Bestiar de idei staliniste si un concept de care vom mai auzi: “radicalizare”. UN MIC ACTIVIST SECULARIST CERE SRI MONITORIZAREA ACTIVITATII “RADICALIZATE” A ORTODOXIEI in urma reactiilor la clipul TAXI anti-catedrala

12-04-2016 4 minute Sublinieri

sriantitero

 • BlastingNews: UN TÂNĂR ROMÂN CERE SRI SĂ MONITORIZEZE “ACTIVITATEA RADICALIZATĂ A ORTODOXIEI ROMÂNEȘTI”

Andrei Nicolae Popa, un tânăr român care studiază în străinătate, consideră că ortodoxia românească s-a radicalizat

Un tânăr român care se recomandă, pe pagina personală de facebook, că lucrează la Parlamentul României –Pagina Oficială a Camerei Deputaților, la Institutul Qvorum dar și la Ambasada României la Praga, a lansat ieri un atac virulent la reacția “militanților ortodocși” față de melodia trupei Taxi și față de propagarea a ceea ce consideră a fi radicalizarea religioasă în România.

Andrei Nicolae Popa consideră că tot ceea ce se întâmplă în România acum este o problemă majoră  care poate lua forme extremiste în următorii ani. Mai mult, tânărul cere SRI să se implice și să urmărească mai atent  “activitatea radicalizată a ortodoxiei românești”.

Vezi mai jos postarea completă a lui Andrei Nicolae Popa care acum spune că studiază la Facultatea de Stiinte Politice din  Univerzita Karlova v Praze din Parga (Cehia):

“Reacția militanților ortodocși vis a vis de melodia trupei Taxi e pe același scenariu ca propaganda folosită pentru înscrierea la ora de religie: -învrăjbirea oamenilor și divizarea în 2 tabere -mituirea formatorilor de opinie -crearea de conturi false pe facebook care să disimuleze și să facă subversie – coordonare ierarhizată și acțiuni simultane. 

Să ne amintim cu tristețe de ce au putut religiile să facă împotriva oricăror forme de libera exprimare: Charlie Hebdo 2015 si Jyllands-Posten 2005 în Danemarca. De la violența verbală pana la violența fizică și acte de terorism e drum scurt atunci când vine vorba de religiile avramice.

Apreciez că, în câțiva ani, odată cu ascensiunea ortodoxismului militant și radicalizat din România, astfel de melodii ca ”Despre smerenie” vor produce reacții violente a celor care apăra opulența, monopolul, finanțele și puterea politică a Bisericii Ortodoxe sau care cred, tot în urma unei manipulări, ca Dumnezeu trebuie răzbunat atunci când numele lui sau setul de ritualuri legate de el, sunt ironizate, criticate sau contestate.

SRI ar trebui să supravegheze mai atent toată această activitate radicalizată a ortodoxiei românesti sau poate chiar să propună securitizarea domeniului cultelor. De altfel, in Strategia Națională de Apărare pe 2015-2020, radicalismul religios este trecut ca risc strategic în Romania, și implicit ca amenințare la adresa securității naționale.

Eu nu îmi doresc să trăiesc într-o Romanie în care să fii bătut pe stradă pentru ca nu ești creștin-ortodox. Cred ca Europa a învățat ceva din ultimii 2000 de ani de cruciade și inchiziții, dar și din terorismul islamic care se răzbună pe europeni pentru milioanele de musulmani omorâți de cruciați în Evul Mediu.”

Un punct de vedere destul de dur la adresa contestatarilor melodiei trupei Taxi, care vorbește despre radicalizarea celor care susțin ortodoxia și Biserica Ortodoxă Română…..

Cum e sa te cheme Andrei (Sfantul Apostol Andrei considerat Apostolul Romanilor) si Nicolae (Sfantul Ierarh Nicolae) si Popa, iar in acelasi timp sa vorbesti despre radicalizarea ortodoxiei romanesti? Este prea tare juxtapunerea acestor elemente intr-un singur articol :))

Lasand la o parte gluma, acest tip de reactie “politica” poate intretine si alimenta un tip de radicalism politic care va face din anticlericalism o “politica oficiala”. Pe masura ce confruntarea dintre si religie si modernitate in Romania va cunoaste diferite metamorfoze, noua generatia politica va dori sa limiteze prezenta religiei/Bisericii in spatiul public. Evident, tema cea mai sensibila va fi separarea Bisericii de Stat, dar avand o sustinere sociala din partea generatiei tinere secularizate, aceasta reforma poate sa fie pusa in aplicare. Fundalul social poate fi mult mai polarizant si virulent decat ceea ce vedem in prezent.

Mai mult decat atat, este important de subliniat imaginea religiei la tanara generatia, inclusiv viitoarea clasa politica. Este o imagine reductionista, plina de contradictii si de ignoranta fata de fenomenul religios. In Occident, se vorbeste despre un “analfabetism religios” al tinerei generatiei. In articolul de mai jos, este vizibila lipsa cunostintelor de istoria religiilor (cruciade de 2000 de ani??), raportul dintre Islam si Crestinism, dar si specificul Ortodoxiei (inchizitie??).

In fine, acest articol este inca o dovada a importantei si a necesitatii educatiei religioase (istoria comparata a religiilor, religie si cultura, religie si politica).

andrei nicolae popa

Nota noastra

Tinerelul citat de blastingnews.ro este un activist secularist, erou al luptei pentru… educatia sexuala, care considera, printre altele, ca “scoala romaneasca e ca Statul Islamic”. Deci cu genul asta de background “cultural” avem de-a face.

Indexam in bestiarul ideilor ucigase, randurile de mai sus, fara a le da o importanta factuala mai mare decat o au, ci pentru a nota ca ceva pluteste in aer, iar acest ceva face ca in capetele infierbantate astfel de sugestii capata contur si verbalizare. Prin contaminare, o astfel de psihoza colectiva antiortodoxa poate constitui fundalul de care institutiile coercitive au nevoie pentru a inainta agenda lor de control si represiunePana atunci, este de remarcat aparitia acestei categorii de fanatici ai “Securitatii” (nationale, se intelege!) care gandesc in termeni stalinisti, in termenii anihilarii categoriilor sociale si institutiilor care contravin agendei lor sau celor doua-trei idei fixe din… “locurile mici”

Din aceeasi stirpe, dar cu o viclenie si o iscusinta mai mari, fac parte si “ofiteri de presa” ca cei de la hotnews, de pilda, care sustin, ori de cate ori au ocazia, ca ortodoxia activa publicistic sau civic este o vulnerabilitate nationala, cu tot ceea ce decurge de aici: supraveghere, limitare a prezentei si manifestarii sale publice, “reformare”, sau cei care vor, sub pretextul combaterii siteurilor-fantoma, sa amputeze libertatea de exprimare. De curand, si Alina Mungiu Pippidi cerea, la randu-i, ca serviciile secrete sa monitorizeze si sa reprime miscarea pentru familia Bodnariu, pe motiv de propaganda ruseasca. Apropo, omul este chiar in echipa respectivei, fiind contributor pe siteul RomaniaCurata.ro.

De altfel, omul pare ca are o cariera de mare succes inca de foarte devreme. Sef de cabinet parlamentar, implicat politic, cu aparitii activiste la televiziuni de stiri in perioada post-#Colectiv, sustinand cu tarie necesitatea unui guvern tehnocrat si facand propuneri de ministru pentru Educatie, in persoana unor experti care sa aiba legatura cu “securitatea nationala”... Un fel de mandra creatie a “gradinitei SRI”. 

Asadar, oricat ar fi de bizara, ideea de mai sus nu este iesita ca Afrodita din spuma marii, ci este produsa din verbiajul tot mai indesit al celor care iubesc serviciile si spatiile carcerale (pentru altii). Asta e si ideea – o idee monstruoasa, cum ar fi aceea a supravegherii ortodoxiei active de catre SRI, sa devina o idee mai degraba comuna si, sub pretextul “radicalizarii” (defineste asta daca poti!), sa se emita in serie mandate de interceptare si anchetare a celor vizati. In orice caz, vom mai auzi de conceptul de “radicalizare religioasa“, preluat de ale noastre servicii de la cele externe (cu precadere cele americane). 

ILoveSRI

*

*


Categorii

1. DIVERSE, Opinii, analize, Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului, Razboiul impotriva Romaniei

Etichete (taguri)

, , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

14 Commentarii la “Bestiar de idei staliniste si un concept de care vom mai auzi: “radicalizare”. UN MIC ACTIVIST SECULARIST CERE SRI MONITORIZAREA ACTIVITATII “RADICALIZATE” A ORTODOXIEI in urma reactiilor la clipul TAXI anti-catedrala

 1. Tinarul e produs in laboratorul Cernea-Sturzu, sau in acelasi laborator care i-a produs si pe-astia doi. In vara trecuta, prin “academia” pe care-a fondat-o, alaturi de Toma Patrascu, ASUR si compania, dorea epurarea Ministerului Educatiei de elementele care nu adereaza la liniile noii revolutii.

 2. Întărâtările întunericului din mințile oamenilor fără Dumnezeu vor deveni tot mai sălbatice. E de așteptat și de pregătit să le întâmpinăm. Întrebarea este cum ne pregătim noi oare ?

  Nu cred că este nevoie ca cineva să definească “radicalizarea”, precum nu a fost nevoie să fie definit “terorismul”. “teroristul”, “războiul împotriva terorismului”. Așișderea pentru “siguranță națională”, “protecția copilului”, “educație”, “expertiză”, etc.
  Ce a fost suficient – și va fi și în cazul acesta – e să convingă suficienți indivizi să-și dea consimțământul și să adere la pseudo-ideologia cretinoidă zbierată și propagată până la saturație pe canalele uzuale de comunicație de consum. S-au schimbat sfere de influență, s-au ocupat și s-au distrus țări întregi, s-au impus lucruri groaznice folosindu-se acest mecanism de manipulare bazat pe aderarea la rețeta salvatoare a autorității… indusă maselor.
  Atât au nevoie – să reprogrameze mintal o masă critică – nici măcar majoritară. Se vede clar că nici nu e nevoie ca aceia să știe ce înseamnă “radical” sau să știe cine hotărăște care sunt cei “radicali”… Oare când am mai văzut asta în istorie ?…

  Oricum, mi se pare total potrivită folosirea cuvântului “bestiar”.

 3. Eu cred ca SRI-ul risca enorm incercand sa “identifice” “ortodoxia activa publicistic sau civic” ca ” o vulnerabilitate nationala”.

 4. Andrei Nicolae Popa prezinta un argument invalid si fara nici o evidenta care sa-l suporte (din punct de vedere logic).

  Implicatia (fortata) ca islamul ar fi similar ortodoxiei ar putea fi credibila daca acest ignorant cu pretentii de intelectual ar putea gasi in invataturile lui Cristos un paragraf inchinat jihadului ortodox or sinuciderii in scopul martirajului .

  Voi retrage termenul de ignorant cu scuzele de rigoare in conditiile in care:

  Domnul Popa ne-ar ilumina mintile cu o statistica comparativa recenta a teroristilor crestin ortodocsi romani versus jihadisti (si eventual sponsorii lor; USA, Saudi Arabia, Turcia, UAE si alte state mai mult sau mai putin democrate).

  Eu cel putin nu am auzit nici un preot ortodox care sa indemne crediciosii ortodocsi sa-i omoare pe “infideli” sau de o politica oficiala in acest sens a Bisericii Ortodoxe Romane.

  In concluzie comentariul lui Andrei Nicole Popa demonstreaza o convingere morala si o logica la fel de puternice precum coloana vertebrala a unei meduze.

  Cu politicieni veleitari precum dumnealui “viitor de aur tara noastra are” ?!

 5. Sindromul Iphone raspandit in toata tara … masa de zombie isi executa ciclul pana devine dispensabila…Turnurile GSM vegheaza…

  Baza piramidei este atent preparata si malaxata prin lupta pentru supravietuire, relaxata in fundal de interfata TV … – cea mai teribila arma.

  Generatia tanara din colonie, nascuta gata datoare si condamnata la exil, incertitudine si iobagie trebuie impinsa in conformitate cu AGENDA – Sunt mai multe variante de -agenda- dar nici una nu prevede un viitor luminos…

  Mecanismul subtil al perpetuarii antinomiei /scandalului/circului – aici nu e vorba Doar de cretinismul nativ sau jigodismul genetic al celor care mimeaza guvernarea – e ceva mai sinistru – un background – un zgomot de fond – o stare de spirit care contamineaza si adoarme , distrage atentia si asigura linistea “arhitectilor”…

  Sa nu uitam de noul drog social – pornografia din belsug, asta ca sa ne bucuram ca traim in “libertate” si “democratie”…

 6. Am uitat sa adaug asemanarea dintre domnul Andrei Nicolae Popa si Ricardo “Rică” Venturiano, unul dintre personajele principale a piesei de teatru “O noapte furtunoasă” de Luca Ion Caragiale.

  “Rica Venturiano ” era arhivar la o “judecătorie de ocol”, “studinte” în drept şi publicist – redactor la ziarul “Vocea patriotului naţionale”, o cariera foarte asemanatoare cu a domnului Popa asa ca observatia se impune natural.

  Plus asemanarile de caracter.

 7. Laurenţiu Dumitru scrie aşa pe Facebook:
  “Unii dintre noi avem pe Dumnezeu de tată și Biserica de mamă. Duhovnicește suntem fiii Bisericii Dreptslăvitoare, iar juridic aparținem Bisericii Ortodoxe Române sau, mai pe scurt, Patriarhiei Române. Poți să aperi una și să lovești în cealaltă?
  Da, am observat chiar zilele acestea. Pentru cei mai mulți dintre credincioși, pentru că primesc tainele Bisericii prin mijlocirea BOR (dacă-mi e îngăduit să mă exprim băbește), cei doi termeni sunt interșanjabili. Dar chiar și agnosticii, fără vreo prea mare bătaie teologică de cap, spun că „nu le au cu Biserica”, prin asta făcând referire la toate sensurile posibile ale termenului.Acesta este motivul pentru care oamenii socotesc că apără Biserica atunci când apără Patriarhia Română, implicit proiectele ei.
  Ce s-a întâmplat în ultimele zile? Cineva, niște oameni carevasăzică, au scos o piesă și ne-au ironizat mama! Un fel de „bă, proastă-i mă-ta!”. Nu, n-au fost subtili, cam asta au spus. Măi, și ne-am enervat și le-am zis vreo câteva.
  Pentru că nu e prima oară, pentru că zi de zi o gașcă bine organizată de hipsteri veseli găsesc defecte mamei noastre – Biserica. Deschizi facebook-ul – pagini întregi care nu au altă menire decât să o batjocorească, deschizi ziarele, deschizi tv-ul, aceeași placă, zi de zi, an de an, de câțiva ani buni.
  Da, unii ne-am enervat, ne-am pierdut cumpătul. Ne-am enervat pentru că ne-am săturat. E firesc, e omenește. Doar dacă înțelegi dulcea și tainică legătură a mamei cu copilul ei. Ne-a născut din apă și din Duh, ne-a hrănit, ne-a crescut, ne poartă de grijă și, ca o corabie trainică, ne protejează de viforele acestei vieți. Este tot ce avem mai scump și mai sfânt.
  Deci, oricine ai fi, cumpănește-ți bine cuvintele când vorbești despre mama! Ai ironizat-o, ai și scuipat-o, ai lovit-o și cu pietre. Și-mi spui că trebuie să rabd, să fiu smerit, deschis, să văd înțelesul ascuns, metafora, jocul secund…Toți cei care dau pilde de creștinească înțelegere o fac cu copy-paste de prin Paterice.
  Închipuiți-vă mergând împreună cu mama sau fiica pe stradă, iar doi trei huligani fără minte încep să tragă de ea în fel și chip în fața ta. Aplicați voi atunci smerenia, nejudecarea aproapelui, vedeți-vă voi sub toată creația, aplicați răbdarea cea până într-un sfârșit și nu-i atingeți pe agresori, că nu e politic corect. Nici cu vorba, nici cu palma… Că doar nu te asemeni lor, tu ești duhovnicesc, mai mult duh decât trup, tu nu ești din lumea asta, tu nu ai aici cetate stătătoare, tu tragi neîncetat de șnurul de metanii.
  Nu fac apologia neputinței, nu justific greșeli sau patimi… doar că până și mesajele dure le-am înțeles cumva, până la urmă, în această cheie. Ei, în felul lor, la măsura lor, răspunzând manifestului Taxi, au simțit că apără Biserica. Adică ceea ce au mai scump!”
  https://rezistentacrestinablog.wordpress.com/2016/04/12/da-ne-am-enervat-e-omeneste/

 8. Deci daca reactionezi (in scris, nu altfel), la atacuri, daca iti exerciti dreptul la libera exprimare inseamna ca esti radicalist. Trebuie sa taci si sa inghiti, ca pe vremea lui Ceausescu, sa lasi orice aberatie propagata de mijloacele media, necorectata (verbal).

  Cine este radicalistul, cel care ameninta, propunand mijloace coercitive, de ingradire a opiniilor exprimate liber, sau cei care apara o idee sau o institutie in fata unui atac manipulatoriu (al catelea…)? S-a abrogat cumva Constitutia si nu ne mai putem exprima liber (decat intr-un singur sens)?

  Deci inainte de a se intampla vreun soi de atac, altfel decat verbal (daca se poate numi atac), tu vii si tipi ca te ataca ortodocsii credinciosii, si propui preventiv sa fie tinuti sub supraveghere pt. ca ar repezenta un potential pericol la adresa … securitatii nationale, nici mai mult, nici mai putin (doar se stie ca teroristii ortodocsi sunt periculosi si se gasesc oriunde, inclusiv ţaţa Leana din fundul curţii care vine sambata cu colive la biserica).. pericol mare asadar.
  Ideea aceasta, conform careia ortodocsii credinciosi ar putea reprezenta un pericol la aresa securitatii nationale, frizeaza cea mai infioratoare imbecilitate pe care mi-a fost dat s-o aud vreodata. Nici macar daca te-ar fi atacat careva in mod fizic, sa zicem, nu ai putea sa generalizezi in halul asta, cu atat mai putin atunci cand este vorba de niste replici scrise, ironice cel mai adesea. Daca nu suporti decat ca o anumita “tabara” sa aibe drept de exprimare libera, atunci stim cum se numeste asta…

 9. “S-a abrogat cumva Constitutia si nu ne mai putem exprima liber (decat intr-un singur sens)?” – coming soon to a cinema near you…

 10. Radicalizatul acesta , pretinde supravegerea tip Gestapo, a ortodocşilor ‘radicalizati’.
  De ce atâta suprvegere ? De ce Hitler a avut nevoie de Gestapo? De frica, ca-şi va pierde puterea şi prerogativele. Din acelasi motiv ISIS decaputiază şi ucide tot ce considera amenințare la adresa lor. Din acelasi motiv se cere peste tot supravegherea totala si absoluta. Aici e vorba de lasitate. De frica de neonestitate. De spionat din umbra, de ascultatul pe la ferestre, din pereti, din umbra, din întuneric. Aici e vorba de adevarata demonicitate. De câstigarea si mentinerea puterii prin demonic. Dumnezeu a dat libertate tuturor. Este cinstit si puternic, cu adevarat. Este lumina, cu adevarat. Dumnezeu nu are nevoie de spioni, de mârşavia actiunilor din umbră, de şantajul şi viclenia aceasta. Faptele fiecaruia îl arată cine este. Nu spionajul. Un om cinstit este dovedit de faptele sale. Atentie!!!. De fapte, NU DE ACTE (de studii, de apartenența la cutare sau cutare organism, sistem sau instituție). Infractorii au lumea lor, faptele lor. Nu este nevoie ca cineva sa fie suprvegheat continuu doar pentru că, cineva, cândva schimbă tabara. Puterea trebuie sa-si arate PUTERE cinstei, a onestitatii, a pastrarii libertatii nealterate a cetațenilor, sa-şi arate valoarea faptelor prin realizari concrete, de bunăstare, de pastrarea libertatii cetațeanului, a liniştii generatoare de sanatate şi echilibru, de educatie curata şi cinstita, bazata pe firescul vietii şi adevarul ei, nu pe o aşa zisa securtitate a cetațeanului generatoare a frici de sistem, de teamă şi înfricosare permanentă, de un SRI sau altceva, care e de fapt Gestapo, fosta securitate comunistă sau mai exact noul sistem securist rezultat din crema celor doua şi ofertele tehnologiei de ultima ora. Dictatorii, ISIS, si neaparat noul sistem global nu pot exista, fara instaurarea fricii de ei, fara teroarea supravegherii. Deja se voteaza legea prin care nu mai poti avea nr. de telefon, fara sa-ți dai datele personale. Fosta securitate e renascuta si i se dau puteri sporite. De ce toti sa fim supravegheați? De frica cui? Cine se teme de cetatean? Câti sun infractori ? Toti? Radicalizarea în masa, produce radicalizare în masa. Revenind la subiectul discuției, care ortodocsi pot fi acuzati de radicalism? Radicalizatii, daca sunt, deja nu mai sunt ortodocşi, sunt exclusi din biserica. Sa ni se dovedesca concret ca adevarati ortodocşi, au batut, torturat, terorizat sau, ma rog… decapitat pe cineva din motive de credința.

 11. Psalm 43.7,8:

  7. Cu Tine pe vrajmasii nosti ii vom lovi si cu numele Tau vom nimici pe cei ce se scoala asupra noastra.
  8. Pentru ca nu in arcul meu voi nadajdui si sabia mea nu ma va mantui.

  Va intreb de ce nu se implineste cuvantul din Psalm cu indemn de la Patriarhie in jos? In toate parohiile sa se faca rugaciuni speciale pentru “oile ratacite”(sa revina la turma) si “lupii in haine de oaie”(sa se lepede de inselare), pentru ca sa nu se construiasca moscheea lui Erdogan in Bucuresti. Dau numai 3 exemple “calde/actuale”.
  Sa le facem si pe cele de pe Internet sau de pe teren, dar aceste rugaciuni sa nu ramina nefacute sau dupa alte actiuni. Aceste rugaciuni la inceput si apoi cele ce la facem deja.
  In toata aceasta campanie impotriva BOR si a Neamului Romanesc ierarhii nostri de ce nu ne indeamna sa luptam cu astfel de rugaciuni? Repet in biserici din parohii nu in spatiul public(o biserica ortodoxa de oriune nu este spatiu public este SPATIU SACRU in care dam slava Domnului).
  Astept raspuns de la cine este in masura sa mi-l dea.
  Multumesc.
  Doamne ajuta!

 12. Nu sunt în măsură să-ți răspund la durere, frate Nicolaie.
  Dar… răspunsul la care am ajuns este acesta: de frică, frate. De frică. Muțenia și paralizia sunt din frică.

  Ar trebui să ne amintim că Dumnezeu duce lumea de azi pe mâine prin punerea împreună a Sângelui celui Scump vărsat permanent de Hristos pentru noi cu sângele vărsat pentru Hristos de creștinii din Biserica Lui.

  Biserica este ultima și singura care ține lumina, nădejdea și curajul în lumea satanizată.

  De aceea se străduiește vrăjmașul cu toată furia să o reducă la tăcere, de-ar putea. Să îi anuleze lucrarea mântuitoare asupra conștiințelor în lume, dacă nu o poate elimina fizic.
  Dar nu poate, că mai are nevoie să o transforme, până ajunge unealta lui, biserica lui pentru întronarea lui.
  Vrea să facă din ruinele Bisericii Luptătoare a lui Hristos un simulacru pentru întronizarea religioasă a anti-hristului.
  De aceea pe toată fața pământului se înalță ziduri și se ruinează accelerat suflete și conștiințe: de om, de comunitate, de neam.

  Domnul și Maica Domnului să ne ajute !

 13. Pingback: RAZBOIUL CU INVIEREA. Secularismul radical, noua prigoana a crestinilor si REEDUCAREA CONSTIINTELOR. “În nici măcar o jumătate de generaţie, românii chiar Îi întorc spatele lui Hristos, se leapădă jenaţi de propria ţară”/ Pastorala
 14. Pingback: CARE SUNT MIJLOACELE INSTAURARII DUHULUI LUI ANTIHRIST? Arhimandritul georgian LAZAR ABASIDZE despre formarea unei NOI ORDINI MONDIALE prin NIVELARE, UNIFORMIZARE SI… EDUCATIE SEXUALA: “Nu este o intamplare ca ei incearca sa ii hraneasca pe ce
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare