APOCALIPSA INCALZIRII GLOBALE: reluarea unei TEME FALSE de catre BANCA MONDIALA si “oamenii de stiinta” (VIDEO)

21-11-2012 2 minute Sublinieri

Nu doar mayaşii, Nostradamus, evangheliile sau profeţii ciudaţi de la radio prevestesc Apocalipsa, ci, mai nou, şi Banca Mondială. Un raport publicat zilele acestea arată că Pământul se află pe o traiectorie distructivă.

“Pământul se va confrunta cu un val de dezastre fără precedent, dacă guvernele lumii nu iau măsuri urgente în privinţa încălzirii globale”. Avertismentul a fost lansat de Banca Mondială – care a prezentat un raport alarmant privind viitorul planetei. Potrivit documentului, Pământul se află în prezent pe o traiectorie distructivă.

Raportul Băncii Mondiale a fost intitulat sugestiv “Turn down the heat” adică, “Reduceţi Căldura.” El avertizează că politicile actuale ne îndreaptă spre un scenariu dezastruos. Planeta se va încălzi cu aproximativ 4 grade Celsius până la sfîrşitul secolului, având efecte catastrofale asupra mediului.

Sudul Europei va fi afectat de secetă şi temperaturi extreme, în timp ce în nordul continentului nostru vor fi mai multe precipitaţii decât în mod normal, mai ales pe timpul iernii. Europa va avea parte de ierni extreme, din cauza modificării tiparelor vânturilor. Nici verile nu vor fi mai plăcute în Europa, întrucât va fi o frecvenţă mult mai mare a valurilor de caniculă.

America şi Orientul Mijlociu vor fi şi ele afectate de secetă. În cele mai calde luni ale anului, temperaturile vor fi cu 9 grade mai mari decât astăzi şi vor atinge, astfel, nivele specifice deşerturilor din Libia. În plus, seceta va afecta producţia agricola şi ar putea duce la o criză alimentară. În paralel, Asia va fi ameninţată de furtuni şi inundaţii. Potrivit raportului publicat de banca Mondială, cele mai expuse ţări sunt Vietanmul şi Bangladeshul.

În plus, în Africa pîndeşte pericolul epidemiilor. Roiurile de insecte ar putea deveni mai numeroase, stimulate de încălzirea climei. Astfel, bolile transmise prin înţepături ar scăpa practic de sub control.

Potrivit Băncii Mondiale, încălzirea globală reprezintă astăzi una dintre cele mai mari ameninări la adresa umanităţii, întrucât nu va afecta doar mediul înconjurător, ci şi economia şi sănătatea de pe întreaga planetă.

“Având în vedere că nu ştim dacă ne vom putea adapta la astfel de schimbări climatice, încălzirea cu 4 grade Celsius pur şi simplu nu trebuie să aibă loc – trebuie să reducem căldura. Doar acţiunile imediate, internaţionale, de cooperare, pot să împiedice acest lucru”, arată Banca Mondială.

Efectele încălzirii globale sunt mult mai grave decât se credea în urmă cu cinci ani, când a fost publicat ultimul raport al Comisiei Interguvernamentale pentru Schimbările Climatice, informează NewScientist. Următorul raport va fi publicat în anul 2014 și se pare că va conține un avertisment foarte serios: spița umană este amenințată cu dispariția, din cauza amplitudinii fenomenului încălzirii globale și a efectelor acestuia. Într-o perioadă foarte scurtă de timp, chiar de ordinul zecilor de ani, clima ar putea deveni insuportabil de caldă pentru om. Deja, numărul deceselor cauzate de căldură a crescut simțitor. Conform unui studiu din 2008, 70.000 de francezi și-au pierdut viața, în vara anului 2003, când temperatura s-a menținut la peste 40 de grade Celsius, șapte zile la rând.

Dacă tendințele actuale se mențin, stratul de gheață din Oceanul Arctic s-ar putea topi, complet, în zece – douăzeci de ani și nu până la sfârșitul secolului, așa cum se estima cu doar cinci ani în urmă. Stratul de gheață din Groenlanda este, și el, într-un proces de topire mult mai avansat.

Deși se aștepta ca încălzirea să aibă ca efect benefic creșterea producției globale de hrană, lucrurile stau exact pe dos: procesul de deșertificare se accentuează și suprafața agricolă se restrânge, producția fiind în scădere. Biosfera planetei absoarbe, în prezent, jumătate din emisiile de CO2. Dar, foarte curând, emisiile vor depăși cu mult capacitatea de absorbție, iar stratul de ozon va fi mult mai puternic atacat și penetrat. Dacă am stopa comlet emisiile de CO2 „mâine”, poate am reuși să evităm dezastrul, spun cercetătorii. De fapt, emisiile sunt în continuă creștere…

Legaturi:


Categorii

1. DIVERSE, Ecologism/ Mitologia schimbarilor climatice, apocalipsa incalzirii globale, Video

Etichete (taguri)

, , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

8 Commentarii la “APOCALIPSA INCALZIRII GLOBALE: reluarea unei TEME FALSE de catre BANCA MONDIALA si “oamenii de stiinta” (VIDEO)

  1. “Având în vedere că nu ştim dacă ne vom putea adapta la astfel de schimbări climatice, încălzirea cu 4 grade Celsius pur şi simplu”…ar fi mai bine pentru ei sa murim de frica inca de pe acum 🙂

  2. Cred ca orice se va incerca sa se prevada dupa programele de predictie ale Bancii Mondiale va duce inevitabil la un dezastru.

  3. Solutia e atat de simpla, incat toate inteligentele din banca mondiala nici nu s-au gandit la asta: impadurirea planetei. A,da. E scump. Mai ieftine ar fi niste taxe pe aer

  4. Dragă emanuela; vorbești de împădurire? Demențiala societate, civilizație defrișează pe rupte, într-o veselie demențială! Mai ales la noi. Ca societate și civilizație umană sîntem spre capătul unui lung șir de nerozii criminale și crime la adresa vieții, biodiversității pe această planetă. Numa cînd te gîndești la cîte specii de viețuitoare au dispărut din cauza specii rapace și arogante care își zice: rațională.

  5. Pingback: Institutii guvernamentale dau ”SFATURI” DE SUPRAVIETUIRE in caz de APOCALIPSA/ Der Spiegel trateaza tema OMENIRII PE CALE DE DISTRUGERE din cauza ”INCALZIRII GLOBALE” - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  6. Pingback: Obama foloseste propaganda INCALZIRII GLOBALE pentru a ajuta INDUSTRIA GAZELOR DE SIST. Presedintele american inaugureaza ERA EMISIILOR CONTROLATE DE CARBON - Recomandari
  7. Pingback: Agenda “SCHIMBARII CLIMATICE” si a “EMISIILOR DE CARBON”: INGINERIE SOCIALA menita remodelarii comportamentului uman - Recomandari
  8. Pingback: Inca o proba la DOSARUL MISTIFICARII NUMITE INCALZIREA GLOBALA/ Meteorologii anunta cea mai severa iarna in ultimii 100 ani - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare