IOHANNIS, PRESEDINTELE ACCEPT, NU AL ROMÂNIEI. Presedintele respinge din nou REFERENDUMUL PENTRU CASATORIE, anuntand legi pentru eliminarea TOTALA a ”discriminarii”
Preşedintele întrebări a unui membru al asociaţiei ACCEPT privind discriminarea în şcoală, că trăim din păcate nişte vremuri în care toleranţa în loc să crească în societate este mai degrabă în reducere, iar el nu vede rolul său de exemplu în a tranşa discuţia pe Constituţie, ci în a explica societăţii că toleranţa este o calitate esenţială în Europa secolului XXI [hal de propozitie – n.n.].
Preşedintele a spus că orice formă de discriminare trebuie combătută. ”Însă pentru a combate discriminarea elaborarea unei legislaţii specifice este doar un pas, un pas important. O să mă sfătuiesc cu colegele şi cu colegii să vedem în ce măsură putem să încurajăm Parlamentul României să accepte o discuţie şi o legiferare pe tema eliminării discriminării. Asta se poate face relativ uşor”, a adăugat Klaus Iohannis.
Preşedintele a spus că discriminarea va dispărea atunci când societatea în general devine mai conştientă. El a adăugat că în şcoală discriminarea poate fi eliminată mai uşor atunci când dascălii se vor implica, când părinţii se vor implica, când conducerile şcolilor se vor implica şi când această dorinţă de a fi deschişi din partea societăţii se transmite şi clasei, şcolii, sistemului la modul cel mai general.
”Ştiţi foarte bine că în momentul de faţă o discuţie pe modificarea Constituţiei inflamează societatea românească. Eu cred că şi în chestiunea discriminării, şi în chestiunea modificării Constituţiei, cuvântul cel mai potrivit este toleranţă. Dacă suntem toleranţi nu înseamnă că vrem să fim altfel, dar vrem să-l cunoaştem pe celălalt şi să încercăm să îl înţelegem. Trăim din păcate nişte vremuri în care toleranţa în loc să crească în societate este mai degrabă în reducere, ceea ce este foarte, foarte păcat şi eu n-am văzut rolul meu în a tranşa discuţia de exemplu pe Constituţie, ci eu văd rolul meu în a explica societăţii în ansamblu că toleranţa este o calitate esenţială a unei societăţi moderne din Europa secolului XXI, şi nu altceva. Şi atunci, cu siguranţă într-un climat de mai bună toleranţă şi aceste chestiuni de eliminare a discriminării vor fi mult mai uşor de tratat”, a subliniat Klaus Iohannis.
Camera Deputaţilor a adoptat, în 9 mai 2017, cu 232 voturi „pentru”, 22 de voturi ”împotrivă” şi 13 abţineri, iniţiativa cetăţenească de revizuire a Constituţiei pe tema definiţiei familiei, astfel că, potrivit propunerii de modificare, alineatul 1 al articolului 48 din Constituţie urmează să aibă următoarea formă: ”Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor”.
Iniţiativa a fost trimisă Senatului pentru dezbatere şi vot. Coaliţia pentru Familie a strâns un număr de 3 milioane de semnături, pe care le-a depus la Senat alături de o propunere de revizuire a Constituţiei privind definiţia familiei prin care se cere modificarea articolul 48, alineatul 1, care se referă la definiţia familiei. În actuala formă, acesta prevede că “familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi”, însă semnatarii iniţiativei vor ca definiţia să fie schimbată pentru a bloca orice posibilitate a legiferării căsătoriei între persoane de acelaşi sex.
Astfel, iniţiativa prevede că “familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie”. Potrivit articolului 151 al legii fundamentale, proiectul sau propunerea de revizuire trebuie adoptată de Camera Deputaţilor şi de Senat, cu o majoritate de cel puţin două treimi din numărul membrilor fiecărei Camere. Dacă prin procedura de mediere nu se ajunge la un acord, Camera Deputaţilor şi Senatul, în şedinţă comună, hotărăsc cu votul a cel puţin trei pătrimi din numărul deputaţilor şi senatorilor. Revizuirea este definitivă după aprobarea ei prin referendum, organizat în cel mult 30 de zile de la data adoptării proiectului sau a propunerii de revizuire.
- Ana Vranceanu: Președintele României e activist lgbt?
Pătura progresista din România și-a scos cea mai importantă armă din pălărie?
Atât de mulți suntem noi ceilalți, atât de suverană și democratică este aceasta inițiativă cetățenească încât ea trebuie atacată de la cel mai înalt nivel? În această fază finală suntem încât sa scoată ce au mai important😊?
Pentru cine mai avea dubii că avem în fruntea statului o marionetă care deservește obiectivele ideologiei globaliste.
Referendumul stă ca un os în gâtul corporatocrației, frica adusă de consecințele acestui exercițiu democratic este IMENSĂ.
Acest individ abulic, în prostia lui brută, este piatra de moară agățată de destinul unui neam care își cere doar dreptul de a trăi în rostul său.
Înțeleg că dl Președinte Klaus Iohannis „a ieșit din dulap” și și-a asumat agenda ACCEPT în cadrul unui eveniment organizat la Bacău de Consiliul Tineretului din România. „Inițiativa de redefinire a Constituției inflamează spiritele în societate și încurajează intoleranța față de comunitatea LGBT”, a spus Președintele în exercițiu al României în cadrul unei discuții cu un activist ACCEPT.
Doar două observații. Întâi, nu inițiativa de redefinire a Constituției inflamează spiritele în societatea noastră. Dacă vorbim de o inflamare a spiritelor, spiritele au fost inflamate, în ultimii doisprezece ani, chiar de respectiva organizație, care a încercat de cinci ori, în 2008, 2011, 203, 2014 și 2015 să obțină parteneriate civile inclusiv pentru persoane de același sex (link la Wiki în secțiunea de comentarii).
Spiritele au fost inflamate și când CNCD a semnat un parteneriat cu organizația ACCET avânt ca obiectiv „contracararea utilizării abuzive a libertății religioase”, și apoi când CNCD a propus, acum câteva zile, un al șaselea proiect de parteneriate civile prin care partenerii au, practic, aceleași drepturi ca și soții – cu excepția (deocamdată) a adopției de copii. Ok, și care ar fi problema aici? Amintesc doar un aspect – toate țările care au plecat acum un deceniu de la astfel de parteneriate civile au ajuns, între timp, la căsătorii pentru persoanele de același sex, la adopții legale pentru partenerii de același sex, și chiar la legalizarea poliamoriei – a parteneriatelor cu drepturi asimilabile căsătoriei pentru trei parteneri; s-a întâmplat deja acest lucru în Olanda și în Brazilia. Iar Franța tocmai ce a mers și mai departe, înlocuind, deocamdată doar la Paris, termenii de „mamă” și „tată” cu termenii de „partener 1” și „partener 2”. Iar redefinirea „căsătoriei” și a moravurilor – sau a ceea ce a mai rămas din ele – nu se va opri cu siguranță aici.
În al doilea rând, cuvântul „intolernață” este folosit cu sens impropriu. Toleranță înseamnă respect și îngăduință pentru opiniile altcuiva, în limitele bunului-simț și ale rațiunii. Dacă intoleranță înseamnă „orice opoziție față de agenda propagandei LGBT, oricum ar fi ea manifestată și oricare i-ar fi scopurile declarate sau nedeclarate” și „orice argumentare rațională și orice principiu moral invocat pentru a critica această agendă” și „orice critică la adresa acestor scopuri, când ele depășesc în mod flagrant interesele legitime ale unei minorități și afectează fibra morală a societății și libertatea de conștiință și religioasă a majorității” – ei bine, cuvântul „intoleranță” este folosit de dl președinte într-un sens impropriu, chiar abuziv. Ceea ce vrea să spună dl președinte aici este „abuz de toleranță”.
Așadar, ca să refrazăm, iată cum ar fi trebuit să sune declarația dlui președinte: „Inițiativa de redefinire a Constituției vine pe fundalul unor dezbateri intense care se poartă de cel puțin doisprezece ani în societatea românească, în contextul bătăliilor culturale care se desfășoară în Occident începând cu anii ’60 între ofensiva marxismului cultural și apărătorii instituțiilor occidentale fundamentate pe moralitatea iudeo-creștină. Ca răspuns în fața acestei ofensive, inițiativa trasează o linie imaginară în nisip între interesele legitime ale oricărei minorități și libertatea de conștiință și religioasă a majorității. În plus, inițiativa fixează în Constituția României definiția clară a căsătoriei ca uniune între un bărbat și o femeie, ca bază fundamentală pentru creșterea și dezvoltarea armonioasă a copiilor.”
Nota noastra
Majoritatea reactiilor s-au axat pe atitudinea lui Iohannis fata de referendum, insa de data asta e mai mult.
In primul rand, faptul ca Iohannis se afiseaza explicit cu un activist ACCEPT e in sine un semnal extrem de puternic si fara rest. Iohannis a refuzat sa se afiseze si sa valideze drept partener de dialog vreun reprezentant al CpF sau al Platformei Impreuna. ACCEPT e un ONG care nici macar nu ii reprezinta pe toti homosexualii din Romania. Este o organizatie de activisti profesionisti care au proclamat drept obiectiv, inca din 2006, casatoria pentru persoanele de acelasi sex in Romania.
In plus, pentru presedinte, cei care doresc ca familia sa fie intemeiata pe casatoria dintre femeie si barbat si copilul sa aiba parte de mama si tata sunt cei care inflameaza societatea. Cei care o calmeaza si o rationalizeaza sunt cei care vor casatorie intre persoane de acelasi sex si adoptii de copii pentru cupluri LGBT.
Cand presedintele Romaniei nu primeste si nu recunoaste drept partener de dialog un reprezentant al societatii civile romanesti, ci activisti profesionisti LGBT, mesajul este ca acest presedinte nu recunoaste drept valide optiunile politic-morale ale poporului sau.
In al doilea rand, Iohannis vorbeste despre masuri concrete de combatere a discriminarii. Legi, initiative, hei rupisme in scoli, la locul de munca etc. Sa ne amintim si de comisarii egalitatii de gen, nu? Asadar, el nu se rezuma doar la predici de bunicutz tolerant, ci va face presiuni in sensul corectitudinii politice pe care o vedem deja la lucru in SUA sau in unele tari occidentale.
Acolo s-a ajuns deja la acest stadiu in care neobolsevismul este acut si se manifesta cu precadere tocmai in scoli, cele mentionate de dl presedinte. Autocritica desantata pentru lipsa de implicare in combaterea tuturor fobiilor posibile, concedierea celor care au pareri conservatoare explicite, punerea in discutie a oricarui standard, canon, regula care ”opreseaza”, dar promovarea furioasa a celor care ostracizeaza majoritatile si normalitatea.
Banuim ca asa ceva vrea Iohannis sau, in fine, cei care il influenteaza, si in Romania. Ce altceva poate insemna aceasta promisiune de combatere ACTIVA a “stereotipurilor”, printre care se numara, bineinteles, inclusiv acelea ca mariajul ar fi intre femeie si barbat, dar si cele “de gen”, adica cele care considera ca fundamentul identitatii de gen este biologic, nu social? Iar aceasta combatere activa trebuie sa elimine, cum a spus Iohannis, TOTAL discriminarea. Ce o mai fi si asta, TOTAL? Si cum masori totalitatea?
Cum poti combate ceva total fara sa iei masuri …totalitare?
Dureros, extrem de dureros…
Este primul moment in care incep sa consider ca acest individ a devenit un REAL PERICOL pentru segmentul masiv majoritar al poporului roman, IN SPECIAL un pericol pentru toti COPIII care traiesc in Romania!
Acest individ a decis sa se asocieze in mod deschis cu elemente degenerate si s-a transformat in portavocea mafiei homosexuale internationale, tradand in acest fel increderea acordata de milioane de romani la votul din 2015.