IPS Laurentiu Streza a criticat dur procedura fertilizarii in vitro. “PENTRU PRIMA OARA, POPORUL ROMAN ISI POATE INTREZARI SFARSITUL!”

18-04-2012 2 minute Sublinieri


ÎPS Laurențiu Streza, Mitropolitul Ardealului, a lansat un atac foarte dur la adresa autorităților de la București, care au promulgat recent noi legi în privința fertilizării în vitro.

În Pastorala de Bunavestire Mitropolitul Ardealului critică puternic avorturile și prevestește un viitor sumbru pentru poporul roman.

Refuzul de a avea copii sau, tot mai frecvent, limitarea la un singur copil – prin tot felul de mijloace şi prin prunc-ucidere – se face deja simţit în declinul numeric al populaţiei şi în îmbătrânirea ei tot mai accentuată. Pentru prima dată în istorie, poporul român îşi poate întrezări sfârşitul. Specialiştii consideră că, dacă situaţia actuală se menţine, redresarea demografică nu va mai fi posibilă”, spune Laurențiu Streza.

Acesta continuă – ”Pe de altă parte, în societatea noastră atât de ostilă procreaţiei, există persoane care doresc copii cu orice preţ. Desigur, infertilitatea este una dintre cele mai mari suferinţe posibile. Cu toate acestea, «Programul naţional de sănătate pentru fertilizare in vitro şi transfer de embrioni» precum şi «Legea privind reproducerea umană asistată medical cu donator terţ», adoptate recent, nu fac decât să agraveze situaţia familiilor fără copii, ca şi a întregului popor. Fertilizarea în eprubetă sau in vitro, cum se numeşte, este o tehnologie experimentală periculoasă, cu costuri morale şi materiale mari şi eficienţă minimă. În primul rând, ea presupune omorârea unui număr mare de „prunci” în stadiul embrionar, altă formă a aceluaşi păcat al avortului. În al doilea rând, sunt mari riscurile medicale şi asupra femeilor care se supun acestor practice. Există riscuri de sănătate şi asupra copiilor care se vor naşte, precum boli sau diferite malformaţii. În realitate, această tehnologie este o loterie, căci nimeni nu ştie câte naşteri vor rezulta”.

Contactat de Turnul Sfatului, consilierul Mitropolitului, preotul Constantin Necula spune că într-adevăr, mesajul este unul dur, însă el reflectă realitatea. ”Toată lumea diluează astăzi realitatea, Biserica spune adevărul. Mesajul este unul dur dar acesta este adevărul. Orice ucidere este una din culpă”, a declarat părintele Necula.

În aceeași Pastorală, ÎPS Laurențiu transmite și un mesaj direct enoriașilor. ”Iubiţi credincioşi, câteva sute de fertilizări in vitro au fost efectuate deja anul trecut la noi în ţară, finanţate din bani publici, pentru că sunt deosebit de scumpe. În acelaşi timp, tratamentele altor suferinţe la copii, mai puţin costisitoare, mult mai eficiente medical şi fără implicaţii spirituale comparabile, nu au parte de finanţare. Vă îndemnăm să nu recurgeţi la aceste tehnologii care nu sunt o soluţie viabilă şi morală la situaţiile de infertilitate, nici din punct de vedere medical, nici din punct de vedere social şi economic. Lipsa involuntară de prunci, ca orice suferinţă majoră, este, în primul rând, o problemă spirituală. Prin ea, Dumnezeu are de comunicat ceva soţilor în cauză şi avem nenumărate exemple de situaţii rezolvate fericit prin întoarcerea către Dumnezeu şi prin mijlocirea Maicii Domnului şi a multor sfinţi, din trecut sau contemporani. Nu mai puţin, adopţia copiilor orfani sau abandonaţi, sau implicarea soţilor fără copii în programe de asistenţă maternală, pot fi alternative binecuvântate de Dumnezeu”, a mai transmis Mitropolitul Ardealului.

Legaturi:


Categorii

IPS Laurentiu Streza, Pastorale, Raspunsurile Bisericii la problemele vremurilor, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor

Etichete (taguri)

, , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

6 Commentarii la “IPS Laurentiu Streza a criticat dur procedura fertilizarii in vitro. “PENTRU PRIMA OARA, POPORUL ROMAN ISI POATE INTREZARI SFARSITUL!”

  1. Pingback: Inca o oroare: REPRODUCEREA ASISTATA POSTUMA - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  2. Pingback: Pastorala de Craciun (2012) a IPS Laurentiu Streza, Mitropolitul Ardealului – PASTORALA APARARII FAMILIEI ORTODOXE - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  3. Pingback: Mitropolitul Laurentiu Streza despre MENTIONAREA LUI DUMNEZEU IN CONSTITUTIE [audio] - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  4. Pingback: Pastorala impresionanta de Pasti a IPS Laurentiu Streza: Toata lumea este intr-o mare agonie... A SOSIT VREMEA, INAINTE DE A FI PREA TARZIU, SA NE INTOARCEM LA DUMNEZEU! - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  5. Pingback: Erori sau ORORI ale FERTILIZARII IN VITRO: o femeie va naste copiii altui cuplu - Recomandari
  6. Pingback: Cercurile Pastorale din Protopopiatul Rădăuți desfășurate în luna decembrie 2022 – Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare