ADIO, SUVERANITATE, ADIO LEGE, ADIO ROMANIA? CCR se executa: BASESCU LA O SAPTAMANA DE COTROCENI? (update)

14-08-2012 13 minute Sublinieri

Isi inchide peste Romania adancul rautatii si al minciunii gura lui?


Vezi si:

***

 • Hotnews: 

CCR va decide cu o majoritate de doua treimi asupra valabilitatii referendumului

[…] Totodata, CCR mai subliniaza, intr-un comunicat remis marti Mediafax, ca hotararea privind valabilitatea referendumului, care va fi luata in baza art. 47 alin.(1) din Legea nr. 47/1992, nu va fi influentata de completarea la decizia din 2 august.

Legea nr. 47/1992, privind organizarea si functionarea CCR, prevede la articolul 47, alineatul 1, ca “plenul Curtii Constitutionale decide cu o majoritate de doua treimi asupra valabilitatii referendumului”.

“Completarea operata de judecatorul-raportor nu influenteaza si nu poate influenta hotararea pe care Curtea Constitutionala urmeaza sa o adopte conform art. 47 alin.(1) din Legea nr. 47/1992”, se mai precizeaza in comunicatul CCR.

Potrivit unor surse oficiale, judecatorii CCR au discutat, in sedinta de marti, si despre modul in care se poate decide invalidarea referendumului pentru demiterea presedintelui, printr-un vot al majoritatii simple a plenului celor noua judecatori sau printr-un vot de doua treimi.

ULTIMA ORA CCR devanseaza pentru 21 august termenul pana la care Guvernul trebuie “sa comunice numarul persoanelor inscrise in listele electorale permanente, actualizate pana la data de 10 iulie”

Plenul CCR a decis sa devanseze pentru 21 august termenul la care Guvernul trebuie sa trimita listele electorale permanente. “Plenul Curtii Constitutionale  a solicitat  Guvernului sa comunice numarul persoanelor inscrise in listele electorale permanente, actualizate (pana la data de 10 iulie 2012) conform dispozitiilor art.17 alin.(2) din Legea nr.3/2000 privind organizarea si desfasurarea referendumului. Listele electorale permanente sunt, potrivit art.2 alin.(1) lit.c) din Legea nr.370/2004, “listele cuprinzand cetatenii romani cu drept de vot care au implinit 18 ani pana la ziua alegerilor inclusiv“”, se arata in comunicatul transmis marti de Curtea Constitutionala.

Zegrean, către jurnalişti: “Aveţi răbdare. O săptămână nu este o viaţă”

CCR a decis devansarea deciziei privind referendumul, la cererea lui Băsescu. Vezi motivaţia

CCR va lua o decizie pe 21 august privind validarea sau invalidarea referendumului pentru demiterea lui Traian Băsescu. Judecătorii au admis, marţi, o solicitare formulată de preşedintele suspendat de preschimbare a termenului şedinţei în care se va lua o hotârâre privind referendumul pentru data de 21 august. Motivaţia Curţii privind scurtarea termenului: pentru a se evita prelungirea situaţiei de instabilitate politică care se răsfrânge direct asupra economiei naţionale”.

“Plenul Curţii Constituţionale a luat în discuţie cererea de preschimbare a termenului de judecată stabilit pentru examinarea respectării procedurii pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului naţional din data de 29 iulie 2012 pentru demiterea Preşedintelui României şi confirmarea rezultatelor acestuia, cerere formulată de preşedintele suspendat al României, domnul Traian Băsescu, se arată într-un comunicat al CCR.

Potrivit CCR, “în vederea asigurării soluţionării, cu celeritate, a cauzei cu care a fost învestită Curtea Constituţională, pentru a evita prelungirea situaţiei de instabilitate politică care se răsfrânge direct asupra economiei naţionale, în temeiul art.3, art.14 şi art.50 alin.(1) din Legea nr.47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale, precum şi al art.153 din Codul de procedură civilă, plenul Curţii Constituţionale a dispus preschimbarea termenului de dezbateri acordat în cauză, de la data de 31 august 2012, la data de 21 august 2012″.

[…]

Anterior, CCR dăduse ca termen data de 31 august pentru ca Guvernul să trimită listele electorale permanente.

Curtea Constituţională a precizat marţi, într-un comunicat de presă, că a solicitat Guvernului să comunice, până la 21 august, listele electorale permanente actualizate până la data de 10 iulie.

CCR grăbeşte Guvernul: Listele electorale permanente, trimise până la 21 august

Curtea Constituţională a decis să devanseze pentru 21 august termenul pentru ca Guvernul să trimită listele electorale permanente.

Anterior, CCR dăduse ca termen data de 31 august pentru ca Guvernul să trimită listele electorale permanente.

Tot în şedinţa de marţi, Plenul Curţii Constituţionale a decis că judecătorul Mircea Ştefan Minea avea dreptul să trimită erata privind listele electorale permanente. Decizia a fost luată cu majoritate de voturi. Totodată, judecătorii Curţii au discutat dacă decizia de invalidare a referendumului poate fi luată cu 5 voturi din 9. Premierul Victor Ponta a transmis, luni seară, CCR o scrisoare în care arată că Guvernul a primit din partea acestei instituţii două adrese care conţin solicitări diferiteşi explică faptul că listele electorale permanente nu se află la Executiv, dar că Guvernul va comunica în termen datele cerute.

La data de 6 august, Curtea a transmis o erată, cerând Monitorului Oficial să îndrepte eroarea materială apărută în decizia pe care o luase în 2 august, respectiv completarea textului cu un paragraf care la redactare ar fi fost omis.

Preşedintele CCR, Augustin Zegrean, a precizat că a solicitat Executivului listele electorale permanente, conforme dispoziţiilor articolului 17, alineatul 2, din Legea 3/2000, liste în baza cărora s-a desfăşurat referendumul din 29 iulie 2012 pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu.

Concret, CCR a invocat textele legale, potrivit cărora listele electorale permanente cuprind cetăţenii români cu drept de vot care au împlinit vârsta de 18 ani până în ziua alegerilor inclusiv.

Erata solicitată de conducerea CC a generat ample discuţii, inclusiv în interiorul Curţii, trei judecători declarându-se deranjaţi de faptul că nu au fost consultaţi.

 • Pesurse.ro: 

Surse CCR: Scandal între judecătoarele CCR. Aspazia Cojocaru, către Iulia Motoc: „Lasă dracu’ telefoanele alea!”

Curtea Constituțională e pe cale să dea în clocot din cauza referendumului. Tensiunea dintre membrii CCR a devenit publică de săptămâna trecută, când mai mulți judecători s-au plâns că au ajuns să afle despre deciziile Curții din presă. Astăzi, cu ocazia ședinței care ar fi trebuit să aducă pacea, tensiunile au escaladat, ajungându-se chiar la vorbe grele. Protagoniste au fost, culmea!, cele două reprezentante ale sexului frumos care fac parte din Curte. Este vorba despre Iulia Motoc și Aspazia Cojocaru, după cum ne-au relatat funcționarii care lucrează la CCR. După ce Motoc (reprezentantă a taberei Băsescu) a ieșit de mai multe ori din sală pentru a da diverse telefoane, dar și pentru a discuta „informal” cu reprezentanții presei în legătură cu ce se întâmplă în cadrul dezbaterilor – așa se pare că s-a aflat despre faptul că „erata” a fost declarată legală – judecătorii din tabăra USL au sesizat că „Iulia merge cam des la baie”. Drept pentru care au trimis-o pe Aspazia Cojocaru să verifice ce face Motoc atunci când iese din sală. Așa se face că madam Motoc a fost surprinsă de madam Aspazia, tocmai în timp ce se pregătea să mai dea un telefon. „Lasă dracu’ telefoanele alea!”, i-a spus pe un ton imperativ Aspazia Cojocaru, Iuliei Motoc, invitând-o înapoi în sală. Reacția doamnei Motoc? S-a conformat pe loc, întoarcându-se în sala de ședințe cu mina unui copil prins la furat gutui.

Curtea Constitutionala a Romaniei si logica, contradictie in termeni?

Daca la CCR ar fi logica si respect pentru lege atunci judecatorii nu ar putea sa ignore faptul ca, in conformitate cu directiva europeana 94/80/CE din 19 decembrie 1994 de stabilire a normelor de exercitare a dreptului de a alege și de a fi ales la alegerile locale pentru cetățenii Uniunii care au reședința într-un stat membru a cărui cetățenie nu o dețin, cetatenii romani inscrisi pe listele electorale pentru alegerile locale din alte state UE decat Romania sunt considerati rezident ai acelui stat. Directiva nu este una care are un caracter consultativ. Ea are aplicabilitate obligatorie toate ţările membre ale Uniunii Europene.
Articolul 3: Orice persoană care, în ziua de referință: (a) este cetățean al Uniunii în înțelesul articolului 8 alineatul (1) al doilea paragraf din tratat și (b) fără a avea cetățenie, îndeplinește totuși condițiile de care depinde dreptul de a alege și de a fi ales al resortisanților, în conformitate cu legislația statului membru de reședință are drept de a alege și de a fi ales la alegerile locale în acest stat membru, în conformitate cu dispozițiile prezentei directive.
Chiar si in cazul in care CCR ar decide sa foloseasca legea pentru alegerea presedintelui pentru calcularea cvorumului, vor fi fortati sa ia in considerare un mod de calcul al persoaneor de pe listele electorale permanente similar cu cel prevazut in legea referendumului si in deciziile CCR.
Art.7 (1) Listele electorale permanente se intocmesc pe comune, orase si municipii, dupa caz, si cuprind toti alegatorii care domiciliaza in comuna, orasul sau municipiul pentru care ele au fost intocmite.
(2) Listele electorale permanente se intocmesc la comune pe sate si, dupa caz, strazi, iar la orase, municipii si subdiviziuni administrativ-teritoriale ale municipiilor pe strazi si, dupa caz, blocuri.
(3) Listele electorale permanente cuprind, in ordinea numarului imobilelor in care locuiesc alegatorii, numele si prenumele, codul numeric personal, domiciliul, tipul, seria si numarul actului de identitate.
Dar, zilele astea, logica si respectul pentru lege par sa nu mai aiba mare valoare in Romania. Oricum, noi, in dorinta de a face informarea usoara pentru cititorii noastri, va punem la dispozitie ambele documente.

Judecătorii discută azi despre posibilitatea, potrivit unor surse, de a lua o decizie privind soarta referendumului cu 5 la 4, și nu cu două treimi așa cum prevede legea. (…)

***

Prin noiembrie anul trecut, fostul premier grec Georgios Papandreou a avut năstrușnica idee să organizeze un referendum legat de acceptarea măsurilor de austeritate. UE, în frunte cu Merkel si Sarkozy, au luat foc și au apăsat până dincolo de podea pedala de frână. Papandreou a fost nevoit să dea înapoi, să anuleze referendumul și să renunțe la funcția de premier. Dar nu a făcut-o oricum. Ci în schimbul a ștergerii a 50% din datorii și pentru un nou împrumut de 130 de miliarde de euro. Acesta a fost prețul renunțării anulării suveranității poporului grec. Nu știu dacă e mult sau puțin, pentru că, la scară istorică, pierderea suveranității e greu (de fapt, imposibil) să fie estimată în bani. Cu siguranță însă este mult, mult mai mult decât primesc sau vor primi românii.

Indiferent de explicații, sofisme, declarații ori mizeriile USL, anularea sensului și semnificației votului popular este echivalentă cu pierderea suveranității unei țări. Că le place sau nu unora sau altora, … este singura deținătoare a suveranității naționale. Nu Băsescu, nici Ponta-Antonescu, nici oricine altcineva se întâmplă să nimerească la un moment dat la Putere. Iar … are un singur instrument, o singură armă, prin care își exercită suveranitatea. Votul. Că există 16 milioane de români cu drept de vot sau 18 milioane are o prea mică relevanță. Prin numărul celor care și-au exercitat acest drept și modul în care s-a votat, sensul și semnificația votului din 29 iulie este foarte clar: Băsescu trebuie să rămână la garaj. Ori să plece pe mare. Neprezentarea la vot (boicotul) reprezintă o renunțare de bună-voie la suveranitate.

Când Merkel și Sarkozy au reușit să blocheze și să cumpere suveranitatea grecilor am afirmat că este semnul dincolo de orice dubiu înspre ce ne îndreptăm: Statele Unite ale Europei. Ceea ce nu reprezintă, neapărat, un lucru rău. Cu câteva condiții. În primul rând să fie un proces asumat transparent, atât de către cei care îl impun, cât și de către cei care îl acceptă. Renunțarea la suveranitate nu se poate face decât pe picior de egalitate. Indiferent cât de mult ar avea de plătit pentru asta cel care o impune. Altfel, se transformă în ocupație, iar Statele Unite ale Europei va fi un Imperiu, nu o Uniune, cu toate conflictele care se vor naște din asta.

Sunt convins că Merkel și Barroso sunt conștienți de costurile pe care le implică un proiect ca Statele Unite ale Europei. Cât costă suveranitatea pentru fiecare țară și popor în parte. Și că își freacă mâinile de bucurie când văd că românii renunță în mod gratuit la ea. Fără nicio garanție că în viitoarea construcție vor avea parte de același statut cu restul cetățenilor europeni. Că nu vor fi altceva decât o colonie numai bună de muls de resurse, furnizoare de mână de lucru ieftină pentru Imperiu.

Din păcate, ăsta ne e destinul, incapabili să învățăm ceva din mitul fondator al poporului român, cel cu Decebal și Traian. Ce s-a ales din daci după ”civilizare” nu se prea știe: au mai rămas câteva cuvinte moștenire din limba lor și tot felul de teorii fantastice. În schimb se știe ce s-a ales din ”civilizarea” Daciei. După ce a au exploatat la maxim ce se putea exploata în acele vremuri, Roma a ajuns la concluzia că nu se mai merită să apere provincia. Și-a strâns legiunile și a plecat acasă. Civilii care au vrut să plece (dacă au avut unde) au fost luați și ei. Restul, Dumnezeu cu mila și cu goții, cumanii, pecenegii, hunii și ce-au mai fost să fie. Cam ăsta e destinul unei colonii.

Așadar, și ”ai noștri” și ”ai lor”, dacă au ajuns la concluzia de ”adio suveranitate”, atunci e cazul să deschidă gura mare și s-o spună explicit. Iar ”ai noștri” să facă bine să negocieze la sânge. Și măcar pe cât au obținut grecii să obțină și ei. Și mai mult decât bani și ștergere de datorii.

***

Chiar eram curios care tabără va fi prima care va deschide cutiuța ”războiului civil”. Sincer, mă așteptam ca primii care să arunce piatra să fie ”ciutacii” USL-ului. Pentru că inconștiența legată de efectele unei asemenea catalogări trebuie dublată și de o supraevaluare a susținerii populare de care crezi/ îți închipui că beneficiezi. De ”război civil” ai parte atunci când se confruntă două tabere relativ egale. Ei bine, ”ciutacii” nu s-au riscat și nu au făcut gafa să confunde și să pună semnul egal între blamarea lui Traian Băsescu și susținerea față de USL. Susținătorii lui Băsescu chiar ajung însă să creadă în propria minciună: cea conform căreia toți românii care nu au votat la referendum ar fi de partea lor.

Spre binele lor și al românilor sper să îngroape urgent povestea asta cu ”războiul civil”, pentru că efectele s-ar întinde pe termen nelimitat. Altfel, de încăierare avem parte și acum. Și ăsta e singurul lucru care mă distrează în toată povestea asta: că văd ochi vineți și nasuri sparte în ambele tabere. Că targa umblă și în stânga și în dreapta să scoată combatanți din viața politică. Și nici cei care rămân în ring nu se simt prea bine.

Voxpublica/ Ciprian Siulea: Unde sînt stenogramele cu interceptările judecătorilor CCR? SUA şi gluma cu democraţia

Astăzi se întruneşte CCR. În mod normal, ar trebui să aşteptăm rezultatul ca să comentăm astăzi despre CCR, dar poate că totuşi e mai bine că comentăm înainte, pentru că întrebarea de fond este: ce mai poate să decidă CCR?

Iar răspunsul este clar: nimic raţional şi coerent, nimic care să satisfacă funcţia ei de garant suprem al legalităţii, al acelei legalităţi fundamentale care menţine ordinea şi dreptatea într-un stat. CCR a ajuns în ultimul hal de arbitrar şi aberaţie. Nu mai citez tot şirul de decizii prolixe şi contradictorii de pînă acum, e suficient ce ne spune azi preşedintele CCR, Zegrean.

Zegrean spune că nu a semnat erata CCR, a cărei legalitate e contestată (deoarece un număr important de judecători nu au fost consultaţi şi deoarece această pretinsă îndreptare a unei simple “erori materiale” de fapt schimba cu totul hotărîrea de fond luată în plenul CCR), deoarece era în vacanţă. Ceea ce, pe lîngă iresponsabilitatea neverosimilă că preşedintele CCR poate fi în vacanţă în astfel de momente, sună exact a “nu doresc să fac parte din acest grup infracţional”. Pe de altă parte,

Intrebat daca CCR mai asteapta ceva de la Guvern si daca mai este legal acest lucru, Augustin Zegrean a raspuns: ‘Poate sa fie nelegal ce ne trimite Guvernul?’ (Hotnews)

E clar, de aici, că preşedintele CCR nu are el însuşi nici o noţiune despre legalitate, dacă poate să sugereze retoric că guvernul nu poate să comită ilegalităţi, şi aruncă astfel în ceaţă ideea de legalitate probabil doar pentru a mai simula puţină imparţialitate. (Apropo, dacă guvernul nu poate să comită ilegalităţi, asta înseamnă că nici MAI nu poate? Poate ne explică Zegrean…)

Ceea ce ne duce la o altă întrebare interesantă. Acelaşi articol spune că miercurea trecută a fost despusă o plîngere penală referitoare la erata CCR referitoare la listele electorale. Unde sînt stenogramele cu intercepările judecătorilor CCR? Dacă parchetele ar fi funcţionat imparţial şi ar fi aplicat aceleaşi standarde ca faţă de MAI, deja ar fi trebuit să avem în Jurnalul Naţional sau pe Cotidianul stenogramele…

Recent ne-a vizitat şi un ministru-adjunct american, pentru exprimarea de “îngrijorări democratice” ale SUA (o glumă destul de răsuflată, la numărul de democraţii sabotate şi dictaturi susţinute în întreaga lume din palmaresul SUA). Interesant e că, deşi emisarul american părea, din declaraţii, că ia foarte decis partea preşdintelui suspendat, de fapt şi el revenea, inevitabil, mereu la aceeaşi concluzie: CCR trebuie să decidă. Da, dar e CCR în stare să facă asta, într-un mod raţional, legal şi coerent? Din ce am văzut pînă acum, nici pe departe.

Oricum, faptul că Gordon părea să fie cu totul de partea preşedintelui suspendat poate fi înşelător. SUA sînt de partea cui dă mai mult, în principiu, iar această implicare partinică din România poate fi doar stimulentul pentru ca USL să cedeze tot ce trebuie cedat pentru ca SUA să încline balanţa în favoarea lor. Însă indiferent ce parte va susţine SUA, tributul pe care partea respectivă îl va plăti pe spatele nostru va fi foarte greu.

P.S. Încă un plus de haos marca CCR:

Curtea Constituţională a României poate decide soarta Referendumului pentru suspendarea preşedintelui. Un judecător CCR a anunţat că a primit listele actualizate de la Parchet. Cu toate acestea, reprezentanţii Parchetului general au declarat că nu au primit nicio solicitarea din partea Curţii în ceea ce priveşte listele electorale. (Realitatea)

***

În 2004, preşedintele Traian Basescu a fost ales pentru promisiunea de a reforma statul roman şi de a porni o luptă reală împotriva corupţiei într-o ţară devastată de mari structuri infracţionale transpartinice. După opt ani, statul român este blocat în urma suspendării preşedintelui, ceea ce înseamnă că procesul de modernizare promis în 2004 a esuat.

Puterea nu a fost trecuta in sarcina unor institutii legal-rational-birocratice care sa functioneze indiferent cine se afla la putere, ci s-a concentrat in jurul unei singure persoane, dupa modelul democratiilor dirijate din spatiul exsovietic. Metodele utilizate reflecta un paralelism halucinant cu cele folosite de liderii sistemului totalitar comunist:

1. Declansarea unui razboi permanent (“revolutia permanenta”) impotriva unor dusmani reali sau inventati, pe principiul ca in timpul unui razboi functioneaza cu totul alte reguli decat cele din timp de pace; sunt reguli militare, in care comanda este unica, iar ordinele se executa, nu se discută.

2. Inventarea de inamici publici asupra carora sa se concentreze ura cetatenilor spre a nu mai avea timp sa puna la indoiala justetea regimului.Oligarhii”, “mogulii”, “baronii din companiile de stat” (evident cei rai, nu cei buni, care au trecut imediat de partea puterii), apoi parlamentarii, invatatorii care dau meditatii, doctorii care iau spaga au devenit tintele predilecte ale propagandei, asa cum erau in trecut “chiaburii” sau “elementele reactionare”.

3. Politica de injectare a urii, de divizare a societatii, inclusiv prin aplicarea principiului cine nu este cu noi este impotriva noastra; cu varianta cine nu-i cu noi e platit de moguli – evident de cei rai, pentru ca mogulii cei buni nu au in solda lor decat jurnalisti impartiali.

4. Politica santajului cu dosarele de la DNA, care a luat locul santajului cu dosarele de cadre din timpul comunismului, apoi al santajului cu dosarele CNSAS de dupa revolutie.

5. Numirea celor mai prost pregatiti si a celor mai agresivi indivizi in functiile cheie, indeosebi in institutiile de forta, pe principiul ca respectivii vor fi de o loialitate fara fisura celui care i-a desemnat. In paralel, o politizare extrem de agresiva a tuturor institutiilor statului pentru ca nici un segment sa nu scape controlului de la centru.

6. Executarea mediatica a adversarilor politici sau a personalitatilor incomode – o reluare adaptata erei informationale a vechilor executii publice. In aceste operatiuni sunt intens utilizate interceptarile telefonice, trunchiate, recombinate si interpretate in asa fel incat sa compromita personajele in cauza chiar si in lipsa oricaror dovezi reale.

Procesul de cristalizare a unui sistem autoritar pare a fi o reusita si poate ca derapajele sale ar fi fost trecute cu vederea daca el ar fi servit, in final, interesului national, adica modernizarii si relansarii Romaniei, sau macar unei combateri reale a coruptiei. Din nefericire, rezultatele sunt catastrofale: dezastru social, economie la pamant, proliferarea retelelor infractionale, inclusiv la varful Fiscului, democratie cu politia in spate, o tara profund divizata.

O intrebare ramane: cine plateste?

Comentarii ale cititorilor:

SE INTRA INTR-O NOUA ETAPA SI E DOAR INCEPUTUL!

Titus L

Insistenta cu care PDL vrea sa il bage la puscarie pe ministrul Dobre si inscenarea care i s-a facut unui om batran si naiv spune tot despre ce ii poate astepta pe Victor Ponta si Crin Antonescu. Ei sunt obligati sa lupte pana la capat daca vor sa mai aibe o cat de mica sansa de a scapa liberi si in viata si, daca au popor care sa-i sustina, vom ajunge si la varsare de sange.

Statul comunist s-a intemeiat pe furt, crima si teroare si a terminat cum stim in 1989. Statul actual s-a intemeiat pe exact aceleasi lucruri, furt, crima si teroare. La ce era sa ne asteptam? Daca nu punem inceput bun, cu rugaciune, nimic bun nu ne asteapta, si cum astazi nu mai avem ce inceput sa punem… sa aiba grija Dumnezeu de noi.

petra

Observ doar un lucru: trecerea la o noua etapa cu stapinii din afara. De unde inainte, implicarea acestora in deciziile din Romania era mult mai cu perdea si noi ceilalti doar o banuiam ca explicatie logica a unor evenimente, acum lucrurile se intimpla pe fata, fara manusi si fara perdea. Nu este doar o schimbare de forma doar. Se indica gradul de neo-colonizare la care s-a ajuns la noi: cel mai mare dintre toate statele membre UE. Cu alte cuvinte ne-am pierdut suveranitatea de facto si acum sintem pe punctul sa ne=o pierdem si de jure…adica la un nivel nemaiintilnit nici macar in UE, Grecia inclusiv. Spun Grecia inclusiv pentru ca acolo nu ar fi indraznit sa se treaca peste un vot popular atit de zdrobitor asa cum a fost cazul nostru.

Poate singurul aspect bun este ca norul acela naiv sau chiar mai putin naiv pro-UE si pro-US incepe sa se mai destrame, asa, cit de cit la nivel national/popular. Iar in ceea ce-i priveste pe marii nostrii politicieni care acum sint anti-basescu, li se demonstreaza ce a insemnat toata politica lor de cedare treptata in fata acestor noi stapini externi. Pentru ca basescu a fost posibil datorita unui Iliescu, Constantinescu, Petre-Roman, Vacaroiu, Ciorbea, Nastase cu toata gasca lor care acum bate toba anit-base pentru ca s-a cam speriat- si pe buna dreptate. Basescu nu a mai respectat vechiul echilibru de tip interbelic: vin ai nostrii pleac-ai nostrii. El a luat toroipanul si s-a pus pe distrugerea acestei clase politice, care asa corupte si nenorocite cum era ea respecta totusi o regula de baza a democratiei: nu mai esti ales, te dai la o parte….ma rog, cit de cit! Adica este exact ce spunea unul din Sf, Martiri ai Inchisorilor comuniste: vom regreta situatia interbelica, cu toate marile ei probleme. Asa si cu actualii nostrii politicieni….abia acum cam incep sa inteleaga la ce stapini s-au bagat. Sigur, nu pe ei ii pling. As putea spune chiar ca soarta le este inca prea blinda pentru tot ce au facut de 20 de ani incoace. Problema este ca populatia va suporta partea cea mai grea.

Abia acum incep sa vada cam la ce jug s-au inhamat. Si asta este doar inceputul! Situatia clasei noastre politice este cam cea din Pinocchio care se trezeste in parcul de distractie cu baietii rai. Totul este o iluzie. Sint lasati de fapt incurajati sa-si faca de cap, sa faca toate relele, pina cind vine ceasul cind portile se inchid si adevaratii stapini isi arata intentiile reale, transformindu-i in magari-sclavi.

admin2

Depinde de Curtea Constitutionala sa spuna ce liste electorale vrea sa vada. Inteleg ca CCR a cerut listele electorale care au fost utilizate la referendum. Aceste liste trebuie puse la dispozitie si nimeni nu ar trebui sa permita nici o ambiguitate legata de listele care trebuie luate in calcul.
Nu este un lucru normal sa revizuiesti listele electorale dupa aflarea rezultatului alegerilor.
Cred ca CCR ar trebui sa raspunda la intrebarea legata de renumararea listelor electorale. Schimbarea listelor initiale si schimbarea rezultatului reprezinta intrebari serioase despre legitimitatea votului pentru un observator din afara. Nu e calea tipica pentru un referendum.

http://www.hotnews.ro/stiri-esential-13014037-philip-gordon-ingrijorarile-departamentului-stat-sunt-legate-suspiciunea-referendum-avut-loc-fraude-amploare-procesul-reactualizare-listelor-presiunile-asupra-ccr.htm

Asta e mesajul, de fapt. Identic cu al lui Barroso. Si un diktat impus CCR-ului. Inca nu a ajuns ca in Kosovo, dar nici mult nu mai are.

C2

” Fie Doamne mila Ta spre noi
PRECUM am nadajduit si noi intru Tine “….unii se lauda cu caii lor (putere), altii cu (volks)carutele lor…

Omeneste, s-a batut palma, s-a incheiat targul, urmeaza doar detaliile punerii in practica. Ritmul, modul psihologic de comunicare (manipulare) populatiei. Prevenirea sau innabusirea in fasa a posibililor rebeli si revoltati. etc

[…]

Legaturi:

*


Categorii

Alegeri in Romania, Cuvantul cititorului, Noile totalitarisme, dictatura si reeducare, Razboiul impotriva Romaniei, Tradatori si lichele, Uniunea Europeana, globalizare, guvernarea europeana (UE)

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Rânduială de rugăciune în Postul Paștilor

Comentarii

46 Commentarii la “ADIO, SUVERANITATE, ADIO LEGE, ADIO ROMANIA? CCR se executa: BASESCU LA O SAPTAMANA DE COTROCENI? (update)

<< Pagina 1 / 2 >> VEZI COMENTARII MAI NOI

 1. Doamne ajuta !

  mai demult ati publicat un interviu cu Parintele Proclu
  am retinut ca Dansul era de parere ca trebuie sa ingaduim conducerea tarii (si era pd-l-ista) asa incat sa nu vina altii din afara peste noi, cam asa ceva
  daca se poate va rog sa re-postati acel interviu

  oricum, un om care invita la cuvant la modul “ia cuvantul robul lui Dumnezeu”
  nu cred ca poate fi presedintele unui popor crestin

  este normal sa se verifice listele electorale ulterior referendumului deoarece in doua localitati – parca asa suna o stire la radio acum cateva zile – participarea la vot a fost de 250 %

  multumesc

 2. “Pesemne că nelegiuirea este tot o mărime de prag. Da, toată viaţa lui omul oscilează, se zbate între rău şi bine, alunecă, apoi cade, se caţără, se căleşte, din nou se întunecă, dar, pînă nu trece pragul nelegiuirii, el mai are posibilitatea de a se reîntoarce şi de a rămîne în sfera speranţei noastre. Cînd însă prin densitatea faptelor rele ori prin gradul lor de gravitate, ori prin absolutismul puterii el trece pe neaşteptate peste prag, atunci a ieşit din umanitate. Şi, poate, fără putinţă de întoarcere.”
  (Al. Soljenitin)

 3. @Elena:

  Unde a zis asta pr. Proclu? A spus ca va fi mai rau decat a fost sub Ceausescu, ceea ce inseamna ca …e rau, nu ca e bine! Ma rog, daca mai era nevoie sa ne spuna cineva ce traim deja…

  http://www.cuvantul-ortodox.ro/2010/09/16/cuvantul-parintelui-pustnic-proclu-despre-ispitele-grele-ale-lumii-si-ale-bisericii-de-astazi-cum-va-fi-sfarsitul-lumii-si-ce-avem-noi-de-facut-fara-sfatul-duhovnicului-sa-nu-faca-niciun-pas-ca/

  Si ma tem, si iara ma tem sa nu fie mai rau ca [si] cu Ceausescu.

  In rest, se referea in principal la conducatorii Bisericii si la ecumenism. Nu, nu il aproba pe Basescu parintele Proclu. Va rugam, aveti macar rusinea sa nu sugerati asta…

  In ceea ce priveste incidentul la care va referiti, aceea era o ironie la adresa unui sectant din PDL care venise cu Biblia (sectanta) fluturand-o in aer ca sa demonstreze ca e rau sa fie suspendat Basescu de Parlament. Altceva decat o hula chiar nu vedem in a folosi Biblia pe post de argument pro-Basescu.

  Si nu, nu este deloc normal sa se verifice listele in conditiile in care Parchetul a fost sesizat pentru existenta a 2000 de voturi multiple (existand PROBE, nu suspiciuni, ca acum) la alegerile europarlamentare dar nu a miscat nimic, niciodata, pentru simplul motiv ca atunci frauda a fost folosita si in favoarea Elenei Basescu! Iar prezenta de peste 200% nu a fost decat intr-un loc sau 2, nu in cateva sute, care sunt anchetate acum, dupa prezumtia de VINOVATIE, citandu-i pe tarani in procese ca “faptuitori”, nici macar ca invinuiti! Si asta cand, in ziua in care este sedinta CCR…

  Mda, va rugam nu ne mai cititi, de vreme sunteti o clienta atat de fidela a propagandei antinationale basiste si nu ati inteles, in rest, se pare, mai nimic, din toate cele explicate aici. Ce putem sa mai zicem: sa va fie de folos si de bine Conducatorul iubit, si sa ne pomeniti si pe noi, cand vom fi anchetati pentru ca am denuntat abuzurile lui.

 4. “(…)înaintea ţării noastre şi înaintea copiilor noştri suntem obligaţi să-i căutăm şi să-i judecăm pe toţi! Să-i judecăm nu atît pe ei, cît mai ales crimele lor. Să facem ca fiecare dintre ei să spună cu glas tare:
  — Da, am fost un călău şi un ucigaş.
  Şi dacă acest lucru ar fi rostit în ţara noastră numai de un sfert de milion de ori (proporţional, să nu fim mai prejos de Germania Occidentală), poate că ar fi de ajuns? În secolul al XX-lea nu este cu putinţă ca decenii de-a rîndul să nu deosebeşti care sunt atrocităţile pasibile de judecată şi ce este „trecutul” care, „ nu trebuie răscolit”! Trebuie să condamnăm în mod public însăşi ideea de reprimare a unor oameni de către alţii! Trecînd viciul sub tăcere, cufundîndu-l înlăuntrul nostru doar să nu iasă afară, noi, de fapt, îl semănăm, şi el va răsări înmiit în viitor! Fără a-i pedepsi ori măcar fără a-i blama pe criminali, nu numai că pur şi simplu le ocrotim bătrîneţile infame, dar prin asta nu facem altceva decît să smulgem de sub noile generaţii orice fundament al ideii de dreptate. Iată de ce aceste generaţii cresc „indiferente”, nu din pricina „slabei activităţi educative”. Tinerii capătă convingerea că ticăloşia nu e pedepsită niciodată pe pămînt, dar aduce întotdeauna bunăstare.
  Şi va fi neplăcut, şi va fi cumplit să trăieşti într-o astfel de ţară!”
  (Al. Soljenitin)

 5. @ Mocofanul:

  Trebuie sa renuntam la aluziile obscene in limbaj, ca sa putem fi publicati…

 6. Unde s-a mai vazut asa ceva, ca o institutie precum Curtea Constitutionala, care decide soarta unei natiuni, situandu-se practic deasupra Parlamentului ales democratic, sa aduca o erata la un document, erata care schimba la 180 de grade precizarile unei hotarari initiale a Curtii, si care preia exact indicatiile presedintelui suspendat date cu o zi in urma, cand acesta a precizat pana si numarul articolului dintr-o anumita lege care ar trebui luata in considerare de catre Curte in privinta referndumului. Practic, presedintele a dictat Curtii pe ce lege sa isi bazeze hotararea ce urmeaza a fi luata in scopul invalidarii referendumului, iar CCR in ziua imediat urmatoare s-a grabit sa execute ordinul, emitand o erata. Ce dovada mai clara de atat ca presedintele conduce Curtea Constitutionala, dar precum putem vedea, si alte institutii precum Parchetul si Procuratura generala. Procurorii deja isi depasesc atributiile mergand pe la sate din poarta in poarta, si intreband pe oameni ce anume au votat la referendum? Sa ne asteptam la ce in urmatoarea perioada? Sa fie pedepsiti toti cei care au votat pt suspendare? Cred ca o sa urmeze multe abuzuri de acum inainte, nimeni nu va mai indrazni sa cracneasca, vom ajunge ca in Coreea de Nord, cine nu plange/rade la comanda Basescu, sa fie arestat…

 7. Pare ca va viziteaza oameni care nu v-au citit prea des… Cred ca e bine ca lasati si asemenea mesaje, desi cernerea lor sigur e grea si dureroasa.

  Dar asa, cu cernerea structurata in problema si raspuns, ne e si noua (celor slabi, ca mine) folositor sa invatam sa discernem. Sa invatam sa citim si intrebarile,
  si raspunsurile. Sa fie acestea spre mantuire lor, noua, voua!

  A ingaduit Dumnezeu sa vedem chiar inainte de praznic ce se intampla in jurul nostru. Ne rugam pe mai departe sa ne deschida ochii si inima Maicuta Domnului, grabnic ajutatoare. Dupa ce s-au vazut atata vreme efectele descrise de teoria disonantei cognitive (ma refer la elitistii nostri), riscam sa intram in spirala tacerii. Sa nu fie!

 8. Doamne ajuta!
  Este adevarat!
  Nici nu mai stiu ce sa cred.
  Departe de tara nu pot fi la curent cu tot ce se intampla in realitate.
  Din cand in cand, in pauza, intru pe singurul ordinator de la servici la care nu a fost oprit accesul la internet, si mai vad ce mai e pe-acasa.
  Azi am fost cand “jos” pe la ora 10 (ora 16 in Romania ) cand am citit ca “erata” e valabila ,si cand sus pe la 12;15 (19:15 in Romania) (in cealalta pauza), , citind in Cotidianul acest articol.
  si de-acolo de sus cineva si stim noi cine, imi sopteste “nu-i decat o intocsicare”
  Deci este adevarat? mai sunt sanse?
  Maicuta Domnului sa ne apere, si- avans pentru toate Mariile si Marinii “la multi ani” eu am vreo trei Mari pe-acasa
  Doamne ajuta!
  http://www.cotidianul.ro/lovitura-naucitoare-pentru-basescu-zegrean-si-propaganda-portocalie-191302/

 9. @ DanZ:

  Nu e o intoxicare, dar e o alta agatare disperata de ultima speranta, de “gandirea pozitiva”, plecand de la o analiza juridica foarte justa, clara si precisa (care fusese facuta publica inca de aseara de Dan Sova pe Antena3), dar care este acum… perfect inutila. PENTRU CA NU MAI CONTEAZA LEGEA in Romania. Se sfideaza orice evidenta. S-a terminat. De la chestiunea cu acceptarea “eratei” si pana la comunicat, e limpede pentru noi ca nu mai e nicio sansa. Si, de fapt, de ieri, de la zicerile pro-Basescu ale emisarului doamnei Clinton…

 10. Eu cand ii vad fata astuia imi genereaza instantaneu nervi la stomac – mai ales cand este multiplicat (atat de sugestiv) cu mutra-i mefistofelica!
  Ce pot sa mai zic?!
  Suntem blestemati!
  Ne meritam soarta!
  Gloabe nevertebrate si anesteziate – astia sunt romanii zilelor noastre….eu stiu/simt/cred ca duhul asta al neputintei combinat letal cu lasitatea si indolenta vazuta peste tot (sau aproape) = sunt produsul departarii de Dumnezeu, de faptuire de pacate grosolane si strigatoare la Cer din ’89 incoace dar, fara pocainta si durere pentru savarsirea lor!
  Ci, dimpotriva – cu nerusinare si nesimtire….daca nu ar fi intervenit criza asta lucrata in laboratorul asta mondialist, romanii si-ar fi ridicat poalele mai abitir in cap iar pentru cei normali – motiv de zbarlire pe sira spinarii – si dureri de ceafa suplimentare;
  -geaba’ se striga alarma/cod rosu (in van) fiindca – acum – ‘e’ mai multi cei care vor pe calea cea mare si larga, vrand sa traga si pe cei care vor s-o i-a pe cea ingusta…cati nu-l admira pe maleficus, cati nu-i canta osanale, cati nu-l complimenteaza, cati nu-l caineaza…

 11. O oarecare lumina asupra numelor mortilor pe listele cu votanti.

  Mi-a spus cineva care a lucrat cu astfel de liste ca primaria raporteaza la Evidenta Populatiei persoanele decedate.
  In loc sa-i scoata de pe liste, cei de la Evidenta ii lasa acolo, se pare ca urmare a presiunilor facute de domnii care candideaza la un loc in Parlament. Ei trebuie sa reprezinte un anumit numar de alegatori.
  Daca mortii ar fi scosi de pe liste, precum si cei cu domiciliul stabil in strainatate, urmeaza ca trebuie sa scada si numarul de parlamentari. Unde mai pui ca si europarlamentarii vor fi mai putini.
  Daca s-ar duce pana la capat operatiunea de clarificare si curatare a listelor de alegatori, vor trebui pedepsite pentru falsificarea listelor de vot mai (poate prea) multe persoane si, ca intr-un joc de-a daramarea pieselor de domino, s-ar trage jos una pe alta si ar ajunge la niveluri mult prea inalte.
  Prin urmare, le e mai de folos celor din posturile caldute de la conducerea tarii sa nu tulbure apele prea tare.
  De asta cred ca toata agitatia asta se va termina in coada de peste. Se va oferi o solutie de compromis care sa impace si capra si varza, astfel incat parlamentarii sa nu fie deranjati din scaunele lor de cine stie ce scandal cu listele, iar oamenii simpli sa duca pe mai departe jugul intelegerilor (tradarilor) pe care acestia le fac.

 12. @ pr. Cezar:

  Acum totusi miza numarului de parlamentar sau consilieri este infima fata de mega-mizele la care s-a ajuns. Problema este mult mai simpla, banal de simpla: daca se scot romanii din strainatate si mortii, se realizeaza lejer cvorumul. Acum si oricand de acum incolo. Deci Basescu nu mai este presedinte. Si de aici, intreaga tragedie pentru el si pentru uriasa sa retea de sprijin extern in primul rand, cu interese puternice si, se pare, chiar urgente – in plus. Cine a impus cvorumul de ce l-a impus, inclusiv punand pistolul la tampla lui Ponta, de la Bruxelles (figurat vorbind) – v. lista cu cele 11 puncte a lui Barroso.

 13. @admin,

  Nu e o intoxicare, dar e o alta agatare disperata de ultima speranta, de “gandirea pozitiva”, plecand de la o analiza juridica foarte justa, clara si precisa (care fusese facuta publica inca de aseara de Dan Sova pe Antena3), dar care este acum… perfect inutila. PENTRU CA NU MAI CONTEAZA LEGEA in Romania. Se sfideaza orice evidenta. S-a terminat. De la chestiunea cu acceptarea “eratei” si pana la comunicat, e limpede pentru noi ca nu mai e nicio sansa. Si, de fapt, de ieri, de la zicerile pro-Basescu ale emisarului doamnei Clinton…

  Nu e chiar asa. Oricat ar incerca ei sa se strecoare pe langa lege, nu pot sa inventeze ceva inexistent. Este clar ca din acest punct de vedere, cel juridic, tabara basista este invinsa, nu mai au ce face, romanii din strainatate nu pot fi pusi pe listele permanente, toate legile referitoare la listele BEC, chiar si cele invocate de ei, afirma acelasi lucru, sunt legi publicate in Monitorul Oficial si nu pot fi negate orice ar face. Nu le ramane, ca solutie decat sa atace pe alte fronturi, cum ar fi cel al ‘ilegalitatii’ referendumului precum sugera si emisarul Gordon (care iata, vine cu aceasta solutie salvatoare pt Basescu), de aceea si actiunea in forta de astazi, cu procurorii care ancheteaza populatia, fapt complet ilegal si fara precedent. Nici macar pe vremea lui Ceausescu, populatia nu era anchetata din senin (si fara nicio reclamatie) si cred ca nicaieri in lume nu s-a intamplat asa ceva, disperarea e mare de tot.

 14. Adica se va merge pe asa-zisa ‘imensa’ frauda electorala (am uitat sa precizez).

 15. Cat de retard sa fi sa te uiti in gura lui basescu care ranjeste toata ziua. Cand il vad parca ar rade cel cu coarne dar in zadar caci putin vad acest lucru si putini inteleg. Este inredibil ca au ajuns FMI sa santajeze guvernul cu o amarata de scrisoare care poate sa o arunce in foc din partea mea,doar sa privatizeze ce a mai ramas. Asta sa vada simpatizanti lui basescu.

 16. @admin

  Ceea ce am vrut sa subliniez e faptul ca TOTI parlamentarii si-au obtinut posturile pe liste falsificate. Ei stiu lucrul acesta (atat puterea, cat si opozitia) si s-au folosit de el (cei din PDL & co.) pentru a cere impunerea cvorumului.
  Motivatia pe care probabil PDL-ul a propus-o Occidentului pentru necesitatea cvorumului va fi fost ca Basescu sa nu fie demis de 2-3 votanti care s-ar fi prezentat la urne, ci sa se vada in mod clar ca e vointa poporului.
  Cand Bruxelles-ul ii va fi pus inainte lui Ponta aceasta cerinta “in numele democratiei”, omul n-a putut spune: “Stati sa vedeti, ca listele sunt false, ca pe ele figureaza si morti, si cei cu domiciliul in straintate, sau mai stiu eu cine. Stiu asta din sursa sigura, ca am ajuns parlamentar candidand pe astfel de liste.”

  Zice-se ca de ce ti-e teama nu scapi. Cred ca judecatorii de la CCR vor lua in considerare, in cele din urma, listele asa cum au fost ele in ziua votarii si vor invalida referendumul…
  De fapt… Cine poate sti? Totul depinde de negocierile care se poarta in secret de USL pe de o parte si de Basescu de cealalta cu puterile occidentale. Va iesi castigator cel care va vinde tara asta mai ieftin ca sa-si asigure sustinerea, si nu oamenii simpli.

 17. @ Mirela:

  Da, l-am auzit si noi pe Nistorescu cu ideea asta, si este plauzibila, dar ca pista alternativa, paralela cu prima, care sub nicio forma nu va fi abandonata. Ne amagim daca ne imaginam ca pentru cineva mai conteaza legea in tara asta, atata vreme cat au de partea lor TOATE institutiile de FORTA si TOATE puterile externe. Da, va fi flagrant ilegal, ei si? Cine si in fata cui va plati? Cand e dictatura (si inca internationala) este domnia ABUZULUI si a TERORII, nu mai conteaza legea decat daca este in favoarea ta. Singura palida speranta este ca oamenii se pot revolta, cum vedem ca deja au inceput, tocmai fiindca sunt abuzati. Dar si aici serviciile vor putea lucra…

 18. Pana si PDL-ul a estimat, inainte de terminarea scrutinului de la referendum cifra care a iesit pe bune. Oare cum de-au estimat asa de corect?
  Acum s-au razgandit.

 19. @admin,

  Stiu, cunosc, inteleg perfect ca legea nu mai conteaza pt ei, INSA: nu au ce lege sa invoce ! Despre asta este vorba. Adica ce ar putea face? Sa afirme ca in legea x scrie ceva ce nu exista, atat timp cat toti stim sa citim negru pe alb? E absurd, nu pot sa faca asta fara sa stie TOTI ca este o minciuna. S-au incurcat deja, au adus niste dovezi care de fapt sunt impotriva a ceea ce se dorea. Acum ce urmeaza sa spuna, “stati asa, am gresit, nu era aceea legea pe care o invocam noi (in gura mare)”… please ! Atunci cand sustii cu tarie un lucru, ca sa afli pe urma ca acel lucru este de fapt in defavoarea ta, nu mai poti face nimic, aceasta e o gafa foarte mare, care te umple de ridicol. Este mai grav decat “demisionez in 5 minute”. Eu zic ca au fost facuti sah-mat cu propriile arme. Vom vedea ce mai pot inventa de aici, dar in privinta legilor ma indoiesc ca vor mai putea face ceva.

 20. @Pr. Cezar:

  La modul in care este calcata in picioare procedura referendumului si la modul in care s-au activat toti agentii si emisarii si comisarii, nu prea pare deloc cazul sa existe vreo portita de negocieri pentru USL in acest demers. Pur si simplu “ei” nu vor asa ceva, nu au chef sa aiba de-a face cu vreo guvernare care, oricat de dispusa ar fi la negocieri, ar avea “spate electoral”. De ce sa se incurce cu unii care inca ar avea sensibilitate fata de electorat?! Cand au pe agenda SUE, Siria, Iran, cand sunt pusi pe fapte mari si nu au timp de toti pigmeii care mai misca in front.

  Au nevoie de Traian Basescu tocmai pentru ca el in Romania nu mai poate fi la putere decat exclusiv prin sprijinul lor. Pentru ca si Traian Basescu nu a facut timp de opt ani ce a facut in ultimii trei ani de mandat. Adica tocmai din momentul in care legitimitatea lui a fost ZERO pe plan intern.

  In rest, ne mentinem opinia si am argumentat in detaliu mizele reale:

  http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2012/07/29/distrugatorul/

  http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2012/07/30/sfarsitul-romaniei-cu-flacara-anti-democratiei-la-capatai/

  http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2012/07/25/referendum-basescu-vot-dce-ne-asteapta-dupa-29-iulie/

  http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2012/07/18/ue-noua-urss-isi-ascute-mecanismele-de-control-calcand-in-picioare-suveranitatea-romaniei-si-impunandu-si-marioneta-zeloasa-traian-basescu/

  http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2012/07/28/referendum-ue-romania-experiment-dictatura-bogdan-teodorescu/

  http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2012/07/31/ilie-serbanescu-referendum-comisia-europeana-traian-basescu-democratie-teroare/

  http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2012/08/11/barroso-dictat-ccr-referendum-parchet-stenograme-rus-dobre/

 21. @ Mirela:

  E simplu, vor spune ca referendumul s-a facut dupa cifra lui Rus si ca intre timp nu s-a facut o actualizare credibila si valabila. Sigur, colateral vor include si argumentul fraudarii. Depinde si ce le iese.

  Cvorumul cum s-a putut adopta arbitrar, ajungand sa se adauge la constitutie ceva ce nu exista si sa se ignore senin atat propria jurisprudenta a CCR, cat si recomandarile Comisiei de la Venetia? Si lumea tare mult mai intelege chichitele astea legislative cu care iti iau ei ochii…

 22. Admin, da, si asta inseamna ca, mai mult ca oricand, CCR se va umple de ridicol, ca au cerut actualizarea listelor, ca pana la urma sa ia o decizie pe vechile liste. Oricum doar pt. prostime vor mai avea efect asa-zisele argumente basiste. In rest pt tot restul lumii va fi evidenta balbaiala si slugarnicia CCR fata de presedintele suspendat, vor fi evidente dictatura si abuzul. Adica pot castiga, dar cu un pret foarte mare, ostilitatea si scarba marii majoritati a populatiei care va intelege ce s-a intamplat. Toti vor sti ca “democratia” lui Basescu este la fel de reala ca “epoca de aur” invocata de Ceausescu.

 23. @ Mirela:

  De ridicol le e teama lor? Ar fi murit de mult daca ar fi avut cea mai mica rusine, la cat de multe pocarii compromitatoare si flagrant anti- sau para-constitutionale au comis pana acum… Hai sa fim oameni maturi. Da, toti stim, toti ne scarbim, acum stim si cam cati suntem cu toti… Ei, si?

 24. initiativa popularizata de cei de la Ziua ar trebui extinsa la toate sediile PDL si toate Parchetele din tara…

 25. Pingback: TARANII OLTENI ANCHETATI LA INTIMIDARE SI PUSI SA JURE CU MANA PE BIBLIE DE PROCURORII LUI BASESCU! - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 26. http://radu-tudor.ro/usl-joaca-mediocru-basescu-inapoi-la-cotroceni/

  De acum e limpede ca lumina zilei. Traian Basescu se va intoarce la Cotroceni. Nemaiavind sprijin popular intern, presedintele suspendat si demis prin votul masiv a reusit sa impuna solutia intoarcerii sale prin doua mijloace importante : influenta externa si implicarea in jocul politic dincolo de limitele democratiei a ceea ce el a numit in 2004 cind a venit la putere drept “sistem ticalosit”. E vorba despre serviciile secrete si procurori.

  Revenirea in functia de presedinte este o victorie extrem de amara pentru Basescu. El stie si simte clar care este sentimentul majoritatii absolute a populatiei hotarite sa participe la orice tip de alegeri de acum incolo. De aceea, viata sa nu va fi deloc usoara dupa revenire. Orice fortare a legii si cadrului democratic, specifice ultimilor 8 ani cu el la Cotroceni, se va intoarce dur impotriva sa. Cea care va transa pina la urma relatia cu Traian Basescu va fi populatia. Tot ea, prin protestele ei, a determinat valul de schimbari incepute asta iarna si care incheie azi o etapa de parcurs importanta. Relatia Basescu-populatie va fi una extrem de tensionata si asta se va vedea si in viitorul apropiat, cu efecte foarte concrete.

  USL, prin liderii sai mai ales, n-a reusit sa faca priza totala cu nemultumirea populara. Este reactiva si nu pro-activa, este comoda, se multumeste de cele mai multe ori cu mesaje televizate si e dominata de o mediocritate vizibila. As putea spune chiar de atitudine lesinata. Despre complicitati pot doar sa fac presupuneri, nu afirmatii imperative. Unele decizii bune ale guvernului Ponta au fost acoperite in ultimele de luni de o actiune politica slaba, fara vlaga, cu majoritatea liderilor absenti si neimplicati zi de zi in lupta pe care ar fi trebuit s-o duca.

  Uniunea Social-Liberala s-a manifestat ca un actor politic relativ mediocru. In ciuda unor declaratii care au satisfacut publicului, a demararii referendumului ce era dorit puternic pentru a fi eliminat Basescu, gestiunea politica s-a facut prost.

  La nivel strategic, USL a functionat slab in planul politicii interne si catastrofal in planul politicii externe. A reusit sa dezamageasca la capitolul contacte externe, actiuni de sprijin, mecanisme relationale si vizite cu greutate. USL a ramas corigenta exact la capitolul la care s-a jucat din pacate meciul. Superficialitatea, lipsa de pricepere, numarul mic de profesionisti si oameni care sa stie bine mecanisme institutionale, toate au impins USL si pe liderii sai intr-o zona a impotentei politice in fata de un adversar care nu era doar de invins, ci si usor de prezentat lumii intregi in adevarata sa lumina, adica nefrecventabil.

  […]

 27. http://www.criticatac.ro/18275/cintecul-de-lebd-al-romaniei-sau-citeva-ginduri-despre-dispariia-statului-roman/

  Marea problemă a interventioniştilor-statali-transplantologi, dacă ne uităm mai ales la cazul Greciei şi cum a fost ea tratată de către marile instituţii financiare, este cum să legalizeze, cum să construiască cadrul juridic pentru a nu cădea în categoria deja invechită a „furtului” sau „asasinatului politic” (să nu mai facem războaie ca să cucerim state, ci le aducem, prin inginerii financiare, în moarte cerebrală). Cu alte cuvinte, acum, marea problemă şi provocare a celor care deţin puterea reală şi se ocupă de transplantologia economică e cum vor legaliza acest transfer al avuţiilor, aceste transplante de organe economice (dar şi de resurse naturale), ca totul să pară „natural“ iar „urmele crimei” să dispară. Ultima mare provocare este cum va reuşi marele capital să construiască un cimitir pentru Statele care, după ce vor fi „eliberate“ de toate organele vitale, vor fi declarate „moarte biologic“, iar cadavrele vor trebui să dispară. Cimitirul Statelor este noul proiect care va să vină.

 28. @admin
  Iesirea in strada este una din formele prin care poporul isi arata suveranitatea .Nu putem sa stam si sa ne lamentam pe internet ca si cum totul este dinainte stiut si sa speriem oamenii cu analize fataliste.Dumnezeu ne-a facut fiinte libere si nu trebuie sa ne temem.
  Sper sa nu-mi cenzurati si acest mesaj,ar fi sub demnitatea voastra.

 29. @ quintus:

  Lasa santajul emotional, frate, fiindca daca nu ar fi de aprobat, nu aprobam, orice ai spune despre demnitatea noastra.

  De acord cu prima idee, daca este vorba de iesiri pasnice, absolut normale si de dorit, cum au fost si iarna trecuta. Nu acest gen de proteste le dezaprobam. Analizele sunt realiste, dupa parerea noastra, iar daca nu iti place cum scriem… de ce ne citesti inca? 🙂

 30. @admin ,

  propun ca articolul din Ghimpele sa-l treceti la ” Bancul Anului 2012 ” . Au unii o imaginatie …

 31. Cred ca USA sunt intr_un mare, dar mare ra…hai sa zic problema, caci revenirea lui Basescu impotriva unui curent popular de opinie nu va linisti apele. Si toata afacerea se poate oricand intoarce ca un boomerang cand ti-e lumea mai draga.

  Ideea cu demisia ne e vanduta sa inghitim o decizie USA/UE…nici ei nu cred.

  PS: “o imparatie care este dezbinata in sine nu poate dainui”..deci nu putea Gudron sa_l contrazica pe amasador, si asta in public, de fata cu noi cu gurile cascate; (genul asta de politica chilotilor murdari e secretul nostru, nu ne vindem tzara, nu ?)

 32. @ ambrozie, anca, alexandru si alte avataruri sau alti anonimi postaci cu misie basista pe aici, mai agresivi sau mai mierosi sau mai pretins naivi:

  Va multumim! Sa fiti binecuvantati de Maica Domnului, dar nu mai incercati sa ne intimidati. Mergeti in alte parti…

 33. Pingback: NOI ABUZURI SECURISTIC-BOLSEVICE ALE REGIMULUI BASESCU: Tarani scosi de la slujba, de “Sfanta Maria”, pentru a fi interogati de procurorii DNA, obligatoriu cu mana pe Biblie! - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Documentare