PROIECTUL COALITIEI PENTRU FAMILIE a fost AVIZAT POZITIV in Comisia Juridica a Camerei Deputatilor/ DRAGNEA SUSTINE REFERENDUMUL, DAR DESCHIDE POARTA SI PARTENERIATELOR GAY

8-03-2017 2 minute Sublinieri

După tergiversări îndelungate, cu majoritate de voturi, Comisia juridică a Camerei Deputaților a dat, marți, aviz favorabil inițiativei cetățenești de revizuire a Constituției pe tema definiției familiei.  Totodată, comisia a respins amendamentul propus de PNL-istul Gabriel Andronache

Inițiativa cetățenească pentru revizuirea Constituției prevede că „familia se întemeiază pe căsătoria liber consfințită între un bărbat și o femeie, pe egalitatea acestora și pe dreptul și îndatorirea părinților de a asigura creșterea, educația și instruirea copiilor”.

Proiectul de lege a fost votat în forma inițială, fiind respins amendamentul depus de deputații PNL Gabriel Andronache și Valeria Schelean-Șomfelean, informeaza Mediafax.

În actuala formă, acesta prevede că „familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între soți”, însă semnatarii inițiativei vor ca definiția să fie schimbată pentru a bloca orice posibilitate a legiferării căsătoriei între persoane de același sex. Astfel, inițiativa prevede că „familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie„.

Propunerea legislativă a cetățenilor de revizuire a Constituției României pentru ocrotirea familiei și a căsătoriei a fost trimisă de Comisia Juridică plenului Camerei Deputaților, cu raport de adoptare.

Au fost 17 voturi pentru, 1 contra, 1 abținere.

Cu excepția deputatului Gabriel Andronache, toți deputații PNL din Comisie au votat favorabil proiectul de revizuire. Cu un plus pentru deputatul de Bihor Ioan Cupșa, care a avut o intervenție strălucită.

Toti deputații PSD, ALDE, UDMR și minorități naționale au votat pentru proiectul de revizuire.

Dintre cei doi deputați USR, unul a votat pentru (Stelian Cristian Ion).

Câteva persoane (doar câteva) sunt foarte nemulțumite de votul dat ieri în Comisia Juridică de dl. deputat USR Stelian Ion în favoarea inițiativei legislative a cetățenilor de revizuire a Constituției.

Grupul de agitatori e condus de un fost deputat care are mult timp liber în ultima vreme (poate cu această ocazie își va încheia studiile universitare abandonate).

Noi nu l-am atacat pe colegul de partid al d-lui Ion, care a votat ieri contra noastră. Înțelegem că și-a exercitat dreptul de vot în conformitate cu propria conștiință și în general înțelegem foarte bine că MANDATUL NU POATE FI IMPERATIV. Nu același lucru se poate spune despre tabăra adversă, furioasă probabil că n-au reușit să-l execute ritualic pe dl. deputat Stelian Ion.

Unul dintre postacii de serviciu a făcut public ceea ce ar putea fi numărul de la mașină al d-lui deputat. O atitudine cu adevărat democratică și pașnică, așa cum se cuvine unora care luptă pentru drepturile omului și pentru libertatea de conștiință.

Probabil pentru eliberarea de conștiință, mai degrabă…

Liviu Dragnea a spus, că referendumul privind familia trebuie făcut, dar, pe de altă parte, trebuie găsită o soluţie corectă şi pentru acea categorie de oameni care au ‘alt tip de orientare sexuală’.

“Eu sunt convins că referendumul privind familia trebuie făcut şi am cerut colegilor mei să rezolve şi această problemă, pentru că avem un vid legislativ în ceea ce înseamnă procedura care trebuie urmată. În foarte scurt timp o rezolvăm. Subiectul este foarte sensibil, dar este şi foarte profund. Dincolo de orice altceva, dacă vorbim de democraţie participativă, dacă vorbim de modul cum te raportezi la ceea ce vor oamenii, sunt 3 milioane de semnături, nu poţi să negi lucrul ăsta, nu poţi să nu iei în seamă 3 milioane de români care au spus ceva. Şi atunci cine poate decide dacă ceea ce au spus ei trebuie transpus în Constituţie sau nu? Doar întreaga societate prin referendum”, a spus Dragnea, la Antena 3.

El a adăugat că acum Parlamentul nu poate genera un referendum, iar aici poate ar trebui ca legislaţia să fie schimbată.

“În România poate genera referendum un primar, consiliul local, preşedintele României, dar Parlamentul, care este forum suprem legislativ, nu poate genera un referendum, ceea ce mi se pare incorect. Cred că această posibilitate ar trebui să fie pusă şi la Parlament. Vedem dacă se poate constituţional sau nu, dar acel referendum trebuie făcut, aş fi vrut să se poată face, aşa cum ne dorisem, în luna aprilie. Nu ştiu dacă mai este posibil. În acelaşi timp, şi spun ceva care poate supăra pe unii, trebuie să fim realişti. Există în România, cum există oriunde în lume, o categorie de oameni care au alt tip de orientare sexuală, nu poţi să întorci capul şi să spui că nu există, că sunt mulţi, că sunt puţini, şi acolo trebuie generată o discuţie, să vedem care poate să fie soluţia corectă care să lase şi această dorinţă firească şi iniţiativă firească să fie dusă la capăt, dar să se găsească o soluţie şi pentru acea categorie. Nu e foarte simplu. Doar dacă ducem acel referendum la capăt şi el va fi validat, nu rezolvăm problema în ansamblu”, a mai afirmat Dragnea la “Sinteza Zilei”.


Categorii

1. DIVERSE, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor, Referendum casatorie familie, Revizuirea constitutiei

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

5 Commentarii la “PROIECTUL COALITIEI PENTRU FAMILIE a fost AVIZAT POZITIV in Comisia Juridica a Camerei Deputatilor/ DRAGNEA SUSTINE REFERENDUMUL, DAR DESCHIDE POARTA SI PARTENERIATELOR GAY

  1. Pingback: Coalitia pentru Familie contestata de activisti pro-LGBT
  2. Daca se va accepta propunerea LGBT, in viitor vom avea cupluri traznite: casatoria dintre un om si un animal, dintre un om si o masina, etc………………..

  3. Deja in Japonia sau Coreea (de Sud) te poti casatori cu o papusa sau cu un personaj manga, fizic inexistent.
    Am ramas in urma, tovarasi…

  4. Pingback: COALITIA PENTRU FAMILIE denunta un FAKE NEWS: INTERZICEREA FILMULUI "FRUMOASA SI BESTIA"
  5. Pingback: LA LOC COMANDA! Dragnea mai tradeaza o data? AMANA sine die MITINGUL PENTRU FAMILIE, EVITA ORICE DECIZIE SI ORICE CALENDAR PRIVITOARE LA REFERENDUM, in schimb "lucreaza" cu ONG-urile LGBT la LEGALIZAREA PARTENERIATULUI CIVIL!/ Se ofera in contin
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare