DE CE AU MURIT ATÂT DE MULȚI pacienți cu CORONAVIRUS în ITALIA?/ OPINII CRITICE ale unor experți medicali față de MĂSURILE EXTREME împotriva COVID-19. „Toate aceste măsuri conduc la AUTODISTRUGERE și sinucidere colectivă”

27-03-2020 15 minute Sublinieri

Sursă foto: https://off-guardian.org/2020/03/24/12-experts-questioning-the-coronavirus-panic/

The Telegraph:

De ce au murit atât de mulți pacienți cu coronavirus în Italia?

Numărul mare de decese din țară se datorează unei îmbătrâniri a populației, a unui sistem de sănătate supra-extins și a modului în care sunt raportate decesele

Pandemia coronavirusului atrage atenția asupra Italiei, cu spitalele copleșite și impunerea unui blocaj al circulației populației, la nivel național. Dar experții sunt, de asemenea, îngrijorați de o rată a mortalității aparent ridicată, numărul de victime depășind totalul raportat în China.

Dintre 63.927 de persoane confirmate ca pacienți cu coronavirus din Italia, 6.077 au murit până acum. În schimb, China are mai multe cazuri, 81.496, dar doar 3.274 de victime.

În termeni foarte brutali, acest lucru înseamnă că aproximativ 9% dintre pacienții cu coronavirus confirmați au murit în Italia, comparativ cu 4% în China. Din această perspectivă, Germania, care a identificat până în prezent 28.865 de cazuri și 118 decese, are o rată a mortalității de doar 0.4 la sută.

Deci de ce disparitatea?

Potrivit prof. Walter Ricciardi, consilier științific al ministrului sănătății din Italia, rata mortalității țării este mult mai mare datorită demografiei – națiunea are a doua populație cea mai veche la nivel mondial – precum și modului în care spitalele italiene înregistrează decesele.

„Vârsta pacienților noștri din spitale este substanțial mai în vârstă – mediana este de 67, în timp ce în China a fost 46”, spune prof. Ricciardi. „Deci, în esență, distribuția vârstei pacienților noștri este înghesuită pe o vârstă mai mare și acest lucru este substanțial în creșterea valorii letalității.”

Un studiu efectuat în JAMA săptămâna aceasta a constatat că aproape 40% din infecții și 87% din decesele înregistrate în țară (Italia) au fost la pacienți de peste 70 de ani.

Și conform modelelor realizate de Imperial College, Londra, majoritatea acestui grup de vârstă este probabil să aibă nevoie de îngrijiri critice la spital – inclusiv 80% din categoria de vârstă de peste 80 de ani – punând presiune imensă asupra sistemului de sănătate.

Prof. Ricciardi a adăugat însă că rata de deces din Italia poate apărea ridicată din cauza modului în care medicii italieni înregistrează decesele.

„Modul în care codificăm decesele în țara noastră este foarte generos în sensul că toate persoanele care mor în spitale cu coronavirus (prezent in corp) sunt considerate a muri din cauza coronavirus-ului.”

„La reevaluarea efectuată de către Institutul Național de Sănătate, doar 12% din certificatele de deces au arătat o cauzalitate directă din coronavirus, în timp ce 88% dintre pacienții care au murit au cel puțin o co-morbiditate – mulți au avut două sau trei, “ spune Prof. Ricciardi.

Acest lucru nu înseamnă că Covid-19 nu a contribuit la moartea unui pacient, ci demonstrează că numărul de decese din Italia a crescut deoarece o mare parte din pacienți au condiții de sănătate subiacente (co-morbidități). Experții au avertizat, de asemenea, în ceea ce privește comparațiile directe între țări din cauza discrepanțelor în testarea pentru determinarea infecției cu coronavirus.

Martin McKee, profesor de sănătate publică europeană la London School of Igiene and Tropical Medicine, spune că țările nu au încă un indicator bun despre câte infecții ușoare există.

Dacă testările ulterioare vor găsi mai multe cazuri asimptomatice răspândindu-se nedetectate, rata mortalității va scădea.

„Este prea devreme pentru a face o comparație în toată Europa”, spune el. „Nu avem o sero-supraveghere detaliată a populației și nu știm câte persoane asimptomatice o răspândesc.”

Prof. McKee adaugă că testarea nu este în prezent consecventă pe continent sau în lume.

„În Germania, supravegherea epidemiologică este mai dificilă – pur și simplu din cauza complexității de a lucra într-un stat federal și pentru că sănătatea publică este organizată foarte mult la nivel local.”

Experții spun că există și alți factori care au contribuit la rata mortalității italiene. Aceasta include o rată ridicată de fumat și poluare – majoritatea deceselor au avut loc în regiunea de nord a regiunii Lombardiei, care este notorie pentru calitatea slabă a aerului.

Și, de asemenea, nu există nicio îndoială că unele părți ale sistemului de sănătate din Italia au fost copleșite de creșterea pacienților cu coronavirus și se luptă să facă față.

„Medicii din Italia nu au avut de-a face doar cu unul sau doi pacienți în îngrijire … ci cu numere de până la 1.200 persoane”, spune dr. Mike Ryan, directorul executiv al programului pentru situații de urgență medicală la Organizația Mondială a Sănătății. „Faptul că salvează atât de mulți este în sine un mic miracol.”

Este posibil ca această presiune să se înrăutățească, deoarece mai mulți asistenți medicali sunt infectați și trebuie să se izoleze – deja 2.000 au contractat virusul în Italia.

“Există trei factori implicați în Italia: unul este că este o populație mult mai în vârstă, doi sistemul de sănătate a fost copleșit, iar trei a existat o pierdere semnificativă a lucrătorilor din sănătate din cauza unei rate mari de infecție cu coronavirus printre aceștia”, spune prof. McKee.

“Italia este în fața noastră în derularea epidemiei – și nu este clar câți lucrători din domeniul sănătății [din Regatul Unit] trebuie să se autoizoleze. Aceasta este o altă îngrijorare importantă.

„Pe baza experienței Italiei, există o îngrijorare reală pentru Marea Britanie”, adaugă prof. McKee. „În comparație cu aproape toate celelalte țări europene, avem o relativă lipsă de ventilatoare și personal medical.”

***

Vasile Astărăstoae:

Opinii, în epoca pandemiei COVID 19- Sucharit Bhakdi

În epoca pandemiei COVID-19, regula este de a fi mediatizate doar acele știri sau voci care aparțin sau susțin poziții oficiale globaliste. Se afirmă că ne aflăm în fața unei primejdii cu care omenirea nu s-a mai întâlnit (o adevărată apocalipsă) ceea ce justifică luarea unor măsuri excepționale de izolare și de distanțare socială. Dar există țări care nu s-au aliniat acestui curent (Suedia, Olanda) și oameni de știință care au criticat măsurile ineficiente, abuzive și, uneori, aberante luate la nivel global.

De exemplu, Dr. Wolfgang Wodarg, (pneumolog, fost președinte al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, care în 2009 a dezvăluit conflicte majore de interese ale experților OMS în pandemia de gripă “porcină”) Dr. Joel Kettner (profesor de Sănătate Comunitara la Universitatea Manitoba, director medical al Centrului Internațional pentru Boli Infecțioase), Dr. John Ioannidis (profesor la Universitatea Stanford și director al Centrului de Cercetare – METRICS, redactor-șef al Jurnalului European de Investigații Clinice), Dr. Yoram Lass (fost director în Ministerul Sănătății din Israel, decan al Facultății de Medicină din Tel Aviv), Dr. Pietro Vernazza (profesor elvețian de Boli Infecțioase și de politici de sănătate), Frank Ulrich Montgomery (fost președinte al Colegiului Medicilor din Germania și vicepreședinte al Asociației Medicale Mondiale), Dr. Hendrik Streeck (profesor de virologie și director al Institutului de Virologie și Cercetări HIV – Universitatea Bonn), Michael T. Osterholm (profesor și director al Centrului pentru Cercetări și Politici de Boli Infecțioase – Universitatea din Minnesota), Dr. Peter Goetzsche (profesor de proiectare și analiză de cercetare clinică la Universitatea din Copenhaga și fondator al Cochrane Medical Collaboration), Mihai Netea (cercetator la Universitatea Radboud din Nijmegen, câștigator al premiului Spinoza, în valoare de două milioane şi jumătate de euro), Sucharit Bhakdi etc. Deoarece opiniile lor sunt “cenzurate” în Romania voi încerca să le prezint într-o serie de notițe. Încep cu una dintre cele mai autorizate voci: Sucharit Bhakdi.

Sucharit Bhakdi (născut la 1 noiembrie 1946 în Washington, DC) a studiat medicina la Universitatea din Bonn (1963 – 1970), cu o bursă a Serviciului German de Schimburi Academice. În februarie 1971, și-a susținut doctoratul. Din 1972 până în 1974 a beneficiat de o bursă de la Fundația Max Planck la Institutul Max Planck pentru Imunobiologie din Freiburg, iar între 1974 – 1976 a primit o bursă de la Fundația Alexander von Humboldt la același Institut. După o ședere de un an la Universitatea din Copenhaga, a lucrat din 1977 până în 1990 la Institutul de Microbiologie Medicală din cadrul Universității Justus Liebig din Gießen. A fost profesor de microbiologie medicală (din 1987) la universitățile din Freiburg, Gießen și Mainz. Bhakdi s-a pensionat la 1 aprilie 2012, dar și-a continuat activitățile de cercetare ca profesor invitat la Universitatea Christian-Albrechts din Kiel. În 1978, Bhakdi a descoperit prima proteină, care atacă membrana celulară și determină formarea unui por, deschizând un nou domeniu de cercetare. Astăzi, se știe că marea majoritate a bacteriilor patogene produc pori care afectează celulele gazdă. Are 250 de articole științifice listate la PubMed, precum și numeroase alte articole și capitole de carte. Între 1990 – 2012, a fost redactor-șef la Revista de Microbiologie medicală și imunologie (o revistă științifică fondată de Robert Koch). Împreună cu Karina Reiss a publicat Infecții cu spectru larg. Mituri, amăgiri și realitate. Goldegg, Viena 2016, o carte de mare succes. Bhakdi este unul dintre cei mai citați cercetători medicali din Germania. În decursul carierei, a primit peste 13 premii și distincții.

În acest an, în intervalul 19 – 22 martie 2020, Bhakdi a publicat trei videoclipuri în care a criticat măsurile luate la nivel mondial împotriva pandemiei COVID-19, despre care crede că se bazează pe o interpretare greșită a rezultatelor testelor și a numărului de infecții. Argumentația sa are un singur punct sensibil, care a fost intens speculat de știința “oficială” : simplificarea potrivit căreia doar factorii de mediu au dus la decesul a 500 de persoane/zi, în Italia (din cauza calității aerului, care ar fi determinat apariția unor afecțiuni pulmonare preexistente). Poate chiar așa o fi? În rest, opiniile sunt concludente și pertinente.

Mulțumesc, Marius Mioc.

***

Dr. Sucharit Bhakdi (Germania) despre isteria coronavirusului: Măsurile sînt absurde și primejdioase

***

Marius Mioc:

Un medic german, Wolfgang Wodarg, își spune părerea despre coronavirus

Tălmăcire:
0:04 Wolfgang Wodarg: Trebuie să vă spun ceva despre molima cu coronavirus pe care se spune că o avem chiar acum. Întîi m-am gîndit că această înșelătorie publicitară se va sfîrși, dar a crescut atît de mult încît trebuie s-o analizăm cu atenție. Am lucrat ca medic și am condus un departament de sănătate. Am avut propriul meu sistem de monitorizare pentru gripă. În fiecare an am văzut cum mulți oameni se îmbolnăvesc într-o zonă de 150000 de locuitori. În fiecare an în lume apar noi feluri de viruși, pentru că virușii trebuie să se schimbe. Dacă aceeași viruși ar reveni anul următor, sistemul nostru imunitar i-ar recunoaște și nu vor putea să ne îmbolnăvească și să se înmulțească. Așa că în mod regulat ei trebuie să se schimbe cîte puțin și ăsta e motivul pentru care avem noi variante ale acestor viruși în fiecare an. Există aproximativ 100 de feluri de viruși care se schimbă constant. Pînă acum, nu ne-a prea păsat care virus a pricinuit această gripă, sau boală, sau cum vreți s-o numiți. Dar s-au făcut investigații de-a lungul mai multor ani în Glasgow. Acolo au încercat să folosească testele disponibile – asta înseamnă că ei n-au testat toate cele 100 de feluri de viruși, ci numai cei pentru care aveau teste disponibile. Așa că au verificat poate 8 sau 10 viruși și coronavirușii au fost totdeauna printre cei testați.

1:36 Aici sînt rezultatele de la Glasgow. Au verificat între 2005 și 2013 care viruși apar la boli respiratorii. Aceste coloane colorate sînt virușii. Partea verde se referă la coronaviruși, care mereu au apărut. În bolile respiratorii coronavirușii în mod normal sînt între 7% și 15%, sau între 5% și 14%, totdeauna aceste numere variază. Așadar, e firesc că o mare parte dintre viruși sînt coronaviruși.

2:10 Ce s-a întîmplat? În China, în Wuhan, este cel mai mare laborator pentru viruși din întreaga Chină. Așadar, acolo sînt o mulțime de experți în problemă, care se ocupă cu ea toată ziua. Wuhan este un oraș mare, 11 milioane de locuitori, spitale mari, unități mari de terapie intensivă. Totdeauna sînt acolo oameni cu pneumonie, care au nevoie de ventilație artificială… sute de persoane. Și ei au făcut teste pe cîțiva pacienți, mai puțini de 50, verificînd virușii pe care aceștia i-au avut și examinînd acești viruși în laborator. Și au găsit un fel nou de virus. Asta le-a atras atenția. Cînd un virusolog găsește ceva de acest fel el pune descoperirea într-o bază de date globală. Această bază de date e disponibilă pentru oamenii de știință din întreaga lume, și din Berlin, de pildă. În Berlin au verificat și comparat această nouă apariție în baza de date și au încercat să creeze un test pentru a măsura acest nou fel de coronavirus. Apoi domnul Drosten a trimis un protocol către Organizația Mondială a Sănătății, și a fost admis acolo foarte repede. În mod obișnuit, un test e considerat un produs medical și trebuie să fie validat. Asta înseamnă că trebuie să fie verificat foarte precis. Ce spune acest test? Ce măsoară el? Testul menționat a fost dezvoltat la clinica Charite. Dar pentru că nu exista nici un test validat și se iscase o mare panică, s-a hotărît să fie folosit pretutindeni. Și atunci domnul Drosten a pos la dispoziție testul.

3:44 Desigur, un virusolog nu poate să spună dacă un virus e primejdios sau nu. El poate doar să spună „acest virus e diferit”, „avem un test pentru el”. Dar este acest virus primejdios, domnule Drosten? Cum ar putea el să știe? El ar avea nevoie de mai multe date epidemiologice bazate pe observațiile despre cît de bolnavi devin oamenii. Cît de repede se însănătoșesc? Sînt mai multe victime decît înainte? De asta este important să te uiți la datele din anii de dinainte și să le compari. Să te uiți la procentul de mortalitate pentru a vedea cîți oameni au murit din pricina virusului. Atunci cînd te uiți pentru un anume virus, de pildă pentru coronavirus, poți să verifici întreaga populație. Ceea ce vei găsi este că între 8% și 10% dintre oameni vor avea cîte un fel de virus care îi va face bolnavi. Dar dacă verifici între cei care se prezintă la doctor pentru a lămuri cine e bolnav, și dacă verifici spitalele și îți iei eșantionul de acolo, atunci desigur vei găsi încă și mai multe persoane cu rezultate pozitive la infectare cu coronavirus. Ca să spunem așa, depinzînd de ce proporție de populație verifici, dacă verifici întreaga populație, pacienții din sala de așteptare, oamenii din spitale ori pacienții în stare foarte gravă de la terapie intensivă care sînt în pragul morții, te poți aștepta să găsești între 7 și 15% coronaviruși de fiecare dată cînd faci un test. Totuși, dacă au murit din pricina coronavirusului ori datorită altui virus în timp ce aveau și coronavirus nu poate fi stabilit cu siguranță. Așadar, cînd te uiți la mortalitatea din Italia trebuie să cunoști de unde au fost eșantioanele testate. Unde și cum au fost folosite acele puține teste disponibile? Dacă au fost folosite în spital în cazurile grave, atunci desigur mortalitatea rezultată de coronavirus crește. Asta arată așa datorită grupului specific care a fost examinat. Mortalitatea specifică unei boli este procentajul de morți în rîndul celor care au fost infectați cu acea boală. Cu privire la bolile respiratorii acute sezoniere, cunoscute sub numele de gripă, mortalitatea este de 0,1%, ceea ce deja e maxim. Asta înseamnă că o persoană din o mie de locuitori care se îmbolnăvesc de gripă moare, în fiecare iarnă. Așadar acum trebuie să vedem dacă acest număr a crescut datorită coronavirusului. Pentru Germania, fără gripă ar fi cu 20000 pînă la 30000 de morți mai puține. Asta e numită mortalitate de exces. Noi știm că coronavirusurile sînt între 5% și 14% dintre toate virusurile care provoacă gripă. Hai să zicem 10%. Să presupunem că în anii de dinainte i-am fi testat pe toți pacienții grav bolnavi din spitale de coronavirus, ceea ce desigur nu s-a întîmplat. Ne-am aștepta ca între 2000 și 3000 de persoane care au murit de gripă în fiecare an să fi avut și coronavirus. Și încă sîntem departe de aceste numere.

7:40 Se pare că e un caz cînd virusologii au creat ceva foarte senzațional și cu creația lor au impresionat guvernul chinez. Guvernul chinez a făcut ceva foarte mare din asta. Dintr-odată a devenit foarte important din punct de vedere politic, ieșind complet din cadrul virusologic. Dintr-odată au fost instalate echipamente de recunoaștere facială la aeroporturi, febra era măsurată. Termometrul clinic a controlat traficul pe străzile chinezești. Și asta a fost atît de semnificativ încît a dus la consecințe internaționale. Politicienii trebuie să se ocupe de problemă, să ia o poziție. Atunci virusologii au intrat iar în joc. Guvernele au întrebat proprii lor virusologi și ei au confirmat că virusul e un lucru despre care să te îngrijorezi și au propus să se dezvolte teste pentru a ajuta la măsurarea virusului, ca în China. Ceva s-a țesut în jurul acestei povești. O rețea de informații și opinii s-a dezvoltat în unele grupuri de experți. Și politicienii s-au îndreptat spre aceste grupuri, care începuseră toate acestea, și au absorbit această rețea, au devenit parte a ei. Aceasta a făcut ca politicienii care se bizuie pe aceste argumente în timp ce folosesc aceste argumente pentru a evalua cine trebuie să fie ajutat, să se determine măsurile de siguranță și ce anume trebuie îngăduit. Toate aceste hotărîri au provenit din acele argumente. Asta înseamnă că a devenit foarte greu pentru critici să spună: „Stop. Nu e nimic deosebit”. Asta îmi amintește despre basmul cu regele care se plimba fără haine. Și doar un copil mic a îndrăznit să spună „regele e gol!”. Toți cei de la curte, din jurul guvernului și întrebînd guvernul pentru sfaturi, findcă ei singuri n-au de unde să știe, toți s-au conformat și s-au alăturat curentului general. Deasemeni, politicienii sînt curtați de mulți oameni de știință. Oameni de știință care vor să fie importanți în politică pentru că au nevoie de bani pentru instituțiile lor. Acești oameni de știință se alătură curentului principal și își vor și ei partea lor. „Și noi putem să ajutăm”, „Am făcut o aplicație”, „Avem un program pentru asta”. Așadar, sînt mulți oameni care spun „vrem să ajutăm și noi” pentru că vor să cîștige bani din asta și să devină importanți. Ce lipsește în acest moment este o gîndire rațională asupra problemei. Trebuie să ne punem întrebări precum: „De unde știm că acest virus e primejdios?”, „Cum a fost înainte?”, „N-am avut ceva asemănător și anul trecut?”, „Este ceva nou?”. Asta lipsește. Și regele e gol.

***

ContraMundum:

Experții contra isteriei Covid

Mai jos puteți găsi opiniile a 12 experți de nivel mondial care contestă interpretările oficiale legate de Coronavirus, ca și memele atât de prevalente în social media.

Dr. Sucharit Bhakdi este un specialist în microbiologie. A fost profesor la Universitatea Johannes Gutenberg din Mainz și a condus Institutul pentru Microbiologie și Igienă Medicală, fiind în același timp unul dintre cei mai citați cercetători din istoria Germaniei:

„Ne speriem că un milion de infecții cu noul virus vor conduce la 30 de decese zilnic în următoarele 100 de zile. Dar nu ne dăm seama că 20, 30, 40 sau chiar 100 de pacienți care au fost testați pozitiv pentru coronavirusuri normale deja mor în fiecare zi.

Măsurile guvernului împotriva Covid19 sunt grotești, absurde și foarte periculoase (…) Speranța de viață a milioane de oameni este redusă. Impactul înfiorător asupra economiei mondiale amenință existența unui număr imens de oameni. Consecințele asupra îngrijirii medicale sunt profunde. Deja îngrijirile acordate pacienților au fost reduse, operațiile anulate, personalul medical amețit. Toate acestea vor avea un impact profund asupra întregii societăți. Toate aceste măsuri conduc la autodistrugere și sinucidere colectivă pe baza a nimic altceva decât a unei fantome.”

Dr. Wolfgand Wodarg este un medic german specializat în probleme pulmonare, om politic și fost președinte al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei. În anul 2009 el a cerut o investigație în privința confictelor de interese din jurul măsurilor luate de Uniunea Europeană pentru a contracara pandemia de gripă porcină.

„Politicienilor li se face curte de către oamenii de știință… oameni de știință care vor să fie importanți, care vor să aibă parte de finanțare pentru instituțiile lor, oameni de știință care merg cu curentul și vor să facă parte din el. Ceea ce ne lipsește acum este o modalitate rațională de a privi lucrurile.

Ar trebui să ne punem întrebări de tipul acesta: Cum ne-am dat seama că acest virus este periculos? Cum se manifesta înainte? Nu am avut același lucru anul trecut? Este măcar ceva nou?

Toate acestea lipsesc.”

Dr. Joel Kettner este profesor de Chirurgie și Sănătate Publica la Universitatea Manitoba, fost Director de Sănătate Publică pentru provincia Manitoba și Director Medical al Centrului Internațional pentru Boli Infecțioase.

„Nu am văzut niciodată ceva ca acum, nici măcar ceva apropiat de ce se întâmplă acum. Nu am în vedere pandemia, pentru că am văzut 30 de pandemii, una în fiecare an. Se numesc gripe. Iar alte viroze respiratorii, nu știm întotdeauna ce sunt. Dar nu am văzut niciodată genul acesta de reacții și încerc să înțeleg de ce.

Mă îngrijorează mesajul transmis publicului despre frica de a intra în contact cu alți oameni, de a fi în același loc cu oamenii, strângându-le mâna, având întâlniri. Mă îngrijorează multele, foarte multele consecințe legate de asta.

În Hubei, în provincia Hubei, unde au fost până acum cele mai multe cazuri de infectări și decese, numărul actual al cazurilor raportate este de 1 la 1000 iar rata actuală a morților raportate este de 1 la 20.000. Poate că asta ar putea ajuta la punerea lucrurilor în context.”

Dr. John Ioannidis este profesor de medicină la Universitatea Stanford. El este de asemenea redactorul șef al European Journal of Clinical Investigation. A fost președintele departamentului de Igienă și Epidemiologie de la Universitatea Ioannina și profesor asistent la Universitatea de Medicină Tufts.

„Pacienții care au fost testați pentru SARS-CoV-2 sunt într-o măsură disproporționat de mare cei care au simptome și probleme grave. Din moment ce majoritatea sistemelor de sănătate au o capacitate limitată de testare, problemele de selectare a celor infectați s-ar putea să se agraveze în viitorul apropiat.

Singurul caz în care un grup întreg și închis a fost testat a avut loc pe vasul Diamond Princess. Rata cazurilor fatale a fost de 1%, dar aceștia erau în cea mai mare parte bătrâni, un grup de vârstă în care incidența morților cauzate de Covid-19 este mult mai mare.

Ar putea fi atât de joasă rata cazurilor fatale produse de Covid-19? Nu, spun unii, punând accentul pe rata ridicată a morților în rândul bătrânilor. Totuși, chiar și gripele moderate sau cele comune, cunoscute de ani de zile, pot produce o rată a mortalității de până la 8% când îi ating, de pildă, pe bătrânii aflați în aziluri. În fapt, astfel de coronavirusuri „moderate” infectează zeci de milioane de oameni anual și sunt responsabile pentru 3% până la 11% dintre cei spitalizați în fiecare iarnă în SUA cu infecții respiratorii.

Dacă nu am ști că există un nou virus și nu i-am verifica pe oameni cu teste PCR, numărul total al morților provocate de „boli ca gripa” nu ne-ar părea neobișnuit. În cel mai bun caz, s-ar putea să observăm fără prea mare îngrijorare că sezonul gripei de anul acesta este un pic mai rău decât în mod obișnuit. Media nu ar vorbi despre acest lucru mai mult decât ar vorbi despre un meci de baschet din NBA între două echipe modeste.”

Dr. Yoram Lass este un medic și politician israelian fost Director General al Ministerului Sănătății. El a fost de asemenea Decan Adjunct al Universității de Medicină din Tel Aviv.

„Italia este recunoscută pentru morbiditatea uriașă rezultată din probleme respiratorii, de trei ori mai mult decât orice altă țară europeană. În SUA mor anual 40.000 de oameni în sezonul gripei obișnuite iar până acum au murit 40-50 de persoane, majoritatea într-un azil de bătrâni din Krikland, Washington.

În fiecare țară, mor mai mulți oameni din cauza gripei obișnuite decât cei care mor din cauza coronavirusului.

Există un foarte bun exemplu pe care îl trecem cu vedere cu toții: gripa porcină din 2009. Acesta a fost un virus care a plecat din Mexic iar până astăzi nu există un vaccin împotriva sa. Dar cum așa? La vremea aceea nu era Facebook sau poate că era dar se găsea la începuturi. Prin comparație, coronavirusul este un virus cu PR.

Oricine crede că statele vor opri virușii se înșală.”

Dr. Pietro Vernazza este un medic elvețian, specializat în boli infecțioase la Spitalul Cantonal din St. Gallen și Profesor de Sănătate Publică:

„Avem date de încredere din Italia și o lucrare a unor epidemiologi care a fost publicată în reputata revistă „Science”, care a analizat răspândirea în China. Rezultă limpede că aproximativ 85% din toate infecțiile au apărut fără ca cineva să-și dea seama de infecție. 90% din pacienții infectați au în mod verificabil peste 70 de ani, 50% au peste 80 de ani.

În Italia, unul din zece oameni diagnosticați va muri, potrivit cercetării publicate în revista Science, ceea ce înseamnă din punct de vedere statistic unul într-o mie de persoane. Fiecare caz individual este tragic, dar adesea – la fel ca în cazul gripei sezoniere – afectează pe cei care se află la sfârșitul vieții.

Dacă vom închide școlile, îi vom împiedica pe copii de la a dobândi rapid imunitate. Ar trebui să integrăm mai bine faptele științifice în deciziile politice.”

Frank Ulrich Montgomery este un radiolog german, fost președinte al Asociației Medicale Germane și Președinte Adjunct al Asociației Medicale Mondiale.

„Nu sunt un susținător al carantinei. Oricine impune ceva de tipul acesta trebuie să ne spună când și cum o să o luăm din nou de la capăt. Din moment ce trebuie să presupunem că virusul va fi cu noi mult timp, mă întreb când ne vom reîntoarce la normal? Nu poți ține închise școlile închise până la sfârșitul anului. Pentru că va trebui să treacă cel puțin atât până când vom avea un vaccin. Italia a impus o carantină și a obținut efectul opus. Și-au umplut rapid spitalele, dar asta nu a împiedicat răspândirea virusului în timpul carantinei.”

Prof. Hendrik Streeck este un cercetător german al HIV și epidemiolog. Este profesor de virologie și director al Institutului de Virologie și Cercetarea HIV de la Universitatea Bonn.

„Noul patogen nu este atât de periculos, este chiar mai puțin periculos decât Sars-1. Ceea ce distinge Sars-CoV-2 este că se reproduce în partea superioară a gâtului și din acest motiv este mult mai infecțios deoarece virusul sare dintr-un gât în altul, ca să zicem așa. Dar acesta este de asemenea un avantaj: deoarece Sars-1 se multiplică în plămâni, nu este atât de infecțios, dar cu siguranță ajunge la plămâni ceea ce îl face să fie mai periculos.

Trebuie avut de asemenea în vedere că morțile rezultate în Germania din cauza Sars-CoV-2 erau în principal bătrâni. În Heinsberg, de pildă, un bărbat de 78 de ani cu alte boli cronice a murit din cauza unui atac de cord și asta fără să fie nevoie de coronavirus. Din moment ce era infectat, el apare în mod natural trecut în statisticile Covid 19. Dar întrebarea este dacă el nu ar fi murit oricum, chiar și fără coronavirus.”

Dr. Yanis Rousel et. al. – o echipă de cercetători de la Institutul de Boli Infecțioase din Marsilia au condus un studiu peer-reviewed în ceea ce privește mortalitatea Coronavirusului, pentru guvernul francez.

„Problema SARS-CoV-2 este probabil exagerată din moment ce 2,6 milioane de oameni mor din cauza infecțiilor respiratorii în fiecare an comparativ cu cele mai puțin de 4000 de morți ca urmare a SARS-CoV-2 la momentul scrierii acestei lucrări.

Studiul a comparat rata mortalității rezultate din SARS-CoV-2 în țările OECD (1,3%) cu rata mortalității coronavirușilor normali identificați în pacienții AP-HM (0,8%) în perioada 1 ianuarie 2013 – 2 martie 2020.

Ar mai trebui notat că studiul sistematic al altor coronavirusuri (dar nu și pentru SARS-CoV-2) a relevat că procentul celor asimptomatici este egal sau chiar mai mare decât procentul pacienților simptomatici. Aceleași date pentru SARS-CoV-2 ar putea fi în curând disponibile, ceea ce va reduce mai mult riscul relativ asociat aceste patologii.”

Dr. David Katz este un doctor american și director fondator al Centrului de Prevenție de la Universitatea Yale.

„Mă îngrijorează teribil faptul că aceste consecințe sociale, economice și de sănătate publică rezultate din prăbușirea totală a vieții normale – școli și afaceri închise, adunări interzise – vor fi de durată și catastrofale, probabil mai grave decât bilanțul direct al virusului. Bursa își va reveni cu timpul, dar multe afaceri nu-și vor mai reveni niciodată. Șomajul, sărăcia și disperarea vor fi o nenorocire de primă mărime pentru sănătatea publică.”

Michael T. Osterholm este profesor și director al Centrului pentru Cercetarea Bolilor Infecțioase de la Universtatea Minnesota.

„Aveți în vedere efectul pe care îl va avea închiderea birourilor, a școlilor, a transporturilor, a restaurantelor, hotelurilor, magazinelor, teatrelor, sălilor de concerte, evenimentelor sportive, pe termen nedefinit și lăsarea tuturor acestor oameni pe spezele statului. Ce va rezulta nu va fi o criză economică, ci o prăbușire economică completă, cu nenumărate slujbe pierdute, cu mult înainte să apară un vaccin sau să aibă loc imunitatea de grup.

Cea mai bună alternativă ar fi a-i lăsa pe aceia care prezintă un risc minim să continue să muncească, a ține în viață afacerile și producția, și „a conduce” societatea, în același timp, recomandându-le celor cu riscuri mari să se protejeze pe ei înșiși prin distanțare socială și a îmbunătăți cât de bine putem capacitățile medicale. Cu un astfel de plan, am putea treptat să ne construim imunitate de grup fără să distrugem structura financiară pe care se bazează viețile noastre.”

Dr. Peter Goetzsche este profesor de Cercetare Clinică la Universitatea din Copenhanga. Este autorul mai multor cărți despre corupția din domeniul medicinii și despre puterea marilor companii farmaceutice.

„Principala noastră problemă este că nimeni nu va fi tras la răspundere dacă măsurile sunt prea draconice. Vor avea probleme doar dacă sunt prea puțin draconice. Astfel, politicienii noștri și cei care se ocupă de sănătatea publică fac mult mai multe decât ar trebui de fapt să facă.

Nicio astfel de măsură draconică nu a fost aplicată în timpul pandemiei din 2009 și în mod cert nu poți lua asemenea măsuri în fiecare iarnă. Nu putem închide lumea întreagă pentru totdeauna.

Dacă se va dovedi că epidemia va dispărea rapid, se va forma o coadă din oameni care vor încerca să-și asume merite pentru acest lucru. Și putem fi ai naibii de siguri că astfel de măsuri draconice vor fi aplicate și tura următoare. Dar aduceți-vă aminte gluma despre tigrii:

De ce sufli în trompetă?

Ca să țin departe tigrii.

Dar aici nu sunt tigri.

Păi vezi?”


Categorii

Articolele saptamanii, Noua ordine mondiala, guvern mondial (Pasi catre Antihrist?), Pandemia de coronavirus/ COVID-19, Razboiul impotriva populatiei, Studii, oameni de stiinta, Traduceri, Vasile Astărăstoae, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

64 Commentarii la “DE CE AU MURIT ATÂT DE MULȚI pacienți cu CORONAVIRUS în ITALIA?/ OPINII CRITICE ale unor experți medicali față de MĂSURILE EXTREME împotriva COVID-19. „Toate aceste măsuri conduc la AUTODISTRUGERE și sinucidere colectivă”

<< Pagina 1 / 2 >> VEZI COMENTARII MAI NOI

 1. ,,Dr. David Katz este un doctor american și director fondator al Centrului de Prevenție de la Universitatea Yale.

  „Mă îngrijorează teribil faptul că aceste consecințe sociale, economice și de sănătate publică rezultate din prăbușirea totală a vieții normale – școli și afaceri închise, adunări interzise – vor fi de DURATĂ și CATASTROFALE, probabil MAI GRAVE decât bilanțul direct al virusului. Bursa își va reveni cu timpul, dar multe afaceri nu-și vor mai reveni NICIODATĂ. Șomajul, SĂRĂCIA și DISPERAREA vor fi o NENOROCIRE de primă mărime pentru SĂNĂTATEA publică.”

  ,,Dr. Peter Goetzsche este profesor de Cercetare Clinică la Universitatea din Copenhanga. Este autorul mai multor cărți despre corupția din domeniul medicinii și despre puterea marilor companii farmaceutice.

  „PRINCIPALA NOASTRĂ PROBLEMĂ este că NIMENI nu va fi tras la răspundere dacă măsurile sunt prea draconice. Vor avea probleme doar dacă sunt prea puțin draconice. Astfel, politicienii noștri și cei care se ocupă de sănătatea publică fac mult mai multe decât ar trebui de fapt să facă.

  Nicio astfel de măsură draconică nu a fost aplicată în timpul pandemiei din 2009 și în mod cert nu poți lua asemenea măsuri în fiecare iarnă. NU PUTEM ÎNCHIDE LUMEA ÎNTREAGĂ PENTRU TOTDEAUNA.

  Dacă se va dovedi că epidemia va dispărea rapid, se va forma o coadă din oameni care vor încerca să-și asume merite pentru acest lucru. Și putem fi ai naibii de siguri că astfel de măsuri draconice vor fi aplicate și tura următoare. Dar aduceți-vă aminte gluma despre tigrii:

  De ce sufli în trompetă?

  Ca să țin departe tigrii.

  Dar aici nu sunt tigrii.

  Păi vezi?”

  Prof.dr. Wolfgang Wodarg ,,Asta îmi amintește despre basmul cu regele care se plimba fără haine. Și doar un copil mic a îndrăznit să spună „REGELE E GOL !”. Toți cei de la curte, din jurul guvernului și întrebînd guvernul pentru sfaturi, findcă ei singuri n-au de unde să știe, toți s-au conformat și s-au alăturat curentului general.
  Deasemeni, politicienii sînt curtați de mulți oameni de știință. Oameni de știință care vor să fie importanți în politică pentru că au nevoie de bani pentru instituțiile lor. Acești oameni de știință se alătură curentului principal și își vor și ei partea lor. „Și noi putem să ajutăm”, „Am făcut o aplicație”, „Avem un program pentru asta”. AȘADAR, SÎNT MULȚI OAMENI CARE SPUN „vrem să ajutăm și noi” pentru că VOR să CÎȘTIGE BANI din asta și să devină IMPORTANȚI. Ce lipsește în acest moment este o GÎNDIRE RAȚIONALĂ asupra problemei. Trebuie să ne punem întrebări precum: „De unde știm că acest virus e primejdios?”, „Cum a fost înainte?”, „N-am avut ceva asemănător și anul trecut?”, „Este ceva nou?”. Asta lipsește. ȘI REGELE E GOL.”

  Da, regele e gol, nu este nici un tigru, nu este nici un pericol, mă rog, nu este un pericol mai mare decât în cazul unei gripe obișnuite, dar politicienii români, ca și cei de aiurea ȘTIU că ,,NIMENI NU VA FI TRAS LA RĂSPUNDERE DACĂ MĂSURILE (LUATE DE EI) VOR FI PREA DRACONICE.”
  Mă întreb totuși: Chiar dacă vor îndrăzni să încalce drepturi ale omului, inclusiv decretarea ,,stării de urgență” în mod total nejustificat, nu vor putea fi trași la răspundere ???
  Păi dacă nu vor putea fi trași la răspundere, atunci ,,putem fi (…) siguri că astfel de măsuri draconice vor fi aplicate și tura următoare.”
  Iertare și Doamne ajută tuturor !!!

 2. @ Romil:

  Eu nu as zice ca e o simpla gripa, cred ca e o greseala asta, ci accept si sustin ca au lansat o arma draceasca cu adevarat violenta, cu adevarat ucigasa mai ales in anumite circumstante favorizante, despre care se vorbeste numai pe la colturi de internet… Dar sustin, pe baza indiciilor existente, ca STRATEGIILE de lupta sunt premeditat gresite, sinucigase, atat in ceea ce priveste partea propriu-zis medicala. cat si in ceea ce priveste dimensiunile economica si socio-psihologica. E nevoie sa argumentez mai mult? Sunt marturii care arata clar ca NU S-A VRUT si nici acum, in al 13-lea ceas, NU SE VREA protejarea si echiparea personalului medical, ci EXPUNEREA si SACRIFICAREA lui, pentru a bloca sistemul spitalicesc, a provoca un COLAPS total si prematur si a INMULTI DRAMATIC numarul de morti. De victime reale, dar oameni morti cu zile, pur si simplu. Asta se intampla si se va intampla. Sunt marturii care arata ca NU SE DORESTE aplicarea peste tot a schemelor de tratament deja gasite ca eficiente, de succes (vezi Timisoara la noi, dar nu e vorba numai de noi aici), sub pretexte procedurale absolut halucinante si funeste. Ce sa intelegi de aici decat ca unii (nu toti!) din sistem doresc MOARTEA, iar NU VINDECAREA oamenilor? Nu e doar o perdea de fum, e un sinistru experiment genocidar, e un Colectiv real si inmultit cu cateva mii. Despre partea legata de Biserica nici nu mai vorbim…

 3. @interzis
  N-am spus doar eu că nu este periculoasă mai mult decât o gripă, ci oamenii de știință mai sus numiți. Și din articolul postat de @TitusL se poate observa cu ușurință un lucru asemănător.
  Perfect de acord cu faptul că NU SE VREA A FI LUATE MĂSURILE NECESARE PENTRU PREVENIREA ȘI COMBATEREA EPIDEMIEI DIN ROMÂNIA. Din păcate acest lucru este IMPOSIBIL DE DOVEDIT (FAPTUL CĂ NU SE VREA). Este o variantă mult mai perfidă a experimentului Pitești de acum 60 de ani !!! Însă atunci (la Pitești) era interesul să nu se audă nimic înafara țării noastre despre torturile și crimele care aveau loc în temnițele comuniste din România. Acum situația este aceeași și înafara țării noastre, deci nu ai CUI spune adevărul. FRICA și nu virusul SARS-cov-2 este adevăratul PERICOL pentru toți românii !!! FRICA i-a paralizat pe români până într-atât, încât ar accepta ORICE măsură impusă de autoritățile române vândute corporațiilor străine și Occidentului, chiar cu prețul pierderii propriei libertăți. Desigur, nu pe toți românii, ci preponderent pe cei legați prea mult de cele pământești, de cele materiale.
  Iar de dovedit că NU SE VREA A FACE CEEA CE TREBUIE nu s-ar putea decât de către cei implicați direct. Dar și dacă ar face-o, nu ar fi luați în considerare sau ar fi marginalizați, șantajați ei și/sau familiile lor, la fel ca la Pitești acum 60 de ani. Nădejdea noastră e numai și numai la Mila Domnului, a Maicii Domnului și la Mila Tuturor Sfinților.
  Iertare și Doamne ajută tuturor !!!

 4. @ Romil:

  Cred ca e putin depasita aceasta abordare, intre timp pare ca au lansat o tulpina mutanta mai agresiva si/sau efectele sunt REAL mai letale, din cauza circumstantelor iresponsabile/criminale ale administrarii sistemice a crizei si, posibil, potentata de efectele 5G, acolo unde densitatea lor e foarte crescuta.

 5. @interzis

  Cine să lanseze ,,o tulpină mutantă mai agresivă” ??? Aiurea !!! Dacă era într-adevăr un pericol REAL, nu se bâlbâiau atâta cu măsuri care de care mai aiurite…Ar fi ASCULTAT DE SPECIALIȘTII ÎN DOMENIU, nu decretau ,,stare de urgență”, nu dădeau Ordonanțe militare și nu luau măsuri în toată lumea, prin care s-au demascat de fapt, ca fiind pur și simplu OPORTUNIȘTI de ocazie sau la comandă, după caz. Au luat aceste măsuri fără să le pese de urmările CATASTROFALE a măsurilor luate de ei, care vor produce ÎNMIIT mai multe victime decât acest blamat SARS -cov-2 !!! Acest Pitești URIAȘ, inițiat la distanță de 70 de ani de cel inițiat în anii ’50 ai secolului trecut (îmi cer iertare tuturor cititorilor acestui blog că în comentariul anterior am scris 60 de ani !) nu va rămâne fără urmări pentru cei care l-au inițiat. Cine seamănă vânt culege furtună și cine seamănă frică și panică (nejustificată) negreșit culege moartea sufletului și osânda veșnică, adică iadul !!!
  Iertare și Doamne ajută tuturor !!!

 6. Doctorul din primul video care spune ca doar 99.5 % dintre cei tineri si dintre pacientii fara alte boli grave au forme usoare sau deloc ale bolii, este in eroare sau poate este o afirmatie nu foarte recenta. La noi in tara acum s-a ajuns ca 15-20 % dintre tinerii care contacteaza boala sa dezvolte forme severe.

  “Măsurile guvernului împotriva Covid19 sunt grotești, absurde și foarte periculoase”… E de neinteles totusi aceasta afirmatie in conditiile in care vedem ce se intampla in lume si cat de usor se raspandeste acest virus. Linkul de mai sus “opriti carantina” mai degraba dezinformeaza punand pe acelasi palier gripa obisnuita cu covid19. Singurele in comun sunt primele simptome. Covid se manifesta mult mai grav, ucide prin asfixiere lenta si necesita intubare. Este si cu mult mai pervers pentru ca unele cazuri sunt asimptomatice si deci e mult mai contagios. Aici e marea diferenta si marea problema, prea multi pacienti in timp scurt, sistemele de sanatate nu pot face fata pentru ca nu au sunt suficiente ventilatoare si personal medial. Medicii ajunt in situatia de a alege cine ramane conectat si cine nu, adica pe cine lasa sa moara. Personalul medical nu mai face fata, doctorii sunt extenuati si pe deasupra expusi pericolului infectarii. Nu se intampla asta in cazul gripei obisnuite. La noi este abia faza de inceput. Orice “expert” care-mi spune ca asta e doar o gripa obisnuita pentru mine are zero credibilitate.

  Daca lumea nu ar sta in case cu siguranta infectarile si pacientii s-ar inmulti rapid. Virusul are durata de viata limitata raspandirea in masa poate fi oprita numai prin auto-izolare, altfel ne vom infecta cu totii. In Wuhan carantina a functionat. Vedem cum numarul de persoane infectate creste exponential de la zi la zi mai peste tot in marile orase. Doctorii sunt stresati si speriati de ceea ce se intampla in spitale, se roaga de noi sa nu iesim din casa pentru ca nu mai pot face fata. Inteleg din opiniile de mai sus ca unii vor libertate dar in conditiile astea auto-izolarea e necesara. Pana la urma viata este pe primul loc. Mai intai trebuie sa traiesti ca sa te poti bucura de libertate…

  Lipsa de echipamente este peste tot in lume, nimeni nu s-a asteptat la o astfel de pandemie ca sa faca stocuri de masti, combinezoane si dezinfectanti. Cererea a mult prea mare. Nu cred in teoria conspiratiei in acest caz. Ce este discutabil este cum a aparut virusul asta.

 7. @Mari

  Nici noi nu susținem ideea ca acest virus e o simpla răceala. Unii experți pun la îndoiala nu specificitatea virusului, ci maniera in care se colectează datele si se iau măsuri pe baza lor.

  Dacă ar fi sa sintetizăm, ceea ce credem este ca actualele “remedii” amplifica răul cauzat de epidemie si pot cauza, dupa toate semnele, multe alte rele asociate – cu sistemul sanitar si cel economic la pământ, e ușor de gândit ce fel de rele.

 8. @Mari
  Evident ca nu e vorba de o simpla raceala, nici macar de gripa sezoniera. E ceva mai grav, mai multi factori care impreuna provoaca morti suspecte: nivelul mare de poluare (Wuhan, nordul Italiei) la care se adauga poluarea electromagnetica, reteaua 5g, despre care am mai spus, aerosolii pulverizati in aer etc. + modul de hranire + tot soiul de adictii. Si, nu in ultimul rind, tratamentele letale de-a dreptul, administrate taman celor mai vulnerabili. Am numit medicamentele antivirale scumpe promovate la noi intr-un mod manipulatoriu, ca cica uite, romanii nu au acces la ele, nu ne dau si noua astia, bogatii. E vorba de ritonavir (va rog, vedeti aici lista efectelor secundare: https://aidsinfo.nih.gov/drugs/244/ritonavir/0/patient) si de lopinavir, total ineficient in tratarea de covid si la fel de periculos.
  Cit despre virusul care traieste… Virusul nu este un organism viu si basta. Mai mult nu mai comentez la acest subiect. Iar acei tineri care dezvolta forme grave cite pachete de tigari ard pe zi? Ce alte substante toxice isi introduc in sistem, de ce boli mai sufera etc.

  Tot din categoria lui NU SE VREA, nu se vorbeste nicaieri, ci tot asa, pe la colturile internetului, despre intarirea sistemului imunitar. Sa mincam cit mai sanatos (alimente naturale, neprocesate industrial), sa postim pur si simplu. Pentru atei, sa-i dea si ei inainte cu “dieta”, cu “regimul”…

 9. @Mari
  Este treaba dumitale că ,,orice ,,expert” care-mi spune că asta e doar o gripă obișnuită pentru mine are zero credibilitate.”
  Nu sunt expert în epidemiologie, dar nu mă împiedică nimeni să mă informez. N-am de unde să știu cât de mult și cu câtă acrivie te-ai informat dumneata, dar printre rânduri am observat câteva lucruri afirmate cu prea multă ușurință. De unde ai dumneata informația că ,,la noi în țară 15-20 % dintre tinerii care contactează boala dezvoltă forme severe.” ???
  Apoi ,,lipsa de echipamente este peste tot in lume, nimeni nu s-a asteptat la o astfel de pandemie ca sa faca stocuri de masti, combinezoane si dezinfectanti. Cererea a mult prea mare. Nu cred in teoria conspirației.”
  Pentru ce-ți trebuie măști și combinezoane ??? Dacă pentru gripă nu ai nevoie, aici pentru ce este nevoie ??? Dar dezinfectanți pentru ce trebuie mai mult ??? Pentru că spun niște unii că spirtul sanitar nu este destul de bun ??? Și-apoi nu contest faptul că în multe cazuri de îmbolnăviri se poate să fie nevoie de intubarea pacientului, mai ales la pacienții cu comorbidități. DAR DE CE SE AJUNGE PÂNĂ LA FAZA ACEASTA A BOLII nu te-ai întrebat dumneata ??? EXISTĂ TRATAMENT, înțelesu-m-ai, dar nu se APLICĂ după cum trebuie !!! De ce ies tot felul de ,,experți” pe ,,sticlă” să spună că nu-i bună vitamina C, că are nu-ș’ce contraindicații, că nu există încă un tratament sigur pe plan mondial, deși s-au obținut rezultate foarte bune cu hidroxicloroquina și azitromicina, etc.,etc.,etc. De ce nu s-au făcut și nu se fac teste persoanelor care au venit dinafară și pot avea forme asimptomatice ??? De ce trebuie testat tot Bucureștiul ? Pentru că au făcut comandă de 2 milioane de teste de la sud-coreeni și se tem politicienii pentru viața lor și a rudelor lor și vor să fie ei testați pentru siguranța lor ? Sau cum ?
  Este treaba dumitale dacă nu crezi în teoria conspirației. Nici eu nu cred, eu ȘTIU că este o conspirație. Cea mai utilizată viclenie a lui Aghiuță este să-l facă pe om să creadă că el nu există. Iar conducătorii lumii, slugile lui, care s-au vândut lui pentru avantajele efemere ale acestei lumi, căpușează din plin și biata noastră țărișoară. Începând de la cel mai înalt nivel, Parlamentul european, al cărui palat este în forma vechiului Turn Babel neterminat, având în fața lui o statuie metalică reprezentând pe Zeus sub formă de taur răpind pe fecioara Europa și pâna la marea majoritate dintre oamenii politici ai României, care au aprobat legalizarea vrăjitoriei pe vremea Băsescului și ridicarea unei statui lui Mamona în București.
  Și deși, tot ei politrucii, au lansat termenul de ,,teoria conspirației”, pentru a-i ridiculiza pe cei care știu că este o conspirație care are în mâini frâiele lumii, tot ei au impus în școală, atât în perioada comunistă cât și acum în perioada numită a democrației, teoria evoluționistă, teoria relativității și mai nou, teoria încălzirii globale, deși niciuna dintre ele nu poate fi demonstrată. De fapt tocmai de aceea le-au impus, pentru că deși nu le poate nimeni demonstra, nimeni nu le poate nici infirma, pentru că nu este lăsat să o facă.
  Dacă de-a lungul timpului, atunci când au fost epidemii de tot felul (în 1813, de ciumă au murit 90.000 de oameni în București și ciuma s-a oprit în urma rugăciunilor făcute de cei dreptcredincioși către Sfântul Mare Mucenic Haralambie !), de ce s-a dat ordonanța militară care interzice participarea credincioșilor la Slujbele Sfintei Biserici (Biserica este Spital duhovnicesc și trupesc) ??? Nu este o îngrădire a unui drept elementar al omului, fără precedent în istoria contemporană ??? Este evident, pomul se cunoaște după roade și omul după fapte. Mă opresc aici.
  Cine este SINCER va înțelege, iar cine nu este SINCER nu va crede nici dacă i-aș aduce milioane de argumente.
  Iertare și Doamne ajută tuturor !!!

 10. Cu năduf mi-am amintit cuvintele pr. Steinhardt si m-am încredințat de actualitatea lor: citez din memorie ‘nu a spune Adevarul (general) deranjează regimurile totalitare , ci a spune adevarul care-i doare pe ei… A spune că simpla apartenență filiatie la nobilime in vremea lui Robespierre nu justifica uciderea exemplifica Steinhardt.
  Si năduful meu azi: a spune că prezența unui tanc in centrul capitalei in vreme de viroza, oricât de periculoasă ar fi ea, nu isi are nicio justificare alta decât a amplifica spaimele, panica si, evident, a asigura desăvârșită obediența…
  Si raspunsul unei prietene psihoterapeut: ‘nu, nu, lasa ca-i bine, sa le fie frica, sa nu iasa din casa…de cat sa moara, mai bine sa se panicheze acum’

 11. Pingback: Alte articole interesante… | Mărturie creștin-ortodoxă
 12. @Mari

  https://evz.ro/complicitatea-macron-big-pharma-de-ce-ascunde-franta-un-medicament-ieftin-si-testat-pentru-epidemia-de-covid-19.html

  https://m.activenews.ro/stiri/Adevarul-despre-moartea-lui-Paul-Goma-a-fost-internat-cu-boli-cronice-si-infectat-cu-virusul-ucigas-chinezesc-in-spitalul-francez-160711

  Nici o legătură cu ,,teoria conspirației”, nu-i așa ? Totul este pură ,,coincidență…mămăliga ei de coincidență. Ca și cum n-am avea și noi un Yves Levy al nostru în persoana lui Streinu Cercel, chiar dacă la scară mai mică (deh, noi suntem doar ,,micul Paris”, nu marele Paris), care în 2008-2009, anunța între 400.000 și 3.000.000 de victime în România din cauza gripei porcine. Ăsta expert de zero credibilitate, nu ăia de care vorbeai dumneata…

  https://m.activenews.ro/stiri/O-femeie-de-102-ani-din-Italia-s-a-vindecat-de-coronavirus.-Medicii-investigheaza-daca-nu-cumva-a-fost-expusa-in-copilarie-gripei-spaniole-160767

  https://m.activenews.ro/stiri/Gabriela-Firea-spune-ca-testarea-in-masa-a-bucurestenilor-va-incepe-cel-mai-probabil-la-jumatatea-saptamanii-viitoare-160763

  Iertare și Doamne ajută tuturor !!!

 13. Dragi comentatori, imi exprim o opinie. Eu una sunt de acord cu Romil.

  Cu sau fara covid 2.0, letal sau neletal, cu tulpini sau fara tulpini, masurile luate sunt absurde, excesive, in primul rand pt ca creeaza alte probleme mult mai grave – adica degeaba salvezi oamenii de covid daca tot restul patologiilor – adica IMENSA MAJORITATE – devin pacienti de rangul 2 (in cel mai bun caz!) si daca nu te gandesti la rezervele de supravietuire ale populatiei – in special populatia – de asemenea MAJORITARA in Ro – care traieste de pe o zi pe alta.

  In al doilea rand este pur si simplu absurd sa abordezi o epidemie – care vadit nu e ca ciuma, adica nu mor 90% si supravietuiesc 10%, ci viceversa (de fapt procentul e mai mic de 10%) – este absurd ziceam sa iei masuri de combatere a unei epidemii, bazate strict si exclusiv pe nr. infectatilor sau al mortilor. Trebuie luati in calcul o multime de alti parametri – profilul patologic al persoanelor decedate, mediile in care virusul se propaga mai mult sau dezvolta forme mai agresive etc.. Si in functie de asta luate masuri nuantate. Izolezi persoanele vulnerabile, mediile vulnerabile le asanezi, creezi conditii pentru mentinerea accesului la serviciile de sanatate si al celorlalti bolnavi etc.. Masura izolarii universale aminteste de un chirurg nebun care, confruntat cu o plaga infectata la picior, taie tot piciorul ‘ca e mai sigur asa’.
  Mi ar placea sa cred ca e vb de masuri responsabile luate in fata unei veritabile crize (apropos, ce ziceau si niste englezi pe yb – si ei sunt supusi la fel, unor restrictii draconice – cine oare controleaza numerele astea? cica la Hunedoara unui batran decedat, cu cancer terminal, i au facut analizele post mortem si au vazut ei ca avea covid, drept care a fost trecut glorios la mortii din cauza covid). Dar e prea orwellian ce se intampla si prea seamana a inscenare – de la restrictii la efectele psihologice, de la politstii care impanzesc strazile pana la sunetul inutil al sirenelor de salvare noaptea, pe niste strazi goale (chiar: exact de sunetul asta nejustificat in context vorbeau acei englezi si ei pe yb – ca sa vezi coincidenta!) samd samd – ca sa fiu atat de optimista. Nu va mai spun cate reglementari legale sunt incalcate intr o veselie.
  In opinia mea, momentul nu cere doar rugaciune, ci si schimbare profunda, pocainta reala, revizuirea intregii noastre vieti si confruntarea nemiloasa cu impulsurile subconstiente, cu umbrele din inimile noastre, carora de prea multe ori poate le am dat nume frumoase dar care reprezentau altceva. Aceasta asanare profunda si colectivă a sufletelor – adevarata pocainta, nu doar de fatada si doar in vorbe – este efectiv singura care poate aduce un respiro in situatia de fata. Rugaciunea singura, neinsotita de pocainta, nu cred ca va ajuta. Pt ca daca Domnul ingaduie oroarea asta este clar ca pacatele noastre cele ascunse si cele neascunse sunt de vina. Nu e suficient sa strigam “Doamne, Doamne..”, ci sa ne curatim inimile – de parere de sine, de judecata, de rautate, orgolii, frici, necredinta, ingrijorari, egoisme, lasitati, racirea dragostei fata de aproape, prioritizarile gresite etc etc.. Numai aceasta igiena colectiva va putea crea suflul necesar pt a inlatura gheara raului care strange de la o zi la alta mai rau.
  Altfel, “cine va incerca sa isi salveze viata o va pierde…”.

 14. @ Doroteea:

  AMIN, AMIN, AMIN! Cred ca nu am mai fost de foarte demult in totalitate de acord cu ceea ce ai scris… si ne bucuram ca se intampla asta, dar ne doare ca se intampla tocmai acum. Sa ne pomeneasca pe toti Domnul Dumnezeu in Imparatia Sa!

 15. Sustin si eu cele spuse aici de toti. Doroteea a sesizat bine ca este vrema in care cine va incerca sa isi salveze viata o va pierde.
  Dumnezeu face tot ce face cu o pedagogie ascunsa celor rau voitotri. Iata, acesta boala nu este ca oricare gripa, desigur. Iata, exista tratamente dar nu se doreste tratarea, ci se insista pe o asa-zisa prostie a oamenilor si inconstienta. “Intamplator”, cum zice Romil, cei mai bolnavi, primii care se imbolnavesc si nu sunt nici tratati, nici protejati, nici cel putin testati sunt chiar medicii.
  Dar Dumnezeu a randuit ca noi sa ne putem impartasi si participa la Sfanta Liturghie mai inainte de aceasta prigoana, cand virusul DEJA umbla liber. Cati medici s-au imbolnavit, cati romani au murit se poate spune si vedem pe ecranul televizorului in fiecare clipa. Dar cati dintre cei care s-au impartasit s-au imbolnavit? Au numarat doi preoti? Se poate. Si preotii sunt oameni, si ei se imbolnavesc. Dar cati din cei care s-au impartasit din acelasi potir cu cei doi preoti stim? E vreun focar in Colentina? NU.
  Iata ca ca Domnul ne vorbeste prin fapte si prin cele pe care le randuieste. Cine are urechi de auzit sa auda.

 16. @ Romil
  Frate Romul nu te mai necăji și nu mai incerca sa convingi pe nimeni. Vin vremuri grele și de mari încercări lumești dar mai ales duhovnicești. Acel părinte cu care am vorbit acum aprox. 3 saptamani mi a spus că va veni o asa cădere duhovnicească cum nu ne putem imagina. Ierarhii, călugării, preoții vor pica pe capete. De mireni sa nu mai vorbim. Sunt convins că mulți din cititorii c.o. sunt de acord cu scenariul expus de tine. Dar de regulă aceștia nu comentează. Noi sa ne pregătim! Vine! Pardon….a venit!

 17. De acord cu tine, Doroteea si cu Romil.

 18. @admin:

  Amin!
  Ei, nici chiar asa, am mai fost noi de acord pe aici (sau eu cel putin eram de acord cu voi :)) ); chiar daca nu intotdeauna, dar nici f rar.
  Si oricum, suntem din stofa acelora care stiu prea bine ca unanimitatile nu sunt sanatoase, strica la libertate, si, in plus, adevarata iubire frateasca in lipsa lor se testeaza! 😉

 19. @eucred:

  As vrea sa luam legatura in privat daca esti de acord.

 20. @ admin
  Da! Sunt de acord!
  Adresa mea de email o cunoasteti. Putei sa imi scrieti pe ea si va voi raspunde!

 21. @Doroteea @admin

  Perfect de acord cu voi. TOTDEAUNA ceea ce este prea mult strică !!! Vorba Părintelui Cleopa Ilie, s-avem parte de binecuvântarea și de rugăciunile lui : ,,Măăă, n-o lua lată, că rămâne negrăpată.” Auzit-ați stimate autorități ??? Eu știu că ăsta-i interesul vostru, să țineți prostimea la respect, dar aveți grijă până unde întindeți coarda, că s-ar putea să plesnească și să vă vină peste nas !!! Căci, dacă apucă prostimea să-și dea seama că v-ați bătut și (încă) vă mai bateți joc de ea, nu vă văd deloc bine…
  Iar noi toți, fraților și surorilor, să privim în adâncul sufletului nostru și să-l rugăm pe Multmilostivul Dumnezeu și pe Măicuța Domnului, să ne ajute să facem pocăință sinceră, să ne ajute să facem un pic de curățenie interioară, nu doar exterioară, prin casă și prin curte, ci și prin casa și prin curtea sufletului nostru. Să facem un pic de răbdare așa cum ne-a îndemnat și Părintele Irineu Curtescu, să nu încercăm să ne facem noi dreptate, să nu ne răzbunăm, ci să-L urmăm pe Domnul Iisus Hristos pe drumul spre Golgota, fiecare după puterea noastră. Să ne purtăm cu smerenie și demnitate crucea acestor zile de post mai greu încercat, astfel încât să ne găsească Slăvita Înviere a Domnului nostru Iisus Hristos mai curați la suflet, în rugăciune smerită și așteptare plină de nădejde, pentru ca bucuria Învierii Domnului să fie DEPLINĂ în noi și nimeni să nu o poată lua de la noi.
  Iertare și Doamne ajută tuturor !!!

 22. Iată și sfatul părintelui Nicolae Tănase, de la Valea Plopului :

  ,Părintele Arsenie Papacioc, unui fiu duhovnicesc care se plângea că îi este greu să facă rugăciune, i-a dat canon să nu se mai roage 3 luni deloc. După o săptămână a venit disperat ucenicul și l-a rugat în genunchi să îi ridice canonul întrucât nu putea trăi fără rugăciune.
  De aceea, discuțiile create, chiar și atitudinile,… erau de așteptat.
  Situația creată de molima asta ce s-a abătut peste aproape întreaga lume poate fi un exercițiu pentru noi, nu al lipsei totale de la Sf. Liturghie, ci prin participarea de la distanță.
  Participarea la Liturghie prin mass-media nu este firească decât pentru cei țintuiți de boală la pat, pentru cei în călătorie de forță majoră, pentru cei ce sunt obligați prin natura muncii lor să nu poată lipsi de la locul de muncă și pentru asemenea situații ca cea prezentă.
  Fie ca, în cel mai scurt timp să fim prezenți iarăși în Sfintele Locașuri!…
  În momentul acesta suntem sub Lege… și încă militară. Nu e momentul de mărturisire, cum zic unii. Creștinii, de-a lungul timpului au fost prudenți și înțelepți.
  Indiferent de proveniența virusului, el face ravagii. Să scăpăm de el și apoi suntem liberi să comentăm.
  Femeile purtătoare de sterilet sau care înghit așa-zisele ”contracepționale” (care sunt de fapt, contragestive), nu vor putea spune la Spovedanie dacă au făcut avort sau nu, fiindcă metoda hormonală omoară copilul la 14 zile prin toxicitatea creată în uter.
  Tot așa, după trecerea molimei, la Spovedanie, nu vom putea preciza dacă am fost părtași sau nu la vreo îmbolnăvire cauzatoare de moarte sau nu și vom trăi cu conștiința încărcată și fără putință de descărcare.
  Așadar, se cere înțelepciune din partea noastră în aceste momente ca să nu se creeze sminteală mai târziu și să fim acuzați pe drept și pe nedrept de fapte cauzatoare de moarte.
  Dacă tot facem caz de ”Biserica Neamului”, ”rolul Bisericii în istoria noastră”,… etc… acesta e momentul să arătăm cât suntem de grijulii față de Biserica Vie ca Trup Tainic al lui Hristos și ca Instituție divino-umană.
  Să nu uităm că a existat și există practica monahilor de a petrece fără Liturghie 40 zile în pustiu. Avem ocazia să facem și noi acest experiment în condiții mult mai bune, azi!…
  preot Nicolae Tănase – Parohia Valea Plopului, jud. Prahova”
  Iertare și Doamne ajută tuturor !!!

 23. @eucred, nr.19, dar și noi toți

  https://marturieathonita.ro/cu-bunica-despre-razboi-evacuare-tifos-foamete-si-coronavirus/
  Radiografia bunicii este cât se poate de corectă. De aceea m-am mai zbătut ca musca-n țâlindru, pentru că am și eu această teamă a bunicii :
  ,,De trecut, o să trecem peste. Nu toți, că suntem slabi de fire, slabi în credință, slabi în toate. Numai tari în gură am rămas. O să fie greu, mă baiete. Și nu mă tem pentru mine, că am 90 de ani, da’ mi-e milă de voi, de ăștia tineri, că-i păcat de tinerețile voastre. Nici căliți nu sunteți, nici nu știți ce-i greul și nici credință nu aveți, ca să sperați la mai bine. Și peste toate astea, dacă vine vremea să aveți grijă unii de alții, mă tem că mai degrabă vă mâncați, decât să vă ajutați.”
  Am nimerit pe pagina lui Marian Nazat și, în ultimul lui articol, scria îndurerat despre reacția copiilor săi, care, atunci când se întâlnesc cu tatăl lor, în condițiile actuale, păstrează distanța și evită îmbrățișarea. Mi se pare cutremurător…
  Slavă Domnului, nu este cazul în familia noastră, dar nu pot să nu mă înfior când văd, aud sau citesc despre asemenea drame, ca să nu le spun tragedii… Da, fără credință în Dumnezeu, aici se ajunge și cernerea a început deja… Bunul Dumnezeu să ne lumineze pe toți cei care dorim SINCER Adevărul și Viața Veșnică !!! Este MOMENTUL să ne punem întrebări foarte serioase ASTĂZI, căci mâine s-ar putea să fie prea târziu !!!
  Iertare și Doamne ajută tuturor !!!

 24. @Romil

  Sunt de acord cu argumentatia ta si cu ceea ce stii si VEZI tu…
  Iata mai jos un excelent articol scris de Peter Hitchens in care el aduce aceleasi argumente pentru “nevazatori”.

  Din text:

  “As things stand, the Johnson Government is like a doctor, confronted with a patient suffering from pneumonia. ‘This is serious,’ says the doctor. ‘I have never seen anything like this. Unless I act radically, you will die terribly.’

  He then proposes to treat the pneumonia by amputating the patient’s left leg, saying this method has been used successfully in China. The trusting patient agrees. The patient eventually recovers from pneumonia, as he would have done anyway. The doctor proclaims that his treatment, though undoubtedly painful and radical, was a great success. But the patient now has only one leg, and a very large hospital bill which he cannot afford to pay”.

  Treaba cu amputatul piciorului pacientului bolnav de pneumonie este tare!

  Asta-i adevarul gol, golut…cei ajunsi in spitale , cu alte probleme de sanatate, nu stiu cum se face ca acolo iau virusul si mor (vezi cazul lui Goma CARE A MURIT DE CORONAVIRUS, DAR PE CARE L-A LUAT IN SPITAL), cu cat persoanele sunt mai cunoscute, cu atat presa aservita in intretinerea panicii, hauleste mai tare.
  In RO hotnews scrie ca in Italia “au murit 1000 de persoane in 24 de ore” , chiar daca de fapt au murit 900 si ceva, de ce ? Impact psihologic, 1000 nu-i ca 900!
  Asa cum fac cu preturile: un produs nu costa 100 de dolari, ci costa 99,99 dolari! Da’ 99,99 nu-i ca 100
  Prim masurile aste grotesti, insa sub comanda unui centru nevazut, s-a facut din tantar armasar, care armasar va impinge droasca economica a planetei in sant, cu oistile rupte… Oricum, aia din grupul xxberg zic ca este prea multa lume pe terra si mai trebuie imputinata…next step: vor disparea banii de pe piata…next step: pt motive de securitate se va implementa la clientul purtator codul de access…poate zice cineva ceva? Va fi lege , ca acum cand suntem arestati acasa.
  Desi lucrurile sunt foarte clare, lumea asta desteapta si foarte informata nu mai are DISCERNAMANT ca sa deosebeasca ALBA de NEAGRA. De ce oare ?
  Intrebare retorica, destui cunosc raspunsul, insa pe si mai multi nu-i intereseaza PARADIGMA.
  Insa cei care cred in Iisus Hristos si nadajduiesc in El ar trebui sa zica :
  “De cine ma voi teme? Ce-mi va face mie omul?”
  Aceasta lume se teme de virus pana la nebunie si de multe se ingrijoreaza, dar de Dumnezeu nu se teme si nu-i pasa si nu-si aduce aminte, ca si cum El n-ar exista sau ar fi ceva de poveste. Desi meritam batai grozave, nu stiu daca aceasta bataie vine de la Dumnezeu, dupa felul in care este manuita de puterile intunericului…
  Dumnezeu ne lasa sa fim asupriti de chinuitori pentru ca meritam.

  https://www.dailymail.co.uk/debate/article-8163587/PETER-HITCHENS-Great-Panic-foolish-freedom-broken-economy-crippled.html

 25. Pingback: Vigoarea credinței în fața pustiirii iscate de virusul corona | theodosie.ro
 26. nu i exclus ca astia sa viruseze la propriu anumite zone, ca sa mentina panica, si in general nu i exclus sa faca orice. Sunt sigura ca Domnul, Maica Domnului, sfintii si ingerii buni nu i lasa.

  A propos: nu ma uit la tv ( ca mi se face rau, n am atata tarie de caracter) dar mi a pus cineva la telefon. Se pare ca in sfarsit astia au fost mai umani – adica au luat niste minime masuri alternative, compensatorii, au avut apoi revelatia ca e criminal sa dai drumul batranilor doar intre anumite ore, ca poate ii apuca raul sau preinfarctul sau durerile la alte ore – duhh – etc..
  Discutam si cu cei din grupul nostru de rugaciune (care, ca si altii probabil, s a alaturat evident si Athosului in we): domle, rugaciunea a lucrat!
  Evident am decis sa nu lasam garda jos si sa continuam. Noi spunem si rugaciunea pt conducatori, dar cand o spunem ne gandim la toata lumea, nu doar la poporul nostru, si ne rugam si pt cobducatorii necrestini si cei rau intentionati, fie sa il lumineze Domnul fie sa le dejoace planurile.
  Mai spunem si Psalmul 69, folosind insa pluralul. Citisem demult in filocalie ca e extrem de eficient in cazuri de acest gen.
  Deci nu stiu, fiecare ce si cum.simte si poate, dar sa ne rugam cu nadejde. Vom birui cu siguranta.
  (ps: o prietena care are un unchi in Israel mi a zis ca azi au iesit in strada cei religiosi strigand ceva legat de venirea lui “Mesia” pe care l ar cere momentul 😉 😉 )

 27. @GeluS
  Mulțumesc pentru încrederea acordată. Nu glumesc deloc, căci nici nu-i momentul potrivit pentru așa ceva. Am mai scris aici pe site, nu chiar demult, cred că anul trecut, despre minunea pe care a făcut-o Măicuța Domnului cu mine nevrednicul, la vârsta de 13 ani, în 1974. Am fost înțepat atunci în mâna dreaptă cu un ac (de la o agrafă de siguranță), de către un coleg de școală, al cărui bunic era preot (Dumnezeu să-l ierte), iar el în ziua de azi tot preot. Fiindcă acul a fost infectat și a atins osul, am făcut o osteomielită de toată frumusețea și care s-a complicat cu o stare septicemică (după cum scria pe biletul de externare). Mi se administra penicilină din 4 în 4 ore, aveam temperatura 42,5 °, aiuram când temperatura creștea mai mult, mi se puneau pungi cu gheață pe mâna care se umflase deja de sub ureche până la cot… Mama, Bunul Dumnezeu să o ierte și să o odihnească cu drepții, l-a întrebat pe doctor ce-i de făcut (bineînțeles după ce a venit la doctor cu ce se mai putea aduce din gospodărie unt, smântână, ouă, nu mai știu exact). A îndrăznit, ca o mamă, să-l roage să mă trimită la un spital mai mare, dacă la spitalul unde eram internat nu mai poate face nimic. Atunci doctorul i-a spus că nu are ambulanță (salvare cum se numea pe atunci). Și i-a spus că trebuie să-mi amputeze mâna, ori dacă nu-mi amputează mâna, atunci ,,colac și lumânare”.
  Speriată de această perspectivă, mama a alergat la ajutorul Bunului Dumnezeu și la Măicuța Domnului. Pe atunci nu erau cărți de rugăciune ca astăzi, ci avea o cărticică cu Paraclisul Maicii Domnului, toată ruptă de atâta folosință, de prin 1944, paraclis pe care l-au copiat cu lacrimi în ochi și surorile mele (am două surori) și a rânduit Bunul Dumnezeu pentru rugăciunile Preacuratei Maicii Sale și a venit un medic de la Spitalul județean în control, care atunci când a ajuns la patul meu i-a dat ordin să mă trimită la Spitalul județean. Din nou, doctorul a repetat ca un papagal că nu are salvare (adică ambulanță). În momentul acela eram conștient, iar doctorul de la județ, Bunul Dumnezeu să-i dea sănătate dacă mai trăiește, a strigat la el :,,Din pământ, din iarbă verde scoți salvare ! Nu-l vezi în ce hal este ?”
  La ora 10.00 eram în salvare, la ora 14.00 eram în operație și m-am trezit după operație, după vreo 12 ore, la secția de reanimare, cu trei tuburi de dren la braț, prin care puroiul se scurgea într-o oală de pe la bucătărie, de vreo trei litri, aproape plină. M-a operat o doctoriță, Bunul Dumnezeu să o ierte și să o odihnească cu drepții, care i-a relatat ulterior mamei, care nu mai înceta să-i mulțumească, că nu ei trebuie să-i mulțumească, ci Bunului Dumnezeu și Măicuței Domnului, căci ea m-a băgat în operație ,,la risc” și ,,dacă nu-i rezista băiatului ,,motorașul”(adică inima), ea nu mai putea face nimic”. Într-adevăr, la călcâiul drept mai făcusem o infecție, care a trebuit operată la vreo câteva zile (de la o rosătură de pantof) și m-a operat pe viu fără anestezie (la prima operație fusesem sub narcoză) de teamă să nu-mi cedeze inima la o nouă doză de anestezic sau narcotic. Apoi la alte câteva zile mi-a făcut o puncție, pentru că făcusem edem pulmonar, din cauza temperaturii ridicate și a pungilor cu gheață puse la mână și a saltelelor de burete din primul spital, tot fără anestezie.
  Și iată că ,,din mila Sfântului, (Multmilostivului Dumnezeu), (încă) umbră fac pământului”, vorba poetului. Adică, mama a scăpat ,,fără colac și lumânare” cu băiatul ei, dar și fără a-i fi amputată mâna. Dar, dacă mama nu apela la rugăciune și se lua doar după doctor ??? Dar dacă noi nu apelăm la rugăciune și ne luăm DOAR după autorități ???
  Am citit apoi și eu o vreme Cinstitul Paraclis al Maicii Domnului, dar după ce am ajuns la liceu m-am ,,prostit”. Am rătăcit o bună bucată de vreme, până în anii ’90, dar Domnul, ,,din mila Lui cea mare/ nu m-a hărăzit pierzării/ci mi-a dăruit sculare.”(Sfântul Ioan Iacob Hozevitul). Dar asta-i altă poveste, ajunge pentru astăzi…

  @eucred m-a sfătuit să nu mai încerc să conving pe nimeni. Eu am auzit nu demult o istorioară plină de tâlc. Odată izbucnise un mare incendiu la o casă, iar focul era atât de puternic încât oamenii se descurajaseră. Doar o păsărică mai continua să aducă apă în cioc și să o toarne peste foc. Cineva mirat a întrebat-o de ce mai continuă să care apă dacă nu mai este nici o șansă de a stinge focul. Păsărica a răspuns simplu :,,Eu trebuie să-mi fac datoria.”
  Iertare și Doamne ajută tuturor !!!

 28. Vai, frate Romil, ce experienta pilduitoare!
  Iti multumesc ca ai impartasit-o aici, este realmente exemplara ca lucrare a Domnului, iar suferinta prin care ai trecut – si tu si mama ta – impune cu adevarat respect!
  Si iti multumesc pentru postari si pt selectia excelenta a materialelor la care faci trimitere. Cel cu bunica mi a picat ‘la fix’, si nu doar mie (l am trimis mai departe), iar cuvintele acelei judecatoare exprima din plin un adevar si o temere perfect legitima. Eu una sunt de acord cu fiecare cuvintel.
  Doamne ajuta!
  (ps: ingrozitor articolul postat de GeluS – n am crezut ca in UK se poate ajunge la asa ceva. Sunt curioasa cum vor reactiona in timp englezii).

 29. Oameni buni, chiar sint surprins de comentariile pe care le faceti in legatura cu virusul asta. Zic unii ca ei stiu ca totul este o conspiratie, altii ca sint siguri ca e o conspiratie, altii ca se imprastie virusul intentionat, altii ca s-a lansat o tulpina mai virulenta. Chiar stai si te…crucesti cind le citesti pe toate. Poate nu ne-ar strica putina cumpatare in afirmatii. Cred ca multi dintre voi primiti felurite mesage pe toate retelele sociale la care aveti access si puteti constata cit de lipsite de credibilitate sint toate (sau, ma rog, aproape toate).

  Toti de ici aveti impresia ca are cineva ceva cu biserica. Parerea mea e ca va inselati. Biserica nici nu mai conteaza in contextul asta, este cel mult asociata cu un loc in care se string oameni mai multi. Atit. Deci daca doriti cu tot dinadinsul sa cautati conspiratii atunci o puteti face dar cautati alta cheie. Toti astia care vorbesc impotriva bisericilor sint oameni care au PERSONAL ceva impotriva Bisericii; ei nu reprezinta pe nimeni altcineva. Acum, daca sint multi astia care vorbesc impotriva, atunci ar trebui ca Biserica sa isi puna problema de ce sint atit de multi si dupa ce trece balamucul sa se puna pe treaba si sa indrepte ce e de indreptat in abordarea ei. Veti vedea ca dupa ce trec astea se vor deschide si bisericile si cine va voi sa mearga la biserica se va putea duce la biserica. Din perspectiva asta este bine asa cum procedeaza Patriarhia Romana; altfel ar fi si mai multi cei care ar arunca cu vorbe grele inspre Biserica.

  Si inca ceva: cred ca ar fi bine sa nu cadem in ispita cu plinirea vremurilor, apocalipsa si altele de genul. Mesajul apocaliptic nu e nou in lume si nu e nou nici printre crestini. De fapt primii crestini erau minati de o mare fervoare tocmai pentru ca credeau ca sfirsitul este iminent. APoi Biserica a schimbat tonul si a lasat sfirsitul lumii deoparte. Unele secte l-au pastrat si il mai pastreaza. Ar fi pacat sa ne asemanam cu Martorii lui Iehova din punctul asta de vedere.

 30. @ Ioan:

  Ar fi de dorit sa ai o adresa de e-mail reala, valabila. In rest, lasam pe ceilalti comentatori sa raspunda, pana cand vom avea si noi un ragaz sa revenim. Pe scurt insa, se pare ca fratia ta cunosti foarte putin sau foarte superficial Ortodoxia, din pacate, daca faci asemenea paralele cu iehovistii. Trebuie sa mai citim, sa mai studiem Sfintii Parinti, inclusiv cei ai ultimului veac, sa vedem ce inseamna totusi semnele vremurilor etc. Si nu in ultimul rand sa fim cinstiti cu noi si dispusi sa vedem ce e in jur, sa gandim, sa tragem cincluzii privind mersul lumii, sa nu ne bagam singuri capul in nisip. Toate se descopera la vremea lor celor sinceri si credinciosi. Un Parinte de la a carui adormire se implinesc chiar azi 31 de ani zicea ca prostia, in sensul de auto-orbire cu privire la realitatea din jur, este pacat capital. Sa nu fie si al nostru! Amin!

  Iertare!

 31. Ioan

  “APoi Biserica a schimbat tonul si a lasat sfirsitul lumii deoparte. Unele secte l-au pastrat si il mai pastreaza. Ar fi pacat sa ne asemanam cu Martorii lui Iehova din punctul asta de vedere.”

  lol. Funny comment :)). Adica Biserica a schimbat tonul si a eliminat Apocalipsa din Scripturi. Doar sectele o mentin. I see… Limpede si logic.

  In rest n ar strica si dv. sa va raportati mai mult la argumentele aduse in discutie, nu doar la concluzii. Aici s a vb in primul rand de caracterul inadecvat si disproportionat al masurillor luate. Si s au adus niste argumente punctuale. Poate amendabile, ok, dar punctuale. Asa ca daca vreti sa luminati niste conspirationisti naivi, n ar strica sa combateti aceste argumente la fel de punctual, cu contraargumente la obiect, in loc de a va limita la etichetarea – simplista si jignitoare dar, ce i drept, mult mai facila ca exercitiu cerebral – ca ‘necumpatata’ a pdv exprimate.

  In alta ordine de idei: am primit un mesaj in care se spunea ca premierul bulgar a declarat ca el e ortodox si se impartaseste cu aceeasi lingurita. Bisericile din Bulgaria si Georgia dupa cum stim sunt deschise si ‘in exercitiul functiunii’. Amanunt interesant: ambele tari stau f bine in statistica oficiala a cazurilor de covid (se poate verifica).

  In alta ordine de idei 2: am vb cu o ruda care e medic, tanara, vreo 30 de ani. Fata a facut covid. Mi a zis ca problema reala este ca daca esti expus constant mediului infectat din spitale, probabilitatea ca infectia sa capete manifestari agravate creste semnificativ. Ea saluta noua masura de tratare prioritara la domiciliu in cazurile fara simptomatologie severa. Si zicea ca suspecteaza ca in Italia si Spania de aia carantina nu ajuta, pt ca in spitale totul o ia razna, ca rapiditate de propagare si ca duritate, chiar si pt grupurile altfel nevulnerabile, unde viroza poate fi tratata altfel lesne si relativ usor. Imho, prima masura rationala ar fi sa creeze grupuri de experti care sa faca schimb de experienta si sa se inteleaga clar ce se intampla in Italia, cum reactioneaza ei si care ar fi cauzele proliferarii asteia neobisnuite in conditiile in care, totusi, carantina este f severa. Prof. Astarastoaei (sper sa fi scris corect) atragea din cate retin de la bun inceput atentia asupra riscurilor carantinei generalizate si a transformarii spitalelor in focare de propagare.
  Long story short: e nevoie de masuri cu cap, sa ne rugam pt ei sa ii lumineze Dumnezeu si sa le ia.

  In rest, pt naivii care cred ca virusul este rodul unei regretabile erori…ce sa zic…keep dreaming! 🙂 E ce i drept mai suportabila varianta asta, macar ca total neplauzibila.

 32. A, si.mai zicea ceva tanara mea ruda, medic (care, apropo, nu prea le are cu credinta). Ca intr adevar masura initiala de interzicere a interventiilor chirurgicale care “nu sunt urgente” si de externare obligatorie a cazurilor care ‘nu sunt grave’ a fost absurda si a dus la situatii crunte, in care medicii au fost pusi in situatia de a incalca deontologia profesionala si a da afara din spital cazuri care poate nu reclamau interventie urgenta, dar reclamau imperios supraveghere. A fost total de acord cu mine ca aceasta masura scelerata a transformat imensa majoritate a bolnavilor in pacienti de rang secund, punand in pericol grav sanatatea publica. Mi a zis ca in acel moment ea si a sunat parintii si le a zis sa aiba grija de ei ‘ca de oua’, pt ca sistemul de sanatate nu ii mai sustine. Din fericire – din nou sunt sigura ca rugaciunile au fost cheia – Dumnezeu i a luminat si au revenit, poate nu la normal, dar ceva mai aproape de el.

 33. @Ioan

  Legat de Biserica si de pct dvs de vedere potrivit caruia ‘Biserica este asociata doar cu un loc in care se strang oameni mai multi.”

  I beg to differ. Iata de ce: masura de interdictie totala a slujbelor cu public – afara sau inauntru – reprezinta dpdv juridic o restrictie adusa libertatii religioase.

  Potrivit CEDO (ratificata de Ro) si Constitutiei Ro, orice restrictie adusa unui drept sau libertati fundamentale trebuie sa corespunda unui scop legitim (in cazul de fata protectia sanatatii publice , ok) si – atentie – sa fie PROPORTIONALA in raport cu obiectivul legitim urmarit. Adica, in traducere, sa se limiteze la STRICTUL NECESAR, fara sa depaseasca sfera necesitatii. Testul jurisprudential al proportionalitatii se face de regula prin identificarea raspunsului la intrebarea: existau MASURI ALTERNATIVE mai blande de limitare, care ar fi fost de natura sa asigure atingerea obiectivului legitim urmarit? Aplicarea testului proportionalitatii in variatele situatii de incalcari directe sau indirecte ale drepturilor si libertatilor fundamentale a facut din jurisprudenta bogata a Curtii de la Strasbourg una dintre cele mai complexe, intersante si fertile dintre toate practicile judiciare ale curtilor internationale.

  In cazul de fata, caracterul disproportionat al limitarii este lesne detectabil prin simpla observare a lipsei de nuante a limitarii (apropo: libertatea religioasa, cf Art. 9 din Conventie nu implica doar libertatea de constiinta, ci si pe cea a practicarii ritualului – va invit sa cititi textul). Revenind. Astfel, e interesant ca masura a fost luata ‘otova’, fara nicio preocupare pt respectarea propirtionalitatii. Nu este permisa prezenta NICIUNEI persoane in afara de preoti la slujba, infldiferent ca Biserica are 50 mp, 100 mp sau 1000 mp. Se ajunge astfel la situatia paradoxala ca, in institutiile/intreprinderile/locurile de munca care necesita prezenta fizica la lucru sa poata sta intr in spatiu de 20 mp 5 oameni, in schimb intr o Biserica de 500 mp sa nu poata fi prezenti nici macar 2. Si exemplele de paradoxuri comparative pot continua.

  Nu.mi o luati in nume de rau, nu ma deranjeaza defel opiniile contrare, dar nu mi plac etichetarile jignitoare neinsotite de argumente si de informare. Mi se pare ca am dezvoltat o abilitate fantastica de a jigni ‘subtil’ si pe multe randuri, fara insa a aduce niciun contraargument solid la masa discutiilor. Nu spun ca acei comentatori (inclusiv eu) cu care nu sunteti de acord suntem infailibili – deloc, cu siguranta putem gresi – dar eu una astept ceva mai convingator in acest sens in afara unor simple calificative.

  In rest, toate cele mai bune va doresc!

 34. Ioan
  Obosim sa tot răspundem unora .
  I post . Vreme de rugăciune . Si după post , tot vreme de rugăciune . Ca i arătată Biserica cu degetul , nu e de acuma , e de veacuri întregi .

 35. Mai, eu chiar nu inteleg cu ce v-am jignit. Daca vine cineva si zice ca sint unii care raspindesc virusul intentionat fara sa aduca argumente, nimeni nu isi pune intrebari. Daca vine cineva si zice ca el stie la sigur ca e conspiratie, fara sa aduca argumente, nimeni nu isi pune intrebari.
  Vin eu si zic ca porte nu ar trebui sa panicam pt ca dupa ce trece covidul va fi exact ca inainte si comentatorii + admin cer argumente si imi spun voalat (adica “crestineste”) ca sint prost.

  Eu nu contest ca sint prost dar chiar cred ca unii de pe aici sinteti foarte puternic tributari unui mod de a gindi in sabloane. Va rog sa ma iertati de deranj. Mi-am inchipuit ca se poate discuta pe aici dar am uitat ca se poate discuta atita vreme cit mergem pe linia unanim acceptata. Va doresc tuturor numai bine.

 36. @Ioan

  Și cine te-a jignit? Am recitit și nu am găsit nimic… Cred că e destul de clar că referirea la prostie nu era una personală și era vorba despre orbire. Iar faptul că se cer argumente asta e firesc, de vreme ce s-au adus și ți s-au adus și aici, în răspunsuri. Altfel, ne punem o grămadă de întrebări de când a început toată această criză. Căutăm răspunsuri diverse, după cum se vede și din sursele pe care le folosim.

  Iar comparația cu iehoviștii este total inadecvată, oricum ai lua-o. Cât privește Biserica, e mult, mult mai simplu și nu are nicio legătură cu modul de transmitere al virușilor, conspirații sau teorii ale conspirației. A încetat liturghia în multe părți ale lumii? A încetat. A fost îndepărtat poporul din Biserică de liturghie în țara noastră și în altele? A fost. Se bucură cineva de asta? Oh, da. E chiar el, marele conspirator. Restul, sunt detalii.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare