UPDATE: Basescu ramane suspendat pana pe 31 august. CCR AMANA DECIZIA PRIVIND REFERENDUMUL, invocand CIFRELE FALSE PRIVIND POPULATIA ROMANIEI CU DREPT DE VOT

2-08-2012 6 minute Sublinieri

UPDATE: LA PRESIUNEA LUI BASESCU, CURTEA A SCHIMBAT MODIFICAREA: TERMENUL NU MAI E 12 SEPTEMBRIE, E 31 AUGUST, CA SA FIE TIMP CAT MAI PUTIN…

Judecătorii Curţii Constituţionale se întrunesc la data de 31 august, pentru a analiza actele pe care le-au solicitat Guvernului. 

Potrivit România TV, magistraţii ar putea lua în aceeaşi şedinţă şi o decizie privind validarea sau invalidarea referendumului din 29 iulie.

În urmă cu o zi, Curtea Constituţională a anunţat  că a amânat până în 12 septembrie decizia privind referendumul, menţionând că a primit date “contradictorii” privind listele electorale permanente

CCR a solicitat Guvernului României ca, pâna la data de 31 august 2012, să transmită listele electorale permanente actualizate în baza cărora s-a desfăşurat referendumul din 29 iulie 2012. 

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, vineri, că Traian Băsescu ar putea cere judecătorilor Curţii un termen mai scurt, adăugând că sunt posibile discuţii pe această temă între conducerea partidului şi preşedintele suspendat.

Curtea Constituţională (CCR) a amânat pentru o decizie în privinţa referendumului, după aproape 13 ore de dezbateri, miercuri şi joi, pe marginea condiţiilor de valabilitate a referendumului pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu. Şedinţa s-a încheiat, iar decizia amânării urmează să fie făcută publică.

Surse politice au declarat pentru Mediafax că decizia se va da pe 12 septembrie. Până atunci, Crin Antonescu va rămâne preşedinte interimar. Curtea Constituţională va reverifica de asemenea listele electorale.

UPDATE 16.37 Judecătoarea Aspazia Cojocaru a declarat că, în opinia ei, referendumul trebuia anulat, pentru că s-a bazat pe date false.

UPDATE Ministerul de Interne a trimis joi o nouă comunicare către CCR, în care spune că nu îşi poate asuma responsabilitatea pentru corectitudinea listelor electorale permanente, pentru că nu dispune de mijloace suplimentare de verificare a acestor date. În cursul zilei de miercuri, MAI trimisese la CCR o adresă în care susţinea că numărul total al alegătorilor este 18.292.514, adică cel pe baza căruia s-a desfăşurat referendumul.

Adresa arată că, începând cu modificarea legii de funcţionare din 2004, MAI nu mai are responsabilitatea de a actualiza listele electorale, ci autorităţile administraţiei publice locale – servicii locale sau judeţene de evidenţă a persoanelor.

MAI, prin Direcţia de Evidenţă a Populaţiei, arată în adresă că “există posibilitatea” ca pe listele electorale să fie înscrise persoane decedate sau persoane care s-au stabilit în străinătate.

Cauza acestor erori ar fi faptul că ofiţerii de stare civilă de la primării sau personalul serviciilor de evidenţă a persoanelor din subordinea consiliilor locale nu au comunicat sau nu au operat datele privitoare la aceste persoane. O altă cauză ar putea fi “neîndeplinirea sau îndeplinirea defectuoasă” a acestei obligaţii de către primării.

În cazul românilor care s-au stabilit în străinătate, cu acte oficiale, MAI dă vina pe autorităţile străine care nu au comunicat datele sau pe românii care nu au anunţat autorităţile din ţară.


CCR a anunţat miercuri seară că amână dezbaterile pentru joi, la ora 09.00, şi că solicită informaţii MAI şi INS. “Plenul Curţii Constituţionale, în temeiul art. 77 din legea 47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale, a solicitat informaţii necesare soluţionării contestaţiilor de la Ministerul Administraţiei şi Internelor şi de Institutul Naţional de Statistică. Până la momentul închiderii şedinţei, Ministerul Administraţiei şi Internelor nu a răspuns solicitării Curţii”, se arată într-un comunicat al CCR.

Drept răspuns, Ministerul de Interne a comunicat cifra de la care s-a dat startul referendumul: 18.292.514. Ceea ce înseamnă că instutuţia condusă de Ion Rus pune punct unei campanii pornite din propriul partid, care încearcă să pună presiune pe CCR să coboare pragul de validare, în baza unor cifre neoficiale privind numărul de alegători din România.

Zegrean: Trebuie să avem documente

“Noi suntem judecători, noi trebuie să avem documente trimise către noi“, a declarat preşedintele CCR, Augustin Zegrean, explicând că pe baza acestor documente se iau decizii şi se răspunde la sesizări.

El a spus că sesizările către Curte fac referire la faptul că numărul cetăţenilor înscrişi pe listele de vot este mai mare decât cifrele de la INS.

“Am cerut să ne spună care e cifra pe care o deţin”, a spus Zegrean.

Magistraţii trebuie să ia o decizie după ce Biroul Electoral Central a prezentat rezultatele finale ale referendumului din 29 iulie. Potrivit acestora, la urne au venit 8.459.052 de persoane, dintr-un total de 18.292.464 înscrise în listele electorale, ceea ce înseamnă că prezenţa la vot a fost de 46,24%.

Potrivit legii, condiţia de validare a referendumului este ca la acesta să participe jumătate plus unu dintre alegători, respectiv 9.146.234 de persoane. Dacă magistraţii Curţii Constituţionale vor invalida referendumul, decizia se trimite în Parlament, care ia act, iar Traian Băsescu se poate întoarce la Cotroceni.

După prezentarea rezultatelor finale ale BEC, Parlamentul a transmis Curţii Constituţionale un punct de vedere în care cere să ia în considerare prevederile ordonanţei potrivit căreia referendumul este valid indiferent de numărul participanţilor. Cu toate acestea, preşedintele Comisiei juridice a Senatului, pesedistul Toni Greblă, a declarat, pentru gândul, că USL nu are nicio şansă la Curtea Constituţională. Ion Iliescu, în schimb, susţine că judecătorii nu pot să nu ia în calcul că aproape 8 milioane de români au votat pentru demiterea lui Traian Băsescu.

MAI: Am comunicat CC numărul de persoane aflate pe listele electorale la 29 iulie – 18.292.514

Oficialii Ministerului Administraţiei şi Internelor au declarat, miercuri seara, pentru Mediafax, că instituţiei i-au fost solicitate de către Curtea Constituţională precizări privind numărul de persoane aflate pe listele electorale în 29 iulie şi că a fost deja comunicat că acesta este de 18.292.514.

“Ministerul a primit, în cursul zilei de miercuri, această solicitare din partea Curţii şi, drept răspuns, a fost comunicat numărul de 18.292.514 de persoane, respectiv cel precizat de MAI înainte de referendumul din 29 iulie”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI), Marius Militaru.

În 24 iulie, ministrul Administraţiei şi Internelor, Ioan Rus, a anunţat că numărul total al cetăţenilor cu drept de vot este de 18.292.514.

Joi, Plenul Curţii Constituţionale s-a întrunit pentru a soluţiona sesizările cu privire la respectarea procedurii pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului naţional din data de 29 iulie 2012 pentru demiterea preşedintelui României, Traian Băsescu, formulate de Liga Internaţională a Românilor, de Partidul Social Democrat şi Partidul Naţional Liberal, de preşedintele Camerei Deputaţilor şi preşedintele interimar al Senatului, de Gheorghe Hogea şi de Organizaţia pentru Apărarea Drepturilor Omului.

În urma deliberărilor, Curtea a respins, cu unanimitate de voturi, ca neîntemeiate, contestaţiile acestora. Hotărârea este definitivă şi general obligatorie. Argumentaţia reţinută în motivarea soluţiei pronunţate de Plenul Curţii Constituţionale va fi prezentată în cuprinsul hotărârii, care se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

 • Jurnalul:

Cvorumul pentru referendumul din 2012, mai mare decât cel din 2003, în ciuda sporului natural negativ

În emisiunea “Sinteza zilei”, la Antena 3, a fost prezentată o serie de documente care furnizează date noi privind numărul populaţiei cu drept de vot, şi conduc spre stabilirea unei decizii clare privind îndeplinirea cvorumului necesar validării rezultatului referendumului din 29 iulie.

Primul document prezentat este un act oficial – Hotărârea Curţii Constituţionale de validare a rezultatului referendumului pentru modificarea Constituţiei din octombrie 2003, publicată în Monitorul Oficial. Conform acestui document, Curtea Constituţională a validat rezultatul referedumului din 2003, în condiţiile în care numărul persoanelor cu drept de vot înscrise pe listele electorale a fost de 17.842.103, iar cel al votanţilor de 9.9138.141. În condiţiile unui spor natural negativ, raportat în toate datele statistice referitoare la evoluţia populaţiei României, pare puţin probabil că peste 9 ani, în 2012, numărul persoanelor cu drept de vot din România putea creşte cu 450.411,  la 18.292.514 persoane, câte au fost înscrise pe listele referendumului din 2012.

Cel de-al doilea document  este furnizat de Sistemul Informatic Unic de Integrat  (SIUI)  – softul care procesează datele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate. Această bază de date este actualizată continuu, fiind operate atât decesele, cât şi naşterile. Conform documentuluiprezentat Antena 3, din evidenţele SIUI numărul persoanelor înscrise pe listele medicilor de familie, în primul trimestru din 2012 este de 20.459.558.
Structura pe categorii a asiguraţilor medical se prezintă astfel:
● 3.891.082 copii şi tineri cu vârsta sub 18 ani;
● 6.495.117 salariaţi;
● 4.727.284 pensionari;
● 3.031.051 alte categorii.

Cum legislaţia electorală oferă dreptul de vot persoanelor cu vârsta peste 18 ani, din datele oferite mai sus se poate concluziona că numărul persoanelor cu drept de vot în România în primul trimestru din 2012, este de 16.598.476 (nr total al asiguraţilor – numărul copiilor sub 18 ani), cu 1.694.038 persoane mai puţin decât numărul celor înscrişi în listele electorale la referendumul din 29 iulie 2012.

Conform Biroului Electoral Central numărul persoanelor care au participat la referendumul desfăşurat în 29 iulie este de 8.455.336, număr care, în virtutea datelor prezentate mai sus, ar valida rezultatul referendumului pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu.

Un nou document INCENDIAR care arată că listele electorale sunt greşite

Un document de la Casa Naţională a Asigurărilor de Sănătate (CNAS) prezentat la emisiunea Sinteza Zilei de la Antena 3 ce cuprinde numărul de persoane decedate de pe listele medicilor de familie şi numărul persoanelor private de libertate demonstrează încă o dată că listele electorale sunt greşite.

Potrivit acestui document, numărul de persoane decedate în anul 2011 este de 247,823 de persoane, iar în semestrul I 2012 numărul este de 114,641 de persoane.  În ceea ce priveşte numărul persoanele private de libertate din trimestrul I 2012, acesta este de 31,930 de persoane. Mai mult, şi  Autoritatea Electorala Permanentă (AEP)  recunoaşte într-un document oficial că listele elctorale sunt greşite. Antena 3 a prezentat un alt document ce reprezintă un răspuns al unei solicitări adresate AEP de către secretarul general al PSD, Liviu Dragnea.

“În urma activităţilor de control desfăşurate în ultimii 8 ani, se constată că cele mai întâlnite nereguli privesc întocmirea, păstrarea şi actualizarea listelor electorale permanente de către primari. (…) Listele electrorale permanente nu reflectă structura şi dimensiunea corpului electoral“, se arată în documentul citat.

De asemenea, potrivit documentelor oficiale aflate în posesia ZIUAnews.ro, în România, există judeţe în care numărul actual de locuitori este mai mic decât numărul de alegători înscrişi în listele electorale utilizate la referendumul pentru demiterea lui Traian Băsescu.

Iată situaţia comparativă a numărului de alegători înscrişi pe listele electorale cu cel al numărului de locuitori în mai multe judeţe şi Bucureşti:
● Bacău – 601.395 alegători înscrişi în liste/ 583.588 locuitori;
● Braşov – 517.220 alegători înscrişi în liste/ 505.442 locuitori;
● Brăila – 307.955 alegători înscrişi în liste/ 304.925 locuitori;
● Caraş-Severin – 280.765 alegători înscrişi în liste/ 274.277 locuitori;
●Galaţi – 523.528 alegători înscrişi în liste/ 507.402 locuitori;
● Hunedoara – 404.672 alegători înscrişi în liste/ 396.253 locuitori;
● Neamţ – 473.809 alegători înscrişi în liste/ 452.900 locuitori;
●Sibiu – 376.044 alegători înscrişi în liste/ 375.992 locuitori;
●Tulcea – 205.519 alegători înscrişi în liste/ 201.462 locuitori;
● Constanţa – 629.800 alegători înscrişi în liste/  630.679  locuitori,
● Municipiul Bucureşti – 1.792.689 alegători înscrişi în liste/ 1.677.985 locuitori.

Legaturi:

*


Categorii

1. DIVERSE, Alegeri in Romania, Razboiul impotriva Romaniei

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

62 Commentarii la “UPDATE: Basescu ramane suspendat pana pe 31 august. CCR AMANA DECIZIA PRIVIND REFERENDUMUL, invocand CIFRELE FALSE PRIVIND POPULATIA ROMANIEI CU DREPT DE VOT

<< Pagina 1 / 2 >> VEZI COMENTARII MAI NOI

 1. apropo de “logica” (adica lipsa de logica) a celor care sustin ca cei absenti de la referendum au sustinut cauza suspendacului.
  citez un comentariu de pe alt site:

  Se organizeaza un referendum si participa 51% din populatie. Mergand pe logica ta din start restul de 49% au votat contra. Daca din cei 51% o buna parte au fost contra => care e rezultatul la referendum?

  Mergem pe un caz concret: referendumul din 2009, cand au votat 50,16%. Logica ta spune ca restul de 49.84% au fost contra. Mai adaugi si pe cei care au votat explicit impotriva si e clar ca referendumul respectiv a picat, nu?
  De asemenea daca se aplica logica ta atunci se poate manipula rezultatul foarte usor, punand intrebarea care trebuie:

  1. Sunteti de acord cu demiterea presedintelui XYZ? In cazul acesta cei care nu se prezinta de fapt il sustin pe presedinte.

  2. Sunteti de acord ca presedintele suspendat XYZ sa revina in functie? In cazul asta cei care nu se prezinta de fapt sunt pentru demitere.

  E doar un exemplu, ca referendumurile pot fi si pentru alte subiecte.

  Adevarul e insa ca in Romania participa la vot doar 10-11 milioane de oameni. Fie restul pana la 18 milioane nu-s interesati, fie listele cu cei care au drept de vot sunt gresite, fie naiba stie de ce. Asa ca in realitate cele 7.5 milioane care au votat acum impotriva lui Basescu reprezinta o majoritate covarsitoare. Si asta e evident, mai ales cand el a castigat alegerile cu 5.2 milioane de voturi.

  Trecand peste, tocmai pentru a se evita astfel de interpretari, COMISIA EUROPEANĂ PENTRU DEMOCRAŢIE PRIN DREPT recomanda foarte clar referendumuri fara cvorum. Documentul poate fi gasit aici: http://www.venice.coe.int/docs/2007/CDL-AD%282007%29008-rom.asp

  Citez:

  Nu se recomandă următoarele:

  a. un cvorum (prag, procentaj minimal) de participare, întrucât îi asimilează pe cei care se abţin cu partizanii votului negativ;

  b. un cvorum de aprobare (acceptarea de către un procentaj minimal din numărul alegătorilor înscrişi), întrucât riscă să creeze o situaţie politică dificilă în cazul când proiectul este adoptat cu o majoritate simplă, inferioară însă cvorumului (pragului) necesar.

 2. Noi, “Golanii” din Diaspora am votat DA ! Acum s-a vazut adevaratul vot al Diasporei, si nu cel masluit de Pirat + Baconshi in 2009 !

  Pana in 12 Septembrie, de oriunde am fi, trebuie sa luptam pe toate canalele ca ADEVARUL sa iasa la lumina !
  Romania nu se poate intoarce la statutul de “colonie”, cu un presedinte dictator si un popor supus intimidarii, diversiunilor si umilintei !

  In Romania s-a varsat sange pentru libertate si democratie !

  http://www.youtube.com/watch?v=2eiQ4sLsC00

 3. Printre ofiterii de Securitate,Traian Basescu avea numele de cod “Piratul”

  TRAIAN BASESCU a fost racolat de Securitate in 1973, pe cand era elev al Institutului de Marina intocmindu-i-se dosarul personal nr. 3990/09-11-1973. Pana la terminarea studiilor in 1976 a fost colaborator al lucratorilor din Directia a IV- a de Contrainformatii Militare. (A nu se confunda cu Directia a III-a de Contrasp
  ionaj! ). In aceasta calitate elevul militar BASESCU TRAIAN avea obligatia sa informeze organele de Securitate despre modul in care se desfasurau activitatile specifice in Institut, despre comportamentul si atitudinea colegilor si ale cadrelor didactice atat in cadrul activitatilor specifice, cat si in particular. La terminarea studiilor, Directia a IV- a de Contrainformatii Militare a incetat legatura cu colaboratorul BASESCU TRAIAN , dosarul personal al acestuia fiind transferat la Inspectoratul Judetean Constanta al Ministerului de Interne, Departamentul Securitatii Statului, cu adresa nr. 00151392/29-09-1976. Dupa absolvirea Institutului de Marina, TRAIAN BASESCU este incadrat ca ofiter la Intreprinderea de Exploatare a Flotei Maritime NAVROM Constanta. In aceasta calitate TRAIAN BASESCU este preluat ca informator“ sursa de catre lucratorii Biroului de Securitate Port Constanta condus la acea vreme de ofiterul Dumitru Nicusor.

  Printre ofiterii de Securitate, Basescu avea numele de cod “Piratul” * Basescu era cel mai bun informator al Securitatii, pe vremea cind era ofiter II in Portul Constanta * Ofiterul de legatura Mihai Avramides era multumit de informatiile pe care i le dadea “Piratul” * Nicusor Dumitru, seful Biroului de Securitate Port Constanta, il considera pe Basescu un informator de exceptie * De multe ori “Piratul” informa din exces de zel, dind informatii suplimentare * Din cauza lui Basescu, au fost debarcati multi marinari nevinovati Ofiterul de legatura al lui Traian Basescu exista: Mihai Avramides traieste la Braila.”Registrul cu persoanele din rindul membrilor PCR, pentru care s-a dat aprobarea sa sprijine munca de Securitate”. Este un registru tip repertoar, in care sint inregistrate in ordine alfabetica peste 600 de persoane, dintre acestea 454 erau surse, 88 rezidenti si 91 gazde. Printre acestia, pe pagina rezervata literei B, la numarul 19, figureaza Traian Basescu, atunci ofiter II Portul Constanta; era sursa si il avea ca ofiter de legatura pe locotenentul major Mihai Avramides. Mihai Avramides a aceptat sa poarte o discutie cu reporterii nostri despre informatorul Traian Basescu. Oare citi marinari au fost debarcati din cauza “Piratului”? La terminarea studiilor, Directia a IV-a de Contrainformatii Militare a incetat legatura cu colaboratorul Traian Basescu, dosarul personal al acestuia fiind transferat la Inspectoratul Judetean Constanta al Ministerului de Interne, Departamentul Securitatii Statului, cu adresa nr.00151392/29 septembrie 1976. Dupa absolvirea Institutului de Marina, Traian Basescu este incadrat ca ofiter la Intreprinderea de Exploatare a Flotei Maritime NAVROM Constanta. In aceasta calitate este preluat ca informator-sursa de catre lucratorii Biroului de Securitate Port Constanta, condus la acea vreme de ofiterul Ion Ivanciu. De folosirea lui s-a ocupat direct locotenentul major de Securitate Mihai Avramides, care organiza contacte cu “Piratul” inainte de plecarea in cursa si la intoarcere. La aceste intilniri participa, de regula, si seful lui Avramides, Nicusor Dumitru, care insa se intilnea si separat cu sursa. In calitatea sa de ofiter de Marina, Traian Basescu dadea informatii cu privire la starea de spirit a echipajului, temele de discutie abordate de membrii echipajului, activitatile si contactele pe care membrii echipajului le aveau in porturi, in timpul escalelor, activitati de contrabanda si specula, dar si despre eventuale aprecieri sau comentarii facute de membrii echipajului cu privire la conducerea superioara de partid si de stat. De mentionat ca, desi in acea perioada era valabil ordinul conform caruia membrilor PCR nu li se puteau lua informatii scrise, locotenentul major Avramides, care avea o experienta redusa in munca de Securitate, el provenind din sistemul penitenciarelor, a cerut si a obtinut de la informator mai multe note scrise, pe care le-a depus la dosarul acestuia, nr.3990/1973. “Piratul” dadea informatii bune “Domnule reporter, “Piratul”, pentru ca asa ii spuneam noi, era cel mai bun, venea cu cele mai tari informatii. Eu ii dadeam o tema, o rezolva bine, dar venea si cu ceva in plus, de fiecare data. Se vedea clar ca vroia sa se afirme, provenea din rindul membrilor de partid si avea alt statut, nu era un simplu informator. Nu pot sa va zic ce-mi turna, pentru ca sint chestii secrete, dar asta e, a fost informator. Eu nu am stat mult la Constanta, m-am intors la Braila, dar acolo am facut treaba buna. Domnule ziarist, mi se face scirba cind vad ce se intimpla cu tara asta, cum au ajuns sa-si bata joc de ea. Uite Basescu cu flota, eram tari, domnule, eram numarul patru in lume. Atunci munca de informatii avea intr-adevar scopul de a proteja Romania si Siguranta Nationala. Nu poate sa ne conduca unul ca Basescu. Eu sint dispus sa ma pun la dispozitia organelor de ancheta, oricind”. In jurul anului 1980, Mihai Avramides s-a intors, la cerere, la Directia Penitenciarelor. In prezent, el este pensionar, are 57 de ani si locuieste in Braila. Dupa plecarea lui Avramides din cadrul Biroului de Securitate Port Constanta, Basescu a continuat sa fie prelucrat informativ de ofiterii Ioan Rosioru si Constantin Deacu, tot sub coordonarea sefului Biroului, Nicusor Dumitru. Nicusor Dumitru a trecut dupa 1989 in SRI, ajungind general, sef al Sectiei SRI – Constanta si apoi seful Centrului Operativ Zonal Dobrogea. Actualmente este pensionar si are doua locuinte, una in Constanta si una in Bucuresti. Basescu a sustinut in 1981 examenul de comandant, care a fost o simpla formalitate, a durat numai 5 minute, dupa care a primit comanda navei “Arges“. In acea perioada era de notorietate in rindul colegilor sai sustinerea de care acesta se bucura. In jurul anului 1984, informatorul Traian Basescu a fost trecut in reteaua Centrului de Informatii Externe din Departamentul Securitatii Statului, unde a lucrat cu ofiterul Silvian Ionescu din cadrul Directiei I. In 1987, Traian Basescu este numit sef al Agentiei Economice NAVROM din Anvers, Belgia, unde isi desfasoara activitatea sub directa coordonare a lui Silvian Ionescu, care conducea la acea data Serviciul I (Belgia-Olanda-Luxemburg) din Directia I a CIE. In aceasta perioada, Traian Basescu a transmis preponderent informatii de interes economic cu privire la activitatile din porturile maritime Anvers si Rotterdam, dar si informatii cu privire la echipajele navelor care acostau in aceste porturi, precum si informatiidespre membrii personalului diplomatic romain din tarile respective. In vara anului 1988, Traian Basescu a fost retras temporar de la Anvers pentru a participa la un instructaj care a durat doua luni si s-a desfasurat la Scoala de ofiteri MI de la Baneasa. La inceputul anului 1989, in ascensiunea profesionala a lui Traian Basescu intervine o sincopa. Pe 8 martie 1989 este rechemat in tara, fiind acuzat de nereguli grave in administrarea fondurilor NAVROM. A fost sanctionat pentru ca a autorizat, fara aprobarea NAVROM Constanta, o plata suplimentara de 300.000 de franci belgieni pentru lucrarile de reparatii efectuate la nava “Zimnicea” in ianuarie 1989. Sanctiunea primita s-a datorat, mai ales, faptului ca Traian Basescu a decis ca lucrarile de reparatii sa fie executate de Santierul Naval Belliard din Portul Anvers, desi existau oferte de executie a lucrarilor, mult mai ieftine, din partea altor santiere navale din acelasi port. In perioada ianuarie-martie 1989, Traian Basescu a trimis numeroase note informative si rapoarte in tara, incercind sa-si justifice deciziile, dar si lansind acuze grave si neintemeiate la adresa comandantului navei “Zimnicea”, despre care scria ca este “lipsit de profesionalism”, si ca este “un afacerist notoriu, care se plingea repetat ca el a venit pe acea nava ca sa faca un ban”. Datorita gravitatii exceptionale a faptelor de care a fost acuzat, tinind cont de legislatia din acea vreme, numai sustinerea din partea Securitatii poate explica faptul ca Traian Basescu a fost sanctionat doar administrativ, si nu a suportat si rigorile Legii. El a fost chiar mentinut ca angajat al NAVROM Constanta, fara sa mai primeasca insa nici o insarcinare pina la Revolutie. Imediat dupa Revolutie, Traian Basescu a fost numit director general al Inspectoratului de Statal Navigatiei Civile din Ministerul Transporturilor. Ascensiunea politica si functiile primite de Basescu dupa 1989 denota clar un ajutor substantial din partea Serviciilor Secrete si a ofiterilor pentru care a lucrat inca din studentie.

 4. DOAMNE , AJUTA-NE !

  petardistul de serviciu , Isarescovici , sare in ajutorul fratiorului sef de stat si anunta ca , vezi , Doamne , cursul euro este strans legat de tensiunile politice din tara . De parca , daca pe fotoliul de la Cotroceni era Bahahasescu , acum leul ar fi dat de pamant cu toate valutele .

  http://www.ziare.com/mugur-isarescu/guvernator-bnr/mugur-isarescu-detensionarea-situatiei-politice-ar-ajuta-leul-1182195

  Cred ca Dumnezeu ne-a mai dat un rastimp de pocainta , doar-doar ne-om intoarce si poate ca de asta depinde decizia CCR din septembrie .

  DOAMNE , AJUTA-NE !

 5. Ce sa mai intelegi de aici. O adevarata brambureala a institutilor statului, MAI prin Direcţia de Evidenţă a Populaţiei asteapta date de la primarii sau consili locale, care din lene sau rea vointa nu actualizeaza datele, mai se da vina autorităţile străine care nu au comunicat datele sau pe românii care nu au anunţat autorităţile din ţară. Ce mai, “perfectiune” Romaneasca pe banii si drepturile noastre. Ma intreb cine este vinovat de aceasta situatie, mai ales daca va fi gasit cineva pentru a fi tras la raspundere.

 6. Da, cum spunea si Hrisanti mai sus…si DIASPORA ROMANEASCA, si in special cea din USA si CANADA, a inceput sa se DEZMETICEASCA si sa inteleaga mult mai clar “realitatile” din Romania, cea condusa de presedintele suspendat!

  urmatorul link este atat de edificator in acest sens:
  http://www.paginiromanesti.ca/2012/08/01/referendum-rezultatele-votului-in-canada-in-romania-si-in-cateva-alte-tari/

  CINSTE romanilor din DIASPORA care au mers la vot, si care au fost uniti in cuget si simtire cu romanii din tara…!

  Dumnezeu sa aiba mila de noi toti

 7. Domnule Vela Gheorghe, diaspora nu a votat niciodata in majoritate pentru Basescu !
  Cum va puteti imagina ca oameni plecati din tara din cauza ca securitatea comunista a furat revolutia (in cazul meu si a multor “Golani” din Piata Universitatii) sau din cauza ca nu au locuri de munca in tara, sau au fost invitati de Basescu insusi sa plece din tara (in cazul romanilor veniti in occident doar pentru un loc de munca), il puteau vota vreodata ?

  Ca sa numai vorbesc de Ungureanu, protejatul domnului Basescu care-l propune prim-ministru si eventualm viitor candidat al PDL la prezidentiale, si care va invita sa plecati din tara pe toti cei care nu sunteti de acord cu ei ?

 8. D-na “Hrisanti” sunt de accord cu dvs ca NICIODATA romanii din diaspora NU au votat “in majoritate” pentru Traian Basescu, fiindca la cat de multi romani sunt plecati si mai ales stabiliti in strainatate, chiar si la alegerile din 2004 si 2009, cat si la Referendumul din 2007, procentul romanilor din diaspora romaneasca (si cu precadere din cea nord-americana) care a votat “pro” Basescu , este NESEMNIFICATIV fata de REALUL numar al romanilor care s-au acciuit in acele colturi de lume.

  Dar, prin publicatiile romanilor din strainatate, si in special prin intermediul publicatiei “Pagini Romanesti” din Montreal, s-a “vehiculat” si “intretinut” mult timp IDEEA si PAREREA ca romanii din diaspora, AR FI destul de mult “pro” Basescu, si “pro” PDL!

  Cu deosebire, articolele scrise de Jurnalistul GEORGE SAVA in paginile publicatiei amintite II SOCAU de multe ori pe cititorii din tara, prin “tinerea issonului” presedintelui suspendat si a fostului guvern al lui Emil Boc.
  De multe ori ma intrebam in sinea mea, cand citeam (fiindca citesc regulat) aceasta publicatie, “oare romanii canadieni si cei din USA, inteleg si REALIZEAZA ce “guvernanti” avem in tara, si oare inteleg ei cat de greu este traiul in Romania, incat au ajuns sa-i ii LAUDE si “aprecieze pozitiv” pe cei care le fac zile grele si fripte romanilor simpli din Romania?”

  Am toata stima fata de Dl Prof. VANIA ATUDOREI care A LUAT POZITIE si ATITUDINE FERMA fata de “gravele strategii de conducere” si fata de “masurile BRUTALE de austeritate” care au fost “experimentate” pe carca populatiei poporului roman…dar acest OM, cu “MAJUSCULA” este un caz mai aparte si mai RAR!
  In rest, romanii din strainatate NU AU ARATAT prin nimic concret ca DEZAPROBA si CONDAMNA modul in care este condusa Romania de catre Traian Basescu, din contra, in tara ERAU PERCEPUTI ca…sustinatori ai liniei si directiei si opticii de conducere a presedintelui suspendat si a guvernelor precedente…
  Toata tara stie ca Traian Basescu a castigat alegerile trecute datorita “diaporei”, datorita votului MASIV de sustinere al DIASPOREI romanesti…!

  Ca sa nu credeti ca exagerez in ceea ce spun, va rog sa cititi cu atentie urmatorul “articol”, si atunci cred ca veti intelege de ce am afirmat ca romanii din diapora “au inceput sa se dezmeticeasca”…

  http://www.paginiromanesti.ca/2012/02/17/piticul-care-a-scos-romania-din-rahat/

  Doamne Ajuta!

 9. D-na HRISANTI, va rog sa mai cititi cu atentie un material, care se vrea o “parere reprezentativa” a romanilor din Diaspora…

  http://www.paginiromanesti.ca/2012/07/24/scuze-basescu/

 10. @fane:

  Ti-am recuperat ultimele doua comentarii de la spam, din intamplare.

 11. Dumnezeu s-a milostivit de noi si ne mai da un ragaz! poate nu este totul pierdut inca pentru poporul acesta…sa continuam sa ne rugam!

 12. de mult nu mai citim noi cei din Montreal Pagini romanesti .Multi nu avem timp, e cazul meu si in general il iau daca am nevoie pentru anunturi publicitare ca sa pot gasi un stomatolog roman sau un magazin romanesc sau un avocat roman etc
  De mult ne-am lamurit de culoare portocalie a atitudinii dumnealui, de cand s-a reintors in tara pentru o perioada si a lucrat la TVR
  Problema este ca ar fi votat mult mai multi romani dar din pacate paspoartele romanesti sunt expirate la foarte multi conationali. Cand a fost vremea sa fie salvat basescu la primul referendum si cand aveau nevoie de votul romanilor de aici s-a putut vota cu pasaportul expirat, dar acum multi s-au dus degeaba la vot ca n-au putut vota. Asta este o adevarata problema ,pentru ca atitudinea functionarilor de la Consulat ,indiferent de ce problema ai, este cu 0.001 la suta mai buna ca cea de pe vremea lui Ceausescu. Atata birocratie ca sa pot obtine si cetatenia romana a celui mic ca deocamdata m-am lasat pagubas,am sa reiau lupta dac-ar fi vreodata nevoie sa stau cu el mai mult de 6 luni in Romania
  Pentru schimbare sau prelungire de pasaport este o adevarata aventura birocratica, iar programul cu publicul nu este decat de 2 ore pe zi la trei zile pe saptamana,iar consulatul se inchide in sarbatorile legale canadiene si romanesti
  Dar nu asta am vrut neaparat sa spun. Cred ca Dumnezeu ne-a mai dat timp de pocainta si de rugacine. Post si rugaciune cu folos
  Doamne Ajuta

 13. Intre timp, propaganda de tip orwellian reactioneaza, acuzand… continuarea loviturii de stat, iar cea care e ceva mai “subtila” se vaita pe marginea problemelor economice decurse din criza politica. Ca un facut, asa cum arata si fane mai sus, Isarescu se vaita si el de criza si de cursul leului.

  Ilie Serbanescu arata insa ca, de fapt, caderea leului oricum s-ar fi intamplat din cauza programului FMI impus BNR-ului, Isarescu procedand aici populist, aruncand pe seama clasei politice ceea ce e in responsabilitatea lui.

 14. Domnule Vela Gheorghe, in primul rand va rog sa nu mai puneti intre ghilimele prenumele meu Hrisanti 🙂 pentru ca nu este un pseudonim, sunt botezata Luana-Hrisanti.
  In al doilea rand cred ca dumneavoastra sunteti victima, ca multi altii, a unor publicatii din Diaspora care nu au nimic de-a face cu ideile majoritatii romanilor din diaspora, ci a unor romani din diaspora care actioneaza ca si securitatea comunista, care avea intotdeauna “trimisi” in diaspora meniti sa denatureze realitatea ! Unul dintre ei care actioneaza acum in Romania, mai ales la Realitatea Tv, este HUREZEANU !

  Va spun cu toata responsabilitatea ca tot felul de site-uri, publicatii, care apar pe net in numele diasporei au de fapt maxim 10 aderenti, dintre care 4-5 sunt familia celui care le publica…

  Va aduceti aminte in anii ’90 de Contele Zamba (parca asa il chema) care venea cu bunica si mama si zicea ca a facut un partid, el presedinte, mama vicepresedinte si bunica membru…Ei cam asa este si cu ziarele si site-urile “diasporei”…

  Adevarul despre ce gandeste diaspora il vedeti la vot, daca votul este corect inregistrat, asa cum a fost acum si nu in 2009…

 15. @admin
  acum or sa ajunga sa puna in culpa si CCR-ul pt presupusa lovitura de stat ? 🙂

 16. au inceput sa se puna semne de intrebare serioase si cu privire la prestatia ministrului de interne…iata cum mai cad din masti.

 17. @Elena:

  E mai incurcata aici, ca MAI a trimis miercuri o foaie, si joi o alta. Se va vedea, cu siguranta, dupa cum vor organiza actiunea.

 18. Ma intreb de ce Ioan Rus mai este in functie, dupa gafele pe care le-a facut, voit sau nu ?

  Parerea mea este ca trebuie demis, caci prostia (daca nu cumva a fost viclenie) se plateste !

 19. Formidabil cum se spera, din partea intelectualilor basisti, interventia inca unui diktat european: http://www.rfi.ro/articol/stiri/politica/analist-este-putin-probabil-cc-sa-ia-calcul-alte-liste-electorale

 20. @admin

  Nu cred ac are efect, deja multe ziare occidentale scriu ca Basescu ar trebui sa-si dea demisia !
  Au pierdut “batalia” in occident, fiindca occidentalii nu-l vor mai incuraja pe Basescu, cand au vazut ca are 87% din cei prezenti la vot impotriva !

 21. Sa ne rugam pentru tara. Poate se indura Dumnezeu. Mi se pare ca mergem in echilibru, ca pe un cablu atarnat peste o prapastie. Ne clatinam, dar daca ne rugam putem scapa cu bine. Post cu folos!

 22. Daca nici acum nu reusesc astia de la USL sa furnizeze materialele necesare in apararea pozitiei corecte, cu toata ca, cel putin teoretic, controleaza administrativ Romania, inseamna ca sunt fie de-a dreptul batuti in cap fie rau-intentionati.

 23. D-na Hrisanti!

  Nu am stiut ca numele de Hrisanti este numele dvs. real, am crezut fie ca este un pseundonim, fie un “nikname”, insa desi este mai rar este frumos la auzire si pronuntie!

  Referitor la ideea dvs. ca “Adevarul despre ce gandeste diaspora il vedeti la vot, daca votul este corect inregistrat, asa cum a fost acum si nu in 2009…”, consider ca este o idee doar partial adevarata, caci daca am intelege acest “adevar” despre ce gandeste DIASPORA cu privire la ceea ce se (mai) intampla in tara, doar dupa “criteriul” votului, ar insemna sa credem: fie ca romanilor din diaspora NU LE MAI PASA DE TARA, fie ca romanii care au votat la alegerile prezidentiale precedente si la cele doua Referendumuri, sunt doar o “minoritate” ca OPINIE si punct de vedere fata de marea majoritate a romanilor care traiesc in strainatate, iar aceasta majoritate “gandeste” cu totul altceva decat ei.
  ADEVARUL “adevarat” si “official” despre ceea ce gandesc romanii din diaspora cu privire la ceea ce se intampla in tara, ar trebui aratat si prezentat in niste publicatii “girate de mari personalitati romanesti ale diasporei”, care sa ii reprezinte ca “opinie sigura” pe cei mai multi dintre compatriotii nostri din strainatate.
  Se pare insa ca de “boala ETNICA” de care sufera romanii din Romania, acea a “LIPSEI DE UNIRE, atat in gandire, cat si in actiune”, este o “boala” de care nu scapa nici romanii din strainatate. Faptul ca traiesc printre straini, ar trebui sa-i determine mai mult decat pe cei din tara sa (isi) traiasca si sa (isi) ocroteasca “partasia” si “fraternitatea” romaneasca mai abitir, si mai cosntient decat NU au stiut s-o traiasca in patria lor.

  Subscriu la punctul dvs. de vedere ca multi dintre, noi romanii care traim in tara, putem cadea “victime” ale unor dezinformari si manipulari, pe care “trimisi” ai “fostilor securisti” din tara, le propaga prin unele publicatii din diaspora in numele romanilor de acolo…

  Insa mai grav este faptul, ca MULTI demnitari si politicieni EUROPENI, care au o educatie politica cat serioasa si un spirit critic dezvoltat, cad prada unor mari si dezinformari si manipulari despre “realitatile din Romania” pe care le fac si inoculeaza prin mass-media jurnalisti si politicieni din Romania, ce se declara “proeuropeni” si care in realitate MINT subtil opinia publica a europenilor…

 24. Ce fete au si dinozaurii astia!
  Au si robe rosii…

  Al’din mijloc e cel zbanghiu de-un ochi (ca si Base) si are regim preferential:
  1. salariu mare
  2. sporuri netaiate
  3. pensie
  4. pensie de invaliditate din pricina ochilor;

  Ultimul de pe randul de jos privind de la stanga la dreapta (sigur!) si primul ….apar de zor pe sticla si IMPREUNA, TOTI sunt de sorginte ‘sanatoasa’ SUPER-COMUNISTA!
  Eu nu i-as mai lasa p-astia trecuti de varsta pensionarii sa-si exercite functia aruncandu-si veninul la ei acasa, in ciorba lor! Pentru ca, dupa anumita varsta intervine senilitatea si prejudecatile sunt mai voinice!
  In ultimul rand, sunt/devin periculosi prin increngaturile/legaturile pe care le innoada datorita specificului muncii lor…

  Ei au fost de acord ca-i ‘PERFECT’ legal sa ne fie taiate sporurile, bonurile de masa…

  Revenind la subiect, cred ca sub presiunea a ceea ce se intampla – cer un fel de ragaz din care sa arate ca abordeaza o atitudine neutra, napartinitoare nici cu unii, nici cu altii…

 25. @Hrisanti, DanZ, Vela Gheorghe

  Hrisanti este prenumele celei mai iubite ucenice a Sfantului Nectarie,prima din comunitatea din Eghina.
  Aveti dreptate ca ziarele romanesti din Montreal sunt scrise astfel incat provoaca greata, sunt gratuite pt ca primesc subventie de redactare de la statul canadian cred, si publica mizerii in numele intregii comunitati, ca si cand ne-ar reprezenta pe toti.

  In ce priveste pe functionarii romani de la consulat, intr-adevar te ia cu durere de cap. M-am lasat pagubasa sa scot certificat ee nastere românesc copilului meu nou nascut cand am vazut cate acte cer acolo… nici nu se compara cu ceea ce cere statul canadian ca sa-ti elaboreze certificatul de nastere canadian!
  Asa-s cei de la consulat, nu muma pt romani, ci ciuma!
  Isi justifica astfel jobul pe spinarea statului român, si de aceea cer multe de la noi, mii de dovezi si documente, plus ca trebuie sa te explici lor de ce nu te-ai prezentat la ei in primele 15 zile dupa nastere pt cerificatul românesc! Asta-i buna!

  Dar cu votarea… se putea vota nu numai in baza Pasaportului romanesc din cate stiu… Noi am avut pasaportul romanesc valid si ne-am prezentat cu el la vot, dar am vazut ca se putea merge si cu alte documente, de pilda cica cartea de identitate… nu stiu ce inseamna asta… ca aici ai mai multe documente cu care te poti legitima.

 26. Eu cred ca ar fi mai important sa ne concentram pe ce face si zice FMI care este in tara si care a vizitat exact ce ne doare- Min. Muncii si cel al Sanatatii, si mai ales pe ce face si zice acum USL-ul. Pentru ca ceea ce va promite actuala putere pentru a-si mentine puterea este crucial. Si am impresia ca de negocierile de acum depinde daca basescu va mai reveni sau nu la putere. Adica cit de flexibili sint cei noi veniti la putere in a accepta continua vinzare si colonizare a tarii.

  Singurul aspect bun din toata afacerea asta este ca probabil stapinii externi au descoperit ca totusi clasa politica mai veche(gen Iliescu, Tariceanu)nu este chiar plastilina asa cum au crezut ei si ca poata sa opuna opozitie. Pentru ca pina la urma asta s-a intimplat. Pe de o parte este o populatie adinc nemultumita de basescu, dar pe de alta parte aceasta multumire nu ar fi fost atit de bine multiplicata si canalizata daca n-ar fi fost si o clasa politica (vechea garda) care isi vede amenintata insasi liberatea personala (vezi cazul Nastase) si care in disperare a decis sa reactioneze.

  Asa ca, hai sa vedem ce se intimpla cu cererile FMI.

  Oricum trag nadejde ca Basescu va fi aruncat la groapa de gunoi a istoriei asa cum merita.

 27. @petra:

  Este important ce se intampla cu FMI, intr-adevar, desi e doar o parte a ecuatiei, asigurata inca de la inceputul guvernarii Ponta. Probabil nu va schimba in mod esential lucrurile in privinta lui Basescu.

 28. “The best way to control the opposition is to lead it ourselves.” Lenin
  Cea mai buna cale de a controla opozitia,este sa o conducem chiar noi .

  Aceasta a spus-o Lenin,dar ea reprezinta chintesenta conducerii politice de catre elite, a ” democratiei”,asa cum a fost ea gindita probabil de francmasoni,secole in urma.Sub loviturile ei au cazut monarhiile,dictaturile care nu sint de folos celor care conduc lumea,precum si alegerile si referendumurile care nu servesc aceluiasi scop.

  Cei care sint,au mai fost,la fel si cei care vor veni.

  Cita risipa de energie ca sa alegei intre Baba-Rada sau Rada-Baba.

  Oare nu exista in Romania un partid national,care sa scoata tara din UE ( nu din Europa ) si Nato,sa negocieza cu rusii unirea cu Basarabia in schimbul iesirii din Nato si a anularii scutului anti-racheta de la Deveselui ? Care sa intareasca leul si sa favorizeze dezvoltarea economiei nationale,sa se sprijine pe Biserica,sa-i favorizeze pe romanii plecati sa se intoarca si sa investeasca in tara,sa intareasca solidaritatea romanilor,sa mai stopeze ororile din mass-media,etc ?

  Daca ar aparea un astfel de partid,am putea vorbi atunci si de democratie si tandemul baba-rada,rada- baba ar fi slabit serios.As avea si eu cu cine sa votez,cu constiinta cit de cit mai curata.

  PS. 40 de zile mai putin pentru Tralalica,mai multe sanse de supravietuire pentru multi dintre romani,cine stie ce mai apare,cum spunea si Hrisanti,nici ipocritilor din Occident nu prea le vine la indemina sa sprijine pe fata unul care are ( sigur ) pro doar 11.5 % dintre cei care au votat .

  Destul de bine se zice si aici:
  Sfatul german pentru Traian Băsescu: demisia! http://romanian.ruvr.ru/2012_08_02/83750499/

 29. “Vom relata in continuare planul unuia dintre directorii Agentiei de Investigatii a SUA (CIA)- Allen Dalles – conceput pentru URSS.

  Allean Dalles (1893-1969), a activat in CIA din momentul infiintarii acesteia in 1947. In anii 1942-1945 a condus organizarea spionajului politic in Europa. Director al CIA in anii 1953-1961. Unul dintre organizatorii activitatii de cercetare, spionaj si acte diversioniste impotriva URSS si a altor tari socialiste; ideologul ‘razboiului rece’.

  Razboiul se va termina, toate se vor aranja intr-un fel, se vor pune la punct. Si atunci vom arunca intreg arsenalul nostru, tot aurul si toate bunurile materiale spre a prosti si a deruta oamenii!
  Creierul uman si constiinta oamenilor, in ansamblu, pot fi supuse modificarii. Semanand acolo haos, vom substitui in forul interior al rusilor valorile adevarate cu unele false si ii vom face sa creada in ele. In ce mod? Vom gasi tovarasi de idei, complici, chiar in Rusia.
  Etapa dupa etapa, se va derula grandioasa dupa proportiile sale, tragedie a distrugerii celui mai nesupus popor de pe glob si a stingerii definitive si ireversibile a constiintei lui nationale.
  Din literatura si pictura, spre exemplu, vom extirpa esenta sociala, vom defaima oamenii de arta, le vom nimici orice inspiratie de a se dedica literaturii si artei, culturii si altor procese care formeaza osatura spirituala a unui popor.
  Literatura, teatrele, cinematograful vor reflecta cele mai josnice porniri umane. Vom sustine si avansa pe toate caile acel soi de creatori care vor cultiva si induce in constiinta umana cultul sexului, violentei, sadismului, tradarii, intr-un cuvant, imoralitatea propriu-zisa. In interiorul conducerii guvernamentale vom induce haos si dezordine.

  Pe cai ascunse, dar in mod activ si consecvent vom favoriza degradarea functionarilor, mituirea, lipsa de principialitate. Birocratismul si taraganarea vor fi trecute in categoria virtutilor. Onoarea si onestitatea vor deveni ridicole si inutile si se vor considera ramasite ale trecutului. Badarania si obraznicia, minciuna si inselaciunea, betia si narcomania, frica animalica a unuia fata de celalalt, nerusinarea, tradarea, nationalismul si ura intre popoare si mai cu seama ura fata de poporul rus vor fi cultivate pe neobservate si foarte curand se vor manifesta in toata amploarea lor.

  Si doar unii, un numar foarte redus de oameni, isi vor da seama de cele ce se intampla. Dar pe acestia ii vom pune intr-o situatie de neajutorare totala, vom induce lumea in eroare si-i vom declara gunoaie ale societatii. Vom smulge radacinile spirituale, vom face de ras si vom distruge bazele moralei crestinesti. Vom face astfel incat, generatie dupa generatie, sa se degradeze intreg poporul. Vom influenta copiii inca din gradinite, apoi in adolescenta, punand miza principala pe tineret, corupandu-l, demoralizandu-l, dezintegrandu-l. Ii vom preface in niste cinici, vulgari, cosmopoliti. Iata care este scopul nostru.
  (A. Dalles, Proiectul de realizare a doctrinei americane postbelice”

  Cartea “Staretii despre vremurile din urma”, editia 2007, pag. 121 – 123:

 30. @ sherlock_holmes!

  Dumitale chiar ca ai nitica “stofa” de investigator si detectiv,…tine-o tot inainte ca ceea ce stii si aflii, va folosi multor oameni…!

  Multumim de lamuriri…!

  Doamne Ajuta!

 31. sherlock_holmes@

  “Cita risipa de energie ca sa alegei intre Baba-Rada sau Rada-Baba.”

  Eu cred ca este risipa prea mare de energie sa tot explici celor care nu vor sa inteleaga ca, votand in acest referendum, cei care au facut-o nu au ales intre unii si altii, ci au votat impotriva unui presedinte al carui nume nici nu conteaza de fapt, dar mai ales impotriva faptelor sale dovedite a fi impotriva intereselor tarii sale si antiromanesti. S-a votat impotriva celui care s-a facut pe sine slugoiul absolut al celor care trag sforile in noua uniune sovietica (europeana). Nu are legatura cu opozitia, nu are legatura nici cu rusii, are legatura cu contiinta fiecaruia, mai ales daca vrem sa fim crestini. Ca voturile noastre vor fi folosite intr-un fel sau altul, de politruci, este sigur. S-au vazut toate interpretarile lor in presa.
  Cu toate acestea, aceasta atitudine de blazare este doar aparent rezultatul unei logici de bun simt si a unui simt asa-zis practic care te indeamna sa nu-ti cheltui energiile degeaba. De fapt, ea nu este in nici un caz rezultatul intelepciunii, dimpotriva. Ea apare, e adevarat, tocmai datorita intelegerii faptului ca traim intr-o societate care pastreaza doar o aparenta democratie, chiar dupa modelul sugerat de Lenin, pe care-l invocati, insa, este expresia infrangerii totale prin renuntarea la orice lupta. Neparticiparea la vot pe motiv ca “tot e degeaba” este expresia tragica a renuntarii DE BUNAVOIE la libertate, este expresia necredintei si a deznadejdii! Asta este logica la care, in mod bizar, nu se mai ajunge sau se ajunge atat de greu.
  Si eu m-am saturat sa tot votez “impotriva”, vorba lui Andries, dar totusi nu vreau sa renunt la dreptul si libertatea mea de a spune NU printr-un vot sau altfel. Pentru a putea spune NU oricui aflat la putere, oricine ar fi el, in cazul in care nu face ceea ce ar trebui sa faca pentru poporul pe spatele caruia traieste si pe care ar trebui sa-l slujeasca si nu sa-l batjocoreasca, sa-l impileze si/sau sa-l vanda, s-a murit in ’89, cum spunea si Hrisanti. As adauga ca pentru libertate s-a murit in toata istoria noastra. Sa nu ne batem joc de noi insine!
  Din ’90 incoace se duce un razboi psihologic pentru anihilarea acelei fortei interioare, a fortei morale, pe care poporul roman terorizat o regasise intr-o oarecare masura, cu ajutorul lui Dumnezeu, in ’89, prin invingerea fricii. Aceasta forta morala trebuie mentinuta aprinsa si intarita. Sa nu renuntam!
  Era nevoie, deci, de votul nostru la refrendum! E o forma de impotrivre la pacat!
  Vom vedea ce va mai fi…Daca vom mai fi vrednici sau nu sa avem si altfel de conducatori… stie doar Dumnezeu…Asta e alta poveste. Pana una alta insa sa facem ce trebuie ca niste crestini si sa ne punem nadejdea in Dumnezeu. El va putea face ceea ce noi nu putem.

 32. http://www.adevarul.ro/actualitate/politica/CCR_reia_dezbaterile_privind_referendumul_pentru_demiterea_presedintelui_0_747525594.html#

  “Patru dintre magistraţii Curţii provind din actuala Putere, patru din Opoziţie, iar unul a fost propus de UDMR. Multe dintre deciziile Curţii Constituţionale au fost luate cu cinci voturi contra patru.”

  Asta inseamna ca tot UDMR are ultimul cuvant de spus in Romania?

 33. @ioana:

  Oarecum da, dar nu in cazul referendumului, unde orice decizie avea nevoie de 6 voturi, nu doar de 5.

 34. Aaaa! Da? Si daca era valabila chestia cu 5, inseamna ca era invalidat referendumul ieri?
  Sa fie acest 1 (peste 5) mana lui Dumnezeu?

  PS Speram sa se termine mai repede nebunia, pt ca a inceput sa ma obsedeze tricoul albastru 🙂

 35. @Daniela

  subscriu intru totul la cele spuse de tine.

 36. http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2012/01/24/ps-sebastian-asta-nu-e-democratie-nepasarea-aceasta-reactia-unui-lider-pdl-olt-sa-mai-taca-din-gura-video/

  “Mortii din decembrie ar vrea sa avem si noi curajul si responsabilitatea lor.
  (…) Intr-o democratie nu este poporul cel care trebuie sa isi aiba soarta in mana sa? … Haideti sa ne asumam aceasta putere pe care o avem si sa nu ii facem de ras pe cei inscrisi pe troite si sa nu se mai spuna ca au murit degeaba.
  Daca vom trece asa, cu nepasare, …asa se va face ca vom trai rusinos jertfa celor care au iesit in strada.”

 37. @ daniela,

  Eu nu vorbeam de referendum ( aici moral ar fi fost sa mergi si sa votezi,perfect de acord cu tine si altii) ci de a nu legitima ( ceea ce ei isi doresc din toate puterile ) un partid care stii ca nu reprezinta poporul roman si aspiratiile lui, ci sint naimiti de altii sa-l destrame si sa-l batjocoreasca ( dovedit prin fapte adica ).
  Exact ceea ce ai spus tu despre presedinte ( si sint de acord ),daca este valabil si in cazul partidelor baba-rada,rada-baba,cel mai rau pentru ei,este sa nu-i votezi.Aceasta arata ca nu sint doriti de popor,ca nu sint ai nostri,chiar daca ajung guvernanti,sint nelegitimi,nelegiuiti.Mai degraba asa ar fi o sansa sa se mai schimbe cite ceva in bine,poate s-or rusina si ei,sau poate cei care-i manevreaza mai slabesc friiele,sau poate apare un partid romanesc,pentru romani…

  E ca si cum cineva te-ar intreba: Cu cine vrei sa te asociezi si sa faci echipa ? Cu cei care fura sau cu cei care tilharesc ?

  Am si spus in mesaj,daca apare un partid care sa apere interesele si aspiratiile romanilor de pretutindeni,atunci as merge la vot,mi se pare si moral sa o fac.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare