ROMÂNIA DISPARE! “Depopularea ţării intră într-o fază şi mai avansată, mai dramatică”. “Arhitecții dezastrului și haosului” ne-au găsit si soluția: PRIMITI MIGRANTII CA SA AIBA CINE SA VA PLATEASCA PENSIILE!/ Zeci de mii de migranti africani se revarsa DILUVIAL spre ITALIA, in timp ce Merkel si Renzi fac jocuri de glezne declarative

2-09-2016 12 minute Sublinieri

1_main_CCP_1104

***

10022_3

 • Gandul:

Cum dispar în fiecare an câte două oraşe din România. Datele care confirmă cea mai gravă problemă a ţării noastre

România a pierdut peste 110.000 de locuitori în ultimul an, marcând a doua cea mai mare scădere a populaţiei din Uniunea Europeană din ultimul an, după Italia. Scăderea natalităţii şi plecarea la muncă în străinătate a forţei de muncă sunt principalele cauze ale acestui fenomen care are impact direct în economie. Practic, două oraşe dispar în fiecare an, iar tendinţa este una constantă. Potrivit estimărilor, România va rămâne până în anul 2050 cu o populaţie rezidentă de aproximativ 16 milioane de persoane, iar asta fără a fi luată în calcul migraţia.

Depopularea ţării intră într-o fază şi mai avansată, mai dramatică”, a explicat profesorul Vasile Gheţău, director al Centrului pentru Cercetări Demografice al Academiei Române, potrivit Ziarului Financiar.

La fiecare muncitor care emigrează în loc să lucreze într-o companie din România, economia pierde câte 6.000 de euro pe an (luând în calcul un salariu mediu brut de 500 de euro pe lună). Astfel, cu un efectiv total de 184.000 de emi­granţi anul trecut, rezultă că economia a pierdut 1,1 mld. euro numai din salariile potenţiale ale emigranţilor din ultimul an, potrivit unui calcul al ZF.

Emigrarea practic de­pinde de ce segment al forţei de muncă pleacă. Dacă emigrează capitalul uman înalt calificat din domenii precum tehnologia informaţiei, specialiştii în inginerie avansată sau creatorii de soft, atunci costurile sunt foarte ridicate“, a explicat profesorul Dumitru Miron de la Facultatea de Relaţii Economice Internaţionale din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucureşti.

Estimare: În 2030 România ar putea avea 7 milioane de pensionari

Într-un studiu realizat în urmă cu câţiva ani se arată că România ar putea ajunge la circa 6,3 milioane de pensionari, la orizontul de timp 2030.

vasileghetau-cv“Cele 6,3 milioane de pensionari în anul 2030 ar reprezenta 31% din populaţia ţării, iar raportul dintre aceşti pensionari şi populaţia în vârstă de muncă (20-64 ani) ar ajunge la 50 la 100 (comparativ cu 19% şi, respectiv, 30 la 100 în anul 2010)“, se arată în studiul “Câţi pensionari ar putea avea România în 2030, realizat de Vasile Gheţău.

Evident, cifra de 6,3 milioane trebuie privită cu prudenţă, luând în considerare ipoteza adoptată asupra intensităţii intrărilor la pensie. Ar putea fi şi un avertisment. Iar dacă – într-un exerciţiu pur exploratoriu – la cele 6,3 milioane de pensionari în anul 2030 vom adăuga valori estimative pentru cele două tipuri de pensie neincluse în prognoză – beneficiarii de pensie de urmaş şi cei ai pensiilor speciale (MApN, MAI, SRI, culte, avocaţi), am putea vorbi de 7 milioane de pensionari în anul 2030“, mai relevă studiul citat.

Cauzele scăderii populaţiei

Dacă din 1990 reducerea populaţiei s-a făcut prin migraţie externă, din 2013 acest lucru s-a schimbat, începând să se reducă populaţia rezidentă a ţării.

Astfel, potrivit ultimelor date ale INS, în anul 2014 populaţia a scăzut cu 80.000 de oameni, cărora li se adăugă şi alţi 40.000 de cetăţeni care au migrat. Şeful statisticii a apreciat că un număr atât de mare de persoane echivalează cu dispariţia a două oraşe de nivel mic în fiecare an.

Totodată, din 1990 România are acelaşi comportament privind natalitatea pe care îl avea în 1961, respectiv se nasc din ce în ce mai puţini copii, iar după 1990 fenomenul de scădere a fost mai accelerat.

România va rămâne până în anul 2050 cu o populaţie rezidentă de aproximativ 16 milioane de persoane, iar asta fără a fi luată în calcul migraţia.

România este azi într-o situație demografică dezastruoasă, cea mai grea din istorie. Suntem una din primele 10 țări ale lumii la rata scăderii populației și nu departe de acest loc la cea a îmbătrânirii.

Întrucât nici situația aceasta și nici perspectivele ei deplorabile nu mai pot fi ascunse, a sosit vremea ca cei care ne-au adus aici să ne furnizeze și “soluția”.

Liderii politici ai acestei națiuni trebuie sa aleagă odată pentru totdeauna pe cine servesc: poporul român sau arhitecții dezastrului și haosului.

Căpeteniile acestui popor îl duc în rătăcire şi cei conduşi de ei vor pieri.” Isaia, 9:15

angela-filoteSefa Reprezentantei Comisiei Europene in Romania, Angela Cristea, sustine ca este nevoie de imigranti in Europa, explicand ca, potrivit studiilor, cei care intra acum in campul muncii nu vor avea pensii daca nu se schimba ceva in politica demografica si sustinand ca “daca vrem ca cineva sa le plateasca pensiile, acel cineva este foarte probabil un imigrant.”

Angela Cristea a declarat, sambata, la Alba Iulia, intr-o dezbatere publica pe tema migratiei, ca pariul pentru Europa in momentul de fata este cand si cum va iesi din zona de criza si va intra in zona de oportunitate.

“Cred ca intregul pariu pentru Europa in momentul de fata este cand si cum va iesi din zona de criza si va intra in zona de oportunitate. Pentru ca este clar ca pe termen mediu si lung, este in interesul Uniunii Europene sa gestioneze cat mai bine valul acesta de imigratie si sa transforme, si la asta lucram acum, cu un pachet legislativ care deja este in dezbaterea institutiilor europene, sa transforme imigratia ilegala in imigratie legala, pentru ca avem nevoie de emigranti in Europa, a spus Cristea.

Ea a explicat ca, potrivit studiilor, Europa nu are nevoie de toti migrantii, insa are nevoie de “un sistem foarte clar, transparent, obiectiv si corect, care sa desparta apele”.

1-100“Dupa studiile pe care le avem noi, nu avem nevoie de toti migrantii, dar avem nevoie de un sistem foarte clar, transparent, obiectiv si corect, care sa desparta apele. Ce este imigrant, ce este refugiat, ce nivel de studiu are, ce ar putea sa faca odata ce s-ar integra pe piata europeana. O sa dau ca argument doua aspecte. Cei care intra acum in Uniunea Europeana in campul muncii si care isi aduc deci contributia la dezvoltare economica a Uniunii Europene, daca nu se schimba nimic in politica de emigratie sau in politica demografica din UE, nu vor avea pensii. Este foarte simplu. Deci daca vrem ca cineva sa le plateasca pensiile, acel cineva este foarte probabil un imigrant”, a mai spus Angela Cristea.

Sefa Reprezentantei Comisiei Europene in Romania a continua exemplificand ca acum doi ani aveam 25 de milioane de someri in Uniunea Europeana si, in acelasi timp, aveam 2 milioane de locuri de munca vacante pe care niciunul din cei 25 de milioane de someri nu le dorea.

“Acele 2 milioane de locuri de munca pot fi ocupate de imigranti. Pe de alta parte, toate studiile noastre arata ca rolul lor este extraordinar de important, inclusiv in crearea de locuri de munca, pentru ca temerea celor multi care sunt impotriva imigratiei, impotriva mobilitatii interne, impotriva romanului sau polonezului care se duce si ii ia locul de munca englezului de exemplu, temerea lor este exact asta, ca vor fi si mai multi someri cand vin imigrantii. Ori s-a dovedit ca multi imigranti, multora le este mai usor sa se integreze ca antreprenor, pentru ca vin cu niste cunostinte din cultura lor si le aplica acolo, decat sa se incadreze ca angajat al altcuiva, deci ajung sa creeze locuri de munca”, a mai spus Angela Cristea.

Seful Reprezentantei CE in Romania Angela Cristea a participat, sambata seara, la Alba Iulia, la o conferinta cu tema “Migratia: criza sau oportunitate”, dezbatere organizata in cadrul Festivalului “Dilema Veche”. La discutii au participat si ambasadorul SUA Hans Klemm, ambasadorul Romaniei in SUA George Maior si ambasadorul Slovaciei Jan Gabor.

Mult-criticatele rezerve financiare ale Germaniei se vor micşora în următorii ani în condiţiile în care schimbările demografice din societate vor fi însoţite de modificarea modelelor legate de cheltuieli, scrie Bloomberg. Un studiu realizat de economiştii de la Deutsche Bank Heiko Peters şi Robin Winkler arată că excedentul de cont curent al celei mai mari economii europene se va reduce cu 20% până în anul 2020, până la aproximativ 7% din PIB-ul Germaniei. Deşi încă ridicat, excedentul va fi departe de nivelul record de 8,8% din PIB (275 miliarde de euro), la care va ajunge probabil în acest an.

Fondul Monetar Internaţional, SUA şi ţările membre ale zonei euro spun că balanţa contului curent dovedeşte că nemţii economisesc prea mult şi nu cheltuiesc suffcient pentru a-şi ajuta partenerii europeni. Teoria lor este că în timp ce exporturile Germaniei câştigă de pe urma deprecierii euro, salariile şi cheltuielile guvernamentale ale ţării rămân prea scăzute, generând un excedent de bani şi limitând importurile. În replică, nemţii răspund că nu li se poate cere să-şi altereze competititivatea economică.

Studiul Deutsche Bank arată că unii factori structurali vor diminua dezechilibrele din economia germană în următorii ani.

Dintre aceştia, factorul demografic va juca cel mai important rol. Populaţia din Germania îmbătrâneşte rapid, iar persoanele mai în vârstă câştigă mai puţin şi tind să cheltuiască mai mult. Acest lucru va împinge rata economisirii în jos.

Apoi, vin schimbări pe piaţa rezidenţială. După ani în care aproape a stagnat, sectorul imobiliar german intră într-o perioadă de expansiune, iar influxul de migrantţi accelerează cererea deja ridicată. Între timp, sectorul construcţiilor va avea nevoie de mai mulţi ani pentru a face faţă cererii, iar preţurile vor creşte.

Care va fi impactul asupra balanţei de cont curent? Pe scurt, valorile imobiliare mai ridicate se traduc în mod tipic în cheltuieli mai mari. Proprietarii de locuinţe se simt mai bogaţi odată cu creşterea valorii locuinţelor deţinute. Între timp, materialele de construcţii vor veni din import. Aşadar, consumul şi importurile vor creşte.

Între timp, comerţul mondial va încetini şi odată cu el cererea de bunuri fabricate în Germania. Chiar şi aşa, declinul excedentului de cont curent nu va ajuta decât parţial celelalte ţări europene.

merkel-refugee-migrant-crisis

 • Cotidianul:

The Wall Street Journal: Cum și-au abandonat elitele concetățenii

Își spun elite globale, umaniste, strategi și vizionari. Sunt Merkeli, Junckeri, Putini, Bushi sau Medvedevi. Dar se gândesc la problemele pe care le creează celorlalti, celor pe care îi guvernează și pe care, prin intermediul presei și al ONG-urilor, îi numesc nu concetățeni, ci ”ignoranți”, ”xenofobi” sau ”rasiști”?

Un răspuns la această întrebare, surprinzător pentru linia editorială a publicației americane, apare în paginile Wall Street Journal. Un articol de opinie semnat de Peggy Noonan.

[…]

rtr27jo4Doamna Merkel a pus întreaga povară a schimbării culturale nu în sarcina ei, ci pe umerii oamenilor obișnuiți care trăiesc mai aproape de periferie, care nu au resursele pentru a duce această povară, care nu au o anumită protecție, sau bani, sau relații. Doamna Merkel, cabinetul și guvernul ei, presa și aparatul cultural care a aplaudat decizia ei nu sunt câtuși de puțin afectați de decizia ei și cel mai probabil nici nu vor fi. Nimic nu va deveni mai rău în viața lor. Provocarea integrării diferitelor culturi, a negocierii tensiunilor cotidiene, provocarea infracțiunilor și a extremismului, a fricii de pe străzi – toate acestea au fost puse pe umerii celor care au mai puțin, pe umerii celor pe care eu îi numesc oamenii neprotejați.

Cei puternici nu arată nici măcar un semn ca ar fi preocupați de asta. Când clasa muncitoare și clasa de mijloc reacționează cu indignare, cei de la varf îi numesc ”xenofobi”, ”minți înguste” și ”rasiști”. Cei detașați, care iau deciziile și nu suportă niciun cost al acestor decizii, trebuie să fie numiți ”umaniști”, ”milostivi” și ”eroi ai drepturilor omului”.

Și așa a apărut incidentul învrăjbitor de anul trecut de la Koln și sutele de agresiuni sexuale comise în special de imigranți tineri care vin din societăți în care femeile poartă voal – și ei cred că ele trebuie să poarte voal – iar când vin în altă societate și văd femei în fuste scurte și pe tocuri consideră ca ele cer să fie agresate. Kolnul a fost urmat, desigur, de alte asemenea agresiuni.

Ideea este că vedem asta peste tot – vârful se detașează de bază, simte mai puțină loialitate sau afiliere cu baza. Este o temă pe care o văd funcționând azi în toate centrele de putere din Vest. În esență nu este doar o detașare, ci o lipsă de interes pentru viața pe care o duc concetățenii, cei care nu sunt la masa lor, cei care înțeleg că au fost abandonați din egoismul liderilor lor.

Pe Wall Street, acolo unde se formează oamenii de stat de regulă, rareori se formează și cetățeni. Marii directori de coprorații își petrec timpul cu decizii pe termen scurt, cu indicii bursieri, cu profitul trimestrial. Ei nu cred că trebuie să se implice în ”America” acum; ei cred că slujba lor este să gândească global și să satisfacă exigențele acționarilor.

În Silicon Valley, ideea ”interesului național” nu este dicutată. Sunt gata să adere la valori mai înalte, mai globale și mai abstracte. Ei nu vorbesc de America, ei formesc despre… cred că ar zice că vorbesc despre viitor.

La Hollywood, bogații își apără copiii de decăderea culturală, de imaginile patologice pe care ei înșiși le creează pentru marele ecran, însă nu le pasa de cei săraci, de copiii din familii dezbinate care primesc mesajele filmelor lor și, pe cale de consecință, ajung să decadă și mai mult.

Din câte am vazut la cei ce au puterea în politica și afacerile de azi, cei care trăiesc în țara lor nu sunt concetățeni, sunt niste străini ale căror sentimente bizare trebuie anticipate și gestionate.

În Manhattan văd copiii elitelor din lumea afacerilor cum se căsătoresc între ei și se stabilesc la Londra, New York sau Mumbai. Își trimit copiii la aceleași școli și sunt foarte atenți la categoria socială din care provin colegii odraslelor lor. Și aceste elite de la New York și Mumbai nu se identifică sau nu cred că au o legătură sau o obligație față de oamenii care se luptă să trăiască la baza societății din țările lor. De fapt, elitele se tem de ei și deseori încearcă ca în țara lor sa nu se vadă cât de mare este averea și succesul lor.

Bogăția te rupe, puterea face distanța și mai mare între tine și ceilalți. Nu știu exact, însă se întâmplă ceva foarte important cu această scindare între conducători și conduși. Este o caracteristică a epocii noastre. Însă este ciudat că elitele au abandonat sau abandonează ideea că aparțin unei țări, că au responsabilități, că ar trebui să fie loiale față de oameni sau, cel puțin, că ar trebui să-i respecte.

Închei cu o relatare pe care nu am văzut-o în presa de mainstream. În Virginia au sosit recent refugiați sirieni și ei au fost trimiși în zonele cele mai sărace ale statului. Departamentul de Stat arată că mai toți refugiații sosiți în Virginia au fost plasați în orașe cu venituri mici și cu rate mari ale sărăciei, la ore bune de drum de suburbiile bogate ale Washingtonului. Din cei 121 de refugiați, 112 au fost plasați în comunități aflate la cel puțin 200 de km de capitala Americii. Unele dintre cele mai bogate suburbii din SUA, acolo unde este marea concentrare a celor care creează și lucrează pentru guvern și presă, au primit doar nouă refugiați.

O parte din această detasare este inconștientă. O alta parte este gândită și este o abilă autoprotecție. Cel puțin la un anumit nivel sunt capabili să-și poarte de grijă.

 • HotNews:

Merkel admite ca Germania si UE au facut greseli in criza migrantilor

Germania si alte tari membre UE au ignorat criza refugiatilor de la frontierele externe ale blocul comunitar prea mult timp, a declarat cancelarul german Angela Merkel intr-un interviu acordat Sueddeutsche Zeitung si publicat miercuri, relateaza Reuters si News.ro.

Merkel, care se confrunta cu critici in Germania pentru politica sa de a primi refugiatii cu bratele deschise anul trecut, a avertizat ca Berlinul si UE vor trebui sa dea dovada de rabdare si anduranta in fata valului de migranti.

“Sunt probleme politice care pot fi intrevazute, dar oamenii nu le inregistreaza la un moment dat – iar in Germania am ignorat problema prea mult timp si am blocat necesitatea de a gasi o solutie paneuropeana”, a explicat ea.

GettyImages-486997168-640x426Sefa Guvernului german a facut aceste comentarii intr-o analiza extrem de critica la adresa sa, la implinirea unui an de la declaratia sa deja faimoasa “wir schaffen das” (“putem face acest lucru“) in legatura cu numarul tot mai mare al refugiatilor.

Potrivit sondajelor, partidul sau conservator CDU va fi infrant in doua scrutine regionale luna viitoare, partial din cauza politicilor fata de migranti.

Merkel a admis ca Germania, care a preluat majoritatea celor peste un milion de refugiati din Orientul Mijlociu si Africa sositi in UE anul trecut, a lasat Spania si alte tari de la frontierele UE sa se ocupe singure de refugiati.

“Atunci am respins si o distribuire proportionala a refugiatilor“, a adaugat ea.

Mai mult, Berlinul nu a sustinut modele precum agentia europeana pentru paza granitelor FRONTEX, temandu-se ca aceasta incalca suveranitatea statelor membre, potrivit oficialului.

Am spus ca ne vom ocupa de problema pe aeroporturile noastre, din moment ce nu avem alte granite externe UE. Dar acest lucru nu functioneaza“, a adaugat ea.

Cancelarul, care a avut deja trei mandate si ar putea incerca sa il obtina pe al patrulea, crede ca refugiatii vor fi o problema pe termen lung.

“Nu am abordat problema in modul adecvat. Acest lucru este valabil si pentru apararea frontierelor externe ale spatiului Schengen“, a subliniat ea.

Din punctul sau de vedere, UE trebuie sa amelioreze cooperarea si sa creasca substantial ajutorul pentru dezvoltare oferit tarilor din Africa, precum si Turciei si altor regiuni cu probleme.

Germania s-a multumit prea mult timp sa se concentreze pe alte probleme, dupa ani in care a primit refugiati din razboaiele din fosta Iugoslavie, ce au avut loc in anii ’90, este de parere cancelarul.

Ea le-a cerut politicienilor germani sa foloseasca un limbaj moderat si sa nu se lase dusi de valul discursurilor tot mai dure in legatura cu amenintarile reprezentate de migranti.

Merkel si Renzi au convenit asupra necesitatii repatrierii imigrantilor ilegali

Roma-incontro-al-vertice-fra-Angela-Merkel-e-Matteo-RenziPremierul italian, Matteo Renzi, si cancelarul german, Angela Merkel, au convenit miercuri ca nu toti migrantii care ajung in Europa pot fi primiti si prin urmare se impune gasirea unei solutii europene pentru repatrierea celor care nu pot beneficia de statutul de refugiat, dar sefa guvernului de la Berlin a atras atentia ca implementarea unui asemenea demers nu este posibila fara incheierea unor acorduri de readmisie cu tarile de unde provin migrantii, consemneaza agentiile AFP si DPA, citate de Agerpres.

Trebuie sa lucram toti in Europa la repatrierea celor care nu au dreptul‘ sa ramana pe teritoriul european, a declarat Renzi la o conferinta de presa comuna cu Angela Merkel, desfasurata in localitatea italiana Maranello.

‘Este de neimaginat sa primim pe toata lumea’ a punctat seful guvernului de la Roma, dupa ce in ultimele patru zile au debarcat in Italia inca aproximativ 12.500 de migranti, majoritatea proveniti din tarile Africii subsahariene, numarul lor total de la inceputul anului ajungand la circa 112.000.

Nu toata lumea poate sa ramanasi Italia are aceeasi problemadeci avem o agenda comuna’, a indicat la randul ei Angela Merkel, amintind de cei peste un milion de migranti sositi anul trecut in Germania. ‘Cei care nu au dreptul (sa primeasca azil n.red.) trebuie repatriati’, a subliniat sefa guvernului de la Berlin.

Dar ea a atras atentia ca pentru repatrierea imigrantilor ilegali este nevoie de semnarea unor acorduri de readmisie cu tarile de unde provin acestia.

2016_09_german_new_newSpre deosebire de migrantii veniti din zone de razboi, cum este cazul sirienilor, majoritatea africanilor care pornesc catre tarile Uniunii Europene sunt motivati doar de traiul mai bun din Europa, astfel ca ei sunt imigranti economici care in mod normal ar trebui expulzati. Insa guvernele africane nu s-au aratat pana in prezent cooperante in repatrierea propriilor cetateni ajunsi ilegal in Europa si nici nu au depus eforturi pentru a diminua imigratia clandestina.

In declaratia sa de miercuri, Angela Merkel a pledat si pentru sporirea ajutorului pentru dezvoltare acordat statelor de unde provin migrantii, sperand ca astfel se va stimula dezvoltarea economica a acestor tari si in consecinta cetatenii lor vor fi mai putin tentati sa plece catre Europa. ‘In opinia mea, nu exista alternativa‘ la aceste politici, a apreciat sefa executivului german.

Italia a salvat aproximativ 3.000 de migranti din Marea Mediterana

Aproximativ 3.000 de migranti au fost salvati in stramtoarea Sicilia, marti, in 30 de misiuni de salvare separate, a declarat paza de coasta. Numarul total de migranti salvati in ultimele doua zile, a ajuns la 10.000, acest lucru aratand o accelerare brusca a sosirii refugiatilor in Italia, informeaza Reuters.

Migrantii au fost urcati la bordul a zeci de barci, multe dintre ele de cauciuc, care devin foarte periculoase si instabile in largul marii.

Detaliile legate de nationalitatea lor nu sunt inca cunoscute.

Datele de la Organizatia Nationala pentru Migratie spun ca in jur de 105 mii de migranti au fost salvati de pe barci, in anul 2016, in Italia. Multi dintre acestia veneau din Libia. In jur de 2.726 de barbati, femei si copii au murit in acest timp, incercand sa duca la bun sfarsit calatoria.

Conditiile meteo favorabile din acest week-end au dus la cresterea numarului de barci cu migranti.

Italia s-a aflat pe prima linie a crizei imigratiei din Europa, timp de trei ani, iar peste 400 de mii de migranti au reusit sa ajunga cu succes in Italia, din nordul Africii.

61671479

Legaturi:

 

***

 


Categorii

Criza refugiatilor/ imigrantilor, Germania, Razboiul impotriva populatiei, Razboiul impotriva Romaniei, Uniunea Europeana, globalizare, guvernarea europeana (UE), Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

15 Commentarii la “ROMÂNIA DISPARE! “Depopularea ţării intră într-o fază şi mai avansată, mai dramatică”. “Arhitecții dezastrului și haosului” ne-au găsit si soluția: PRIMITI MIGRANTII CA SA AIBA CINE SA VA PLATEASCA PENSIILE!/ Zeci de mii de migranti africani se revarsa DILUVIAL spre ITALIA, in timp ce Merkel si Renzi fac jocuri de glezne declarative

 1. “Liderii politici ai acestei națiuni trebuie sa aleagă odată pentru totdeauna pe cine servesc: poporul român sau arhitecții dezastrului și haosului.”

  Pai este evident ca au ales sa serveasca arhitecții dezastrului și haosulu!

 2. https://vimeo.com/60734196

  Fragment din emisiunea “Turnul de fildeş” din 30 ianuarie 1994. Moderatori Gabriel Giurgiu şi Carmen Bendovski. Invitaţi Dan Bădulescu (la acea dată student an I teologie şi rezident în Suedia) şi Angela Cristea (master în Olanda cu “Drepturile minorităţilor – etnia romă”). La acea emisiune trebuia să participe Alina Mungiu, nu a putut veni, şi în locul ei a fost invitat “musafirul” din Suedia… actualmente preot în Bucureşti. Carmen Bendovski s-a stabilit la Viena şi lucrează la ICR…

 3. Merkel, dupa infrangerea electorala: “Eu sunt prima care trebuie sa recastig increderea germanilor”

  Cancelarul german, al carui partid a suferit o infrangere zdrobitoare duminica in alegerile regionale din landul Mecklenburg-Pomerania de Vest, unde se afla circumscriptia sa, a subliniat de asemenea faptul ca “numarul refugiatilor care sosesc (in Germania) a scazut in mod semnificativ” in 2016.
  http://stirileprotv.ro/stiri/international/alegeri-regionale-in-germania-partidul-angelei-merkel-pe-locul-3-depasit-de-populisti-in-fieful-ei-electoral.html

  “Fool me once, shame on you. Fool me twice, shame on me.”

 4. Prof. dr. psihiatru Aurel Romila – “90% din oamenii cu care intru în contact sunt profund nefericiţi. Şi-au pierdut valorile de bine, frumos, adevăr şi dreptate”

  “Crucea normalilor e că sunt foarte puțini, au devenit o minoritate fragilă, din care se tot desprind în sus și în jos. Cei de sub acest strat, de dedesubt, sunt depresivii. Aproape o treime din populație suferă într-o formă sau alta de depresie. Însă nu pentru ei mă îngrijorez eu, ci pentru cei de deasupra stratului fin al normalității, pentru psihopați, care au ocupat toate posturile-cheie în țară. De aia nu avem sănătate mentală în țara asta, că populația se împarte în mare mă­sură între opresori (psihopați) și oprimați (depre­sivi). Ăsta e un adevărat război social, dar cine recu­noaște?”
  “Suntem condamnați la ratare de niște psihopați.”

  http://www.formula-as.ro/2014/1119/lumea-romaneasca-24/prof-dr-psihiatru-aurel-romila-90-din-oamenii-cu-care-intru-in-contact-sunt-profund-nefericiti-si-au-pierdut-valorile-de-bine-frumos-adevar-si-dreptate-17769

 5. Peter Sutherland: “imigratia nelimitata din Africa in Europa este un beneficiu” (pentru cine?)

  Peter Sutherland: Unlimited immigration into Europe from Africa is a benefit
  https://www.youtube.com/watch?v=rVmg37snifI

 6. Astazi are loc summitul UN pentru refugiati si imigranti.
  Maine, Obama gazduieste summitul “liderilor” cu privire la refugiati si imigranti!

  Summit for Refugees and Migrants – 19 September 2016
  The Summit will be attended by heads of state and government, Ministers, and leaders from the UN System, civil society, private sector, international organizations.
  Also on the margins of the General Assembly, on 20 September 2016, the United States President Obama is hosting the Leaders’ Summit on Refugees, alongside co-hosts Canada, Ethiopia, Germany, Jordan, Mexico and Sweden, which will appeal to governments to pledge significant new commitments on refugees.
  http://refugeesmigrants.un.org/summit

 7. Pingback: Vrabia mălai... delirează? O VRABIE gureșă și "funky" din CO(D)RUL lui SOROS ne amenință cu CEL PUȚIN 350.000 de REFUGIAȚI, dar consideră că ROMÂNIA POATE PRIMIR CHIAR ȘI UN MILION DE IMIGRANȚI, care să fie cazați... în casele r
 8. Pingback: PRESEDINTELE STATULUI PARALEL. Iohannis acopera subteranele securistice in discursul... de ZIUA NATIONALA!/ Cladirea in care traiau români emigranti in Germania, INCENDIATA intentionat/ ROMÂNIA VIITORULUI: golita de romani, cu copii singuri si casatorii
 9. Pingback: "Românie, țara mea, dar au plecat prea mulți din ea... Dacă românii tăi pleacă, dacă ei mai pleacă, rămâne țara săracă, rămâne săracă". CÂNTECUL CU UN MESAJ SFÂȘIETOR DE PROFETIC făcut cunoscut de interpretaretarea minunat
 10. Pingback: DE LA MAREA UNIRE LA MAREA PLECARE. Peste 500 de mii de copii, elevi și studenți au EMIGRAT din România între 2007 și 2017. MIGRAȚIA SOCIO-ECONOMICA - un RISC la adresa siguranței naționale!
 11. Pingback: REFLECTII POST-REFERENDUM ale Parintelui Constantin Sturzu in conferinta de la Cluj (nov. 2018): CRIZA NEAMULUI AFLAT IN PERICOL DE STINGERE, CRIZA OAMENILOR BISERICII. “Nu suntem prezenti in propria noastra viata si nu ne intalnim cu Dumnezeu. E cl
 12. Descoperitorul ADN-ului si laureat al premiului Nobel sanctionat de laboratorul pe care l-a condus pentru ca a sustinut ca IQ-ul africanilor este mai mic decat al caucazienilor datorita unor factori genetici, iar asta contravine politicilor sociale bazate pe prezumptia ca nu exista astfel de diferente

  James Watson, laureat al premiului Nobel, deschide conferinţa TED din 2005 cu o poveste despre descoperirea structurii ADN
  https://www.ted.com/talks/james_watson_on_how_he_discovered_dna?language=ro#t-7454

  Nobel Prize-winning DNA scientist James Watson has been stripped of several honorary titles by the laboratory he once headed over his views about intelligence and race.
  The 90-year-old geneticist – one of three who discovered the DNA double helix – had lost his job at the New York laboratory in 2007 for expressing racist views.
  He had told a magazine in 2007 he was “inherently gloomy about the prospect of Africa” as “all our social policies are based on the fact that their intelligence is the same as ours – where all the testing says not really”.
  https://news.sky.com/story/dna-pioneer-james-watson-stripped-of-honours-after-reckless-race-remarks-11606108

 13. Pingback: STRIGĂTUL DISPERAT AL UNUI ARHIEREU CARE PLÂNGE DISPARIȚIA IMINENTĂ A NEAMULUI ROMÂNESC. România înlăcrimată își strigă fiii rătăcitori prin Pastorala dureroasă de Paști a Episcopului Maramureșului, PS IUSTIN: “Oare cum să ne rugă
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare