MITROPOLITUL NEOFIT DE MORFOU (CIPRU) a fost nevoit sa accepte INCHIDEREA BISERICILOR pentru popor in urma unui ordin prezidential. SFATURI PENTRU CREDINCIOSI IN VREME DE IZOLARE. “Daca nu ne folosim si de acest prilej pentru a ne intari duhovniceste, ne vom pedepsi singuri…. ACUM AM INTRAT IN ANII MARII RABDARI. Cea mai mare problema este FRICA si UITATUL LA TELEVIZOR fara masura. SE PARE CA EXISTA O INTENTIE din partea anumitor puteri ale dezordinii DE A SE PROVOCA PANICA”

27-03-2020 4 minute Sublinieri

ANUNT al Mitropolitului Neofit de Morfou dupa Ordinul Prezidential din 23 martie 2020

(Traducere de E.P. pentru Cuvantul Ortodox):

(…) Nu aveam alt mod de a va impartasi cele ce trebuie sa se auda in Mitropolia Morfou ca urmare a ordinului Prezidential pe care l-ati auzit ieri cu totii, cred…. Si cu totii vom trai urmarile si consecintele acestui ordin.

“Catre turma credincioasa a Sfintei Mitropolii Morfou,

Fii iubiti intru Domnul,

In urma noilor situatii aparute ca urmare a Ordinului Prezidential din 23 Martie 2020, cu referire la epidemia de Coronavirus, va adresam urmatoarele:

– In baza mai sus mentionatului Ordin Prezidential, avem posibilitatea savarsirii sfintelor slujbe, si in special a Sfintei Liturghii, in biserici, doar cu prezenta acelor persoane care sunt absolut necesare. Slujbele se vor tine, in perioada in care e valabil Ordinul Prezidential, de catre cei ce au aceasta autorizatie: preoti, diaconi, psalti si cantareti din corul bisericesc. Bisericile vor ramane, din pacate, inchise in timpul slujbelor in toata aceasta perioada.

– Acei credinciosi care doresc, pot sa comunice telefonic sau prin mesaje cu preotii lor, diaconi, psalti sau cantareti si sa ceara sa primeasca, cu frica de Dumnezeu, dragoste si credinta, precum si cu respectarea sfintelor canoane, Sfanta Impartasanie, Sfantul Maslu, Aghiazma Mica care sa va face si duminica viitoare si in sambata lui Lazar, precum si Anafura. Cei ce isi pomenesc rudele vor trimite dupa obicei, coliva si prescuri la biserica pentru Pomeniri. Preotii din fiecare eparhie vor face pentru fiecare slujba o coliva pentru adormiti si una pentru cei vii. Aceasta va fi responsabilitatea preotului si, prin urmare, a preotesei.

– In continuare, oricine doreste poate sa anunte preotul si sa ii aduca acasa prinoase.

– Pentru Pomenile, Sarbatorile si Paraclisele care vor avea loc in aceasta perioada, credinciosii sunt chemati sa comunice cu preotii din enorie si sa le trimita pomelnice cu numele lor.

– In finalul acestui anunt, vom transmite telefoanele preotilor din mitropolia noastra.

Fii iubiti intru Domnul,

In aceasta situatie pe care a ingaduit-o Dumnezeu pentru pacatele noastre, sa avem in minte ca mortile, durerile, supararile nu sunt pedepse, ci prilejuri pentru a ne pocai. Daca nu ne folosim si de acest prilej pentru a ne intari duhovniceste, ne vom pedepsi singuri prin frica, panica si nesiguranta. Si cum ziceau cei vechi cu intelepciune (…) frica aduce iadul si iadul inseamna pedeapsa. Si frica o provocam noi insine. Nu Dumnezeul Iubirii si al Dreptatii.

In plus fata de cele de mai sus, ca sa dobandim darul Iubirii desavarsite, care alunga frica asa cum zice Evanghelistul Ioan Teologul, va sfatuim parinteste ca in aceasta perioada in care veti avea restrictii de deplasare prin lege, sa ramaneti in rugaciune. Ajuta mult sa deschidem, in clipele grele si in momentele dificile, frecventele Cerului. Va sfatuim, asadar, sa cititi zilnic Psaltirea, adica Psalmii lui David – sunt psalmi ai pocaintei si in ei se ascunde chipul Dumnezeului-Om Hristos.

Apoi sa cititi vieti ale sfintilor, mai ales ai sfintilor contemporani ai secolului XX, care au trait o viata mai aproape de conditiile noastre. Reamintesc ce am mai spus, viata unui sfant este Evanghelia aplicata epocii noastre. Va recomand sa cititi vietile sfintilor Paisie, Porfirie, Iacov, Anthim din Chios, Nichifor Leprosul, Evmenie Saridakis, Gheorghe Karslidis, Gherman si a altor sfinti contemporani si, desigur, a unora mai vechi. De asemenea, ajuta mult sa se citeasca sau sa ascultati Acatistele si Paraclisul Maicii Domnului si al Sfintei Cruci.

Mitropolia noastra citeste si Paraclisul Sfantului Nichifor Leprosul caruia, dupa cum se pare, I s-a dat de catre puterile Ceresti, paza in aceste vremuri a oamenilor care vor cauta scapare in rugaciunea la el. Pentru ca el insusi a suferit din cauza unei boli molipsitoare – lepra – si a gasit alinarea si sensul vietii si al mortii in invatatura parintelui sau duhovnicesc – Sfantul Anthim din Chios – acum a venit randul sau sa dea inapoi ceea ce a castigat de pe urma durerii si a bolii molipsitoare a leprei, noua tuturor daca si noi vom alerga si vom cere ajutorul sau in rugaciune. Deoarece oamenii de azi sunt obisnuiti cu cele ce se fac repede si fara prea mult efort, va recomandam din putina noastra experienta sa ziceti si urmatoarele scurte rugaciuni:

– Mare este numele Sfintei Treimi. Prea Sfanta Nascatoare de Dumnezeu, acopera-ne pe noi!

– Doamne, Iisuse Hristoase, miluieste-ne pe noi!

– Preasfanta Cruce, mantuieste-ne pe noi cu puterea ta!

– Mare Arhanghel al Domnului, Mihail, acopera-ne pe noi!

– Mare Arhanghel al Domnului, Gavriil, lumineaza-ne pe noi!

– Sfinte al lui Dumnezeu, Nichifor, roaga-te pentru noi!

Acestea, fiecare sa le zica cu metanierul, daca aveti cu 30 de noduri – de 30 de ori, daca aveti de 50 de noduri – de 50 de ori, daca aveti de 100, de 100 de ori, daca aveti mai mare, dupa timpul si dispozitia voastra. Acum veti avea mult timp la dispozitie, sa nu va pacaleasca televizoarele si internetul. Dati mai mult timp Retelelor de Sus.

In locul sfantului Nichifor, puteti sa chemati orice alt sfant doriti.

De asemenea, sa ne rugam si pentru fratii nostri din toata lumea: “Doamne Iisuse Hristoase, miluieste-I pe robii Tai”,…, si sa le zicem numele mici si apoi continuam.

De asemenea, sa zicem: “Doamne Iisuse Hristoase, miluieste toata lumea, de pretutindeni”.

Sfantul Paisie ne-a zis odata sa unim aceste doua rugaciuni: “Doamne Iisuse Hristoase, miluieste-I pe robii Tai si pe toata lumea, de pretutindeni.”

Si in final, pentru cei adormiti, care nu sunt deloc morti, mai ales cei drepti, au prezenta si putere in fata lui Dumnezeu, sa ii rugam si sa ne rugam si pentru acestia, mai ales pentru cei care nu au primit inca trecere in fata Luminii Dumnezeiesti si sa Il rugam in Invingatorul mortii si sa Ii zicem: “Doamne, Iisuse Hristoase, odihneste-I pe robii Tai…”, si zicem numele celor adormiti.

Iubitii mei, aceasta incercare este o mare ocazie pentru noi toti sa se deschida sufletul si inima noastra in pocainta si rugaciune. Si Dumnezeul nostru Treimic in acest fel ne va curata de microbii duhovnicesti si de cei trupesti.

Asa cum mi-a spus un om al lui Dumnezeu, este bine pentru usurarea si alinarea sufletului in perioada acestei carantine, care pe multi ii poate conduce la intristare sau depresie, ca impreuna cu rugaciunile de mai sus sa ascultati si un cantec popular grecesc. Este si acesta un medicament psihic al identitatii noastre nationale grecesti. Si asta nu o zic eu, caruia imi place muzica greceasca – dupa cum bine stiti – mi-a zis chiar o gherontissa (maica duhovniceasca) traitoare sa v-o transmit. Si nu uitati rugaciunea pe care am mai spus-o si in alte randuri: Hristoase, da-mi rabdarea si credinta Sfintilor.

Acum am intrat dupa cum intelegeti, in anii marii rabdari si pentru aceasta nu ajunge sa avem credinta bunicilor nostri, ci ne trebuie credinta Sfintilor. Si daca o vom cere cu durere, Hristos ne-o va da.

Fiecare familie poate sa isi transforme casa intr-o mica Biserica, pentru ca nici o problema nu poate si nu trebuie sa ne desparta de Hristos, de Harul si puterea Lui.

Cea mai mare problema nu este, dupa parerea mea umila, aceasta boala, asa cum multi au reusit sa panicheze lumea. Este si asta o problema, dar cea mai mare problema este frica, panica si uitatul la televizor fara masura.

Se pare ca exista o intentie din partea anumitor puteri al dezordinii de a provoca teama si panica in lume. Si anumite persoane, nu toate, din mass media slujesc acestei intentii.

Frica si tele-mania nu pleaca nici cu Ordine prezidentiale, nici nu Enciclice ale mitropolitilor, ca aceasta de acum. Frica dispare atunci cand incepem sa ne pocaim pentru pacatele si greselile noastre personale si sa cerem de la Duhul Sfant cu durere in inima: “Duhule Sfant, Duhule adevarat, curateste-ne pe noi de toata necuratia!”

Cu multe urari si iubire in Domnul, episcopul vostru, Neofit de Morfou.”

Aceasta se gaseste pe site-ul mitropoliei noastre de azi dupa-amiaza. Am gasit de cuviinta ca e bine sa o si citim azi ca sa stie toti cei care se gasesc in Mitropolia Morfou in ce fel se va comporta biserica locala in ceea ce priveste aceasta izolare a celor mai multi credinciosi de Sfanta Liturghie si alte sfinte slujbe. Este o situatie foarte dureroasa pentru noi toti.

Totusi, cand ordinele de stat tin credinciosii departe de Trupul si Sangele lui Hristos, smeritul nostru Iisus, atunci cand au posibilitatea preotii si bunii nostri diaconi, poate sa ajunga la casele voastre, ajunge ca voi sa va pregatiti, sa ii iertati pe toti in inima voastra, sa va rugati asa cum v-am spus si Stapanul vine si la casa celui umil, asa cum spunea bunica mea Mirofora.

Si in casa in care locuim, si, prin urmare, si in casa smeritului nostru suflet. (…) si cand puteri care ne depasesc ne impiedica sa ajungem la Hristos, ingaduie smeritul Iisus sa vina El in casa noastra, in trupul nostru in sufletul nostru spre iertarea greselilor si viata vesnica.

Putere buna si, cu ajutorul lui Dumnezeu, ne vom revedea!

Legaturi:

Nou cuvant de incurajare si limpezire al MITROPOLITULUI NEOFIT DE MORFOU in mijlocul PANDEMIEI COVID-19: “Problema noastra este FRICA! Toate acestea se intampla ca sa nu avem Pasti cu pace noi, ortodocsii, CA SA NU AVEM INVIERE! ASTA E CE II ARDE… Acum a venit momentul in care va da examen credinta noastra!”

MITROPOLITUL NEOFIT: “Vreti sa va spun un Sfant care se va arata ca mare aparator impotriva acestei molime? SFANTUL NICHIFOR LEPROSUL”/ Avva Anania Koustenis: “SA LE TRANSMITI OAMENILOR SA NU SE TEAMA DE CORONAVIRUS!” (video)

IPS NEOFIT, mitropolitul cipriot de Morfou – despre CORONAVIRUS: Care sunt CAUZELE REALE ALE EPIDEMIEI si ale altor CATASTROFE care vor veni si CE PUTEM FACE NOI, ORTODOCSII, pentru a diminua raul? POCAINTA SI RUGACIUNE INTENSA! “In urmatoarele luni, episcopii care nu vor putea sa stea in fata lumii, nu vor fi de trebuinta Bisericii. SPUNE-LE SA FACA PARACLISUL SFANTULUI HARALAMBIE!”

IPS Neofit de Morfou despre TRANSFORMAREA ANXIETATII SI A GRIJII IN RUGACIUNE PRIN INCREDINTARE TOTALA IN VOIA LUI DUMNEZEU: “Este necesar sa avem mai multa comunicare cu Tatal ceresc ca sa scada stresul” (VIDEO, traducere)

Mitropolitului cipriot NEOFIT – cuvinte de ÎNCURAJARE și SFATURI DUHOVNICEȘTI pentru înfruntarea VREMURILOR DE ÎNCERCARE: “Este o operație care trebuie să se întâmple. Acum, dacă se va face cu anestezie sau fără, va fi dureroasă sau mai puțin, depinde mult de noi. CINE ESTE ÎN POCĂINȚĂ VA AVEA ÎNSĂȘI ACOPERIREA MAICII DOMNULUI”. Care să fie grija noastră principală acum?

PREDICA MITROPOLITULUI NEOFIT DE MORFOU la praznicul Sfintilor Ingeri: “Zilele si lunile care vin sunt FOARTE CRITICE pentru omenire, cele indepartate devin apropiate. Toti se pregatesc de RAZBOIUL GENERAL pe care l-au profetit oamenii lui Dumnezeu”. NU SUNTEM SINGURI, TREBUIE SA CHEMAM SI SA IMPREUNA-LUCRAM CU PUTEREA LUI DUMNEZEU!

“DE ACUM INAINTE PROFETIILE VOR DEVENI STIRILE ZILEI… Avem nevoie de o operatie chirurgicala profunda“- Mitropolitul cipriot NEOFIT despre nevoia de pocainta, CATASTROFELE NATURALE care urmeaza legalizarii pacatelor impotriva firii si SEMNELE apropierii ultimului RAZBOI MONDIAL: Atacarea Iranului de catre Israel si caderea lui Erdogan

Predica MITROPOLITULUI NEOFIT DE MORFOU cheama la CURATIREA INIMILOR PRIN POCAINTA: “Problema nu sunt ceilalti, problema suntem NOI, pentru ca ne-a slabit credinta, dragostea dintre noi si catre Hristos… TOTI VOM FI SMERITI, si laicii si clericii, si politicienii, si oamenii simpli. Pentru ca trebuie sa se intample planul lui Dumnezeu si nu al oamenilor” (audio, TRADUCERE)

“HRISTOASE AL MEU, DA-MI RABDAREA SI CREDINTA SFINTILOR!” – Predici noi ale MITROPOLITULUI cipriot NEOFIT DE MORFOU (audio, text): “Trebuie sa stiti ca EXAMENELE INCEP! Trebuie cu totii sa fim gata de mari evenimente neasteptate”

MITROPOLITUL NEOFIT (Cipru) despre SEMNELE VREMURILOR, apropierea Razboiului Mondial si a MARILOR CUTREMURE. Care sunt motivele pentru care ingaduie Dumnezeu nenorocirile si CE AVEM DE FACUT: “Nu Dumnezeu provoaca aceste probleme, ci pacatele oamenilor. IN ACESTI ANI, INMULTITI RUGACIUNEA! Este foarte important sa fim gasiti in pocainta”

ÎPS NEOFIT DE MORFOU și CRUCEA CALOMNIEI. Lumina opaițului mărturisirii adevărului despre acele “fapte care ard sufletul si trupul”. CUM A TRAVERSAT MITROPOLITUL PRIGOANA DECLANȘATĂ ÎMPOTRIVA SA: “Vă rog, frații mei, să faceți și voi așa! Și eu am făcut asta în aceste 40 de zile. I-am spus: HRISTOASE, SINGUR NU POT să ridic această încercare, cu Tine însă pot!”

FERICIREA CELUI PRIGONIT: MITROPOLITUL cipriot NEOFIT DE MORFOU – cuvant (audio, traducere) la SFINTII MACABEI pentru “nebunia” MARTURISIRII ADEVARULUI CREDINTEI in vremurile “noii dezordini” mondiale

 

***

MITROPOLITUL ATANASIE DE LIMASOL (Cipru), ucenic al Sfantului Paisie Aghioritul, despre ABORDAREA DUHOVNICEASCA A PANDEMIEI CORONAVIRUSULUI: “Acestei crize ii vom putea tine piept doar prin rugaciune. AVEM NEVOIE DE MULTA, DE FOARTA MULTA RUGACIUNE. Viata noastra este tragedie fara Sfanta Biserica; fara Hristos nu poate trai omul; FARA LUMINA LUI DUMNEZEU, INTUNERICUL ESTE DE NERABDAT” (audio, traducere)

RUGACIUNI SPECIALE PENTRU VREMEA DE EPIDEMIE! Cele mai puternice si mai… adevarate in continut RUGACIUNI DE POCAINTA pentru izbavirea de plaga CORONAVIRUSULUI: “Opreste bataia cea pe dreptate adusa asupra noastra…”

MESAJ CRUCIAL AL PREASFINȚITULUI MACARIE PENTRU TRECEREA ”EXAMENULUI” PANDEMIEI DE CORONAVIRUS: “Atunci când va înceta Liturghia, va înceta și istoria acestei lumi și va veni sfârșitul. LITURGHIA ȚINE ROMÂNIA! Liturghia ține Scandinavia! LITURGHIA ȚINE ÎNTREAGA LUME!”. SĂ ÎNMULȚIM RUGĂCIUNEA! Recomandări de rugăciuni pentru izbăvirea de boală și pentru aceste vremuri de încercare (VIDEO, TEXT, AUDIO)

MESAJ PUTERNIC AL PARINTELUI EPISCOP MACARIE, de Bunavestirea indoliata, “in zilele cand vestile rele ne coplesesc”: “BISERICA A DEVENIT UN CONVENABIL TAP ISPASITOR IN ACESTE VREMURI DE CERNERE. Credem cu tarie ca IMPARTASANIA din acelasi potir NU TRANSMITE INFECTIE! Portile iadului de vor lovi Biserica nu o vor putea prabusi!” (VIDEO, TEXT)/ RUGACIUNE FIERBINTE LA VREME DE MOLIMA

SFATURILE SI RUGACIUNEA PARINTELUI PATRIARH DANIEL pentru vremea de pandemie si de izolare impusa: “Daca nu stam acasă in mod folositor, STATUL ACASA ne poate imbolnavi, chiar daca nu luam virusul”. CE SA FACEM IN FIECARE ZI SI CUM/CUI SA NE RUGAM PENTRU A NE PASTRA SANATATEA PSIHICA SI SUFLETEASCA? (video, text)


Categorii

Ierarhi din Cipru, IPS Neofit de Morfou, Pandemia de coronavirus/ COVID-19, Traduceri, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

32 Commentarii la “MITROPOLITUL NEOFIT DE MORFOU (CIPRU) a fost nevoit sa accepte INCHIDEREA BISERICILOR pentru popor in urma unui ordin prezidential. SFATURI PENTRU CREDINCIOSI IN VREME DE IZOLARE. “Daca nu ne folosim si de acest prilej pentru a ne intari duhovniceste, ne vom pedepsi singuri…. ACUM AM INTRAT IN ANII MARII RABDARI. Cea mai mare problema este FRICA si UITATUL LA TELEVIZOR fara masura. SE PARE CA EXISTA O INTENTIE din partea anumitor puteri ale dezordinii DE A SE PROVOCA PANICA”

 1. Cade reduta dupa reduta!
  Nadajduiesc ca macar pe preoti ii vor lasa sa slujeasca in biserica!
  Sa nu le vina vreo idee creata sa interzica slujbele de tot!

 2. Pingback: PRIVEGHERE IN SFANTUL MUNTE si RECOMANDARI DE IMPREUNA-RUGACIUNE pentru izbavirea de nenorocirea abatuta peste lume si Biserica - Cuvântul Ortodox
 3. @eucred

  După câte știu eu ,,ideea creață” le-a venit demult, mai ales că ei se închină lui Mamona, cel care ,,dintru început a fost ucigaș de oameni” și potrivnic al Lui Dumnezeu, dar se tem de reacția prostimii, că ,,proști, proști, dar mulți”, iar cei mulți știu că totuși, conform art.18 a Declarației Universale a Drepturilor Omului, este ILEGALĂ oprirea practicării cultului chiar în vreme de RĂZBOI sau PANDEMIE !!! N-ai văzut că în prima ordonanță militară au scris că se suspendă activitățile religioase, dar în următoarea ,,au dres busuiocul” și au permis Sfânta Liturghie și celelalte Sfinte Slujbe, dar fără ,,public”(sic ! gura păcătosului adevăr grăit-a, că mulți mergeam la Biserică ,,de umplutură”), tocmai din pricina acestui articol ,,buclucaș” ???
  ,,Ideea creață” nu va dispărea din mintea lor, dar așteaptă momentul până când prostimea se va îndobitoci până într-atâta, încât să ceară ea însăși acest lucru (Doamne ferește !!!), iar ei vor acorda acest drept prostimii îndobitocite (să nu fie !).
  Iertare și Doamne ajută tuturor !!!

 4. Da ! Am multi prieteni care cred că pot lua microbi din Sfânta Împărtășanie, adică Trupul și Sângele Mântuitorului nostru Domnul Iisus Hristos. Și isi împărtășeau copii, se împărtășeau și ei până a inceput sa le încolțească ideea creată că se pot imbolnavi. Și a asta a fost. Sa încerci să i convingi de contrariu e imposibil. Ei nu te contrazic, căci sunt diplomati și oameni cu carte, dar nimic nu cred din ce le spui, și de făcut, să facă, nici atât. Așa că lumea e pregătită de așa ceva….de interzicerea totală a slujbelor in Sfânta Biserică. Mai degrabă iar leza interzicerea drepturilor civile, cum ar fi cel de liberă circulație, decât de cele religioase. Daca acum, la primul val, care mai are până la maxim ( și aici mă refer până la maximul interdicțiilor, nu neapărat al pandemiei) ce oare o să fie din septembrie in colo când va începe, foarte probabil, criza economică și , la începutul lui noiembrie ( posibil) al doilea val. Poate tot acest virus sau altul ? Așa că să dăm slavă lui Dumnezeu și Maicii Domnului căci au rânduit, așa frumos, prin diferite mijloace și modalități, sa ne apropiem de El și , sa ne rugam sa ne tina, in Sfânta Lui Biserica, până la sfârșit.
  Doamne, ajuta lumea Ta!

 5. Eu am sunat preotul săptămâna aceasta pentru spovedanie/împărtășanie dar mi-a spus că nu e posibil, că se deplasează în acest scop doar pentru cei bolnavi grav(pe moarte). Din ultimul comunicat al Patriarhiei eu am înțeles că au voie să se deplaseze la toți cei care le solicită spovedania/împărtășania, respectând normelele de igienă. Am înțeles eu greșit? Oricum în situația celor ca mine le-a rămas doar pocăința și legătura directă cu Dumnezeu, fără intermediari(preotul). La voi care e situația? Doamne ajută!

 6. @ Denis:

  Degeaba permite Patriarhia, daca nu permite Legea, adica ordonanta militara… Noi n-am apelat, fiindca abia ne-am spovedit si impartasit, cand s-a mai putut inca, in biserici. De acum suntem ca la inchisoare (arest la domiciliu cu regim deschis deocamdata), nimic nu mai este si nu va mai fi normal, ca inainte. Patriarhia insasi da semnale proaste, de defetism. A inceput prigoana si se implinesc profetiile. Mila Domnului cu toti!

 7. @ Denis – nu deznadajdui, le randuieste Bunul Dumnezeu pe toate, dupa Sfanta voia Sa, de multe ori intr-un chip atat de minunat incat nici nu ne putem inchipui. Iar daca nu va fi pe masura asteptarilor noastre, sa ne bucuram ca am mai primit ragaz de pocainta. Sus inima, caci cu noi este Dumnezeu!

 8. Observati ca in Romania, de cand slugoii si Iudele care ne conduc au dat ordin ca oamenii sa nu mai aibe voie in biserici(decat in anumite cazuri deosebite), astfel incat Sfintele Taine devin aproape imposibil de savarsit, nr de noi cazuri de infectari si nr de morti practic au explodat! Ne meritam soarta pt ca stam si nu facem nimic, in timp ce Iudele astea calca cu bocancii peste credinta si viata noastra!

 9. @Albert Desalvo

  Sfintele Taine se săvârșesc în continuare în condițiile impuse (nejustificat) de autoritățile române. Iar ceea ce este cel mai IMPORTANT, atunci când omul nu mai poate face nimic împotriva samavolniciei autorităților rău intenționate, decât să se pocăiască, să postească și să se roage Multmilostivului Dumnezeu, abia atunci INTERVINE Dumnezeu, Măicuța Domnului și toți Sfinții !!! Și ,,cumplit lucru este a cădea în mâinile Dumnezeului Celui Viu” !!! ,,Să stăm bine, să stăm cu frică, să luăm aminte !” până mai este vreme (valabil și pentru autorități !).
  Iertare și Doamne ajută tuturor !!!

 10. Admin si Denisa,
  Ni s-a lasat totusi o portita. Putem profita de ea, cu un pic de jertfa din partea noastra.
  Legea ne permite ca in mod VOLUNTAR sa ajutam pe cei aflati in situatii dificile. Sper ca ati inteles ce vreau sa spun.
  In situatia in care suntem, nu mai putem avea pretentii. Nimic nu mai primim fara un pic de jerfa din partea noastra. Este vremea sa unim blandetea cu intelepciunea.
  Si, repet, respectam legea.

 11. Pt Romil: “Sfintele Taine se săvârșesc în continuare în condițiile impuse”

  Sfantul Maslu se mai face? Din cate stiu eu, nu.

 12. Un lucru într-adevăr uimitor și care este, pe nedrept și absolut nejustificat, trecut sub tăcere. Aveam într-un comentariu, postat mai zilele trecute, așa o pornire ca să fie clopotele bisericii trase ,,ziua-ntreagă, noaptea-ntreagă”. Ei și uite că se adeverește că ,,gura păcătosului adevăr grăit-a” :

  https://marturieathonita.ro/uimitor-dangatul-de-clopot-distruge-virusii/

  Iertare și Doamne ajută tuturor !!!

 13. Pingback: Fiți alături de Bucovina! PROCESIUNI CU SFINTELE MOASTE LA SUCEAVA SI MANASTIREA PUTNA (si video). Indemnurile PS DAMASCHIN DORNEANUL si PARINTELUI STARET MELCHISEDEC: "Chemați și voi în rugăciune pe Maica Domnului, pe toți sfinții și pe sfi
 14. Pingback: SE DAU SPERANTE PENTRU SLUJBA INVIERII, iar ceremonia pogorarii Sfintei Lumini la Ierusalim este posibil sa aiba totusi loc!/ BULGARIA, APARATA DE CORONAVIRUS DE SFANTUL NICHIFOR CEL LEPROS SI DE... CREDINTA MARTURISITOARE A PRIM-MINISTRULUI SAU, BOYKO BO
 15. Pingback: PROTECȚIE, IZOLARE ȘI DEZINFECTANT. Scurt cuvânt al Episcopului Slatinei și Romanaților, PS SEBASTIAN, la vreme de criză si disperare: “Doamne, scapă-ne, că pierim!… Fă o minune și oprește boala aceasta care seceră viețile oamenilor c
 16. Pingback: “Zilele instrăinării” – între SUROGATUL SLUJBELOR “ONLINE” și AMĂGIREA PUSTNICIEI ÎNCHIPUITE. “Pogorământul trebuie să rămână pogorământ și să nu devină regulă”/ “SIMPLA STARE ÎN FAȚA UNE
 17. Pingback: Predica MITROPOLITULUI NEOFIT DE MORFOU din prima duminica de dupa inchiderea bisericilor si in Cipru: “Iata acum ocazia SA DEVENIM BISERICA DE ACASA! SA NE RUGAM IMPREUNA! De ce avem nevoie, azi si maine si in viitorul apropiat, este MINUNEA. Aceas
 18. Pingback: SFANTUL NICHIFOR CEL LEPROS – VIATA SI MINUNILE (video). RUGACIUNI si PARACLIS al SFANTULUI VINDECATOR SI IZBAVITOR DE CORONAVIRUS (audio, text) | Cuvântul Ortodox
 19. Pingback: Ceremonia pogorarii Sfintei Lumini la Ierusalim este posibil sa aiba totusi loc/ BULGARIA, APARATA DE CORONAVIRUS DE SFANTUL NICHIFOR CEL LEPROS SI DE... CREDINTA MARTURISITOARE A PRIM-MINISTRULUI SAU, BOYKO BORISOV: "Nu pot inchide bisericile! De la
 20. Pingback: “Atunci cand se umple masura, vine Masura” – Predica PS DANIIL STOENESCU la inceputul pandemiei de coronavirus: “Dumnezeu vorbeste lumii de astazi din sanul vijeliei, dar putini talcuiesc ceea ce vrea Dumnezeu sa vorbeasca” (
 21. Pingback: "ACUM ESTE VREMEA PREGATIRII! Fiti rabdatori, in asteptarea lui Hristos!" - MITROPOLITUL NEOFIT de Morfou indeamna la POCAINTA, RABDARE si la... adunarea de PROVIZII PE UN AN DE ZILE, in vederea incercarilor ce vor veni. "Pentru ca NE-AU GA
 22. Pingback: "Ar fi trebuit ca bisericile sa fie deschise" - VOCI ALE NORMALITATII in Biserica noastra se ridica IMPOTRIVA FRICII, A PSIHOZEI MEDIATICE - ca parte a unui RAZBOI PSIHOLOGIC care distruge sufleteste pe cei slabi - si a ABUZURILOR in vreme de cr
 23. Pingback: MITROPOLITUL NEOFIT (Cipru) - MARTURISIRE DESCHISA de Florii despre PRIGOANA CRESTINILOR prin INCHIDEREA BISERICILOR sub motivul pandemiei, cand tocmai in ele se afla MEDICAMENTUL SALVATOR. "Asa cum au drepturi ateii, au drepturi si credinciosii. Si
 24. Pingback: În sfârșit, o poziție trează și curat ortodoxă din SFÂNTUL MUNTE – SCRISOAREA STAREȚULUI EFTIMIE din Kapsala, UCENIC AL SFÂNTULUI PAISIE AGHIORITUL, despre consecințele crizei coronavirusului: “Mai mult decît de virus, OAMENII SUFE
 25. Pingback: PANDEMIA viruseaza TEOLOGIA? Jean-Claude LARCHET isi schimba la 180 DE GRADE convingerile legate de IMPARTASANIE si se aliniaza CONFORMIST tezelor oficiale ale IZOLARII, prin care se justifica INCHIDEREA BISERICILOR. Intrebari si reflectii CRITICE la acuz
 26. Pingback: S-A UMPLUT PAHARUL RABDARII IN BISERICA ORTODOXA A GRECIEI. Arhiereii Sinodului grecesc acuza DUBLA MASURA si cer imperios REDESCHIDEREA BISERICILOR, dupa ce prim-ministrul Mitsotakis a comis un act de SFIDARE, participand la un CONCERT PUBLIC al unei art
 27. Pingback: BULGARIA, APARATA DE CORONAVIRUS DE SFANTUL NICHIFOR CEL LEPROS SI DE... CREDINTA MARTURISITOARE A PRIM-MINISTRULUI SAU, BOYKO BORISOV: "Nu pot inchide bisericile! De la aceasta criza NUMAI DUMNEZEU NE POATE SCAPA!"/ SFANTUL NICHIFOR SE ARATA IN
 28. Pingback: MITROPOLITUL NEOFIT DE MORFOU: “Ceea ce traim acum este INCEPUTUL RAZBOIULUI MONDIAL, este un razboi biologic. Si mai ales este un RAZBOI AL FRICII. Daca reusesti sa infricosezi poporul, poti sa ii faci ce vrei. NU DOAR VACCINURI, CI TE SUI PE EL SI
 29. Pingback: PARINTELE STARET AL MANASTIRII PUTNA vorbeste despre ispita abatuta asupra obstii manastirii - INTERNAREA FORTATA A 31 de MONAHI, ASIMPTOMATICI, declarati a fi fost "pozitivi" pentru Covid: "Scopul lor a fost INDUCEREA PANICII" - Cuvâ
 30. Pingback: PARINTELE ELPIDIE: “FRICA este cea mai mare putere în mâinile Satanei, ca să-i subjuge pe oameni. Prin intermediul fricii VOR FACE PE OAMENI SĂ SE FEREASCĂ de izvoarele fericirii și mântuirii, care sunt SFINTELE TAINE, BISERICA” (video,
 31. Pingback: MITROPOLITUL NEOFIT DE MORFOU, anuntand ca la o eventuala reizbucnire a epidemiei NU VA MAI ACCEPTA INCHIDEREA BISERICILOR, chiar si cu pretul de a face inchisoare: “Nu e normal ca fricosul, putin credinciosul, fie ca este el episcop, preot sau prot
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare