Dovezile „iubirii” si ale „tolerantei”: MASINILE UNOR SUSTINATORI AI REFERENDUMULUI, VANDALIZATE CU SEMNE OBSCENE SI PRO-LGBT. Printre ei, si familia PARINTELUI DAN DAMASCHIN din Iasi/ Profesor de religie, ANCHETAT pentru „propaganda” pro-Referendum

11-10-2018 3 minute Sublinieri

Preotul ieşean Dan Damaschin susţine că maşina sa şi a soţiei au fost vandalizate în seara zilei de sâmbătă, 6 octombrie. În ultima săptămână, Damaschin a avut o campanie susţinută de promovare a referendumului.

Dan Damaschin a organizat în ultimele zile mai multe sesiuni live pe pagina personală de Facebook. Seară de seară, preotul a invitat persoane susţinătoare ale referendumului şi au militat pentru participarea la vot. În această seară, prin intermediul unei transmisiuni în direct pe pagina de pe reţeaua socială, preotul a relatat că maşinile familiei ar fi fost vandalizate. El a prezentat şi imagini cu vehiculul soţiei, pe care huliganii au desenat cu vopsea de tip graffiti un penis.

Părintele a mai spus că a anunţat Poliţia şi a îndemnat, totodată, oamenii să meargă la vot, lăsând să se înţeleagă, chiar dacă nu explicit, că persoanele care au vandalizat maşina ar putea fi susţinătoare ale comunităţii LGTB. „Mâine toată România la vot”, a spus preotul în filmul transmis live.

Contactat de „Adevărul”, preotul a precizat că incidentul s-a petrecut după lăsarea serii. La ora redactării acestei ştiri Poliţia încă nu ajunsese la faţa locului, identitatea huliganului nefiind cunoscută. Damaschin este unul dintre cei mai cunoscuşi preoţi din Iaşi, motiv pentru care şi audienţa paginii sale de Facebook este una ridicată.  El şi-a câştigat notorietatea prin acţiuni umanitare pe care le-a derulat în Iaşi, beneficiari fiind, în special, copiii săraci.

Că amintea cineva de ură, în comentarii la postarea mea, cum că noi îi urâm pe cei din comunitatea LGBTQ+. Nu știu alții, însă eu nu îi urăsc, nu am cum, este inuman. Am lucrat cu persoane gay și trans, le-am văzut suferința, cum aș putea să îi urăsc? Și nici măcar prietenul care a pățit treaba asta nu le poartă ranchiună. Nu dorește să se victimizeze, să îi pedepsească, însă și-ar dori să înțeleagă de ce s-a întâmplat asta.

Prietenul cu pricina locuiește în Brașov, undeva în zona Steagu. Mai multe detalii nu dăm, puteți înțelege și voi de ce. Întrebăm și noi, poate-poate a observat cineva ceva și ne poate conduce, în liniște, fără tam-tam, către făptuitori.

Când mi-a trimis pozele, l-am întrebat, dar de ce tu, de ce ție, iar el mi-a răspuns: habar nu am, am postat chestii pro-referendum înainte ca acesta să aibă loc. De înjurat nu am înjurat pe nimeni, n-am făcut nimic. Mașina este nouă.

Și nu mă pot gândi decât la mormintele profanate, la crucile rupte, dărâmate și mâzgălite cu aceleași litere și simboluri. De ce, oameni buni, pe cine ajută? Nu veți reuși niciodată în acest fel să fiți înțeleși. Vă lezați atât pe voi, ca indivizi, cât și întreaga comunitate, acționând în acest fel.

Limpezime tuturor și să dea Domnul să fim în stare să ne raportăm la ce se întâmplă în jurul nostru cu răbdare și dragoste. Dar să rămânem fermi, pe poziții.

(…)

# Propagandă pentru referendum la orele de religie

Săptămâna trecută, părinţii unor elevi ai Colegiului Naţional „Zinca Golescu” ne-au semnalat telefonic faptul că profesorul Cornel Dragoş şi-a dedicat orele de religie din ultimele zile referendumului pentru redefinirea familiei în Constituţie. Potrivit relatărilor acestora, cadrul didactic ar fi încercat în cadrul lecţiilor să-i convingă pe elevii ajunşi la vârsta majoratului să voteze „Da”, deşi legea interzice propaganda de orice fel – pro sau contra – în unităţile de învăţământ, cu atât mai mult în timpul orelor de curs, când se presupune că profesorul şi-a planificat o anumită lecţie de predat. „Noi ne trimitem copiii la şcoală să înveţe, nu să ia parte la campanii electorale, indiferent de ce natură sunt acestea. Niciun profesor nu are dreptul să le impună sau să le inducă copiilor propria opinie, ca să nu zic să-i manipuleze” este opinia unui părinte deranjat de cele mai recente „lecţii” ale profesorului Cornel Dragoş. Deşi în majoritatea timpului îşi respectă cu conştiinciozitate misiunea de dascăl, fiind un exemplu pentru elevi şi participând la numeroase activităţi cultural-educative, uneori din exces de zel depăşeşte cadrul legitim al orelor de curs. Aşa se face că nu este prima dată când proful de religie de la „Zinca” îşi uită rolul pe care îl are la catedră: în urmă cu trei ani, după incendiul de la Colectiv, acesta le-a spus elevilor că tragedia s-a întâmplat pentru că era Halloween, iar tinerii care au murit acolo sau care au rămas mutilaţi pe viaţă ascultau muzică rock.

# Conducerea liceului nu tolerează astfel de comportamente

La trei ani de la declaraţiile halucinante vizavi de „cauzele” tragediei de la Colectiv, profesorul Cornel Dragoş va face de această dată obiectul unei investigații pe care o va demara chiar directorul Colegiului,  Maria Broștescu. Aceasta a susținut că nu i-a ajuns nimic la urechi, dar că nu va tolera situația: „Sunt surprinsă, pentru că nu a venit nimeni cu o astfel de sesizare, desigur că astfel de comportamente nu sunt de tolerat, dacă acestea există. Cred că normal ar fi fost ca și conducerea liceului să fie anunțată de părinții şi elevii care susțin această variantă. Nu știu cu exactitate dacă aceste lucruri s-au întâmplat, dar voi demara o anchetă la nivelul instituției, ba chiar îi invit pe părinți să vină și să își susțină punctul de vedere”, a precizat directorul prestigiosului Colegiu Naţional „Zinca Golescu”, prof. Maria Broștescu.

La rândul său, şeful învățământului argeșean, Dumitru Tudosoiu, a declarat că orice cadru didactic trebuie să fie responsabil pentru ceea ce susține în fața elevilor: „Eu nu știu dacă așa s-au întâmplat lucrurile, dar fiecare cadru didactic trebuie să fie responsabil de ce spune elevilor, fie că e din programa școlară, fie ca apreciere personală. Educația la clasă ține cont și de programă și de părerea personală, ca sfaturi pentru tânăra generație. Nu știu dacă a zis sau nu, dar vom verifica”.


Categorii

1. DIVERSE, Preot Dan Damaschin, Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor, Referendum casatorie familie

Etichete (taguri)

, , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

4 Commentarii la “Dovezile „iubirii” si ale „tolerantei”: MASINILE UNOR SUSTINATORI AI REFERENDUMULUI, VANDALIZATE CU SEMNE OBSCENE SI PRO-LGBT. Printre ei, si familia PARINTELUI DAN DAMASCHIN din Iasi/ Profesor de religie, ANCHETAT pentru „propaganda” pro-Referendum

  1. Pingback: PARINTELE DAMASCHIN de la IAȘI, eroul a mii de copii si mame care traiesc in SARACIE EXTREMA, are nevoie de ajutorul altor EROI AI OMENIEI pentru a ridica si a finaliza alte CASE PENTRU NAPASTUITI pana la iana (si VIDEO - Trinitas TV). Povestile tragice
  2. Pingback: SA IMBRACAM COPIII SARACI! "Grauntele de lumina 2019. Sa scoatem impreuna lumina din noroaie". SA FIM ALATURI DE PARINTELE DAMASCHIN DIN IASI in campania sa de a reda zambetul pentru cel putin 4000 de suflete pana de Pasti: "Puțin înseamn
  3. Pingback: PARINTELE DAN DAMASCHIN, misionarul neobosit al Iasilor - interviuri despre viata sa si despre INVIEREA DOMNULUI: "Provocarea este de A RENASTE DE BUNA VOIE, nu de nevoie!" (si VIDEO) - Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare