandomania falsa si atee de altadata. Pe linga ea, toate marile puteri vor acelasi lucru. De aceea pare ca toata lumea cedeaza putere fostei URSS, I se inchina si o invita la stapanire….o stapanire mult mai mare. Si toate ingaduite de Dumnezeu pentru pedepsirea noastra.

  9. Cel putin pentru mine k, SCO-ul e mai degraba un pact de neagresiune, o forma de asigurare reciproca ca nu-si vor da cu mucii in fasole unul altuia. Mai degraba o alianta tactica de moment decat o optiune strategica cu viziune comuna pe termen lung. Nici macar nu au obiective apropiate, asa ca proiectie in viitor. Concureaza in Asia Centrala pe resurse si coridoare energetice, schimburile economice sunt de tip colonie metropola, Siberia ramane in obiectivele chinezesti (fapt evidentiat public de Putin, Medvedev si Makarov, seful Statului Major rus, iar China trece de la comunism la nationalism.
    Orice sistem inchis, izolat si care nu are schimburi cu exteriorul (deci fara evolutie) e destinat mortii (ecosistemelor li se aplica aceeasi legitate), iar China s-a mai izolat odata in istoria ei cand a declarat ca nu e nimic interesant dincolo de ea si a “murit” in sec XIX pentru a se resuscita abia acum. Iar ea nu poate avea soarta Rusiei. Ea este atelierul lumii. Made in China. Uita-te in jurul tau. Si nici USA nu-si doreste o China izolata, ci o China care, pana sa apuce sa comute de pe bunastare pe military power, sa fie deja angrenata in tot felul de tratate internationale constrangatoare, consecinta a neputintei de acum, sau daca vrei, a raportului inca inegal de forte sino-american.
    Parerea mea.
    Sau, daca nu, uite pareri mai luminate despre acest subiect:
    http://www.vox.com/2014/5/23/5741362/russia-china-pipedream-alliance
    http://www.japantimes.co.jp/opinion/2014/12/11/commentary/the-devil-lies-in-the-details-of-sino-russian-relations/#.VivPNX1WK8D
    “China is trying to use the SCO as a “release valve” — a means of pressuring Russia to accede to China’s advances into Central Asia. Russia, on the other hand, uses the SCO as a “safety valve” that allows it to monitor and limit Chinese expansion in the region.”
    http://www.project-syndicate.org/commentary/russia-china-alliance-by-joseph-s–nye-2015-01
    http://thediplomat.com/2015/03/chinas-growing-presence-in-russias-backyard/
    http://www.rand.org/blog/2015/05/how-durable-is-the-china-russia-friendship.html
    Doar daca americanii sunt suficienti de tampiti incat sa nu lase alternative Rusiei si Chinei si ele sa refuze de n ori cartile sibilice intinse de americani, am putea vedea o antanta suficient de hotarata incat sa acorde garantii de securitate reciproce.
    Berlinul a refuzat de nu stiu cate ori inainte de primul razboi mondial mana intinsa de Anglia. Si apropo de ww1.
    China e in aceeasi situatie cu cea in care se gasea Germania in primul razboi mondial: privea cu respect la Marea Britanei, scepticism la Franta si dispret la Rusia. Acum, China se uita chioras la India, evaziv la SUA si cu acelasi dispret la Rusia.
    http://www.lovendal.ro/wp52/cartile-sibilice-cartile-profetice-despre-destinul-imperiului-roman/

  10. prietenul prietenului meu:
    http://www.agerpres.ro/externe/2015/10/23/rusia-si-iordania-au-convenit-sa-si-coordoneze-operatiunile-militare-in-siria-lavrov–18-15-50
    schimbare de pozitie:
    http://www.agerpres.ro/externe/2015/10/24/serghei-lavrov-siria-fortele-aeriene-ruse-gata-sa-sprijine-opozitia-sustinuta-de-occident-in-lupta-cu-statul-islamic-14-04-01
    “Rusia consideră că pot avea loc alegeri legislative și prezidențiale în Siria în contextul în care se întrevăd progrese politice în viitorul apropiat în această țară, transmite sâmbătă AFP. ”
    http://www.agerpres.ro/externe/2015/10/24/lavrov-afirma-ca-pot-avea-loc-alegeri-in-siria-in-conditiile-unor-progrese-politice-in-viitorul-apropiat-15-22-50
    Doar ca e un schepsis la aceste declaratii. Scrutinul pentru a fi validat, trebuie sa se desfasoare in toate regiunile administrative ale Siriei. Adica si in zonele siriene controlate de Statul Islamic. Si cum organizezi alegeri acolo cand e si SI prezent?

  11. cherchez la femme:

    (fr. se traduce literal prin: „Căutaţi femeia”, iar literar şi liber: „Aici trebuie să fie o femeie la mijloc!”, dar de obicei nu se traduce, expresia fiind mai totdeauna citată în franţuzeşte).

    Ea a fost pusă în circulaţie şi a intrat în vorbire datorită romanului (dramatizat în 1864) al lui Alexandre Dumas-tatăl: Les mohicains de Paris (Mohicanii Parisului).

    Atât în roman cât şi în piesă, apărea un funcţionar de poliţie, copie fidelă a locotenentului Sartine care a trăit la Paris în secolul al XVIII-lea şi care, în toate ocaziile, spunea: Cherchez la femme! Pentru acest ofiţer de poliţie, cheia oricărui mister, a oricărei crime greu de dezlegat, a oricărei afaceri senzaţionale, era… femeia!

    Această părere este însă mult mai veche.
    In urmă cu două mii de ani, satiricul latin Iuvenal spunea în satira a VI-a: Nullafere causa est, in qua non femina litem moverit, adică: „Nu există litigiu, a cărui cauză să nu fie o femeie.”

    http://articole.famouswhy.ro/ce_inseamna_cherchez_la_femme_/
    acum as spune, cherchez l’argent
    In iunie se puneau bazele unei afaceri de 10 miliarde de dolari intre Rusia si Arabia Saudita, chiar inainte de negocierile care priveau acordul nuclear iranian, cam in acelasi timp cand Rusia incepea sa faca planurile pentru insertia in Siria :
    http://www.cnbc.com/2015/07/07/saudi-arabia-to-invest-10b-in-russia.html
    Si alta miscare interesanta. Gazpromul pare sa se reintoarca in Georgia:
    http://www.jamestown.org/single/?tx_ttnews%5Btt_news%5D=44510&tx_ttnews%5BbackPid%5D=7&cHash=4dd76f1f3340cc466d05571c3aa0c301#.Vi3unX1WK8A
    Nu cred ca pupa georgienii nici la anul NATO, daca se semneaza contractul.
    P.S.
    Uneori, comentariile unor analisti sau useri spun mai mult despre prejudecatile lor decat despre evenimentul in sine.
    Sau dupa cum spunea Morgenthau, individul isi poate spune in sinea sa “fiat justitia, pereat mundus” – sa se faca dreptate chiar daca ar fi sa piara lumea – dar statul nu are dreptul sa procedeze asa in numele celor de care poarta grija.
    “Realism maintains that universal moral principles cannot be applied to the actions of states in their abstract universal formulation, but that they must be filtered through the concrete circumstances of time and place. The individual may say for himself: “Fiat justitia, pereat mundus (Let justice be done, even if the world perish),” but the state has no right to say so in the name of those who are in its care. Both individual and state must judge political action by universal moral principles, such as that of liberty. Yet while the individual has a moral right to sacrifice himself in defense of such a moral principle, the state has no right to let its moral disapprobation of the infringement of liberty get in the way of successful political action, itself inspired by the moral principle of national survival. There can be no political morality without prudence; that is, without consideration of the political consequences of seemingly moral action. Realism, then, considers prudence-the weighing of the consequences of alternative political actions-to be the supreme virtue in politics.”

    Neville Chamberlain’s politics of appeasement were, as far as we can judge, inspired by good motives; he was probably less motivated by considerations of personal power than were many other British prime ministers, and he sought to preserve peace and to assure the happiness of all concerned. Yet his policies helped to make the Second World War inevitable, and to bring untold miseries to millions of men. Sir Winston Churchill’s motives, on the other hand, were much less universal in scope and much more narrowly directed toward personal and national power, yet the foreign policies that sprang from these inferior motives were certainly superior in moral and political quality to those pursued by his predecessor. Judged by his motives, Robespierre was one of the most virtuous men who ever lived. Yet it was the utopian radicalism of that very virtue that made him kill those less virtuous than himself, brought him to the scaffold, and destroyed the revolution of which he was a leader.

    Un ghid de interpretare:

    https://www.mtholyoke.edu/acad/intrel/morg6.htm
    Why do I fight?
    Amicus Plato, sed magis amica veritas
    https://dictionarexpresii.wordpress.com/2010/04/11/mi-e-prieten-platon-dar-%C8%99i-mai-bun-prieten-adevarul/

  12. Valul neoprit de umbre tacute si figuri disperate ar putea aduce mai aproape de rezolvare trei probleme ale UE neclarificate pana acum: Turcia si aderarea ei la Uniune – (turcia nu e importanta prin marime si economie ci prin influenta pe care o are asupra statelor din jur), Rusia marginalizata si care vrea inapoi in Europa si zona gri a statelor balcanice neintegrate in UE. Sa cresti interdependenta si riscul propagarii pericolelor, deci .. “suntem toti in barca asta, deci toti trebuie sa colaboram”.
    SI asta inseamna sa impusti 3 iepuri dintr-o lovitura. Sau cum sa pui de o trilaterala ( UE-Turcia_Rusia) care se discute despre reducerea instabilitatii la periferia Europei. De unde si declaratia lui Juncker si vizita lui Merkel.
    Cand a deschis un consulat turc in Erbil, in Kurdistanul irakian, Davotoglu a declarat ca Turcia e poarta Irakului spre UE.
    Va spun…UE va exporta constiicios democratie pana in inima Orientului Mijlociu. Pai mai intai eurovisionul si campionatul european in care canta si joaca tari asiatice (asta ca se ne obisnuim cu ideea) iar apoi vin si economicul, militarul si politicul.
    Si apoi in heartland se vor intalni cei patru mari granzi: SUA, UE, Rusia si China. Kabuuum!
    La altele:
    Cica a trecut vaporasul pe langa insulele chinezesti. Da’ nimic apocaliptic pana acum. Voi ati vazut ceva rachete zburand?
    http://www.agerpres.ro/externe/2015/10/27/china-considera-ilegala-intrarea-navei-de-razboi-americane-uss-lassen-in-marea-chinei-de-sud-08-08-19
    ghici cine vine la cina:
    http://www.agerpres.ro/externe/2015/10/27/rusia-afirma-ca-a-primit-delegatii-ale-armatei-siriene-libere-07-16-11
    de unde si dilema lui Lavrov in cautarea candidatului:
    http://www.agerpres.ro/externe/2015/10/27/lavrov-trebuie-sa-se-ajunga-la-o-intelegere-cu-privire-la-organizatiile-calificate-drept-teroriste-14-15-32
    Si pana la urma Maia trebuie sa ajunga unde trebuia sa ajunga:
    “Maia Sandu, cu studii în SUA în domeniul administrației publice și experiență la Banca Mondială, a fost ministru al educației în perioada 2012 — 2015. În iulie, ea a fost propusă la funcția de prim-ministru, însă candidatura sa nu a fost agreată de către deputații democrați și nici de cei liberali, relevă Unimedia.md. ‘
    http://www.agerpres.ro/externe/2015/10/27/maia-sandu-posibila-inlocuitoare-a-lui-vlad-filat-la-conducerea-pldm-11-40-09

  13. motivul determinant pentru care putin e pe asa cai mari este asta, constatat in cele din urma categoric si de mimii de la hotnews …. http://www.hotnews.ro/stiri-esential-20539771-germania-calul-troian-rusiei-cum-juca-berlinul-cand-romania-polonia-balticele-vor-cere-mai-mutle-trupe-nato.htm

    acum insa, cand hotnews a pornit razboiul informational impotriva lor si cer dna-ului o germanie vaccinata ….. am senzatia ca putin va pierde teritoriul psihologic castigat in fata trustului posedat de tapalaga&pantazi …. de fapt, momentul decisiv va fi cand va intra in scena mixici, vlad mixici, un ”vlad” ne-vladimirizat (deci vaccinat!), si ca atare inexpugnabil ….

    enkidu, hai spune-ne cum de fapt toata miscarea asta a hotnews e de fapt o invaluire pentru atragerea rusiei in sfera de influenta atlantica si ca de fapt northstream I si II nu exista, schroeder e pensionar la baden-baden si convergenta economica ruso-germana e doar un mit … un ”mit” care nu-i din massachusetts …

  14. maine e mare bal mare la Viena:
    http://www.agerpres.ro/externe/2015/10/29/siria-conflict-kerry-pledeaza-pentru-trasarea-unei-cai-de-iesire-din-infern-inaintea-reuniunii-de-la-viena-10-12-53
    frumos:
    http://thediplomat.com/2015/10/how-china-maintains-strategic-ambiguity-in-the-south-china-sea/
    @k
    Stii de ce a refuzat Ianukovici sa semneze acordul de asociere cu UE in noiembrie 2013 ducand la suita de evenimente incheiate cu o Ucraina imbibata de sentimente profund anti-rusesti? Pentru Merkel a impus doua conditii pentru a semna Acordul: eliberarea lui Timosenko si alegeri libere in Ucraina. Adica Ianucovici si-ar fi semnat de bunavoie eliminarea riscand si sa-si pericliteze si “safe-heavenul” din Rusia. Si uite cum Germania a scos Ucraina de sub tutela Rusiei. Daca tinea asa mult la parteneriatul ruso-german, de ce ar mai fi aplicat o asa de dureroasa lovitura sub centura Moscovei?
    SUA a declarat parteneriatul americano-german ca fiind indisolubil. Germania e Europa si America are nevoie de Europa in reconquista ei. N-ar abandona Germania pentru nimic in lume. De unde si volumul de spionaj. Cea mai intens tara spionata de americani e Germania.
    Sa luam oculta pe care o mentionezi in comentariile tale. De ce ar lepada oculta 60 de ani de integrare europeana si ar pasa un suprastat european Rusiei ortodoxe? Sau poate Germania nu e condusa de Oculta. Atunci e cam praf elita mondiala daca nu a reusit sa-si adjudece trofeul european reprezentat de Deutschland.
    Rusia trebuie sa intre in sfera de influenta atlantica sub forma unei puteri regionale. Renunta la aspiratiile sovietice si se aseaza cuminte in pluton. Cam asta e targetul pe Rusia. Acum sa vedem ce le mai iese.
    Daca SUA vrea ww3..de ce nu-l incepe acum?
    Asteapta intarirea adversarilor?
    Sa spunem ca Rusia nucleara e cam greu de digerat. Atunci ..China. Ea oricum e steaua in devenire. De ce sa o lasi sa ajunga supernova? Nu mai bine o stingi acum cand nici macar nu aliata cu Rusia?!
    Actiunile de atragere a Rusiei in sfera de influenta atlantica sunt un fapt.

  15. Ma indoiesc ca Germania a scos Ucraina de sub tutela Rusiei…eu zic ca celebrul “f…k EU” a scos-o si totodata a scos si Germania din jocurile duble pe care le practica in spatiul ex-sovietic.
    De acord ca Germania e esentiala pt elita atlantoida, la fel de importabta e si pentru Rusia or, eu cred, ca in timp ce juca formal in liga atlantista pe Germa o coafa mult mai bine combinatia esteuropeana cu Rusia, prin cate si au impartit la nivel economic si politic influebta asupra spatiului disputat in mod traditional cu Rusia, Germani luand de aceasta data partea leului prin exploatarea slabiciunilor si dependentelor potentatilor Rusiei, dependenti de deschidetea spre capitalul, tehnologia si influenta politica a Germaniei in Eu. In aceasta coniventa simbiotica consta complicitatea ruso-germana pe care America a inteles, cam tarziu ce i drept, ca e musai s o stopeze si sa si recupereze aliatul indispensabil in planurile globaliste. Elita politica si economica germana, acea parte care nu e cuplata ideologic si decizional la mecanismele de control transatlantica, ar fi optat pt o debarasate de corsetul mult prea apasator impus de marea finanta de peste ocean si a migrat treptat spre modelul politic global conturat de Rusia China etc

  16. aa….si stai linistit, dupa cum se vede oculta n-a lepadat Germania ci face tot posibilul s-o ingenuncheze…ceea ce va si reusi in cele din urma….si, da Rusia tb sa intre in sfera de influenta a ocultei, dar nu asa cu vrea Rusia si nici macar asa cum spera Germania, ci pe coate, asa cum vrea elita aia ”buna”….iar USA nu face ww3 acuma pt ca nu usa nu vrea sa si poarte ea razboaiele, pen ca asa-i modelu, doar vedem pretutindeni, … atata timp cat poate sa le poarte ,isis sau arabia saudita sau ucraina sau romania sau germania sau filipinele sau papua sau islanda etc, e tot ok pt usa….usa culege doar roadele, ca n ww1 si n ww2…asadar razboiul ”americii” cu Rusia il va purta europa (in special cea de est) iar razboiul ”americii” cu China il va purta Rusia si prepusii americii din asia-pacific (ongoing wars) …. ”america” se ocupa doar de containment si de risk/crisis management….

  17. @ enkidu

    Pot parea interesante toate analizele si afirmatiile diversilor “specialisti” de pe site-urile straine pro-occidentale. Trebuie totusi sa mai gandim si noi si sa observam cu ochii nostri ceea ce se intampla in lume.

    Sa nu uitam totusi ca SUA au “investit” 5 miliarde de dolari in lovitura de stat din Ucraina. Este posibil ca refuzul semnarii acordului de capitulare a Ucrainei in fata corporatiilor straine sa fi fost doar “scanteia” asteptata pentru declansarea atacului. Planurile erau deja facute, totul era pregatit.

    Si nu Germania a scos Ucraina de sub tutela Rusiei, ci SUA a schimbat tutela Rusiei cu tutela americano-europeana. Aceasi Marie, dar cu alta palarie.

    O alta manipulare occidentala impotriva Rusiei, demontata de Crucea Rosie:

    “Săptămâna trecută, Rusia a fost acuzat de bombardarea unui număr de spitale din Siria …”
    […]
    “Personalul Crucii Roșii pe teren în Siria nu a raportat nici o “lovitură aeriană” asupra unor ținte civile, inclusiv spitale, a declarat directorul executiv al organizației caritabile …”
    […]

    Sursa: http://www.napocanews.ro/2015/10/propaganda-occidentala-demontata-de-crucea-rosie-nu-exista-marturii-sau-dovezi-ale-bombardamentelor-rusesti-asupra-unor-spitale-in-siria.html

  18. @sluga @k
    pai nu faceti decat sa exemplificati ce evidetiasem eu. Ca exista un tandem SUA-Germania. America-Europa. Binomul europeano-american. Cooperativa apocalipsa maine.
    Germania nu a negociat pacea de la minsk pentru ca a impartit ceva cu Rusia si ca avrut sa-i faca pe plac. Nu. Ci pentru ca in urma ofensivei rusesti de asta iarna de la Debaltsevo, Ucraina risca sa ramana fara Mariopol si alte bucati din teritoriu. Fapt care i-a panicat pe americani si deci respectivii au fortat incheierea acordului in conditiile dorite de Rusia doar pentru a stopa ofesiva Debaltsevo. Atat.
    Nu Ribentrop Molotov si alte scheme de gandire predefinite.
    @k
    parca erau aliatii Rusia si China…acum Rusia va lupta pentru china? S-a schimbat paradigma?
    pai aliatii SUA in Asia nu pot purta nimic de unii singuri. Doar vini si frici. Altceva nu.

  19. China e aliata Rusiei atata timp cat germania tine aliniamentul….cand gernania va rupe randurile China va face la fel. Nu penteu ca germania ar fi decisiva dpdv militar, ci pr ca e esentiala strategic prin faprul ca va da linia de urmat pentru toata europa care mai are dubii, aia “veche”….

  20. ii doare la basca pe americani ca ukraina pierde mariupolul sau odessa sau kievul…de fapt americanii iar vrea pe rusi la varsovia si bucuresti, cairo si aman … tocmai pentru a-si demonstra rationamentul si a-si justifica actiunile trecute, prezente si viitoare …. si pentru a-i arata lumii necredule cu degetul …. ma tot intreb daca ungaria si-a riscat realmente intreaga credibilitate in fata ocultei si joaca sincer cartea heartlandului …sau, prefigurand jocul germaniei va cere maximum cand va fi sa revina in matca ocultei…?

  21. Pingback: SEFUL PENTAGONULUI critica RUSIA pentru “ZANGANITUL ARMELOR NUCLEARE” si punerea in pericol a ORDINII MONDIALE. Oficialul american anunta ca SUA se va “REPOZITIONA” si ca pregateste “SURPRIZE MILITARE”/ La CHISINAU s-a
  22. Pingback: SEFUL PENTAGONULUI critica RUSIA pentru “ZANGANITUL ARMELOR NUCLEARE” si punerea in pericol a ORDINII MONDIALE. Oficialul american anunta ca SUA se va REPOZITIONA si ca pregateste “SURPRIZE MILITARE”/ La CHISINAU s-a demonstrat pen
  23. Pingback: PUTIN REITEREAZA AMENINTARILE: RUSIA VA LUA MASURI DE RETORSIUNE NUCLEARE IN CAZUL SCUTULUI ANTI-RACHETA/ Congresul SUA a aprobat TRANSFERUL DE ARMAMENT LETAL catre UCRAINA/ Acordul dintre SERBIA si KOSOVO – SUSPENDAT/ Polonia ar putea da in judecat
  24. Pingback: In timpul unei vizite la Atena, PUTIN a amenintat direct ROMÂNIA: „Ieri, în acele zone din România nu se ştia ce înseamnă să fii în vizor. Astăzi suntem nevoiţi să luăm anumite măsuri ca să ne garantăm securitatea. Repet, e vorba de repre
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare