DE CE AU MURIT ATÂT DE MULȚI pacienți cu CORONAVIRUS în ITALIA?/ OPINII CRITICE ale unor experți medicali față de MĂSURILE EXTREME împotriva COVID-19. „Toate aceste măsuri conduc la AUTODISTRUGERE și sinucidere colectivă”

27-03-2020 15 minute Sublinieri

Sursă foto: https://off-guardian.org/2020/03/24/12-experts-questioning-the-coronavirus-panic/

The Telegraph:

De ce au murit atât de mulți pacienți cu coronavirus în Italia?

Numărul mare de decese din țară se datorează unei îmbătrâniri a populației, a unui sistem de sănătate supra-extins și a modului în care sunt raportate decesele

Pandemia coronavirusului atrage atenția asupra Italiei, cu spitalele copleșite și impunerea unui blocaj al circulației populației, la nivel național. Dar experții sunt, de asemenea, îngrijorați de o rată a mortalității aparent ridicată, numărul de victime depășind totalul raportat în China.

Dintre 63.927 de persoane confirmate ca pacienți cu coronavirus din Italia, 6.077 au murit până acum. În schimb, China are mai multe cazuri, 81.496, dar doar 3.274 de victime.

În termeni foarte brutali, acest lucru înseamnă că aproximativ 9% dintre pacienții cu coronavirus confirmați au murit în Italia, comparativ cu 4% în China. Din această perspectivă, Germania, care a identificat până în prezent 28.865 de cazuri și 118 decese, are o rată a mortalității de doar 0.4 la sută.

Deci de ce disparitatea?

Potrivit prof. Walter Ricciardi, consilier științific al ministrului sănătății din Italia, rata mortalității țării este mult mai mare datorită demografiei – națiunea are a doua populație cea mai veche la nivel mondial – precum și modului în care spitalele italiene înregistrează decesele.

„Vârsta pacienților noștri din spitale este substanțial mai în vârstă – mediana este de 67, în timp ce în China a fost 46”, spune prof. Ricciardi. „Deci, în esență, distribuția vârstei pacienților noștri este înghesuită pe o vârstă mai mare și acest lucru este substanțial în creșterea valorii letalității.”

Un studiu efectuat în JAMA săptămâna aceasta a constatat că aproape 40% din infecții și 87% din decesele înregistrate în țară (Italia) au fost la pacienți de peste 70 de ani.

Și conform modelelor realizate de Imperial College, Londra, majoritatea acestui grup de vârstă este probabil să aibă nevoie de îngrijiri critice la spital – inclusiv 80% din categoria de vârstă de peste 80 de ani – punând presiune imensă asupra sistemului de sănătate.

Prof. Ricciardi a adăugat însă că rata de deces din Italia poate apărea ridicată din cauza modului în care medicii italieni înregistrează decesele.

„Modul în care codificăm decesele în țara noastră este foarte generos în sensul că toate persoanele care mor în spitale cu coronavirus (prezent in corp) sunt considerate a muri din cauza coronavirus-ului.”

„La reevaluarea efectuată de către Institutul Național de Sănătate, doar 12% din certificatele de deces au arătat o cauzalitate directă din coronavirus, în timp ce 88% dintre pacienții care au murit au cel puțin o co-morbiditate – mulți au avut două sau trei, “ spune Prof. Ricciardi.

Acest lucru nu înseamnă că Covid-19 nu a contribuit la moartea unui pacient, ci demonstrează că numărul de decese din Italia a crescut deoarece o mare parte din pacienți au condiții de sănătate subiacente (co-morbidități). Experții au avertizat, de asemenea, în ceea ce privește comparațiile directe între țări din cauza discrepanțelor în testarea pentru determinarea infecției cu coronavirus.

Martin McKee, profesor de sănătate publică europeană la London School of Igiene and Tropical Medicine, spune că țările nu au încă un indicator bun despre câte infecții ușoare există.

Dacă testările ulterioare vor găsi mai multe cazuri asimptomatice răspândindu-se nedetectate, rata mortalității va scădea.

„Este prea devreme pentru a face o comparație în toată Europa”, spune el. „Nu avem o sero-supraveghere detaliată a populației și nu știm câte persoane asimptomatice o răspândesc.”

Prof. McKee adaugă că testarea nu este în prezent consecventă pe continent sau în lume.

„În Germania, supravegherea epidemiologică este mai dificilă – pur și simplu din cauza complexității de a lucra într-un stat federal și pentru că sănătatea publică este organizată foarte mult la nivel local.”

Experții spun că există și alți factori care au contribuit la rata mortalității italiene. Aceasta include o rată ridicată de fumat și poluare – majoritatea deceselor au avut loc în regiunea de nord a regiunii Lombardiei, care este notorie pentru calitatea slabă a aerului.

Și, de asemenea, nu există nicio îndoială că unele părți ale sistemului de sănătate din Italia au fost copleșite de creșterea pacienților cu coronavirus și se luptă să facă față.

„Medicii din Italia nu au avut de-a face doar cu unul sau doi pacienți în îngrijire … ci cu numere de până la 1.200 persoane”, spune dr. Mike Ryan, directorul executiv al programului pentru situații de urgență medicală la Organizația Mondială a Sănătății. „Faptul că salvează atât de mulți este în sine un mic miracol.”

Este posibil ca această presiune să se înrăutățească, deoarece mai mulți asistenți medicali sunt infectați și trebuie să se izoleze – deja 2.000 au contractat virusul în Italia.

“Există trei factori implicați în Italia: unul este că este o populație mult mai în vârstă, doi sistemul de sănătate a fost copleșit, iar trei a existat o pierdere semnificativă a lucrătorilor din sănătate din cauza unei rate mari de infecție cu coronavirus printre aceștia”, spune prof. McKee.

“Italia este în fața noastră în derularea epidemiei – și nu este clar câți lucrători din domeniul sănătății [din Regatul Unit] trebuie să se autoizoleze. Aceasta este o altă îngrijorare importantă.

„Pe baza experienței Italiei, există o îngrijorare reală pentru Marea Britanie”, adaugă prof. McKee. „În comparație cu aproape toate celelalte țări europene, avem o relativă lipsă de ventilatoare și personal medical.”

***

Vasile Astărăstoae:

Opinii, în epoca pandemiei COVID 19- Sucharit Bhakdi

În epoca pandemiei COVID-19, regula este de a fi mediatizate doar acele știri sau voci care aparțin sau susțin poziții oficiale globaliste. Se afirmă că ne aflăm în fața unei primejdii cu care omenirea nu s-a mai întâlnit (o adevărată apocalipsă) ceea ce justifică luarea unor măsuri excepționale de izolare și de distanțare socială. Dar există țări care nu s-au aliniat acestui curent (Suedia, Olanda) și oameni de știință care au criticat măsurile ineficiente, abuzive și, uneori, aberante luate la nivel global.

De exemplu, Dr. Wolfgang Wodarg, (pneumolog, fost președinte al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, care în 2009 a dezvăluit conflicte majore de interese ale experților OMS în pandemia de gripă “porcină”) Dr. Joel Kettner (profesor de Sănătate Comunitara la Universitatea Manitoba, director medical al Centrului Internațional pentru Boli Infecțioase), Dr. John Ioannidis (profesor la Universitatea Stanford și director al Centrului de Cercetare – METRICS, redactor-șef al Jurnalului European de Investigații Clinice), Dr. Yoram Lass (fost director în Ministerul Sănătății din Israel, decan al Facultății de Medicină din Tel Aviv), Dr. Pietro Vernazza (profesor elvețian de Boli Infecțioase și de politici de sănătate), Frank Ulrich Montgomery (fost președinte al Colegiului Medicilor din Germania și vicepreședinte al Asociației Medicale Mondiale), Dr. Hendrik Streeck (profesor de virologie și director al Institutului de Virologie și Cercetări HIV – Universitatea Bonn), Michael T. Osterholm (profesor și director al Centrului pentru Cercetări și Politici de Boli Infecțioase – Universitatea din Minnesota), Dr. Peter Goetzsche (profesor de proiectare și analiză de cercetare clinică la Universitatea din Copenhaga și fondator al Cochrane Medical Collaboration), Mihai Netea (cercetator la Universitatea Radboud din Nijmegen, câștigator al premiului Spinoza, în valoare de două milioane şi jumătate de euro), Sucharit Bhakdi etc. Deoarece opiniile lor sunt “cenzurate” în Romania voi încerca să le prezint într-o serie de notițe. Încep cu una dintre cele mai autorizate voci: Sucharit Bhakdi.

Sucharit Bhakdi (născut la 1 noiembrie 1946 în Washington, DC) a studiat medicina la Universitatea din Bonn (1963 – 1970), cu o bursă a Serviciului German de Schimburi Academice. În februarie 1971, și-a susținut doctoratul. Din 1972 până în 1974 a beneficiat de o bursă de la Fundația Max Planck la Institutul Max Planck pentru Imunobiologie din Freiburg, iar între 1974 – 1976 a primit o bursă de la Fundația Alexander von Humboldt la același Institut. După o ședere de un an la Universitatea din Copenhaga, a lucrat din 1977 până în 1990 la Institutul de Microbiologie Medicală din cadrul Universității Justus Liebig din Gießen. A fost profesor de microbiologie medicală (din 1987) la universitățile din Freiburg, Gießen și Mainz. Bhakdi s-a pensionat la 1 aprilie 2012, dar și-a continuat activitățile de cercetare ca profesor invitat la Universitatea Christian-Albrechts din Kiel. În 1978, Bhakdi a descoperit prima proteină, care atacă membrana celulară și determină formarea unui por, deschizând un nou domeniu de cercetare. Astăzi, se știe că marea majoritate a bacteriilor patogene produc pori care afectează celulele gazdă. Are 250 de articole științifice listate la PubMed, precum și numeroase alte articole și capitole de carte. Între 1990 – 2012, a fost redactor-șef la Revista de Microbiologie medicală și imunologie (o revistă științifică fondată de Robert Koch). Împreună cu Karina Reiss a publicat Infecții cu spectru larg. Mituri, amăgiri și realitate. Goldegg, Viena 2016, o carte de mare succes. Bhakdi este unul dintre cei mai citați cercetători medicali din Germania. În decursul carierei, a primit peste 13 premii și distincții.

În acest an, în intervalul 19 – 22 martie 2020, Bhakdi a publicat trei videoclipuri în care a criticat măsurile luate la nivel mondial împotriva pandemiei COVID-19, despre care crede că se bazează pe o interpretare greșită a rezultatelor testelor și a numărului de infecții. Argumentația sa are un singur punct sensibil, care a fost intens speculat de știința “oficială” : simplificarea potrivit căreia doar factorii de mediu au dus la decesul a 500 de persoane/zi, în Italia (din cauza calității aerului, care ar fi determinat apariția unor afecțiuni pulmonare preexistente). Poate chiar așa o fi? În rest, opiniile sunt concludente și pertinente.

Mulțumesc, Marius Mioc.

***

Dr. Sucharit Bhakdi (Germania) despre isteria coronavirusului: Măsurile sînt absurde și primejdioase

***

Marius Mioc:

Un medic german, Wolfgang Wodarg, își spune părerea despre coronavirus

Tălmăcire:
0:04 Wolfgang Wodarg: Trebuie să vă spun ceva despre molima cu coronavirus pe care se spune că o avem chiar acum. Întîi m-am gîndit că această înșelătorie publicitară se va sfîrși, dar a crescut atît de mult încît trebuie s-o analizăm cu atenție. Am lucrat ca medic și am condus un departament de sănătate. Am avut propriul meu sistem de monitorizare pentru gripă. În fiecare an am văzut cum mulți oameni se îmbolnăvesc într-o zonă de 150000 de locuitori. În fiecare an în lume apar noi feluri de viruși, pentru că virușii trebuie să se schimbe. Dacă aceeași viruși ar reveni anul următor, sistemul nostru imunitar i-ar recunoaște și nu vor putea să ne îmbolnăvească și să se înmulțească. Așa că în mod regulat ei trebuie să se schimbe cîte puțin și ăsta e motivul pentru care avem noi variante ale acestor viruși în fiecare an. Există aproximativ 100 de feluri de viruși care se schimbă constant. Pînă acum, nu ne-a prea păsat care virus a pricinuit această gripă, sau boală, sau cum vreți s-o numiți. Dar s-au făcut investigații de-a lungul mai multor ani în Glasgow. Acolo au încercat să folosească testele disponibile – asta înseamnă că ei n-au testat toate cele 100 de feluri de viruși, ci numai cei pentru care aveau teste disponibile. Așa că au verificat poate 8 sau 10 viruși și coronavirușii au fost totdeauna printre cei testați.

1:36 Aici sînt rezultatele de la Glasgow. Au verificat între 2005 și 2013 care viruși apar la boli respiratorii. Aceste coloane colorate sînt virușii. Partea verde se referă la coronaviruși, care mereu au apărut. În bolile respiratorii coronavirușii în mod normal sînt între 7% și 15%, sau între 5% și 14%, totdeauna aceste numere variază. Așadar, e firesc că o mare parte dintre viruși sînt coronaviruși.

2:10 Ce s-a întîmplat? În China, în Wuhan, este cel mai mare laborator pentru viruși din întreaga Chină. Așadar, acolo sînt o mulțime de experți în problemă, care se ocupă cu ea toată ziua. Wuhan este un oraș mare, 11 milioane de locuitori, spitale mari, unități mari de terapie intensivă. Totdeauna sînt acolo oameni cu pneumonie, care au nevoie de ventilație artificială… sute de persoane. Și ei au făcut teste pe cîțiva pacienți, mai puțini de 50, verificînd virușii pe care aceștia i-au avut și examinînd acești viruși în laborator. Și au găsit un fel nou de virus. Asta le-a atras atenția. Cînd un virusolog găsește ceva de acest fel el pune descoperirea într-o bază de date globală. Această bază de date e disponibilă pentru oamenii de știință din întreaga lume, și din Berlin, de pildă. În Berlin au verificat și comparat această nouă apariție în baza de date și au încercat să creeze un test pentru a măsura acest nou fel de coronavirus. Apoi domnul Drosten a trimis un protocol către Organizația Mondială a Sănătății, și a fost admis acolo foarte repede. În mod obișnuit, un test e considerat un produs medical și trebuie să fie validat. Asta înseamnă că trebuie să fie verificat foarte precis. Ce spune acest test? Ce măsoară el? Testul menționat a fost dezvoltat la clinica Charite. Dar pentru că nu exista nici un test validat și se iscase o mare panică, s-a hotărît să fie folosit pretutindeni. Și atunci domnul Drosten a pos la dispoziție testul.

3:44 Desigur, un virusolog nu poate să spună dacă un virus e primejdios sau nu. El poate doar să spună „acest virus e diferit”, „avem un test pentru el”. Dar este acest virus primejdios, domnule Drosten? Cum ar putea el să știe? El ar avea nevoie de mai multe date epidemiologice bazate pe observațiile despre cît de bolnavi devin oamenii. Cît de repede se însănătoșesc? Sînt mai multe victime decît înainte? De asta este important să te uiți la datele din anii de dinainte și să le compari. Să te uiți la procentul de mortalitate pentru a vedea cîți oameni au murit din pricina virusului. Atunci cînd te uiți pentru un anume virus, de pildă pentru coronavirus, poți să verifici întreaga populație. Ceea ce vei găsi este că între 8% și 10% dintre oameni vor avea cîte un fel de virus care îi va face bolnavi. Dar dacă verifici între cei care se prezintă la doctor pentru a lămuri cine e bolnav, și dacă verifici spitalele și îți iei eșantionul de acolo, atunci desigur vei găsi încă și mai multe persoane cu rezultate pozitive la infectare cu coronavirus. Ca să spunem așa, depinzînd de ce proporție de populație verifici, dacă verifici întreaga populație, pacienții din sala de așteptare, oamenii din spitale ori pacienții în stare foarte gravă de la terapie intensivă care sînt în pragul morții, te poți aștepta să găsești între 7 și 15% coronaviruși de fiecare dată cînd faci un test. Totuși, dacă au murit din pricina coronavirusului ori datorită altui virus în timp ce aveau și coronavirus nu poate fi stabilit cu siguranță. Așadar, cînd te uiți la mortalitatea din Italia trebuie să cunoști de unde au fost eșantioanele testate. Unde și cum au fost folosite acele puține teste disponibile? Dacă au fost folosite în spital în cazurile grave, atunci desigur mortalitatea rezultată de coronavirus crește. Asta arată așa datorită grupului specific care a fost examinat. Mortalitatea specifică unei boli este procentajul de morți în rîndul celor care au fost infectați cu acea boală. Cu privire la bolile respiratorii acute sezoniere, cunoscute sub numele de gripă, mortalitatea este de 0,1%, ceea ce deja e maxim. Asta înseamnă că o persoană din o mie de locuitori care se îmbolnăvesc de gripă moare, în fiecare iarnă. Așadar acum trebuie să vedem dacă acest număr a crescut datorită coronavirusului. Pentru Germania, fără gripă ar fi cu 20000 pînă la 30000 de morți mai puține. Asta e numită mortalitate de exces. Noi știm că coronavirusurile sînt între 5% și 14% dintre toate virusurile care provoacă gripă. Hai să zicem 10%. Să presupunem că în anii de dinainte i-am fi testat pe toți pacienții grav bolnavi din spitale de coronavirus, ceea ce desigur nu s-a întîmplat. Ne-am aștepta ca între 2000 și 3000 de persoane care au murit de gripă în fiecare an să fi avut și coronavirus. Și încă sîntem departe de aceste numere.

7:40 Se pare că e un caz cînd virusologii au creat ceva foarte senzațional și cu creația lor au impresionat guvernul chinez. Guvernul chinez a făcut ceva foarte mare din asta. Dintr-odată a devenit foarte important din punct de vedere politic, ieșind complet din cadrul virusologic. Dintr-odată au fost instalate echipamente de recunoaștere facială la aeroporturi, febra era măsurată. Termometrul clinic a controlat traficul pe străzile chinezești. Și asta a fost atît de semnificativ încît a dus la consecințe internaționale. Politicienii trebuie să se ocupe de problemă, să ia o poziție. Atunci virusologii au intrat iar în joc. Guvernele au întrebat proprii lor virusologi și ei au confirmat că virusul e un lucru despre care să te îngrijorezi și au propus să se dezvolte teste pentru a ajuta la măsurarea virusului, ca în China. Ceva s-a țesut în jurul acestei povești. O rețea de informații și opinii s-a dezvoltat în unele grupuri de experți. Și politicienii s-au îndreptat spre aceste grupuri, care începuseră toate acestea, și au absorbit această rețea, au devenit parte a ei. Aceasta a făcut ca politicienii care se bizuie pe aceste argumente în timp ce folosesc aceste argumente pentru a evalua cine trebuie să fie ajutat, să se determine măsurile de siguranță și ce anume trebuie îngăduit. Toate aceste hotărîri au provenit din acele argumente. Asta înseamnă că a devenit foarte greu pentru critici să spună: „Stop. Nu e nimic deosebit”. Asta îmi amintește despre basmul cu regele care se plimba fără haine. Și doar un copil mic a îndrăznit să spună „regele e gol!”. Toți cei de la curte, din jurul guvernului și întrebînd guvernul pentru sfaturi, findcă ei singuri n-au de unde să știe, toți s-au conformat și s-au alăturat curentului general. Deasemeni, politicienii sînt curtați de mulți oameni de știință. Oameni de știință care vor să fie importanți în politică pentru că au nevoie de bani pentru instituțiile lor. Acești oameni de știință se alătură curentului principal și își vor și ei partea lor. „Și noi putem să ajutăm”, „Am făcut o aplicație”, „Avem un program pentru asta”. Așadar, sînt mulți oameni care spun „vrem să ajutăm și noi” pentru că vor să cîștige bani din asta și să devină importanți. Ce lipsește în acest moment este o gîndire rațională asupra problemei. Trebuie să ne punem întrebări precum: „De unde știm că acest virus e primejdios?”, „Cum a fost înainte?”, „N-am avut ceva asemănător și anul trecut?”, „Este ceva nou?”. Asta lipsește. Și regele e gol.

***

ContraMundum:

Experții contra isteriei Covid

Mai jos puteți găsi opiniile a 12 experți de nivel mondial care contestă interpretările oficiale legate de Coronavirus, ca și memele atât de prevalente în social media.

Dr. Sucharit Bhakdi este un specialist în microbiologie. A fost profesor la Universitatea Johannes Gutenberg din Mainz și a condus Institutul pentru Microbiologie și Igienă Medicală, fiind în același timp unul dintre cei mai citați cercetători din istoria Germaniei:

„Ne speriem că un milion de infecții cu noul virus vor conduce la 30 de decese zilnic în următoarele 100 de zile. Dar nu ne dăm seama că 20, 30, 40 sau chiar 100 de pacienți care au fost testați pozitiv pentru coronavirusuri normale deja mor în fiecare zi.

Măsurile guvernului împotriva Covid19 sunt grotești, absurde și foarte periculoase (…) Speranța de viață a milioane de oameni este redusă. Impactul înfiorător asupra economiei mondiale amenință existența unui număr imens de oameni. Consecințele asupra îngrijirii medicale sunt profunde. Deja îngrijirile acordate pacienților au fost reduse, operațiile anulate, personalul medical amețit. Toate acestea vor avea un impact profund asupra întregii societăți. Toate aceste măsuri conduc la autodistrugere și sinucidere colectivă pe baza a nimic altceva decât a unei fantome.”

Dr. Wolfgand Wodarg este un medic german specializat în probleme pulmonare, om politic și fost președinte al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei. În anul 2009 el a cerut o investigație în privința confictelor de interese din jurul măsurilor luate de Uniunea Europeană pentru a contracara pandemia de gripă porcină.

„Politicienilor li se face curte de către oamenii de știință… oameni de știință care vor să fie importanți, care vor să aibă parte de finanțare pentru instituțiile lor, oameni de știință care merg cu curentul și vor să facă parte din el. Ceea ce ne lipsește acum este o modalitate rațională de a privi lucrurile.

Ar trebui să ne punem întrebări de tipul acesta: Cum ne-am dat seama că acest virus este periculos? Cum se manifesta înainte? Nu am avut același lucru anul trecut? Este măcar ceva nou?

Toate acestea lipsesc.”

Dr. Joel Kettner este profesor de Chirurgie și Sănătate Publica la Universitatea Manitoba, fost Director de Sănătate Publică pentru provincia Manitoba și Director Medical al Centrului Internațional pentru Boli Infecțioase.

„Nu am văzut niciodată ceva ca acum, nici măcar ceva apropiat de ce se întâmplă acum. Nu am în vedere pandemia, pentru că am văzut 30 de pandemii, una în fiecare an. Se numesc gripe. Iar alte viroze respiratorii, nu știm întotdeauna ce sunt. Dar nu am văzut niciodată genul acesta de reacții și încerc să înțeleg de ce.

Mă îngrijorează mesajul transmis publicului despre frica de a intra în contact cu alți oameni, de a fi în același loc cu oamenii, strângându-le mâna, având întâlniri. Mă îngrijorează multele, foarte multele consecințe legate de asta.

În Hubei, în provincia Hubei, unde au fost până acum cele mai multe cazuri de infectări și decese, numărul actual al cazurilor raportate este de 1 la 1000 iar rata actuală a morților raportate este de 1 la 20.000. Poate că asta ar putea ajuta la punerea lucrurilor în context.”

Dr. John Ioannidis este profesor de medicină la Universitatea Stanford. El este de asemenea redactorul șef al European Journal of Clinical Investigation. A fost președintele departamentului de Igienă și Epidemiologie de la Universitatea Ioannina și profesor asistent la Universitatea de Medicină Tufts.

„Pacienții care au fost testați pentru SARS-CoV-2 sunt într-o măsură disproporționat de mare cei care au simptome și probleme grave. Din moment ce majoritatea sistemelor de sănătate au o capacitate limitată de testare, problemele de selectare a celor infectați s-ar putea să se agraveze în viitorul apropiat.

Singurul caz în care un grup întreg și închis a fost testat a avut loc pe vasul Diamond Princess. Rata cazurilor fatale a fost de 1%, dar aceștia erau în cea mai mare parte bătrâni, un grup de vârstă în care incidența morților cauzate de Covid-19 este mult mai mare.

Ar putea fi atât de joasă rata cazurilor fatale produse de Covid-19? Nu, spun unii, punând accentul pe rata ridicată a morților în rândul bătrânilor. Totuși, chiar și gripele moderate sau cele comune, cunoscute de ani de zile, pot produce o rată a mortalității de până la 8% când îi ating, de pildă, pe bătrânii aflați în aziluri. În fapt, astfel de coronavirusuri „moderate” infectează zeci de milioane de oameni anual și sunt responsabile pentru 3% până la 11% dintre cei spitalizați în fiecare iarnă în SUA cu infecții respiratorii.

Dacă nu am ști că există un nou virus și nu i-am verifica pe oameni cu teste PCR, numărul total al morților provocate de „boli ca gripa” nu ne-ar părea neobișnuit. În cel mai bun caz, s-ar putea să observăm fără prea mare îngrijorare că sezonul gripei de anul acesta este un pic mai rău decât în mod obișnuit. Media nu ar vorbi despre acest lucru mai mult decât ar vorbi despre un meci de baschet din NBA între două echipe modeste.”

Dr. Yoram Lass este un medic și politician israelian fost Director General al Ministerului Sănătății. El a fost de asemenea Decan Adjunct al Universității de Medicină din Tel Aviv.

„Italia este recunoscută pentru morbiditatea uriașă rezultată din probleme respiratorii, de trei ori mai mult decât orice altă țară europeană. În SUA mor anual 40.000 de oameni în sezonul gripei obișnuite iar până acum au murit 40-50 de persoane, majoritatea într-un azil de bătrâni din Krikland, Washington.

În fiecare țară, mor mai mulți oameni din cauza gripei obișnuite decât cei care mor din cauza coronavirusului.

Există un foarte bun exemplu pe care îl trecem cu vedere cu toții: gripa porcină din 2009. Acesta a fost un virus care a plecat din Mexic iar până astăzi nu există un vaccin împotriva sa. Dar cum așa? La vremea aceea nu era Facebook sau poate că era dar se găsea la începuturi. Prin comparație, coronavirusul este un virus cu PR.

Oricine crede că statele vor opri virușii se înșală.”

Dr. Pietro Vernazza este un medic elvețian, specializat în boli infecțioase la Spitalul Cantonal din St. Gallen și Profesor de Sănătate Publică:

„Avem date de încredere din Italia și o lucrare a unor epidemiologi care a fost publicată în reputata revistă „Science”, care a analizat răspândirea în China. Rezultă limpede că aproximativ 85% din toate infecțiile au apărut fără ca cineva să-și dea seama de infecție. 90% din pacienții infectați au în mod verificabil peste 70 de ani, 50% au peste 80 de ani.

În Italia, unul din zece oameni diagnosticați va muri, potrivit cercetării publicate în revista Science, ceea ce înseamnă din punct de vedere statistic unul într-o mie de persoane. Fiecare caz individual este tragic, dar adesea – la fel ca în cazul gripei sezoniere – afectează pe cei care se află la sfârșitul vieții.

Dacă vom închide școlile, îi vom împiedica pe copii de la a dobândi rapid imunitate. Ar trebui să integrăm mai bine faptele științifice în deciziile politice.”

Frank Ulrich Montgomery este un radiolog german, fost președinte al Asociației Medicale Germane și Președinte Adjunct al Asociației Medicale Mondiale.

„Nu sunt un susținător al carantinei. Oricine impune ceva de tipul acesta trebuie să ne spună când și cum o să o luăm din nou de la capăt. Din moment ce trebuie să presupunem că virusul va fi cu noi mult timp, mă întreb când ne vom reîntoarce la normal? Nu poți ține închise școlile închise până la sfârșitul anului. Pentru că va trebui să treacă cel puțin atât până când vom avea un vaccin. Italia a impus o carantină și a obținut efectul opus. Și-au umplut rapid spitalele, dar asta nu a împiedicat răspândirea virusului în timpul carantinei.”

Prof. Hendrik Streeck este un cercetător german al HIV și epidemiolog. Este profesor de virologie și director al Institutului de Virologie și Cercetarea HIV de la Universitatea Bonn.

„Noul patogen nu este atât de periculos, este chiar mai puțin periculos decât Sars-1. Ceea ce distinge Sars-CoV-2 este că se reproduce în partea superioară a gâtului și din acest motiv este mult mai infecțios deoarece virusul sare dintr-un gât în altul, ca să zicem așa. Dar acesta este de asemenea un avantaj: deoarece Sars-1 se multiplică în plămâni, nu este atât de infecțios, dar cu siguranță ajunge la plămâni ceea ce îl face să fie mai periculos.

Trebuie avut de asemenea în vedere că morțile rezultate în Germania din cauza Sars-CoV-2 erau în principal bătrâni. În Heinsberg, de pildă, un bărbat de 78 de ani cu alte boli cronice a murit din cauza unui atac de cord și asta fără să fie nevoie de coronavirus. Din moment ce era infectat, el apare în mod natural trecut în statisticile Covid 19. Dar întrebarea este dacă el nu ar fi murit oricum, chiar și fără coronavirus.”

Dr. Yanis Rousel et. al. – o echipă de cercetători de la Institutul de Boli Infecțioase din Marsilia au condus un studiu peer-reviewed în ceea ce privește mortalitatea Coronavirusului, pentru guvernul francez.

„Problema SARS-CoV-2 este probabil exagerată din moment ce 2,6 milioane de oameni mor din cauza infecțiilor respiratorii în fiecare an comparativ cu cele mai puțin de 4000 de morți ca urmare a SARS-CoV-2 la momentul scrierii acestei lucrări.

Studiul a comparat rata mortalității rezultate din SARS-CoV-2 în țările OECD (1,3%) cu rata mortalității coronavirușilor normali identificați în pacienții AP-HM (0,8%) în perioada 1 ianuarie 2013 – 2 martie 2020.

Ar mai trebui notat că studiul sistematic al altor coronavirusuri (dar nu și pentru SARS-CoV-2) a relevat că procentul celor asimptomatici este egal sau chiar mai mare decât procentul pacienților simptomatici. Aceleași date pentru SARS-CoV-2 ar putea fi în curând disponibile, ceea ce va reduce mai mult riscul relativ asociat aceste patologii.”

Dr. David Katz este un doctor american și director fondator al Centrului de Prevenție de la Universitatea Yale.

„Mă îngrijorează teribil faptul că aceste consecințe sociale, economice și de sănătate publică rezultate din prăbușirea totală a vieții normale – școli și afaceri închise, adunări interzise – vor fi de durată și catastrofale, probabil mai grave decât bilanțul direct al virusului. Bursa își va reveni cu timpul, dar multe afaceri nu-și vor mai reveni niciodată. Șomajul, sărăcia și disperarea vor fi o nenorocire de primă mărime pentru sănătatea publică.”

Michael T. Osterholm este profesor și director al Centrului pentru Cercetarea Bolilor Infecțioase de la Universtatea Minnesota.

„Aveți în vedere efectul pe care îl va avea închiderea birourilor, a școlilor, a transporturilor, a restaurantelor, hotelurilor, magazinelor, teatrelor, sălilor de concerte, evenimentelor sportive, pe termen nedefinit și lăsarea tuturor acestor oameni pe spezele statului. Ce va rezulta nu va fi o criză economică, ci o prăbușire economică completă, cu nenumărate slujbe pierdute, cu mult înainte să apară un vaccin sau să aibă loc imunitatea de grup.

Cea mai bună alternativă ar fi a-i lăsa pe aceia care prezintă un risc minim să continue să muncească, a ține în viață afacerile și producția, și „a conduce” societatea, în același timp, recomandându-le celor cu riscuri mari să se protejeze pe ei înșiși prin distanțare socială și a îmbunătăți cât de bine putem capacitățile medicale. Cu un astfel de plan, am putea treptat să ne construim imunitate de grup fără să distrugem structura financiară pe care se bazează viețile noastre.”

Dr. Peter Goetzsche este profesor de Cercetare Clinică la Universitatea din Copenhanga. Este autorul mai multor cărți despre corupția din domeniul medicinii și despre puterea marilor companii farmaceutice.

„Principala noastră problemă este că nimeni nu va fi tras la răspundere dacă măsurile sunt prea draconice. Vor avea probleme doar dacă sunt prea puțin draconice. Astfel, politicienii noștri și cei care se ocupă de sănătatea publică fac mult mai multe decât ar trebui de fapt să facă.

Nicio astfel de măsură draconică nu a fost aplicată în timpul pandemiei din 2009 și în mod cert nu poți lua asemenea măsuri în fiecare iarnă. Nu putem închide lumea întreagă pentru totdeauna.

Dacă se va dovedi că epidemia va dispărea rapid, se va forma o coadă din oameni care vor încerca să-și asume merite pentru acest lucru. Și putem fi ai naibii de siguri că astfel de măsuri draconice vor fi aplicate și tura următoare. Dar aduceți-vă aminte gluma despre tigrii:

De ce sufli în trompetă?

Ca să țin departe tigrii.

Dar aici nu sunt tigri.

Păi vezi?”


Categorii

Articolele saptamanii, Noua ordine mondiala, guvern mondial (Pasi catre Antihrist?), Pandemia de coronavirus/ COVID-19, Razboiul impotriva populatiei, Studii, oameni de stiinta, Traduceri, Vasile Astărăstoae, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

64 Commentarii la “DE CE AU MURIT ATÂT DE MULȚI pacienți cu CORONAVIRUS în ITALIA?/ OPINII CRITICE ale unor experți medicali față de MĂSURILE EXTREME împotriva COVID-19. „Toate aceste măsuri conduc la AUTODISTRUGERE și sinucidere colectivă”

VEZI COMENTARII MAI VECHI << Pagina 2 / 2 >>

  1. @Doroteea
    Mulțumesc mult pentru aprecieri, dar nu am alt merit decât că mă zbat și caut viața asemenea viermelui de care povestea Părintele Arsenie Papacioc, s-avem parte de binecuvântarea și de rugăciunile lui, din videoclipul pe care l-ai postat aici pe blog, ascultând și de (sfatul lui) Eminescu :,,În zadar în colbul școlii/Prin autori mâncați de molii/Cauți urma frumuseții/Și îndemnurile vieții/Și pe foile lor unse/Cauți taine nepătrunse/ Și cu slovele lor strâmbe/Ai vrea lumea să se schimbe/Nu e carte să înveți/Ca viața să aibă preț/Ci trăiește, chinuiește/Și de toate pătimește/Ș-ai s-auzi cum iarba crește.”
    Așa ajung și la ,,N-am crezut să învăț a muri vreodată” până la această grea încercare, în care dușmanul numărul unu este această blestemată frică, nejustificată care i-a cuprins mai cu seamă pe semenii noștri, care stau mai departe de Sfânta Biserică.Noi, cei care încercăm să ținem aproape de Sfânta Biserică, avem parte de binecuvântarea și de rugăciunile Sfintei Biserici al Cărei Cap este Însuși Domnul Iisus Hristos, de aceea cred că trebuie să ne rugăm și pentru cei care stau de(o)parte, care rătăcesc, așa cum am rătăcit și eu, iar mama, Bunul Dumnezeu să o ierte, și surorile mele, cât și preoții de la diferitele biserici și/sau mănăstiri unde ele au plătit pentru ca să se roage și pentru mine nevrednicul, s-au rugat pentru mine și iată că astăzi sunt în staulul Bisericii.

    https://m.activenews.ro/prima-pagina/Prof.-Vasile-Astarastoae-Pandemia-COVID-19-un-pericol-real-sau-manipulare-Nu-cunoastem-incidenta-morbiditatea-gravitatea-dar-din-frica-irationala-declansam-o-criza-economica-si-sociala-si-renuntam-cu-entuziasm-la-drepturile-fundamentale-ale-omului-160782

    Totuși, domnul profesor universitar doctor Vasile Astărăstoae a decis să precizeze:
    ,,P.S.2 Precizare pentru cei care supraveghează respectarea stării de urgență: cele scrise mai sus nu se referă deloc, dar deloc, la România. La noi au fost luate măsuri din timp, spitalele au fost dotate, există suficiente paturi de ATI, suficiente ventilatoare, echipamente de protecție eficiente și suficiente pentru personalul medical, conducătorii sunt înțelepți și grijulii față de noi, serviciile sociale funcționează ireproșabil și nu ne panicăm/isterizăm. Declar acestea ca să nu se înțeleagă eronat și să fiu acuzat de defetism, așa cum este definit în Codul Penal”.
    Îmi dau perfect seama de ce a trebuit să facă această precizare, dumnealui care a suferit atât de mult pe nedrept, până ce a fost într-un final absolvit de orice vină, după ani și ani de zile pline de suferință.
    Iertare și Doamne ajută tuturor !!!

  2. Iată un punct de vedere interesant !!! N-aș putea spune că sunt întrutotul de acord cu Claudiu Răducu, dar trebuie să recunosc că este nevoie să ne pocăim și să ne rugăm pentru iertarea păcatelor noastre și pentru a putea pune început bun vieții noastre. Multmilostivul Dumnezeu și Măicuța Domnului au făcut în așa fel încât, cei care dorim SINCER Adevărul și Viața Veșnică să înțelegem că trebuie să devenim mai profunzi, mai atenți, mai pregătiți ÎN ORICE MOMENT pentru ORICE va îngădui Dumnezeu.
    Iertare și Doamne ajută tuturor !!!

    https://marturieathonita.ro/carantina-covid-si-asumarea-spirituala/

  3. Pingback: SEMNALE DE ALARMA de pe frontul pandemiei - "SACRIFICAREA" MEDICILOR aruncati in razboi fara arme, IMINENTUL COLAPS AL SISTEMULUI MEDICAL, CRIZA, DISPERARE, SARACIE si... SALVAREA OTRAVITA: "Criză economica fara precedent va dobori orice r
  4. Pingback: SEMNALE DE ALARMA de pe frontul pandemiei - "SACRIFICAREA" MEDICILOR aruncati in razboi fara arme, IMINENTUL COLAPS AL SISTEMULUI MEDICAL, CRIZA, DISPERARE, SARACIE si... SALVAREA OTRAVITA: "Criza economica fara precedent va dobori orice re
  5. Draga Ioan,

    Cred ca mica noastra ‘ciorovaiala’ se trage de la faptul ca ambele tale comentarii denota ca nu ai citit cum trebuie comentariile postate aici, grabindu te insa sa le stampilezi drept neargumentate si necumpatate. 🙂

    Daca citesti atent comentariile vei vedea ca este vorba NU de AFIRMATII NEARGUMENTATE, ci de IPOTEZE/SUPOZITII ARGUMENTATE – mai bine, mai prost, nu conteaza. Cert e ca fiecare a exprimat o opinie argumentata pe baza interpretarii proprii a FAPTELOR SI IMPREJURARILOR PREZENTE, mai exact a lipsei lor de coerenta, a inadvertentelor si a ciudateniilor evidente – cum ar fi, de exemplu, cazul neobisnuit al Italiei (la care se refera chiar articolul sub care comentam). Chiar si eu care am lansat ipoteza raspandirii virusului dupa bunul chef al unor forte mai mult sau mai putin oculte am folosit sintagma ‘NU I EXCLUS CA…’ (poti verifica). Vorbim asadar de IPOTEZE. Bazate atat pe lipsa de coerenta logica a multor aspecte ale fenomenului pe care il traim, cat si pe credinta noastra, a crestinilor, in Apocalipsa si profetii. Asa e, in multe etape istorice crestinii s au temut ca ‘sfarsitul vremurilor’ va veni – si bine au facut, pt ca Domnul Iisus a atras atentia sa fim mereu trezi, vigilenti, sa nu ne surprinda sfarsitul nepregatiti, cu sufletele impatimite etc.. Acum insa este pt prima oara in istorie cand profetia din Scripturi privind semnul de la mana/cap fara de care nu se va putea vinde sau cumpara chiar devine o imagine perfect plauzibila. In plys, cu sau fara Apocalipsa, incoerenta masurilor adoptate este cea care ne preocupa.

    In ce te priveste, contra-argumentele aduse au fost: 1) la finalul carantinei totul va reveni la normal (ceea ce evident nu e un argument real, pt ca nu se bazeaza pe fapte prezente ci pe un simplu ‘o sa vedeti voi…’ 🙂 ) si 2) ca Biserica Ortodoxa nu prea mai ia in calcul sfarsitul lumii. Eu am ras la asta nu din malitiozitate, ci pt ca e limpede ca nu esti informat: una din trasaturile distincte ale Ortodoxiei in raport cu alte confesiuni crestine este asa numita ‘acrivie’, adica o preocupare predominanta pentru raportarea constanta la Scripturi in integralitatea lor. In fine, ai mai zis ceva legat de Biserica si de faptul ca nimeni nu are ceva in special cu ea in afara faptului ca acolo se aduna oameni. Ti am raspuns punctual de ce ne indoim ca e asa. Cat despre interdictia accesului la Sf. Impartasanie si absurditatea acestei interdictii s au scris tone pe aici si nu numai, gasesti articole garla.

    Sigur ca atunci cand ‘aduci la ordine’ niste oameni spunandu le ca nu stiu ce vorbesc dar fara sa si explici de ce, este legitim ca ei sa se simta jigniti. E un fel mai ‘politicos’ de a i face prosti. Eu una nu.ma supar sa fiu facuta proasta – direct sau nu – cu conditia sa mi se spuna clar si convingator si de ce. Cum tocmai ti am aratat, ‘argumentele’ tale au fost grozav de neglijente. Adica ne faci conspirationisti, ok, dar fa ti temele inainte. 🙂

    Acum, pot sa iti spun ca nu esti singurul care isi da cu parerea fara sa citeasca atent mai intai. Este, am observat, o adevarata molima a internetului romanesc – si aici se intampla des, rar am vazut site/blog etc lipsit complet de astfel de comentatori. Pe mine fenomenul asta sincer ma ingrijoreaza, de asta nu obosesc niciodata sa atrag atentia asupra lui – spre exasperarea altor comentatori, stiu asta :)) – pt ca lipsa educatiei dezbaterii mi se pare o racila cumplita a unei societati, o sursa ascunsa si mult mai perversa si periculoasa decat pare, de ura si conflict.

    Stiu ca n ai avut intentii rele, se vede asta, dar sfatul ramane: citeste atent si informeaza te inainte de a da o replica. Crede ma, cd vei face asta, vei aduce multa plus valoare unor discutii si unor cautari, sunt sigura de asta.

    Revenind la subiect: cu credinta, Biserica si schimbare autentica vom trece bine peste orice, si covid si Apocalipsa (care oricum se va sfarsi cu invingerea celui rau). Nu e usor, dar nici greu: de noi depinde. Si da, iti dau dreptate asupra unui punct: Biserica are niste invataminte mari de tras din ce s a intamplat si niste greseli de corectat. Nu stiu daca ne referim la aceleasi lucruri, dar greseli sunt si au fost, asa e.

    Doamne ajuta si post cu folos!

  6. @ Doroteea:

    Am primit, da-ne un pic de ragaz, te rugam. Daca uitam, mai trage-ne de maneca! Multumim!

  7. @Doroteea:
    Doamne, fii laudat!
    Doroteea, bine ai venit inapoi!!!

  8. @Romil,

    “De unde ai dumneata informația că ,,la noi în țară 15-20 % dintre tinerii care contactează boala dezvoltă forme severe.” ???” Dintr-un interviu luat acum cateva zile unui doctor care detine informatii in tot ceea ce tine de covid la noi in tara. Daca el minte, nu stiu dar nu vad de ce ar minti in aceasta problema grava.

    “Pentru ce-ți trebuie măști și combinezoane ??? Dacă pentru gripă nu ai nevoie, aici pentru ce este nevoie ???” Aceasta fraza este suficienta sa imi dau seama ca esti total pe langa subiect. Dupa tine, toti doctorii din lumea asta poarta masti pentru ca fiecare dintre ei joaca teatru si joaca toti hora manipularii. Si cu asta ma opresc aici pentru ca nu vreau sa intru in polemica. Numai bine, ganduri bune si sa ne rugam la Domnul pentru mai mult discernamant.

  9. @Mari, @Ioan

    https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2251046181870000&id=1763012313948949

    Poate-mi explicați și mie situația din linkul de mai sus, începând de la minutul 37.14, așa că io-s mai ,,lipsit de dicernământ” cum ziceți voi… Este demnă de I.L.Caragiale și e de tot râsul, dacă nu ar fi de plâns… Și voi și alții, îi tot dați înainte cu încrederea în măsurile luate de autoritățile române… Care măsuri ??? Care autorități ??? Ați văzut ??? A vorbit doctorul Alexandru Rafila, a vorbit ministrul sănătății Nelu Tătar, a vorbit ministrul economiei Virgil Popescu, despre tot felul de măsuri luate și care se vor mai lua, dar când am ajuns la un exemplu de mod concret de aplicare a acestor măsuri îți piere piuitul !!! Un pacient, căruia i s-a făcut un test, a fost găsit pozitiv, s-a autoizolat la domiciliu, el și membrii familiei lui. Trece perioada de autoizolare, trebuie să facă al doilea test pentru a vedea dacă s-a făcut bine sau trebuie să mai rămână în carantină și are SURPRIZA de a afla că el nici măcar nu apare în evidența DSP !!! Aceeași DSP a cărei filială din Constanța, înnebunea efectiv de grija ÎPS Teodosie că împărtășește credincioșii cu aceeași linguriță !!!
    Evidențele rămân evidențe. Nu vă necăjiți să-mi răspundeți. Nu este nevoie.
    Iertare și Doamne ajută tuturor !!!

  10. Va multumesc pentru ocazia de a putea scrie din nou, caci aveam putin constiinta incarcate ca voi ati fi perceput interventia mea ca fiind jignire adusa crestinilor (si multumesc admin ca mi-ati permis sa ma exprim pe acest forum).
    Acum sint convins ca nu prea intelegem ce vremsa sunem; niici eu pe voi si nici voi pe mine. Dar cred ca astea sint neajunsurile comunicarii prin mesaje pe blog combinate cu lipsa mea de coerenta.

    Romil, ma bucur ca acum am gasit un punct comun: si eu cred ca autoritatile romane sint total incompetente, depasite de situatie si ca masurile de carantina sint aplicate anapoda. Dar asta nu inseamna ca ideea de carantina este rea in sine; si din acest punct de vedere cred ca Patriarhia Romana a procedat bine ca s-a conformat masurilor de carantina chiar fiind ele aplicate anapoda. Ceea ce ma surprinde la comentariile tale este certitudinea cu care afirmi lucruri care nu pot fi verificate, de exemplu ca tu stii ca e conspiratie. Ei bine, eu nu stiu nici ca e, nici ca nu e. Stiu doar ca masurile luate sint constringatoare, ca ne schimba obisnuintele. Atit.

    Admin, comparait cu iehovistii nu era o comparatie, am spus doar sa nu face ca ei. Adica: sint secte care spun ca sfirsitul e acum sau miine sau peste 10 ani si 2 luni. Si am citit unele comentarii si a vazut ca pe aici pare a fi cam acelasi fel de a vedea lucrurile; asta am spus, ca nu mi se pare in regula. Dar am inteles din cele ce mi-ati scris ca voi asa ginditi. Foarte bine; nu e sfirsitul lumii (haha) ca avem pareri diferite.

    Doroteea, eu chiar am citit si articolul si postarile. Raspunsurile mele sint cam ceea ce ma duce pe mine capul si imi pare rau ca nu pot mai mult. Evident ca Biserica Ortodoxa tine de Scripturile care vorbesc de sfirsitul lumii; ceea ce voiam eu sa spun este ca Biserica Ortodoxa nu da date (cel putin nu oficial) sau nu interpreteaza evenimentele in sensul asta, accentul Bisericii se pune pe altceva, nu pe semnele vremurilor care pot fi subiect de interpretare foarte larga, dupa cum se poate vedea si aici prin comentariile noastre.

    Cam asta ar fi. Banuiesc ca iar am facut un ghiveci cu raspunsul meu dar va sint recunoscator pentru rabdare si pentru ingaduinta de a ma tolera aici, pe la masa voastra.

  11. @Romil,

    Eu nu m-am referit la increderea in autoritati, nu am pomenit nimic de asta. Am comentat strict despre aberanta comparatie gripa – covid19 si am mai adaugat ca lipsa de echipamente nu este de mirare. Tu spui ca la gripa nu e nevoie de masti si deci de ce ar fi nevoie la acest virus. E aberant, ma ierti, sa spui o asemenea enormitate in conditiile in care lumea intreaga arde pe aceasta problema, spitalele cersesc ventilatoare si echipamente de protectie fiind suprasolicitate ca nicicand (se organizeaza spitale de campanie, in alte parti muta pacientii in hale), multime doctori contacteaza virusul de la pacienti (avand simptome) si sunt nevoiti sa intre la randul lor in carantina, sistemele medicale sunt la un pas de a intra in colaps. Ti se pare cumva ca asta se intampla si in cazul gripei sezoniere? Cand au mai murit oameni in 48 de ore de gripa? Este evident ca vorbim de un virus cu mult mai periculos si contagios, chiar nu inteleg de unde te informezi.
    Legat de conspiratie, am si eu multe semne de indoiala ca ar fi aparut asa intamplator. Dr. Anthony Fauci (Streinu Cercel al Statelor Unite) a vorbit despre aceasta acum trei ani de parca ar fi stiut, a prezis ca in timpul lui Trump va fi pandemie. De unde stia?
    https://bit.ly/2wTuChc

  12. Pingback: CORONAPOCALIPSA, denunțată de alți experți dizidenți/ Studiu important în THE LANCET despre estimările privind severitatea COVID-19/ Jurnalist italian: virusul, folosit pentru dobândirea PUTERII TOTALITARE?
  13. #48

    Bine te am regasit, draga Titus! 🙂
    Stii ca la dat din clont ma pricep. In tensiunea asta a vremurilor ma sufoc daca nu spun si eu ceva, acolo… :))

  14. Pingback: REFLECTII LAICE DESPRE CONSECINTELE CRIZEI CORONAVIRUSULUI/ Marele conspirator și DISCIPLINAREA la scara planetara/ De la Huxley la ORWELL/ Auto-manipularea cu “REAL NEWS”/ Virusul mortal al TOTALITARISMULUI
  15. Pingback: Articol în Foreign Policy: de ce NU ar trebui să ANULĂM BISERICA pe timp de epidemie/ Câteva rânduieli creștine pe timp de molimă
  16. Pingback: OMS NU vrea „relaxarea” restricțiilor prea devreme”, ci „NOUA NORMALITATE” până la vaccin sau tratament/ Profesor de la Oxford despre situația din Marea Britanie: RESTRICȚIILE SUNT NE-NECESARE ȘI DĂUNĂTOARE/ O critică a modelelor matema
  17. Pingback: #SE-POATE-ȘI-FĂRĂ-IZOLARE-TOTALĂ. Semnal important de la un director al OMS: „SUEDIA reprezintă un MODEL, dacă vrem să ne întoarcem înapoi la o societate în care să nu avem IZOLARE”/ Câteva date despre starea de fapt din Suedia
  18. Pingback: 5 FAPTE ESENȚIALE ignorate de promotorii RESTRICȚIILOR. "The Hill": Opinia unui profesor de la Hoover Institution, Standford: "DATELE VORBESC - OPRIȚI PANICA și încetați izolarea totală!". Factori critici: ÎMPIEDICAREA IMUNIZĂ
  19. Pingback: EXPERT SUEDEZ, consilier al guvernului Suediei și al directorului general al OMS, pentru ”UnHeard”: Strategia privind izolarea totală NU se bazează pe DOVEZI ȘTIINȚIFICE (Video)/ Profesorul suedez polemizează cu „arogantul” NEIL FERGUSON, pr
  20. Pingback: Michael Levitt, profesor de biologie la Standford și premiat Nobel: Măsurile de izolare socială nediferențiate sunt o GREȘEALĂ IMENSĂ. Răul făcut de închidere va depăși cu mult orice salvare de vieți (Video)
  21. Pingback: VIRGILIU GHEORGHE despre PANDEMIE, teroarea mediatică, VACCINAREA obligatorie și TRANSFORMĂRILE NOII ORDINI MONDIALE: "Asistăm la cel mai mare experiment social și mediatic din istoria lumii" - Cuvântul Ortodox
  22. Pingback: DR. VASILE ASTARASTOAE in dialog cu MARIUS TUCA si ION CRISTOIU (video, text). "Nu exista o alta dictatura mai grava decat DICTATURA POLITICO-MEDICALA, pentru ca pe o spoiala de stiinta se justifica orice masura". CE S-A GRESIT FLAGRANT IN STARE
  23. Pingback: Intubarea la ventilatoare: „CEL MAI AMPLU MALPRAXIS MEDICAL SISTEMATIC”? Observații critice despre practicile medicale ale îngrijirii bolnavilor de Covid-19/ NOSOCOMIALELE și VENTILOARELE: posibili factori ai MORTALITĂȚII record de Covid din Rom
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare