VAL DE INTIMIDĂRI și ACUZAȚII IRESPONSABILE cu iz de persecuție ANTI-ORTODOXĂ din partea dușmanilor ideologici ai Bisericii: DENUNȚ PENAL pentru PREOȚII Catedralei Mitropolitane din CLUJ pentru folosirea aceleiași lingurițe euharistice. EMIL MOISE cere testarea sau IZOLAREA LA DOMICILIU A TUTUROR SLUJITORILOR BISERICII

27-03-2020 2 minute Sublinieri

Hotnews:

Cluj: Denunț penal față de preoții care au folosit aceeași linguriță la împărtășanie

Deputatul Emanuel Ungureanu și alte două persoane au depus un denunț penal la Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca față de preoții și călugării BOR care au folosit în fața Catedralei Mitropolitane din oraș aceeași linguriță la împărtășanie, anunță Mediafax.

Potrivit denunțului penal depus la Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, preoții și călugării ortodocși sunt acuzați că au pus în pericol sănătatea populației, adulți și copii.

„Subsemnații Emanuel Ungureanu, Daniela Vomir Bizo și Adina Smeu formulăm prezentul denunț față de clericii Bisericii Ortodoxe Romane (preoți, călugări) care, în data de 22 martie, au efectuat slujba religioasă pe platoul din fața Catedralei Mitropolitane Ortodoxe din Cluj-Napoca și care, prin acțiunile lor, au pus în pericol sănătatea populației (adulți și copii). Vă solicităm ca, în urma identificării acestora, să dispuneți începerea urmăririi penale sub aspectul comiterii infracțiunii de nerespectare a măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infecto-contagioase”, se arată în denunț.

În document se subliniază că preoții au efectuat slujba religioasă pe platoul din fața Catedralei Mitropolitane din Cluj-Napoca, iar la final „au procedat la împărtășirea din Sfântul Potir, folosind o linguriță comună, respectiv un prosop comun, în acest sens fiind împărtășiți toți cei prezenți la slujbă.

„Fără a aduce vreo atingere libertății religioase, garantate de Constituția României și legislația internă, considerăm că gestul acestor reprezentanți ai BOR aduce grave atingeri sănătății populației, punând, practic, în pericol viețile a sute de oameni. Aceasta, în contextul în care, în momentul actual, ne aflăm în plină epidemie de infectare cu virusul COVID-19, în contextul în care, pe teritoriul României, s-a instituit stare de urgență, în contextul în care autoritățile publice au luat și iau măsuri referitoare la prevenirea și contaminarea cu acest virus”, se mai arată în denunțul penal.

Cele trei persoane care au depus denunțul susțin că măsurile privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infecto-contagioase sunt obligații sau îndatoriri impuse de actele normative în materie sau, în baza acestora, de către factori decizionali, având în vedere necesitatea prevenirii sau înlăturării unor boli contaminante.

„În aceste condiții, și reprezentanții BOR au obligația de a respecta normele în vigoare, de a lua toate măsurile necesare pentru a preveni răspândirea acestei boli cu efecte devastatoare în rândul populației. Actul de împărtășanie cu lingurița comună și cu prosopul comun efectuat asupra unui număr impresionant de persoane de către reprezentanții BOR aduce o gravă atingere sănătății publice, existând practic riscul ca una dintre aceste persoane să fie infectată cu coronavirus, iar acesta să fie transmis în masă, tuturor persoanelor care au folosit acea linguriță, respectiv prosopul”, se mai arată în denunțul penal.

Nota noastră

Denunțul penal a urmat unei campanii mediatice în care credincioșii erau înfierați, ca și preoții, pentru că se împărtășeau din același potir și aceeași linguriță. Se întâmpla în ultima duminică în care s-a mai putut sluji cu „public”, afară, Duminica Sfintei Cruci.

Mai nou, după ce practicase un linșaj asemănător la adresa IPS Teodosie pentru că împărtășise credincioșii cu aceeași linguriță (adică pentru că respectase rânduiala liturgică a Bisericii, Emil Moise mai vine cu o idee revoluționară: testarea și/sau izolarea la domiciliu a episcopilor și preoților, pentru că, prin „natura profesiei”, ar intra în contact cu un număr mare de persoane.

În Grecia, Mitropolitul Serafim al Kithirelor a fost reținut, în urmă cu mai multe zile, după ce a deschis biserica pentru o slujbă cu enoriașii, în ciuda măsurilor impuse de statul grec în criza coronavirusului. După audieri, mitropolitul a fost eliberat. Mitropolitul Serafim a fost de la început împotriva închiderii bisericilor ca măsură de prevenire a răspândirii coronavirusului și a încălcat regulile impuse de Guvernul Greciei, slujind liturghia și lăsând credincioși să intre în Biserică.

 

 

 


Categorii

1. DIVERSE, Mitropolitul Serafim de Kithire, Pandemia de coronavirus/ COVID-19, Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului, Sfanta Impartasanie

Etichete (taguri)

, , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

10 Commentarii la “VAL DE INTIMIDĂRI și ACUZAȚII IRESPONSABILE cu iz de persecuție ANTI-ORTODOXĂ din partea dușmanilor ideologici ai Bisericii: DENUNȚ PENAL pentru PREOȚII Catedralei Mitropolitane din CLUJ pentru folosirea aceleiași lingurițe euharistice. EMIL MOISE cere testarea sau IZOLAREA LA DOMICILIU A TUTUROR SLUJITORILOR BISERICII

 1. Preotii care au impartasit la Cluj, vrednici sunt ! ! !

 2. Dragilor, este funny ca vremurile despre care s-a vorbit pe aici atatia ani au si sosit si da de gandit faptul ca ne este dat sa le traim.

  Am regasit inregistrarea asta (o sa o redau). In opinia mea, f i e c a r e cuvintel al parintelui Papacioc din acest interviu are un mesaj profund si perfect adaptat situatiei, nu e niciunul in plus sau in minus. Pentru mine una a fost balsam, si de aia simt nevoia sa impartasesc.

  Mi a reamintit – uitasem, marturisesc, pt o clipa, in fata socului realitatii – ca lupta nu s a incheiat, ci ca de fapt, abia incepe cu adevarat. Mi a reamintit de ce se tem mai tare: de inimile cu adevarat smerite si bune, care il au pe Iisus si sunt in contact permanent cu El prin rugaciune. Si de unitatea crestinilor prin rugaciune reciproca si curaj marturisitor. Mi a reamintit ca, paradoxal, cu cat mai draconice masurile, cu atat mai mare nevoia de Hristos a oamenilor. Ca nu suntem victime, crestinii nu vor fi niciodata victime, adevaratele victime vor fi cei care vor accepta robia. Si ca acum taberele se despart si se inarmeaza, fiecare, cu propria sa artilerie grea. Stim care ne sunt armele si pe Cine avem de partea noastra si stim ca miza nu e vremelnicia, ci vesnicia. Si mai stim si cine va pierde la urma batalia asta. 🙂

  Sunt sigura ca pt multi dintre voi lucrurile sunt clare si n a existat temere. Pt ceilalti, mai slabi de inger ca si mine, am simtit nevoia sa impartasesc.

  Enjoy!

  https://m.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=HwAPZXHUJF4

 3. Mai întâi de toate, mulțumim admin, mulțumim Doroteea !!! L-am reascultat cu ochii în lacrimi pe părintele Arsenie Papacioc, s-avem parte de binecuvântarea și de rugăciunile lui… L-am întâlnit doar o singură dată și n-am știut să mă folosesc îndeajuns de Sfinția Sa, dar îl simt totuși mereu aproape, ca și pe părintele Cleopa Ilie, pe părintele Iustin Pârvu, pe părintele Nicanor Săhlean, pe părintele Constantin Galeriu, pe părintele Ioanichie Bălan, pe care m-a învrednicit Multmilostivul Dumnezeu și Măicuța Domnului să îi întâlnesc după 1990. Mă împărtășesc din învățăturile lor curate și sfinte, din cărți sau de pe net și multă pace dobândesc.

  În altă ordine de idei, Slavă Domnului că mai sunt oameni normali, medici normali și nu numai în România :

  https://youtu.be/OfYKd4C-pbE

  Iertare și Doamne ajută tuturor !!!

 4. https://www.zi-de-zi.ro/2020/03/26/exclusiv-legalitatea-ordonantelor-militare-covid-19-desfiintata-de-un-reputat-profesor-de-drept-din-targu-mures/

  http://contramundum.ro/2020/03/27/expertii-contra-isteriei-covid/

  Legea nu este respectată chiar de către cei care sunt ,,aleșii poporului”, iar specialiștii cuminți și responsabili iau atitudine !!! N-avem ce să învățăm de la un Emanuel Ungureanu și Emil Moise cu acoliții lor !!! Iertare și Doamne ajută tuturor !!!

 5. Si eu iti multumesc, Romil, pentru materialele selectate, sunt foarte ‘la fix’, le am preluat de multe ori.

  Doamne ajuta!

 6. Pingback: Oficial: TOTI PREOTII CARE S-AU IMPARTASIT CU IPS PIMEN AU IESIT NEGATIV LA TESTELE PENTRU COVID-19! Acelasi lucru si la CLUJ, dupa Liturghia din martie de la Mitropolie: NICIUN CAZ DE CORONAVIRUS IN BISERICA, dupa scandalul abject antiortodox creat de pr
 7. Pingback: LINȘARE mediatică a IPS Teodosie și INCITARE LA URĂ pe rețelele de socializare împotriva părinților ce și-au împărtășit copiii/ Reacție neinspirată a purtătorului de cuvânt al Patriarhiei/ Cum s-a transformat CONSULTAREA ierarhilor privin
 8. Pingback: PS IGNATIE despre MINCIUNA PROPAGANDISTICA si "CIUMA" FALSURILOR aruncate in vreme de criza, pentru EXPLOATAREA FRICILOR OAMENILOR (video, text)/ MOLIMA HRISTOFOBIEI IN VREME DE PANDEMIE - raspuns polemic atacurilor inversunate ale ACTIVISTILOR
 9. Pingback: RASTIGNIREA LUI HRISTOS pe altarul STIINTEI-IDOL? Pana unde vrem sa mergem cu… “IGIENIZAREA CULTULUI ORTODOX” si cu EXALTAREA CIVISMULUI? “Din ajutor, știința a devenit un dumnezeu-surogat”, care ne ajuta SA IL IZGONIM PE D
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare