Fost agent CIA crede ca Israelul VA BOMBARDA SITURILE NUCLEARE din Iran in SEPTEMBRIE. Intre timp, Mossadul asasineaza un om de stiinta iranian…

3-08-2011 1 minut Sublinieri

Robert Baer, un fost agent CIA in Orientul Mijlociu, a prezis la un show radio, astazi, ca Israel va bombarda facilitatile nucleare ale Iranului luna viitoare, inainte ca palestinienii sa mearga la ONU pentru recunoastere statala. MJ Rosenberg, de la Huffintgton Post, scrie ca Baer “nu a numit surse pentru predictia sa asupra atacului israelian, dar cele cateva pe care le-a citat sunt, toate, figuri ce apartin securitatii Israelului” care s-au exprimat opinia impotriva unor astfel de atacuri, cum este fostul sef al Mossadului, Meir Dogan, care a avertizat ca un astfel de atac ar fi “stupid”.

Baer, ale carei memorii au stat la baza filmului Syriana, in care joaca si George Clooney, a spus ca un atac israelian asupra Iranului ar trage SUA intr-un razboi masiv si costisitor in Orientul Mijlociu. Si armata SUA, a adaugat el, nu se opune. “Este un ordin permanent in Pentagon” sa se pregateasca de razboi, a adaugat, cf. Rosenberg.

Pareri asupra unui atac iminent al Israelului asupra Iranului au fost emise in mod constant in ultimii ani, culminand cu predictia pe cale sa fie infirmata a lui Jeffrey Goldberg, de vara trecuta, ca un atac ar avea loc in 12 luni. Nu exista nicio dovada sa se creada ca avertizarile lui Baer ar fi mai informate sau ar avea mai multa autoritate decat cele anterioare.

Potrivit presei germane, o sursa din cadrul serviciilor secrete israeliene a afirmat ca asasinarea omului de stiinta iranian Dariush Rezaei-Nejad a fost planuita si executata de Israel. Potrivit sursei, acest asasinat este prima actiune de amploare a lui Tamir Pardo, seful Mossadului. Acesta a planuit un lant de asasinate asupra oamenilor de stiinta iranieni pentru a sabota si a incetini avansarea programului nuclear al Iranului, anunta AFP.

Darioush Razaei-Nejad, in varsta de 35 de ani, a fost asasinat pe 23 iulie de cateva persoane ramase neidentificate, iar sotia sa Razaei-Nejad fiind si ea ranita in timpul atacului. Media iraniana l-a prezentat pe Razaei-Nejad ca specialist in fizica nucleara, care lucra la Agentia Iraniana a Energiei Atomice din cadrul Ministerului Apararii.

Imediat dupa asasinat, Iranul a acuzat Israelul si SUA, facandu-le responsabile de aceasta crima. SUA a negat orice participare si responsabilitate.


Categorii

1. DIVERSE, Al treilea razboi mondial, Iran, Traduceri

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

11 Commentarii la “Fost agent CIA crede ca Israelul VA BOMBARDA SITURILE NUCLEARE din Iran in SEPTEMBRIE. Intre timp, Mossadul asasineaza un om de stiinta iranian…

 1. Campania de teroare a evreilor oare nu are sfarsit ? Asasini platiti care iau vieti la comanda fara nicio farama de constiinta…oare acesta e viitorul in Orientul Mijlociu ? Oare acesta e viitorul in Europa ?

 2. ,,vara este aproape,,roadele pamantului sau copt ,, vine secerisul,,spovedanie pocainta amin…

 3. Stau si ma intreb de ce se dau publicitatii informatii d-astea, “secrete”, cica?? Adica cum de s-a aflat asa usor ca Mossadul si-a propus sa ucida la oameni de stiinta pe capete in Iran? Sau ca X-ulescu din CIA prezice un atac al Israelului asupra Iranului.

  Parc-ar fi wikileaks la scara mai mica si foarte bine controlata. Hai sa fim seriosi. Cred ca mai degraba se vrea o provocare pe invers

 4. @petra:
  asasinatele sunt mai greu de ascuns pentru ca, de obicei, lasa in urma cadavre. insa, pe langa asta, interesul lor este in mod clar sa le faca publicitate – pentru a-i intimida si infricosa pe cei ramasi in viata (din randul celor implicati in programul nuclear). nu-i pot asasina pe toti. sau, cel putin, nu suficient de repede.

  aia cu X-ulescu ce prezice un atac asupra facilitatilor nucleare e perdeaua de fum dupa care se ascund asasinatele.

  este evident ca Israelul a ales genul acesta de razboi “secret”: asasinarea de oameni cheie implicati in programul nuclear iranian, sabotaje, virusi gen Stuxnet etc…optiunea unui razboi armat “full scale” nu convine nimanui. dar asta nu inseamna ca nu poti arata sperietoarea din cand in cand…

  @Horia:
  huh, d-apai mataluta oare nu stii ca asasinatele si tradarile se poarta in toata zona orientului migilociu de zeci si zeci de ani. nu-i nici o noutate.

  @armaghedon: din pacate nu s-au copt si roadele gramaticii.

 5. Pingback: LORZII RAZBOIULUI: pregatiri NATO pentru RAZBOI cu Siria si apoi cu Iran, conform reprezentantului RUSIEI la NATO
 6. @petra: o fi vrut CIA sa-si avertizeze viitoarele tinte: ‘ba, vezi ca ma pregatesc sa-ti trag un pumn’

 7. Pingback: NE ASTEAPTA DIN SEPTEMBRIE RAZBOAIE MONDIALE INVENTATE PENTRU IESIREA DIN CRIZA? Asta crede Cozmin Gusa, un om bine conectat la lumea serviicilor... internationale
 8. Pingback: Nu exista alte iesiri din criza mondiala: INFLATIE SAU RAZBOI! SAU... AMANDOUA LA UN LOC - arata economistii Ilie Serbanescu si Liviu Voinea (VIDEO)
 9. Pingback: SFARSITUL DEMOCRATIEI, AL EUROPA SI AL SUA? Suntem pregatiti tot mai intens cu mesaje despre sfarsitul ordinii actuale a lumii prin criza economica, haosul revoltelor si razboiul mondial
 10. Pingback: IRANUL, SCOS COMPLICE al Al-Qaeda pentru "atentatele" de la 11 SEPTEMBRIE
 11. Pingback: RAZBOI (deocamdata) RECE IN ORIENTUL MIJLOCIU: asasinate, atacuri propagandistice si contra-masuri economice - Razboi întru Cuvânt
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare