Parteneriatele civile homosexuale din Grecia. MITROPOLITUL ANTHIMOS AL TESALONICULUI: “Chiar daca vom ramane putini, niciodata nu va pieri ceea ce ne invata Evanghelia”/ IPS ANDREI DE KONITSA: “Este o RUSINE cumplita. CEI CARE AU VOTAT ACEASTA LEGE JOSNICA NU VOR FI PRIMITI IN MITROPOLIA MEA”

30-12-2015 2 minute Sublinieri

 

Foto: Romfea.gr

Foto: Romfea.gr

  • ROMFEA.GR: 

Anthimos: “Auzim oameni pe care i-am trimis in Parlament, sa vorbeasca impotriva Bisericii”

«Crestinii au suferit prigoane de veacuri. O sa ne speriem acum ? », a spus in aceasta dimineata Mitropolitul Tesalonicului, Anthimos, referindu-se la ultimele evenimente care ne privesc.

Fiind foarte atent in cuvantul sau, de la amvonul Catedralei Sfanta Sofia, Preasfintia Sa a cerut de la crestini sa continue sa se roage si sa marturiseasca cuvantul lui Dumnezeu.

«Au trecut trei secole de prigoniri in imperiul roman si Crestinismul prin Biserica a fost victorios. Si mai tarziu au fost prigoane. Biserica a fost persecutata si prin persecutii a invins. » a spus la inceput Anthimos care a continuat :

« in zilele noastre auzim cum oameni de vaza pe care i-am trimis in parlament sa spuna cuvinte impotriva Bisericii si sa dea legi precum este aceasta din urma, despre care nu vreau sa vorbesc in biserica, care ofenseaza demnitatea umana si taina casatoriei. Chiar daca vom ramane putini, niciodata nu va pieri ceea ce ne invata Evanghelia.

Noi avem respect si dragoste pentru orice persoana, dar ne impotrivim celor se spun impotriva credinte noastre.

Oricate ar spune, orice ar legifera, sa nu va temeti. Raspunsul nostru este rugaciunea, marturisirea adevarului, este cuvantul Evangheliei, este Ηristos, este o lupta pe care o ducem in pace si iubitre de oameni.

Ei spun sa scoatem rugaciunea de dimineata din scoala, sa scoatem orele de religie. Sa nu va temeti insa. Un bunic si o bunica pot sa-si salveze copiii, invatandu-i adevarul, cum era in scoala ascunsa acum 400 de ani pe vremea turcilor.

Sa nu va surprinda prezentul. Crestinii au suferit prigoane de veacuri. O sa ne speriem acum ? Crestinii au puterea sa indure acestea. Le vom spulbera planurile.

Ne-au spus sa ne schimbam istoria, cele ce se spun despre Kolokotroni. Nu le este rusine ? Daca isi vor da silinta grecii pot sa intoarca lumea pe dos. »

Konitsi: ”Parlamentarii care au votat Parteneriatele nu vor fi primiti”

Inalt Preasfintitul Mitropolit al Konitsei, kir Andreas a facut urmatoarea declaratie:

« Deja, din pacate, faradelegea si perversiunea au devenit legea statului.

Ceea ce altadate oamenii incercau sa ascunda si nu o aratau in public, au venit acum 194 parlamentari sa le oficializeze cu fast si sa spuna poporului grec, fara perdea, fara rusine, cum ca homosexualitatea nu este pacat si ca de acum inainte cuplurile homosexual vor putea sa se “casatoreasca”.

Dar aceasta practica, de a premia in vazul tuturor “ patimile si nelegiuirea”, dupa cum spune apostolul Pavel, produce o mare rusine oamenilor normali.

Este o RUSINE cumplita.

Si sa nu ne spuna politicienii nostri ca urmeaza practicile europene. Deoarece, in alte privinte de importanta mai mica, se opun partenerilor nostri cu perseverenta ; de ce in acest caz care transforma societatea noastra in Sodoma si Gomora, [de ce] s-au grabit sa se conformeze?

Nu cunosc ca majoritatea popoarelor europene au renuntat la crestinism, care este adevarul si lumina, si, prin urmare, pot incalca fara rusine legea sfanta a Evanghelie ?

De ce nu pot sa spuna NU la aceasta nemaiauzita rusine, care vrea sa innece in valurile ei Europa si intreaga lume ?
Din pacate “danseaza” dupa cum canta europenii, deoarece, asa cum spune iarasi Apostolul Pavel,

« Aceştia, deşi au cunoscut dreapta orânduire a lui Dumnezeu, că cei ce fac unele ca acestea sunt vrednici de moarte, nu numai că fac ei acestea, ci le şi încuviinţează celor care le fac. » (Romani, I, 32).

Personal ma incearca durerea si disperarea. De aceea si declar hotarat ca cei care au votat aceasta lege josnica nu vor mai fi primiti in mitropolia mea. Punct si de la capat.

S-a nascut Domnul ca sa ne miluiasca si sa ne daruiasca pocainta. Si sa nu uitam ca « Înfricoşător lucru este să cădem în mâinile Dumnezeului celui viu. » (Evrei, 10,31)

traduceri de e.p. pentru cuvantul-ortodox.ro

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

romfea.gr


Categorii

1. DIVERSE, Grecia, Homosexualitate, Mitropolitul Anthimos al Tesalonicului, Traduceri

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

7 Commentarii la “Parteneriatele civile homosexuale din Grecia. MITROPOLITUL ANTHIMOS AL TESALONICULUI: “Chiar daca vom ramane putini, niciodata nu va pieri ceea ce ne invata Evanghelia”/ IPS ANDREI DE KONITSA: “Este o RUSINE cumplita. CEI CARE AU VOTAT ACEASTA LEGE JOSNICA NU VOR FI PRIMITI IN MITROPOLIA MEA”

  1. Pingback: CONFLICT DE EPIFANIE. IPS Serafim de Pireu critica dur GUVERNUL TSIPRAS dupa ce televiziunea de stat nu a mai transmis ceremonia religioasa: “GUVERN CU MENTALITATE FASCISTA, MARCATA DE URA SI RAZBUNARE”/ Mitropolitul fervent ecumenist Hrisosto
  2. “Ordinul Ministrului Educației, Nikos Filis, a fost distribuit, insa, tuturor școlilor. Instituțiile de invatamant au primit circulare relevante: “Niciun episcop nu ar trebui să vorbească în fața copiilor”. In plus, trebuie sa aiba loc verificari, din care sa rezulte daca discursurile au avut rol catehetic, sau au dezbatut subiecte diverse…”

    Sursa: http://lonews.ro/manifestari-ateiste/22048-exclusiv-in-grecia-mtropolitilor-li-se-interzice-sa-le-mai-vorbeasca-elevilor-in-scoala-video.html

  3. http://www.pravoslavie.ru/english/97552.htm

    Ierarhii greci au curaj, spun raului pe nume!

  4. Pingback: Guvernul Tsipras scufunda Grecia in nebunia teoriei genului. ADOLESCENTII ISI POT SCHIMBA IDENTITATEA DE GEN printr-o simpla declaratie. Biserica Greciei a denuntat legea "monstruoasa"/ IPS Ieremia de Gortina: "SUNTEM IN VREMURILE ANTIHRIST
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare