FACEBOOK ITI DISTRUGE VIATA/ Transmisiunile LIVE transforma Facebook intr-o TRIBUNA a ORORILOR/ Proiectul MOUSE-ul CEREBRAL: compania Facebook lucreaza la CITIREA GANDURILOR/ Presedintele Germaniei vrea ELIMINAREA ANONIMITATII pe internet/ Experiment social: CAT DE IMPORTANTE SUNT “AMINTIRILE” DIGITALE FOTO?

22-04-2017 8 minute Sublinieri

În medie, un utilizator Facebook petrece aproape o oră în fiecare zi pe site-ul de socializare, potrivit datelor furnizate de companie anul trecut. Un studiu Deloitte a constatat că pentru mulţi utilizatori de smartphone-uri, verificarea aplicaţei este primul lucru pe care îl fac în dimineaţa – de multe ori chiar înainte de a ieşi din pat, arată un articol al publicaţiei Harvard Business Review.

Cercetările anterioare au arătat că utilizarea social media poate afecta relaţiile faţă-în-faţă, reduce implicarea în activităţi semnificative, creşte comportamentul sedentar, duce la dependenţa de internet şi erodează stima de sine prin comparaţii sociale nefavorabile. Alte studii au constatat că utilizarea social media are un impact pozitiv asupra bunăstării prin creşterea sprijinului social şi consolidarea relaţiilor din lumea reală.

În studiul său, Deloitte a folosit trei grupuri de date de la 5.208 adulţi şi diverse măsuri de utilizare a Facebook, pentru a vedea modificarea stării de bine în asociere cu utilizarea acestuia, pe o perioadă de timp de un an. În măsurarea „stării de bine” a fost inclusă satisfacţia vieţii de zi cu zi,  percepţia individului despre sănătatea sa mintală, despre sănătatea sa fizică, cât şi indicele de masă corporală. Măsurile de utilizare Facebook include like-urile, crearea propriilor postări şi click-urile pe link-uri.

Rezultatele au arătat că utilizarea Facebook a fost asociată negativ cu bunăstarea generală, cu un impact deosebit de puternic pentru sănătatea mintală. S-a constat că dând like-uri şi click pe link-urile altora duce, în timp, la o reducere semnificativă a nivelului de satisfacţie a vieţii, din punctul de vedere al utilizatorului.

  • Hotnews:

Facebook lucreaza la un proiect ambitios prin care gandurile noastre ar putea fi transformate in text

Facebook a dezvaluit la conferinta anuala F8 un proiect ambitios prin care gandurile noastre ar putea fi decodate si transformate in mesaje scrise, fara a fi nevoie de tehnici chirurgicale suparatoare. Practic, compania spune ca lucreaza la dezvoltarea unor sisteme care sa ne ajute sa tastam automat intr-un ritm de 100 de cuvinte pe minut. Regina Dugan, sefa laboratorului de cercetari hardware al companiei, vorbeste de un “mouse cerebral”Lucram la un sistem care sa te ajute sa tastezi doar cu ajutorul creierului la o viteza de cinci ori mai mare decat poti tasta in prezent pe un smartphone”.

Proiectul este intr-o faza incipienta, la el lucreaza 60 de specialisti si ideea ar fi sa functioneze fara a folosi tehnici chirurgicale chinuitoare, cum ar fi electrozi implantati, spune sefa diviziei Building 8.

“Cum ar fi sa tastezi direct din creier?. Momentul este mult mai aproape decat ai crede”, spune Dugan care a venit la Facebook in 2016 de la Google, iar inainte a lucrat la agentia americana DARPA, celebra pentru proiectele futuriste cu masini autonome si roboti, mult inainte ca acestea sa devina teme intens discutate.

Obiectivul Facebook este de a crea un sistem capabil sa decodeze cuvintele din partea creierului responsabila cu limbajul si sa le transcrie direct pe un computer, la viteza de 100 de cuvinte/minut.

Ideea ar fi utila pentru cei cu probleme de auz si de vedere, fiindca i-ar ajuta sa comunice mult mai usor, spune Mark Zuckerberg, dar ideea ar fi folositoare oricui fiindca ar putea tasta la viteze de cinci ori mai mari decat pe smartphone-urile din prezent. Tot proiectul se bazeaza pe puterea uriasa de computing a creierului uman care ar putea rula echivalentul a 40 de filme HD in orice moment, spune Dugan.   

Dugan addmite ca dezvoltarea acestei tehnologii ar putea dura ani, insa spune ca “intr-o zi ar putea fi posibil ca cineva sa gandeasca in chineza si cei din jur sa <simta> totul in spaniola?”.

Software-ul este catalogat de companie ca fiind de tipul “silent speech”, iar Dugan a tinut sa precizeze ca nu e vorba de decodarea gandurilor la intamplare.

Cei de la Building 8 au vorbit si despre o tehnologie ce te ajuta sa “auzi cu ajutorul pielii”. Dugan a prezentat un video in care era testata un fel de “maneca” speciala cu actuatori care permiteau cercetatorului “sa simta pe brat forma acustica a unui cuvant”. Inginerul a invatat forma unica a noua cuvinte, Facebook referindu-se la un “vocabular tactil”

Surse: AFP, USA Today, CNN.

Pe live-urile de pe Facebook violenta atinge cote ingrijoratoare, iar compania nu are cum sa faca față

In ultimele saptamani au aparut tot mai multe stiri despre oameni care au postat pe Facebook clipuri live cu diverse violente, tortura si crima, fenomenul capatand valori ingrijoratoare. In cel mai recent caz Facebook a dezactivat dupa doua ore contul unei persoane care a postat live o crima, iar reteaua sociala admite ca a reactionat cu intarziere, insa promite sa faca lucrurile mai bine. Pe de alta parte, aproape doua miliarde de oameni folosesc reteaua, astfel ca este imposibil sa fie inlaturate toate clipurlle live care contin orori.

Un om in varsta de 37 de ani din Cleveland, Steve Stephens, a postat pe Facebook un clip in care omora la intamplare un om de pe strada. Stephens a pus trei clipuri in total: unul in care spunea ca va comite o crima, crima in sine si inca unul in care relata ce a facut. Facebook a suspendat contul ucigasului la doua ore de la postarea clipului cu crima, iar compania isi face mea culpa si admite ca a actionat greoi.

Pe Facebook multi pun live-uri de la nunti, de la concerte sau din excursii, insa in ultimele saptamani au fost mai multe cazuri de oameni care au pus continut extrem de violent. Aceste clipuri au avut audienta uriasa si una dintre temeri este ca astfel de clipuri violente vor da idei altor oameni care vor sa devina celebri si nu stiu cum.

Cum noteaza Business Insider, daca dai pe Google versiunea USA cautare dupa Facebook Live, optiunea de auto-completare din campul de cautare afiseaza Facebook Live Killing si Facebook Live Killer Video, dovada ca oameni au cautat intens despre crima transmisa live. Publicatia noteaza ca aceste platforme ce permit live streaming sunt noi si pur si simplu nu s-a gasit un mod de a gestiona eficient toate situatiile grave, fiindca sunt milioane de live-uri. In plus, este suficient sa apara doua-trei clipuri tulburatoare ca reactiile din societate sa fie extrem de puternice.

Facebook a explicat faptul ca utilizatorii nu au raportat primul video, iar cel de-al doilea, cel in care se petrecea crima, a fost evidentiat de utilizatori dupa o ora si 45 de minute. Facebook spune ca a dezactivat contul ucigasului la 23 de minute dupa ce i s-a semnalat continutul celui de-al doilea video si la doua ore dupa primirea oricarui tip de feedback.

Facebook a fost criticata foarte dur si acuzata ca platforma care permite live streaming devine o tribuna a ororilor. Compania cu aproape doua miliarde de useri are insa o misiune imposibila in a monitoriza tot ce pun oamenii pe live-uri, iar de asta profita oameni cu grave probleme mentale.

Presiunea creste pentru Facebook si solutiile nu sunt rapide, in afara de angajarea unui numar urias de oameni. Ar putea fi creati noi algoritmi care sa monitorizeze live-urile, insa cum au aratat si experientele din trecut, acestia nu sunt deloc perfecti. Unii au sugerat ca la live-uri sa fie un decalaj de sapte secunde intre ce se filmeaza si momentul cand userii il vad, astfel incat daca apare ceva grav, live-ul sa poata fi oprit. Problema este insa ca nimeni nu poate monitoriza multe mii de live-uri simultan.

Cei mai radicali sugereaza ca Facebook ar trebui sa opreasca serviciul Live, insa e greu de crezut ca reteaua condusa de Mark Zuckerberg ar vrea sa renunte la un element atat de interesant de care este mandra.

Surse: Business Insider, USA Today, Financial Times

Președintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, se declară de acord cu o inițiativă care să pună capăt comentariilor anonime pe Internet și pe site-urile de socializare, informează Euronews.

Ȋntr-un interviu publicat de Ouest-France și Germany’s Funke, Steinmeier declară că o dezbatere deschisă, în care este dezvăluită identitatea comentatorului de pe Internet, ar favoriza discursul democratic și ar facilita verificarea celor care promovează hărțuirea sau discursurile pline de ură atunci când conversează online.

„Comunicarea de tip anonim pare să favorizeze derapajele verbale ale unor persoane”, spune Steinmeier. „Ei pierd orice control: se complac în hărțuirea lipsită de respect sau instigă la ură.”

Declarația lui Steinmeier vine după ce Germania a aprobat, săptămâna trecută, un proiect de lege potrivit căruia rețelele social – media vor fi sancționate cu amenzi de până la 50 de milioane de euro, în cazul în care nu elimina rapid de pe site-urile lor mesajele ce incită la ură.

Proiectul de lege a fost criticat în Germania, pentru că ar putea pune în pericol libertatea de exprimare. Mai mult, criticii susțin că el ar oferi companiilor private, și nu instanțelor germane, ultimul cuvânt cu privire ceea ce poate fi considerat un discurs ilegal.

Steinmeier, care a declarat în interviu că el însuși a fost ținta unor „mesaje îngrozitoare”, a precizat că eliminarea anonimatului din online ar putea fi o modalitate pentru promovarea discursului public ce este vital în susținerea democrației.

„Spațiul dintre extreme s-a redus considerabil”, spune Steinmeier. „A devenit de neconceput ca celălalt să aibă dreptate. Democrația depinde de dorința de a ne asculta unul pe altul, de a ne întreba unul pe altul, de a ne reconsidera poziția și de a ne apăra interesele, căutând soluții care să respecte celelate poziții.”

Conform proiectului de lege din Germania, companiile de social media au la dispoziție 24 de ore pentru a șterge sau a bloca textele și comentariile cu un evident conținut penal. De asemenea, companiile ar trebui să se ocupe de infracțiunile minore într-un termen de șapte zile și să raporteze reclamantului deciziile luate.

Legea autorizează instanțele judecătorești să oblige site-uri să dezvăluie identitatea celor care postează mesaje cu caracter penal.

Germania nu este singura țară europeană unde sunt restrânse drepturile legate de libertatea de exprimare on-line sau de confidențialitatea pe internet.

Ȋn urma atacului terorist de la Westminster din luna martie, Marea Britanie a cerut să companiilor de tehnologie să facă mai mult pentru a oferi poliției accesul la comunicațiile de pe smartphone-uri și pentru a restricționa conținutul de tip extremist de pe Google sau de pe site-urile web, inclusiv de pe YouTube.

În Franța, candidatul la președinție Emmanuel Macron a promis că, dacă va fi ales, își va intensifica eforturile pentru a obliga companiile de tehnologie, inclusiv Google și Facebook, să trimită poliției toate „mesajele criptate”.

La 13 aprilie, Facebook-ul din Franța a declarat că au fost luate măsuri împotriva a peste 30.000 de conturi false, în efortul declarat de a lupta împotriva răspândirii de spam-ul, viruși de tip hoaxes și știri false.

Iar luna trecută, în Fiji, Șeful Justiției Anthony Gates a susținut că anonimatul afișărilor on-line ar trebui eliminat, pentru ca Internetul să nu devină un „o zonă fără reguli, nefrecventabilă, neautorizată.”

Având ca fundal „fake news”-urile și acuzațiile de amestec din partea Rusiei în alegerile occidentale, înăsprirea regulilor din online a provocat dezbateri aprinse în Europa.

În timp ce unii văd anonimatul pe internet ca fiind un obstacol în calea aplicării legii și a dezbaterii publice, acest anonimat oferă un nivel de securitate acolo unde discursul de tip disident ar putea fi incriminat prin lege.

Seria de revoluții pro-democrație ce a cuprins, din 2010, țări din Orientul Mijlociu și din Africa de Nord, inclusiv Tunisia, Egipt și Yemen, ar putea fi înăbușită fără demonstranții ce se pot mobiliza cu ajutorul online-ului, într-un anonimat relativ, susține Euronews.

Și, deși recunoaște că utilizatorii de Internet se așteaptă astăzi la un anumit nivel de anonimat în online, acest anonimat fiind de „importanță vitală” în „multe state autoritare”, președintele german spune că ar prefera, totuși, să se renunțe la el. „Cred că ceea ce ar face bine democrației e ca dezbaterea politică și certurile politice să fie efectuate în mod deschis și ca între adulți”, spune Steinmeier.

Un accident îi sperie mai puţin pe posesorii de telefoane decât pierderea fotografiilor stocate în gadgeturi. Pentru 49% dintre ei, pozele în care apar într-o ipostază “delicată” sunt cele mai valoroase informaţii pe care le au pe dispozitive, urmate de fotografiile care îi reprezintă pe copiii lor şi partenerul de viaţă. Gândul că ar putea să-şi piardă toate aceste trăiri preţioase poate fi un lucru mult mai neplăcut decât perspectiva unui accident de maşină sau o dispută cu un prieten sau cu un membru al familiei. Deşi oamenii pretind că ţin la amintirile lor mai mult decât la orice alt tip de informaţie stocată, ei sunt dispuşi, totuşi, să le vândă pe bani puţini, arată o cercetare realizată de Kaspersky Lab.

Când sunt întrebaţi, oamenii spun că amintirile digitale ocupă un loc special în inimile lor, poate pentru că acestea sunt de neînlocuit. Peste două cincimi, de exemplu, cred că nu ar putea să inlocuiască fotografiile şi video-urile din călătorii (45%), pe cele cu copiii lor (44%) sau cu ei înşişi (40%). Studiul arată că gândul pierderii acestor amintiri preţioase este unul stresant de majoritatea oamenilor. Mai mult, acest studiu indică faptul că oamenii ţin la dispozitivele şi fotografiile lor chiar mai mult decât la parteneri, prieteni sau animale de companie.

Participanţii au fost întrebaţi cât de afectaţi ar fi dacă ar trece prin diverse scenarii, printre care boala unui membru al familiei, despărţirea de partener, un accident de maşină, pierderea fotografiilor digitale, a contactelor şi altele. La nivel global, boala unui membru al familiei s-a clasat pe primul loc, fiind considerată de respondenţi cel mai neplăcut incident pe care l-ar putea trăi. Pierderea sau furtul unui dispozitiv şi pierderea fotografiilor personale s-au clasat pe locul al doilea şi al treilea, în topul situaţiilor neplăcute, în numeroase regiuni ale globului, depăşind situaţii ca accidentele de maşină, despărţirea de partener, o zi proastă la serviciu, certuri cu membrii familiei şi prietenii şi, în unele cazuri, chiar o boală a animalului de companie.

Totuşi, un experiment efectuat pentru Kaspersky Lab de psihologii media de la Universitatea Wuerzburg le-a arătat cercetătorilor un rezultat contradictoriu: în ciuda faptului că pretind că ţin la informaţiile lor, oamenii sunt, în acelaşi timp, dispuşi să le vândă pentru o sumă suprinzător de mică.

Participanţii la experiment au fost rugaţi să aprecieze cât ar valora, în bani, informaţiile stocate pe smartphone-urile lor, inclusiv fotografii cu familia şi prietenii, informaţiile de contact şi documentele personale. În mod suprinzător, valoarea pe care utilizatorii au dat-o informaţiilor lor a fost semnificativ mai mică decât ar fi fost de aşteptat, având în vedere disconfortul prin care au spus că ar trece dacă ar pierde acele date. Oamenii au avut tendinţa de a pune preţ mai mare pe detaliile lor financiare şi de plată (în medie 13,33 euro) decât pe alte tipuri de date. Informaţiile de contact au fost apreciate ca valorând, în medie, 11,89 euro, iar fotografiile au fost evaluate la o medie de doar 10,37 euro.

Atunci când participanţilor li s-au oferit bani în schimbul ştergerii informaţiilor respective  fotografiile cu familia şi prietenii, documentele personale şi fotografiile cu participanţii au primit cel mai frecvent aprobarea de a fi şterse.

,,Experimentul ne-a arătat nişte concluzii interesante şi care ne pun pe gânduri. Chiar dacă oamenii cred că înţeleg cât de importante sunt datele lor, valoarea lor emoţională nu este reflectată în acţiunile de zi de zi. Pe de o parte, oamenii par să fie conştienţi de tipurile de informaţii care sunt cele mai importante pentru ei, apreciind că este foarte neplăcut să-şi piardă amintitile digitale, precum fotografiile. Pe de altă parte, ei nu conştientizează valoarea datelor lor şi, astfel, pun o valoare monetară mică pe ele. Ei ştiu că, din punct de vedere emoţional, sunt importante, dar nu sunt capabili să le estimeze valoarea încă. Ar avea nevoie de cineva care să le reamintească mereu ce importante sunt informaţiile lor, înainte de a le face publice sau de a permite cuiva să le şteargă ”, spune Andrei Mochola, Head of Consumer Business la Kaspersky Lab.


Categorii

1. DIVERSE, Bolile generatiei digitale, Facebook, Internet, New Media, Noile Tehnologii, Panopticon, Uncategorized

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

6 Commentarii la “FACEBOOK ITI DISTRUGE VIATA/ Transmisiunile LIVE transforma Facebook intr-o TRIBUNA a ORORILOR/ Proiectul MOUSE-ul CEREBRAL: compania Facebook lucreaza la CITIREA GANDURILOR/ Presedintele Germaniei vrea ELIMINAREA ANONIMITATII pe internet/ Experiment social: CAT DE IMPORTANTE SUNT “AMINTIRILE” DIGITALE FOTO?

  1. Pingback: GIGANTII INTERNETULUI: NOILE PUTERI COLONIALISTE/ Cum am devenit IOBAGII NOILOR TEHNOLOGII/ Retelele sociale si razboiul pentru controlul mintii umane/ TOTALITARISMUL DIGITAL si CARCERA VIRTUALA/ ROMÂNII: FRUNTASI LA FOLOSIREA FACEBOOK-ului
  2. Pingback: AUTODENUNȚURI tulburătoare ale insiderilor "pocăiți" din sistemul tehnologic infernal: FACEBOOK - la fel ca si celelalte retele sociale - CREAT ÎN MOD DELIBERAT PENTRU A CREA DEPENDENȚĂ, exploatând "o vulnerabilitate în psihologia
  3. Pingback: Avertismentul PS Macarie cu privire la GARBOVIREA OMULUI prin DEPENDENTA de noile tehnologii/ Dependenta de smartphone si DEZECHILIBRELE MENTALE/ Inca un insider de la Facebook: AM CREAT INSTRUMENTE CARE DISTRUG TESATURA SOCIETATII/ Plaforma YOUTUBE, acuz
  4. Pingback: GENERATIA AMPUTATA DE DUH. Scrisoare catre elevii dependenti de noile tehnologii/ RETELELE SOCIALE SI ZOMBIFICAREA OMULUI. Interviu cu Virgiliu Gheorghe/ Despre distopia revolutiei sexuale
  5. Pingback: Psihiatrul Manfred Spitzer, autorul volumului DEMENTEI DIGITALE, despre cum utilizarea NOILOR TEHNOLOGII duce la DECLIN MINTAL (Video TVR). SMARTPHONE-ul, printre cei mai periculoși UCIGASI din istorie! In plus: Niciun studiu nu arată că folosirea comp
  6. Pingback: "Cenzorul cel Bun" sau 1984 este... mâine? GOOGLE, FACEBOOK, TWITTER și YOUTUBE pregătesc CENZURA conținuturilor online incorecte politic, socotind că "idealul de LIBERĂ EXPRIMARE de la apariția internetului e o idee UTOPICĂ” - Cu
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare