KLAUS IOHANNIS inversunat si batjocoritor impotriva milioanelor de “INTOLERANTI” care au sustinut REFERENDUMUL familiei naturale: “Românii au dat o lecție imensă acestor INFATUAȚI CARE AU PROMOVAT URA și i-au TRATAT CU FLIT”/ Reactia purtatorului de cuvant al Patriarhiei, VASILE BĂNESCU: Atitudini de idolatrizare a tolerantei si aflate IN RASPAR CU CRESTINISMUL

21-03-2019 5 minute Sublinieri

Stiri pentru viata:

Iohannis, nouă declarație șocantă despre promotorii referendumului pentru definirea căsătoriei: „infatuați care au promovat ura”

de Albert Ronescu, Stiripentruviata.ro

Președintele Klaus Iohannis a făcut, marți 19 martie 2019, o nouă declarație șocantă despre susținătorii referendumului pentru definirea căsătoriei. El i-a acuzat din nou pe români că nu respectă drepturile omului („cred că societatea mai are un drum lung de parcurs, este vorba de acceptare, este vorba de educație și de toleranță”) și i-a acuzat pe cei care au promovat referendumul pentru definirea căsătoriei de intoleranță, infatuare și promovare a urii.

În opinia președintelui, românii, pe care în prima parte a declarației i-a desemnat implicit ca fiind intoleranți, s-au arătat, totuși, mai presus de oamenii politici care au susținut referendumul și „i-au tratat cu flit”.

Se pare că negarea căsătoriei bărbat – femeie este una dintre temele cele mai dragi președintelui, căci mereu revine la ea și în cuvinte foarte dure îi înfierează pe cei care o susțin.

Prin astfel de declarații, președintele are meritul de a uni în sine contrariile: în timp ce susține că este coagulatorul dreptei, el ține sus steagul progresismului românesc, adică al extremei stângi.

Declarația completă, conform Stiripesurse.ro:

Stat de drept fără drepturile omului nu poate să existe și aceste lucruri sunt statuate în Constituție. Cu siguranță că nu e suficient ca un lucru să fie scris, trebuie și respectat și pus în practică. În aceasta zonă, cred că societatea mai are un drum lung de parcurs, este vorba de acceptare, este vorba de educație și de toleranță.

Vă amintiți când a apărut ideea cu referendumul, am devenit inamicul public nr.1 când am spus că trebuie să fim toleranți. Cei care au promovat referendumul nu au fost toleranți. Dar românii au dat o lecție imensă acestor infatuați care au promovat ura și, așa cum se spune popular, i-au tratat cu flit.

Românii au fost mult deasupra acelei părți a clasei politice care au promovat agresiv și cu un mesaj intolerant acel referendum.

Președintele Klaus Iohannis

***

Update:

Hetti Adriana Benedek

Între toate treburile, am apucat totuși și eu să arunc un ochi la declarațiile președintelui țării, Klaus (în cazul în care ați uitat cine este, că atribuțiile greu și le duce la îndeplinire). Am dat play la video de vreo câteva ori, fiindcă nu îmi dădeam seama dacă grimasele lui exprimă mai degrabă scârbă sau ură. Orișicum, a avea tupeul ăsta de a mătura pe jos cu câteva milioane de oameni care au susținut ceva, – putea fi orice – prin semnătură și vot la un referendum, este o treabă; nasoală, însă este.

Și mă întrebam: oare de când e pusă la cale toate treaba asta? Mă refer aici la încercarea de a confisca identitatea și valorile naționale prin toate demersurile care ne lipesc strâns de non-valorile europene, ba chiar prin apariția câtorva partide căpușă, care spun despre ele că ne scapă de corupție, însă ne umplu de parteneriate, de agende LGBTQxyz, de tot soiul de inițiative aparent grozave, care nu fac însă decât să atragă oamenii în barca lor. Și ce mă frământă și mai tare, oare mai avem vreo șansă să scăpăm de ei?

Și mă mai macină ceva: cum e posibil ca într-un oraș să nu existe decât bannere de campanie cu un singur partid? Ba chiar și corturile, altceva în afară de USR-Plus nu am zărit prin Brașov. Apăruse la un momentan dat un cort în centru aparținând ALDE însă a dispărut. Mai era ceva parcă la Piața Dacia. În rest, mutra lui Cioloș peste tot. De ce? În ceilalți ani de alegeri era un echilibru, însă anul ăsta ceva pute. Tare. Spuneți-i cum vreți atitudinii și interpretăii mele, însă pur și simplu mă înfioară tot ce se întâmplă. Mai ales că partidele astea noi și-au asumat public grija ce o au pentru agenda mai sus menționată, inclusiv implementarea educației sexuale în școli, prin formula magică Matei poate fi Ana și vice-versa. Și lista probabil se va lărgi considerabil în următoarea perioadă.

Revenind la președinte și afirmațiile lui care declară cumva război împotriva unei părți semnificative din România – amintesc aici și faza cu cele două popoare distincte, România și Republica Moldova -, da, sunt și eu infatuată și așa am să rămân și după ce papagalul ăsta din fruntea țării își va lua zborul.

#suntinfatuat

***

Gabriel Popa (Facebook):

Infatuatul din fruncea țării ne spune că „Românii le-au dat cu flit infatuaților care au promovat ura la Referendum”.

De când să respecți un standard obiectiv cu privire la o instituție fundamentală, cum e Căsătoria între un bărbat și o femeie, este echivalent cu a promova ura? Este o jignire împotriva a patru milioane de români, așa cum este și o jignire împotriva logicii. O nouă jignire care vine în continuarea unui șir lung de jigniri – care a început cu numirea celor trei milioane de semnatari ai inițiativei cetățenești pentru ridicarea definiției căsătoriei între un bărbat și o femeie la nivel de constituție „fanatici religioși”.

Dl Iohannis promovează, apoi, noua „toleranță”. Ce înseamnă aceasta? Noua „toleranță” nu mai înseamnă a îngădui ceva ce nu este chiar de dorit, nu mai înseamnă a permite o excepție de la regulă sau a trece cu vederea ceva ce în mod obișnuit nu ar trebui să se întâmple. Nu. Această „toleranță” pe care o vedem promovată de la cel mai înalt nivel înseamnă să acceptăm ca bune sau firești lucruri pe care nu le consideram până acum nici bune, nici firești. Și care contravin, așa cum arătam, chiar logicii elementare. Înseamnă, de fapt, chiar mai mult decât a le accepta: înseamnă a le celebra, obligatoriu, ca fapte vrednice de mândrie.

Cât de mult adevăr se găsește și în afirmația că, dacă nu s-a îndeplinit cvorumul la Referendumul pentru Căsătorie, aceasta e palmă usturătoare pe obrazul celor care susțin căsătoria între un bărbat și o femeie – așa cum a fost această instituție în majoritatea epocilor și a locurilor, în istoria omenirii? Comisia de la Veneția recomandă ca la astfel de consultări să nu existe un cvorum, deoarece existența unui prag i-ar putea asimila, în mod abuziv, pe cei care se abțin cu cei care votează împotrivă. Interpretarea dlui Iohannis reprezintă, și aici, o deformare tendențioasă a adevărului – asupra căruia ne avertizează chiar Comisia de la Veneția.

În sfârșit, dl Iohannis promite că va convoca un Referendum pe Justiție, pe care îl va asocia, cu alegerile europarlamentare din 26 mai. De ce vrea dl Iohannis să asocieze, atât de convenabil, acest referendum pe Justiție cu alegerile din 26 mai? Deoarece cvorumul va fi asigurat acolo, tocmai din cauza alegerilor europarlamentare. Nu va exista astfel riscul ca unor infatuați „să li se dea cu flit”. Așadar, dl Iohannnis mai dă un picior Referendumului pentru Căsătorie – programat, în toamnă, într-un moment de polarizare și de tensiune socială intensă, imediat după 10 august; și pălmuit, scuipat, mutilat de presă, asociat cu „Dracnea”, până când miza foarte simplă și firească a Referendumului pentru Căsătorie a devenit de nerecunoscut. Dar dl Iohannis vrea, în același timp – foarte cavalerește și bărbătește – să așeze Referendumul pentru Justiție în cel mai convenabil moment, asigurându-se că acest nou Referendum, cu o miză care nu e foarte limpede explicată, va fi susținut de toată „lumea bună”.

Și cu această atitudine, dl Iohannis vrea să îi reprezinte pe toți românii, mergând împotriva unor valori (cum este cea a căsătoriei „naturale”) pe care majoritatea românilor le susțin. Cu această atitudine dl Iohannis vrea să „medieze” între toți românii – luând, în fapt, partea unei mici minorități de activiști pentru cauze extreme (ale extremei stângi, pe spectrul etic). Cu această atitudine, dl Iohannis vrea să treacă drept un campion al „dreptei” – mergând împotriva unor valori etice pe care dreapta, în mod tradițional, le susține. Cu această atitudine, dl Iohannis vrea să treacă drept un personaj credibil și onest. Cu această atitudine, dl Iohannis vrea fie reales, în acest an. Îi doresc mult succes!

***

Vasile Bănescu/stiripesurse.ro

Idolul toleranței în epoca post-adevăr

A idolatriza toleranța (care are stabilimentele ei) și care nu doar că nu e automat și în orice context o virtute, dar care practicată fără discernământ poate destructura etic o societate (de exemplu, toleranța față de corupție, față de disoluția familiei, față de siluirea ordinii morale, față de asaltul marginii asupra centrului etc.), este ceva lipsit de claritate spirituală.

A ofensa peste 4 milioane de români lucizi și fideli unor valori limpezi validate de istorie, nu de toane ideologice, și fără de care o societate face implozie, români care nu s-au lăsat îmbrobodiți de valul imens și murdar de manipulare mediatică, cărora li se adaugă alte milioane de români care gândesc familia naturală în aceiași termeni, dar care au fost influențați de această manipulare, nu are în sine nimic aristocratic.

A jubila incitator, lipsit de imparțialitate și eleganță în fața confruntării civice dintre cei care „dau cu flit” normalității și cei care vor să o apere democratic, nu are în sine nimic constructiv. Asemenea atitudini – toate, în răspăr cu creștinismul asumat ca mod de viață –  exprimă sumar, dar edificator viziunea post-modernă lipsită de imaginație morală a lui homo eticus trăitor în sterilizantul ev media și în epoca post-adevăr.

În acest context recent și artificial revizitat cred că este important să ne reamintim și un lucru de neignorat în logica spiritului democratic onest: Comisia de la Veneția nu recomandă existența unui cvorum (prag minimal) de participare pentru consultările cetățenești, întrucât îi poate asimila în mod nelegitim pe cei care se abțin sau nu pot participa din diverse motive cu partizanii votului negativ.

A-i asimila pe cei care s-au abținut să voteze, din diverse motive, la Referendumul pentru Căsătorie cu partizanii votului negativ este o interpretare cu totul abuzivă, și exact asupra riscului unei astfel de răstălmăciri a realității atrage atenția recomandarea Comisiei de la Veneția.

___

Comentariu de Vasile Bănescu, invitat

 

Legaturi:

Pe cine reprezinta presedintele? IOHANNIS, INTREBAT DESPRE DEMERSUL COALITIEI PENTRU FAMILIE DE MODIFICARE A CONSTITUTIEI: “E gresit sa mergem pe calea fanatismului religios”

Premiera demna de remarcat: PATRIARHIA RASPUNDE DECLARATIILOR PRESEDINTELUI IOHANNIS DESPRE “FANATICII RELIGIOSI” CARE SUSTIN FAMILIA/ Cand Iohannis isi da pe fata arama de… Bruxelles/ RANJETUL DATATOR DE FIORI RECI AL NOULUI BOLSEVISM/ “Iohannis și Cioloș au fost parașutați pentru a ne impune acest „bine” european. Și sunt gata să recurgă la orice mijloace pentru asta”

IOHANNIS, PRESEDINTELE ACCEPT, NU AL ROMÂNIEI. Presedintele respinge din nou REFERENDUMUL PENTRU CASATORIE, anuntand legi pentru eliminarea TOTALA a ”discriminarii”

UPDATE: “Biserica sprijină „familia NATURALĂ, și NU «TRADIȚIONALĂ», care nu mai există”. VASILE BĂNESCU despre POZIȚIA BOR față de PARTENERIATELE CIVILE și EDUCAȚIA SEXUALĂ/ Coaliția pentru Familie: A spune ca 2+2=4 NU inflameaza societatea! IOHANNIS, VARFUL DE LANCE AL CORECTITUDINII POLITICE/ Cateva idei de la Conferinta Internationala a CpF. Prin MARIAJUL GAY catre MINUNATA LUME NOUA/ De ce este NECESAR referendumul pentru casatorie?

Pe cine reprezinta presedintele? IOHANNIS, INTREBAT DESPRE DEMERSUL COALITIEI PENTRU FAMILIE DE MODIFICARE A CONSTITUTIEI: “E gresit sa mergem pe calea fanatismului religios”

Premiera demna de remarcat: PATRIARHIA RASPUNDE DECLARATIILOR PRESEDINTELUI IOHANNIS DESPRE “FANATICII RELIGIOSI” CARE SUSTIN FAMILIA/ Cand Iohannis isi da pe fata arama de… Bruxelles/ RANJETUL DATATOR DE FIORI RECI AL NOULUI BOLSEVISM/ “Iohannis și Cioloș au fost parașutați pentru a ne impune acest „bine” european. Și sunt gata să recurgă la orice mijloace pentru asta”

IOHANNIS, PRESEDINTELE ACCEPT, NU AL ROMÂNIEI. Presedintele respinge din nou REFERENDUMUL PENTRU CASATORIE, anuntand legi pentru eliminarea TOTALA a ”discriminarii”

UPDATE: “Biserica sprijină „familia NATURALĂ, și NU «TRADIȚIONALĂ», care nu mai există”. VASILE BĂNESCU despre POZIȚIA BOR față de PARTENERIATELE CIVILE și EDUCAȚIA SEXUALĂ/ Coaliția pentru Familie: A spune ca 2+2=4 NU inflameaza societatea! IOHANNIS, VARFUL DE LANCE AL CORECTITUDINII POLITICE/ Cateva idei de la Conferinta Internationala a CpF. Prin MARIAJUL GAY catre MINUNATA LUME NOUA/ De ce este NECESAR referendumul pentru casatorie?

UPDATE: Presedintele a recidivat vorbind despre “OSTRACIZAREA MINORITATILOR”! Horatiu Pepine (DW): Iohannis, lipsit de onestitate si manipulator/ HANS KLEMM SE SIMTE “INCURAJAT” DE GROSOLANIA CU “FANATICII RELIGIOSI” A LUI IOHANNIS. AFR il critica dur pe presedintele Românei: ”NICI OBAMA NU AR FI ZIS-O MAI BINE”/ Stratagema Ciolos-PNL: casatorie traditionala, dar PARTENERIATE GAY?

Iohannis, CNCD si RAZBOIUL IMPOTRIVA LIBERTATII ROMÂNILOR/ Mega-afacerea stigmatizarii ONG-urilor crestine drept ”GRUPURI DE URA”/ VIOLENTA ANTICRESTINA A ACTIVISTILOR HOMOSEXUALI/ Petiţie pentru desființarea Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării!/ Cotidianul ADEVARUL in propaganda fatisa pro-LGBT

Interviu cu Mihai Gheorghiu: IOHANNIS, PRINCIPALUL OPONENT AL REFERENDUMULUI. Daca cele trei milioane de romani sunt refuzati, atunci sistemul democratic românesc n-are nicio valoare/ DEMONTAREA PROPAGANDEI LGBT anti-democratice/ CALIFORNIA INTERZICE CARTILE CRESTINE CU REFERIRI ANTI-HOMOSEXUALITATE/ Ce (n-)a vazut PARISUL: Noua limba a totalitarismului gender: PARINTE 1 si PARINTE 2 in loc de MAMA SI TATA!/ Cine este cu adevarat ILIBERAL?

IOHANNIS LANSEAZA “ROMÂNIA EDUCATĂ”, asa-zisul sau proiect de tara. O suma de clisee si de idei preluate de la reteaua ONG-urilor progresist-globaliste. Proiectul contine referiri la EDUCATIA PARENTALA si VACCINAREA OBLIGATORIE


Categorii

Raspunsurile Bisericii la problemele vremurilor, Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului, Referendum casatorie familie, Tradatori si lichele, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

18 Commentarii la “KLAUS IOHANNIS inversunat si batjocoritor impotriva milioanelor de “INTOLERANTI” care au sustinut REFERENDUMUL familiei naturale: “Românii au dat o lecție imensă acestor INFATUAȚI CARE AU PROMOVAT URA și i-au TRATAT CU FLIT”/ Reactia purtatorului de cuvant al Patriarhiei, VASILE BĂNESCU: Atitudini de idolatrizare a tolerantei si aflate IN RASPAR CU CRESTINISMUL

 1. Zau daca l-am inteles vreodata pe omul asta.
  Betia puterii ..

 2. @petru ,
  Pe unul care are “betia puterii” il poti intelege , ii poti gasi scuze … pe cand in cazul acestui individ , lipsesc cu desavarsire argumentele. Nu ca ar fi vreun geniu neinteles ci pentru ca o minte normala nu poate concepe atitudinea pe care insul o are.
  Sa ne fie invatatura de minte , sa mai votam … raul cel mic. Cum , frate , sa spui : decat pe ala mai bine pe asta , constient fiind ca-ti bagi mortul in casa cu propria vointa ?! Cum sa spui ca faci bine alegand dracul mai mic in loc de dracul mai mare ?!?! Pai nu-i tot un drac si ala , si astalalt ? Nu inteleg si pace !!!!

 3. Sper ca macar acum , BOR sa realizeze ca trebuie sa puna umarul la inlaturarea din viata cetatii a tuturor cozilor de topor care prin prezenta lor in pozitii de decizie , pot sa afecteze iremediabil , credinta enoriasilor , BOR trebuie sa constientizeze ca are aceasta datorie fata de turma pe care o pastoreste. Politicienii imorali trebuie aratati cu degetul , explicit , astfel incat toti credinciosii ortodocsi sa devina constienti de imoralitate lor si sa voteze in cunostinta de cauza.

  Sunt ferm convins ca foarte multi crestini ortodocsi asteapta ca BOR sa-si asume odata , complet , acest rol de pastor al turmei , altfel , va continua sa ascunda sub obroc lumina credintei noastre. Lupta zilnica a omului traitor in lume , care , odata , candva , era mai mult trupeasca , s-a mutat mai mult in plan spiritual , ispitele sunt din ce in ce mai rafinate si dificil de combatut.

  Pastorii nostri trebuie sa iasa la inaintare si sa-si asume sarcina , jugul pe care trebuiau demult sa-l ridice. Doar prin pastorale (unele din ele tocmite cu acelasi limbaj de lemn , parca din epoca de trista amintire) trimise spre lecturare din An in Pasti , “nu se face primavara”. Mai mult ca oricand , zic eu , este cazul sa ne fie lumini calauzitoare . N-o vor face ? Atunci sa-si asume faptul ca ei insisi il cer pe Barabas.

  Sper , din tot sufletul , ca acest raspuns dat lui Iohanis , sa nu fie un simplu foc de paie , ci valvataia sa se ridice/lateasca/lungeasca . Precum Iisus predica pe munte , precum Ioan Botezatorul mustra cu glas mare , asa vrem sa-i auzim pe toti clericii nostri , de sus si pana jos. Taiati in carne vie , nu mai tolerati nimic din putregaiul care risca sa distruga poporul , care-i transforma pe copiii nostri in adepti ai antihristului , nu va mai faceti partasi ai tradatorilor de neam si tara , NU MAI FITI INDIFERENTI . Sunteti ceea ce sunteti , asadar FITI CU ADEVARAT .

 4. Se vede si din asta cine si ce ii deranjeaza cel mai tare.

 5. @Fane, Biserica nu face campanie electorala nimanui. Si daca am ajuns astfel de vremuri este pentru ca noi ne-am implicat prea mult in campanii electorale desantate ale politicienilor corupti, in loc sa stam in genunchi si sa ne rugam pentru conducatori vrednici. Starea societatii de astazi trebuie sa ni se impute noua credinciosilor in primul rand, pentru ca am fost toleranti cu toate ispitele si relele acestei lumi, le-am ingaduit, le-am urmat. Preotii ne pot chema la rugaciune, dar nu ne pot oblige ! Oare ce s-ar intampla daca 4 milioane de romani care au participat la referendum si alte milioane, care nu au votat din diverse motive, dar sustin casatoria dintre un barbat si o femeie, s-ar aseza in genunchi si s-ar ruga pentru binele acestei tari impreuna, fiecare in biserica lui, alaturi de preotii care slujesc acolo?!

  Oare ce s-ar intampla daca aceiasi romani s-ar ruga pentru iertarea pacatelor acestui neam in aceleasi conditii ?! Ar trebui sa ne gandim foarte serios la acest demers !

 6. Episcopul Hușilor, Ignatie: „Având în fundal definiția lui Nietzsche despre nihilism, Klaus Werner Iohannis a devenit nihilist cu acte în regulă: ”Ce înseamnă nihilismul? Faptul că valorile cele mai înalte se devalorizează”. Dragostea fără de măsură față de minoritățile sexuale (vai de mine, e hate speech?) l-a metamorfozat pe domnul președinte în agentul disprețului dozat într-un insecticid (cred că, mai pe românește, așa-i spune flitului) față de ”majoritățile”(heterosexuale). Ăsta se numește progresism, care este un alt sinonim pentru comunismul ”tolerant” al omului recent. Sau ”așa cum se spune popular”, în timp ce unii suntem niște muște intolerante, infatuate și vrednice de a fi ucise cu flitul, alții sunt oameni cu ”mințile luminate” la neonul progresismului și vrednici să trăiască plenar din pâinea toleranței neomarxiste. Trag nădejde că eu, o muscă conservatoare, infatuată și neafiliată politic, am priceput bine, în spiritul fidel al drepturilor omului, ce a vrut să ne transmită domnul președinte”.
  https://www.stiripesurse.ro/un-episcop-il-pune-la-punct-pe-klaus-iohannis-dupa-derapajul-impotriva-romanilor-agentul-dispre-u_1335899.html

 7. miriam,
  Biserica nu face campanie electorala, dar ii premiaza pe politicienii alesi.
  Sa ma iertati, dar @fane are dreptate. Ar cam fi cazul sa ne delimitam de astfel de indivizi.

 8. @miriam,
  Noi , toti , am traficat atat de mult expresia :
  -avem conducatorii( sau preotii/clerul ) pe care il meritam
  Incat s-au “prins” si ei ca e bine sa se adaposteasca in spatele expresiei , le tine de cald , pentru ca in felul asta , vina este asumata de noi.

  Ok , de acord , suntem varza , dar copii seamana cu parintii , nu poti sa semeni neghina si sa iada grau , mai repede invers. Deci , parca totusi prima a fost gaina si apoi oul . Hm , ce zici ?

  Apoi , ti de pare ca vreodata in istorie , clerul a stat atat de adanc cu capul in nisip , ca acum ? A mai existat vreodata atata anonimat al lor , ca acum ? Sa nu aiba nici un cuvant de spus in nici un domeniu al vietii ( la nivel macrosocial , ma refer ) ?
  Mie mi se pare ca le-a fost extrem de comod. Pe principiul stiut de toata lumea : nu vorbi , neintrebat !
  …Si nu la preotii de parohii , ma refer in primul rand. Ei sunt doar soldati de rand si executa ordine. Am insa pretentie de la Unii cate pot caterisi ( si unuii dintre Unii chiar au facut-o , nu spui tine- pe motive intemeiate , e drept , dar puteau gasi resurse ca sa se evidentieze si in alte… cercuri ). Cei care poarta carjele , ca simbol hristic al pastoririi turmei , trebuie sa iasa cu carjele si impotriva lupilor care strica necontenit , fatis sau pe furis , turma ( chiar si daca vorbim doar de aceea care umple statistic , evidentele ).

  Parca , prea am facut schimb de roluri , ei sunt plangaciosii si noi , mamele care sa-i impace .

  Catehizarea maselor , ca sa stie puterea rugaciunii , trebuia facuta de ei. Au cam preferat adaptarea la cerintele noastre , in loc sa ne fi spus , cu subiect si predicat : opriti-va de la pacat ! Au preferat sa stropeasca cu aghiazma masinile noastre , fara sa intrebe : postesti ? te rogi ? Cat de des vii la liturghie ?

  Am spus de o multime de ori : si ei sunt tot oameni , si ei gresesc . Ok ! Dar , gata , ajunge , haideti sa ne trezim pana cand nu ne leaga progresistii incat nici Sfanta Cruce n-o s-o mai putem face.

 9. @fane: Prea tarziu.

  Au tacut ordecateori ne-au interzis sa ne pomenim martirii. Unde sunt sfintii inchisorilor in calendar? Cand este pomenit Sfantul Arsenie Boca?
  Cum crezi fratia ta ca vor face ei ceva acum, cand ei nu au fost in stare sa apere pana si numele sfantului de la Prislop. Referendumul? Nu a fost initiativa lor, nici macar nu au sustinut-o cu adevarat.

  Nu vezi? nu reactioneaza decat daca este vorba despre ei, despre ei fizic, ca indivizi. Daca ii injura careva sau ii jigneste. Altfel… Dumnezeu cu mila Lui… Nici macar acum nu au inteles, dupa referendum, ca oamenii i-au si parasit deja si isi vad de ale lor, asa cum si ei si-au vazut numai de ale lor.

  Si eu tot asa, nu de preotii de mir vorbesc. Daca inca mai este lume la Sfanta Liturghie, apoi, sa stii ca intrutotul acestora li se datoreste. Ai mari? Nu fac decat sa ne alunge din locul unde ar trebui sa ne cheme.

 10. Pingback: PS IGNATIE, Episcopul Husilor, reactioneaza dur la derapajul prezidential: "KLAUS WERNER IOHANNIS A DEVENIT NIHILIST CU ACTE IN REGULA" - Cuvântul Ortodox
 11. Postul ne cheama la meditatie si rugaciune ! Meditatie pentru pacatele noastre, nu pentru ale altora, si la rugaciune pentru noi si pentru ceilalti din jurul nostru.
  Poporul acesta are de suferit in primul rand pentru pacatele lui . Pacatele preotilor sunt o mica parte dintre pacatele acestui neam. Trebuie sa ne vedem in primul rand barna din ochiul nostru ! Crestini fiind stim ce avem de facut. Nu spunem noi ca trebuie sa facem “ce spune popa, nu ce face popa!” ???

 12. @miriam ,
  Pai… fix asta astept si eu , sa aud “ce spune popa” .

  Mai citeste , te rog , ceea ce s-a scris ca nu despre pacatele preotilor vorbeam ci despre … inactivitate , despre tacere si despre complicitate , despre faptul ca suntem multi dar mult prea singuri , fara unitate , fara coeziune , fara posibilitatea de a ne exprima coerent in probleme care ne afecteaza vietuirea aceasta vremelnica , pentru ca cei care ne-au fost lasati de Mantuitorul Hristos sa ne calauzeasca , prefera non-combatul .

  Si ca sa nu devin si mai mult o ispita ( iertati , daca deja am comis-o ) as vrea sa ma opresc aici.

  Iar in privinta “meditatie” , as prefera s-o numim altfel , mai crestineste , ca nu cumva sa fim confundati cu membrii vreunei …spirale.

 13. Pingback: PĂRINTELE EPISCOP MACARIE DRĂGOI REACȚIONEAZĂ LA ATACUL PREȘEDINTELUI LA SUSȚINĂTORII REFERENDUMULUI: "Oare este infatuare mai mare decât aceea de a-L sfida pe Însuși Creatorul nostru? Mărturia pentru familie nu este „infatuare”, ci o
 14. Argumentul celor indignați de intenția de legalizare este înșelător și convine inamicului: legitimizarea anormalității, a perversiunii, a păcatului nu se numește „toleranță”, ci desfrâu, imoralitate, o luptă împotriva legilor firii și în primă și fundamentală instanță o luptă împotriva Celui Sfânt, căci legile naturii, nepervertite de firea păcătoasă a omului, sânt sfinte și Dumnezeiești. Dar cum să explici aceasta lui Iohannis, care nu îl are pe Dumnezeu în suflet? Iar păcatul vine din Occident, oameni buni, și ne acaparează cu vorbe înșelătoare, cu o rezonanță aparent morală, precum „toleranța”, vorbe „ce din coadă au să sune”, după cum spune Eminescu. Iar aceasta se întâmplă nu de azi de ieri, ci de de două sute de ani, și mai bine, dar dumneavoastră nu puteți înțelege aceasta.

 15. nu comentez atitudinea presedintelui care e exact cum a spus dl Banescu, DAR se pedaleaza obsesiv pe un lucru fara sa se ia in calcul adevarul din cadrul clip-uilui cu presedintele: acesta a facut infatuati pe cei ce “au promovat” referendumul (ma numar si eu, deci nici o problema cu asta) nu pe cei 4 mil de romani care am fost la vot. Cine vrea sa se lamureasca sa mai vada o data video-ul cu presedintele, se vede treaba asta f usor din contextul (propozitiile anterioare acestei spuse)

  acum de ce se pedaleaza cu o idee exagerata ? ca sa aiba lumea de ce-l injura pe presedinte. Sigur, ar merita omul, cel mai probabil, dar de ce noi cautam hartza, crestini fiind, asta nu stiu, cred ca ne e in fire … dar trebuie sa scapam de tendinta asta, armele noastre imi pare ca sunt altele, nu cuvintele excesiv folosite, ca reactie la reactia altora …

  haideti sa fim mai intelepti, sa luam lucrurile cat de cat asa cu putin mai mult discernamant si macar, macar sa nu exageram peste masura.
  Apoi de presedinte, chestia e ca toti il stiu cum e, si chiar nu-l vad ca l-ar interesa de ce zice cutare sau cutare despre ce spune el pe la televizor…

  Aici dl Banescu a facut o mica imprudenta, a interpretat gresit, fara o analiza elementara, subiectul cu pricina, pe romaneste, s-a grabit… nu da bine, anume sa ne tulburam din orice si sa mai si exageram, chiar si Biserica trebuie sa arate mai mult echilibru decat toti actorii societatii la un loc.
  Mai sunt si episcopi care acum se revolta pe johannis, vad aici pe site, e pastoratia PreaSfintiilor Sale, dar imi pare mie ca la lucrurile astea nu trebuie raspuns cu asa reactie rapida, mai trebuie lasat sa se decanteze..

  De ce spun asta pe site ? Pentru ca si fratiile voastre ca si mine (clar, am patit asta de prea multe ori), cred ca aveti tendinta (o simtiti cum “curge in venele sufletului)) de a reactiona, ba chiar de a astepta prilej ca sa reactionati, ca sa va aratati muschii … cam despre asta cred eu ca a fost vorba in fix acest episod, dar repet, nu cred ca e bine asa.
  Mai ales acum, in Postul Mare, trebuie sa ne gandim fiecare si la alte forme de a “reactiona” si sa punem vechiul nostru mod de a fi sub lupa propriei constiinte (Ingerul Pazitor chiar trimite ganduri de indreptare, o stiu pe pielea mea) sa il evaluam cat mai riguros sa vedem ce e bun si cu folos si ce nu e.

  Binecuvantatul Post al Invierii Domnului sa ne dea intoarcerea la acest discernamant care ne-ar linisti atata sufletele si ne-ar intari spre cele ce vor urma in continuare. Asa sa binecuvinteze Bunul Dumnezeu sa fie acest Post pentru toti !

 16. Cosmin
  Acest presedinte are antecedente .
  M-am abținut cu greu sa nu îl mai si înjur . Cu omul Iohanis nu am nimic . Sa îl mantuiasca Domnul . Dar cu președintele care taie si spânzura .. care te face fanatic , infatuat … dacă votezi si dorești ca normalul sa fie betonat in Constituție ..
  Sa luam așa : zice ca votul e o obligație morala a fiecărui cetățean . Îndeamnă lumea la vot . Mereu îndeamnă lumea la vot . La referendumul pt căsătorie între bărbat si femeie DE CE nu sa implicat sa îndemne lumea ka vot ? Cum naiba sa pui stavila urâciunile care vin din occident ? Nu cumva cu familia , dar cea care da naștere de copii , nu cea de plăceri ..
  Hai prietene sa o lăsam balta . As minți dacă nu as zice ca nu e si corect in alte privințe . Dar cu baza societăți , fundamentul pe care dăinuiește un neam ..
  Da , probabil ca ne aprindem iute . Pentru neam , credinta si țara . Dar ne si stingem cum neam aprins . Doar Sfinții sau eroi mai mișca lumea spre o cauza ..

 17. @ Cosmin

  http://www.cuvantul-ortodox.ro/noua-toleranta-teologiile-new-age-crestinul-a-toate-impaciuitor-post-adevar-adevarul-inconfortabil-situarea-comoda-in-fata-raului-deghizat-suntem-mai-buni-chiar-si-decat-dumnezeu/

  Sa ma ierti frate, dar citind comentariul tau mi se pare ca aluneci spre ceea scrie aici…pentru pacatele noastre avem un astfel de conducator, dar sa ai o asemenea atitudine cand e vorba de un om Intunecat, mi se pare deplasat.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare