Foarte important! Curtea Suprema a SUA decide in favoarea cofetarului crestin care a refuzat o comanda pentru o nunta gay. Curtea critica OSTILITATEA EVIDENTA si caracterul DEFAIMATOR al opiniilor celor care au decis impotriva lui JACK PHILLIPS, cofetarul crestin

4-06-2018 1 minut Sublinieri

Curtea Supremă a Statelor Unite s-a pronunţat luni în favoarea patiserului creştin din Colorado care a refuzat să facă un tort de nuntă comandat de un cuplu format din persoane de acelaşi sex, relatează BBC News, citat de news.ro.

Un tribunal din statul Colorado a stabilit că decizia cofetarului Jack Phillips de a-i refuza pe David Mullins şi Charlie Craig în 2012 constituie o discriminare, interzisă de lege. Însă Curtea Supremă a decis luni – cu şapte voturi la două – că decizia instanţei din Colorado îi încalcă drepturile lui Phillips. 

Phillips şi-a invocat credinţa religioasă pentru a-i refuza. Acest creştin conservator a argumentat că ”artiştii creativi” au dreptul să decidă ce vor să vândă. Majoritatea Curţii scrie că scenariul tortului este ”un exemplu instructiv” de ”aplicare a libertăţilor constituţionale în noi contexte”.

Nota noastra

Conform BBC, majoritatea Curtii Supreme a afirmat ca Comisia de Drepturi Civile a statului Colorado a avut prejudecati fata de Jack Phillips. Verdictul statueaza ca aceasta Comisie a aratat o evidenta ostilitate fata de religie in cadrul dezbaterilor publice.

Membrii Comisiei din Colorado au aratat, conform verdictului, ca credintele religioase “sunt mai putin decat binevenite in comunitatea de afaceri din Colorado”. 

“Tratarea cazului dlui Phillips de catre Comisia Drepturilor Civile contine elemente de clara si nepermisa ostilitate fata de credintele religioase sincere care au motivat obiectiile sale”, mai spune Curtea.

Curtea a mai citat si o astfel de opinie emisa in cadrul Comisiei din Colorado: “libertatea religioasa si religia au fost folosite pentru a justifica tot felul de discriminari de-a lungul istoriei, fie ca a fost vorba de sclavie, fie de holocaust. Si, pentru mine, este o retorica dezgustatoare modul in care oamenii isi folosesc religia pentru a lovi in altii”. 

Curtea Suprema a numit acest tip de opinie ca fiind defaimator fata de religia lui Jack Phillips si inadecvat pentru o comisie insarcinata cu “intarirea echitabila si neutra a legilor anti-discriminare ale statului Colorado”. 


Categorii

1. DIVERSE, America, Homosexualitate, Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor, Transcrieri-Redactari

Etichete (taguri)

, , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

6 Commentarii la “Foarte important! Curtea Suprema a SUA decide in favoarea cofetarului crestin care a refuzat o comanda pentru o nunta gay. Curtea critica OSTILITATEA EVIDENTA si caracterul DEFAIMATOR al opiniilor celor care au decis impotriva lui JACK PHILLIPS, cofetarul crestin

 1. Slavă Domnului că mai sunt judecători cu inimă bună, cinstiţi, curajoși și cu capul pe umeri !!!

 2. Wow! Asta DA veste! Libertatea religioasa reintra in drepturi in US!
  Nu stiu, n am urmarit: s a schimbat ceva in componenta Curtii de cand a venit Trump?
  Ramasesem cu impresia ca in timpul lui Obama Curtea a lovit intens in libert. religioasa, dar nu am urmarit atent evolutiile de atunci.

 3. @Doroteea
  Este rezultatul unei super-intâlniri istorice de la Casa Albă: Trump, față în față cu Kim!

  “Am avut o super-întâlnire cu Kim Kardashian astăzi, am discutat despre reforma carcerală şi despre condamnări”
  https://www.digi24.ro/stiri/externe/in-locul-lui-kim-jong-un-donald-trump-s-a-intalnit-cu-kim-kardashian-despre-ce-au-discutat-cei-doi-938982

 4. E o schimbare extraordinara si asta datorita prezentei partidului republican. Celalalt partid, asa zis democrat sustine homosexualitatea si tot ce este impotriva crestinilor este finantat de soros, Cel republican are alte valori de tip crestin si vedem cum anuleaza ceea ce acei nelegiuiti au facut inainte. Au fost siruri intregi de legi date impotriva valorilor crestine favorizand aberatiile din mintea unor obsedati.
  Tin minte ce deceptie a creat acea hotarare de a-i amenda cu o suma asa de mare pe acei cofetari normali la cap. Vedem si ce ura si rea intentie exista in acei homosexuali si sustinatorii lor impotriva celor care nu au deviatiile pe care le sufera ei. Sper sa li se dea si banii inapoi daca li s-au luat cumva.
  Doroteea cred ca s-a referit la schimbarile din America dupa venirea lui Trump si sunt intr-adevar foarte mari ei anuland multe din ideile aberante din timpul lui obama. Ei au numit alti oameni care au alta gandire. In alte tari dupa unele hotarari date de niste ciudati socialisti cum ar fi Hollande in franta lucrurile au ramas la fel si dupa venirea altora din pacate. Nu stiu ce vor face cei din Italia unde au ajuns la putere unii de la care te astepti sa ia hotarari bune care sper ca vor anula cate ceva din greselile predecesorilor.

 5. Foarte important!
  Cand vor pricepe oamenii ca paradigma dualista sau trilaterala ouroborica este o falsitate construita cu scop dracesc ?

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare