BOLNAVII DE STALINISM – avocați, profesori sau psihologi GÂNDESC LA SANCȚIONAREA, INCLUSIV MAXIMALĂ, A PĂRINȚILOR, ELEVILOR SAU CADRELOR DIDACTICE care nu respectă DIKTATUL DEMENT AL REGULILOR COVIDIOATE ÎN ȘCOALĂ. “Construim școala nounormală fără negaționiști și împotriva negaționiștilor!”

7-09-2020 2 minute Sublinieri

R3Media:

Elevii care nu vor purta mască la școală vor fi sancționați? „În niciun caz nu iei copilul să-l bați la tălpi, dar el ar trebui sub o formă sancționat în momentul în care se abate de la aceste norme”

Profesorii s-ar plânge că ghidurile Ministerului Educației nu prevăd sancțiuni pentru elevii care vor refuza să poarte măști când vin la școală, susține Digi24, care generalizează opiniile a doi dascăli prezenți în platoul unei emisiuni.

O astfel de temere este mărturisită de Lăcrămioara Bozieru, profesoară de limba de engleză, care se gândește cu îngrijorare la elevii care nu vor purta măști și nu vor respecta regulile privind distanțarea fizică.

„Consider că este un risc foarte mare ca lucrul acesta chiar să se întâmple – efectiv ca ei să ignore, fie cu bună știință, fie din teribilism, toate aceste reguli și un lucru pe care ghidurile acestea nu-l indică – și după părerea mea ar fi trebuit să fie precizat – este și felul în care noi putem să ne asigurăm că există o… haideți să-i spunem pedeapsă, o sancțiune. În niciun caz nu iei copilul să-l bați la tălpi, Doamne ferește, dar el ar trebui sub o formă sancționat în momentul în care în mod repetat se abate de la aceste norme”, spune profesoara Lăcrămioara Bozieru.

Prezentă în emisiune, Mihaela Săhlean – psiholog și psihoterapeut – oferă profesorilor sfaturi pentru astfel de posibile situații.

„În cazul în care într-o clasă un copil își scoate masca și spune „nu mai pot să respir”, în acel moment, profesorul trebuie să stăpânească clasa, să spună „Rămâneți toți cu măștile”, îl cheamă pe acel copil: „Hai să vorbim puțin”. Eventual, îl scoate din clasă, vorbește puțin cu el, schimbă masca, pentru că e posibil ca ea să fie umedă, dacă copilul a vorbit sau a respirat foarte mult, vede dacă are o problemă într-adevăr – suferă de astm sau suferă de o problemă respiratorie. Începe să vorbească cât se poate de unul la unul cu el. Nicidecum nu-l face de rușine în fața clasei, nu-l stigmatizează, nu spune „Nu faceți ca el!” și în niciun caz nu îl dă ca pe un exemplu negativ. În discuția unul la unul, este întrebat ce simte, de ce simte nevoia să facă asta și i se explică. Sentimentele față de familie, față de cei dragi, trebuie aduse în discuție” – a explicat psihologul Mihaela Săhlean, potrivit Digi24.

***

Educatie privata:

Marcel Bartic: Există și profesori negaționiști. Acești oameni nu mai au ce căuta la catedră

*

Hotnews: Parintii care nu-si duc copiii la scoala pot fi sanctionati cu inchisoare sau amenda penala (avocat)

*

DCNews: EXCLUSIV An școlar 2020 – 2021. BOMBĂ! REFUZI să-ți duci copilul la școală din cauza pandemiei? Ce riști!

Avocatul Bogdan Bărbuceanu a explicat, pentru DC News, ce se întâmplă dacă un părinte refuză să își trimită copilul la școală, în contextul generat de Covid-19.

Învățământul este obligatoriu în România, prin lege. Fapta părintelui de a nu își duce copilul la o unitate de învățământ, în noul an școlar, poate constitui o faptă gravă, care să ducă la decăderea din drepturi sau chiar rele tratamente aplicate minorului. Privarea dreptului la învățătură este stabilit chiar și de Înalta Curte ca făcând parte din relele tratamente aplicate minorului și se poate considera ca o infracțiune. Dar și în situația în care nu s-ar constata această infracțiune, putem avea o hotărâre de decădere din drepturile părintești pronunțată de o instanță civilă.‘ a spus Bărbuceanu.

Chestiunea e simplă. Dacă se autosesizează Parchetul, avem un dosar penal pentru rele tratamente. Dacă se autosesizează școala și, mai departe, face o adresă către Protecția Copilului, cei de la primărie vor constata acest lucru și apoi vor demara în fața unei instanțe civile decăderea din drepturile părintești. Ulterior se va desfășura instituționalizarea minorului, potrivit legii.’ a declarat avocatul Gheorghe Bărbuceanu, pentru DC News.

***

Adrian Cristea:

Așa cum bănuiam, încep să curgă amenințările la adresa celor care refuză îmbotnițarea. Măsuri punitive, luări de copii, amenzi, pușcărie, concedierea profesorilor. Asta e societatea în care trăim, dragi tovarăși. În care ai libertatea doar de a te supune sau a merge la închisoare. Că așa e democrația nouă, lumea nouă, totul făcut de frica temniței…

Construim școala nounormală fără negaționiști și împotriva negaționiștilor!

***

Alex Costache, via Iulian Capsali (FB):

“În fiecare zi îmi spun că nu are rost să mai scriu aici. Oricum e inutil.

În fiecare zi o nouă prostie, nebunie mă șochează.

Trăim într-o dictatură absurdă, grețoasă și majoritatea tace.

Aud acum la radio un psiholog care sfătuiește doct părinții să facă acasă antrenamente de purtat masca cu copiii. Sfatul specialistului de carton este ca plozii să stea 2-3 ore cu masca acasă, sub supravegherea părinților, pentru a se obișnui. Avertizează că sunt posibile stări de anxietate și copiii trebuie obișnuiți cu ele, cu masca.

Ăștia de aveți copii și nu vă revoltați…vă meritați soarta!”

***

Mihai Gheorghiu

Pe culmile abjecției!

De departe, cel mai abject produs media a UM Digi 24.

Digi 24 este avanpostul media al noii ordini sociale care se instaurează, a avut întotdeauna rolul de a rostogoli teme și subiecte greu digerabile pentru a le face dacă nu acceptate, măcar cunoscute și, astfel, mai greu de catalogat ca inacceptabile. În acest caz subiecții psihodramei medico-securitare sunt elevii! Părinții unde sunt? Profesorii?

Fragment din articol:

Legaturi:

“ȘCOALA DE CORECȚIE” COVID-19 sau REEDUCAREA întru ALIENARE, DE-SOCIALIZARE, NE-FIRESC/ “A-i chema pe copii la şcoală în condiţiile închipuite de Ministerul Educaţiei este o mare bătaie de joc și o alternativă mult mai proastă decât învăţământul online”/ CARMEN TĂNASE: “Copiii sunt ținta acestei lumi noi. Cei care sunt în formare acum vor fi învățați să stea într-un pătrățel, de mici” (VIDEO)

ȘCOALA CA O MASCARADĂ. Observațiile PRO VITA București aduse proiectului MS și MEN de DESCHIDERE A ȘCOLILOR. „Obligativitatea purtării măștii în sălile de clasă de către toți elevii, fără excepții va prejudicia sănătatea celor suferinzi”

DE LA NAZISM LA MASKISM. O critică franceză a politicii copilului sacrificat pe altarul angoasei iraționale a adulților. „Când o să ne dăm seama oare de OROAREA la care îi supunem? Și o întrebare rămasă fără răspuns: DE CE?”

DESCHIDEREA ȘCOLILOR ÎN VREMURI DE PANDEMONIE. De la abordarea „relaxată” din țările nordice la experimentul traumatic al mascării copiiilor încă de la grădiniță

MĂȘTILE ÎN ȘCOALĂ. Ce se știe despre riscul infectării la copii și a focarelor în școli? De ce măsura purtării măștilor ar putea fi PUNITIVĂ și o GREȘEALĂ GRAVĂ/ Wired: “E ridicol să tratezi școlile precum focare de Covid”/ British Medical Journal: “Copiii nu sunt super-răspânditori de Covid-19”

Expert al SAGE, grupul științific pentru urgențe al Marii Britanii: Copiii pot răspândi virusul mai mult dacă poartă măști la clasă (Video)


Categorii

1. DIVERSE, Confiscarea copiilor de catre stat, Noile totalitarisme, dictatura si reeducare, Pandemia de coronavirus/ COVID-19, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor, Razboiul impotriva populatiei

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

3 Commentarii la “BOLNAVII DE STALINISM – avocați, profesori sau psihologi GÂNDESC LA SANCȚIONAREA, INCLUSIV MAXIMALĂ, A PĂRINȚILOR, ELEVILOR SAU CADRELOR DIDACTICE care nu respectă DIKTATUL DEMENT AL REGULILOR COVIDIOATE ÎN ȘCOALĂ. “Construim școala nounormală fără negaționiști și împotriva negaționiștilor!”

  1. Niște brute oribile.
    Cine se cred ei , să decidă ptr.alții ???

  2. Pingback: DOUĂ ETICHETE INFAMANTE: NEGAȚIONIȘTI ȘI CONSPIRAȚIONISM. Texte de Vasile Astărăstoae și Giorgio Agamben
  3. Pingback: Interviu cu Jean-Jacques Crèvecœur despre gestionarea crizei pandemice ca o TORTURĂ PSIHOLOGICĂ și MANIPULARE A MASELOR
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare