PREOTUL SALVAT DE LA MOARTE DE MAICA DOMNULUI. Cascada de MINUNI, INVIERI si VINDECARI uluitoare din viata PARINTELUI IONUT BUTOIU din Campina, marturie vie a lucrarii puternice a Proniei dumnezeiesti in zilele noastre (VIDEO)

27-12-2018 8 minute Sublinieri

Antena3: Voi cu Voicu. Minunea vindecării părintelui Ionuț Butoiu: Medicii m-au declarat decedat. Am spus ce s-a petrecut în sala de operație, pas cu pas

Părintele Ionuț Butoiu a vorbit în emisiunea „Voi cu Voicu” despre o minue pe care a trăit-o. Părintele a povestit că în urmă cu câțiva ani a suferit un accident, în urma căruia, a rămas paralizat de la gât în jos. Medicii nu îi mai dădeau nicio șansă de supraviețiuire și chiar l-au declarat decedat, însă părintele Ionuț Butoiu și-a revenit complet în mod miraculos.

„Mi-am dorit foarte mult să văd și eu cum arată marea. Am plecat către Constanța. Am ajuns pe o stâncă de unde voiam să privesc mai bine și acolo s-a întâmplat ceva, la un moment dat am alunecat, am căzut cu capul în mare. În secunda aceea s-a rupt coloana vertebrală, în timp ce eram în mare. S-a produs o secțiune completă a măduvei, care a produs paralizia întregului corp. Nu am murit pe loc, dar acolo s-a întâmplat ceva.(…) M-am trezit pe plajă. Am auzit când a zis Maica Domnului „Scoateți-l afară”.

(…)

Am murit. Strigam la el „nu am murit, sunt aici”. Și vedeam cum rând pe rând cedau. Medicii m-au declarat decedat. Cred că datorită medicului anestezist sunt în viață. După 20 de minute, inima și-a revenit și medicul anestezist a strigat „și-a revenit”. După 12 ore de operație, am ieșit din sală. Operația a fost reușită. Au spus că voi rămâne paralizat de la gât în jos. Am spus ce s-a petrecut în sala de operație, pas cu pas”, a spus părintele Ionuț Butoiu.

***

Ziarul Lumina:

Când prin vene curg doar rugăciuni

[…]

Cârja credinţei

Mare e puterea rugăciunii! Şi mai mare-i mila Domnului. Cel de-al doilea caz povestit de părintele Cucu, de la “Bagdasar-Arseni”, este profund ca o pildă.

“O altă situaţie de memorat s-a întâmplat în anul 2008. Un preot din Câmpina, Ionuţ Butoi, a fost adus de la Constanţa în Urgenţă, unde i s-a diagnosticat, în urma unui nefericit accident, o fractură cervicală cu paralizie totală, iar verdictul a fost: stare generală alterată grav, moarte iminentă. De la câteva ore câte au opinat medicii că va trăi au trecut câteva zile şi atunci s-a hotărât încercarea unei intervenţii chirurgicale de mare risc, iar operatorul principal, un nume cunoscut nu numai în ţară în traumatisme medulare, dr. Florin Exergian, le-a spus membrilor familiei, eram de faţă, că oricum, dacă Dumnezeu va vrea ca el să trăiască, va trăi, dar de mers pe picioare nu va mai putea merge niciodată. Operaţia a fost laborioasă şi ce şi-a propus chirurgul a realizat cu “amendamentul” spus înainte de a intra în sala de operaţie: “Nu va mai putea merge niciodată!” Au urmat săptămâni chinuitoare de recuperare, iar la jumătatea lunii noiembrie pr. Ionuţ Butoi a plecat acasă la familie, la cei doi copii, în cărucior, dar cu speranţa recuperării totale, deşi prognosticurile specialiştilor erau dintre cele mai sumbre. Părintele a continuat cu rugăciunea şi cu munca de recuperare individual.

În luna aprilie 2009 primesc un telefon, iar părintele îmi spune că este jos în curtea spitalului şi a venit pentru un control programat la dr. Exergian, chirurgul operator şi autorul primului verdict. Am coborât să-l întâmpin gândindu-mă că a venit însoţit şi, evident, în cărucior. Nu mică mi-a fost uimirea să-l văd pe părintele coborând de la volanul maşinii personale, fără măcar să se sprijine într-un baston. Am plecat împreună spre cabinetul doctorului (e adevărat, cu paşi mai înceţi), dar important e că mergea pe picioarele sale fără nici un sprijin.

Când ne-a văzut dr. Exergian intrând în cabinet, şi-a făcut o cruce largă şi a spus, adresându-mi-se: “L-a iubit Dumnezeu, părinte! Pentru mine era un om salvat de la moarte dar infirm pe viaţă.” Dumnezeu a vrut ca părintele Ionuţ Butoi să slujească încă ani mulţi de acum încolo“.

***

Ziarul Oglinda (Campina):

Preotul Ionuț Butoiu și-a lansat cartea „Luptă, rabdă și vei trăi!”

„O simplă nenorocire sau un  plan dumnezeiesc”

Sunt cuvintele autorului cărții, prin care preotul Ionuț Butoiu încearcă să-și explice sieși care este semnificația întâmplării care i-a schimbat viața. Cazul preotului de caritate (la momentul accidentului) din Spitalul Municipal Câmpina a fost prezentat intens în presa județeană, chiar și în cea națională. Părintele a ajuns în al doilea spital de stat al județului în 2007, pentru a alina suferințele bolnavilor și ale rudelor acestora. Un an mai târziu, pe când se afla la Costinești cu familia sa născută și nenăscută (soția era însărcinată în luna a șaptea, dar o avea în gijă și pe fetița lor de doi ani), în prima zi a sejurului la Costinești, părintelui Ionuț i s-a întâmplat un accident stupid: a căzut de pe o piatră a unui dig și și-a fracturat coloana în zona cervicală, paralizând total de la gât în jos.

Dramaticul accident este povestit cu multă sensibilitate în carte, nu vrem să vă răpim din plăcerea lecturii, însă am dori să vă informăm că, după fractura cervicală și după prăbușirea sa pe fundul mării, unde a ajuns ca un corp inert, părintele a avut o revelație și a intrat în dialog cu Maica Domnului, după ce a început să se roage la Sfânta Fecioară Maria. Într-un târziu, nu știe nici el cum, a fost tras din apă și depus pe uscat, unde au început să-l năpădească durerile cele mai cumplite și vorbele oamenilor strânși în jurul său, care îl întrebau întruna ce a pățit. Medicii nu i-au dat la început nicio șansă de a trăi, apoi l-au anunțat că va rămâne paralizat toată viața. După mai multe operații chirurgicale complicate, dar reușite, după o recuperare medicală chinuitoare, cu o voinţă extraordinară, dar mai ales cu o infinită credinţă și dragoste în Dumnezeu, părintele Ionuţ şi-a revenit într-un mod absolut miraculos, în cel mai profund sens al cuvântului.

Vindecarea sa miraculoasă i-a șocat pe toți medicii. Din dorința fierbinte de a-i mulțumi lui Dumnezeu pentru că l-a binecuvântat cu un asemenea miracol, pentru a-i mulțumi Domnului că s-a născut a doua oară, părintele s-a gândit să purceadă la facerea unei lucrări plăcute lui Dumnezeu, la ridicarea unei Case a Domnului în incinta spitalului. O lucrare prin care dorea să-i mulțumească jertfelnic Celui de Sus, dar și să aducă alinare sufletească tuturor celor care aveau nevoie de ea, să panseze rănile sufletești ale pacienților spitalului, pentru ca rănile fizice pansate de către medici să se vindece mai repede.

Devenit provizoriu duhovnic al multor pacienți pe timpul spitalizării acestora, părintele Ionuț și-ar fi dorit să ajungă duhovnicul tuturor celor care i-ar fi trecut pragul capelei din curtea spitalului, pe care o vedea aievea în fiecare noapte, în fiecare vis, proiectul acesta mistuindu-i întreaga ființă, obsedându-i mintea și acaparându-i toate energiile și gândurile. Brusc, încăperea de la parterul spitalului primită de la conducerea unității, pe care o transformase în paraclis,  i se părea că devenise tot mai neîncăpătoare și tot mai nevrednică de a găzdui pacienții ca o mare cutie de rezonanță a rugilor acestora către Ceruri.

 „A existat un teren în faţa instituţiei, sfinţit în anul 2001, unde, din diverse motive, nu s-a putut construi bisericuţa spitalului. În final, acest teren nu a mai putut fi folosit. Astfel, mi s-a dat un altul, în spatele spitalului, destul de îngust, de 207 metri pătraţi, din care suprafaţa construibilă va fi 80 de metri pătraţi. De fapt, o capelă de 11 pe 5, fără turlă şi fără clopot, cu 55 de metri pătraţi în interior”, avea să declare preotul Ionuţ Butoiu în primăvara lui 2012. Cu mare greutate a reușit părintele să obţină autorizaţia de construire.

În mai multe rânduri, o parte a consilierilor municipali i-au pus bețe în roate proiectului. Dacă un investitor strategic ar fi cerut consilierilor teren pentru un proiect imobiliar mustind a „parandărăt”, ce s-ar mai fi înghesuit aleșii cârcotași să ridice mâinile până la tavan a vot pozitiv, pentru un proiect benefic ridicării standardelor civilizației materiale a comunității. Pentru civilizația spirituală mai era destul timp, mai la spate cu spiritul. Până la urmă, noul teren primit a fost sfințit de către un arhiereu, procedură absolut necesară pentru demararea lucrărilor. Un lucru deosebit, care trebuie neapărat amintit, este faptul că părintele a început demersurile de construire cu foarte puțini bani strânși, dar cu convingerea că Dumnezeu îi va trimite un ajutor de nădejde: „Ştiţi cum vreau să fac această bisericuţă? Eu nu vreau să mă duc să cer bani de la nimeni. Oamenii s-au săturat să mai dea! Au prea multe poveri financiare de biruit. Unde să dea mai întâi? Am zis că mă pun în genunchi şi mă rog la Dumnezeu, ca să trimită El pe cel care vrea să dea! Să zică finanțatorul care vine la mine că îmi dă bani din inimă, că a auzit că vreau să fac o biserică şi îmi dă şi el doi lei. Şi-l pomenesc ca ctitor toată viaţa mea! Să vină cine-o veni, dar să vină din dragoste pentru Dumnezeu. Cine are un surplus de bani în buzunar şi vrea să-l dea, e bine venit. Trebuie să vă spun că în spatele meu am, ca ajutor, şi preoţii din Câmpina. Ei sunt alături de mine. Vreau să le mulţumesc public tuturor preoţilor din Câmpina pentru că m-au susţinut cu bani. Eu nu am salariu. Şi ei s-au hotărât să-mi facă salariu numai să nu plec, pentru că trebuia să fiu numit preot în altă parte. Şi m-au luat sub aripa lor, făcând chetă lunar, pentru a avea salariu, plus că m-au susţinut şi pentru a face această biserică. Am strâns 7.000 de lei de când sunt aici, mai sunt 5.000, pentru că a trebuit să mai dau şi la proiect. Foarte puţin am dat, pentru că mi l-a făcut o doamnă arhitect, aproape pe degeaba. Orice ban pe care mi l-au dat l-am pus deoparte. Şi putem începe cu ei lucrarea”, declara optimist unui ziar local părintele Ionuț, cu puțin timp înainte de începerea lucrărilor, gândindu-se cu o imensă recunoștință ce ofrandă minunată îi va putea aduce lui Dumnezeu atunci când îi va închina bisericuța din curtea Spitalului Municipal.

Cu ajutorul lui Dumnezeu și cu sprijinul unor finanțatori, în Duminica a 8-a după Rusalii, la 26 iulie 2015, a fost târnosită biserica din incinta Spitalului Municipal Câmpina. A fost o slujbă arhierească în toată regula. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de către Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, dintre care amintim pe protoiereul Grigore Melnic al Protoieriei Câmpina și pe părintele Ionuț Butoiu parohul bisericii Spitalului. Bucuria duhovnicescă a sfintei slujbe a fost sporită şi de numărul mare de credincioşi prezenţi, aproximativ 1000 de persoane. La final au fost oferite distincții și diplome celor care s-au ostenit în edificarea lăcaşului de cult. Astfel, părintele paroh Ionuț Butoiu a fost ridicat la rangul de iconom stavrofor, părintele Protopop Grigore Melnic și primarul Horia Tiseanu, precum și managerul Spitalului, dr. Tiu Călin, au primit diplome de recunoștință, iar familia ctitorilor a primit distincții de onoare.

Prin primăvara lui 2017, pe când se afla pe Muntele Athos, la insistențele Părintelui Iulian de la schitul românesc Prodromu, preotul Ionuț Butoiu s-a hotărât să scrie cartea întâmplării dramatice care i-a schimbat viața. A scris-o într-o noapte și o dimineață, pe un caiet studențesc. În afară de un dialog imaginar de la începutul cărții, părintele Ionuț mărturisește în fața lui Dumnezeu și a oamenilor că ceea ce va descoperi cititorul în lucrarea sa nu este rodul imaginației sale, ci se bazează pe întâmplări reale, trăite de autor și de cei apropiați.

„Dumnezeu intervine în biografia fiecărui om”

Este una dintre ideile principale ale cuvântării părintelui Petru Moga la lansarea cărții părintelui Ionuț Butoiu. Moderatorul evenimentului, un orator apreciat, a subliniat că „părintele Ionuț și-a conturat în paginile cărții sale o experiență de viață, un lucru extrem de riscant pentru autor. Cartea lansată în mod oficial astăzi este însă de un real folos duhovnicesc. Se parcurge cu ușurință, este scrisă cu o mare sinceritate, simplu, dar impresionant, fără căutări de cine știe ce procedee stilistice. Cartea își revarsă conținutul abrupt, direct, de la inimă la inimă, să vă pregătiți și niște batistuțe, că s-ar putea să aveți nevoie de ele. Obligatoriu veți lăcrima, oricât ați fi de duri în structura dvs interioară. Notorietatea cărții s-ar putea să-l împovăreze pe autor.”

Autorul acestei cărți nu este părintele Ionuț, ci este Dumnezeu, care a făcut posibilă această carte din dragoste pentru oameni. Lui Dumnezeu i se cuvine toată lauda pentru această carte. Iar dacă ea, cartea, îl va face pe părintele Ionuț să fie altfel decât este acum, probabil că vom putea vorbi despre o cruce harică primită de la Dumnezeu. Aceasta este o carte despre un preot autentic, de fapt, o carte despre toți preoții din România. Preoția înseamnă sacrificiu, dăruire, lacrimi de sânge. Haideți să îl onorăm pe părintele Ionuț cu câteva aplauze. […]  Cartea aceasta aș îndrăzni să spun că este o carte de teologie aplicată.  Ea răspunde la o întrebare pe care ne-am pus-o toți: ce facem atunci când suntem în primejdie de moarte? Părintele ne dă răspunsul: «Chemați-l pe Dumnezeu în ajutor». Îmi aduc aminte de expresia «Toate rănesc, ultima ucide».” Ne-am putea gîndi că ne apropiem cu fiecare secundă de moarte. Ce facem atunci, înaintea morții? Ne gândim la Dumnezeu, fără îndoială. Cartea este de lăudat, dar chiar și numai intenția de a o scrie era lăudabilă. Dumnezeu apreciază intențiile bune, chiar dacă uneori eșuăm în realizarea lor”– le-a spus celor din sală profesorul Niculaie Meleacă.

„Sunt atât de copleșit de zicerile antevorbitorilor mei, încât mă străduiesc să nu repet din ideile lor, pentru a nu fi acuzat de plagiat. Sunt copleșit și onorat de un auditoriu atât de numeros. Vă mulțumesc că ați venit într-un număr atât de mare. Probabil că o mare parte dintre dvs ați venit pentru a fi alături de mine. Mulțumesc și părinților care au găzduit acest eveniment. Nu cred că ar fi putut exista un mediu mai bun pentru lansarea cărții mele. Nu am vrut, multă vreme, să scriu această carte. Nu urmăresc nici un fel de popularitate. De vreun avantaj financiar nu mai vorbesc, că nu mi-a trecut niciodată prin gând. M-a convins Părintele Iulian, acest mare duhovnic de la Muntele Sfânt, de la schitul românesc Prodromu. Într-o seară, pe la ora 8, m-am retras într-o cameră, am aprins candela la icoana Maica Domnului, mi-am făcut rugăciunile cuvenite și apoi am luat un caiet studențesc și un pix și am început să scriu. Am scris toată noaptea și toată dimineața, până la prânz. Atâta am scris la această carte. La început scriam greu, îmi cădea pixul din mână, scriam foarte urât, nu înțelegeam nici eu ce scriam. Dar atâta timp cât Dumnezeu este cu noi și ne învață ceva, nimic nu ne poate da la o parte. Bine spunea Sfântul Pavel: Cine ne poate sta împotrivă dacă Dumnezeu este cu noi? Vreau să vă spun că îmi veneau în memorie o mulțime de date exacte. Din cauza suferinței am trăit starea omului care își dorea să moară. Cred că am gustat două secunde din iad, paralizat fiind. Atunci am considerat că această carte poate fi bună de citit pentru a-l încuraja pe omul care este deznădăjduit”le-a mărturisit autorul sutelor de oameni veniți să îl vadă și să îl audă.

Terminăm acest articol cu încheierea pe care a găsit-o potrivită părintele Ionuț pentru cartea sa. „Aduc mulțumiri și port recunoștință tuturor celor care mi-au fost alături, m-au susținut și sprijinit în momentele grele ale suferinței mele. Cu siguranță, mulți ar fi meritat să fie pomeniți în această carte, dar îi va pomeni Dumnezeu în Cartea Vieții”.

Adrian BRAD

Cartea poate fi comandată AICI: https://cityprintshop.ro/cartea-parintelui-ionut/

Sfințenia care naște sfințenie: MINUNEA DE LA ÎNMORMÂNTAREA PĂRINTELUI NECTARIE VITALIS, Cuviosul VINDECAT DE CANCER de ÎNSUȘI SFÂNTUL NECTARIE DE EGHINA: “Te vei face bine şi se va auzi aceasta în toată lumea!” (foto, video)

MINUNEA FOARTE RECENTĂ A SFÂNTULUI ARSENIE DIN PAROS, care a readus la viață o fetiță de câteva luni

PREOTEASA MARIA GAVRIL, ca înviată din morți după cumplitul accident din Suceava, și MINUNILE “SCANDALOASE” ALE CREDINȚEI SI IUBIRII: “Dumnezeu are un plan cu mine şi trebuie să am răbdare, să văd care e planul ăsta. ESTE O PUTERE CARE NU-MI APARȚINE. Dumnezeu mi-a dat încercarea asta, dar tot El mă şi întăreşte”

MINUNEA revenirii din COMA a unei mame care isi aude nou-nascutul plangand (Video)

Minunea pilduitoare a “invierii” unei tinere mame, intrate in coma dupa un accident cerebral: CAT PRETUIM DARUL VIETII SI DARUL VORBIRII?

LECTIA TULBURATOARE A LUI MIHAI NEŞU: Sa fii normal mi se pare o mare binecuvantare!

Minunata spovedanie a fotbalistului MIHAI NEȘU la Trinitas TV despre INTOARCEREA LA DUMNEZEU, BOTEZUL ORTODOX, DESCOPERIREA CREDINTEI dupa accidentarea care l-a tintuit in scaunul cu rotile: “ACCIDENTUL S-A TRANSFORMAT DIN BLESTEM IN BINECUVANTARE. Sunt intr-o noua viata, care da sens tuturor lucrurilor”

SFANTUL PAISIE AGHIORITUL – minunea recenta a vindecarii unui tanar aflat in coma dupa un accident si INTALNIREA TULBURATOARE CU UN PARALITIC. Marele duhovnic despre ROSTUL DUHOVNICESC AL BOLILOR si MUCENICIA DURERILOR

DISPERAREA TRANSFORMATĂ ÎN RUGĂCIUNE. Mărturia vie a Daianei, românca-medic… vindecată de cancer, salvată de la orbire și transformată sufletește prin puterea minunată a “CANDELEI RUGĂCIUNII”, a SPOVEDANIEI și a mijlocirii sfinților tămăduitori: “De multe ori zici: nu se poate, e ilogic! Dacă e ilogic înseamnă că e rugăciune”

SFANTUL IERARH NICOLAE si INFRICOSATOAREA MINUNE DIN RUSIA COMUNISTA, “Zoia impietrita” (VIDEO, AUDIO). “Sa strangem icoana lui la piept cu cinstire si cu rugaciune ca sa ne fie de ajutor in tot intunericul acestei lumi”

PUTEREA MINUNATA A IUBIRII SI A RUGACIUNII PREACURATEI MAICUTE, lucratoare in vietile noastre. “Cine o strigat-o pe Maica Domnului, i-o fost bine!”/ “PURCELUSII” MAICII DOMNULUI/ “Nu există suflet sub cer care şi-a pus nădejdea în Maica Domnului şi să rămână ruşinat până la urmă!” Cum sa i ne rugam?/ MODELUL MAICII DOMNULUI si VALORILE FEMEII DE AZI (video)

ACOPERAMANTUL MAICII DOMNULUI. Predica audio despre istoricul sarbatorii, MINUNILE, MIJLOCIRILE si LACRIMILE bunei noastre Maicute din cer

LA PIEPTUL MAMEI NOASTRE DIN CER, SUB GRIJA SI RUGACIUNEA ocrotitoarei si hranitoarei celor orfani sau suferinzi. PASTORALA PS MACARIE DRAGOI LA NASTEREA DOMNULUI: “Ochii ei protectori și milostivi sunt pururea aplecați spre cei fără de ajutor. Dacă ne este greu, să nu ezităm a ne-o lua sprijinitoare pe Măicuţa Domnului”


Categorii

1. DIVERSE, Minuni, Preoti si duhovnici romani, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

12 Commentarii la “PREOTUL SALVAT DE LA MOARTE DE MAICA DOMNULUI. Cascada de MINUNI, INVIERI si VINDECARI uluitoare din viata PARINTELUI IONUT BUTOIU din Campina, marturie vie a lucrarii puternice a Proniei dumnezeiesti in zilele noastre (VIDEO)

 1. Sa-i dea Dumnezeu sanatate si putere, Parintelui!

 2. Minunate sunt lucrarile Domnului atunci cand omul se abandoneaza total in mainile Sale!

 3. Revelația oferită de un accident vascular cerebral
  https://www.ted.com/talks/jill_bolte_taylor_s_powerful_stroke_of_insight/transcript?language=ro#t-35557

  M-am orientat spre studiul creierului deoarece am un frate care a fost diagnosticat cu o boală mintală: schizofrenie.
  Așa că mi-am dedicat cariera cercetării bolilor mintale grave.
  Dar în dimineața zilei de 10 decembrie 1996, m-am trezit cu propria mea dereglare cerebrală. Un vas de sânge s-a spart în emisfera stângă a creierului. Și pe parcursul a patru ore, am putut observa cum creierul meu își pierde capacitatea de procesare. În dimineața în care am avut hemoragia, nu am putut umbla, vorbi, citi, scrie sau aminti detalii despre viața mea. Am devenit un copil în corpul unei femei.
  Pentru cei care se pricep la computere, emisfera dreaptă funcționează ca un procesor paralel, în timp ce emisfera stângă ca un procesor în serie. Cele două emisfere comunică între ele prin corpul calos, care este alcătuit din aproximativ 300 de milioane de axoni. Dar în afară de asta, cele două emisfere sunt complet separate. Deoarece ele procesează informațiile în moduri diferite fiecare dintre emisfere se gândește la diferite lucruri, le pasă de lucruri diferite și, îndrăznesc să afirm, au personalități foarte diferite.
  Emisfera dreaptă este dedicată momentului prezent. Totul este „aici și acum”. Emisfera dreaptă gândește în imagini și are un mod de a învăța chinestezic prin mișcarea corpurilor noastre. Informația, în formă de energie, izvorăște simultan prin toate sistemele noastre senzoriale și apoi explodează în acest imens colaj despre cum arată momentul prezent, despre cum miroase prezentul și ce gust are, cum îl simțim și cum sună. Sunt o ființă de energie conectată la energia ce mă înconjoară prin conștiința emisferei mele drepte. Suntem ființe de energie, conectați între noi prin conștiința emisferelor drepte, formând o singură familie: umanitatea. Și aici, acum, suntem frați și surori pe această planetă, aflându-ne aici pentru a face lumea un loc mai bun. Și în acest moment suntem perfecți, suntem compleți și frumoși.

  În schimb emisfera stângă, e un loc cu totul diferit. Emisfera stângă gândește liniar și metodic. Emisfera stângă se concentrează pe trecut și pe viitor. Emisfera stângă este concepută de așa natură încât să prea acel imens colaj care constituie momentul prezent și să aleagă detalii, detalii și mai multe detalii despre aceste detalii. Apoi le așază pe categorii și organizează toate aceste informații, le asociază cu tot ceea ce am învățat în trecut și proiectează în viitor toate posibilitățile. Și emisfera stângă gândește în termeni lingvistici. E acel taifas neîntrerupt care conectează lumea mea interioară cu cea exterioară. Este acea voce micuță care îmi spune: „Hei, să-ți aduci aminte să cumperi banane când te întorci acasă. Am nevoie de ele mâine dimineață.”

  Este acea inteligență calculată care-mi amintește când trebuie să-mi spăl rufele. Dar probabil cel mai important aspect e că e acea voce măruntă care-mi spune: „Eu sunt. Eu sunt.” Și imediat ce emisfera stângă îmi spune „Eu sunt”. mă izolez de restul, devin un individ singular, separat de fluxul de energie din jurul meu și desprins de voi. Și aceasta a fost porțiunea din creier pe care am pierdut-o în dimineața în care am avut accidentul cerebral.

 4. Cât de mult ne iubește Bunul Dumnezeu și Maica Domnului !!!
  Cât poate Dumnezeu cu Puterea Lui, poate și Maica Domnului cu rugăciunea către El, spuneau Sfinții Părinți. Oricine a citit Minunile Maicii Domnului știe acest lucru. Ba mai mult, știe că Măicuța Domnului a făcut și face mereu minuni, doar că nu sunt toate mărturisite, adunate și scrise în cărți.
  În acest an centenar, iată că Bunul Dumnezeu pentru rugăciunile Preacuratei Maicii Sale, ne arată “iară și iară” nemărginita Sa dragoste, deși noi oamenii am cam uitat de El.
  Minunea sau mai degrabă, minunile făcute de Însăși Maica Domnului, în viața părintelui Ionuț Butoi arată că Domnul nu are pe nimeni de pierdut și că este de ajuns să ne strigăm din toată inima durerea către Bunul Dumnezeu, către Maica Domnului sau către Sfinții Săi pentru a primi ajutor.
  Am urmărit mărturia părintelui Ionuț Butoi din interviul de mai sus cu sufletul la gură și cu lacrimi în ochi. Am primit și eu nevrednicul și nerecunoscătorul, de nenumărate ori ajutorul Maicii Domnului încă din copilărie și până astăzi. Am fost salvat de la moarte și de la infirmitate (dacă nu intervenea Maica Domnului pentru rugăciunile mamei și ale surorilor mele, poate puteam scăpa cu viață, dar rămâneam fără brațul drept !) la vârsta de 13 ani !!! Totul de la o simplă înțepătură de ac (agrafă) de siguranță făcută de un coleg în joacă (coleg care astăzi este…preot !), înțepătură care ajuns până la os. A urmat o septicemie de toată “frumusețea”, temperatura maximă fiind 42,5°, delir, halucinații etc., din toate acestea scăpând cu ajutorul Maicii Domnului.
  Însă în cazul părintelui Ionuț Butoi durerea a fost infinit mai mare și de mai lungă durată. Slavă Domnului și toată recunoștința Maicii Domnului pentru minunile făcute cu părintele și pentru că a făcut aceasta spre Slava Domnului și pentru noi, ca să ne lumineze pe toți cei care vrem să Îi urmăm Domnului Care S-a jertfit pentru noi !!!
  Mulțumim mult frățiilor voastre pentru acest dar. Iertare și Doamne ajută tuturor!!!

 5. @nimeni
  Este vorba de o pseudo-revelație, o rătăcire, deoarece nu este un lucru bazat pe Adevăr. Nefiind în dreaptacredință, autoarea se raportează la univers, unde noi ortodocșii știm că au stăpânire demonii. Deci ???

 6. Erată:
  Am scris greșit, din neatenție, numele părintelui:Ionuț Butoi în loc de Ionuț Butoiu. Iertare și Doamne ajută tuturor!!!

 7. O chinezoaica a uimit “comunitatile stiintifice”: a demonstrat de peste 180 de ori in universitati si institute de cercetare ca poate creste o planta de cativa centimetri dintr-o samanta in doar 20 de minute!
  Oamenii de stiinta au constatat ca Sun Li Chun a modificat genetic semintele germinate!
  Abstract: Mentally controlled qi energy can induce crop seeds to sprout and root for several cm within about 20 min.
  https://zeniclinic.com/2011/04/dna/
  http://earthmysterynews.com/2016/07/03/mind-over-matter-scientists-study-woman-who-can-grow-a-seed-into-a-plant-in-20-minutes/

  Sun Li Chun – Paranormal from China
  https://www.youtube.com/watch?v=hrlhfv5ogUk

 8. Minunate fapte, minunata lucrare. Un adevarat si foarte inspirat exemplu de credinta, smerenie si rabdare. Maica Domnului se apleaca cu foarte multa dragoste asupra noastra insa si noi trebuie sa invatam sa ne lepadam de voia noastra, sa umblam dupa voia Domnului si sa lasam lucrurile sa curga dupa cum le randuieste El. Niciodata lucrurile nu ies bine cand omul isi face voia sa si nu lucreaza nici nu zideste cu Dumnezeu.

  Aceasta carte este un exemplu viu ca Dumnezeu exista si face minuni chiar si in zilele noastre. Cartea se gaseste foarte greu. Eu am reusit sa o comand de aici:
  https://l.profitshare.ro/l/5575851

  Slava lui Dumnezeu pentru toate !

 9. Pingback: PUTEREA MINUNATA A MAICII DOMNULUI in razboiul cu patimile, in lupta pentru feciorie si in izbavirea din mari primejdii si nenorociri. CUM DESCOPERIM CARE ESTE VOIA LUI DUMNEZEU IN VIATA NOASTRA si cum sa dobandim DISCERNAMANTUL, atunci cand minciuna este
 10. Pingback: MIHĂIȚĂ NEȘU sau PUTEREA VINDECĂTOARE ȘI DE-FERICIRE-DĂTĂTOARE A CREDINȚEI: "Cred că Dumnezeu mi-a sacrificat trupul ca să-mi salveze sufletul. Sunt foarte recunoscător pentru fiecare zi trăită!". CUM PUTEM AJUTA PROIECTUL CENTRULU
 11. Minunat este Dumnezeu intru sfintii Lui.”

 12. Pingback: Recenzie ”Luptă, rabdă și vei trăi” de Preot Butoiu Ionuț - Booknation.ro
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare