FRANTA. Interdictia celebrarii publice a CAII CRUCII sub pretextul terorismului/ Mentionarea scopului caritabil pentru CRESTINII DIN ORIENT al unui spectacol – INTERZISA in metroul parizian

1-04-2015 1 minut Sublinieri

les-prêtres-448x293

Teama de atentate pare să fi pus stăpânire pe Franța. Mai nou, în timpul Săptămânii Sfinte, Bisericii Romano-Catolice i s-a interzis să celebreze Calea Crucii în public.

Ministerul de Interne a invocat riscul atacurilor teroriste și planul de apărare “Vigipirate”, motiv pentru care le cere episcopilor să celebreze Calea Crucii în interiorul bisericilor, informează e-communio.ro.

În ultimii ani, numărul celebrărilor Căii Crucii pe străzi a fost în creştere. Doar în Paris, există cel puțin 26 de astfel de celebrări. La fel, în orașele de provincie, această practică a avut tendinţa de a recâștiga puţin în vizibilitate.

Grupul „Preoții” va susține un concert la Olympia în sprijinul creștinilor din Orient. Afișele promoționale din interiorul Metroului parizian trebuiau să menționeze acest scop caritabil. Însă conducerea Regiei de Transport a refuzat.

„Preoții” (Les Prêtres) este un grup de succes format din trei interpreți de muzică religioasă, care are programat un concert în legendara sală pariziană Olympia în luna iunie. Scopul concertului îl reprezintă strângerea de fonduri pentru ajutorarea creștinilor din Orient, victime ale expansiunii ISIS.

Regia Autonomă de Transport a Parisului a pavoazat metrourile cu afișele concertului, numai după ce a scos din ele mențiunea despre scopul caritabil.

Cuvintele „În sprijinul creștinilor din Orient”, susține conducerea regiei, ar contraveni Legii franceze a Laicității. Interesant este că regia nu a judecat la fel atunci când a acceptat să facă publicitate, în perioada Ramadanului, pentru produsele „halal”.

Într-un comunicat, conducerea RATP a justificat că este vorba de „un conflict din străinătate” și a invocat necesitatea „neutralității”.


Categorii

1. DIVERSE, Corectitudine politica/ Marxism cultural, Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului

Etichete (taguri)

, , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

2 Commentarii la “FRANTA. Interdictia celebrarii publice a CAII CRUCII sub pretextul terorismului/ Mentionarea scopului caritabil pentru CRESTINII DIN ORIENT al unui spectacol – INTERZISA in metroul parizian

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare