Florin Iordache (PSD) afirma ca REFERENDUMUL ar putea fi organizat pe 10 sau 17 iunie, insa e previzibil ca IOHANNIS VA CONTESTA INCA O DATA LA CCR pentru a tergiversa/ CURTEA CONSTITUTIONALA a respins DIN NOU sesizarile facute de USR si PNL impotriva LEGII REFERENDUMULUI. Conferinta internationala a COALITIEI PENTRU FAMILIE (Stream Live)

3-05-2018 2 minute Sublinieri

ACTUALIZARE 03.05/13:40 Fostul ministru al Justiției, Florin Iordache, a declarat joi că în jurul datei de 10 iunie ar putea fi organizat referendumul pentru familie.

„Cred că undeva pe un 10 iunie se va putea organiza referendumul pentru organizarea Constituției. Cred ca toate partidele politice responsabile și toți vor susține acest demers de modificare a Constituției. Este normal, suntem parte a Uniunii Europene, dar avem propriile traditii, suntem pentru modificarea Constitutiei, nu putem nega tradiția și eforturile celor 3 milioane de români”, a declarat Florin Iordache, prezent la un eveniment organiza de Coaliția pentru Familie, legat de Referendumul pentru Familie.

De asemenea, deputatul PSD a explicat cum a făcut calculul.

„Noi am spus că vom susține o inițiativă de modificare a Constituției, azi în final Curtea Constituțională a respins și așteptăm ca președintele să promulge legea referendumului și în aceste condiții Senatul să adopte forma adoptată de Camera și în ultima duminică din cele 30 de zile se va organiza referendum”, a mai afirmat Florin Iordache. .

Curtea Constituţională a României urmează să ia în discuţie joi sesizarea privind proiectul de modificare a Legii referendumului, informează Agerpres.

UPDATE: Potrivit unor surse, CCR a decis că modificarea Legii referendumului este constituțională. Judecătorii au respins contestația Opoziției.

USR anunţa pe 4 aprilie că, împreună cu PNL şi PMP, va sesiza, din nou, CCR cu privire la neconstituţionalitatea Legii pentru modificarea şi completarea Legii 3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului.

În opinia USR, PSD manipulează opinia publică şi foloseşte pretextul iniţiativei cetăţeneşti de modificare a Constituţiei pentru redefinirea familiei ca să adopte un proiect de lege care elimină din prerogativele preşedintelui României.

“Să fie foarte clar: PSD foloseşte pretextul iniţiativei cetăţenilor privind modificarea Constituţiei în chestiunea reglementării familiei pentru a modifica Legea referendumului, care era o lege foarte corectă din punctul nostru de vedere, şi pentru a mai tăia din atribuţiile preşedintelui. Unul din mecanismele pe care de un an şi jumătate le serveşte PSD este acela de a slăbi toate celelalte instituţii în speranţa că prin Guvern şi Parlament se va putea merge spre modul de guvernare din Polonia şi Ungaria. Practic, este un atac la statul de drept folosindu-se chestiunea referendumului pentru familie”, declara preşedintele USR, Dan Barna.

“Textul pe care l-a votat Senatul şi care a fost propus spre adoptare şi în Camera Deputaţilor este, aşa cum a remarcat şi preşedintele României, unul neclar şi elaborat defectuos. Este de neacceptat să votăm astfel de texte în Parlamentul României, pentru că ele vor fi folosite pentru toate referendumurile ce se vor organiza în viitor”, a explicat şi deputatul USR Stelian Ion.

În sesizarea adresată Curţii Constituţionale se susţine, printre altele, că sintagmele “proiectul legii constituţionale” şi “adoptat de fiecare cameră a Parlamentului”, cuprinse în legea trimisă pentru promulgare, sunt neclare, contrar exigenţelor din Constituţie referitoare la calitatea legii. În opinia semnatarilor sesizării, în textul legii există şi alte sintagme sau cuvinte neclare ori imprecise.

La finalul anului trecut, PNL şi USR au mai sesizat Curtea Constituţională cu privire la acest proiect de lege, care iniţial propunea ca data organizării unui referendum pentru revizuirea Constituţiei să fie stabilită de Guvern. Sesizarea a fost admisă cu unanimitate, iar proiectul s-a întors în Parlament pentru a fi pus în acord cu decizia CCR, după care trimis pentru promulgare la preşedinte, care a solicitat reexaminarea lui.

Referendumul naţional cu privire la revizuirea Constituţiei are loc în ultima duminică a perioadei de 30 de zile de la data adoptării în Parlament a actului normativ de revizuire a Legii fundamentale, urmând ca această dată să fie adusă la cunoştinţă publică de către Guvern – a decis Senatul pe 26 martie, respingând cererea de reexaminare a preşedintelui Klaus Iohannis.

Pe 4 aprilie, cererea de reexaminare a fost respinsă şi de Camera Deputaţilor, care a adoptat actul normativ în forma în care a fost trimis la promulgare.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, pe 18 aprilie, că nu va promulga Legea referendumului aşa cum a ajuns la Administraţia Prezidenţială, precizând că intenţionează să sesizeze CCR. “Legea referendumului, aşa cum a ajuns acum la mine, nu va fi promulgată. Eu am oarece nemulţumiri faţă de această lege şi voi solicita opinia Curţii Constituţionale”, spunea Iohannis.


Categorii

1. DIVERSE, Homosexualitate, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor, Referendum casatorie familie, Revizuirea constitutiei, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

12 Commentarii la “Florin Iordache (PSD) afirma ca REFERENDUMUL ar putea fi organizat pe 10 sau 17 iunie, insa e previzibil ca IOHANNIS VA CONTESTA INCA O DATA LA CCR pentru a tergiversa/ CURTEA CONSTITUTIONALA a respins DIN NOU sesizarile facute de USR si PNL impotriva LEGII REFERENDUMULUI. Conferinta internationala a COALITIEI PENTRU FAMILIE (Stream Live)

 1. Ce urmeaza , stie cineva ?

 2. @petru

  Parca mai sunt si sesizarile, la fel de abuzive, ale lui Iohannis. Insa prezidentele a spus deja ca nu va promulga legea.

 3. Bun . Nu o promulga, așa zice . Dar după ce se lămurește cu opinia CC , si zicem ca CC da o opinie favorabilă pt promulgare , tot nu o promulga ? Nu poate sa se facă fără avizul prezidentului ? Ce mama lui de predidente vrea sa facă ? Nu înțelege ca își va pune o țara in cap ? Cel mult 10-15 la suta sunt favorabili cu alta orientare decât bărbat si femeie .. restul ce ??? Ce naiba vrea sa facă ? Sa adoarmă populația cu corupția ucide , iar baza țării se nimiceste încet , încet ?
  Scuze pt expresii..

 4. “Ce urmeaza?”…

  Dialectic vorbind, urmeaza fortarea anihilarii statelor fabricate, fortarea prin presiuni extreme a tranformarii pentagramei in hexagrama, a (pseudo-)ordinii ruinate in haos…
  Ultima etapa din magnum opus… Ce va parea fireasca, chiar izbavitoare, intr-o lume imparatita de sub-firesc.

 5. Nu așa, ci va intra in “greva prezidențială”, adică va recurge la metode in afara legilor si procedurilor, sperând, probabil, sa stârnească PSD la suspendare.

 6. @Lucian-Octavian Anghel
  Hexagrama este simbolul zeului Remfan asociat cu Saturn si cu Moloh, caruia isi sacrificau copiii prin foc (gen Colectiv si Kemerovo). Dar Dumnezeu le-a spus: “De aceea vă voi strămuta dincolo de Babilon.”
  Amos 5:26: “Veţi ridica, dar, pe Sacut, împăratul vostru, şi pe Caivan, chipurile voastre idoleşti, steaua dumnezeului vostru pe care vi l-aţi făcut.”
  Fapte 7:43: “Aţi purtat cortul lui Moloh şi chipul stelei zeului Remfan, chipurile acelea pe care le-aţi făcut ca să vă închinaţi lor! De aceea vă voi strămuta dincolo de Babilon.”

  REMFAN. (AV REMPHAN). Numele unui zeu identificat sau asociat cu planeta Saturn menţionat în Faptele Apostolilor 7:43 reluat din LXX, Amos 5:26.
  http://dictionarbiblic.blogspot.ro/2012/08/remfan.html

 7. Pingback: IOHANNIS, VARFUL DE LANCE AL CORECTITUDINII POLITICE/ VISKI duce o "BATALIE pentru EUROPA DE EST". Impotriva cui si pentru cine?/ De ce este NECESAR referendumul pentru casatorie?/ Florin Iordache, PSD: „Întâi referendumul, apoi putem discut
 8. Pingback: Daniel Gheorghe, DEPUTAT PNL: "Președintele Iohannis are datoria morală de a promulga în regim de urgență legea procedurală de modificare a Constituției. ROMÂNIA ESTE ÎNTR-UN EXERCIȚIU DE SUVERANITATE"/ Senatorul Titus Corlățean dema
 9. Pingback: LA LOC COMANDA! Dragnea mai tradeaza o data? AMANA sine die MITINGUL PENTRU FAMILIE, EVITA ORICE DECIZIE SI ORICE CALENDAR PRIVITOARE LA REFERENDUM, in schimb "lucreaza" cu ONG-urile LGBT la LEGALIZAREA PARTENERIATULUI CIVIL!/ Se ofera in contin
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare