LECTIA TULBURATOARE A LUI MIHAI NEŞU: Sa fii normal mi se pare o mare binecuvantare!

12-09-2011 3 minute Sublinieri

De patru luni, Mihai Neşu nu mai poate merge pe propriile picioare. De patru luni, el este internat şi trăieşte cu speranţa că într-o zi va redeveni cel de dinainte de 10 mai 2011. Data la care viaţa sa, până atunci una normală, de fotbalist, s-a schimbat la 180 de grade, după ce un coechipier a căzut peste el la un antrenament al formaţiei FC Utrecht. Au trecut patru luni în care veştile despre el au fost aşteptate cu sufletul la gură. Au venit rar, el şi familia preferând să păstreze discreţia şi să se concentreze pe recuperare, nu pe declaraţii de presă.

Acum, Mihai Neşu a acordat un amplu interviu Gazetei Sporturilor, în care povesteşte în detaliu ce a trăit în ultimele luni, în care a fost operat pentru refacerea vertebrei fracturate în urma accidentului şi în care a început un lung şi anevoios proces de recuperare, care, din fericire, înregistrează uşoare progrese.

Fotbalistul vorbeşte normal, îşi mişcă uşor capul şi doar parţial mâna dreaptă, cu care acum poate să controleze scaunul cu rotile electric în care este imobilizat. În rest, el nu-şi simte corpul şi schimbă canalele TV suflând într-un tub special amenajat deasupra patului.

Spune că îl deranjează statutul de victimă: “În România, unii spun despre mine că voi rămâne legumă. Aici, în Olanda, legume ca mine sunt directori de bancă!“.

Îşi extrage doza necesară de optimism când, privind în jurul său, la centrul de recuperare din Utrecht, vede cazuri înfiorătoare, mult mai grave decât al lui. Şi, deşi se află în starea în care se află, găseşte timp şi pentru compasiune pentru cei din jur.

Eu am multe amintiri. Spre deosebire de un copil mic, care, săracul e accidentat şi nu mai poate să aibă nici o amintire. Eu deja câte am? Pot să povestesc în fiecare zi o grămadă de lucruri frumoase. Poţi să faci să te simţi mai bine! Asta cu copiii mi se pare mega nedrept. Uite, pe acelaşi etaj cu mine e Centrul de Reabilitare pentru copii. Unii n-au nici picioare, mâini, picioare… Eu sunt într-o situaţie mega nasoală. Dar eu ma întristam când vedeam copii de 20 de ani care aveau măduva complet secţionată şi puteau doar puţin să-şi folosească degetele”, a povestit Neşu.

Tocmai de aceea este hotărât să lupte pentru a se recupera cât mai bine. Pentru că spre deosebire de alţii are o şansă în plus.

Când văd oamenii normali zic: uite, ce noroc. Practic eşti normal, ce noroc că eşti normal, nu-ţi mai trebuie nimic. Dar noi după aia ne umplem capul cu tot felul de probleme. Acum, în condiţiile astea, numai să fiu normal mi se pare mega mult, o mare binecuvântare. Dar când eşti normal nu te gândeşti, că nici eu nu mă gândeam vreodată că o să se întâmple aşa ceva“, spune Neşu.

Simt ceva. Când fac duş, simt când dă cu apă pe mine. Nu simt dacă e caldă sau rece, numai de la piept în sus, dar simt. În partea stângă nu simt, zici că am trei tractoare pe mine. Normal că sper să mă fac bine ca înainte, dar şi jumate dacă mă fac bine, deja… Să nu mai am nevoie de asistenţă. Să pot să mă îmbrac singur, să mă dau jos din pat singur, ar fi un pas mare. Acum aşteptăm, să vedem…”

Ca şi până acum, discreţia va fi cuvântul de ordine. “Rog lumea să nu-mi mai contacteze părinţii sau familia pentru că nimeni nu va vorbi în locul meu, niciodată. Ani de zile de acum înainte viaţa mea va însemna recuperare şi probabil îmbunătăţiri pe care vi le voi zice eu”, a subliniat Mihăiţă.

După 4 luni de cînd stă paralizat de la umeri în jos, fotbalistul român a ales să vorbească “o singură dată şi bine”.

Află chiar de la Mihai care e starea lui reală, ce simte şi ce speră. El povesteşte pentru prima oară accidentul din 10 mai 2011 şi-şi descrie detaliile vieţii de zi cu zi din clinica de recuperare.

Începînd de azi, Gazeta publică timp de cîteva zile ampla şi uluitoarea discuţie cu bărbatul de 28 de ani care continuă să lupte curajos pentru viaţa sa.

“Plîng numai cînd mă gîndesc la reacţiile românilor, cărora le mulţumesc. M-am mega mirat şi eu de atîta iubire că doar n-am fost o mare vedetă. Acum le spun oamenilor exact cum sînt şi-i rog să înţeleagă faptul că nu voi mai vorbi nici eu şi nici familia mea”,

spune Mihai Neşu, cel care îşi împarte timpul între patul de spital şi căruciorul pe care a reuşit să-l conducă prin braţul drept, singurul pe care poate să-l mişte, fie şi parţial.

El adaugă: “Va dura ani să încerc să mă refac şi, dacă voi reuşi, atunci viaţa mea va atinge o fericire pe care, ca om normal, nu o poţi simţi”.

Toata lumea asteapta in fiecare zi vesti de la Nesu, dar Schut traieste doar pentru asta!

Viata lui Schut e in mainile lui Nesu! Jucatorul care l-a accidentat pe Mihai nu mai e om! Dezvaluirea care te lasa fara aer:“In primul rand vreau sa spun ca nu sunt o victima. Aceea este Mihai si din acest motiv a fost ciudat de la inceput faptul ca am fost considerat o victima. Victima nu este cuvantul potrivit, toate atentia trebuie sa fie asupra lui Mihai.

Nimic nu mai este la fel. Ceea ce s-a intamplat m-a schimbat si nu trece nicio zi fara sa ma gandesc la incident si la Mihai. Ma gandesc la el de cel putin cinci ori pe zi, intotdeauna inainte de a dormi si cand ma trezesc, la cum se simte.

Nu sunt o persoana religioasa, dar acum ma rog in secret in fiecare zi la Dumnezeu sa il faca bine. Mai ales in prima saptamana eram obsedat de faptul ca ma simteam neputincios. Imi doream foarte mult sa il ajut pe Mihai, dar ce puteam face?

Acum ma enerveaza mai putin anumite lucruri. Lucrurile marunte sunt total nesemnificative in comparatie cu ceea ce i s-a intamplat lui Mihai. M-am schimbat. Voi purta cu mine toata viata suferinta lui Mihai”, a spus Schut pentru Voetbal International.


Categorii

1. DIVERSE, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

11 Commentarii la “LECTIA TULBURATOARE A LUI MIHAI NEŞU: Sa fii normal mi se pare o mare binecuvantare!

  1. Pingback: Fotbalistul Dorin Goian si minunea SFANTULUI NECTARIE - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  2. Pingback: Cum a devenit CAMPIONUL OLIMPIC la tir Iulian Raicea IEROMONAHUL Serafim din Thailanda - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  3. Pingback: De la fotbal la Dumnezeu: GEORGE OGARARU DESPRE VIATA CRESTINA, FAMILIE, LUPTA CU AVORTUL SI EXEMPLUL LUI MIHAI NESU - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  4. Pingback: Minunea pilduitoare a “invierii” unei tinere mame, intrate in coma dupa un accident cerebral: CAT PRETUIM DARUL VIETII SI DARUL VORBIRII? - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  5. Pingback: George Ogararu si “tabara” de copii de la Valea Screzii. “Am simtit ca trebuie sa ne intoarcem acasa. Asa ne-a dictat inima” - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  6. Pingback: LECTIA DE VIATA a MIOAREI GRIGORE: “Dragostea poate invinge cancerul, poate invinge deznadejdea, poate amana si invinge chiar moartea. Stiti cat sunteti de fericiti ca puteti respira?“ - Recomandari
  7. Pingback: Interviu impresionant cu MIHAI NESU. “Credeam ca sunt indestructibil. Acum stiu altceva; Am constatat asa, ca pe o revelatie, ca traim complicat”. DESPRE ZVONURILE DE RETRAGERE LA MANASTIRE: “Aici, la români, dacă te duci duminica la b
  8. Pingback: PANTOFII MEI (pilda video)/ “Doamne, aminteste-mi sa pretuiesc valoarea lucrurilor mai inainte de a le pierde…”/ DECALOGUL PARINTELUI SAVATIE | Cuvântul Ortodox
  9. Pingback: PREOTUL SALVAT DE LA MOARTE DE MAICA DOMNULUI. Cascada de MINUNI, INVIERI si VINDECARI uluitoare din viata PARINTELUI IONUT BUTOIU din Campina, marturie vie a lucrarii puternice a Proniei dumnezeiesti in zilele noastre (VIDEO) - Cuvântul Ortodox
  10. Pingback: MIHĂIȚĂ NEȘU sau PUTEREA VINDECĂTOARE ȘI DE-FERICIRE-DĂTĂTOARE A CREDINȚEI: "Cred că Dumnezeu mi-a sacrificat trupul ca să-mi salveze sufletul. Sunt foarte recunoscător pentru fiecare zi trăită!". CUM PUTEM AJUTA PROIECTUL CENTRULU
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare