IPS IRINEU, Mitropolitul Olteniei, despre casatoriile homosexuale si Constitutie: DE UNDE ACEASTA RAPACITATE SPIRITUALA SI SOCIALA?

25-07-2013 2 minute Sublinieri

ips irineu

[…]

AGERPRES: Tot despre familie şi despre provocările cărora trebuie să le facă faţă astăzi Biserica: se tot aduce în discuţie tema relaţiilor, căsătoriilor între persoane de acelaşi sex. Ce ar însemna pentru societatea românească legalizarea de o formă sau alta a acestor relaţii? 

ÎPS Irineu: Păcatul acesta al homosexualităţii este descris în Sfânta Scriptură ca fiind o urâciune înaintea lui Dumnezeu. Deci nu încape îndoială că păcatul respectiv este cu totul şi cu totul neadecvat firii noastre. Deci nu ne-a făcut Dumnezeu numai bărbat sau numai femeie, ne-a făcut Dumnezeu bărbat şi femeie, pentru ca noi să ducem mai departe spiţa neamului omenesc. Nu ne căsătorim numai pentru plăcerile noastre trupeşti, ci ne căsătorim pentru ca să promovăm în viaţa noastră o bucurie pe care nimeni nu poate să o dea în schimbul copilului. Niciodată o mamă sau un tată nu vor avea o mai mare bucurie decât copilul lor. Şi oare poate să fie plăcerea unui cuplu de altceva, nici nu îi numesc, bucurie? Ce bucurie poate fi aceasta şi cum am putea să numim această legătură căsătorie, când este vorba de casă? Casa este sacră. Deci pentru noi casa este sfântă, casa este Biserica, iar casa credinciosului este micuţa biserică de lângă casă. Atunci cum pot eu să numesc casă ceva croit pe destrăbălare şi dezbinare, pe distrugere? Este greu să putem concepe. Şi pentru omul de la ţară acest lucru este o spurcăciune, scuzaţi expresia, ca să gândeşti că există o relaţie de acest fel. Numai să ne imaginăm cam cum s-ar desfăşura o astfel de relaţie şi deodată ne vine greu să putem concepe aşa ceva. Cum putem să lăsăm noi acest lucru într-o lege fundamentală, când noi privim Constituţia alături de Biblie, de Sfânta Scriptură şi aleşii noştri jură pe Biblie şi pe Constituţie? Cum poţi să scrii în Constituţie un păcat de nedescris, când acest document, această cartă a unei naţiuni trebuie să cuprindă valorile fundamentale ale naţiunii. Este o valoare fundamentală homosexualitatea? 

Nu mă refer la oameni, nu mă refer la persoane, aceasta este problema lor, pentru că omul este om, iar păcatul este ceva adăugat. De aceea noi nu îi judecăm pe oameni, dar judecăm păcatul foarte aspru. Aşa cum este păcat să furi şi hoţia este pedepsită de lege, nu văd de ce păcatul din Biblie, homosexualitatea, nu este tot aşa pedepsit ca şi hoţia, pentru că este împotriva lui Dumnezeu. Deci aici este problema principală. Nu mai vorbim de familie. Ce ar însemna ca un copil care a fost născut într-o familie să devină fiul adoptiv al unui surogat, al unuia care este împotriva familiei. Cum poate copilul acela să se dezvolte într-o asemenea zisă familie între doi bărbaţi sau între două femei? De ce există această rapacitate spirituală şi socială?Ca să iei copilul unei familii şi să devină copilul tău adoptiv, pentru că vrei şi tu să ai cel puţin aşa o imagine de ceea ce ar trebui să fie familia. Dar de fapt este un fals. Deci aceasta este gândirea bisericească şi a firii umane.

[…]

anti-homo

Legaturi:


Categorii

1. DIVERSE, Homosexualitate, Ierarhi romani, IPS Irineu Popa, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor, Revizuirea constitutiei

Etichete (taguri)

, , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

9 Commentarii la “IPS IRINEU, Mitropolitul Olteniei, despre casatoriile homosexuale si Constitutie: DE UNDE ACEASTA RAPACITATE SPIRITUALA SI SOCIALA?

 1. pai haidet ca sa vedem ce se intampla cu anumite primarii si primari din anumite tarii dupa glob unde sa legiferat astfel de spurcaciuni, exemplu, franta unde anumiti primari deja au de suferit din cauza ca nu vor sa oficializeze astfel de ”casatorii” si mai ales preotii care de asemenea au de suferit din cauza canu vor sa oficializeze astfel de nenorocirii si sunt dati in judecata pt. discriminare

 2. Totusi sunt putine marturisiri, si acestea imprastiate. Cu o floare… Dar da culoare chiar si o floare. Oricum, faptul ca pune pe acelasi nivel homosexualitatea cu hotia e o idee grozava.

 3. As zice ca acest segment are avocat pe insusi diavolul, deci polemica va fi interminabila si, pentru ca are loc intre oameni, cu pacate toti, va genera inclusiv agresivitate. Asta , relativ la intrebarea pusa de Agerpres IPS Irineu.Generatiile de peste 35 de ani, neindoctrinati si greu indoctrinabili de acum, vor accepta greu, daca va fi sa fie, casatoriile si orice ostentatie homosexuala. Ma gandesc ca, si daca ar fi legala, o astfel de ‘celula” va fi oricum repudiata, izolata, ca un corp strain, o grefa nereusita e unui organ artificial, pe locul unui organ sanatos, extirpat cu forta.Cei care vor creste in umbra paradelor gay si a lobby-ului lor, probabil ca nu vor mai face distinctia dintre firesc si anomalie. Nu zic “normal” si ‘anormal”, ci firesc/firea omului data de Dumnezeu si anomalie, ca excrescenta/absenta generata din exteriorul firii.Ce se intampla acum in lume pare o experienta de laborator, din care nimeni nu stie ce va rezulta, ca si cum s-ar pune la indoiala “calitatea” lucrarii lui Dumnezeu si s-ar incerca o “varianta mai buna”, in opinia asa-zisilor experti. Toate incercarile astea, la care asistam cu groaza sau sila, ma fac sa constat ca oamenii sunt tot mai stupizi, pe masura ce cred ei ca “evolueaza”.Stupizenia ca pacat, unul nou, “in trend”….

 4. Ma bucura mult interventia IPS Irineu, in Craiova, de cand este arhiereu n-au avut loc adunari ecumeniste. Sa-i intareasca Bunul Dumnezeu pe ierarhii nostri!
  Doamne-ajuta!

 5. Pingback: (UPDATE VIDEO): Mitropolitul Andrei la Man. Nicula: BISERICA NOASTRA MILITEAZA PENTRU PROTEJAREA FAMILIEI IN CONSTITUTIE - Recomandari
 6. Pingback: PS LONGHIN de Banceni, PS MELETIE al Hotinului, IPS PIMEN si ARHIM. MELCHISEDEC – predici la MANASTIREA PUTNA despre IUBIREA MAICII DOMNULUI si PROVOCARILE HOMOSEXUALITATII (audio, foto) - Recomandari
 7. Pingback: IPS IRINEU, Mitropolitul Olteniei, despre casatoriile homosexuale si Constitutie: DE UNDE ACEASTA RAPACITATE SPIRITUALA SI SOCIALA? - Asociaţia ProVita filiala Gorj
 8. Pingback: MARTURISIREA CREDINTEI si INCEPUTUL EPURARII RELIGIOASE. Ce facem “daca ni se cere sa optam intre apartenenta la unele structuri politice, economice sau militare” si HRISTOS? DATORIA DE A NU TACEA | Cuvântul Ortodox
 9. Pingback: Slujiri ale ierarhilor din Mitropolia Olteniei | MAGAZIN CRITIC
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare