WINTER IS COMING. Avocatul Gh. Piperea despre GLOBALISMUL NEOLIBERAL, care “a avut ca rezultat hipsterii, emo kids-ii, abandonarea ideii de familie, propaganda LGBT, aberaţia “drepturilor” pedofililor şi ale altor dezaxaţi sexual”/ UN SFERT DIN POPULATIA ROMÂNIEI SE ZBATE IN SARACIE SEVERA. Cati copii români merg la culcare flamanzi? Cifrele SARACIEI si DEPOPULARII unei tari

12-07-2016 12 minute Sublinieri

Capitalismul înseamnă competiţie, remuneraţia meritului, a muncii şi a inovaţiei, protecţia micilor proprietăţi şi a valorilor familiale. Monopolul, oligopolul, capitalismul rentier şi contra-principiul too big to let fail sunt un amestec de ideologii neoliberale care nu reprezintă altceva decât opusul capitalismului.

Exemplul cel mai strident de capitalism rentier ne este oferit de industria medicamentelor şi a îngrijirilor medicale. Această industrie are nevoie de o lume bolnavă pentru a face profit. Iar pentru a şi-l consolida, trebuie nu doar să controleze populaţia cu tot felul de temeri şi acţiuni preventive (vaccinurile şi avertismentele de epidemie sunt cele mai vizibile), ci şi să controleze inovaţia şi cercetarea ştiinţifică în domeniu, prin achiziţia (sau chiar furtul) de pe piaţă a noilor formule chimice, mai eficiente şi mai ieftine, precum şi prin combaterea industriei medicamentelor generice, ieşite de sub patent. Este conceptul de dominare a lumii “inventat” de I.G. Farben (concernul farmaceutic şi chimic care a finanţat şi susţinut regimul nazist al lui Hitler). Din acest punct de vedere, de la invenţia întâmplătoare a penicilinei, nu s-a mai întâmplat nimic semnificativ în domeniu. Dimpotrivă. Suntem sistematic umpluţi cu medicamente alopate, paleative şi sugorate, care au ridicat la procente uriaşe incidenţa cazurilor noi de cancer.

Monopolurile bancare sau din domeniul energetic, oligopolurile (oligo = puţin) din domeniul industriei IT şi de divertisment, comerţul în lanţuri de hipermarketuri, ca să dau doar câteva example, ne pictează o imagine violet a unei aşa-zise economii de piaţă. Luaţi ca exemplu cazul Microsoft în România ultimilor 15 ani şi analizaţi cifra de afaceri de 10 miliarde de euro făcută în aceşti ani doar pe baza faptului că această corporaţie deţine un cvasi-monopol pe piaţa software-ului (sigur, trebuie adăugată şi vaselina financiară care a făcut ca uşile acestei corporaţii să fie larg deschise şi fără zgomot de toate instituţiile şi autorităţile publice din România; precum ştiţi, un celebru caz penal poartă numele Microsoft…). Vedeţi, vă rog, şi cum s-au cheltuit peste 50 de miliarde de euro între 2004 şi 2015 pe autostrăzi pe care nu le prea vedem, inclusiv pentru motivul că o iau la vale, la propriu. Cam tot de pe vârful unor astfel de monopoluri s-au încasat şi aceste rente (plus nelipsita vaselină financiară, plasată prin afaceriştii noştri autohtoni). Iar în privinţa hipermarketurilor, numai cine nu vrea nu observă pattern-ul acestui business. Când un mare lanţ de magazine “vine”, aduce cu el preţuri de ruinare, menite a elimina concurenţii independenţi (comparaţi anul 2000 cu anul 2016 şi veţi vedea că nu mai sunt alimentare şi nici “buticuri” de cartier), după care urmează o fază intermediară, de aliniere a preţurilor şi comportamentelor de piaţă cu celelalte lanturi de magazine (in Romania sunt 7-8 astfel de lanţuri, nu mai multe) şi, la final, sunt introduse preţurile excesive – pentru producători, preţ de raft, pentru consumatori, preţ de listă, impus. Europenii de la CJUE consideră anti-concurenţial acest gen de comportament. În România, încă suntem în teritorii necunoscute, diamantul şi fildeşul se pot exploata în continuare.

Ca să nu fiu greşit înţeles: numesc rentă un venit care nu are nimic de a face cu vreun efort, cu vreun efect economic concret, cu vreun fapt economic, ci doar cu exclusivitatea “dobândită” odată cu acordarea monopolului sau cu înregistrarea mărcii, invenţiei, dreptului de autor etc. Ca să vedeţi cât de importantă este renta în acest sistem economic viciat, puteţi urmări nenumăratele dispute judiciare dintre Apple şi Samsung pe tema copierii reciproce a unor elemente de design ale telefoanelor inteligente produse de aceste corporaţii (unele dintre ele de o absurditate perfectă – spre exemplu, unul dintre procese s-a purtat chiar asupra formei dreptunghiulare a smart-phone-ului). Nu e o luptă reală, ci este un tip de management al fricii (de genul “nu te apropia, nu îmi încălca teritoriul”) şi o reclamă destul de eficientă (reclama, chiar şi negativă, este un amplificator al vânzărilor).

Sunt şi alte elemente ale acestui tip viciat de economie globalistă, care înnegresc tonul violet al tabloului. Spre exemplu, se practică un adevărat dumping (=reducerea artificială a costurilor, pentru a maximiza efectele de ruinare a competitorului, care nu îşi mai poate reduce corespunzător costurile pentru a continua competiţia) în interiorul grupului corporatist: resursele, inclusiv cele umane, precum şi lichidităţile circulă în interiorul grupului la costuri mult mai reduse decât cele ale pieţei. Acestea sunt aşa-numitele “preţuri de transfer”, instrumente care, de altfel, sunt foarte bune şi pentru “optimizări fiscale” (=exportul profitului şi, deci, consecutiva exonerare de taxe şi impozite aferente realizării profitului exportat). În orice caz, pe nesimţite, am asistat în ultimii 15 ani la transformarea omului în “resursă umană” şi, culmea, am ajuns să considerăm că asta e ceva normal. Toate firmele, inclusiv cele medii sau mici, au departamente de “resurse umane”. Nu e timp de asta şi nu e locul aici pentru asemenea discuţie, dar trebuie scurt chiar şi în prescurtare: cele mai întunecate tuşe ale tabloului sunt asasinatele economice în vederea preluării controlului şi terapia de şoc, şi aceste tuşe sunt din ce în ce mai vizibile şi în România.

În virtutea contra-principiului too big to let fail, legile şi politicile economice “moderne” sunt făcute special pentru a ţine în viaţă câţiva zombies şi anumiţi troll-ii economici pentru simplul motiv că sunt prea mari pentru a eşua. Pentru asta există lobby şi există experţi. Nu mai avem o republică a cetăţenilor, ci o republică a experţilor care scriu legi, politici, caiete de sarcini etc., iar geo-politica obligă executivul şi legislativul să semneze pe nemestecate aceste producţii ale experţilor plătiţi de corporaţii. Decidenţii politici, captivi ai miliardarilor deţinători de corporaţii multinaţionale, ne impun să salvăm de la pieire, cu banii, proprietăţile şi joburile noastre, aceste sepii malefice, oricât de nebuneşti ar fi riscurile pe care şi le asumă, oricât de grave ar fi furturile, escrocheriile şi crimele săvârşite, doar pentru că sunt prea mari ca să fie lăsate să falimenteze. Aceasta este singura regulă după care se derulează politicile şi strategiile globale, fie ele americane sau europene ori asiatice. Iar noi, evlavioşi, trebuie să ne supunem. Nu ăsta era numele de cod al intervenţiei trupelor americane şi britanice în Irak: şoc şi evlavie?

În ultimii 40 de ani, economia a fost covârşită de banii-datorie, de banii privaţi, care nu se mai emit de state suverane, ci de instituţii financiare, entităţi private care devin creditori ai statelor şi ai cetăţenilor împrumutaţi şi care “emit” bani prin simplul act juridic al împrumutului, fără un fapt economic care să-l justifice. Nu mai dăm cezarului ce-i al cezarului şi suntem manipulaţi să nu mai dăm nici lui Dumnezeu ce-i al lui Dumnezeu. Globalismul şi desfiinţarea ideii de graniţe şi suveranitate au avut ca rezultat hipsterii, emo kids-ii, abandonarea ideii de familie, propaganda LGBT, aberaţia “drepturilor” pedofililor şi ale altor dezaxaţi sexual. Dumnezeu a fost exclus din ecuaţie. Marxiştii nici că puteau visa o astfel de lume.

Nu este socialism să te opui acestui curent “neoliberal”. Oare ce-o fi liberal în monopol – adică în cumpărarea de la o singură sursă?

De fapt, acest curent “neoliberal” este opusul capitalismului, opusul ideii de industrie (=activitate umană cu sens şi rezultat palpabil, benefic pentru industriaş şi pentru comunitatea în care activează). Lumea generată de acest curent neoliberal este o lume medievală, în care cei foarte mulţi trebuie să fie robii celor extrem de puţini care deţin resursele şi controlul.

Măcar socialismul pretindea redistribuirea veniturilor celor bogaţi şi nemerituoşi către cei lipsiţi de şansă, dar merituoşi. Socialismul este o ipocrizie în România sau Franţa (unde liderii socialişti sunt denumiţi pe bună dreptate gauche caviar, întrucât sunt, paradoxal, clasa avută a societăţii), dar poate fi considerat de unii o idee generoasă, în orice caz cu mult mai practicabilă decât feudalismul impus în prezent de cei 1% din populaţie care deţin 99% din bogăţia şi resursele lumii (inclusiv resursele de control al informaţiei şi al amplificatoarelor economice) celor care reprezintă 99% din populaţie şi deţin maxim 1% din bogăţiile şi resursele lumii. Pentru mine, însă, socialismul nu este doar ipocrit, el este şi impracticabil în România. Socialiştii şi social-democraţii noştri au transformat această doctrină într-o uşă circulară mobilă pe care intră politicieni şi ies “oameni de afaceri”.

Iar dreapta românească fie a redus toate strategiile economice la o singură idee, aceea de privatizare a tot ce mişcă sau ce este latent în România, generând o colonie a unui număr de 20-30 de multinaţionale, fie s-a întrecut cu social-democraţii în măsuri populiste de cumpărare a bunăvoinţei alegătorilor sărăciţi.

De aceea, noi trebuie să optăm pentru o a treia cale, a distributivismului şi a policentrismului (ştiu, cuvintele par pretenţioase, dar au sens şi, în plus, nu am în prezent alţi termeni la îndemână).

Important pentru această a treia cale este să ne concentrăm pe ceea ce înseamnă pentru noi casa, familia, viitorul; să obţinem de la administraţie legi şi garanţii de protecţie a micilor proprietăţi, a slujbelor şi a micilor afaceri, a profesiilor liberale; să reţinem din taxele şi impozitele generate în regiunea noastră cea mai mare parte, pentru că aşa e onest; să cultivăm şi să valorizăm meritul, să refuzăm ipocrizia.

Doar aşa ne vom îndrepta coloana vertebrală morală şi vom fi capabili să rezistăm intemperiilor.

Pentru că iarna, oameni buni, va veni.


MILIOANE DE ROMANI SE ZBAT IN SARACIE, sute de mii de copii se culca flamanzi de medialert

In România, aproape cinci milioane de oameni, adică un sfert din populaţia ţării, se zbat în sărăcie severă. Cifrele situează România pe locul al doilea în “topul” european al sărăciei, după vecinii bulgari.

Rând pe rând, guvernele care s-au perindat la Palatul Victoria au promis marea cu sarea şi au fluturat proiecte măreţe antisărăcie.

Între timp, nivelul de trai al românilor nu a crescut şi nici numărul celor aflaţi în sărăcie nu a scăzut, astfel că:

– 1 din 8 copii din mediul rural merge la culcare flămând
– în mediul rural, sărăcia este de trei ori mai mare ca la oraș
– o treime din populație nu-și permite să cumpere strictul necesar pentru un trai decent.

Mult mai bine o duc polonezii şi cehii, care-şi permit 39 de coşuri, respectiv 32. Să nu mai vorbim de nemţi, care pot să-şi ia de trei ori mai multe alimente decât noi. La fel ca și ceilalți locuitori din vechea Europă.

Preţul produselor alimentare este sensibil egal în toată Uniunea Europeană. Diferenţa între costul coşului de consum al unui neamţ (39,64 de euro) şi cel al unui român (23,94 euro) este de numai 15,7 euro. O nimica toată dacă ne uităm la valoarea salariilor. Un neamţ câştigă, în medie, 2.300 de euro, adică de cinci ori şi jumătate mai mult decât un român.

Potrivit ultimelor date de la Statistică, în luna octombrie 2015, salariul mediu net în România a fost 1.871 de lei, ceea ce înseamnă 422 de euro, la un curs mediu de 4,4 lei/euro, publicat de BNR pentru anul 2015. Este al doilea cel mai mic câştig salarial mediu din UE, după bulgari, care încasează lunar 399 de euro. În Polonia, cea mai dezvoltată ţară din regiune, salariul mediu net este de 751,29 de euro.

Informațiile au fost prezentate sâmbătă, la emisiunea Income, de la Antena 3.

***

Stelian Muscalu (Digi 24): S-A DORIT SA SE AJUNGA AICI, CA OAMENII SA FIE USOR CONTROLABILI

225.000 de copiii români se duc zilnic flămânzi la culcare si 72% dintre familiile din mediul rural nu le pot asigura copiilor sub 5 ani o dietă minim acceptabilă. Rezultatele – îmbolnăviri grave sau malnutriţie. Cifrele sunt publicate într-un studiu despre sărăcie al World Vision România.

Un copil flămând nu va merge la şcoală şi, de cele mai multe ori, el va fi folosit de familie că să aducă bani.

Iată de ce aproape 40% dintre persoanele cu vârste de peste 15 ani nu ştiu să citească şi să scrie corect.

Iar un copil fără carte înseamnă un viitor şomer.

În mediul rural, rata şomajului în rândul tinerilor cu vârsta cuprinsă între 18-24 de ani este de 22% iar gradul de ocupare al persoanelor cu vârsta între 18 şi 60 de ani este de doar 46%.

Urmăriți în videoul de mai sus o discuție cu Stelian Muscalu, prezentatorul emisiunii Business Club, despre cum s-a ajuns aici şi mai ales ce este de făcut pentru reducerea gradului de sărăcie.

Una din trei familii din România nu a putut face faţă cheltuielilor anul trecut şi rămas cu restanţe la plata întreţinerii sau la energia electrică. Şi asigurarea hranei de zi cu zi a fost o problemă pentru 80% dintre aceste gospodării.

Câştigurile nete nu sunt suficiente pentru acoperirea costurilor vieţii pentru 32,8% dintre gospodăriile din România, potrivit datelor oferite de Institutul Naţional de Statistică (INS). Anul trecut, 36% dintre familii s-au aflat în imposibilitatea de a-şi plăti întreţinerea locuinţei din cauza lipsei resurselor financiare. Factura consumului de energie electrică nu a putut fi achitată la timp de 16,7% din gospodăriile defavorizate, ponderea acestora fiind de 14% în mediul urban şi de 19,4% în mediul rural, apoi abonamentul la radio şi televiziune nu a putut fi plătit la timp de 6,6% din gospodării, iar factura telefonică – de 6,4%, se arată în lucrarea „Coordonate ale nivelului de trai în România“, realizată de INS. Din totalul familiilor care apar în statistici că nu fac faţă cheltuielilor, peste 80% s-au aflat în imposibilitatea de a-şi asigura suficiente produse alimentare. Pentru a face faţă cheltuielilor curente, 6,8% dintre romîni au apelat la economii, 6,1% s-au împrumutat de la rude, prieteni sau alte persoane, 9,3% au muncit suplimentar, în timp ce 11,5% au aplelat la ajutoare financiare, fără obligaţia de restituire, de la rude, prieteni.

Ce ne permitem

Există şi familii care câştigă mai bine şi care-şi permit mici plăceri. Statistica arartă că anul trecut, 17% dintre gospodării şi-au permis o săptămână de concediu în afara casei, iar 5,9%  şi-au înlocuit mobila uzată sau demodată. Datele INS mai arată că 12,1% din gospodării şi-au cumpărat produse electrocasnice, 28,8% haine noi, iar 10,6%  şi-au permis să vadă câte un spectacol sau film. Numai 15,2% dintre gospodării pot să-şi cumpere o carte, revistă sau ziar.

Cele mai scăzute venituri se înregistrează în judeţele din nordul Moldovei, respectiv 2.176,8 lei pe gospodărie. Cu aproape 1.500 de lei mai puţin decât în regiunea Bucureşti-Ilfov (3.671,6 lei pe familie).

Venitul mediu lunar pe gospodărie a fost de 2.686,8 lei lunar, în 2015. În acestă sumă intră atât câştigurile din salarii, ajutoare sociale, cât şi cele din agricultură, din natură sau din activităţi independente. Familiile din mediul rural au, în medie, venituri cu 31,5% mai mici decât cele de la oraş.

  • Digi24:

Banii de întreţinere şi curent, greu de găsit. Una din trei gospodării nu și-a putut plăti cheltuielile curente în 2015

O treime din familiile din Romnia au avut dificultăţi anul trecut în a găsi bani pentru a plăti întreţinerea sau factura la curent, arată datele INS.

Aproape 2.900 de lei pe lună a câştigat în medie o familie din România anul trecut. 33% din gospodării nu s-au putut descurca cu banii, arată datele Institutului Naţional de Statistică. Din aceastea, 36% au întâmpinat probleme la plata întreţinerii locuinţei, iar 16,7% nu au avut suficienţi bani pentru a achita factura la curent.

Pentru a face faţă cheltuielilor, aproape 7% din familiile din România au apelat la economii, 17,6 la sută s-au împrumutat de la rude sau prieteni cărora nu trebuie să le dea neapărat banii înapoi, iar 9% au muncit suplimentar.

Potrivit INS, anul trecut doar 17% dintre familiile din România şi-au permis o săptămână de concediu, 18% au băgat bani în electrocasnice şi în înlocuirea mobilei din casă, aproape o treime au cumpărat haine noi şi doar în jur de un sfert spun că au cheltuit bani pe bilete la cinema, spectacole de treatru, concerte sau cărţi.

În primul trimestru al anului, veniturile medii ale unei familii din România au fost de aproape 3000 de lei, în creştere cu 3,7% faţă de finalul anului trecut. 

Declinul demografic din România se agravează: în fiecare zi din 2016, populaţia ţării s-a redus cu 247 de persoane

Populaţia României a scăzut, în primele cinci luni din acest an, cu 37.515 de locuitori din cauza declinului demografic, ceea ce corespunde unei scăderi medii a populaţiei cu 247 de persoane pe zi, arată datele publicate, luni, de Institutul Naţional de Statistică (INS).

În luna mai, diferenţa dintre numărul de decese şi numărul de naşteri a fost de 6.519, reprezentând spor natural negativ.

În luna mai s-au născut 14.492 copii, cu 1.135 mai puţini comparativ cu mai 2015, şi au decedat 21.011 persoane, număr în creştere cu 361 faţă de nivelul din a cincea a anului trecut, scrie News.ro.

Mortalitatea infantilă din România a scăzut uşor în mai 2016, când au decedat 124 de copii cu vârsta de sub un an, comparativ cu 140 de decese în a cincea lună din 2015.

Potrivit ultimelor statistici internaţionale, România are cea mai mare rată a mortalităţii infantile din Uniunea Europeană.

Datele oficiale mai arată că, în luna mai 2016, s-au înregistrat 4.791 căsătorii şi 2.615 divorţuri. Comparativ cu a cincea lună din 2015, numărul de căsătorii a scăzut cu 57%, iar cel al divorţurilor a rămas stabil.

În 2015 s-au născut circa 185.000 de copii în România, iar numărul de decese a fost de peste 260.000, arată datele centralizate de biroul european de statistică, Eurostat. Doar din sporul natural negativ, populaţia României a scăzut anul trecut cu peste 75.000 de persoane.

În Uniunea Europeană, România este pe locul al treilea în rândul statelor cu cel mai mare declin demografic, după Germania (-187.000 în 2015) şi Italia (-161.800), ca număr absolut.

Raportate la populaţie, cele mai mari rate ale declinului demografic din UE s-au înregistrat, anul trecut, în Bulgaria (spor natural -6,2 la 1.000 locuitori), Croaţia (-4), Ungaria (-4) şi România (-3,8), potrivit Eurostat.

Experţii se aşteaptă la o adâncire a declinului demografic al României în deceniile următoare. Astfel, populaţia României va ajunge la 14,5 milioane locuitori în anul 2050,  potrivit unui raport al Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), publicat în iulie 2015.

Vicepremierul Costin Borc anunță un plan de restructurare în sectorul bugetar

Guvernul vrea să restructureze sectorul bugetar. Nu vor fi dați oameni afară, ci va fi aplicat principiul doi la unu, după modelul francez, a explicat la emisiunea „În fața Ta”, vicepremierul Costin Borc. Adică la fiecare doi funcționari care ies la pensie se va angaja în loc unul singur. Ideea a fost propusă în discuțiile privind noua lege a salarizării, a declarat vicepremierul Costin Borc.

E un principiu acceptat de colegi. Nu vreau să-mi arog această idee, pentru că am văzut-o în Franţa. Era ideea de a diminua administrația într-un mod simplu și corect, a nu face valuri de dări afară, de disponibilizări, ci pe măsură ce fiecare din doi funcționari ieșiti la pensie sau care ies din sistem să fie înlocuiți cu unu. Se poate face în România, dar să fim atenți. Dacă o facem la profesori s-ar putea să nu fie bine sau în sistemul sanitar sau asistența de stat, sau în sistemul de probațiune. Știu că Prună se plânge că ar avea nevoie de mai mult ofițeri de probațiune. Ea trebuie facută cu măsură. Sunt locuri probabil supradimensionate”,a spus vicepremierul Costin Borc la emisiunea „În fața ta”. 

Cheltuielile cu salariile bugetarilor au fost pe primele cinci luni ale acestui an de 23 de miliarde de lei, cu 10% mai mult față de cheltuielile realizate în aceeași perioadă a anului trecut. Creșterea cheltuielilor a fost pusă pe seama majorărilor salariale.

De asemenea, din septembrie 650.000 de bugetari vor primi salarii mai mari, ceea ce va avea un impact asupra bugetului de 860 de milioane de lei pentru anul 2016 și de 2,6 miliarde de lei pentru anul 2017, potrivit Ministerului Muncii.

Situația este gravă în Administrația locală, potrivit ministrului Muncii Dragoș Pîslaru, deoarece nu se știe exact care sunt salariile angajaților. Ministrul a declarat că a trimis solicitări către toate primăriile din țară să le spună exact ce salarii au angajații și ce sporuri acordă. Din 3.300 de solicitări au primit doar 1.000 de răspunsuri, dintre care două treimi erau inutilizabile, potrivit ministrului.

*


Categorii

Articolele saptamanii, Corporatism, Gheorghe Piperea, Noile totalitarisme, dictatura si reeducare, Razboiul impotriva populatiei, Razboiul impotriva Romaniei, Uniunea Europeana, globalizare, guvernarea europeana (UE), Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

21 Commentarii la “WINTER IS COMING. Avocatul Gh. Piperea despre GLOBALISMUL NEOLIBERAL, care “a avut ca rezultat hipsterii, emo kids-ii, abandonarea ideii de familie, propaganda LGBT, aberaţia “drepturilor” pedofililor şi ale altor dezaxaţi sexual”/ UN SFERT DIN POPULATIA ROMÂNIEI SE ZBATE IN SARACIE SEVERA. Cati copii români merg la culcare flamanzi? Cifrele SARACIEI si DEPOPULARII unei tari

  1. Acesta este rezultatul cand astepti un strain sa-ti puna mancarea pe masa.

    De ce ar face acest lucru?

    Romania trebuie sa ramana o tara de la periferia Europei, un rezervor de mana ieftina de lucru, o piata de consumatori si eventual, in caz de necesitate, carne de tun in caz de razboi.

    Poate ca asa a fost tot timpul pentru ca istoria noastra este plina de domnitori care au incercat sa faca ceva pentru tarile romane si au sfarsit prin a fi tradati de cei apropiati lor (tot romani ).

    Un bun exemplu ar fi Cuza care a reusit unirea principatelor, improprietarirea taranilor inceputul modernizarii tarilor romane si care a fost inlocuit print-o lovitura de stat pentru ca ceea ce a facut nu convenea marilor puteri europene ale timpului.

    Deoarece fanariotii nu mai erau disponibili conspiratorii au adus la putere un principe german.

    Este ciudat ca in cartile de istorie Cuza este aproape ignorat.

    Dar, pe de alta parte, Romania a avut tot timpul o mare rezerva (inepuizabila s-ar putea spune) de cozi de topor.

  2. Ah, foarte binevenit! Nu eram pe-atunci pe-aici.

    Iertați-mă, va rog.

  3. Aseara nici nu stiam la ce sa ma uit.M-am uitat pana la urma la Dan Puric(si c-un ochi pe dezbaterea de pe Realitatea).

    Ce parere aveti despre copii “de 10” (da,urasc expresia asta)? Decente,niciun baiat invitat,cu dorinta de a schimba Romania.Sau cel putin asa pare.

    https://www.youtube.com/watch?v=UfCmTHoyq3I

  4. Are cineva salvate pe undeva articole de pe blogul Porc-Usor? Caut de ceva vreme cu disperare.Erau materiale bune,tari ,cum imi place mie sa zic.

  5. @Adrian Cazan

    Cuza e un mic diavol eliminat de niste diavoli mai mari.De la Cuza a inceput propriu-zis atarnarea bisericii de stat.Iar decaderea clerului s-a accentuat si mai mult(clerul avea deja un grad de corupere din perioada fanariota,insa in limitele normalului).Se poate discuta mai mult pe seama Revolutiei din 1848 si pe seama inscaunarii lui Cuza.Insa ce e cert:faptul ca Romania a primit avizul marilor puteri pentru a se uni Moldova si Tara Romaneasca.Nu mai cred de mult povestile ilare cu “i-am pacalit” , “am profitat” .Au profitat EI de noi ca sa-si introduca toate emanatiile anticrestine in societatea romaneasca aflata in plina transformare.In special francezii,”prietenii” traditionali ai romanilor,cum s-ar lauda un Alecsandri si,mai nou,Geoana.

  6. Pingback: SCLAVIE IN ROMÂNIA EURO-ATLANTICĂ. Cazul satului Berevoiesti, unde zeci de oameni si copii erau tinuti in LANTURI, INFOMETATI, BATUTI, SILUITI (Video)/ Pentru CTP, de vina pentru grozavie este… BISERICA/ Satul si statul minimal/ APELUL PATRIARHIEI
  7. Pingback: SCLAVIE IN ROMÂNIA EURO-ATLANTICĂ. Cazul satului Berevoesti, unde zeci de oameni si copii erau tinuti in LANTURI, INFOMETATI, BATUTI, SILUITI (Video)/ Pentru CTP, de vina pentru grozavie este… BISERICA/ Satul si statul minimal/ APELUL PATRIARHIEI
  8. Pingback: SARACII EUROPEI – TARA CU CEL MAI MARE ABANDON DE SUVERANITATE ECONOMICA DIN UE. 40% dintre români traiesc in mizerie | Cuvântul Ortodox
  9. Pingback: ROMÂNIA DISPARE! “Depopularea ţării intră într-o fază şi mai avansată, mai dramatică”. “Arhitecții dezastrului și haosului” ne-au găsit si soluția: PRIMITI MIGRANTII CA SA AIBA CINE SA VA PLATEASCA PENSIILE!/ Zeci de mii d
  10. Pingback: 5 MILIOANE SARACANI. Un fals paradox: ECONOMIA ROMÂNIEI “DUDUIE”, DAR SARACIA CRESTE/ Cat de ”convergenti” suntem in raport cu UNIUNEA EUROPEANA: salariile românilor sunt mult SUB medie, pe cand preturile sunt ALINIATE la media tarilor d
  11. Pingback: PROFIT MULTINATIONAL PE SALARIU LOCAL DE MIZERIE. Sunt românii lenesi sau sunt platiti la nivel de exploatare?/ DUPA 13 ANI DE CORPORATIE: ”Fiecăruia la un moment dat i se aprinde un beculeţ şi se întreabă ce face cu viaţa lui, după ce îşi las
  12. Pingback: PROFIT MULTINATIONAL PE SALARIU LOCAL DE MIZERIE/ DUPA 13 ANI DE CORPORATIE: ”Fiecăruia la un moment dat i se aprinde un beculeţ şi se întreabă ce face cu viaţa lui, după ce îşi lasă familia pentru a ridica o companie”/ SILUIREA FISCALITATII
  13. Pingback: ROMÂNIA ATINGE NOI RECORDURI DEMOGRAFICE NEGATIVE/ Proiectul de revizuire a Constitutiei a fost transmis la Camera Deputatilor/ CAZUL FLORIN BARBU. Românul a primit vesti de la copiii sai, aflati in adoptie la un CUPLU HOMOSEXUAL/ RAZBOIUL PRESEI OCCIDE
  14. Pingback: PĂRINTELE DAN DAMASCHIN, "omul-minune" de la Iași și MISIUNEA SA INCREDIBILĂ ÎN SPRIJINUL COPIILOR ȘI MAMELOR SĂRACE (video, "În premieră" și altele). Date de contact pentru cei care doresc să ajute ASOCIAȚIA ,,GLASUL VIEȚ
  15. Pingback: "Vin vremuri grele". Se pregateste MAREA RESTAURARE a politicilor AUSTERITATII. FMI, Comisia Europeana si BNR desfiinteaza politicile economice dezvoltationiste din ultimii ani. Se cere STOPAREA cresterilor pensiilor, "ajustarea" SALAR
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare