VIITOAREA CONFIGURAȚIE A LUMII. Analiză cuprinzătoare a unui fost consilier parlamentar al Bundestagului german. Despre profitorii globali ai crizelor-oportunitate, instituirea TOTALITARISMULUI CORPORATIST DIGITAL și consecințele unui eventual nou „val corona” cu mortalitate mai mare

6-12-2020 33 minute Sublinieri

LockdownSceptics:

Viitoarea configurație a lucrurilor

17 November 2020. Updated 19 November 2020.

Sebastian Friebel

Fost consilier parlamentar al Bundestagului german

Dragi concetățeni,

Mă adresez vouă ca fost angajat nepartizan al Bundestagului german în funcția de consilier parlamentar. Ca rezultat al muncii mele în parlament și în cadrul unui grup parlamentar, am devenit conștient că oamenii din țara noastră sunt, în mod deliberat, lipsiți de informații despre criza corona, care sunt de o importanță crucială pentru evaluarea situației. Având în vedere importanța enormă a recentelor evenimente, consider că este de datoria mea față de concetățenii mei să ridic, în mod public, aceste probleme. Pentru a mă putea exprima cât mai liber cu privire la aceste probleme, am demisionat din funcția mea în Bundestag.

Presupun că, după doar câteva rânduri, mulți vor lăsa acest text deoparte, deoarece se cred suficient de informați cu privire la toate aspectele crizei. Înțeleg acest lucru, pentru că și eu obișnuiam să presupun că, atunci când apar evenimente majore, noi, cetățenii, vom fi întotdeauna informați cu privire la faptele de fond. Dar între timp, nu în ultimul rând din cauza experiențelor mele din parlament, am fost obligat să recunosc că metodele folosite la nivel mondial de guverne, mass-media și de către principalii actori ai economiei globale, sunt în detrimentul tuturor și să văd că de multe ori populația este, din păcate, prea necritică în răspunsul ei. Sper că, în ciuda acestei larg răspândite lipse de îngrijorare cu privire la evoluțiile politice, unii dintre voi vor verifica măcar informațiile furnizate aici.

O parte din ceea ce relatez în cele ce urmează vor fi considerate de mulți cititori ca imposibile și vor fi ferm respinse. Aș dori să le spun acestora că, prin publicarea acestui raport, îmi asum un risc personal considerabil și nu aș îndrăzni să fac acest pas dacă nu aș fi sigur de declarațiile mele. Nu vreau să spun mai multe despre mine în acest moment. Dumneavoastră, dragi cititori, trebuie doar să știți despre mine următoarele: scriu acest raport dintr-o preocupare sinceră pentru securitatea, libertatea și prosperitatea tuturor. Acești stâlpi fundamentali ai democrației noastre sunt acut puși în pericol, deoarece criza Corona este instrumentalizată, iar îngrijorările noastre legitime cu privire la virus sunt exploatate în favoarea obiectivelor unor terțe-părți.

Trebuie să subliniez în acest moment că nu consider riscurile pentru sănătate asociate virusului ca fiind banale. Corona poate reprezenta un risc serios, în special pentru persoanele în vârstă și pentru cei deja bolnavi. Acest fapt este incontestabil. Dar criza nu trebuie să ne orbească în ceea ce privește alte evoluții grave care ne afectează în mod direct pe toți și despre care, în același timp, cunoaștem foarte puține.

Este important ca noi, ca societate, să devenim din nou capabili să schimbăm informații fără prejudecăți și cu bunăvoință, chiar și cu privire la probleme controversate. În Germania, avem nevoie urgent să învățăm încă o dată să ne ascultăm și să ne respectăm reciproc. Dacă nu găsim drumul de întoarcere la acest tip de coexistență, societatea noastră se va împărți, în cele din urmă, în grupuri ostile unul altuia. Din păcate, răspunsurile la criza Corona au contribuit deja la extinderea în continuare a diviziunii sociale. În consecință, noi, ca cetățeni, pierdem din vedere interesele noastre comune și jucăm în interesul celor care văd fiecare criză, în primul rând și mai ales, prin prisma unui model de afaceri.

Politicienii și principalele mijloace de informare în masă încearcă în prezent să ne distragă atenția de la schimbările politice și economice grave care sunt puse în aplicare în cadrul pandemiei, manifestându-se în această perioadă a coronavirusului, în cel mai bun moment. Unul dintre obiectivele lor este acela de a se asigura că oamenii, în frica lor față de virus, acceptă măsuri și restricții permanente care, în situația dată, nu sunt în niciun fel justificate de necesitatea menținerii ordinii sociale și amenință situația economică a milioane de oameni.

Cu acest raport aș dori să dau o mână de ajutor concetățenilor mei, astfel încât să aibă la dispoziție unele surse accesibile publicului și să-și formeze ei înșiși o imagine asupra circumstanțelor și a adevăratei amplori a crizei Corona. Vă invit cordial să examinați observațiile mele, înainte ca această posibilitate să fie definitiv eliminată de cenzura la care suntem din ce în ce mai supuși.

I. Forumul Economic Mondial (WEF)

… ca purtător de cuvânt al celor mai influente companii internaționale și celor mai importante bănci, folosește criza ca instrument pentru a promova o agendă pregătită de mult timp pentru economia mondială.(1) Această „Mare Resetare” este prezentată ca o schimbare la nivel global către o economie durabilă, însă este o înșelăciune. De fapt, companiile membre ale WEF, care este controlat în principal de industriile financiare și digitale, doresc o centralizare a puterii politice în mâna instituțiilor supranaționale precum ONU, UE și Fondul Monetar Internațional (FMI).(2) Justifică această schimbare de putere sub pretextul gestionării crizelor internaționale, pentru bunăstarea populației.(3) Dar e realist să credem că cele mai mari corporații din lume sunt brusc atât de preocupate de bunăstarea individului? Sau exploatează bunăvoința (bunele intenții ale) oamenilor care doresc o lume echitabilă și pașnică, considerând că organizațiile supranaționale sunt, probabil, cheia acestui lucru?

Foștii lideri ai ONU au avertizat împotriva abuzurilor Națiunilor Unite

Foști lideri ai ONU avertizează că întărirea acestor organizații sub influența actuală a marilor corporații le permite acestora din urmă să submineze controlul democratic al economiei globale și puterea politică a parlamentelor alese.(4) În acest mod, rezistența statelor individuale în fața privatizării destrăbălate a speculanților financiari poate fi eludată, ceea ce va aduce beneficii mari intereselor lor economice. Astfel, aceste companii folosesc criza pentru a-și extinde posibilitățile proprii de influență.

În plus, vor să elimine clasele de mijloc definitiv și să preia segmentele de piață eliberate ca urmare. Pentru atingerea acestor obiective, Corona și criza economică globală asociată cu aceasta le oferă totul pe tavă. Prin urmare, forțele din spatele WEF își folosesc influența politică pentru a prelungi artificial criza și a duce la restructurarea economiei mondiale în conformitate cu agenda lor proprie. Acest lucru poate suna abstract și poate să sugereze teoria conspirației, dar anunțarea „Marii Resetări”, chiar la apogeul crizei Corona, spune multe în acest sens.

Pentru a evita reacțiile adverse ale populației, în special ale claselor de mijloc, la aceste evoluții alarmante, ele (forțele din spatele WEF) îmbracă planul într-o poveste care înmoaie inimile despre o globalizare umană, ecologică și își ascund scopul real de a confisca puterea în spatele unor clișee atrăgătoare precum „guvernanță globală” sau „parteneriat public-privat”. Dar cât de credibile sunt acestea, când tocmai aceste forțe care au fost dezlănțuite de zeci de ani într-o supraexploatare fără precedent a naturii, în detrimentul publicului larg, se prezintă acum brusc sub o mască „verde”? Faptul că și Organizația Națiunilor Unite promovează această campanie mondială a sectorului bancar și marilor corporații indică tocmai folosirea abuzivă a ONU pentru interese ale sectorului privat, menționată deja.(5) Ne temem că funcționarii politici din lumea întreagă vor cere în curând ca acestor organizații: ONU, OMS etc. să li se dea mai multă autoritate – „numai” din cauza crizei Corona și a altor crize, desigur. Dar, până la urmă, cine va culege cu adevărat profitul?

Criza economică globală favorizează transformarea economiei mondiale

Mulți cetățeni văd criza economică apărută în urma măsurilor Corona ca fiind o dovadă că cetățenii pun sănătatea publică mai presus de interesele afacerilor. Din păcate, adevărul e tocmai opusul: criza joacă chiar în interesul celor mai influente corporații ale lumii cu aspirațiile lor de transformare a economiei mondiale, în detrimentul întreprinderilor mici și mijlocii. Transferul puterii politice la niveluri superioare favorizează odată în plus această evoluție. Recent, președintele Bundestag-ului Schäuble chiar a vorbit despre sine însuși cu o uluitoare deschidere, când a spus:

„Criza corona este o mare oportunitate. În criză, rezistența la schimbare este scăzută. Acum putem realiza uniunea economică și financiară pe care până acum nu am reușit să o realizăm prin mijloace politice […] ” (6)

Cu siguranță nu a fost în intenția sa, dar prin această afirmație, Schäuble însuși ilustrează de ce criza este foarte convenabilă pentru transformarea planificată de multă vreme. Centralizarea economiei către un număr mic de mari corporații și investitori financiari va fi în continuare accelerată de uniunea economică. Cei mai înalți funcționari politici sunt conștienți de aceste interacțiuni. Unii tac deoarece beneficiază din punct de vedere financiar sau profesional de pe urma acestor evoluții. Ceilalți păstrează tăcerea pentru că știu că dacă pronunță un singur cuvânt onest, forțele reunite ale mass-media și cele politice se vor năpusti asupra lor și vor pune capăt brusc carierei lor politice. Doar câțiva oferă indicii asupra celor care beneficiază cu adevărat de această criză.

Instituțiile supranaționale permit corporațiilor să exercite o influență nedemocratică. Dacă nu există suficienți oameni care să recunoască la timp pericolele unei concentrări de putere în mâinile câtorva instituții mari și să reziste acestui lucru, atunci curând ne-am putea afla într-o lume în care guvernele noastre legitimate democratic practic nu mai au nici o putere de decizie. Acesta a fost, de multă vreme, cazul politicii fiscale, motiv pentru care redistribuirea (finanțelor) de la cei ce muncesc la cei bogați continuă fără nici un control. În plus, „datorită Coronei” vor acum să transfere și politicile economice ale tuturor statelor membre UE către Uniunea Europeană.  Cu toate acestea, nu ar trebui să ne facem iluzii cu privire la cine va beneficia de o creștere a puterii Comisiei UE: politica economică la nivelul UE ar servi numai intereselor companiilor transnaționale precum Amazon, BlackRock, Goldman Sachs etc. – iar consecința ar fi o privatizare și o dereglementare fără precedent. Atitudinea UE este deja evidentă, de exemplu, în scutirea de facto de impozite de care beneficiază grupurile digitale și tratamentul  privilegiat al sectorului financiar. Sahra Wagenknecht descrie această relație după cum urmează:

„Dacă acum tot mai multe competențe sunt mutate la un nivel în care economia și, mai presus de toate, marile companii sunt mult mai influente decât orice alt grup de interese, este clar ce se întâmplă: democrația este subminată și mai mult, interesele legate de profit devin, în mod nerușinat, predominante. Este o iluzie totală să credem că un guvern european s-ar putea ridica împotriva marilor afaceri mai bine decât guvernele naționale. Adevărul este că, din cauza balanței de forțe de la nivelul UE, situația este exact opusă: cu cât Bruxelles-ul decide mai mult, cu atât mai ușor este pentru mega-corporații să își afirme interesele.” (7)

Întreprinderile mijlocii și agricultura sunt cumpărate, iar locurile de muncă sunt reduse

În paralel cu schimbarea de putere dorită, prin măsurile Covid guvernele asigură ca cumpărarea unui mare număr de companii mijlocii de către marile mega-corporații și de investitori financiari, să fie posibilă. Evoluții similare îngrijorătoare au fost observate de câțiva ani în agricultură. În același timp, Corona este folosită ca pretext pentru reducerea pe scară largă a locurilor de muncă, care este o condiție prealabilă de bază pentru „a patra revoluție industrială”, adică transformarea digitală a economiei (digitalizarea). Această abordare este în concordanță cu agenda „The Great Reset” și mă tem că nu are prea mult de-a face cu bunăstarea populației. Prin urmare, fac apel în special la toate întreprinderile mici și mijlocii să reziste acestor asalturi. Pentru majoritatea lucrătorilor, de asemenea, aceste planuri urmărite în mod energic reprezintă o amenințare existențială, deoarece o economie mondială complet digitalizată, complet centralizată, se va putea gestiona cu o forță de muncă mult mai mică. Drumul digitalizării duce, astfel, direct către un venit de bază condiționat (nu necondiționat) care ar duce la o dependență totală. Cu toate acestea, așa cum a exprimat-o directorul general Siemens, Joe Kaeser:

„Digitalizarea va înlocui clasa de mijloc […] Și din zece persoane afectate, doar una se va ridica în lume, nouă vor coborî. Și vă garantez: dacă există un factor care va opri mișcarea digitală, acesta constă în tulburările sociale.” (8)

Deci, ar trebui să fim de acord în mod necritic cu narațiunea digitalizării ca salvare, construită de mass-media și politicieni în timpul crizei corona? Sau ne este impus aici ceva prin care, în cele din urmă, vor predomina dezavantajele pentru noi toți?

II. Companiile digitale și guvernele din întreaga lume

.. instrumentalizează teama de virus pentru a obține acceptarea socială a sistemelor digitale comprehensive de supraveghere și control total. Aceste sisteme, care includ urmărirea contactelor, a identității digitale, recunoașterea biometrică a feței și certificatele de imunitate digitală, sunt concepute pentru controlul totalitar al întregii populații. În China, întreaga gamă a acestor tehnologii inumane este deja utilizată, ceea ce înseamnă că drepturile cele mai de bază ale cetățenilor pot fi restricționate de sistemele bazate pe inteligență artificială (AI). Combinația dintre o „aplicație Corona” și o etapă preliminară a certificatelor de imunitate digitală este utilizată pentru a priva cetățenii în mod automat de libertatea de mișcare în cazul în care „starea lor de sănătate”,așa cum a fost detectată de aparat, nu îndeplinește caracteristicile specificate.(9Camerele de recunoaștere facială înregistrează și identifică suplimentar fiecare persoană din spațiul public. Standardul de telefonie mobilă 5G permite această formă de monitorizare în masă în timp real. Deci, în China, tehnologia digitală determină cine mai are voie să-și părăsească casa. O astfel de societate nu poate fi descrisă decât ca o tiranie tehnocratică. Îmi pare rău să spun că planuri similare sunt urmărite și de către propriul nostru guvern federal. De asemenea, acesta încearcă deja să introducă un așa-numit „sistem de documentare a vaccinării sau imunității”, privând oamenii din țara noastră de drepturi de bază, cum ar fi libertatea de călătorie și libertatea de întrunire, sau permițându-le numai dacă își pot dovedi imunitatea prin vaccinare.(10) Aceste intenții nu diferă de cele ale dictaturii chineze și numai datorită protestelor publice din Germania guvernul nu a reușit încă să adopte această legislație în forma sa originală.

Grupurile financiare și digitale pregătesc arhitectura globală de supraveghere

Anul acesta, Forumul Economic Mondial va introduce „CommonPass-ul”, un sistem pentru călătorii internaționale, care vizează supravegherea și controlul accesului la viața publică și la libertatea de a călători în întreaga lume. Acest sistem impune oamenilor să aibă un fel de „identitate digitală” și să își introducă într-o bază de date statutul de vaccinat și/sau rezultatele testelor Corona, pentru a putea călători.(11)

Proiectul este susținut de Fundația Rockefeller, Google, Banca principală JP Morgan, Grupul financiar BlackRock și de reprezentanți ai Națiunilor Unite.(12) Scopul instituțiilor și companiilor implicate este de a încuraja toate guvernele din întreaga lume să utilizeze sistemul. Aceasta arată din nou (pe lângă „Marea Resetare” menționată mai sus) ambițiile globale ale corporațiilor din spatele proiectului și din nou faptul că ONU este instrumentalizată în scopurile lor. Se pune întrebarea de ce grupurile financiare, în special, au un interes atât de puternic în monitorizarea și controlul oamenilor și de ce sunt dispuși să investească atât de mulți bani în dezvoltarea acestor tehnologii.

Revenire la normalitate numai cu supraveghere digitală?

Ținând cont de situația actuală a datelor privind coronavirusul, Consiliul german de etică nu recomandă totuși introducerea unor astfel de sisteme, dar nu le exclude în totalitate pentru viitor.(13) Prin urmare, se poate presupune că certificatele de imunitate digitale sau ceva de genul CommonPass ne vor fi prezentate în cursul lunilor următoare de către mass-media și guvern, ca o condiție prealabilă pentru o revenire la normalitate. Mai multe companii germane oferă deja sisteme digitale de supraveghere, care verifică automat dacă o persoană are temperatura corpului normală și poartă o mască. Unele dintre aceste sisteme sunt deja combinate cu recunoașterea facială, iar producătorii le promovează ca oferind „o monitorizare eficientă în timp real a fețelor cu sau fără măști”.(14) Dacă aceste tehnologii ar fi introduse în Germania, ar fi un prim pas către sistemul chinezesc de credit social. Nu vreau să mă obișnuiesc cu ideea că o astfel de tehnologie va fi în curând capabilă să ne hotărască libertatea de mișcare. Cu toate acestea, îngrijorarea mea este că unii oameni ar renunța la libertatea lor individuală pentru un sentiment înșelător de securitate. Dar sunt astfel de măsuri de supraveghere masivă un răspuns proporțional la situația coronavirusului?

Edward Snowden avertizează împotriva arhitecturii globale de represiune

În acest context, sunt de acord, personal, cu Edward Snowden, care a avertizat împotriva arhitecturii mondiale de represiune care folosește tehnologia digitală și a sugerat că aceasta ar putea supraviețui crizei.(15) Dacă permitem sistemelor digitale să ne controleze libertatea de mișcare și accesul la viața publică, prin același semnal oferim controlul asupra drepturilor noastre fundamentale operatorilor de infrastructură digitală. O singură privire asupra Chinei este suficientă pentru a recunoaște pericolele reale ale unei astfel de reforme tehnocratice în societate. Nimeni nu ar trebui să trăiască într-o lume ca aceasta, dar datorită atitudinii noastre nesăbuite față de posibilitățile tehnice, suntem împinși cu toții din ce în ce mai mult în această direcție. Acest lucru se aplică în mod egal Europei, chiar dacă la prima vedere ne-ar fi greu să ne imaginăm. Faptul că rețeaua 5G, spre deosebire de infrastructura de telefonie mobilă privată anterioară din Germania, este construită cu o mulțime de bani proveniți din taxe, vorbește în acest context despre faptul că această tehnologie va fi folosită și în țara noastră, în primul rând pentru supravegherea în masă de către stat. În vara anului 2019, la unul dintre numeroasele evenimente de lobby din Berlin, l-am întrebat pe directorul tehnic al celui mai mare furnizor de echipamente de rețea din lume dacă 5G este dezvoltat, de fapt, pentru utilizatori privați și, dacă da, pentru ce aplicații specifice este destinată a fi utilizată tehnologia. Răspunsul său că 5G a fost dezvoltat în „scopuri profesionale”, îmi întărește convingerea că nu este în niciun caz o tehnologie care răspunde nevoilor populației. Prin urmare, este o abordare perfidă a guvernului federal care dorește acum să pună în aplicare aceste vechi planuri folosindu-se de banii dintr-un „Pachet de recuperare Corona”.(16)

Microsoft și Fundația Rockefeller colectează datele biometrice ale populației lumii

Introducerea identităților digitale a fost un obiectiv chiar de dinainte de criza Corona și a fost promovată de „jucători” influenți. Cu „ID2020”, Fundația Rockefeller și Microsoft urmăresc de câțiva ani de-acum să realizeze un proiect pentru înregistrarea digitală și biometrică a populației lumii, cu certificate de imunitate digitale descrise, din nou, ca o posibilă utilizare a sistemului.(17)

O campanie globală de vaccinare împotriva coronavirusului ar putea fi folosită în curând ca pretext pentru lansarea acestui sistem de control care a fost pregătit de ani de zile, în întreaga lume – posibil în combinație cu CommonPass-ul menționat anterior. Este important să ne dăm seama că acest lucru înseamnă că identitatea fiecărui cetățean (parole, stare de sănătate, date bancare, contacte sociale etc.) va fi gestionată central și transmisă corporațiilor private – o idee șocantă, dar din păcate destul de realistă. Dacă analizezi acest proiect și alte proiecte ale corporațiilor digitale, ai senzația că pentru aceste companii, ființele umane nu sunt mai mult decât o marfă sau o materie primă exploatabilă economic și că bunăstarea noastră contează foarte puțin pentru ei. De exemplu, Microsoft a brevetat un sistem prin care corpurile umane echipate cu senzori pot fi utilizate pentru extragerea cripto-monedelor.(18) Privit din acest unghi, proiectul Facebook din 2017 privind interfețele creier-computer (BCI) este și mai suprarealist. Miliardarul american Elon Musk a dezvoltat deja un robot care implantează cipuri micro-electronice complet automat în creierul uman.(19) Aceste tehnologii cu mare greutate se mai încadrează în categoria aplicațiilor medicale, ceea ce nici măcar dezvoltatorii nu se mai obosesc să afirme.

Își pierd corporațiile influența?

Cred că ar trebui să lansăm imediat o dezbatere amplă cu privire la aspectele etice ale tehnologiilor de mai sus. Ca și în cazul clonării genetice, ar trebui să ne uităm și la implanturile de microcipuri în creier pentru a ne pune întrebarea dacă vrem cu adevărat să exploatăm toate posibilitățile tehnice disponibile sau dacă această formă de transumanism nu duce cumva la o dezumanizare periculoasă. Chiar este încă (considerat) „normal”, faptul că oamenii mega-bogați anunță deja astăzi că vor ca printr-un un cip implantat să lege oameni în rețele digitale? (20) Din ce motiv dorește Microsoft să înregistreze ID-ul biometric al întregii populații mondiale? Ar trebui să le permitem companiilor cu asemenea intenții să creeze o arhitectură globală de supraveghere „din cauza Corona”, care să le permită să aibă acces la toate domeniile vieții noastre? Și de ce mass-media nu pune aceste întrebări, ci promovează toate aceste proiecte într-un mod lipsit de critică?

Corona va aduce „minunata lumea nouă” – dacă nu devenim rapid mai critici

Actorii influenți, inclusiv fundațiile internaționale, solicită deja în mod deschis supravegherea permanentă și totală a întregii populații – desigur „numai” din cauza coronavirusului.(21) Niciunul dintre aceste aspecte nu ar trebui lăsat deoparte, atunci când luăm în considerare eforturile unor filantropi în această criză. În orice caz, ar trebui să fim mai critici față de investitorii care ne cumpără consimțământul cu o filantropie plasată strategic și care, în ciuda (sau din cauza?) donațiilor lor presupuse altruiste, devin din ce în ce mai bogați și influenți.

Cerințele greoaie și parțial neîndeplinite ale crizei Corona (de exemplu, jurnale de contact, liste de invitați, urmărirea contactelor de către autorități etc.) ar putea încuraja multe persoane să accepte sistemele de supraveghere digitală ca o soluție convenabilă pentru viața de zi cu zi. În cazul în care companiile digitale, mass-media și guvernul văd această metodă chinezească ca fiind cheia pentru o revenire la o (nouă) normalitate, lucrurile ar trebui să fie clare pentru toți cei care își doresc aceasta cu adevărat.

Pe lângă aspectul supravegherii, trebuie remarcat faptul că industria digitală și-a extins de mult timp modelul de afaceri și la sectorul educațional, în contextul digitalizării școlare, iar Corona oferă o scuză binevenită pentru acest lucru. Fac apel la toți părinții și profesorii să nu fie necritici cu privire la aceste încercări.

Aceste companii nu ne sunt prietene și nu au în vedere interesul superior al copiilor noștri sau protejarea libertății individuale. În primul rând, vor să creeze dependențe și să-și facă tehnologiile indispensabile în toate sectoarele societății. Ele se extind din ce în ce mai mult în toate domeniile vieții noastre, fără ca noi să fi conștientizat vreodată aceasta. Digitalizarea guvernului, tranzacțiile, plățile, școlile, economia, mass-media, comunicarea și, în cele din urmă, întreaga societate este condusă și finanțată la nivel mondial de un număr foarte mic de corporații mari. Vom asista pasivi și vom lăsa aceste dependențe să se dezvolte, pe măsură ce criza Corona va duce la extinderea și consolidarea lor permanentă?

La câtă supraveghere și control poate face față o societate liberă?

III. Sectorul financiar și, în special, marile bănci internaționale și de investiții

… instrumentează criza pentru a crea noi dependențe prin împrumuturi extinse către guverne și companii extinzându-și, astfel, influența politică. Acest lucru se face fie direct prin bănci, fie indirect prin organizații precum Fondul Monetar Internațional (FMI) și Banca Mondială. Nevoia acută de capital ca urmare a crizei face ca statele să fie influențate de donatorii privați. Datorită acestei balanțe de forțe, orice control democratic devine imposibil, iar sectorul bancar privat devine un actor politic major.

Această abordare este îndeosebi discutabilă, deoarece împrumuturile de miliarde de dolari nu sunt, în esență, destinate să susțină populația sau economia reală, ci (prin analogie cu „salvările bancare” anterioare) contribuie, în principal, la beneficiul creditorilor. Prin urmare, banii împrumutați nu sunt folosiți de politicieni decât într-o măsură limitată în sprijinul economiei, ci mai degrabă salvează sectorul financiar de pierderile cauzate de criză. Această redistribuire este, de fapt,  plătită de persoanele cu venituri mici și medii, deoarece noua datorie enormă va da naștere la creșteri masive de impozite și la prelevări de capital, cel târziu după viitoarele alegeri federale.

În același timp, împrumuturile permit marilor bănci să exercite influență politică. Datorită acestor mecanisme, aceștia au interesul să se asigure că, în contextul Corona, criza economică care rezultă va fi cât se poate de devastatoare, oricât de absurd ar putea părea acest lucru la început. În acest scop, ei folosesc canalele mass-media care le sunt deschise pentru a răspândi mai multă frică și a exacerba și mai mult criza economică. În plus, prin instituții precum FMI sau Banca Mondială, promovează schimbarea de putere în favoarea organizațiilor supranaționale, deoarece acest lucru crește progresiv influența lor asupra politicii fiscale globale.

Băncile principale și FMI au o mare influență asupra răspunsului global la criza corona

Sectorul financiar este deja un jucător major în politica externă și în răspunsul global la pandemia coronavirusului. De exemplu, când simularea „Evenimentul 201” a fost realizată în octombrie 2019 de Forumul Economic Mondial și Fundația Bill & Melinda Gates, participanții cu legături la Banca Mondială au fost prezenți pentru a discuta despre răspunsurile fiscale la o viitoare pandemie de coronavirus.(22)

Pandemia corona simulată în acest scop, a avut loc, de fapt, două luni mai târziu, iar măsurile dezvoltate în contextul simulării au fost implementate de atunci. Acest lucru poate fi văzut în cele mai recente evenimente din Belarus. FMI-ul, ca brațul lung al sectorului bancar, a oferit statului afectat economic 940 de milioane în iunie 2020, cerând în schimb instituției micuței țări măsuri Corona precum închiderea totală, masca obligatorie și carantina.(23) Fundamentul acestor cereri a fost faptul că Belarusul, cu abordarea sa precară privitoare la coronavirus, a perturbat narațiunea dorită – aceea a pandemiei mortale. Privind lista lungă a celor 102 state care au solicitat împrumuturi de la FMI în contextul crizei Corona, o abordare similară a FMI în aceste țări este ușor de conceput. FMI însuși afirmă că împrumuturile sunt condiționate de luarea „măsurilor adecvate Corona” de către țările beneficiare.(24) Oricine se întreabă, deci, de ce atât de multe țări din întreaga lume au adoptat măsuri aproape identice poate găsi răspunsul aici. Bielorusia a respins imixtiunea FMI, iar în prezent observăm consecințele. Faptul că UE, având în vedere cursul actual de schimb cu Belarusul, nu este cu adevărat preocupată de desfășurarea alegerilor posibil trucate, se dovedește prin faptul că OSCE a respins inițial invitația acestei țări de a fi observator la aceste alegeri la nivel local, cu o scuză precară.(25)

Corona ajută băncile să-și atingă obiectivul de abolire a banilor numerar la nivel mondial

În plus față de aspectele politice, sectorul financiar abuzează de criză pentru a continua să meargă mai departe cu intenția de abolire globală a numerarului. Din păcate, mulți oameni nu sunt conștienți de impactul trecerii la moneda digitală și de potențialul enorm de abuz asociat cu această trecere. În acest moment, aș îndemna pe toată lumea să ia în considerare consecințele reale ale unei societăți fără numerar și să reflecteze, în special, asupra controlului pe care operatorii unei infrastructuri globale de plăți digitale l-ar avea asupra întregii populații. De asemenea, ar trebui recunoscut faptul că, dacă numerarul ar fi abolit, aceste companii ar câștiga bani din fiecare tranzacție de plată la nivel mondial, fără excepție, lucru pe care eu personal nu aș dori să-l văd.

Forțele de influență care chiar înainte de corona făceau deja lobby intens pentru abolirea globală a numerarului, exploatează acum criza pentru a-și atinge obiectivele. Să menționăm în treacăt că fondatorul Microsoft, Bill Gates, este și el implicat în proiect.(26) Având în vedere potențialul economic enorm din acest sector, este puțin probabil, în orice caz, ca asemenea jucători ai acestui sector să se preocupe, în cele din urmă, de altceva decât de bani și influență politică, chiar dacă își ascund obiectivele din spatele „campaniilor de strângere de fonduri” de înalt profil. Deci, când ni se spune că din cauza Corona ar trebui să renunțăm la utilizarea numerarului, nu ar trebui să ignorăm interesele economice puternice din spatele acesteia. În acest context, merită menționat faptul că ONU își folosește numele pentru a promova această campanie globală a sectorului bancar.(27)

Sectorul financiar își instalează oamenii la vârf iar noi nu facem nimic în acest sens

În ansamblu, observațiile mele din Bundestag m-au condus la concluzia că sectorul financiar influențează politica cu un uimitor grad de siguranță de sine și acum poate chiar să își poziționeze propriul personal în cele mai înalte funcții politice, fără a provoca niciun fel de protest public. Dacă managerii Goldman Sachs sau președinții FMI pot deveni președinți ai Băncii Centrale Europene, UE pare să fi pierdut orice legătură cu nevoile și interesele populației. Și dacă reprezentanții BlackRock din Germania sunt promovați drept candidați la funcția de cancelar, ni se pare că suntem prea puțin informați cu privire la intențiile și metodele sectorului financiar și așadar ne lipsește o facultate critică.

Dar trebuie să fim critici dacă pe de o parte activele miliardarilor continuă să crească constant, în timp ce tot mai mulți oameni trăiesc în sărăcie în țara noastră. Această evoluție nu este o coincidență – este doar rezultatul deceniilor de politică în favoarea celor 0,01% care sunt cei mai bogați. În anul 2010, când Süddeutsche Zeitung se pronunța încă în mod critic despre influența sectorului financiar, fostul redactor-șef Heribert Prantl scria despre aceste probleme:

„Dar trebuie, de asemenea, să vorbim despre modul în care putem să realizăm că Europa nu ar trebui să fie dictată doar de bani și de piețele financiare – trebuie să restabilim puterea în mâna reprezentanților poporului și a guvernelor pe care poporul le-a ales.”(28)

Un exemplu viu al acestei influențe a sectorului financiar asupra reprezentanților guvernului nostru federal este actualul scandal CumEx de la banca Warburg, unde au dispărut banii din taxele fiscale în valoare de mii de milioane. Propriul nostru ministru federal al finanțelor (pe atunci primar al Hamburg) „a trecut cu vederea” acest furt, ulterior a zădărnicit recuperarea fondurilor, a mințit comitetul de finanțe al Bundestagului german cu privire la numărul de discuții pe care le-a avut cu reprezentanții Warburg, iar acum spune, deoarece acuzațiile nu mai pot fi negate, că nu-și mai poate aminti ce s-a discutat la aceste ședințe.(29) Oameni ca aceștia, dragă cititorule, ocupă cele mai importante funcții din guvernul nostru federal și decid cum va fi distribuită bogăția în Germania. Cazul Warburg oferă o oportunitate unică pentru întreaga populație de a studia înțelegerile secrete dintre politica de nivel superior și sectorul financiar. Deși afacerea în sine nu este deloc un caz izolat, este foarte rar că ies la iveală detaliile unor asemenea manevre. Așadar, sper că nu vom lăsa ocazia să treacă pur și simplu, iar cetățenii nu se vor lăsa din nou înduplecați de apelurile dramatice ale funcționarilor politici sau de relatările atenuante din presă.

IV. Cu raportările lor înșelătoare,

… încurajarea diviziunii și polarizării și prin stimularea calculată a anxietății, mass-media provoacă o „pană” deliberată în societatea noastră.

Frica, în special, este un instrument la îndemână pentru a ne presa pe toți să adoptăm măsuri pe care, în circumstanțe normale, nu le-am accepta niciodată. În funcție de obiectivul vizat, mass-media difuzează în mod diferit frica de terorism, de schimbările climatice sau (cum este cazul în prezent) de pandemie. În acest fel, ei obțin suportul social pentru schimbări care sunt de fapt îndreptate împotriva intereselor populației. Tactica lor de manipulare în acest caz este de a se folosi de idealismul și bunăvoința noastră, de ex. de  tendința noastră de a sprijini conservarea mediului sau sănătatea semenilor noștri. Rezultatul acestei influențe este întotdeauna același pentru cetățenii în cauză: o pierdere de libertate și de bunăstare și concentrarea suplimentară a puterii în mâinile jucătorilor care evită în mod constant observațiile noastre și despre ale căror obiective nu suntem informați în niciun fel. Ocazional se întâmplă ca reprezentanți proeminenți ai presei să abordeze în mod deschis aceste relații de putere în mass-media. Fostul redactor-șef al New York Times, John Swinton, a spus în urmă cu mulți ani la o întâlnire a celor mai prestigioși jurnaliști americani:

Nu există o presă independentă în America, cu excepția micilor orașe îndepărtate din districtele de țară. Sunteți cu toții sclavi. O știi și tu, o știu și eu. Niciunul dintre voi nu îndrăznește să-și exprime o părere cinstită. Dacă ar fi să o exprimați, ați ști deja din timp că nu va apărea niciodată de sub tipar. […] Dacă aș permite să se tipărească opinii cinstite într-un număr al ziarului meu, aș fi ca Othello înainte de expirarea celor 24 de ore – ocupația mea ar dispărea. Oricine ar fi destul de nebun să-și scrie părerea onestă, ar ieși apoi pe stradă în căutarea unui nou loc de muncă. Treaba jurnaliștilor din New York este de a suci adevărul, de a minți direct, de a perverti, de a jigni, de a se prosterna la picioarele marilor afaceri („Mamona” în original) și de a-și vinde propria țară și propriul popor pentru pâinea cotidiană sau, adică, pentru salariul lor. O știi tu și o știu și eu; ce mizerie să propui un toast pentru „independența presei”! Suntem instrumente și servitori ai oamenilor bogați din culise. Suntem pentru ei niște hopa Mitică. Ei trag de sfori și noi dansăm. Timpul nostru, abilitățile noastre, viețile noastre, posibilitățile noastre sunt toate deținute de alții. Suntem prostituate intelectuale.(30)

Mă tem că în acest domeniu nu s-a schimbat nimic. Dimpotrivă, până în acest moment chiar și cea mai măruntă mass-media regională cu greu poate lua o poziție neutră, deoarece cea mai mare parte a știrilor lor derivă de la câteva agenții centrale de presă, iar atunci când vine vorba de probleme de dincolo de zona lor imediată, nu-și mai fac propriile cercetări. Așadar, astăzi este mult mai ușor să întreții opiniile neliniștitoare din mass-media. Mass-media privată și publică, precum și rețelele de socializare, asigură, astfel, distragerea oamenilor de la fundalul crucial al întâmplărilor importante și acceptarea narațiunii oficiale pe care se așteaptă ca ei să o înghită. În paralel cu aceasta, societatea este forțată, evident în scopul distragerii atenției, să se angajeze în dezbateri inutile pe probleme complet irelevante. Oricine a aruncat o privire mai atentă asupra acestor metode de manipulare a opiniei (publice), dezvoltată științific, își va da seama că abordarea este sistematică și în niciun caz nu este aplicată întâmplător.(31n)

Cum au fost create „pozele din Bergamo”?

Mass-media se folosesc, de asemenea, de puterea imaginilor și le utilizează țintit. Ne șochează cu fotografii ale presupuselor morminte comune provocate de corona în SUA, ascunzând în același timp faptul că persoanele fără adăpost decedate au fost îngropate în aceste cimitire comunale de mulți ani (și înregistrări video în acest sens au fost făcute în 2016).(32) Ele ne arată imagini dramatice cu camioane militare ce transportă sicrie din Bergamo în nordul Italiei și, în același timp, omit detaliul esențial că, potrivit Federației Italiene pentru Industria Funerară, la începutul crizei corona 70% din pompele funebre din regiune au încetat să mai funcționeze din motive de carantină și numai din această cauză armata a fost chemată pentru un transport unic de 60 de sicrie.(33) Grupurile media și canalele publice de informație se bazează pe faptul că noi, cetățenii, nu avem timp pentru a face verificări și, prin urmare, vom fi obligați să avem încredere în reportajele difuzate de ele. Dar de ce informația furnizată de ele este atât de selectivă? Și nu cumva lăsăm mult prea ușor mass-media să ne influențeze opiniile?

Nici chiar Wikipedia nu mai este neutră

Chiar și Wikipedia, cu enorma sa acoperire și încredere de care se bucură în rândul populației, se dă de ceva vreme pe mâna unor campanii profitabile de PR organizate de către mari corporații și indivizi bogați.(34) În același timp, devine din ce în ce mai mult un pilon digital pentru oamenii din afara zonei dezbaterii mainstream. De exemplu, Wikipedia a săpat în mod sistematic reputația a numeroși oameni de știință de renume, precum premiatul Nobel Luc Montagnier, deși erau printre cei mai respectați în domeniul lor chiar înainte de criza corona. Această strategie este deosebit de insinuantă, deoarece este imposibil să te aperi împotriva acestei forme de defăimare publică, iar procedura internă a Wikipedia împiedică orice corectare. Un alt motiv de îngrijorare este tendința actuală prin care faptele incomode despre coronavirus sunt refuzate imediat pe baza așa-numitelor fact-checks, iar opiniile nepopulare sunt ținta denigrării.

Narațiunea Corona este imprimată copiilor prin jocurile pe computer

Serviciile publice de informare participă și ele la actuala propagandă Corona și nu se abțin de la influențarea în mod deliberat a copiilor. ARD și ZDF, de exemplu, dezvoltă un joc de calculator Corona pentru tineri finanțat prin contribuții, în care jucătorii trebuie să acorde atenție largă „copiilor foarte infecțioși” și „ conspiraționiștilor” (35). Îmi las cititorii să decidă dacă o astfel de activitate de relații publice, plătită de abonați, poate fi văzută ca un răspuns serios la pandemie.

Dragi cititori,

probabil că aveți prea puțin timp pentru a verifica singuri originea tuturor acestor afirmații pentru a vă forma propria părere. Guvernele din întreaga lume încearcă de mult timp, în strânsă cooperare cu mass-media și economia digitală, să vă lipsească de această oportunitate prin intermediul cenzurii (36). Aceasta se pare că e justificat prin presupusa periculozitate a „teoriilor conspiraționiste”, dar scopul preconizat nu este nicidecum protecția populației împotriva alertelor false, ci reprimarea faptelor și opiniilor incomode. Încă de acum, în special pe principalele platforme online, conținutul este șters în mod arbitrar, acest lucru fiind întotdeauna justificat ca „protecție împotriva dezinformării”. Dar atunci când permitem cenzurarea opiniilor alternative din motive false, nu numai că renunțăm la drepturile noastre fundamentale privind libertatea de exprimare și libertatea presei, ci în același timp acceptăm și o dependență totală față de mass-media, companiile digitale și declarațiile politicienilor. Răspunsul deranjat al guvernului la orice critică a măsurilor sale privind gestionarea crizei corona arată că în prezent are motive să fie serios preocupat de cine controlează opiniile oamenilor. Atunci când vocile critice sunt defăimate pe scară largă în mass-media, deși nu li se permite cu adevărat să vorbească în această privință, acest lucru indică din nou teama lor că opinia publică ar putea scăpa de sub controlul lor. Dar dacă acum acordăm Guvernului sau instituțiilor sale autorizate dreptul de a se împuternici singure să acționeze ca un fel de „Minister al Adevărului”, cum poate fi acest lucru compatibil cu pretenția noastră de a fi o societate deschisă și liberală?

Democrația este subminată prin lobby și prin suprimarea opiniilor incomode

Mă tem că, având în vedere toate aceste mașinațiuni, trebuie să tragem o concluzie foarte incomodă. Trebuie să luăm în considerare în mod serios posibilitatea ca în multe probleme importante să fim înșelați în mod deliberat și intenționat și că nu numai mass-media, ci și liderii noștri politici fac acest lucru, în detrimentul nostru general. Oricine a experimentat vreodată lașitatea morală respingătoare care predomină în Bundestag și în ministerele noastre nu mai poate avea iluzii cu privire la integritatea guvernului nostru. Bundestag-ul este un sistem de autoreglare în care toată lumea este supusă unor presiuni care lasă doar un coridor îngust de opinii tolerate. Acest lucru se aplică în special atunci când vine vorba de influența mega-corporațiilor și a marilor bănci – aceste relații sunt în mare parte tabu și sunt, de asemenea, ascunse în cadrul reuniunilor de comitete non-publice, chiar dacă majoritatea deciziilor politice majore sunt influențate de acestea. Dacă cineva în acest moment sugerează că declarațiile mele discreditează democrația, nu au stat prea bine să se gândească. Dimpotrivă, vreau ca democrația să fie restabilită în interesul nostru, al cetățenilor de rând. Pentru că, o dată ce ai reușit să vezi cu ce certitudine arogantă miliardarii influențează procesul decizional politic, democrația este ultimul cuvânt care probabil îți va veni în minte.

Reprezentanții bisericii emit un avertisment

Chiar și reprezentanți înalți ai Bisericii au recunoscut gravitatea situației și ne avertizează cu privire la intențiile actorilor puternici financiar din această criză. Ei ne reamintesc că criza Corona este ca un accelerator de combustie pentru eforturile acestora și că centralizarea puterii politice și economice care urmează va scăpa în curând de sub orice control democratic. Reprezentanții Bisericii indică. de asemenea, pericolul supravegherii digitale asupra libertății individuale. Respingerea acestui avertisment sincer din partea ierarhiei Bisericii ca fiind doar o „teorie a conspirației” rău intenționată spune enorm de mult despre intențiile mass-media. Eu susțin pe deplin apelul episcopilor și al cardinalilor în acest moment și, în același timp, le mulțumesc că au avut curajul să se ridice cu avertismentul lor foarte echilibrat împotriva frontului larg alcătuit din mass-media, guverne și chiar părți importante ale propriei Biserici.

Starea de urgență și „noua normalitate” sunt puse în aplicare cu aplomb în întreaga lume

Ar trebui să devenim suspicioși dacă suntem acum obligați să acceptăm restricții considerabile și schimbări permanente în viața noastră. În niciun caz nu ar trebui să cedăm mesajului vizibil partizan al politicii și al mass-media, potrivit căruia trebuie să renunțăm permanent vechea viață pentru că nu există nicio alternativă la „noua normalitate”. Întotdeauna există alternativă. Și dacă Institutul Robert Koch și profesorul Christian Drosten sugerează deja că starea de urgență actuală, inclusiv obligația de a purta măști, trebuie prelungită la nesfârșit, e clar că ceva foarte important ne scapă din mână. (37, 38)

Ar trebui să credem că starea de urgență va deveni o stare permanentă de lucruri la nivel mondial. Este de așteptat ca practic mass-media globale, împreună cu cele mai influente organizații internaționale precum ONU, OMS, FMI, Forumul Economic Mondial și Banca Mondială, să împingă cu emfază acest mesaj al „noii normalități” pe gâturile oamenilor în întreaga lume (39). Dar vor reuși? Și ce efect va avea, de fapt, asupra copiilor a trăi ani de zile în astfel de circumstanțe în cea mai importantă etapă a dezvoltării lor?

Oamenii sunt suficient de maturi pentru a-și asuma responsabilități

Cu toții avem dreptul să revendicăm treptat un anumit grad de responsabilitate personală. Prin urmare, aș argumenta că ar trebui să ne ocupăm de realitățile situației actuale pe propria răspundere și fără constrângerea statului. Conform tuturor studiilor cunoscute, distanța este cea mai eficientă protecție împotriva unei infecții și este rezonabil ca orice cetățean responsabil să acționeze pe baza acestor cunoștințe, dacă este cazul. Dar ar trebui să ne apărăm atunci când se impun măsuri disproporționate.

Criza corona justifică oare izolarea bătrâni și bolnavi din aziluri fără consimțământul lor, separarea copiilor de părinți pentru carantină forțată (așa cum este propus de autoritățile sanitare din mai multe state federale) sau închiderea cetățenilor cu un test PCR pozitiv împotriva voinței lor în clădiri păzite de poliție (așa cum s-a întâmplat recent la München)? Și când vine vorba de echiparea oamenilor cu senzori de distanță micro-electronici (așa-numitele „brățări Corona”), nu este aceasta o măsură profund degradantă, totalitară și, dată fiind situația, exagerată complet? Directorul general al unei companii care realizează acești senzori de distanță a sugerat recent, într-un interviu radio, că ar fi un lucru bun dacă întreaga populație ar fi astfel echipată (40). Sper că nu voi fi singurul care să spună că această propunere este cu totul perversă și produsul unei minți bolnave.

Nu s-a dovedit niciun beneficiu al purtării zilnice a măștii

La fel de îndoielnică este și obligația de a purta o mască în public, mai ales fără standardizarea materialului utilizat în acest scop. Institutul Federal pentru Medicamente și Dispozitive Medicale, în calitate de autoritate federală superioară competentă, afirmă că pentru măștile non-medicale nu s-a demonstrat niciun efect protector, fie pentru purtătorii înșiși, fie pentru alții (41). Este simptomatic că Institutul sfârșește apoi, în ciuda datelor științifice actuale, prin a insinua existența unui efect pseudo-protector folosind formulări vagi, chiar dacă un astfel de efect s-a dovedit a fi inexistent doar cu câteva propoziții mai devreme.

Contrar afirmațiilor diferiților politicieni, nu există încă nicio dovadă științifică că are sens să se impună purtarea măștilor pentru populația generală în locurile publice. Măștile medicale (!) au un efect benefic dovedit numai în cazul contactului apropiat și continuu în încăperi închise. Dovezile sugerează că utilizarea greșită a măștilor, care se vede în prezent la un număr mare de oameni, crește de fapt riscul de infecție.(42) Acest lucru se datorează faptului că aproape nimeni nu respectă prevederea că exteriorul măștii nu trebuie niciodată atins, că masca trebuie schimbată după patru ore, mâinile trebuie spălate înainte și după fiecare utilizare, iar măștile nu trebuie folosite în mod repetat, ci trebuie spălate în apă fierbinte de fiecare dată când sunt folosite.

Decidenții politici ar trebui să arate clar că astfel de cerințe nu pot fi îndeplinite în viața de zi cu zi și, prin urmare, este foarte probabil ca daunele cauzate de măști să depășească beneficiul, fără a menționa efectele devastatoare asupra vieții sociale. Prin urmare, sunt de acord cu profesorul Christian Drosten, care a subliniat ineficiența măștilor în ianuarie 2020.(43)

În acest context, aș dori să vă reamintesc declarațiile făcute de cancelarul federal și de prim-ministrul bavarez, potrivit cărora măștile de zi cu zi devin „crescătorii de viruși” periculoși, astfel încât obligația de a purta o mască trebuie respinsă. Vicepreședintele Institutului Robert Koch, profesorul Lars Schaade, a comentat, de asemenea, pe 28.02.2020 despre utilizarea măștilor în pandemia Corona:

„Ei bine, măștile … acest aspect a fost analizat de mai multe ori. Pur și simplu nu există dovezi științifice conform cărora măștile au vreun sens.” (44)

Această afirmație este susținută chiar și de cifrele oficiale ale RKI, deoarece introducerea portului obligatoriu al măștii la sfârșitul lunii aprilie nu a avut niciun efect pozitiv asupra valorii R și a cifrelor infecției deja aflate în scădere.(45) În prezent, cifrele sunt în creștere, în ciuda purtării obligatorii a măștilor în locurile publice. Însuși Ministerul Sănătății din Bavaria a oferit o explicație plauzibilă pentru acest lucru, deoarece a declarat pe pagina sa de informații despre gripă (informație aflată acolo până la începutul lunii octombrie 2020):

„Riscul de infecție poate fi redus printr-o protecție strânsă pentru gură și nas (așa cum se utilizează în chirurgie și în terapie intensivă). Măștile cu un singur strat sunt, totuși, ineficiente. Este puțin probabil ca purtarea generală a măștilor de respirat sau a dispozitivelor de protecție a gurii și nasului în timpul unei pandemii de gripă să ducă la o reducere semnificativă a transmiterii virușilor gripali și, prin urmare, nu este recomandată. Fiecare persoană de contact ar putea fi o sursă de infecție. Membrii familiei, în special copiii și prietenii, sunt o sursă mult mai probabilă de infecție, din cauza contactului mai strâns implicat, decât persoanele aleatorii pe lângă care le treceți fugitiv într-un tunel de metrou. Rezultă că protecția pentru gură și nas trebuie purtată constant, inclusiv acasa, pentru a fi eficientă; dar acest lucru este greu în practică.” (46)

Ministerul Sănătății se contrazice cu privire la purtarea zilnică a măștii

Deci, de ani de zile, ministerul a declarat pe pagina dedicată gripei că, din cauza posibilității de infectare în mediul intern, purtarea obligatorie a măștii era inutilă. Pe pagina dedicată coronavirusului, totuși, masca este lăudată ca salvatoare, deși și aici majoritatea infecțiilor (excluzând azilurile) tind să apară acasă.(47) Între timp, această afirmație lipsită de sens a fost silențios reformulată, deoarece cu virușii corona totul este brusc „diferit” și măștile trebuie acum purtate chiar și în aer liber.

Oricât ar fi, nu mă îndoiesc că astfel de măsuri slăbesc sistematic apărarea fizică și mentală a populației. În acest context, trebuie menționat faptul că Bundestag-ul german i-a avertizat pe toți parlamentarii și asistenții lor într-o notă internă despre pericolul reprezentat de acumularea semnificativă de CO2 în sânge în timpul folosirii prelungite a măștii.(48) Cu toate acestea, cetățenilor li s-a refuzat accesul la aceasta informație importantă și consecințele inhalării CO2 au fost chiar negate ulterior prin „fact-checks” pseudo-științifice.(49) Obligația generală de a purta o mască este, prin urmare, un instrument pur psihologic aplicat de guverne care în plus, având în vedere contaminarea pe care o poate genera, ar fi chiar potențial periculoasă pentru sănătate – scopul aici fiind acela de a menține populația în frică, reiterând cu mijloace coercitive narațiunea oficială a unui pericol omniprezent.

Această abordare este în concordanță cu strategia Ministerului Federal de Interne pentru gestionarea comunicării pe perioada de criză Corona, potrivit căreia „frica primară umană de sufocare” ar trebui exploatată sistematic pentru a se obține „efectul de șoc dorit” în rândul populației.(50) Las în seama cititorilor mei să decidă ce părere trebuie să aibă despre această inculcare deliberată a terorii de către guvernul nostru federal. În acest moment, nu ar trebui uitat faptul că acest „efect de șoc dorit” este foarte probabil să traumatizeze în special copiii mici și să-i facă să se teamă de alte persoane pentru tot restul vieții. Putem observa deja câți cetățeni, ca urmare a fricii lor față de virus, au dezvoltat un model complet perturbat de comportament social și își percep acum semenii doar ca pe o amenințare. Oricine a citit acest document de strategie al Ministerului de Interne, cu lipsa sa totală de empatie, a înțeles care sunt persoanele responsabile de această înfricoșătoare distrugere socială.

Este justificat, în lumina informațiilor științifice, să îi facem pe copii să poarte măști pentru perioade lungi de timp și în aer liber?

Dovada imunității înseamnă vaccinare obligatorie prin constrângere indirectă

Drepturile noastre fundamentale și accesul nostru necondiționat și nelimitat la viața publică nu sunt negociabile. În acest context, vaccinarea indirectă obligatorie, cum ar fi așa-numitul permis de imunitate ar presupune (în legătură cu un vaccin abia testat, probabil manipulat genetic), trebuie respinsă ferm. În comparație cu pericolul potențial al coronavirusului, riscurile implicate aici par a fi incalculabile. Ca o amintire sumbră a acestui fapt, e suficient să ne referim la introducerea pripită a vaccinurilor împotriva gripei porcine, care a dus la consecințe tragice, vaccinul afectând în special copiii.(51) De asemenea, trebuie remarcat faptul că în cursul testării vaccinului Corona de către compania farmaceutică mandatată de UE, un voluntar a suferit efecte secundare severe sub forma unei inflamații a măduvei spinării.(52) Nu e întâmplător că dezvoltarea unui vaccin sigur durează până la 20 de ani.(53) Cei care doresc să fie vaccinați ar trebui, în consecință, se se înscrie în mod voluntar. Criza Corona nu trebuie să conducă la o situație în care viața noastră de zi cu zi și interacțiunea noastră socială sunt dezumanizate printr-o constrângere permanentă, deoarece nu mă îndoiesc că rezultatul acestora va fi o prăbușire a societății. Prin urmare, trebuie să urmărim cu atenție pentru a vedea dacă guvernul federal (sau UE) nu va încerca cumva din nou, într-o etapă ulterioară, să facă revenirea la normalitate dependentă de condiții cum ar fi pașaportul imunitar sau altele asemenea. Aceasta ar însemna o depășire a mandatului lor.

Nu banalizăm virusul, dar nici să nu ignorăm noile descoperiri

Corona nu este un virus complet inofensiv. Cu toate acestea, între timp am dobândit un nou nivel de cunoștințe, de care va trebui să ținem cont pe viitor. În plus, trebuie clarificat imediat în ce măsură erorile de tratament în medicația și ventilația pacienților cu Covid au contribuit la decese premature.(54, 55) Prin urmare, nu ar trebui să permitem prea repede ca evenimentele tragice din unele regiuni ale lumii să devină etalonul pentru tratarea viitoare a crizei.

Cele mai recente studii pe anticorpi, în special, arată că semnificativ mai multe persoane decât s-a presupus inițial au avut deja virusul.(56) Valorile publicate până acum cu privire la rata mortalității nu mai sunt, prin urmare, tenabile. Deci trebuie să găsim noi modalități de a lupta cu virusul, unele care fac mai puțin rău societății. Mai presus de toate, ar trebui să favorizăm revenirea la o responsabilitate personală mai mare, deoarece intervenția statului în sectorul privat va reprezenta pe termen lung o amenințare la adresa păcii sociale. Iar când cancelarul federal spune literalmente că este necesar să „strângem frâiele” populației, se pare că cineva a uitat cine este de fapt (sau ar trebui să fie) suveran într-o democrație.

Daune colaterale devastatoare și suferință umană în țările în curs de dezvoltare

Există unele dovezi că măsurile luate au efecte din ce în ce mai greu de gestionat. Müller, ministrul federal al dezvoltării (CSU), a declarat recent că măsurile de combatere a coronavirusului vor avea ca rezultat mult mai multe decese decât cele cauzate de virusul însuși.(57) Ca urmare a carantinei, în special în țările în curs de dezvoltare lanțurile de aprovizionare pentru medicamente cheie, de exemplu împotriva tuberculozei, HIV și malariei, se află într-o stare de colaps parțial. În țările africane, prin urmare, ne putem aștepta ca prelungirea acestor măsuri să conducă la câteva milioane de decese în exces.(58, 59, 60) Pentru a ne proteja, închidem astfel ochii la numărul mare de victime din alte țări. Este probabil, de asemenea, că va exista un decalaj de timp între măsuri și impactul devastator al acestora asupra aprovizionării cu alimente la nivel mondial și că lipsurile îi vor afecta în special pe cei mai săraci.

Ministrul dezvoltării, Gerd Müller, avertizează că mult mai mulți oameni mor din cauza carantinei decât din cauza virusului în sine. Acest lucru este valabil mai ales pentru țările în curs de dezvoltare.

Tratamentul nu ar trebui să fie mai rău decât boala – iar Corona nu face excepție

În Germania, peste un milion de operații au fost amânate din cauza coronavirusului, inclusiv 50.000 de operații urgente pentru cancer. Estimările sugerează că absența tratamentului ar putea duce la pierderea vieții pentru între 5.000 și 125.000 de persoane. În plus, nenumărate alte persoane mor pentru că nu mai primesc tratament de teamă de virus, chiar și atunci când viața lor este în pericol.(61) Prin urmare, este guvernul cu adevărat preocupat de salvarea de vieți? În orice caz, aș dori să-mi exprim acordul cu un angajat în cauză al Ministerului de Interne, care a prezentat un raport detaliat pe această temă la începutul lunii mai cu privire la suferința umană rezultată din măsurile de combatere a Corona și a fost concediat cu sânge rece de guvern pentru efortul său. Acum am ajuns de mult timp la punctul în care prejudiciul acestor măsuri depășește beneficiile. Având în vedere datele disponibile în prezent, trebuie, prin urmare, să încercăm să găsim o abordare mai reținută a pandemiei – deoarece virusul este aici pentru a rămâne, până la urmă, și nu putem sacrifica pe altarul său întreaga noastră coexistență socială, cultura noastră, dezvoltarea și educația copiilor noștri, economia, integritatea noastră spirituală și, în cele din urmă, libertatea noastră.

Această declarație pare potrivită astăzi, deoarece s-a anunțat deja că măsurile actuale ar trebui continuate chiar și după introducerea unui vaccin. Mai mult, trebuie să acceptăm faptul că există pur și simplu riscuri incalculabile în viață, iar acest lucru mă aduce la cea mai importantă afirmație din articolul meu:

Cu toții ar trebui să evaluăm situația în mod obiectiv și rațional, chiar dacă un alt „val Corona” va duce la mai multe decese sau dacă ne vom confrunta cu un virus complet nou, ceea ce reprezintă o posibilitate clară.(62) Dacă aceasta se va întâmpa, este probabil că se va încerca implementarea tuturor măsurilor de mai sus în cel mai scurt timp posibil. Pot doar să transmit îndemnul cel mai puternic să nu permitem acest lucru.

Chiar și cu o posibilă mortalitate în exces, sfaturile bazate pe frică sunt îndoielnice

Nu pot dovedi acest lucru, dar cred că este posibil ca în cursul viitor al pandemiei Germania să experimenteze mortalitate în exces. Aceasta deoarece frica omniprezentă de virus, consecințele psihologice ale izolării sociale și, de asemenea, efectele fizice ale măsurilor actuale (măști, igienă excesivă și nesănătoasă, lipsa exercițiilor fizice) au slăbit considerabil sistemul imunitar al multor oameni. Cu toate acestea, aș îndemna concetățenii mei, chiar și în cazul unui număr mai mare de decese, să nu accepte în grabă măsuri care ar duce ulterior la repercusiuni extrem de violente în detrimentul propriilor lor interese. Mașinațiuniile pe care le-am descris în acest raport sunt și vor rămâne o amenințare reală pentru libertatea tuturor, pentru bunăstarea noastră socială și economică. Și, dacă vă gândiți mai bine, nu puteți să nu ajungeți la concluzia deconcertantă că un nivel ridicat de anxietate în rândul populației și cel mai grav tip de devastare economică nu fac decât să sprijine aceste sinistre proiecte. Sunt conștient de cât de absurd sună acest lucru, dar examinarea mea atentă a situației face o astfel de concluzie de neevitat. Prin urmare, ar trebui, chiar și în vremuri dificile și confuze, să fim atenți la cei care văd în fiecare criză mai presus de toate un model de afaceri și o oportunitate favorabilă de a-și extinde propria putere. De asemenea, ar trebui să ne amintim că frica este și a fost întotdeauna o bază proastă pentru decizii.

Din păcate, nu toată lumea de pe acest pământ aplică aceleași standarde morale acțiunilor lor pe care încercăm să le facem noi, cetățenii obișnuiți, în viața noastră de zi cu zi. Trebuie să ne confruntăm cu acest fapt, chiar dacă este dificil. Pentru că, dacă dorim să recunoaștem cine instrumentalizează această criză în scopuri proprii, nu ne putem cruța acest pas logic.

Țelul articolului meu a fost de a evidenția scopurile străine pentru care sunt discreditate preocupările noastre cu privire la criza coronavirus. Mai mult, am vrut să fac ca oamenii din țara noastră să poată avea o dezbatere publică cu privire la aceste probleme, deoarece mass-media și politicienii au folosit până acum toate mijloacele posibile pentru a preveni acest lucru. Sper că voi reuși în ambele cazuri și că mulți cititori îmi vor analiza în mod critic comentariile și preocupările.

În sfârșit, aș dori să fac un apel către toți soldații și ofițerii de poliție din țara noastră. Chiar și înainte de corona, guvernele din întreaga lume au intrat pe un nou curs de la care este puțin probabil să se abată. După multe decenii de mare libertate și prosperitate economică, se pare că lumea se îndreaptă din nou către forme autoritare de guvernare cu supraveghere în masă, cenzură și control extins al populației. Mulți oameni au recunoscut aceste tendințe și li se opun pe bună dreptate. De asemenea, este foarte probabil ca în lunile și în anii următori tot mai mulți cetățeni să ajungă să-și dea seama că libertatea și prosperitatea lor sunt grav amenințate.

Este la fel de probabil ca această înțelegere a situației să ducă la proteste pe scară largă împotriva guvernului și a puterii mega-corporațiilor globale. Dacă se întâmplă acest lucru, fac apel la toți soldații și polițiștii : să nu uitați pentru a căror protecție v-ați angajat efectiv. Amintiți-vă că un stat care servește numai intereselor unei minorități orientate spre profit este, de asemenea, o amenințare la adresa libertății dvs. și a familiilor voastre. Nu este o coincidență faptul că strângerea bogăției în mâinile câtorva crește necontrolat, lăsând în același timp populația cu din ce în ce mai puțin și făcând-o tot mai dependentă.

Mass-media și politicienii încearcă deja cu disperare să prezinte protestele împotriva tuturor acestor măsuri ca provenind de la extrema dreaptă. Nici măcar nu se feresc de denaturări nebunești, așa cum demonstrează cu asupra de măsură acoperirea mediatică a protestelor împotriva măsurilor de combatere a coronavirusului. În cazul în care articolul meu va ajunge la un public mai larg, și eu voi fi cu siguranță pus în colțul extremiștilor de dreapta, al conspiraționiștilor sau al cetățenilor nostalgici după Reichul german. Aceasta nu ar conta pentru mine, deoarece este doar o chestiune de timp până când cetățenii vor vedea dincolo de această propagandă urâtă împotriva opiniilor divergente. În cele din urmă, bunăvoința și solidaritatea autentică a oamenilor se vor afirma. Nu am nicio îndoială despre asta.

În încheierea acestui articol, am două întrebări pentru semenii mei:

Ce măsuri guvernamentale v-ar determina, în sfârșit, să spuneți personal că ajunge până aici?

Și ce veți face dacă „noua normalitate” a distanțării sociale, a măștilor și a interdicției de facto asupra culturii va rămâne chiar și după introducerea unui vaccin?

Lecturi suplimentare:

Prof. Dr. Rainer Mausfeld, Warum schweigen die Lämmer?

Dr. Sahra Wagenknecht, Couragiert gegen den Strom și Freiheit statt Kapitalismus

Prof. Dr. Klaus-Jürgen Bruder, Digitalisierung – Sirenengesänge oder Schlachtruf einer kannibalistischen Weltordnung

Paul Schreyer, Wer regiert das Geld și Chronik einer angekündigten Krise

Edward Bernays, Propaganda

Aldous Huxley, Brave New World Revisited

www.weforum.org/great-reset; 2020

2 “Why we need international cooperation now more than ever”; www.weforum.org; 22.09.2020

3 “What COVID-19 could mean for international cooperation”; www.weforum.org; 17.06.2020

4 Barbara Adams, Jens Martens, The UN Foundation – A foundation for the UN?; 2018

The Great Reset: A Unique Twin Summit to Begin 2021www.weforum.org; 2020

Die Pandemie ist eine große Chance [The pandemic is a great opportunity]; www.wolfgang-schaeuble.de; 21.08.2020

7 Sahra Wagenknecht, Couragiert gegen den Strom [Courageously against the current]; 2nd edition, p.156; Westend-Verlag [Westend publishers]; 2017

8 “How to Adapt to the Digital Age”; 17.06.2016

9 “Coronavirus: So funktioniert Chinas Farbcode-System” [Coronavirus: Here’s how China’s colour code system works]; www.rnd.de; 16.04.2020

10  “Formulierungshilfe für den Entwurf eines Zweiten Gesetzes zum Schutz der Bevölkerung bei einer epidemischen Lage von nationaler Tragweit” [Formulation aid for the draft of a second law for the protection of the population in the event of an epidemic situation of national scope]; www.bundesgesundheitsministerium.de; 29.04.2020

11 CommonPass; www.weforum.org; 2020

12 “The Commons Project Establishes Global Board of Trustees”; www.thecommonsproject.org; 08.07.2020

13 “Deutscher Ethikrat rät derzeit von Covid-19-Immunitätsbescheinigungen ab” [German Ethics Council currently advises against Covid-19 immunity certificates]; www.ethikrat.org; 22.09.2020

14 “Erkennungssoftware soll Maskenverweigerer identifizieren” [Recognition software to identify mask refusers]; www.rnd.de; 19.09.2020

15 “Corona-Maßnahmen: Snowden warnt vor ‘Architektur der Unterdrückung’”[Corona measures: Snowden warns against ‘architecture of oppression’]; www.heise.de; 11.04.2020

16 “Eckpunktepapier Konjunkturpaket” [Key issues paper on the economic stimulus package]; www.bundesfinanzministerium.de; 03.06.2020

17 www.id2020.org/alliance

18 Cryptocurrency System Using Body Activity Data; Patent WO/2020/060606 bzw. US16138518; 26.03.202019 “An integrated brain-machine interface platform with thousands of channels”; www.biorxiv.org; 02.08.2019

20 “Chip stellt Verbindung zwischen Gehirn und Smartphone her” [Chip creates connection between brain and smartphone]; www.tagesspiegel.de; 29.08.2020

21 “National Covid-19 Testing Action Plan”; www.rockefellerfoundation.org; 21.04.2020

22 www.centerforhealthsecurity.org/event201/; 2019

23 Lukashenko on imposition of additional conditions; www.deu.belta.by; 19.06.2020

24 The IMF’s Response to COVID-19; www.imf.org; 29.06.2020

25 “ODIHR will not deploy election observation mission to Belarus due to lack of invitation”; www.osce.org; 15.07.2020

26 www.betterthancash.org/members

27 www.betterthancash.org/members/page/8

28 “Geld regiert die Welt – wer regiert das Geld?” [Money rules the world – who rules the money?]; www.sueddeutsche.de; 20.05.2010

29 “Olaf Scholz mit Vorwürfen im Fall der Warburg-Bank konfrontiert” [Olaf Scholz faces accusations in Warburg Bank case]; www.bundestag.de; 09.09.2020

30 E.J. Schellhous, The new republic – founded on the natural and inalienable rights of man, p. 122; www.archive.org; 1883

31 Edward Bernays, Propaganda – Die Kunst der Public Relations [Propaganda – the art of public relations]; 1928; first German edition 2019

32 “The Potter´s Field”; www.youtube.com; 2016

33 “Coronavirus, Federazione Onoranze Funebri” [Italian Undertakers Federation]; www.adnkronos.com; 24.03.2020

34 Helen Buyniski, Wikipedia: “Ein Sumpf aus üblen Machenschaften” [Wikipedia: A swamp of evil machinations]; 2018

35 www.playcoronaworld.com; 2020

36 “Innenminister wollen gegen Verschwörungstheorien vorgehen” [Home ministers aim to take action against conspiracy theories]; www.mdr.de; 09.05.2020

37 Christian Drosten: “Wir haben es selbst in der Hand” [It’s in our hands]; www.zeit.de; 06.10.2020

38 “Die Pandemie in Deutschland in den nächsten Monaten” [The pandemic in Germany in coming months]; www.rki.de; 13.10.2020

39 13.10.2020

39 “Invasion of the New Normals”; www.consentfactory.org; 09.08.2020

40 “Firmenportrait: Kinexon – Abstandshalter für den US-Sport” [Company portrait: Kinexon – distance sensor for US sport]; www.deutschlandfunk.de; from minute 05:06; 28.08.2020

41 BfArM information on the use of mouth and nose coverings; www.bfarm.de; 26.06.2020

42 “Mund-Nasen-Schutz in der Öffentlichkeit: Keine Hinweise für eine Wirksamkeit” [Mouth-nose guards in public spaces: no indication that they are effective]; www.thieme-connect.com; 18.08.2020

43 RBB interview mit Professor Christian Drosten; www.youtube.com; from minute 25:58; 30.01.2020

44 Daily press briefing by the Robert Koch Institute on COVID-19 in Germany; www.youtube.com; 28.02.2020

45 Table with Nowcasting figures for R-number estimates; www.rki.de; 12.10.2020

46 “Grippe (Influenza) – Häufig gestellte Fragen” [Flu – FAQs]; www.stmgp.bayern.de; 2020

47 Epidemiologisches Bulletin [Epidemiological Bulletin] 38/2020; www.rki.de; 17.09.2020

48 House communication 222/2020; German Bundestag; 28.08.2020

49 “Nein, beim Tragen eines Mundschutzes atmet man nicht zu viel CO2 ein” [No, wearing a mouth guard does not mean that you inhale too much CO2]; www.correctiv.org; 24.04.2020

50 Strategy paper ‘Wie wir COVID19 unter Kontrolle bekommen’ [‘How we can get COVID19 under control’]; www.bmi.bund.de; 28.04.2020

51 Grippeimpfung: Wie Pandemrix eine Narkolepsie auslöst [Flu vaccination: how Pandemrix causes narcolepsy]; www.aerzteblatt.de; 02.07.2015

52 AstraZeneca stoppt Covid-19-Impfstoff [AstraZeneca stops Covid-19 vaccine]; www.focus.de; 09.09.2020

53 Development of vaccines – see www.aerztezeitung.at; 15.12.2017

54 “COVID-19: Kleinere Studie mit Chloroquin wegen Komplikationen abgebrochen” [COVID-19: Small-scale study with chloroquine discontinued due to complications]; www.aerzteblatt.de; 14.04.2020

55 “Invasive and non-invasive ventilation of COVID-19 patients” – see www.aerzteblatt.de; 03.08.2020

56 Ischgl study: 42.4% are antibody-positive; www.i-med.ac.at; 25.06.2020

57 “Entwicklungsminister: An Lockdown-Folgen sterben mehr Menschen als am Virus” [Development minister states more peple will die because of lockdown impact than through the virus]; www.reuters.com; 23.09.2020

58 “The potential impact of health service disruptions on the burden of malaria”; www.who.int; 23.04.2020

59 COVID-19-related service disruptions could cause hundreds of thousands of extra deaths from HIV, www.who.int; 11.05.2020

60 “Majority of HIV, TB and Malaria Programs Face Disruptions as a Result of COVID-19”; www.theglobalfund.org; 17.06.2020

61 Coronakrise 2020 aus Sicht des Schutzes Kritischer Infrastrukturen [Coronacrisis 2020 from the point of view of the protection of critical infrastructures]; report KM 4 of the BMI; 08.05.2020

62 A Special Edition of Path Forward with Bill and Melinda Gates; minute 06:30 to 06:59; 23.06.2020

Klaus Schwab, fondatorul Forumului Economic Mondial de la DAVOS, arată că MAREA RESETARE va duce la fuziunea dintre identitățile noastre BIOLOGICE și DIGITALE/ Premierul canadian Trudeau confirmă că PANDEMIA este o OPORTUNITATE pentru MAREA RESETARE/ Mircea Badea despre mesajele neomarxiste de la DAVOS (Video)/ Bătălia pentru Adevăr

MAREA RESETARE, ALEGERILE DIN SUA ȘI VACCINAREA ANTI-COVID GLOBALĂ. Cum suntem mânați de elitele „omnisciente” spre noua – și ultima – UTOPIE TOTALITARĂ/ Românii ar fi cei mai favorabili „dezvoltării capacității creierului” prin IMPLANTAREA UNUI CIP

MAREA RESETARE POST-PANDEMICĂ. Forumul globalist de la DAVOS are ca temă de dezbatere în 2021 „RESETAREA” ordinii mondiale. Lumea nu va mai reveni la vechea normalitate și „ce este mai grav din pandemie urmează să vină”

REACȚIE PUTERNICĂ ÎN SPAȚIUL CATOLIC ÎMPOTRIVA „ODIOASEI TIRANII TEHNOLOGICE”. Cardinali, episcopi, medici, jurnaliști și avocați semnează un APEL în care avertizează asupra pregătirii unui GUVERN MONDIAL DISCREȚIONAR prin măsurile de combatere a pandemiei și reclamă AUTONOMIE în ceea ce privește CULTUL LITURGIC

STUDIU IMPORTANT care demontează nebunia internării asimptomaticilor: O PERSOANĂ INFECTATĂ FĂRĂ SIMPTOME NU TRANSMITE VIRUSUL/ Medic italian: „Ar fi timpul să oprim terorizarea acestei țări”/ RAPORT DEVASTATOR al unui expert guvernamental din Germania: PANDEMIA, O „FALSĂ ALARMĂ GLOBALĂ” care provoacă victime, statul, „unul din cei mai mari producători FAKE NEWS”

CORONA-VI(ru)SUL TOTALITAR al “filantropilor” plutocrației. BILL GATES și “NOUL NORMAL”. De la EVENT 201 la ID2020

NOUA ORDINE COVID. De la biosecuritate la totalitarism/ Filosoful BERNARD-HENRI LEVY: este reacția față de virus un triumf al PĂPUȘARILOR LUMII și o repetiție pentru un nou mod de a ARESTA SI ASUPRI oamenii?/ Covid-19 ca LOVITURĂ DE STAT

CORONAVIRUSUL ȘI AGENDA GLOBALISTĂ sau de ce „leacul” poate fi mai rău decât boala. Prin legea marțială medicală, spre reprimarea dizidenței și controlul populației?

SĂ-L CUNOAȘTEM PE TEDROS. Adhanom Ghebreyesus Tedros, directorul general al OMS, ale cărui recomandări sunt urmate cu …„sfințenie” și în România. Susținut de China și de vacciniștii lui Bill Gates, acuzat de mușamalizarea unei epidemii reale și grave de holeră în Etiopia, șeful OMS promovează în continuare CARANTINAREA, în ciuda gravelor încălcări ale drepturilor omului și ale efectelor „colaterale”

CUM AR ARĂTA O LUME ÎNTREAGĂ PUSĂ SUB CARANTINĂ? Și dacă noua EPIDEMIE de CORONAVIRUS din CHINA este (și) un MARE EXPERIMENT SOCIO-POLITIC care preînchipuie și “testează” DICTATURA VIITORULUI? (si video)

MARII INCHIZITORI AI PANDEM(ON)IEI. “Filantropul” salvator BILL GATES și scenariile de ieșire provizorie din carantină – FĂRĂ ADUNĂRI PUBLICE ÎN LUME, PÂNĂ NE ÎNȚEAPĂ PE TOȚI CU VACCINUL LUI, PESTE 18 LUNI? Ce este adevărat și ce este fals din agenda multimiliardarului, privind MONITORIZAREA CELOR VACCINATI? Către un nou apartheid: IMUNIZAȚI cu certificat digital vs. CARANTINAȚI?

Filosoful italian Giorgio AGAMBEN despre CONTAGIUNE și NORMALIZAREA STĂRII DE URGENȚĂ

“7 MILIARDE DE SUSPECȚI. SOCIETATEA SUPRAVEGHERII” – documentar ARTE despre emergența TOTALITARISMULUI DIGITAL (Video). Recunoaștere facială, sistemul CREDITULUI SOCIAL și REEDUCARE pe bază de algoritmi și cod de bare/ “SĂ NE RECUPERĂM DATELE” – documentar RAI despre sclavia digitală. TEHNOLOGIA SUPRAVEGHERII – COMPONENTĂ ESENȚIALĂ A ”NOII NORMALITĂȚI”?

BILL GATES, care finanțează cercetări pentru un vaccin anti-Covid-19, susține VACCINAREA GLOBALĂ pentru stoparea pandemiei și consideră că RISCURILE și despăgubirile pentru EFECTELE SECUNDARE trebuie asumate de guvernele naționale. Din nou despre ce este adevărat și ce este fals despre filantropii cu agende globale


Categorii

Internet, New Media, Noile Tehnologii, Noile totalitarisme, dictatura si reeducare, Noua ordine mondiala, guvern mondial (Pasi catre Antihrist?), Pandemia de coronavirus/ COVID-19

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

20 Commentarii la “VIITOAREA CONFIGURAȚIE A LUMII. Analiză cuprinzătoare a unui fost consilier parlamentar al Bundestagului german. Despre profitorii globali ai crizelor-oportunitate, instituirea TOTALITARISMULUI CORPORATIST DIGITAL și consecințele unui eventual nou „val corona” cu mortalitate mai mare

 1. Ideile expuse clar demasca pericolul totalitarismului noii normalității. Cine își imaginează ca acceptând masurile restrictive ale crizei corona, apoi vaccinurile și alte etichete cipate, va fi un om liber, se înșală cu asupra de măsură.
  Viața sa va fi cu atât mai controlată, cu cât va accepta mai multe abuzuri din partea autorităților totalitare.

 2. Dupa cativa ani de zile de comentat pe Active News si de luptat cu fiara corporatista bancaro religioasa( care ne vrea in serverul ei cu toate datele ), am fost exmatriculat si contul mi s-a sters cu toate comentariile, In ultima vreme, de cand a preluat dl Roncea situl am fost cenzurat de mai multe ori iar acum a primit ordin sa ma stearga, ca deranjam niste interese obscure.
  Mi se pare ca dansul face opozitie controlata, e un fals nationalist si legionar, si nu doreste unirea cu Basarabia, dansul are o pb cu “rusii” si confunda rusii cu kgb-istii din comitet si din patriarhia rusa in mod intentionat.
  Nu stiu cum este dansul pe linia parintelui luptator Iustin, cand sterge comentarii despre principalul scop al romanilor, dezrobirea de bancheri si unitatea romanilor, mai presus de chestiunile de dogma. Nu suporta sa auda ca Trump este o unealta si ca joaca cum ii canta bancherii, nu suporta sa spui ca rusii vor sa ne dea Basarabia si teritoriile de la ucraina ca sa scape de sula din coaste si noi nu vrem sa le luam, ca e mai importanta intelegerea cu bancherii care vor pt ei aceste teritorii pt paradis fiscal.
  Azi a sters pe altcineva ce spunea ca guvernatorul bnr este mason, desi baga articole antimasonerie tragand ata spre psd (care si ala e plin de masoni)…treaba lui ce face si cui da socoteala…cred ca miscarea de dreapta nationalista careia i de dedica este controlata tot din servicii si AN nu e independent (a se vedea si cui apartin unele firme care platesc publicitate pe site)..
  Deci marele AN are pe frontispiciu “stiri necenzurate”, asta in cod intelligence inseamna inversul…de comentarii nu mai vorbesc….apropos, pe 3 nov. am comentat ca alegerile s-au furat, ca trump si echipa lui stiau si uite ca acum doar mimeaza lupta, toti judecatorii si avocatii lui sunt oamenii cabalei…bineinteles ca nu l-a acceptat. Si nu sunt primul user eliminat cu tot istoricul (probabil inmanat la sri in schimbul documentelor care il intereseaza pe el), au mai fost unii care gandeau diferit, de ex. Buier….Sa fie sanatosi, cititorii sa stie cu cine au de-a face.

  Aceasta fiara numita corporatia globala este stapanul adevarat al oamenilor in epoca informatiilor digitale, nu e statul, nu esti tu asupra ta,,,statul nu are servere si daca are, e obligat asa faca backup la coporatiile mafiei bancaro-religioasa, feriti va sa va dati datele ca vine urgia in cativa ani, pe baza adn ului care -l colecteaza de acum din orice proba biologica fara sa va spuna…opuneti va, invocati legea GDPR care in acest scop exista, sa ii protejeze pe europeni de ce va sa vina.
  Corporatia (fiara) si serverul ei de care nu stie nimeni e capabil de a procesa si de a simula toate sentimentele si reactiile omenesti, fiara apartine emitatorilor de bani (de acum cripobanii) iar toate ministerele mondiale (domeniile de monopol ale catorva coporatii) sunt create tot de bancheri, fara bancheri coporatiile nu ar putea exista. Feriti-va de semnul fiarei, nu ii dati datele ca va da semnul, semnul criptarii adn in format digital care va tine loc de pass in blockchain. gigaserverul fiarei va cuprinde toate informatiile din lume si va sti tot despre fiecare si va actiona instantaneu pt toate fiintele vii in dialog cu mintea lor..
  Cea mai mare hula la adresa Creatorului e ca diavolul sa-i arate cotul, “n-a ti-am furat secretul, ii modific cum imi place, fac omul nou, il eliberez de sentimentele dizgratioase de mila si iubire!”.
  Este hula sa vrei sa stii totul despre toti, amintiti-va ce a patit David cand a facut recensamantul, asta e culmea recensamantului, sa stie fiecare celula a corpului nostru cum se manifesta, cum gandim…
  Domnul sa ne pazeasca! Rugaciunea si sabia Cuvantului sa fie cu toti crestinii, Amin!

 3. Reflectam putin asupra atitudinii pe care noi ca membrii ai societatii si ai bisericii ar trebui sa o avem acum. Si reflectamm pentru – prima oara in viata mea! – cam care ar fi atitudinea corecta pe care ar trebui s-o ia biserica in aceasta situatie. Spun pentru prima oara in viata mea pentru ca nu prea mi-am permis sa judec biserica si ierahii din mai multe motive pe care nu am timp sa le mai detaliez si aici, dar in primul rind pentru ca nu m-am simtit chemata sa fac chestia asta.

  textul politicianului german spune lucruri pe care le stim pina la urma si noi, in mare.
  Dar ceea ce mi -a sarit in ochi repetat este o chemare la, in primul rind, trezire la realitate si constientizare a pericolului urias in care ne aflam si in al doilea la revolta in masa, la o revolta pe fata, masiva.

  Si pentru ca tot am vorbit de atitudinea bisericii,etc eu zic sa incercam sa intelegem putin situatia in care se afla la ora actuala biserica si ierarhii ei inainte de a-i condamna a priori si in masa.

  Bisericile Ortodoxe, cu singura exceptie a celei grecesti – am sa spun imediat de ce- NU au fost niciodata un ferment al revolutiilor sociale sau si politice. BOs si-au inteles de multa vremea rolul (spre deosebire de Biserica Catolica) si acest rol a fost, primordial grija fata de partea spirituala a popoarelor lor. Scopul fundamental si transcendental al bisericii a fost sa se asigure ca popoarele in sinul carora se afla au acces la urmatoarele lucruri: botezul, liturghia, spovedania, impartasania, casatoria, preotia, ritualul inmormintarii si al grijii de cei adormiti.

  Mi-aduc aminte ca cineva acuza biserica rusa din Rusia(pentru ca mai exista una din diaspora) cum ca in loc sa se bage complet in catacombe in vremurile cele mai negre – ale lui Lenin si Stain – a decis sa “faca pact cu dusmanul” si s-a lasat infiltrata de NKVD-isti si a facut compromisuri,etc,etc….Cam p-aici s-a ajunsa sa se discute si despre BOR pe perioada cea mai dura cea boshevika de pina la Ceausescu. Si totusi istoria a dovedit ca aceasta a fost intr-adevar atitudinea cea mai eficienta – cu toate infiltrarile si problemele si restrictille si denigrarile s.a.m.d. BOR a supravietuit si prin ea au supravietuit minastiri si biserici, si-au gasit refugiul multi oameni de calitate care au devenit monahi si monahii si care au tinut faclia aprinsa. Datorita existentei acestor biserici, asa dezavantajate si restrinse cum au fost ele in timpurile bolshevice, lumea a continuat sa se boteze, sa se casatoreasca in biserica, sa se inmorminteze in biserica, sa se spovedeasca si sa se impartaseasca. Aceste taine au ramas valabile!

  Biserica greaca are o istorie oarecum diferita: mult mai activa social si politic. Datorita Bisericii Grecesti grecii nu au fost asimilati de otomani chiar si dupa 500 de ani de apasare musulmana dura, si-au pastrat identitatea, memoria istoriei lor si mai ales credinta. Mitropolitii lor au pus mina pe arme impotriva otomanilor sau a turcilor moderni – vezi Cipru cu Arhiepiscopul Makarios si rolul lui in conflictul cu Turcia si Anglia mai aproape de zilele noastre. Dar chiar si BOG se pare ca a devenit mult mai tacuta dupa guvernarea de stanga a lui Tsipras cind multa legislatie anti-bserica a fost aprobata – un exemplu faptul ca din 10 preoti care ies la pensie doar unul mai are voie sa fie hierotonit cu parohie – prin asta s-a ajuns la decimarea efectiva efectivului de preotidin Grecia…. dar ar mai fi si altele. Oricum, nu stiu exact ce s-a intimplat in perioada asta din ultimii 10 ani, dar ceva s-a intimplat si in Grecia cu biserica lor.

  Contiunui ideea in urmatorul mesaj

 4. Prin urmare, strategia fundamentala de lupta a bisericilor a fost una de: “acceptam ce-i al Cezarului” ca sa salvam ce este mai important , de fapt. Adica se merge exact pe sfatul atit de adinc intelept al MAntuitorului!

  DAR
  Sentimentul crescind pe care il am eu la ora actuala este ca ACUM in acesta situatie specifica prin care omenirea trece s-ar putea ca aceasta strategie sa fie mai degraba contraproductiva.

  Exista citeva aspecte care fac lucrurile diferite fata de ceea ce a fost in cele mai crunte momente, cum a fost cazul perioadei bolshevice.

  Comunismul a fost brutal, singeros si cumplit si a reusit in mare parte sa anihileze memoria colectiva cu privire la credinta…. a reusit in mare parte….. dar nu complet, nu total. Si acel ceva ramas a fost un ferment extraordinar de revigorare spirituala – vezi Sfintii Inchisorilor, de exemplu,
  De ce? Pentru ca in ciuda torturilor cumplite a mai ramas ceva acolo: capacitatea mentala/spriituala de a spune NU – sub o forma sau alta – ultima forma de rezistenta- vointa umana libera era inca prezenta.
  Ori acum, lucrurile stau diferit – vechii satanisti s-au intors cu arme noi! Satana a invatat din experienta. Si stie ca atita timp cit vointa omului va ramine libera multe suflete ii vor scapa. Asa ca s-a redresat pe alte pozitii – s-a concentrat exclusiv pe un singur aspect – cum sa anihileze concret, material, biologic liberul arbitru. Pentru prima oara in istoria omenirii asa ceva ESTE posibil si este posibil in masa!.

  Importanta trezirii la realitate este acum mai vitala ca niciodata, cred eu! Ce inseamna aceasta trezire la realitate? Simplul fapt ca multi dintre noi, inclusiv cei care se duc la biserica, cred intr-un lucru minor (aparent) ca eficienta purtarii mastilor este de fapt o parte acestei hipnoze, a acestei vrajiri in masa… Simplul fapt ca inca mai credem ca acest virus este suficient de periculos ca sa justifice necesitatea distantarii sociale, a purtarii mastii si a vaccinului este insasi radacina acestei hipnoze in masa. Crezind aceste lucruri capacitatea noastra de a rezista eficient de a intelege ce ni se intimpla este crunt redusa.

  Dupa cum se si spunea in text, la ora actual unica solutie concreta pentru a opri satanismul digital si tirania lui este protestul in masa, nesupunerea civica IN MASA! Asta inseamna refuzul in masa de a se mai supune unor masuri care pe linga ca s-au dovedit inutile au provocat si vor provoca multa suferinta.

  Dar pentru ca aceste proteste sa aiba un efect ele trebuie sa comaseze un numar critic de oameni- adica un numar suficient de mare care sa faca practic imposibila interventia in forta. Ginditi-va la revolutia (sau ce-o fi fost ea) din 1989 cind numarul insusi de protestanti a facut diferenta.

  Din pacate acest numar critic nu a fost intrunit pina acum pe nicaieri. InLondra oamenii au protestat aproape zilnic cu zecile de mii – si aproape nimic- singurul lucru pe care l-a optinut Londra a fost ca au parte de o carantina mai usoara decit restul tarii si cam atit.

  Protestul deschis si masiv a ramas cam singura forma concreta de aparare (nu discutam de partea spirituala aici pina una alta) – protestul arata ca nu sintem adormiti, vrajiti complet, ca inca nu am fost spalati pe creier total, ca inca mai avem ceva ce s-ar numi constiinta si chiar spirit de conservare… spirituala dar si concret

  Dar mai arata si ca poate fi eficient, mai eficient decit acceptarea mascutelor in biserica si distantarea, etc: IPS Teodosie a demonstrat clar lucrul asta; ce s-a petrecut de Sf. Paraschiva a fost un alt exemplu.

  Ce vreau sa spun cu toate astea….. trebuie sa intelegem ca biserica este la ora actuala intr-o stare oarecare de confuzie apropo de CUM sa reactioneze mai exact. Pe de o parte intelege gravitatea si consecintele unor reactii fatise si se teme … pe buna dreptate. Are in spate un trecut in care principala strategie NU a fost revolta ci “go with the flow” dar salveaza ce este mai important. Pe de alta parte insa starea de pasivitate, de asteptare si mai ales de “dam ce-i al Cezarului ” pare sa fie o tactica care chiar daca a functionat bine in multe rinduri in istorie, acum s-ar putea sa insemne o capitulare din care nu -si va mai reveni niciodata.

  Mi se pare relevant faptul ca in Apocalipsa se vorbeste de cei doi profeti care vor veni la sfarsitul timpurilor, adica pe timpul lui Antihrist. Cei doi (Ilie si, daca nu ma insel, Enoch) vor predica deschis, in public, pe fata impotriva satanei reincarnate si a regimului sau. Ma rog, nu sintem inca acolo….dar mi se pare relevant.Adica vreau sa spun ca sintem intr-un punct in care opozitia clara este necesara pentru ca vremurile sint diferite fata de tot ce a fost pina acum.

  Ca sa clarific – eu cred ca ACUM in al 14 lea ceas aceasta opozitie fatisa este necesara si potrivita, acum cind INCA nu si-au aranjat jucariile complet, cind inca nu au finalizat structura mondiala satanica. Si, da, stiu, ca “ei” se asteapta si la opozitia in masa – si ca au un plan si pentru asta – dar chiar si asa ….

  Daca vom lasa sa treaca acest moment,acum in anul care vine – pentru ca nu cred ca mai avem decit maxim un an pina cind vor ajunge sa ne interzica deplasari, intruniri, etc pe baza de certificat de vaccin atunci aceasta forma de opozitie nu va mai avea nici un sens si va fi nevoie de altceva.

 5. @petra

  Și motivul esențial pentru care vechea strategie a acomodării nu mai funcționează în prezent este tocmai pentru că nu-și mai atinge scopul: „Scopul fundamental si transcendental al bisericii a fost sa se asigure ca popoarele in sinul carora se afla au acces la urmatoarele lucruri: botezul, liturghia, spovedania, impartasania, casatoria, preotia, ritualul inmormintarii si al grijii de cei adormiti.”

  Păi tocmai la viața liturgică se atentează acum…

 6. EXACT! Scuze m-am luat cu vorba si am uitat sa pun punctul pe I. Dar l-ati pus voi!

 7. “Păi tocmai la viața liturgică se atentează acum…”

  EXACT! Şi dacă nici acesta nu este un motiv suficient , nu ştiu altul care să mai poată coagula ceva…
  … Doar dacă , nu cumva , credința noastră s-a răcit atât de mult încât cele esențiale au ajuns să fie înlocuite de cele materiale (siguranța existenței fizice) . Problema e că pentru cele materiale , sistemul este pregătit să contrapună tocmai … paşaportul care va permite cam orice.

  @petra ,
  În marea majoritate a comentariilor puse de tine , mă regasesc dar , de această dată , NU. În primavară , înainte de Paşti , ți-aş fi dat dreptate. Acum , nu mai cred deloc într-o soluție comună , de masă , pentru că majoritatea revoltelor sunt deturnate imediat ce prind contur (dacă nu cumva , chiar din stadiul de proiect). Nivelul de infiltrare mi se pare atât de profund , încât , cred că este imposibil de fentat. Iată ceea ce s-a întâmplat de curând în SUA cu ale lor alegeri şi iată cum strâmbătatea este acceptată , până la urmă chiar şi acolo unde nimeni nu s-ar fi aşteptat. Este o lovitură pe care n-o conştientizăm suficient , cred eu …

  Într-adevăr , este frumos să vezi că din ce în ce mai mulți conştientizează că avem de-a face cu o cacealma globală care ascunde pericole mult mai perfide decât cel oficial al infectării. Dar asta nu rezolvă nimic , pentru că aceştia fac parte din semințele ce cad fie în drum , fie lângă drum , pe pământ uscat , fie în buruieni . Şi roada lor este 0. La prima furtună , la primul semnal de alarmă , la prima interdicție , atenția le va fi distrasă şi ei vor fugi să-şi recapete “drepturile” interzise …

  Foarte curând , vom fi chemați , la o altfel de mucenicie decât cea din vechime . Sita e la picioarele noastre. Odată cu vaccinul se va porni şi ultima etapă a cernerii , una “pe persoană fizică” :-))). Cel puțin , mie aşa mi se pare…

  Doamne , ajută!

 8. Urgent: faceti publica chestia asta, daca nu o aveti deja-
  https://ted.europa.eu/udl?uri=TED%3ANOTICE%3A506291-2020%3ATEXT%3AEN%3AHTML&src=0&fbclid=IwAR0MePSCI9NAp2pEE_7-hjHlNYDMdjiI7_ibSugP7EQqeUU4P

  Este voba de angajarea unei firme software Ai care sa monitorizeze cazurile de reactii adverse la COVID- dar restul o sa intelegeti voi rapid despre ce este vorba si de ce este importanta bucata asta de informatie asa ca nu mai pierd eu timpul

 9. ca sa stiti ce ne asteapta!
  de la un insider.

  https://youtu.be/4GMbc3GrTG8

 10. Covid-19 vaccin este arma de distrugere in masa, vaccinul este foarte vechi, tehnologia e veche, nimic nu e nou.
  “lucifer nu are limite”

  dr. Igor Shepherd

 11. @petra,
  ” ceea ce nu este cu putinta la oameni este cu putinta la Dumnezeu”.Cuvant ce la spus Domnul Hristos.Acesta este stadiul actual al intregii omeniri,aici am ajuns.NU are rost sa pomenesc acum ceea ce au spus sf.Parinti despre situatia actala si cum se va rezolva,fiindca stim cu totii.DOAMNE AJUTA!

 12. #4 “ACUM in al 14 lea ceas aceasta opozitie fatisa este necesara si potrivita, acum cind INCA nu si-au aranjat jucariile complet, cind inca nu au finalizat structura mondiala satanic”

  globalizarea este completa, parlamentele si guvernele nu mai dispun de suveranitate, suntem condusi de ONU prin OMS pe baza RSI (Regulamentul sanitar international, care are o ierarhie clara in caz de situatii “speciale”).
  Fiara corporatista cu serverul ei are totul pregatit acum se fac diversiuni, epidemii, situatii de incarcerare digitala din motive “exceptionale si independente” de guvern, se colecteaza datele biometrice si genomul fiecaruia, dar in acelasi timp “guvernul e convins, “nu ne mai intoarcem la normalitate niciodata”, sau tradus “asta e sfarsitul vostru, noi trebuie sa ajugem la 500 mil cum am stabilit”.
  O sa purtam masti pana ne vaccinam si dupa ce ne vaccinam o sa ne vaccinam iar, pt ca mai apare ceva “neprevazut”, un mutant, o ceata de aluminiu etc, si trebuie reparat organismul si tot asa….ca la opreatiile estetice… Vaccinurile aduc moartea pana in 2024-25. si nu vei avea pe cinea sa dai vina si cum sa demonstrezi….pt orice virus exista dinainte pregatit antidotul, asa e in afaceri…doar cine a stat printre tigani si puscariasi intelege cum gandesc satanistii care conduc lumea, viclenia este in firea copiiilor diavolului care iubesc puterea, le place sangele si spectacolul cat mai mare.
  arma e curajul, atat. adevarul si nadejdea ca moartea in numele lui Cristos e o poarta. alta cale nu vad.

  “Nu trebuie sa existe nici un fel de compromisuri cu autoritatile statului. Prin acesti oameni va lucra sarpele iadului”

  Părintele Tavrion spunea că într-una din țările mici ale Vestului se va monta într-o clădire cu cinci etaje un aparat mare, puternic, care este un computer. El spunea: aceasta va fi fiara. Acest aparat, emis și inventat la început în secret, iar după aceea vocea Domnului îl va îndemna pe inventatorul lui să spună lumii întregi ce a construit. Și acest inventator nu o să ascundă nimic, o să spună simplu pentru cine a lucrat. El nici măcar nu va înțelege pentru cine a pregătit asta. Străduiți-vă să nu ajungeți în computerul acesta. El va funcționa, dar puterea lui cea mai mare va fi când se va instaura Antihristul. Așa el va funcționa normal, va primi informații, și toți oamenii de pe planetă care vor primi documente. Dar forța acestui aparat nu se va dezvălui până nu se instalează Antihristul. Atunci el îi va prezenta antihristului câți oameni de pe pământ au primit deja aceste documente adică Pecetea și câți au mai rămas.

  Atunci el Fiara Antihristul va declara război tuturor celor care nu au primit.

  Nu vă temeți, pentru că Dumnezeu are nevoie de oameni curajoși. Nu îi iubește Duhul Meu pe cei cu suflete mici și fricoase.

 13. @ahile,
  in APOCALIPSA cap.13,spune foarte clar :fiara, banuiesc ca- i vorba de corporatie+cei 5, va primi o lovitura de moarte,dupa care va reinvia,spre mirarea multimii.lovitura o va primii de la cel de al 3-lea razboi mondial.RENASCAND isi va aduna puterile si tehnologia de care dispunea si o va pune la dispozitia ANTIHRISTULUI.DUMNEZEU SA-I AJUTE PE CEI CE AJUNG ACELE VREMURI.

 14. @fane “Acum , nu mai cred deloc într-o soluție comună , de masă , pentru că majoritatea revoltelor sunt deturnate imediat ce prind contur” – Corect! Nu sint o naiva.

  Si totusi….timpul este cel care conteaza cu adevarat aici. Orice intirziere este in favoarea noastra si in defavoarea lor.

  In rest, am impresia ca esti totusi de acord cu esenta argumentului – ca biserica ar trebui sa ia o pozitie mai clara decit pina acum.

 15. @petra,
  “In rest, am impresia ca esti totusi de acord cu esenta argumentului – ca biserica ar trebui sa ia o pozitie mai clara decit pina acum”

  Păi dacă au preocupări “înalte” precum cele ale patriarhului ecumenic vis-a-vis de “fratele” bergoglio , ce aşteptări am mai putea avea din partea bisericii ?! Când purtătorul de cuvânt al patriarhiei foloseşte un limbaj de comunicare , de parcă singurul obiectiv al bisericii este vânzarea de DEX-uri , când televiziunea patriarhiei transmite /produce/promovează emisiuni ale unor realizatori şi invitați cu credință …îndoielnică , când preoți ai bisericii noastre predică în favoarea tuturor măsurilor idioate luate în această perioadă şi ierarhii lor nu îi iau la întrebări , când în biserici NICI ACUM nu s-a incercat minima catehizare privind CONȚINUTUL SFÂNTULUI POTIR şi IMPOSIBILITATEA CA ACESTA SĂ FIE MIJLOC DE TRANSMITERE A VREUNUI VIRUS CARE SĂ PUNĂ ÎN PERICOL VIAȚA CELUI CE SE ÎMPĂRTĂŞEŞTE , despre ce să mai vorbim ?

  Precum se face şcoală în on-line , aşa şi slujbe în biserică …! Din punctul lor de vedere DEJA suntem în epoca “fiecare-pentru-el” !

  Cei care ÎNCĂ mai fac eforturi pentru trezvirea aproapelui , precum fac aici frații admini , sunt 100% convins că vor primi cununi asemănătoare preoților şi ierarhilor autentici din vechime. Cinste lor că nu şi-au îngropat talantul , ci au făcut tot ce-au putut pentru înmulțirea lui !
  Dumnezeu să le răsplătească pe masură!!!!

 16. @fane. agree to disagree. DE fapt foarte multi preoti si calugari fac aceasta catehizare de care spuneai. Si sint multi care nu sint de acord cu ceea se intimpla. IPS Teodosie este un exemplu dar ar mai fi si altele. Asa ca hai sa nu-i punem pe toti in aceeasi oala si sa-i judecam la repezeala. De fapt, nici n-ar trebui sa judecam. Eu doar vroiam sa spun ca la nivel oficial ar cam trebui sa se faca mai clara pozitia BOR.

  O sa vedem ce se va mai intimpla.

 17. @ fane
  “Cei care ÎNCĂ mai fac eforturi pentru trezvirea aproapelui , precum fac aici frații admini , sunt 100% convins că vor primi cununi asemănătoare preoților şi ierarhilor autentici din vechime. Cinste lor că nu şi-au îngropat talantul , ci au făcut tot ce-au putut pentru înmulțirea lui !
  Dumnezeu să le răsplătească pe masură!!!! ” Subscriu,

 18. Pingback: Interviu cu JEAN TARDY despre Marea Resetare: „O FORMĂ DE CONTROL SOCIAL COMPLET” (Video). Sub pretextul pandemiei Covid și a urgenței climatice, elitele de la DAVOS ne pregătesc NOUL TOTALITARISM
 19. Pingback: 2021: LUMEA JUCATĂ LA PĂCĂNELELE IADULUI. The Economist despre cum va arăta lumea în 2021, Marea Resetare și elitele tehnocrate
 20. Pingback: CARANTINA CLIMATICĂ - următorul tip de LOCKDOWN GLOBAL care ni se pregătește? INCENDIILE DIN GRECIA și "CODUL ROȘU PENTRU UMANITATE" scos din joben la țanc de "experții ONU”. APOCALIPSA SCHIMBĂRILOR CLIMATICE - DECRETATĂ CEA MAI
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare